8811
Dark Souls II
  • wantonly
    Néha olyan helyen vannak vérfoltok halomba, ahol én félig csukott szemmel átsétáltam.

Olyan helyen is ahol nincs semmi ellenfél. Nem értem. :)
  • Laza
    Bejutottam a Mansion-be, a térképszerűségnél 15 vértócsa, mondom lesz itt vmi komolyabb fight ... lemegyek a pincébe, jön egy csonti, megmozdulni nem volt ideje, 2-3 ütés volt ... utána keresem, hogy ugyan most akkor ki gyilkolássza itt a népet ... mondom vazze, csak nem a kis csótány csonti? És DE, a net szerint az írja a népet ............. pf.
  • Tinman #5523
    DeS-t mágussal végigtoló játékos, aki Ultima és Wizardry címeken nevelkedett:

"Itt is hozzájárult ahhoz, hogy mágiahasználóval nem élveztem eléggé a játékmenetet sem. Amúgy is unalmas halomra lőni mindenkit, miközben még azt sem éreztem, hogy valóban nagyhatalmú varázsló vagyok, csak leprüntyögtem mindenkit a színes lövedékeimmel. (Néhány Greater Demonba annyi kellett, mint egy átlag szerencsétlenbe. Persze mindenkinek mások az ellenállásai, de mégis" - Zó
  • Tinman #5522
    Nem.

Szintén SG-s "Zó" az életében nem játszott még csak hasonló játékkal, és nem ám a casual DaS2-vel kezdett, hanem a Demon's Souls-al, amiben aztán még jobban meg van kutyulva az ember élete.

Végiglőtte. Sorcival. Helyenként rommá unta, mert repetitívnek és sokszor kihívás nélkülinek érezte.
  • Psychedelic #5521
    Első végigjátszásra magus karival is pont úgy 100x megfogsz halni mint melee karival, a játék elején biztosan.
    Én magus karival kezdtem, nem játszottam az elsö résszel, nem igazán ismertem a játékot, menet közben tanultam, nem néztem utána neten a dolgoknak, nem néztem videókat, és ezerszer megöltek.
    3. végigjátszásra meg full melee karit toltam, greatswordel, amit kb játék elején megkapok, és röhögve végigmentem az egészen.

Ha nem ismered a játékot, nem olvasol wikit, stb, csak játszol, soha nem lesz very easy magussal se, ha meg már rongyosra játszottad, ismersz minden spellt fegyvert, mit hogyan hol érdemes, meg ismered a bossokat, akkor jah, marha egyszerü, de szerintem ez minden karira igaz.
  • Solid Snake
    Drink Souls
  • Zozo0122 #5519
    Én nem ilyesmire gondoltam :D De látom nem én vagyok az első akinek ez eszébe jut :D
  • Tinman #5518
  • Lunki88
    Én meghaltam már az elején, aki streamelt az egy külföldi játékos volt csak felvett friend listre. :)
  • MerlinW
    Ha türelmesen játszottál volna, és poise fegyver lett volna nálad, akkor a végén bedobhattad volna a lávába:)
  • Lunki88
    A mai napon találkoztam egy csalóval. Itt a videó róla. Én az Abysswalker nevű idióta voltam, meg is haltam hamar. :D Figyeljétek ahogy feltölti az életét anélkül hogy bármit is használt volna.
  • MerlinW
    Először is kapcsolódj be a beszélgetésbe az elejétől:) #5489

Pont arról beszélek, hogy a mágus karakter megöli a játékot. Talán kétszer ölt meg boss az egész játék folyamán, ha nem kotorászok mindenféle loot felé, akkor konkrétan végigrambózom a játékot ~10 óra alatt. Semmi kihívás nem volt benne. Persze így 3. végigjátszásra jópofa csiribú-csiribázni, de első végigjátszásra csak azoknak ajánlom, akik a very easy opciót hiányolják a beállítások menüben.
  • benőmenő
    +1: A valódi ellenféllel, azaz a laggal ők sem tudnak semmit sem kezdeni.
  • benőmenő
    1-2.: Ezekre szüksége is van, ha már nem tud használni nehéz páncélt és meg van kötve gyűrűk szempontjából is.
    3.: Ez a balansz. Ő nagyobbat üt, ha eltalál, én többször találom el. 3 kis ütés (mivel kicsi a mage poise értéke ez is stunnol) + gurulás, repeat for profit.
    4.: Ez csak a fun-t öli meg (lsd: sentinel videó), illetve ahol kicsi a hely, és/vagy sokan vannak kitörölheti vele.

Persze tudom, hogy biztosabb távolról lövöldözni, mint a saját roll skillünkre hagyatkozni, de basszus ennyire ne legyünk már kazuárok :D
  • MerlinW
    1. Mert távolról tudsz támadni, folyamatosan, mindenféle kitérés, gurulás - gyak. ész - nélkül és már a játék elején +10-es kardnak megfelelő sebzéseket tudsz produkálni (az alap soul arrow 200-at sebez az erdőben).
    2. Mert lvl 50-60 felett 800-1000-es sebzéseket vihetsz be, távolról, nem kell buffot használod soha - nem is tudsz - míg a legerősebb kézifegyver sem üt ekkorát.
    3. Egy adagnyi staminával 2-3 nagyütést tudsz készifegyverrel bevinni, de még annyit sem, mert utána még ki kell térned valahogy az ellentámadás elől, míg mágiából 5-6 nagyütésnyit (+), biztonságban, kényelmesen.
    4. Az ellenfelek 90%-nak nincs távolsági támadása és nem tud futni.
  • wantonly
    Ja és nem tudom figyeltétek-e, hogy belépett a Company of Champions covenantba, amivel nehezebb lett a játék.

Ezek direkt inni akartak. :D
  • wantonly
    Rossz nézni, hogy játszik. Eleve rossz irányba megy, fél élettel bemegy a boss-hoz, megpróbálja kikerülni az ellenfeleket, ahelyett, hogy harcolna velük, de mindig ráfarag. De legalább nem maradtak szomjasak. :D

Amúgy ennek az ivós játéknak csak így haverokkal van értelme. :)
  • Tinman #5508
    Az a HP ott mi? Valami rossz vicc?^^

És akkor még vannak akik szerint holt mindegy merre mész... hát persze :-D
  • Solid Snake
    :)
  • Zozo0122 #5506
    Emberek figyelem :) Van egy ötletem...vállalkozó szellemű egyéneket keresek a teljesítésére...legszívesebben magam csinálnám, de nincs se jó mikrofonom, se sok tárhelyem. Egy kihívás teljesítésére szólítom fel a közösséget:

Egy teljesen új végigjátszást kell indítani Deprived karakterrel, gift nélkül. Fel kell venni és ki kell tenni youtubera, DE! Minden halálnál meg kell inni egy pohárral bármilyen alkoholos italból :) Azt hiszem, ha sikerülne mondjuk egy 1-2 órás playtrough a totális berúgásig elég jót lehetne szórakozni a videón
  • Myselor
    ez tök jó.tetszik :))
  • Fpocok
    Hmm... Dark Souls 2D-ben. Muszáj leszek beszerezni.

• wantonly
    Elsőre én is közelharcban öltem meg őket. Sokat is szenvedtem itt.
  • benőmenő
    Nem értem miért a varázslók az op-k.
    Melee + íj kombóval is könnyebb, mint az 1, pvp-ben meg csak a gank és a pyro aoe-k tudnak menthetetlenül szívatni a saját bénázásom és a lag mellett
  • Tinman #5501
    Na de mekkora katarzis, azt a 3 barmot lenyomni, mikor először játszol a játékkal :-) Melee-be nagyon adja a game :-)
  • Tinman #5500
    Van. Zóanagyvarázsló írta, hogy unta a játékot, mert kihívás nem volt benne, végiglőtte az egészet.
  • Laza
    Hát ha ennyi a kihívás akkor csak pazarlod a tárhelyet a világhálón :D
  • Laza
    Mert? :) A DeS-t is így játszottam (van ott egyáltalán sorci? :D), a DaS1-et is ... csak a LVL1 végigjátszásomban használtam pyrot ... és a DaS2-ben is végig így mentem, most van egy slotom, de nem használom.

Nekem erről szól a játék ... sőt, ettől a résztől eltekintve mindig is erről szólt!

Annyi kieg azért van, hogy nem pure melee, mert íjat használok, de ennyi.
  • Tinman #5497
    Jó kis third person shooter lett ebből a játékból -.-

Egyetértek Merlinnel... sorcival játszani kb. olyan, mint végiglőni. Codnyóc.

Néztem pl. egyszerű melee-faith alapú karival az end boss fél perc, de ez majdnem igaz az összes boss harcra.
  • Zozo0122 #5496
    FLAWLESS VICTORY !!!

Jó, hát nyilván egy köbméter kihívás sem volt így benne, de jól nézett ki :)
  • wantonly
    NG+: Ruin Sentinels - bőven 1 percen belül.

A boss-ok sokkal könnyebbek, mint első végigjátszásra. Elsőre az Őrzőkkel például eléggé szenvedtem, de most képességekkel, felszereléssel felvértezve megváltoztak az erőviszonyok. Ellenben a No Man's Wharf terület most is kihívás volt, sajnos többször haltam, részben saját bénaságból.

Az a terv, hogy az összes BOSS harcot megörökítem a végéig.

Később lesz még kihívás szerintem.
  • benőmenő
    Yay, a Balrog is megfeküdt! Láma boss, még lámább módon nehezítve.
    Komolyan ez a belfry sol minek kellett a játékba? Ezzel a "nagyszerű" pvp-vel igazi kényeztetés, az ínyenceknek bátran ajánlom!
    Eddig a kedvencem az volt, amikor 2-en jöttek rám, az egyiket levertem (legalábbis úgy láttam, még az xy banished feliratot is kiírta), majd mire fordulnék a másikhoz kaptam egy backstabet, mert valahogy mégsem számolta az utolsó ütést a játék neki. Remélem egy taliga aprómajmot kényeztet orálisan, aki ezt belerakta.
  • Rony94
    Nagy kockázat volt, de tényleg megérte megvenned. Ez a játék(széria) egy élmény. :)
  • gerey
    Hát én most elsőre egy heavy melee/tankot csináltam/ok. De majd akarok egy dexes ugrálos backstabbelőst is. Plusz még a sokféle fegyver/páncél amit választhatsz. Megérte nekem, hogy 2 hete csak úgy random megvettem a játékot, mindenféle előzetes ismeret nélkül. :D
  • Rony94
    Mágiát én még soha nem használtam. Eddig csak a Flash Sweat-et használtam párszor Iron Keep-ben, de ennyi.

Egyszer mindenképpen ki akarok próbálni egy mágus karaktert, mert ezzel a játékmenet tuti más lesz, meg jó lenne kipróbálni egy Thief-t is hogy a mozgékonyságra alapozzak, meg lehet egyszer ki kéne próbálni a tankosságot is, van itt minden. :)
  • wantonly
    Szerintem inkább hozzáad. Én sem foglalkoztam mágiával a DaS II előtt, de most örülök, hogy ezt az oldalát is megtapasztaltam.

Mondjuk én melee/faith/hex kombó karaktert indítottam, ahol a közelharcot is ugyanúgy használom, mert ez is fontos számomra.

És mindegyikben megállja a helyét a karakterem, ez mellett baromi élvezetes vele a játék.
  • MerlinW
    Én Das1-et 7x játszottam végig és soha nem használtam mágiát. Illetve egyszer kipróbáltam a pyromancy-t. DaS2-őt 3x játszottam végig, az első kettőt pure melee-vel. A harmadik végigjátszásban kreáltam meg életem első DaS mágusát.

Bátran kijelentem, hogy a mágiahasználat elveszi a DaS hangulatának 70%-át. Nem éri meg azzal kezdeni a játékot.
  • Rony94
    Akkor te minimum ázsiai vagy. Bocsi. :)
  • Laza
    Ez nem így van :) pure melee karival megyek, és no problem :)
  • benőmenő
    Fú, azon is úgy kiakadtam.
    Több hónap után kijött egy rész, majd újabb hetek után odadobta a művész úr ezt a 17 oldalnyi semmit, hogy am nyáron lesz majd még folytatása.