Dark Souls II

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fpocok
Foggalmam sincs milyen platformról van szó, de majd meglátom gondolom 😄

Amúgy meztelen karaktert kezdtem és eddig mindenhol megöltem, még a legeslegelső jelenésnél is. Csodálkoztam is, hogy nem volt ott, ahol alapból bossfight lenne vele.

Parasite Eve 2, best game EVER!

Jól van, nem szóltam. A szövegértésem most cserbenhagyott egy csöppet. Elnézést. <#banplz>

ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R

lol?

How much can you take,before you snap?

HA Forestben a létrán felmászol arra a platformra, NEM ver el (ha ügyes vagy)

ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R

Myselor
igaz 2x volt 😄 amúgy ha először megölted a tetőn akkor később nem jött a forestben ott a másik részen.és szerintem nincs gond a das 3al sokkal jobb mint a 2rész.a bloodborne meg egy más dolog megint.
Tinman
Az alapjátékban sem 1x volt... Smeltert kinyírtad, mikor legközelebb a "termében" jártál, már kaptad is az arcodba újra Pursuert. Ergo az alapjátékban 2x volt.

De ha nagyon szigorúan nézzük, akkor él a 3 db. encounter is, hiszen Forest-ben találkozhatsz vele a létrán felmenve, majd ha (a "ha" szót ismét kiemelném, hogy mindenkinek átmenjen a jelentése) ott nem sikerül levágnod, akkor lehet vele a tetőn birkózni.

Ha még szigorúbban nézzük, akkor meg azt mondom, hogy az alapjátékban az NG+-os duplával együtt 5x találkozhattál vele.

A lényeg az, hogy még a leglájtosabb megoldásban is 2x találkozol vele az alapjátékban. Persze aki csak végigrohan rajta, az még a Smeltert is kihagyhatja...

Nekem amúgy rohadtul hiányzik a classic Souls... a DaS 3 nekem nettó csalódás volt, DLC-ket megvettem, de el se indítottam még őket. Bloodborne meg egy technológiai rémálom, egy köpedelem. Csessze meg magát a From ott fent a tetőn -.-
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2017.06.18. 12:55:08

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Myselor
az alap játékban csak 1x volt 😊 ez már az újrakevert szarság miatt van ennyiszer
Tinman
Nem is írtam sehol olyat, hogy feltétlenül elver ^^

Ezt írtam: 7x (van benne a játékban), de 8x, ha Forestben a létrán felmászva azon a platformon elver.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Nem feltétlenül ver el, meg lehet ölni az első alkalommal is, csak ügyesnek kell lenni. Persze ha az ember legelőször találkozik vele, azt se tudja hogy köpjön vagy nyeljen, de a lényeg hogy pár próbálkozás után nagyon könnyen kitanulhatóak a támadásai.

Tinman
7x, de 8x ha Forestben a létrán felmászva azon a platformon elver.

Ugye milyen eredeti? Mennyire ötletes? -.-

Fpocok
Ez a Pursuer hányszor van benne játékban? BASZKI, MINDENHOL OTT VAN! Most vagyok a Last Bastille-nál vagy hol, az éjszakai pályán.

wantonly
Wow, nekem nem egyszer volt, hogy legyőztem egy boss-t és még épp meghaltam, persze ilyenkor nem adja meg a győzelmet. Olyan még nem volt, hogy ténylegesen 1HP-m maradjon. 😄
Fpocok
Túéléltem 😄

Utoljára szerkesztette: Fpocok, 2017.06.14. 18:38:42

wantonly
Dupla halál? Vagy túlélted? 😊
Fpocok
Elsőre lement... de valami még sem stimmel...

Myselor
felesleges költeni majd találsz jó kis pajzsokat ha mégis szeretnél használni😊
amúgy ha jól tudom az első kovácsnál majulában is lesz nála olyan fegyver.de ebben nemvagyok biztos
Köszi, csak mert akkor nem költök drága pajzsokra, majd később választok. Talán.
Esetleg fejből valaki hogy mikor hol juthatok hozzá még egy scimitarhoz? Kezdésnek kaptam és tetszik a mozgása, jó lenne kettővel menni.
Myselor
persze hogy van értelme.sokan azthiszik hogy könyebb vele a játék de ez nem igazán van így.általában 1 max2 ütést tudsz felfogni vele de akkor már elgurulni a következő ütés elől nincs stamina.szóval azt tuti megszívod és az időzítés se mindegy.én végigjátszottam pajzsal és anélkül is nem nehezebb egyik sem.nyugodtan menj anélkül ha nem esik kezedre😊
Hali, itt van értelme pajzs nélkül menni? Előtte csak a Bloodborne t toltam és hát nem igazán áll kézre a védekezés
wantonly
Üdv! Hogy lehetséges, hogy az elemi ellenállásom nem változik? Hiába veszek fel elemei ellenállás növelő gyűrűt, vagy felszerelést a tűz ellenállásom 30 marad. Sőt a villám, mágikus, stb, ellenállásom is.
akyyy
elkezdtem az egyik DLC-t, asszem a Crown of the Old Iron King. A Brume Tower-ben, ahol ilyen tüzes lényeket kell megsemmisiteni tán, valami kohós kardal. Már csak elvielg egy lény van hátra, de ilyen pince szerüségben van (szórja rám az átkot keményen), de már nincs ilyne kohós kardom. hol tudok szerezni? csomó helyen jártam már, de nem találok már sehol.
Fent van ilyen szamuráj szerüség fej nélkül, de nem csinál semmit. Illetve ilyen barlan rendszer van még, tele olyan helyekkel ahova fel se tudok menni de az ellenség lő onnan rám, van itt egy boss, de kb ki nyírhatatlan, pedig két npc-vl is neki estem _:S

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

DarkSl4yer
Nincs rá varázslat,majd találsz még Fragran-et és ha akarod feloldod róluk az átkot.
akyyy
újabb el akadás, valami völgybe vagyok egy nagy ködös terület után, ahol csak úgy szúrják a köcsögök az átkot, és tele van emiatt lezárt területekkel a játék, ahol kővé dermedt NPC-k vannak. De ezt a Fragrant Branch of Yore
már meg vettem mindkét kereskedőtől akitől meg lehetett, és nincs több. Van esetleg valami varázslat amivel feltörhető ez az átok? bár nem vagyok varázsló de hajlandó vagyok megtanulni, csak meg tudjam nekik törni az átkot 😄

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

MerlinW
Nem mindig látjátok egymást. Csak hangulati elem, nincs különösebb célja.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.03.18. 22:37:05

[merlinw.org]

akyyy
igen? az király 😄 bár hiába integetek ha egyet meglátok, hamar eltünnek 😞

MerlinW
Igen, játékosok élőben.

[merlinw.org]

akyyy
ÉS online játéknál a fehér "szellemek" mik? Nem azok amik a vér felett vannak és megnézhetőek a haláluk, hanem amik random meg jelennek pár másodperc erejéig. Azok online játékosok, élőben? VAgy csak nemrég mentek ott? 😄

A 2. részben minden halál után vesztesz egy kicsit a maximum életerődből, 50%-ig.
Ha elhasználsz egy "Human Effigy"-t akkor az újra felviszi 100%-ra, és újra kezdődik a folyamat.
Illetve lehet találni egy gyűrűt ami ezt a büntetést 75%-ra csökkenti, az majd nagyon jó "barátod" lesz.

Aki tudja hogy nem tud semmit, az máris tud valamit.

akyyy
üdv. most kezdtem el nem rég a második részt, és az a gondom, hogy az óriások földjén ( vagy mi a pontos neve nemtudom 😄), eléggé le csökkent az életerőm. az elején sokkal több életem volt, most meg csak félig megyek, hiába ülök le bon fire-höz, nem gyógyít meg és csak félig megy a csík. elvileg nem vagyok még megátkozva, vagy meg lennék? nem találkoztam senki olyannal.

MerlinW
Csak szólok, hogy a szellemi tulajdon engedély nélküli és jelöletlen eltulajdonítása sérti a világ összes szabályzatát.

[merlinw.org]

1. miért DS2 topikba linkeled a DS3 videót?
2. ha már reklámozod a szar oldalad, legalább az eredeti forrást jelöld meg valahol

How much can you take,before you snap?

A short bow-hoz arrow-t, crossbow-hoz bolt-ot tudsz használni.

Ugyanabban a menüben tudod beválasztani, ahol fegyvert cserélsz, az arrow/bolt -nak fenntartott helyen (baloldalra tedd, ha jobb oldaliba teszed, akkor valahogy váltani kell a jobb/baloldal között, amire még nem jöttem rá mivel).

Amennyiben két kézbe veszed a fegyvert, akkor bal attack-ot lenyomva megkapod a célkeresztet és rá is tudsz közelíteni az ellenfélre, jobb attack-ra meg elsütöd.

(Gondolom target-elve is működik, azt nem próbáltam, mert pc-n bill+egérrel nekem az nem igazán jön be.)
MerlinW
Az íjat két kézre kell fognod és utána tudsz lőni vele. X kontrollerrel bal trigger céloz, jobb lő. Bill/egérrel nem emlékszem controls-ban meg kell nézni. Talán parry gomb (tab?) a célzás.

Nyílból két fajta van az íj és a számszeríj. A típusok (méreg/tűz, stb) univerzálisak.

[merlinw.org]

Valaki segítsen már abban, hogy az íjakat hogyan lehetne használni :/ Amiket nem tudok:
Milyen fajta nyíl milyen fajta íjhoz használható?
Hogyan lehet (melyik gombbal, vagy a menüben hol keressem?) célkereszt jellegűen lőni vele?
Meg alapvetően van jelenleg 3-4 féle nyilam, kisebb is, nagyobb is és talán akkor használhatóak, ha nem átlátszóan jelennek meg a bal alsó sarokban. Hát én így sem tudom valamiért használni őket, mert csak mozgatja a karakter a kezét, mintha nem találna magánál nyilat. Hogy a fenébe kell egyáltalán lőni velük? Vagy hogy kell betölteni a nyilakat az íjba/íjpuskába?

Reseteltem a routert, nagy nehezen a T-Home-os routerre másik böngészőből, nem Firefoxból fel tudtam csatlakozni, majd az itt lévő Steam port forwardingot be kellett állítani, hogy működjön:
https://support.bandainamcoent.com/index.php?/Knowledgebase/Article/View/430/0/dark-souls-ii-pcsteam---troubleshooting-connection-issues
Érdekes, hogy enélkül miért ment régebben...

Annyi történt, hogy elmentem itthonról és egy másik városban (de még Mo.-on) csatlakoztam fel. Akkor is működött. Majd hazajöttem és már nem működött...

MerlinW
Nekem pöccre megy a csatlakozás, nem változott valami a tűzfaladon, router beállításban?

[merlinw.org]

Nem tudok mást mondani mint hogy próbáld meg később. És mikor próbálsz belépni, ne csak egyszer próbáld, hanem vagy 5x-6x legalább.

Ha nem megy, akkor olvastam egy olyat hogy elindítod offline módban, játszol egy rövid ideig, aztán kilépsz vissza a menübe és akkor próbálsz meg csatlakozni a szerverekre.

Hát ma sem tudok belépni... itt valami gáz lesz...
Tudtok erre valami megoldást? Bármit csinálok, ha újraindítom a gépemet, akkor sem tudok loginolni a játékból a szerverre. Pedig tökéletesen ugyanúgy van minden, 50 órát játszottam már és eddig mindig működött...

Az elég durva, mert nekem 4 órakor még mentek, de 6 órától mostanáig egyáltalán...
Nem tudom, hogy a Steamemmel történt-e valami, vagy a játékkal. Minden rendben volt eddig. Újra is indítottam mindent, szóval valamelyik dolog programozói valamilyen kivételt nem kezeltek le elég jól....
Végső soron újraindítom a gépemet és majd megnézem, hogy úgy jó-e már.

MerlinW
Kipróbáltam, mennek.

[merlinw.org]

Másnak sem mennek most a SotFS szerverek?

Végül mindent sikerült belőni, egyedüli zavaró dolog, ami megmaradt, hogy Q után enterrel kell elfogadtatni a tárgyfelvételt, ha szeretnék továbbra is enterrel navigálni a menüben, valamint görgetés helyett C-vel kell váltanom az ellenfelek között.

Eddigi vélemény az 1-hez képest:
Furák a változtatások, de elfogadhatóak. A kihívás/haladás most is jó arányban van egymással, bár most határozottan úgy érzem, hogy jobban tudok haladni, de ez szerintem azért van, mert most már mindig visszarobogok szintet lépni, ha elég lelkem van 😄 Erre sokáig nem szántam kellő energiát az első részben.
Itt is vannak olyan jelenetek, amik a sztorihoz kapcsolódnak, biztosan tudom, merre tartok, hova kell eljutnom.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Nekem egyedül a Last Bastille pályaszerkesztése volt furcsa... A legelején alig találtam meg, hogy merre kellene továbbmenni, mert a párkánynál pont ott volt a törmelék. Aztán persze rájöttem, hogy nem lehet onnan leesni, ha átsétálok rajta, de távolról azt hittem, hogy le van ott is zárva az út...
Nem tudom, hogy a 60 fps miatt-e, de nekem a sasos átvezető a Last Bastille-ra olyan elkapkodottnak tűnt, hogy még csak nem is láttam a madarat... A helyszínt sem lehetett a magasból rendesen látni, ahogy Lordrant az első részben...
És egy-két helyszínen piszkosul látszik az ismétlődő textúra, ahol van egy csupasz felület és nincs oda téve semmi... Erre is lehetett volna figyelni, nem csak az ellenfelek újraelosztására.

Egyébként nincs a játékkal gondom. Néhány helyen kicsit furcsa, olykor könnyebbnek tűnik, de utóbbi csak azért lehet, mert már tudom a "szabályokat" az első részből.

Q a Star Trekben egy szereplő, de ő biztos, hogy megoldaná mindenhogy a tárgyfelvételt 😄 Lényegében isteni erővel bír.
Már végeztem a tárgyakkal, megvan a diploma 😄

A blockot azóta sikeresen beállítottam (a jobb kezes fegyvert állítottam bal egérgombra a jobb egérgombról, mert nekem úgy kényelmesebb, ahogy eddig volt, a bal kezes fegyvert pedig shiftre, így most már szépen tud védekezni. Más fegyvert meg én úgysem veszek bal kézbe, csak a pajzsot.

Ezt a target váltást még majd megnézem, egyedül ezzel van problémám. Jó lenne, ha úgy be tudnám állítani, hogy alapvetően a tárgyakat váltogatja (ahogy most csinálja), de ha kijelölök valakit, akkor a közelgő ellenfelek között váltson görgetéssel. Majd kiderül, hogy ilyesmit be lehet-e.

Q-val elfogadtatni a tárgyfelvételt? Nem tudom, hogy ki az a Q, de a tárgyfelvétel már mindenhol lezárult. Reklamálj a tanulmányi osztályon <#idiota>

Amúgy nyugi, nem csak lock guard. Nézz szét a beállításokban, úgy működik a block mint eddig. A lockolás is attól függ, hogy mit állítasz be. Amúgy azt is megteheted, hogy beállítasz kényelmes gombokat balra illetve jobbra lockolásra, és akkor úgy viszonylag könnyen léptethetsz az ellenfelek közt, ha sok van. A legegyszerűbb persze, ha kontrollered van. (nekem nincs, nekem a bill jobban kézre áll)
Pff.... Tegnap már megvettem 4200-ért Humble Bundle-ről 😄 Jó, persze így sem sokkal jártam rosszabbul.

Kérdéseim:
-Az 1. részben lehetett confirmolni Q-val például a tárgyak felvételénél (Q-val felvettem a tárgyat, Q-val megint elfogadtam, hogy ezt v azt vettem fel. Enterrel pedig ugyanúgy tudtam a menüben navigálni. Ezt most már nem lehet megtenni? Mert én úgy láttam, van egy enteres confirm és kész... Szóval Q-val felveszem a tárgyat, de mindig entereznem kell, hogy elfogadjam, nem tudom ugyanúgy a Q-val elfogadtatni a tárgyfelvételt.
-A védekezés most már csak a Lock Guarddal történhet? Nekem ez nagyon furcsa, hogy egy gombbal védekezik és mégegyszer meg kell nyomni, hogy elengedje. Nem lehet ezt ugyanúgy, ahogy az első részben volt, hogy amíg a védekezést nyomva tartottam, addig védett?
-Az első részben a görgőkattal lockolt egy ellenfelet, ha görgettem, akkor váltotta a kijelölteket. Ezt nem lehet itt beállítani?

Gondolom ezek közül néhány (pl az egérlockolás) csak a DSMFix miatt volt ilyen, amilyen. Azt hallottam, hogy a DSII: Scholarban már bannolhatnak, ha ilyen irányítást segítő progikat használnék hozzá. Van olyan, amiért biztosan véletlenül sem bannolnak? Szeretném ezt is ugyanúgy irányítani, ahogy az 1. részt, amennyire csak lehetséges, de csak annyira, ameddig nem kockáztatok bannt.

Vagy megveszed INNEN. Ennyit már simán megér.

MerlinW
Ezt a kiadón kívül senki sem tudja.

[merlinw.org]

Sziasztok!

Nem találtam PC-s topikot a Scholarhoz (mert ezt venném), úgyhogy gondoltam, írok ide.
A Steam Autumn Sale-en hány százalékos leárazásra lehet számítani? Nyáron mennyi volt a játékra? Csak azért, mert most a Humble Bundle-n 66%-os leértékelés van és kíváncsi lennék, hogy ez a százalék eljut-e a 75-ig vagy 80-ig.
G2A-n keresztül meg nem akarnék vásárolni.

Köszi előre is.

<#eljen>