4237
mea.jpg
  • PiszkosFred
    Valjoaban csak annyi hangzott el, hogy lesznek minijatekok. Pont. Illetve annyi, hogy hamarosan kapunk errol bovebb infot is. :)
  • Doom 4
    "emellett visszahoznak mindenféle minijátékot a hackkeléshez és hasonló trükkökhöz."
  • BreakDown89
    Mass Effect: Andromeda - pár hasznos infó, főleg a PC-seknek
  • Nos
    Persze hogy van rá kereslet, csak manapság egy DLC lassan annyiba kerül a játék árához képest, mint régen egy kieg, csak sokkal kevesebbet kell vele dolgozni, és mégis megveszik.
  • BreakDown89
    Hát sajnos ha ezzel problémád van, akkor ennyit kapsz válasz gyanánt. :)
  • Renegade
    csak pufogok :)

amúgy sem a bio hibájának tartom, hanem az EA szemét üzletpolitikájának, mert úgy is meg fogod venni és ők erre apelláltak.

• MrAndree
    De ez kettő DLC a mennyiből? 9? Persze zavaró de itt elhangzott olyan hogy minden bio DLC ilyen. Ami nem igaz. Nem mellesleg úgy rémlik azóta elismerték, hogy rossz húzás volt.
  • Renegade
    szerintem:

van különbség a tolvaj kislány meg Javik között, az egyik színesíti a játékot, a másik meg a játék univerzum egy rohadt fontos fejezetéhez adja a puzzleket.

ugyanez pepitában: tetszőleges DLC a kettőhöz vs Arrival, gyakorlatilag 4 oldalt tele lehetne írni azzal, hogy milyen hatást gyakorolt Pásztor lelkiállapotára, a galaktikus politikára, az Ember, Battarian amúgy sem rózsás viszonyra, a Battarian nép nacionalizmusára, stb,stb.

És erre a kettő DLC-re azt merték mondani, hogy enélkül is élvezhető? Persze, elvégre a túrós tészta is ehető túró meg tepertő nélkül.

Huh, elnézést, nyilván nem rátok vagyok dühös, de ez annyira a rajongó/függő/az univerzumot megismerni vágyó ember torkonszarása, hogy na.
    Utoljára szerkesztette: Renegade, 2017.01.28. 13:12:50
  • Daermon
    Ha választanom kéne, akkor DLC-k helyett én a rendes régimódi expansion rendszert használnám.
    Persze voltak jó DLC-k, amik jók voltak és érezhetően nem kivágott volt pl Citadell. De mondom Nekem az a kiegészítős dolog jobban bejön, és van rá kereslet (lásd: Witcher 3).
  • PiszkosFred
    ...es akkor mit tennel a dlcbe? :) Mert igazad van, de ha mindez a tartalom mar a startnal elerheto, es nem az azt koveto 1-2 evben, akkor meg azert hozongene mindenki, hogy "miert nem jon hozza tartalom, ennyi volt"? Aztan ha jon hozza valami, akkor meg megnit jon a "az alapjatek resze kellett volna, hogy legyen" opusz. 22-es csapdaja ez. En speciel ezert veszek mindenhez mar eleve egy season passt is, mert akkor tudom, hogy ezzel tobbet nem kell foglalkoznom, ennyibe faj a "teljes elmeny" aztan jonapot. Mondjuk sajnos az Andromedanal egyelore nincs sp, igy kivancsian varom, mennyibe fog kerulni minden extra tartalom, amely nem valami szaros skin vagy mittomen, az nem erdekel.

Ha csak nem ter vissza a fejlesztoipar a regi 10 evvel ezelotti "kiegeszito/expansion" rendszerhez - de nem fog. Mondjuk ennel mar szerencsesebb akkor az epizodikus megjelenes, ott legalabb tudod mi merre hany meter.
  • MrAndree
    Szerintem azok pont nem. Az arrival, vagy a javikos inkább, de a másik kettő az rendes sztori DLC, mint bármely másik játéknál
  • Daermon
    A gond az, hogy az EaWare DLC-k legtöbbje, eleve kivágott tartalom, aminek alapból bent kéne lennie (pl.: Leviathan, Shadow Broker).
  • BreakDown89
    Szerintem meg pont ezek azok a DLC-k, amikért még azt mondom hogy hajlandó vagyok pénzt lerakni. Inkább fejjenek le rólam 10-15 dodót egy két-három órás plusz tartalomért, mint két dolcsit 6 fegyverért vagy egyedi páncélért.

A háromban például a Leviatános DLC "must have" volt nálam és valóban sokat dobott a Kaszások megértésén. Az Omega és a Citadel DLC (utóbbi inkább fun dlc volt) már inkább volt nélkülözhető - igaz így utólag már nem bánom, hogy megvan az összes dlc hozzá. Nem kevest dobnak azért együtt a játékidőn.

Egyébként nekem valami azt súgja, hogy az új részhez nem lesz túl sok DLC (nem tudván, hogy trilógia lesz-e egyáltalán belőle, illetve hogy mennyire lesz sikeres) kiadva. Azt nem merném kijelenteni, hogy semmit se kapunk néhány hónap múlva, de a sztori nagyja szerintem ezúttal az alapjátékban lesz benne.
    Utoljára szerkesztette: BreakDown89, 2017.01.28. 11:30:04
  • Renegade
    óóóh, az ilyen egyedi hátasló 10 euróért, az tényleg magánügy, meg jó pár DLC is. SZERINTEM az a kettő amit leírtam, az igen csak arcpirító húzás volt. Mondjuk még a Shadow brokeres is véleményes, bár, akiknek szívéhez nőt Liara, azok gondolom arra is húzták a szájukat.
  • BreakDown89
    Még jó múltkorában vettem észre ezt a kis idővonalat.

Ez a Space X-es infó nagyon tetszett akkor, és most is. :) Ugyebár a régi idővonalon ez még nem lehetett rajta (2015), de szerintem pozitív dolog, hogy a valós dolgokat hozzáfűzik a lehetséges jövőképhez. Valószínűleg igazából nincsenes Kaszások a galaxisunkban, de valami hozzájuk hasonló attól még lehet - csak más célal.

Szóval ez ilyen kis apró gesztus, de nekem az ilyen bejön.
  • Although
    EA védjegy bármit képesek eladni 5 dollárért is akár egy szimpla kardot is a DA sorozatban is eljátszották véletlenül sem kell megvenni egyet sem. Azok nélkül is teljesen jó a játék.
  • Renegade
    No offense srácok, de majd lesznek: 0 Day DLC, + 1-2 "játékélményt" nem befolyásoló DLC-ben :(

A From Asshest meg az Arrivalt (tudom, ez nem cimbis, "csak" egy nagyon fontos történet) nem nagyon fogom nekik megbocsátani.
  • BreakDown89
    Hát igazából ha jobban belegondolsz, akkor az idegen csapattársak is később csatlakoznak be hozzánk. A mostani briefing videóban sem véletlen nem mutatják be Peebeet, Dracket és Vetrat. Peebee ugyebár köztudott, hogy a Nexusal érkezik, tehát később csatlakozik hozzánk - a másik két karakter úgyszintén nem a Hyperionnal jön át.

Erre az új star warsos twi'lek fajra kíváncsi vagyok egyébként. A kett fajhoz képest már most sokkal szimpatikusabbak.
  • PiszkosFred
    Igen, a promo kepeken is oten vannak, de a ME (meg ugy altalaban a szerepjatekok) jatekok egyik jellemzoje a "recruit", a "csapatepites". Orultem a twitteres bejegyzesnek, mert ezek szerint most is lesz talan 1-2 extra tars, akik menet kozben csatlakoznak. Na nem mintha 5 ember nem lenne eleg, sot, szinte semmit sem tudunk meg roluk, de igy meg jobb. :)
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.01.28. 01:21:35
  • BreakDown89
    - Scott/Sara Ryder (játékos)

- ? Alec Ryder ? (bár gyanús, hogy nem sokáig lesz csapattárs, ha egyáltalán az lesz)
    - Liam Kosta (ember)
    - Cora Harper (ember)
    - ? SAM ? (róla se tudjuk, hogy később nem-e kerül bele mondjuk egy robor testbe, mint a 3-ban EDI)
    - Peebee (aszári)
    - Drack (krogan)
    - Vetra (turián)

Szóval még ha a két bizonytalan nevet ki is húzzuk a listáról (apuci és Sam), akkor is vagyunk mi és még öt csapattárs. Szerintem ez már most sem olyan kicsi (ME1 és ME3-at tekintve). Ilyenkor vágnám rá, hogy ennyivel kell beérnünk, dehát erre jön ez: https://scontent.ftsr1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/16299532_1649056478731308_4625624887815131482_n.png?oh=cecda3bf8e941ff5e2c1155e4e388f0c&oe=59024220

Viszont szerintem biztos, hogy egy későbbi DLC-ben kapunk majd andromédai idegen csapattársat. Lehet, hogy az alapjátékba is belekerül egy, de tuti hogy nem az összes. Az EA ki nem hagyná ezt a ziccert. :)
    Utoljára szerkesztette: BreakDown89, 2017.01.28. 00:40:14
  • FartingSquirrel
    Hát, ha a puszta számokat nézzük (ami a technikai leírást illeti), akkor is 145%-ról beszélünk. :)
  • Caliph
    Minek több társ....we have a krogan:D
  • PiszkosFred
    A trailert nezve pont ez jart a fejemben, hogy vajon kik lehetnek majd azok a tarsak, akiket menet kozben kukazunk ossze (mert az uj fajokbol tutira lesz 1-1), illetve maximum mennyi lehet majd beloluk?
  • MerlinW
    UserBenchmark... :DD Jah, ahol a 970 és a 1070 között is majdnem 60% van. Elhiszem. Csak mert 970-ről váltottam 1070-re és ha 10%-ot dobott a játékok teljesítményén. A matek senkit sem érdekel, mert valószínűleg játszol a kártyával és nem matematikai műveleteket rajzolgatsz ki vele. De oké, legyen 130% ha ettől jobban érzitek magatokat, nem vagyok semmi jó elrontója:)
  • BoneDragon
    22%? Nem sok tesztet olvashattál az életed során.
  • Vraaanyek
    Bocsi, ezt még muszáj...utolsó OFF: 48,7% VS. 129% :D 530-ból a 3. az 1070-es, míg a 47. csak a 760-as....kb. 3x jobb átlagban, nem 22%-al, de ennek örülj, neked is ez van ;) - sőt, konkrétan ugyanaz, mint nekem :)
    Utoljára szerkesztette: Vraaanyek, 2017.01.27. 19:57:37
  • Vraaanyek
    OFF....Tessék? :D :D :D :D GTX760 és GTX1070 között 22% különbség? :D :D :D :D :D na ez most nagyon durva volt, már bocsi :D Tényleg erre az értékelésre támaszkodsz? Könyörgöm kész tények és tapasztalatokról beszéljünk, neked is 1070 van, látom, nem tudom, mid volt előtte, de én szenvedtem a 760-al, és nem neten olvasott blödségeket írok le, hanem amit tapasztaltam... de mondok egy példát: Tomb Raider medium-high-on 20-25 FPS volt, most ultrán 60+...és a többi újabb játékra ugyanez jellemző...
    Egy 6 gigás 1060 és a 760 között is vagy 30-40% a különbség, 1070-nél már 4x-es VRAM mennyiségről beszélünk, mi ez a 22%?...most tényleg a pontszámokat hasonlítottad össze és abból következtetted ki a 22%-ot? :D Bocs, de erre reagálnom kellett, mert nagyon nagy hülyeséget írtál, ami másokat félrevezethet, és ezt tökre rosszindulat nélkül...
    Utoljára szerkesztette: Vraaanyek, 2017.01.27. 19:52:40
  • MerlinW
    A konzolportoknál architektúrális okokból kifolyólag a VGA, egyébként nem lehet általánosítani, a fejlesztés módjától függ.

Egyébként 760 és a 1070 között ~22% különbség van, így az a 40-50 fps kicsit soknak tűnik nekem:) De mindegy nem ez a téma, meg egyébként is OFF topikok vagyunk szóval zárjuk is le.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.01.27. 19:47:21
  • Vraaanyek
    nekem GTX 760-ról váltva GTX 1070-re plusz 40-50 FPS, azonos, i7 4770K mellett :) de ez ettől függetlenül is tény, hogy játéknál a VGA áll az első helyen. Oda kell figyelni a GPU és/vagy CPU limitre, vissza tudja fogni egyik a másikat, de havernak hiába van az egyik legalapabb i5-öse, 15-20 FPS-eket vert rám csak azért, mert 4 gigás R9 380-as volt a gépébe, amíg nekem a 2 gigás Nvidia...

Ja és még a plusz 40-50 FPS-hez annyit, hogy ez ultrán, minden maxon, FullHD-ban, míg eddig maximum high-on volt meg a kb. 20-25, jó esetben 30 FPS
    Utoljára szerkesztette: Vraaanyek, 2017.01.27. 19:37:51
  • MerlinW
    Természetesen procitól függ. Pl. i5-2500-ról 6500-ra váltva fix +10-15fps vár, ugyanolyan VGA mellett. 5-6 év az 5-6 év. Informatikában 100:)
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.01.27. 19:32:53
  • Vraaanyek
    Yes-yes ;) :P
    Amúgy 2 mag, még a modernek közül is, elég karcsú ma már...de inkább a VGA számít játéknál, ez viszont tény és tapasztalat is egyben :) - de 2 mag akkor is alapszint alsó rétege, 4 mag kell, a 8 szál meg egyébként Frostbite 3 esetében már-már hasznos lehet, de még nem "must", de a 4 mag, az szerintem igen....
    Utoljára szerkesztette: Vraaanyek, 2017.01.27. 19:04:17
  • MerlinW
    Alapvetően i3 irodai processzor. i5 multimedia, i7 pedig munkaproci / high-tech gaming gadget. 4 mag szinte minden mai játéknál alapfeltétel. A 2 mag kevés.
  • BreakDown89
    A processzor vételnél szempont volt számomra, hogy ár/érték arányban mi érné meg és ez a gyártmány jöt ki nekem tetszetősre. Viszont úgy tapasztaltam, hogy a négy magos vas inkább a multira és a bonyolultabb/szerteágazóbb feladatok elvégzésénél hasznos. Ezzel szemben szóló módban elég szerintem a két mag is.

Az már persze más kérdés, hogy ha az új játék motorját szándékosan úgy rakják össze, hogy frisebb két magos proci legyen a minimum elvárás.

Egyébként én is úgy számoltam, hogy némi látványbeli lemondás elképzelhető a stabil 30-40 fpsért cserébe, de ezzel együtt tudok élni. (Úgy sincs 4k monitorom) :)

Köszönöm a válaszokat.
    Utoljára szerkesztette: BreakDown89, 2017.01.27. 14:40:38
  • PiszkosFred
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Siman el tudom kepzelni, hogy ez lesz a "kapocs" a triologiaval kapcsolatban. Es valahogy siman benne van a pakliban, hogy az IM miert tavolitja el a Reaper buli kezdeten a lanyat az Andromeda projekttel, ha esetleg balul sulne el minden trukk, amit az oreg tervezett a projekt indulasa idejen.
  • Evoluti0N
    Ja, vannak elméletek, h a lánya lehet. Egyezik a családnév, meg az is tudott, h az Illusive Mannek volt az előző életében családja.
  • BoneDragon
    Frostbite játékok jól vannak optimalizálva, ezzel se lesz gond. Elég lesz a géped hozzád, persze kompromisszumokkal.
  • Gabor77
    Az lehet, hogy ugyan az a motor, de azért gondolj bele, hogy ami x éve ajánlott volt (2 gb gtx 660), az ma mire lehet elég...:)
  • Daermon
    Ugyan az a motor, és az ME:A-t se ma kezdték összerakni.
  • Gabor77
    Azért egy közel 3 éves játékot ne hasonlítsunk már össze egy olyannal, ami meg se jelent :D

Medium beállítások mellett biztos tudná tartani a 30fpst, az már más kérdés, hogy a processzor 2 magos, azzal lehet gondja.
  • Daermon
    Kicsit mindig fölé lőnek. Amúgy, ha a DA:I megy, akkor ez is fog.