8811
Dark Souls II
-
#8450 Tökre megjött ma a kedvem a játékhoz, már nyomtam is majdnem az install gombot... aztán eszembe jutott mit csináltak a játékkal. Az újjal persze többen játszanak, de nekem nincs meg. Még egyszer... bekaphatja a köcsög fejlesztő/kiadó. Még sem játszok vele. -
sirdond #8449 csak spekuláció, de azért érdekes. amúgy nincs mit.
http://darksouls2.wiki.fextralife.com/Lore
itt a 2., Analysis on why Drangleic is Lordran
még ez is jó, ha nem olvastad volna. -
#8448 jaah értem.nagyon jó.annyi mindent tudtam meg belőle.azért köszönöm :) -
sirdond #8447 még nincs kész tovább,elvileg. vagyis én nem találtam meg a folytatást.
egy reddit user csinálta egyébként.
Utoljára szerkesztette: sirdond, 2015.05.11. 19:12:31 -
#8446 a folytatást is tudnád linkelni? csak 5 van itt de continue van alatta :) vagy forrást az egészhez.olvasnám tovább ^^ -
sirdond #8445 még egy kis lore spekuláció, ha érdekel valakit:
1,2,3,4,5
Utoljára szerkesztette: sirdond, 2015.05.11. 17:39:49 -
1kezdő #8444 Ha nem is lesz esetleg DS 3, majd lesz valami hasonló. A szakembereknek (programozó, designer, animátor stb.) munka kell, mert ebből élnek, és szeretnének minél jobban. A pénzember, esetleg bank pedig eleve erre van predesztinálva. Ők mindannyian abban érdekeltek, hogy a már bevált termék tovább fialjon. Tehát, egy pillanatig sem kétséges, hogy lesznek itt még folytatások és persze ravaszabbnál ravaszabb lehúzások, amik úgy lesznek kitalálva, hogy még örömet is érez a felhasználó, ha veheti.:)
Te és mi, itthon nyomogatjuk a megfelelő gombokat, amit a monitoron a pixelek kiváltanak belőlünk, ők, ott pedig számolgatják a pénzecskét.:) -
LeonSKennedy #8443 A 2. rész már eleve multiplatform címnek készült (semmi nagy titok nem volt benne, hogy megjelenik), csak az első részt készítették el jóval később PC-re. Nem lettünk jobban lehúzva, mint konzolos testvéreink. :)
A felújítást nem is a PC-k elmaradottsága indokolta, hiszen a mostani vasak már régen lekörözik a PS3/X360 masinákat. Csak az a bizonyos fejőstehén-effektus. Nem bírnak leállni. De ez igaz mindenre (film,zene,játék,szórakozató elektronika,IT szektor) és mindenkire. Igazából nincs itt semmi gond: mérlegelni kell és vagy megveszi a mezei júzer, vagy nem. A nagy rajongás persze már önmagában véve is egy eleve ráfizetéses szerződés és pénzkidobálósdi. Persze ezt tudják ők is, de a marketinggépezet egy pillanatra sem áll le.
Van egy olyan érzésem, hogy lesz DS III is. Idő kérdése csak. :)
Utoljára szerkesztette: LeonSKennedy, 2015.05.11. 13:33:04 -
1kezdő #8442 Pontosítanám.
Nem beszéltem a játék hibájáról, még csak a készítők hibájáról sem. Amikor megfogan a fejekben a játék ötlete, van a készítő team-ben erre szakosodott emberke, akinek az üzletstratégia a munkaköre. Ő a felelőse, hogy mit, miért és mikor, valamint hogyan.
Az már alapvetés, hogy profit maximalizálás. Ezt előbb-utóbb a Bibliába is beemelik és az Úr-tól eredeztetik. Tehát készül az első kiadás, aminek szerves része lesz majd a DLC, vagy DLC-k. De ezt azonnal tagadni kell, hogy lesz. Ezért lesz roppant öröm, hogy mégis van, ill. lesz. Örül a User és rohan megvenni. Tagadni kell, hogy PC-re is át lesz írva. Érezze a platformos, hogy nem volt kár befektetnie a vasba, mert lám cumikálnak a PC-sek. Úgy kell nekik!:)
De aztán mégis átírják, mert a kezdő, de a DS-t nagyon szerető PC-sek pénze van annyira jó pénz, mint a csodakütyüsöké.:)
És már nem számít, hogy lenyúlják páran, mert a zseton nagy része a kasszában. Ami kiesett, azt beszedték a második -klón- verzióval. :)
Csodák nincsenek és ugyanolyan emberek a játékkészítők, mint Te, vagy én. Annyiért adják az árút, amennyit csak kaphatnak érte. A többi rajtunk múlik, hogy mennyit vagyunk belefeccolni. Én az óvatos duhajok közé tartozom és csak annyit, amennyit muszáj. Lehetőleg zérót (kövezzetek meg!:D) -
LeonSKennedy #8441 Nem mintha a legtöbb játéknál nem lenne fizetős a DLC, mint plusz adalék. Nincs új a nap alatt. Ez ne legyen már ennek a játéknak a hibája. :)
Az egyetlen lehúzás a PC-s tábor ellen irányult. Egy alig valamivel szebb grafikájú játékot kaptunk, ami ugyanazon a vason is elfut, mint az előző. Szó sincs nextgen érzésről. A DLC-k , a mobok variálása a legtöbb esetben előnyére vált, de nem feltétlen volt szükséges alig 1 éven belül eladni gyakorlatilag ugyanazt. Inkább megfelel egy GOTY (vagy egy Director's Cut) kiadásnak a Scholar, mint egy rendes HD remasternek.
Előbbinek viszont kiváló. -
LeonSKennedy #8440 Ez nagyon jó volt. Köszi. :) -
sirdond #8439 -
#8438 Van egy verziószáma a játéknak és egy a balansznak. Ugyanazon verzió tartalmazhat különböző balanszverziót, továbbá ugyanazon balansz verzió szerepelhet különböző játékverziók mellett platformoktól függően. Alapvetően a játék fejlesztőinek szól, nem neked. A játék csak azért írja ki, hogy utánanézhess a változásoknak. -
lammaer #8437 Hát én úgy tudom nem most ( a scholar kapcsán) találták fel ezt a calibrationos dolgot, hanem már a sima DS2 idején is ment ez... -
1kezdő #8436 Szerintem!
Mint mindig is...a pénzért. Kezdetben vala az alapjáték és ezt teljesen jogosan, pénzé tették. Aztán ezt az alapjátékot alakítgatták. És ezt nevezék Up-nak, meg patch-nek. De ezért pénzt nem lehet kérni. Igaz, az alapjáték a teljes játék rövidített változata volt, mert a többi pályát elnevezték DLC-nek és ha DLC, azért már fizetni illik.
Itt vége is lenne a történetnek, ha minden tökéletes lenne. De mint tudjuk, csak Isten tökéletes. Folyamatosan javítgatni kell a játékot, hol ezért, hol azért, hogy a játékos elégedett legyen.
De ekkor jött a hatalmas ötlet: ha már úgyis javítani kell, akkor miért ne kereshetnénk némi pénzecskét rajta?
Az ötletet tett követte: megkevergették a mobokat és volt, ahova többet és másképp tették. És hogy ne lógjon ki az a bizonyos lóláb, hát csináltak egy új boss-t is. A többi csak Up, vagy patch.
Visszatérve a kérdésedre: nem keverhetik a kettőt össze, mert két -különböző- játékként adták el, ezért, nem kezelhetik a későbbiekben egyként. De ki tudja? Jön egy újabb ötlet és ....:) -
lammaer #8435 Akkor minek ez a nagy különbségtétel? -
#8434 Nem tudod keverni, lévén a patch része a kalibráció. -
lammaer #8433 Amúgy miért van itt a DS-ben két "verziószám" is? Ugye van a verzió meg a kalibráció... lehet őket össze vissza kevergetni? -
1kezdő #8432 Kösz!:) -
LeonSKennedy #8431 Na , végre gépközelbe jutottam. :)
verzió 1.02, kalibráció 2.02 (Scholar of The First Sin), ez a legfrissebb. -
1kezdő #8430 OK, köszi előre is!:)
Más: kóborolgatok Drangelic-ben. Bemegyek a nagy terembe. Előtte látom, hogy oda van készítve egy NPC segítség a földön. Nem szedem fel, de gondoltam, itt valami tréfa készül. És így is lett, mert megjelenik az elátkozott ló. Na már most: akkor lett volna igazi, ha mögöttem bezárul az ajtó és mindenféleképp meg kell küzdenem vele és ha esetleg felfutok a lépcsőn, akkor szembe jönnek a hosszú késes fiúk. Akkor lett volna némi izgalom. Ehelyett visszaléptem az ajtó mögé és agyon lőttem őket. Persze, választhattam volna, hogy kimegyek és hősies küzdelemben kerekedek felül. De -mint mindig- győzött a: "többet ésszel, mint erővel" hozzáállásom. Ejnye-ejnye!:D -
LeonSKennedy #8429 Így most fejből nem. Steam automatikusan frissíti a gammáimat, így nem is szoktam nézegetni. Később lecsekkolom, ha érdekel. :) -
#8428 Dat abdomen!
-
1kezdő #8427 Esetleg tudod az új patch verziószámát? -
LeonSKennedy #8426 Jók az első tapasztalatok, legyünk pozitívak. Igaz eltartott egy évig, de csak megszületett. :) -
1kezdő #8425 Ha logikusan akarnék gondolkodni, akkor a 30, illetve a 60 fps különbségből kiindulva, a duplája.:) -
mans #8424 Kíváncsi leszek mennyivel tart majd tovább a fegyver,de sok jóra így se számítok Az új dark souls 2 javítás fixálja a fegyvereket. -
1kezdő #8423 Teljes mértékben igazad van. De én nem vagyok akkora fan, függetlenül attól, hogy lassan 2000 órája nyomom ezt a játékot.:)
Félreértés ne essék, bőven volna pénzem egy tuti platformra, de ettől függetlenül eszemben sincs venni, azaz, beinvesztálni plusz pénzt olyasmibe, amire igazából nincs szükségem. Szeretem, játszom, de csak a magam light-os módján. Ha megy PC-n OK, ha nem, felejtős. Szóval itt nem a pénzről van szó. Csak nem akarok az erdőbe menni, ha nem muszáj.
Félre értés ne essék! Ezzel, nem akarok senkiről semmiféle véleményt alkotni, mert ahányan vagyunk, annyiféleképp gondolkodunk. Ha érdekelne az on-line játék, már egy szuper kütyü dübörögne előttem.:) -
LeonSKennedy #8422 "PC-vel nyomulok és azon úgy irányítani, még megközelítően sem lehet, mint az erre speciálisan készített kütyüvel."
Ne sértődj most meg ezen, de nem véletlenül van eltüntetve, hogy egy X360 kontroller erősen ajánlott a rendszerkövetelményeknél. A játék sem poénból írogatja ki az xbox gombjait,mikor nyitni zárni kell ládákat, ajtókat stb... Pár éve szinte már alapkövetelmény lett TPS játékokhoz ez a kütyü. Rossz, vagy nem rossz , de ezek a tények. A PC mint célpaltform, billentyűzet és egér irányíthatóság szempontjából már régen le van tojva. :(
SZVSZ szerintem nagyon megéri beinvesztálni PC-seknek is egy kontrollerbe, mert sokkal élvezetesebbek - na és persze jóval könnyebbek - ezek a típusú gammák utána. Ha csak azt nézem, hogy 7-8 k egy nomális USB-s kontroller egy olcsóbb fapados PC-s gépház kerül csak ennyibe. Gamer PC kiépítésekor ezt már érdemes is előre belekalkulálni a büdzsébe. Meg tényleg nem egy évre veszed, 4-5 évig tuti kiszolgál. Én már lassan 2 éve nyúzom az enyémet, már nem szoknék vissza a korábbi metódusra. DS-hez, Mortal Kombathez és hasonlókhoz ez már valóban alapfelszerelés. :) -
1kezdő #8421 On-line nálam:
1, nem szeretek ember ellen küzdeni, mert sok a csaló és ez frusztrál.
2, nem szeretem, amikor elvagyok foglalva a játékkal, akkor belépnek és velük kell foglalkoznom. (bár, ezt ki lehet kapcsolni)
3. PC-vel nyomulok és azon úgy irányítani, még megközelítően sem lehet, mint az erre speciálisan készített kütyüvel.
4, Nem próbáltam platformon irányítani -tehát nem tudom milyen?-, de PC-n elég nehézkesen teszem, ezért az on-line harc csalódás lenne.
5, Biztos bennem a hiba, de számomra nem élvezet legyőzni bárkit is. Tudom, hogy alapvető a farok méregetés, de nekem nem pálya.
Csapatban én is szeretek nyomulni, mint segítő támogató, de a fenti pontok figyelembe vétele után -természetesen számomra értve- minek az on-line? Természetesen elismerve, hogy sokaknak csak ez jelenti igazán a játékot.:) -
LeonSKennedy #8420 Igazából akit megrögzötten odaszögezett a géphez ez a gamma a tavalyi megjelenése óta, annak nem is volt kérdés a Scholar megvétele. hiába ment a Steamen a nyavajgás, sírás, meg a bojkott hírdetés az új változat ellen, tény és való, hogy ennek ellenére sokan megvették, főként olyanok akiknek még nem voltak meg korábbról a DLC-k.
SZVSZ én úgy gondolom , ha igazán a szívedhez nő egy játék, idővel szinte kötelezővé válik a megvétele. Ezen esetben pedig úgy gondolom az online móka adja az igazi sava-borsát. Ezt a virágbolti változatban nem kapnám meg soha.
Más:
Tegnap elkezdtem invadelgetni más játékosokat az Ivory King DLC-nél. 7-ből 5 meccset megnyertem az utolsónál egyszerre haltunk meg a házigazdával, úgyhogy azt döntetlennek tudom be. Érdekes volt ebből a szemszögből is kipróbálni magamat, de valahogy jobban szeretek segíteni a harcoknál, mint másokat bosszantani. A játékosok továbbra is döbbenetesen gyengék mágikus támadások és egyéb fegyver buffok ellen...2-3 ütésből le lehet őket küldeni a padlóra a megfelelő fegyverzettel. Jó kis móka volt. :) -
1kezdő #8419 Elgondolkodtató a kérdésed, mert mindennek annyi az ára, amennyit hajlandóak fizetni érte, ergo, ha fan vagy, akkor mindenképp meg kell venned. És minden újra fésült változatot meg kell venned, mert ugyanis ez az. Igaz, van benne egy új boss, meg némi grafikai ráncfelvarrás, de ezen kívül semmi különös. Kicsit átdolgozgatták, mert volt egy-két frissítési ötletük az előző változathoz képest, amit egy sima mezei Up-al elintézhettek volna. De jött a korszakalkotó ötlet, hogy tegyünk hozzá egy-két újdonságot is és cserélgessük a helyüket a moboknak és máris kérhetünk egy kis pénzecskét.
Nekik így érte meg. Hogy másnak mi és hogy éri meg, azt csak az elkötelezettség (fan-ság) dönti el. Aki nem elkötelezett, annak nem éri meg ezt is megvenni...szerintem! De Te már döntöttél.:) -
Dreadshade #8418 Értem, köszi válaszokat! Úgy döntöttem megveszem, mert nemigazán terveztem más játékot megvenni ez meg így annyira nem is volt annyira drága upgradelni, mert előző verzióból megvolt már minden dlc stb. Kíváncsian várom miket változtattak :D -
sirdond #8417 az új verzió csak annyiban különbözik, hogy ez már támogat dx11-et. ja és sokkal nehezebb lett :)
plusz van egy új boss is, és néhány tárgy más helyre került. ha van kedved szenvedni, akkor szerintem megéri azt a kevéske pénzt.
de amúgy, ha nincsenek meg a dlc-k, akkor érdemes inkább a sima SotF-t megvenni. -
sirdond #8416 dat abdomen -
1kezdő #8415 Megint odaértem a ködös terepre, amit nagyon utálok, mert kiesik a szemem ettől a mindent beborító fehérségtől. De egy -számomra- új technológiát alkalmaztam és eredményesen, úgyhogy ki is irtottam egytől-egyig mind. Úgy -bár nem számoltam- 10-12-en lehetnek és általában ott vannak, ahol találni lehet valamit. Ha fontosabb cucc, akkor ketten őrzik. -
#8414 Hali. Nekem nincs meg csak olvastam róla, viszont van egy jó kis cikk ami segíthet eldönteni. Gk Ds2 Scholar teszt -
Dreadshade #8413 Hali all! Gondoltam minap visszatérek a játékhoz, de láttam kiadták újra a játékot és a steam is felajánlja az upgradet. Azt szeretném kérdezni, hogy megéri felfejelszteni 15 euróért? Gondoltam hátha megvette itt valaki és eltudja mondani mennyire éri meg. Előre is thx! -
#8412 Nosztalgiaként, besírtam rajta.
-
1kezdő #8411 Úgy látom uborka szezon van, azaz, nem ír senki. Ezért akkor én teszek fel egy rám jellemző videót, ami mutatja, hogy milyen taktikával haladok, ha a terep veszélyesnek tűnik.
A videó címe: Tesco gazdaságos kommandó akció.:)
Utoljára szerkesztette: 1kezdő, 2015.05.06. 16:43:50