8811
Dark Souls II
  • tordi
    #8811
    Sziasztok! Mi lehet az oka, hogy miután legyőztem a Fume Kinght-ot, nem kapom meg a lelkét? Ez valami bug, vagy valamit nem tudok? pedig az azzal szerezhető kardra vágytam
  • MerlinW
    #8810
    A második is jópofa, a harmadik meg a személyes kedvencem volt az opcionális boss-t leszámítva.
  • Tinman #8809
    ???

    Az első DLC pedig elég lájtos és a sárkányos harc a játék egyik legjobb boss harca.
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2017.06.25. 11:17:39
  • Fpocok
    #8808
    Ennyi volt. A másik két DLCt már sosem fogom személyesen látni. Evvan.
  • DarkSl4yer
    #8807
    Egyetértek. Az egyik legjobb bossfight volt a 3-ban.Nálam viszont, még mindig a Nameless King viszi a pálmát.
  • Rony94
    #8806
    OFF

    Gundyr az egy kibaszott jó harc (már ami a Champion-t illeti).
  • Myselor
    #8805
    én borzasztó hülyeségnek tartottam azt hogy ömlöttek a mobok ivory king előtt mindig:) szerencsére nem kellett sokszor neki futnom de akkor is .én nekem nem tetszett
  • Tinman #8804
    A 2. rész 3. DLC-jének nálam itt volt a vége, ekkor már rég túl voltam az Ivory King-en. Igazából nincs a DLC-nek vége, hiszen bármikor ténykedhetsz benne, ha már unlockoltad.

    Na de ki mondta, hogy az Ivory King k. jó boss fight volt? Én biztos nem... de azt sem mondanám, hogy szar volt, mert ötletes volt. Ha valaki kapkodott, mehetett oda kínlódni egyedül. Ha meg szeretett felfedezni, "questelni" máris lett segítsége, akikkel könnyebb volt az egész.

    Ezerszer ötletesebb volt, mint a DaS 3 Irithyll-je, vagy Gundyr-ja.
  • Myselor
    #8803
    én nem erre gondoltam az ivory kingre
  • Tinman #8802
    Claymore-t és Zweihander-t szoktam váltogatni.

    Még annyit arról a boss harcról, hogy nem a boss harc annyira a gáz, hanem az odavezető út. Egy boss próba az cirka 15-20 perc! Elmebaj.
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2017.06.23. 12:45:42
  • Fpocok
    #8801
    Ez melyik kard? Ugyanebben a ruciban tolom, csak bastard sworddel.
  • Tinman #8800
    Minden pillanatát élveztem... érződik nem?

  • Myselor
    #8799
    ha már annyira utálsz sok dolgot a ds3ban.most komolyan nem undorodtál a 2 rész harmadik dlc végétől?:) neked az kurva jó boss fight volt?
    Utoljára szerkesztette: Myselor, 2017.06.23. 10:47:44
  • Tinman #8798
    Érdekes, hogy nem az utolsót említed, ahol a duplázás van a havas orálszex után ^^
  • Zozo0122 #8797
    Az semmi. Majd a középső fog :D
  • Fpocok
    #8796
    Már most látom, hogy ez a Sunken dlc nagyon fel fog baszni.
  • Fpocok
    #8795
    Má nem aktuális.
  • Fpocok
    #8794

    Ezt hogy nyitom ki?
  • MerlinW
    #8793
    Vedd fel a king's ring-et és kinyílik az ajtó.
  • Fpocok
    #8792
    Asszem kénytelen leszek valami guidet fellapozni, mert nem tudom most merre kéne mennem. Voltam mindenhol szerintem, beszéltem a nagy sárkánnyal, bementem a ahárom fába a lelkekért. Utsó bosst is megöltem, illetve csak a párt. Ajtót nem tudom még hol kéne nyitni, egy volt a kastélyban (ami a végéhez vezet) meg egy az erdős részen, a láthatatlanos mellett.
  • Fpocok
    #8791
    Na most kicsit összezavarodtam. Megszereztem a gyűrűt (fickó nem akart betámadni, már nem emlékszem mivel tudom triggerelni.) Elmentem ajtón át Drangleic kastélyból, megöltem a két bosst a végén... de én emlékszem, hogy volt még ott valami curses boss és a végén a trónterembe sem tudtam menni, biztos kihagytam valamit. Na mindegy, most elvileg ki tudok nyitni ajtókat, meg majd valahogy belefutok a DLCkbe is GONDOLOM...
  • Tinman #8790
    Egyetértek.
  • Tinman #8789
    Rém egyszerű a válasz.

    1. Időhúzás. Több időt töltesz a játékban, így több a gametime jön ki a végén. A DaS 3 amúgy is rövidke.
    2. Egyszerűbbé akarták tenni a pályák felépítését, hogy a lelkes próbálkozóknak se menjen el a kedve a bolyongástól.

    Tudjátok hány lelkes kezdő indult el anno a temető irányába? Újra és újra. És kijelentették, hogy a Dark Souls szar. Annyi eszük nem volt, hogy "légy víz" és a legkisebb ellenállás irányába mozogj... na pontosan ezért lett egyszerűbb lvl design.
  • Fpocok
    #8788
    Mielőtt bementem a Smelter Demonhoz, felraktam a fegyómra tűzsebzést.
    Néha nagyon nem vagyok okos ember :D
  • Fpocok
    #8787
    Én is így látom.
    Annyit még hozzátennék, hogy most a DS2 pályaterve is tetszik. Majulából 5 felé is majd kell menni. Lehet, hogy annyira nem kapcsolódnak össze a zónák, de akkor is sokkal jobb, mint DS3.
  • Kandurex
    #8786
    Valahogy úgy érzem, hogy azok a kulcsemberek, akik a DaS 1, DeS -t készítették már nincsenek ott. És most nem mondjuk egy grafikusra gondolok, hanem olyan valaki(kre), aki(k) eltűnt(ek), vagy elnyomták ő(ke)t.

    Hol van a zseniális pálya design? Pl. a DaS egy központi helyszínéről 6-7 irányba lehetett elindulni...6-7!, olyannyira volt átgondolt és profi, hogy a warp -ra valahol a játék közepe felé volt csak szükség! Most meg van a partvis egyenes pálya irány!

    Dark Souls I.

    VS.

    Dark Souls III.

    Miért cseréltek le jól működő megoldásokat? Pl. a tábortüzek funkciói, helyette 100000X kell utazgatni.

    és még lehetne sorolni a rengeteg hibát.
    Utoljára szerkesztette: Kandurex, 2017.06.21. 11:19:55
  • DarkSl4yer
    #8785
    Teljesen egyetértek veled.A gyors harcrendszer nekem sem tetszett, sokszor lereagálni se tudtam egykét bossfightot annyira unfair volt.
    A pályatervezés hulladék,totál csőjáték lett az egész játék.
    Az előző részekből ujra elővett cuccok, nekem inkább nosztalgikus hatást kelltettek,főleg mikor eljutottam Anor Londoba :)
    Az első rész hangulatát sajnos egyik rész sem tudta felülmúlni egy pillanatra se.
  • Fpocok
    #8784
    Elsőre megöltem az óriáspatkányt, pedig még be is toxicoltak :D
  • Tinman #8783
    Ha toltad a DeS-t és a DaS-t (már pedig miért ne toltad volna), akkor elég keményen visszaköszön a 2 részből összelopkodott tartalom, nyakonöntve erős Bloodborne hatással. Számomra sok benne az önismétlés, ahelyett, hogy jóval több új ötlet lenne benne. Van benne. Nem is vitás, de sokkal több a recycled elem még akkor is, ha át van néha dolgozva, nehogy lázadjon a földműves.

    Aztán ott volt poise probléma, amivel sokáig nem törődtek, majd kb. a 8. patchben javítgatták. A Bloodborne hatás miatt rángatós kaszaborgia lett a korábbi taktikusabb harcokból. Nekem nem egyszer a Devil May Cry és a Bayonetta ugrott be a gameplay-ről, ami számomra rossz ómeg egy souls játékban. A Soulsoknak teljesen egyedi harcrendszere volt, amit a BB ugye újragondolt. Alá is írom, ott a távolsági fegyverek jóval dominánsabb jelenléte, valamint a classic pajzsos harcmodor hiánya miatt jól is működött. DE! De a DaS 3 az Souls gyermeknek kellene, hogy legyen és nem szabadott volna, hogy a BB irányba elvigyék.

    Aztán egyszerűen rövidebb játék lett a DaS 3. Elhihetitek, hogy nálamnál lassabb, felfedezősebb tempóban ELSŐRE souls játékkal senki nem játszik. 100 óra alsó hangon az előző részek. Persze csak elsőre. Direkt nem siettem egyikben sem, ahogy a 3. részben sem és így is 55 óra alatt elértem a végjátékig. (Akkor még nem voltak DLC-k hozzá.)

    Amikor végigjátszottam ürességet éreztem. Az a játék nekem akkor szinte semmit nem adott.

    És ez baj. Számomra ez -egy Souls játéknál- a lehető legrosszabb ami történhet. Nekem a 3. részben nem igazán voltak epic csatáim, nagyon hamar rájöttem mindegyik boss gyengéjére és természetesen mágia nélkül ki is használtam azt. Néha teljesen mezei mobok nagyobb problémát okoztak, mint 1-1 boss. Tehát nem! Nem én vagyok pro, hiszen alap mobok gyakrabban vicceltek meg, mint a bossok és ez nincs jól.

    A DeS-ban megismert Second Chance itt Tears of Denial néven fut, ez volt az egyetlen varázslat amit használtam, de ezt is csak azért, mert felfedező és kalandozó módban játszottam a játékkal, hosszasan elidőzve, sokat backtrackelve, így az ismeretlenbe lépdelve néha jó volt egy második esély, de ha ezt nem használom, akkor se nagyon másabb az egész, max picit többször kell a tábortűztől kezdenem.

    Apropó tábortűz... nem is számoltam már a végén, hányszor lett szerencsétlen Firelink újra és újra felhasználva, ahogy Anor Londo is. A fegyverek, varázslatok bőven 95%-a recycled! Ez nyilván magyarázható azzal, hogy de hát ilyen a lore, de azért többet vártam volna, mert van újdonság, csak annyi, hogy az 1 db. apró DLC-re lenne elég.

    Nagyon meglepett, hogy eddig az összes Souls részben volt healing item, itt egyetlen egy db-ot találtam csak egy nagyon ritka cuccból, de se grass, se pedig lifegem sem volt sehol. Nem értem ezt miért kellett kivenni, ezzel csak a magamfajta felfedezők dolgát nehezítették meg, mert adott részen, ha nem tudod hol a tábortűz, akkor inkább visszateleportálsz estust tölteni és nem kockáztatsz, majd mész újra. Ez csak időhúzás semmi egyéb. Ettől számomra nem nehezebb, hanem hosszabb lett a játék... és így is 55 óra volt csak.

    Nem értem azt sem, hogy az engem betámadó fantomok milyen ötlettől vezérelve lettek úgy megalkotva, hogy estust vedeljenek. Ez eddig egy souls-ban se volt így. Így aztán mocskosul hosszú és rohadtul unalmas csaták vették kezdetét, ahol az ellenfelem baj esetén pont olyan gyorsan húz el potizni, mint én. Ez azért nem fair gyerekek, mert Ő INVADEL be engem és nem én őt. Ő van az én világomban és nem én az övében. Ő a betolakodó. Teljesen felesleges ezzel elhúzni a csatákat... harc, poti, harc, poti, amíg valaki nem hibázik egy nagyot.

    Igen, a graf az szép, a hangulat sem rossz, de valahogy az RPG elemek száma még inkább lecsökkent, sok beszélgetősdi nem nagyon akad benne, holott nem gondoltam volna, hogy a korábbi részek minimál RPG részeit még lejjebb lehet vinni. Lehet.

    Beteg, ahogy a fejlesztések is zajlanak. Konkrétan több twinklingem volt a játék első felében, mint normál shard vagy ne adja ég chunk. Aztán mikor ömlik a shard, de tonnaszám, akkor meg chunk nincs sehol sem, de annyira nincs, hogy már rég felfejlesztetted 2 másik fegyód, meg a páncélod és be vagy ragadva, mert chunk az nincs. Aztán persze jóval később majd az is lesz, lehet farmolni is. Ellenben rengeteg varázslatot össze lehet szedni nagyon hamar és NPC-ket is az újabbakért. Ez persze melee karival hótmindegy' mert jól meg lettek emelve a varázslatok árai, így ha melee-vel jót akarsz, akkor inkább nem nagyon mész el olyan irányba, mert lelkeket inkább a melee karinál elengedhetetlen paraméterekre kell költeni.

    A pályatervezésről inkább szót sem ejtek... gyatra.

    Azt sem értem, hogy a poise miért lett így elcseszve indulóban. Honnan az ötlet? Korábbi részekben tök jól működött, itt el kellett szabni. Persze a DLC javított rajta, de kellett cirka 3/4 év, mire végre lépett a From. Lehettem a legkönnyebb cuccban, akkor is az ellenfelek 99%-a gyorsabb volt, mint én és természetesen ő rohadt könnyen megakasztja a támadásaim nagy részét, de viszont ez már jóval kevésbé volt így. Nagy poise mellett se volt jobb a helyzet. Tehát mi maradt? Az állandó evade alá BB mód. Az ember ujja elkopik a sok vetődésbe és gurulásba. Gurul, gurul, gurul, üt. Gurul, gurul, gurul, üt. És ez megy szinte végig, néha backstabelhetsz is, vagy oszthatod a riposte-ot. Aztán amikor elunod lenyilazol mindenkit a gecibe. Lol.
    A felgyorsult harc miatt pedig már nem igazán van idő gondolkodni, inkább amolyan akció-reakció játék lett a egész, ami persze most is tanulható, csak sok ész nem kell hozzá, inkább reflexek.

    Nekem a DaS 3 iránya nem tetszik. Ezerszer inkább tolnám újra a DeS, DaS, DaS 2 triót, mint ezt az idegrángásos, combo-fétises akciójátékot.
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2017.06.20. 19:34:25
  • Fpocok
    #8782
    Mindegy. Bementem és az ajtó nincs nyitva szóval kijöttem :D Pedig nem grindeltem, folyamatosan haladtam.
  • Seth
    #8781
    lvl98-on le kéne tolnod már az egész kócerájt. Git gud :D
  • Fpocok
    #8780
    O-Ó. Véletlenül bemehettem az egyik DLC-be. A pók után volt valami oltár, amire nem emlékszem OG DS2ből. Akarom én ezt lvl98 on?
  • Fpocok
    #8779
    Nekem a második a kedvencem. Szerintem a harmadikra már mindenki úgy volt vele, hogy /sóhaj, még egy DS játék. Én így érzek.
  • Kandurex
    #8778
    Katasztrófa a DaS3 pályatervezése, leszámítva az első helyszínt, a többi kb. egy partvis bonyolultságával vetekszik. Ugyanezzel a problémával küzd a BB is.
  • Tinman #8777
    Nehéz ügy, mert nálam a DaS 1 és a DeS is rettenetesen betalált, de jó... jogos, tényleg a DaS 1-et tartom én is a legjobbnak a From cuccai között.

    A DaS 2-t részemről csak azért tolom a DaS 3 elé, mert a classic vonalat képviselte, az nekem egyszerűen szimpatikusabb. Gyakran éreztem azt, hogy keresnem kell 1-1 ellenféllel szemben az optimális megoldást és ez a keresési folyamat az, amit én nem igazán leltem meg a DaS 3-ban. Vitán felül áll, hogy a DaS 3 a legszebb, de ez nekem kevés.

    A Bloodborne technikai gondjain, meg annyira felhúztam magam, hogy 2 hétre banoltam magam a fórumról, mert ha kiírom magamból azt amit gondolok, akkor megtette volna más... örökre. Nagyon röviden: nem éppen elhanyagolható frame pacing problémák, felfoghatatlanul igénytelen kromatikus aberáció, élsimítás szinte teljes hiánya, rémesen lassú betöltési idők stock HDD-vel és persze 30 frém egy fast paced action kaszab játékban. Nyilván majd összeszedem magam, visszanyelem a hányásom és letolom, de az nem most lesz.
  • DarkSl4yer
    #8776
    Kifejtenétek mi a bajotok a 3. résszel?Tényleg csak pusztán kiváncsiságból kérdezem.
    Számomra a DaS2 volt a leggyengébb,talán a 0 hangulat és a szar pályatervezés miatt nemtom.
  • Kandurex
    #8775
    Nálam most így néz ki a sorrend:

    DaS1 > DeS > Bloodborne = DaS 2 > DaS3

    Szóval, lassan, de biztosan tart oda a From ahonnan jött, a sötétbe...hogy stílusos legyek.
    Utoljára szerkesztette: Kandurex, 2017.06.20. 14:12:58
  • Myselor
    #8774
    én is utálom az araknidokat de játékba nem fosok tőlük valamiért :d
  • Fpocok
    #8773
    Fúú... majdnem ragequiteltem a pókos résznél. Fóbiám van tőlük, és 4k felbontásban még félelmetesebb. Eddig mindegyik boss elsőre lement, kivéve a pók, ami csak másodikra.
  • Fpocok
    #8772
    Ahh oké. Mindegy, mert ahhoz is kell egy ág.