Mass Effect: Andromeda

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

jarlaxxe
és minden mecsen vannak olyanok akik a falábúakat is megtapsolják mert azt hiszik ök értenek a focihoz...ök a legrosszabbak.

egyébbként nem kötelezö ide járni ha nem tetszik amit olvasol leszarhatod az egész topikot nemcsak az idejárokat.

Vraaanyek
Ez így van, annyival kiegészítve, hogy semmitől sem kell várni semmit, majd eljön, és lehet objektívan, a jelenben dönteni 😊 Meg engem ez az összehasonlítgatás bosszant... mintha a Dark Souls-ot akarnánk összehasonlítani a Minecraft-tal...mindekettő tök jó a maga módján, de teljesen más közönséget kíván megszólítani. Csak ennyi, a ME nem BG...ennyi...

#PiszkosFred: besírok 😄 😄 😄
Utoljára szerkesztette: Vraaanyek, 2017.01.17. 10:21:19

Intel core i7 4770K; Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming; 16 GB Kingston HyperX

PiszkosFred
Ugyan kerlek, minden lelaton van egy berletes nyugger kozosseg, akik csak azert jarnak focimeccsre, hogy szidhassak a mai bohocligat es noszgalgiazzanak Puskasekat emlegetve. Ezek azok, akik minden golrol lemaradnak, otthonrol hozzak a magot es maximum csak akkor vesznek sort, ha valamelyik eppen a meccs napjan unnepli a szuletesnapjat. De nincs ezzel baj, az o penzukbol is el a klub, illetve ha beulsz mogejuk, a szunetben nagyon jol lehet rajtuk szorakozni, a 2x45 perc alatt meg ugyis leszarod, mit hadovalnak, hiszen a meccset nezed.

SG-n sincs maskent.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Azért az ME egy ARPG, csak többett már nem kell várni tőle, meg a Biotól.
Amúgy spec nekem tetszik, hogy megy az eszmecsere, van mit olvasnom munkaközben 😊
Vraaanyek
Én tényleg csak azt nem értem, hogy ha valaki ennyire hc rpg vagy csak simán ERPÉGÉ! fan, akkor mégis mit akar a mass effect-től? Sosem volt az, sosem akart az lenni, itt a story és az érzelmi hatás,ami játszik, egy kis plusz színt adó, minimális rpg elemekkel fűszerezve... ahogy írtam korábban is, én sem szájhabzok a FIFA vagy a KOLL OF DUTYI fórumokon, hogy hát de hát szar, mert nekem nem tetszik... 😛
Utoljára szerkesztette: Vraaanyek, 2017.01.17. 09:35:28

BoneDragon
Jó hát az sg mindig is híres volt a rinyagépekről. Teljesen egyetértek veled, szánalom ami megy, már megint...

Vraaanyek
Atyaég gyerekek, már megörültem reggel, amikor láttam, hogy mennyi új komment érkezett...hát, szerintem búcsúzom innen, mert már borzasztóan, rettentesen unom, hogy manapság már minden egyes játék előtt megy a totális fosozás, okádás, megmondás, és olyan szinten megy el a kedvem az egész tetves élettől is ennyi negatívizmus és k.rva okos, arrogáns, okoskodó megmondás után, hogy kb. eladom a gépet, és egy erdőbe vonulok 10 évre meditálni... nem beszélve a ME3-nál is tapasztalt undorító spoiler áradatra már 7-én, mivel sok okostóninak ugye fel kellett törnie a 9-i kezdés előtt, és feltolni már másnap a befejezést, amit el is ért 10 óra végigrohanás után... Akkor nagyon csunyán belefutottam, és nem mondom, hogy telibek..tak sok évi várakozást, mert élveztem így is, de na... Én utálom ennyire sarkítani a dolgokat, és a szart várni, mert tapasztaltam, hogy az jön az életben, amire figyelek, én szeretném, hogy legalább olyan játék legyen a ME:A, mint a korábbi trilógia, és bízom benne, hogy az is lesz! Majd játszom vele, és eldöntöm, de hogy előre a padlóra szarjak...

Hm, itt elég érdekesen árazták be...

(Amúgy érdekes, hogy az RC verzióra azt írja az oldal, hogy 1:18 arányú, mikor a videóban 1:64-et mondott a csávó.)
PiszkosFred
Oblivion xbox360 zaszloshajoja volt, annyit eladtak belole, hogy nem birtak szamolni a penzt.
Morrowind is nagy siker lett, DE itt volt a gond. Mert a Arena es Daggerfall utan kiadtak egy rakas olyan "spinoffot" (redguard, battlespire es tarsaik), amelyek vittek a penzt es nem hoztak bevetelt. Ekkor kezdtek a Morrowindet fejleszteni, mint utolso esely vagy vege a dalnak, de az is szarul festett. Ekkor jott Todd Howard, es csinalt egy 180 fokos fordulatot a fejlesztessel es lett az a Morrowind, amit mindenki imad. Iszonyat mennyisegben adtak el akkor az elso xboxon belole, nagyon sok penzt termelve. Onnantol meg siker minden, Fallout 3-4 es TES 4-5 is. Tolem ilyet nem olvastal, hogy az Oblivion elott anyagi gondjaik lettek volna, kivancsian varom a kutatomunkad eredmenyet.

Miért vagy meglepve? Az EA egy kardos dlc-t is 5 dollárért ad. Magam részéről, úgy állok hozzá semmit nem hiszek el amit mondanak, eddig részről, részre lejjebb mentek színvonalba. Ha végiggondolom a maxis bukásának útját. Nem gondolom a Biora más sors vár. Tehát, abból indulok ki szarabb lesz mint bármi amit eddig csináltak. Aztán majd megcáfolnak itt. Bár úgy lenne én örülnék neki a legjobban.

(Ez talán már témába vágó a kommentáradatban😊
99/199 dollár a gyűjtői, játék nélkül? <#wow1> Kicsit elszámolták magukat, nem? Pedig igazán akarok egy gyűjtőit, de... Rohadjanak meg, sokba fog ez kerülni. 😄
Oké megpróbálom megtalálni. De idő kell hozzá.

Valamivel el kell ütni a következő két hónapot. 😊

Why so serious?

PiszkosFred
Az en szamba ne adj faszsagokat kerlek 😄

Mintha te írtad volna anno az Oblivion nem lett annyira sikeres és anyagi gondjaik vannak? Téged idéztelek, mert erről nem tudtam.
Edit Had ne keresem meg a hozzászólásod. Azért emlékszem rá mert meglepett sose gondoltam volna, magamtól ezt és nem is olvastam róla.
Utoljára szerkesztette: Although, 2017.01.16. 19:42:35

nyugi, csak moralizálunk (nyilván a legtöbben saját szűrön át), igazi jó kocsmafilozófia hangulata lett a topicnak 😊

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

PiszkosFred
"Ha jól tudom a túlélésük múlt rajta, persze már a megjelenés előtt is tudtam ezzel kaszálni fognak."

Baszki, eladas tekinteteben rekordot dontottek a Morrowinddel, majd rekordott dontottek az Oblivionnal, gennyesre kerestek magukat (es keresik most is magukat a Skyrimmal is), milyen tuelesrol beszelsz? 😄 Lattak a Bethesdanal, hogy a 2000-es evekben, hogy az akciojatekok a menok, abban van sok penz, ezert megtartottak a kotetlen szabadsagot ado jatekstilust, majd csinaltak belole egy barki altal konnyen kezelheto es megertheto rendszert, amelyet kozel 30 millio peldanyban adtak el a mai napig ugy, hogy a 2011-es megjelenest kovetoen 5 evre ra is letartoltak a piacot meg egyszer a Special Editionnel.

Maga Pete Hines, a kiado alelnoke konkretan megmondta: ha nem tetszik a Skyrim (vagy barmilyen BGS jatek), akkor ne vedd meg, nem kotelezo, jatssz massal, ahelyett, hogy a twitteren es a redditen sirsz, mint egy furdoskurva. O mondta, finomabban.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.01.16. 19:40:43

PiszkosFred
Es megint visszatertunk oda, hogy kinek mi szamit rpgnek. Ordogi kor ez, agyal a sok okostoni rajta, pedig csak egy kerdes van. Elvezed a jatekot, vagy sem. Ha nem - ahogy te is belattad, hogy nem elvezned a Skyrimet -, akkor le kell szarni, tovabb kell lepni. Ha igen, akkor addig kell vele szorakozni, amig az szorakoztat, egy perccel sem tovabb, majd szinten tovabb kell lepni.

Ha jól tudom a túlélésük múlt rajta, persze már a megjelenés előtt is tudtam ezzel kaszálni fognak.
Beth már régen, a morrowind idején erre az útra lépett, persze az még más idő volt akkor a neverwinter night volt az ellenfél ahhoz teljesíteni is kellett. A amiben zseniálisak messze legkorábban léptek, jobban mint a Bio megérezve mivel lehet keresni gazán. És most a csúcsra tartanak. Az EA meg egy haldokló szar, persze lehet ez csak düh amiért tönkretették a Biot. Aminek örülhetünk az az, a CD Projekt felmossa velük is a padlót. És persze Bethnek F4-el sincs esélye, ahogy a Cyberpunk 2077 is más dimenzió lesz. Azok akik mernek lépninem csak a sablonok mentén mozognak azok ellen az EA-nak semmi, de a Bethnek sincs esélye. Kár, hogy a mainstream piacon a CD Projekt maradt egyedül.

na igen, vessetek vérmókusok elé, de amikor megtudtam mi a Skyrim koncepció: szép környezetben lekiabáljuk a sárkányokat az égről, akkor jöttem rá, hogy nálam itt a határ, ez az amivel soha nem fogok játszani.

Nincsen bajom az öncélú H&S-el, ezért nálam belefért a God of War, de pl egy Diablo, vagy Skyrim már nem, mert nekem (abszolút szubjektív természetesen), az RPG műfaj megerőszakolása volt nem pedig a zsáner határainak feszegetése.

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Ne aggódj rajta. Én is így voltam vele. De végig lehet menni rajta. Sőt a harcrendszere fényévekkel jobb mint a háromé.
A sztori megvan. így visszanézve még a Bio második vonala, mert az csinálta, is félelmetesen jó volt sztorizás tekintetében.
Szerintem az EA ez az amit főleg nem érez. A sztori alapú játékok a büdős életben nem hozzák azokat a számokat amit a Skyrim ami egy cselekmény alapú, egy szóval a 6 éves kis srác meg a köpönyeg meg a szaladunk és kiabálunk "Dragonbooorn" Ezzel ma se tudnak versenyezni mert ezt a Beth tökéletesen tudja tálalni. A Bio meg nem. És talán a Bio is úgy fog járni végül mint a Maxis.

Prince23
De, még oda tartozik a Batman széria is.
Utoljára szerkesztette: Prince23, 2017.01.16. 19:15:18

wedge31
A hack & slash az a pl a devil cry, vagy nem?

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

jarlaxxe
Na látod aTQ nálam a minden csak nem rpg / leginkább Hack & Slash-nek mondanám /

Prince23
nem ide tartozik már, de a The Division is már RPG játékként tekintenek rá 😄

Prince23
Nyugodtan ki próbálhatod, de akkor Örült vagy Veterán fokozaton kezdj neki. Olyan, kb mintha a DAO-t átlagos szinten játszanád 😊

Prince23
Egy szóval sem mondtam azt hogy full hc rpg a DAO, csak hogy keményvonalas RPG. (nincs ott előtte még az "akció-" szavacska) De pl egy régivágású Titan Quest sokkal inkább akció RPG-sebb, mint mondjuk egy DAO. Azért utóbbiban volt kihívás még mindig.

"Söt még abban sincs konszenzus, hogy mi számit egyáltalán rpg-nek..."
Sajna Igen, ma ilyen időt élünk... bizonyos könnyítések felhágják a múfaj stílusát, besorolását...

a DA2-őt nem mertem kipróbálni az egy után 😊

jarlaxxe
Én viszonylag egyszerüen definiálom a hc-t az ami körökre osztott skill bázisú játék az nálam hc.

Az rpg fogalma az viszont tényleg megfoghatatlan lett mára, gyak már minden az amiben szint lépés meg loot van.

wedge31
Itt az sg-én ez örök vita, melyik játék az akció és melyik a hc rpg sose lesz igaza senkinek.

Söt még abban sincs konszenzus, hogy mi számit egyáltalán rpg-nek...

Prince23
Azért menj DAOval minimum átlagos nehézségi szinten, meg menj egy kört a DA 2 legnehezebb fokozatán. És garantálom látványosan erezni fogod a visszaesést, a butulást. Ha nem, akkor kövezzetek meg.
Nem tudom DAO-ban nekem pl. mindig Alistair halt meg mindig, ezért állandóan healelni kellett, potionre is oda kellett figyelni. Szal fogytak ezerrel a potion és állóképesség italok. A halhatatlan karaktereket én inkább a DA2-re mondanám. Ott már nem kellett figyelni ilyesmikre ezen nehézségi szinten. Egyértelműen elment a full action árkád irányba. de hogy a DAO?
És ez friss élmény, megint elővettem a részeket, a ME játékokkal együtt.

Nem a régi idők szép idők beszél belőlem.
Utoljára szerkesztette: Prince23, 2017.01.16. 18:59:17

őőő, DAO és a keményvonalas RPG, az egy esetben szerepelhet egy mondatban: DAO olyan messze van egy keményvonalas RPG-től, mint Makó, Jeruzsálemtől.

A DAO egy nagyon igényes és remekül tálalt akció-RPG volt a zsáner összes jellemzőjével: végtelen mana/HP, halhatatlan karakterek, nevetséges loot rendszer, látványos akciózás.

PiszkosFred
"A BW nem Obsidian felesleges a régi játékaikat példaként emlegetni mert amig a EA csöcsén csüngenek nem fognak olyat csinálni mint pl a DA😮 vagy még akár a ME első része."

De talan nincs is ra szukseg. Mar nincs. Ott van egy rakas megvalosult, minden regi nosztalgikus igenyt kimerito KS kampany, van ott boven kinalat klasszikus rpgkbol, tenyleg csak gyozze az ember vegigjatszani azokat...

Annyi lehetoseg van, amivel jol erezheti magat az ember, de nem. Ahelyett itt kesereg es busul mindenki, mar szarozza a meg sem jelent, napok ota semmi friss hirt nem nyujto jatekot... 😄 Hihetetlen. Ahelyett, hogy jatszana mindenki, vagy leszarna az egesz Andromedat es keresne boldogitobb elfoglaltsagot. (esetleg segithetne farmolni, ha nagyon raer, reszletek msgben (x))
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.01.16. 18:30:51

jarlaxxe
" EA csöcsén csüngenek " - nagyon igaz...<#vigyor3>

TBTPumpa
Szinte esélytelen, hogy már most megkapd az Origin kulcsot.

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

wedge31
A BW nem Obsidian felesleges a régi játékaikat példaként emlegetni mert amig a EA csöcsén csüngenek nem fognak olyat csinálni mint pl a DA😮 vagy még akár a ME első része.

Ettöl még csinálhatnának jó kis akció rpk-ket csak egyelöre ez még nem jött össze, reméljük majd most...

Prince23
Egyébként ha instant gamingen, vagy cdkeys-en megveszem most a gamet, ide adják a pre order kulcsot még ma? Vagy a megjelenés napján adják?

Ha a megjelenés napján adnák ide a kulcsot a mai megvásárlás dátummal, mi a garancia arra, hogy nem felejtik el??

Valaki járt már így, hogy hónapokkal a megjelenés előtt vásárolt?
Utoljára szerkesztette: Prince23, 2017.01.16. 18:19:09

TBTPumpa
Preload indul 2 hónap múlva:
"Windows pre-load date: March 17, 2017 6:00 PM CET"

Collector's Edition bemutató:

Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2017.01.16. 18:17:03

jarlaxxe
" A ME trilogiábol meg pont a ME 2 a legerősebb " - szvsz, meg az a leggyengébb rész, annál még a harmadik is jobb volt, föleg az első részhez viszonyitva volt nagy csalódás.

Prince23
Idén ne nagyon várjatok nagy leárazásra Androméda kapcsán. Ahhoz, hogy idén legalább 40% offot kapjon, nagyon rossz játéknak kéne lennie. 😄

Bár lényeg a lényeg idén karácsonykor eltudnék képzelni egy 33% offot rá. De álmodik a nyomor inkább. 0-day buy

A Dragon Age Origins még a régi keményvonalas RPG-k közé tartozik. A DA2 meg el ment az elkurvuulás irányába, de azt is lehet szeretni, csak sajnos másképpen. Én arra a játékra totálisan egy urban akció-RPG-ként tekintek 😄

A ME trilogiábol meg pont a ME 2 a legerősebb. Részletes lett, semmennyivel sem lett nagyobb vagy kisebb az előző részhez képest. Még taratlmasabb lett, hiszen megannyi mellékküldiket lehetett felfedezni a rendszerekben. Egysértelműen látszódik az, hogy ami jó volt a ME1-ben, azt továbbcsiszolták, szinte tökéletesítették, ha szabad ilyet mondanom.

ME3: Nem tudom, én szerettem ugyanúgy mint a másodikat. A Multiplayer pedig számomra anno az év többjátékos (de inkább coop) játékáva nőtte magát. nagyon sokat toltuk. A multit továbbra se értem miért nevezik itt annak. mikor pvp nincs benne. Csak PvE.

Andromeda ha hozza az előző részt hangulatát, és színvonalát (persze más érzelemvilággal, a kéne hogy ugyan azt hozza)... akkor nem lesz az rossz, de még csak átlagos iparos játék sem. Eltekintve a bolygó karikázós részeket, még akkor sem lesz rossz 😊)
Utoljára szerkesztette: Prince23, 2017.01.16. 18:11:02

wedge31
<#eljen>

TBTPumpa
Nem probléma nekem sem, csak azért látnék már egy klasszikus RPG-t tőlük is. Obsidian is visszatért ehhez a műfajhoz. 😊
Engem inkább az aggaszt, hogy így, 2 hónappal a megjelenés előtt, alig láttunk valamit a játékból. Anno a Dragon Age: Inquisitiont agyba-főbe videózták, több stream is volt a fejlesztők által és mégis új élmény volt (karakteralkotás, PC-s lehetőségek, társak, fejlesztések, képességfa, Kastély testre szabása, multiplayer, kérdések és válaszok a játékról), mikor megjelent.
Most nincs ilyen, túl kevés számomra az infó, már-már azt érzem, hogy ez a játék még közel sincs kész, azért is nem "tudnak" róla többet mutatni.
Persze azt mondják, hogy a No Man Sky miatt visszafogott a reklámkampány, de akkor is...
Legfőképp a társakról szeretnék már valami videót/információkat kapni.

PeeBee eddig szimpatikus (mondjuk az eredeti trilógiában is Liara volt az egyik kedvencem), remélhetőleg érdekes karakter és jól kidolgozott háttértörténete lesz, mert ezekből a Dragon Age: Inquisition-ban nem volt sok.
Ott is az egészet a négy fő visszatérő karakter vitte el a hátán (Morrigan, Leliana, Cassandra és Varric), nem pedig az új karakterek. 😞

Szuper bőrszerkója van, főleg az a bőrnaci! <#hawaii>

Artbook is lesz gyűjtőknek, limitált példányban:

Nem szeretnétek aktívabb házigazdát a topikhoz?

Véleményem szerint az egyetlen, ami a ME2-ben fejlődött az 1-hez képest, a harcrendszer volt (meg persze a grafika). Minden másban butult a játék. A történetvezetés mondjuk maradt erős, csak kár, hogy jóval primitívebb RPG környezetben, mint az 1-ben anno.

A DA:I meg... Borzasztónak nem nevezném, csak simán... Meh. De úgy az egész játékot ezzel tudnám jellemezni: meh. Ha el tud tekinteni az ember attól, hogy ez a tényleg zseniális örök darab, a DA😮 unokája. Ha nem tud, akkor tényleg sírógörcsöt kap. Egy offline MMO, ami épp elég nagy inzultus (-nak kéne lennie) egy Bio RPG-vel szemben. Ráadásul még abból is gyengébb darab, a Kingdoms of Amalur pl. nagyságrendekkel jobban hozta ezt az offline MMO stílust.
Igen, éppen most nézek egy Let's playt az első ME-ről. És minden hibája ellenére, még mindig jobb volt, mint a 2. és 3. Azok is jók voltak, de mintha kiveszett volna már belőlük valami. Persze az első rész meg tele volt ismétlődő, unalmas helyszínekkel, de a hangulat az *5-ös.
DA😮 is apám, szuper játék, DA2, nagy szenvedve 3/4nél abbahagytam, DA:I-t meg nem merem elkezdeni, annyi rosszat olvastam róla.
Nincs ezzel baj. Féláron én se bántam meg mert legalább a sztori meg a hangulat még rendben van. Az lenne a jó ha azt látnám akarnak valami olyat mint a DA😮-nál. Azt évekig készítették és láttad, ahogy követted évről évre, ahogy adták az infokat. Ez különleges lesz, nem fekete-fehér jó-rossz. Érdekes már nem a régi harcrendszer de mégis megtartva a lényeget, csodás helyszínekkel, karakterekkel. Még a metacriticen is még mindig vannak akik rácsodálkoznak, van mélysége. Érzed rajta még jóval azután is, hogy játszottál vele, ebbe a szívüket beleadták. Mostanában a játékaik után mint a DA:I vagy az ME3, ME2. Azt érzed ugyanaz a futószalag, ugyanaz az iparosmunka még egyenlőre csodás történetekkel. Az ilyen cégek mint az EA minden esetben megölik a kreativitást.
Utoljára szerkesztette: Although, 2017.01.16. 17:26:43

Jól néz ki és érdekel is nagyon de például én ezeket sose tudtam annyira szeretni mint a Mass Effectet de akár bármelyik DA-t. Egyszerűen azért mert ezekbe nem tudom beleélni magam annyira, már csak a nézet miatt se.

Why so serious?

PiszkosFred
Tokeletesen egyetertek.

+1
A DA😮 után fáj is, hogy elbutították az egészet.
Vraaanyek
Imádom a W3-at, főleg, amióta külcsínyileg is teljes pompájában játszhatom, de sci-fi-b.zi vagyok, és a 20 éves játékos pályafutásom egyértelmű kedvence a ME Trilógia. Játszottam mát nyilván komplexebb és csavartabb játékokkal, de engem az életérzés egyszerűen elkapott. Nem akarom echte RPG-khez hasonlítani, egyszerűen a hangulat legyen meg, a többi csak extra...

Vezetői íróik közül ketten is otthagyták, őket nehéz lesz pótolni. Kíváncsi vagyok sztori szinten meddig tudják tartani a lépést a CD Projektel. Jön a Cyberpunk az lehet a W3 hasonlóan szintén mérföldkő lesz az AAA+ rpg-k piacán. A Bio meg úgy végzi ahogy a maxis, kiégve, megújulás képtelenül, kiégett brandként.
Utoljára szerkesztette: Although, 2017.01.16. 14:37:09