Beszáll Oroszország az európai Mars küldetésbe
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egy naprendszeren belül nem tudsz két csillagkaput megnyitni, mivel a cím ugyanaz lenne.
Ori.
Ori.
Ittvan mire vágytál, A világító ágytál.
Úgy-úgy, mert a szerves anyag még nem jelent feltétlenül életet. A metán meg fõleg nem, csak utal rá. Szóval bármit találnak, az biztos nem lesz közvetlen bizonyíték az életre, hacsak nem integetnek a kamerába valaki.
A cím emberes küldetést sejtetett. Blikkes fogás ez kérem. :-)
Rossz kozmosz? <#conf>#conf> Mennyire? <#pias>#pias>
\"Jobb a Linux... De akkor se kell!!! :P :DD\" Írtam egy ingyenes alkalmazást magyar nyelven: http://logout.hu/bejegyzes/deta/egy_hasznos_alkalmazas_tolem_nektek_sok_szeretette/hsz_1-50.html
A Curiosity nem életet keres, (egyszerû) szerves anyag kimutatására alkalmas a berendezése (az meg nem élõlény). Biológiai labor utoljára a Viking ûrszondákon volt, amirõl meg kiderült, hogy nem túl megbízható. Lehet, hogy tesznek rá DNS kimutatására alkalmas chipet is. A szonda mûszerei még nem véglegesek.
ok...várom a NASA eredményeket 😊
Im beginning to have less and less interest in what you think is possible or impossible. (Dr. Strangelove)
Ah, értem. Viszont mi újat mondhat, ha heteken belül kiderül, hogy van / volt élet a Marson? Egy ilyen kütyüben lehet DNS labor? és visszasugározzák a Földre, hogy felépítsék a sejtet? mennyi a realitása hogy össze lehet hozni?
Im beginning to have less and less interest in what you think is possible or impossible. (Dr. Strangelove)
Ezen én is gondolkodtam, de szerintem egy bolygót sosem lehet eléggé megismerni, a Földön sok-sok expedíciót küldtek már távoli helyekre és a mai napig is tesznek új felfedezéseket, ehhez képest néhány robot még kevés is. Minden újabb szonda pontosítja a biológia és geológiai elméleteket, még ha technikailag nem is nagy elõrelépés. Egyébként ez a program nem a pontos mása az amerikai szondáknak, kisebb-nagyobb apróságok változnak, néhány újítás megjelenik mindegyik egységen, gondolom ezzel szerezhetnek új adatokat, amik szakmailag fontosak lehetnek a Marssal foglakozó kutatóknak.
Az ESA biológiai labort szeretne küldeni, a NASA 2020 elõtt nem.
Ha Oroszországot a szu utódjaként tekinted akkor nem. Marsz 3, felemás sikerrel, az elsõ sikeres leszállás (20 másodpercig mûködött) illetve a keringõegység hibátlanul mûködött, Marsz 4-5 keringõegység is sikeres volt.
küldjék fel ezt, ebben van kihívás!<#mf2>#mf2>
Vajon mi a teteje annak, hogy Európában elkészítik az amerikai Mars-járók mását és cc. 10 év múlva ér oda?<#vigyor4>#vigyor4>
ú de jó lesz ha beindulnak a marsi dolgok! remélem a kínai rabszolgáinkat marsi rabszolgákra cserélhetjük, akik olcsóbbak lesznek!
Mire a Marsra jutunk kész forgalmi dugó alakul ki a sok felküldött járgánytól. Lassan szelektív hulladékgyûjtõket is fel kel küldeni. Jah, meg olyan robotokat, akik a szemetet gyûjtik. <#hehe>#hehe>
Hát az oroszoknak eddig minden Mars-missziója kudarc volt valamilyen gikszer miatt, nem jó elõjel...
hajrá Eu és oroszok lopjuk el amit találtak 😉 úgy se lesz itt világ béke ha rajtuk múlik! (mármint a vezetõkön)
hmm az amcsik találnak vlmit és hirtelen van pénz? <#banplz>#banplz>