399
  • Papichulo
    [URL=http://wikiszotar.hu/wiki/magyar_ertelmezo_szotar/Perirat]"perirat (főnév)
    Egy per folytatásánál előforduló okirat."[/URL]

Helyesen alkalmaztam a szot, bar nem voltam eleg preciz. De azert orulok, hogy a szemantikaba mar sikerult belekotni...
  • caius marius
    Ugye most nem kell azon vitatkoznunk, hogy a perirat és a kereset nem ugyanaz?
    Na ennyit a tényeidről...
    :)
  • M2
    A Samsung szépen beleállt a perbe és többet nyert az egészen mint bárki más (az Apple-t is beleértve). Gyönyörűen központba pozicionálta ezzel magát az Androidos oldalon. Zseniálisak. Az 1 milliárdot meg leírhatja a marketing osztályuk. :-)
  • M2
    "Apple-nek meg van egy aranyos nyuszifül"

Itt lemaradtam valamiről, milyen nyuszifül miatt perel az Apple és kit? :-)
  • M2
    "Na, azért ti szoktatok kérni kulturáltságot"

Én biztos nem. Főleg tőled. Tisztában vagyok a korlátaiddal. :-)
  • M2
    Na végre találtál egy igazi szabadalom trollt! ("Vak tyúk is...")

Akkor itt most az igazságérzeted és a gerincességed miatt ugye az Apple-nek szurkolsz?
  • M2
    "Hiába mosdatjátok a céget, egy aljas és mindenre elszánt tetű bagázs, amihez ti önszántatokból csatlakoztok."

Az, hogy jeleztem egy alapvető tárgyi tévedést, miszerint a védjegy az nem szabadalom, sőt közük sincs egymáshoz, hogyan és mitől lett nálad hirtelen a cég mosdatása?
  • M2
    "miközben mindenki érti, miről van szó?"

Én is értem: néhány idióta hater itt már arra is ugrik, ha az Apple emblémát védjegyeztet és erre is szabadalmi trolloznak. Sötétség a köbön. :-)
  • Papichulo
    Perirat alatt a kezdeti keresetet ertettem, mely 44 oldal es magad is elolvashatod: http://www.scribd.com/doc/61993811/10-08-04-Apple-Motion-for-EU-Wide-Prel-Inj-Galaxy-Tab-10-1

Jopar egymas melletti, osszehasonlito grafikat/fenykepet lathatsz benne a ket eszkozrol es szinte mindegyiknel latszik a kepernyoaranybol eredo kulonbseg.
  • levente68
    Szinte mindegyikkel KELL, nem lehet...

Ahogyan jó applebuzi esetén megszokott...
  • Papichulo
    Nem mindenhol, ez peldaul a legutolso szamara kedvezo itelet: "Apple Inc. won a Dutch sales ban on some of Samsung Electronics Co.’s older Galaxy tablets and smartphones after a Netherlands court ruled in a patent lawsuit." http://www.businessinsider.com/apple-wins-dutch-ban-on-galaxy-devices-2012-11

Amugy szabad a gazda!
  • caius marius
    Ezt pl. megkérdőjeleznem:
    „olvastam a teljes periratot"
    finoman számolva is „csak" pár ezer oldal lehetett.
    Hogyan jutottál hozzá?
  • caius marius
    Szerinted vajon miért veszít pereket az usán kívül mindenhol az alma?
  • Papichulo
    "A tényekkel nem lehet vitatkozni, ellenben a Te állitásaiddal igen. "

Ugy latom az "altalaban" szo elkerulte a figyelmedet...
    De tessek, melyik allitasommal szeretnel vitatkozni?!
  • caius marius
    #64 válasz #59-re
  • caius marius
    „En altalaban csak tenyeket szoktam kozolni"
    Ez azért így erős, nem?
    A tényekkel nem lehet vitatkozni, ellenben a Te állitásaiddal igen. Ezért nem „tények"!!!
  • levente68
    "En altalaban csak tenyeket szoktam kozolni"

Háhá, nagy baromságokat inkább, meg aljas, elferdített hazug dolgokat.
    Ja, hogy te azokat tényekként kezeled és elvárod a nem agymosottaktól, hogy ők is annak vegyék? Á, az nem fog menni.
  • levente68
    "Nem tudom, hogy pontosan itt mire gondolsz"

Hát, egészen pontosan arra gondolok, amit leírtam, nehézkes az olvasás, ha valaki használ ékezetet?

• levente68
    "Hagyd mar abba ezt a tobbesszamban beszelest!"

Miért kellene? Többen kértünk.
  • levente68
    "ez nem volt szerencses huzas"

Ez a megalool, nem szerencsés húzás?
    Ilyen beszólást...
    Emiatt vagy te egy tetű, mert ez egy szemét és aljas húzás volt. Szalmaszálakba te kapaszkodsz itt erőlködve, hogy kimagyarázd a kimagyarázhatatlant.

Az a kép nem magától készült és került oda, ha nem került sor arra, hogy azon menjen a per folyama tovább, az semmit nem változtat. Valószínűleg eleget kapott a bíró a kislánya bankszámlájára addigra... ;o)

Én sok éveen át nem hugyoztam a szádba, de egyszer megtenném, ok? Egy belehugyozás nem számít a sok nem-belehugyozás mellett, ugye? A te hozzáállásod szerint...
  • Papichulo
    " és milyen érdekes, hogy nagy beszállítója Apple-nek szintén..."

Par eve a Samsung az joval nagyobb beszallito volt, mint a Luck Goldstar.

"akit pont arra kértünk"

Hagyd mar abba ezt a tobbesszamban beszelest!

"agyja abba a kettős mércével mérést és ismerje el, ha a kedvence aljas volt.."

En altalaban csak tenyeket szoktam kozolni es ezeket ala is szoktam tamasztani. Volt mar arra eset, hogy kritikus voltam az Apple-lel szemben nem is egyszer. Nem tudom, hogy pontosan itt mire gondolsz, de ha a megvaltoztatott aspect-ratio-ju kepre, akkor ugy erzem, hogy ez nem volt szerencses huzas, de azt allitani, hogy ezzel probaltak megnyerni a pert, holott ott volt rengeteg mas - erintetlen (olvastam a teljes periratot) - kep is, ezenkivul tenylegesen a keszulekek a biro kezeben, mar nagyon szalmaszalakba valo kapaszkodasnak tunik szamomra, hogy minden letezo aprosaggal az Applet lehessen tamadni, frocsogni ra.
  • Papichulo
    A SEC-et csak te keverted bele a dologba. Amire levente68 hivatkozott az a VirNetX nevu ceg, akinek egyetlen termeket sem talaltam meg, ellenben mar vegigperelte a "teljes" iparagat...

Annak is biztos van ezer oka, hogy miert nem kinai gyartokat perelt az Apple... szerintem magadtol is ki tudsz talalni joparat ;)
  • levente68
    Nagyon egyszerű: azért, mert a Samut is csak akkor perelte, amikor kiderült, mekkora a siker...

Alig perel másokat, mivel azok a sikertől kicsit arrébb vannak, másrészt annyira gyávák, hogy azért mindenkivel nem is merik megtenni, lásd LG, ami irányába mintha nem lenne pereskedés és milyen érdekes, hogy nagy beszállítója Apple-nek szintén...
  • levente68
    Érdekes duma ez attól, akit pont arra kértünk, hagyja abba a kettős mércével mérést és ismerje el, ha a kedvence aljas volt...
  • NEXUS6
    Hát ez az!
    Miért a SEC-et pereli a Zepl, amikor olyan kínai másolatok vannak, amiket még ők sem tudnának megkülönböztetni?!
  • Papichulo
    Mivel az en megitelesem szerint a te vilagnezeteddel es ertekrendeddel sulyos gondok vannak (es itt nem az Apple gyuloletedre gondolok), ezert nem varok en toled semmit, mindossze sikeresen demonstraltam az elfogultsagodat es a kettos mercedet.
  • levente68
    Na és akkor mi van, ha csak én egyedül mondom ki a hazugra, hogy hazug, a trollra, hogy troll, a szemétre, hogy szemét?

Azon gondolkodj inkább, hogy az inkorrekt magatartásotokért cserébe miért is vársz kulturált hangnemet?

Tőlem hiába, erre rá kellett volna jönnöd régen...
  • levente68
    Mondd, miért hazudsz megint?

Én ilyeneket nem állítottam.
  • Papichulo
    Hogyan jon kepbe a SEC?
  • NEXUS6
    Ja csak a Samunak van mondjuk egy 60 millió $-ért 2 év alatt kifejlesztett technológiája, amit levédetett és amiért perel, az Apple-nek meg van egy aranyos nyuszifül, amit SJ keresztgyereke rajzolt az oviban.

Szerintem a két per között van kicsiny különbség, bár lehet, hogy az én arányérzékemmel nem stimmel valami.
    ;)
  • NEXUS6
    Te valamit félreolvastál!

Én mindíg azt írtam, hogy ha nem váltanak irányt, akkor folyamatosan csökken a piaci részesedésük. Lehet hogy ez is hatalmas lesz, de ha 10% alá esik a halott bolhás ebet nem fogja érdekelni és akkor kakukk. Ennyit mondtam.
    1-2 év!? Nóóórmális vagy?
  • NEXUS6
    Ácsi, nyugodjanak meg a kedélyek, hiszen véget ért az Apple-Google hábporú!!!!!

:D
  • Papichulo
    "Érvénytelenítették Steve Jobs iPhone-szabadalmát"

Preliminarisan...
  • Papichulo
    Poenos, hogy itt oromkodsz a termekkel nem rendelkezo VirNetX patent trollkodasan, de amikor az Apple perel a jovedelme nagy reszet ado termekek miatt, az viszont az ordogtol valo. Kettos merce? :)

ps: Nem tudom, hogy eszrevetted-e, hogy ebben a topicban kizarolog te hasznaltal alpari hangnemet, senki mas. Most gondolj bele abba, hogy valaki, aki csak ezeket a commentek olvasta, milyen kepet alakitott ki rolad ;)
  • narumon
    Mégis miről beszélsz?

Az én állításom 10 éven belül biztos nem megy tönkre az apple!

Ti pedig ennek folyamatosan az ellenkezőjét állítjátok, olyannyira, hogy te és Nexus a másik forumban 1-2 évről beszéltek folyamatosan. Amikor jön egy ilyen cikk ami azt írja, hogy nemhogy nem megy tönkre 1-2 éven belül hanem még a pozícióját is megőrzi, erősíti akkor meg valami teljesen másra terelsz.

A kérdésem csak annyi, hogy most is azt állítod, hogy 1-2 éven belül komoly gondjai lesznek az applenek és szerinted pár éven belül csődbe megy?
  • narumon
    Ez megint hogy jön ide? No ha valami akkor ez nem tartozik ahhoz a témához amiről éppen beszélünk.
  • narumon
    "Ez a cikk említi azokat, amiket én? Kétlem.
    Ismét csak az elfogultságod jött le."

POnt ez az. Ez a cikk is (és a legtöbb másik) azt írja, hogy még évekig meghatározó piaci szereplő lesz az apple (olyat még nem olvastam ahol azt írják, hogy nagy bajban vannak), te ennek ellenére állítod, hogy 1-2 év alatt elfogynak, bajban vannak, stb stb. Akkor hogy is van ez?
  • narumon
    Nem olvastam az indexes cikket, hovatovább nem is szoktam indexet olvasni, de ha ezt írták az appleről akkor nem is csodálom, hogy nem olvasom. Sport újságokból ezért nem olvasom a Nemzeti (fo)Sportot sem. Esetleg az index írójára is ráférne egy kis kultúra, hogy mégis mi mit jelent.
  • levente68
    No meg a tőzsdei alakulásuk is biztató, ugye?

Majdnem Google fölé ment már az ár, most is úgy van? Holott Google-nak keresztbe is tettek közben, le is kellett állítani a short-ot, az mégis visszakúszott már elég szépen azóta...

Vonatkoztass el attól, hogy hiú ábránd az, hogy páran szívesen hugyoznának SJ sírja után az Apple sírjára is, ettől még a baljós előjeleket nyugodtan megláthatod. Újra elmondom, csak magadnak, engem nem érdekel. Ha nem akarsz tisztán látni, nem is fogsz, én tudom.
  • levente68
    Na, azért ti szoktatok kérni kulturáltságot, csak a kiérdemlése nem megy, hazug, kis trollok. Szerintem látható, hogy mikortól kapjátok a pofátokra: amikor megérdemlitek. Senki nem kezdi gyalázkodva, de ti provokáljátok. Nyilvánvaló, miért.