18
-
kicsibicska #18 Egy naprendszeren belül nem tudsz két csillagkaput megnyitni, mivel a cím ugyanaz lenne.
Ori. -
#17 Miért nem mennek inkább csillagkapun?
Áldott Legyen az Orai! -
fszrtkvltzttni #16 Úgy-úgy, mert a szerves anyag még nem jelent feltétlenül életet. A metán meg főleg nem, csak utal rá. Szóval bármit találnak, az biztos nem lesz közvetlen bizonyíték az életre, hacsak nem integetnek a kamerába valaki. -
Vol Jin #15 A cím emberes küldetést sejtetett. Blikkes fogás ez kérem. :-) -
Déta #14 Rossz kozmosz? Mennyire? -
Irasidus #13 A Curiosity nem életet keres, (egyszerű) szerves anyag kimutatására alkalmas a berendezése (az meg nem élőlény). Biológiai labor utoljára a Viking űrszondákon volt, amiről meg kiderült, hogy nem túl megbízható. Lehet, hogy tesznek rá DNS kimutatására alkalmas chipet is. A szonda műszerei még nem véglegesek. -
noland #12 ok...várom a NASA eredményeket :) -
noland #11 Ah, értem. Viszont mi újat mondhat, ha heteken belül kiderül, hogy van / volt élet a Marson? Egy ilyen kütyüben lehet DNS labor? és visszasugározzák a Földre, hogy felépítsék a sejtet? mennyi a realitása hogy össze lehet hozni? -
#10 Ezen én is gondolkodtam, de szerintem egy bolygót sosem lehet eléggé megismerni, a Földön sok-sok expedíciót küldtek már távoli helyekre és a mai napig is tesznek új felfedezéseket, ehhez képest néhány robot még kevés is. Minden újabb szonda pontosítja a biológia és geológiai elméleteket, még ha technikailag nem is nagy előrelépés. Egyébként ez a program nem a pontos mása az amerikai szondáknak, kisebb-nagyobb apróságok változnak, néhány újítás megjelenik mindegyik egységen, gondolom ezzel szerezhetnek új adatokat, amik szakmailag fontosak lehetnek a Marssal foglakozó kutatóknak. -
Irasidus #9 Az ESA biológiai labort szeretne küldeni, a NASA 2020 előtt nem. -
Irasidus #8 Ha Oroszországot a szu utódjaként tekinted akkor nem. Marsz 3, felemás sikerrel, az első sikeres leszállás (20 másodpercig működött) illetve a keringőegység hibátlanul működött, Marsz 4-5 keringőegység is sikeres volt. -
noland #7 küldjék fel ezt, ebben van kihívás!
-
noland #6 Vajon mi a teteje annak, hogy Európában elkészítik az amerikai Mars-járók mását és cc. 10 év múlva ér oda? -
gombabácsi #5 ú de jó lesz ha beindulnak a marsi dolgok! remélem a kínai rabszolgáinkat marsi rabszolgákra cserélhetjük, akik olcsóbbak lesznek! -
god25 #4 Mire a Marsra jutunk kész forgalmi dugó alakul ki a sok felküldött járgánytól. Lassan szelektív hulladékgyűjtőket is fel kel küldeni. Jah, meg olyan robotokat, akik a szemetet gyűjtik. -
fonak #3 Hát az oroszoknak eddig minden Mars-missziója kudarc volt valamilyen gikszer miatt, nem jó előjel... -
Whysper #2 hajrá Eu és oroszok lopjuk el amit találtak ;) úgy se lesz itt világ béke ha rajtuk múlik! (mármint a vezetőkön) -
jeti00 #1 hmm az amcsik találnak vlmit és hirtelen van pénz?