Mass Effect: Andromeda

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Vraaanyek
...én is jobban örültem volna Tempest állványos makettnak... 😛

Intel core i7 4770K; Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming; 16 GB Kingston HyperX

Szintén steelbok. Gyűjtőit gondoltam hogy leveszik, galaxison már hónapokkal korábban kint volt, hogy nem lesz, ahol meg fent volt ott se volt ár megadva. Mondjuk amúgy is csak a fémtok tetszett annál is, a Nomad replika hidegen hagy.

Why so serious?

Vraaanyek
azon én is gondolkoztam, bár most házat kéne venni, mert a 1070-nek kicsi volt, szét kellett gányolni a DVD-Winyo tartó blokkot... 😄 😄
120-as SSD-n cska rendszer van fent, bent a cégnél találtunk egy másfél éve nem használt szekrényben bontatlan 240-es HyperX SSD-ket 😄 de sajnos le kellett adni őket...

PiszkosFred
detto, +vennem kell egy uj ssdt, mert a mostanira mar nem ferne fel (illetve igen, de 90%+ lenne), torolni meg nem akarok 😊
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.02.27. 10:49:46

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Vraaanyek
én 0. nap, steel book edition, főleg, hogy a gyűjtői lekerült a bolt oldaláról... mondjuk 30-40-et én se biztos, hogy kiadtam volna... 😛 😄
De előtte nyomom a 10 órás trialt, remélem, hogy utána csak aktiválni kell majd és nem újra letölteni... elég lesz a 1 day patch-el szívni...

Szóval kb 16e forint. Megvárjuk míg lemegy 10e alá.

jarlaxxe
A Biowarét ismerve ez valszeg pucér fiúkat jelent a szaunában...<#idiota>

Teljes meztelnség. Csak úgy jönnek az infók ma 😄
Vraaanyek
Egyébként ez reálisabb lenne, pont a Nomad miatt is, hogy egy-egy bolygó jóval nagyobb legyen... Ha az egész játék színtere lenne akkora, mint a DA:I, akkor a Nomaddal faltól falig csapódnánk kb... <#email><#taps>

Az elég nagy gyalog, de Nomaddal annyira nem vészes. Főleg mivel mondták, hogy lesznek bent üres, kietlen tájak is, amin át kell nomádozni.
Vraaanyek
Na ez nagyon érdekes... Eddig úgy hallottam, hogy a teljes játék lesz kb. akkora 😮 😮

PiszkosFred
Bethesdanal (a kiadonal) tudatos a dolog, hogy ujabban (ertsd: 5-6 eve) a bejelentes es a megjelenes kozott nincs egy ev, sot... Lehet, hogy a Bioware/EA is most ezt az utat valasztotta?

Bar hozzateszem, nekem semmi bajom az eddig kapott ME:A anyagokkal, lattam mindent, tudom, hogy mire szamithatok (elolvastam minden cikket ami megjelent az elmult 1-2 evben, na nem a magyar napra(nem)kesz gamer sajto gugli forditasait), az pedig kulon orom, hogy vettek a faradtsagot a Briefing videok osszerakasara, es kapunk elozetesen nemi hatteranyagot.

0day patch pedig mar a megjelenesek velejaroja, a fejlesztes nem er veget azzal, hogy aranyra kerul a cuccos. Sot, akkor van baj, ha nincs 0day patch, mert 99%-ban mindig szukseg van ra. 😊

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Akkor miről? Nem mindegy, hogy mikor jelennek meg, vagy mi? <#pardon1>

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

A szokatlan nem jelent automatikusan negatívat. Plusz EA Accessben benne lesz, játszani lehet vele a megjelenés előtt 1 héttel. Ha akkora bajok lennének vele akkor ezt így bevállalná az EA? Nem hinném. De kb 3 hét és megtudjuk mert onnantól tele lesz a youtube gameplay-el.

Why so serious?

lwb
Ööö... a Fallout 4 éppen egy E3-on tolt ki world premier gameplay videot. És előtte évekig csöpögtek róla az infok, pl. amikor a Beth fejlesztő szivárogtatott 2014-ben, akit aztán ki is rúgtak emiatt.

lwb
Szerintem legközelebb akkor kapcsolódj be egy beszélgetésbe, ha az elejétől elolvasod az egészet. Szaladj neki mégegyszer és akkor látni fogod, hogy mire gondoltam. Igen, tudom, hogy n7 óta egy rakás gameplay video jött ki. Nem erről beszélek.

lwb
Nem adott. Viszont olyat sem csinált, mint amit a ME:A-val csinált most, hogy november az első gameplay és március már megjelenés. Ez is szokatlan dolog tőle.

Én Vetrát várom, csak azt nem tudjuk ő mennyire szeret majd "löveget kalibrálni".<#idiota>

uplay: N0m4d_HUN Ryzen 9 3900x / 32 Gb ram / Gygabyte 2070 Super 8 Gb

Prince23
Nyílván ők is kaptak tesztpéldányokat, nem elég, ha csak a BioWare teszteli a játékot házonbelül.

De az Nvidia köztudottan híres arról hogy Game Ready Drivereket alkot, akár a megjelenés napjára, vagy hamarabb pár nappal.

BoneDragon
Én bottal se piszkáltam DA:I-ben a karaktereket. Nekem Liara fog hiányozni nagyon. <#law>

wedge31
Én is kivárok, nem sürgös a dolog nem bizom már annyira a BW-ban, hogy azonnal megvegyem egy játékukat és igazából amit eddig mutattak attól nem is állt fel a cerka.

A Biowarénak a story volt az erőssége de az ugye nem megítélhetö így elöre, a harc meg a szokásos katyvasz lesz mindenki lö mindenkire felesleges minden stratégia de ez nem róható fel nekik mert igy többet tudnak eladni.
A társak viszont kinézetre nem szimpik mintha direkt sportot üznének ebböl így legalább nem kell románcolni már a DA.I-ban is olyan rusnyák voltak, hogy ott se volt kedvem hozzá.

Sose gondoltam volna, hogy ennyire hiányozni fog Tali, öt legalább olyannak képzelte el az ember amilyenek csak akarta a személyisége meg a legszerethetöbb volt az összes csaj közül.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Ja, végülis nem volt még a játéktörténelem során olyan cím, ami az utolsó hónapokban indította be a hype gépezetet. Neeeem. Minegyiknél előtte három évvel már csöpögtek az infók. Fallout 4 rémlik? Csak hogy egy nagyobb címet említsek. Mumust látsz még ott is, ahol nincs. Elismerem, hogy nekem sem tetszett a dolog tavaly E3 alatt (én is vártam valami komolyabb összeállítást), de azóta azért kaptunk rendesen és rendszeresen videókat, infókat, képeket. De lefogadom, hogy neked az se lenne elég, ha napi szinten külön az e-mailedre jönne az anyag - gondolom akkor meg az nem stimmelne, hogy túlságosan hypolják a dolgot, és ez marha gyanús.

Én lezártam ezt a témát, mert te ezt már rég eldöntötted fejben.
Nagy területű sandbox játékok 99%-a hulla bugosan szokott kijönni. Semmi szokatlan nincs ebben. Aminek a nagy részét első napi javítással némileg kigyomlálnak.
Utoljára szerkesztette: ratgab, 2017.02.26. 10:57:50

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Te most miről beszélsz? Már nem egy gameplay videó kijött, mi mást akarsz még látni azon kívül, amit abban mutattak?

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

BoneDragon
Szerintem itt a történettel lesznek bajok, nem a gameplayel. Én sem merem előrendelni. Remélem pozitívan csalódok.

Biztos úgy van, nekem egyszer se fagyott vagy bugzott. Illetve olyan nagy hisztire se emlékszem ezügyben mint más játékoknál szóval olyan hatalmas bajok azért nem voltak.

Why so serious?

Én nem mondtam, hogy alapvetően hülyeséget mondtál. 😄 Lehet, hogy tényleg össze van csapva. Csak azt mondtam, hogy biztos nem töltenek hónapokat pusztán azzal, hogy teszteljék. Valószínűleg még az utolsó hetekben is rakják össze bizonyos részeit. Éppen ezért nem fognak kizárólag a tesztelésre összpontosítani.
Nézd meg a DA:I patch notes-ket a megjelenés idején. Nem mondom, ők a hibásak, de ez a motor elég rendesen bugos volt megjelenésnél. Mondjuk azóta biztos sokat javítottak rajta. Folyamatosan random kifagyások voltak sokunknál. Volt olyan nekem is bejött, amit javítani se tudtak.

Pedig ennyi, nincs itt semmi látnivaló. Előre hisztizni persze remek dolog, ezt tudjuk. BW adott már ki félkész játékot? Vagy totál bugosat? Nem. Akkor miről is beszélünk?

Why so serious?

lwb
Ki van zárva? Akkor Fabrice Condominas Bio-fejlesztő méreteset hazudott, mert ő meg pont ezzel indokolta, hogy miért nem volt N7 előtt egy darab gameplay video sem. Mert, polírozni, balance-olni kellett, ami "hónapok munkája". Nem, nem story trailert hiányolok vagy spoilert, hanem valamit a gameplay-ből, amire N7-ig várni kellett. Egy márciusban megjelenő AAA játéknál.

lwb
E3-on nem láthattál semmit, mert nem mutattak semmit. Tényleg muszáj fanbojságból bevédeni mindent? Nem lehet hangot adni annak, hogy kurvára furcsa, ha egy ekkora játék, pláne egy új spinoff a franchise-ban semmi gameplay-t nem mutat fél évvel a megjelenés előtt a legnagyobb kiállításon?
Ha én vagyok a hülye, akkor hülye az ex-bios fejlesztő is, aki az egész furcsaságot kiírta twitterre az E3 prezi után azonnal. De ja, csak másképp csinálják, nincs itt semmi látnivaló, tessék szépen oszolni.

Legyen igazad, de az 100%, hogy ez nagyon gyanús. Valami itt nem oké.

Pedig úgy tudtam az EA alapvetően AMD-s

Nem csak te.

Am nem tudom game debate-ben mennyire lehet bízni, de megnéztem és a leendő új gépem a weboldal szerint lazán vinni fogja medium-high beállítások mellett. Nyilván árnyékok stb terén kell némi kompromisszumot kötni.

Prince23
Nvidia teszterkere de irigy vagyok most 😄

Hát nem tudom, azokból a videókból, amiket eddig láttam, elég jó képet kaptam, hogy mire számíthatok, és még csak nem is láttam az összeset. Ez nem olyan, mintha egy teljesen új frencsájz indulna, három játék előzi meg, amikre kisebb-nagyobb vonalakban hasonlítani fog. A történetről jó, hogy nem spoilereznek semmi lényegeset, gameplay videó meg azért volt már néhány. Senki se kötelez rá senkit, hogy előrendelje vagy rögtön az első napon megvegye, előbb-utóbb kiderül, milyen lett.

Ergo, valamit másképp csinálnak akkor biztos baj van, más nem is lehet. Ez is egy hozzáállás a dolgokhoz végülis...

Why so serious?

"Az utolsó hónapokat a bugmentesítésre és a teljesítmény-polírra kéne fordítani optimális esetben."

Utolsó hónapokat? Ki van zárva, hogy hónapokat töltsenek ezzel. Ez a fejlesztéssel párhuzamosan zajlik, már úgy általában. A kiadás előtti utolsó hónapban valószínűleg még bőven dolgoznak a játék bizonyos részein, jelenetein. Legalábbis a Witchernél pl. így volt, és a CDPR ugye állítólag pont az a fejlesztőcsapat, amelyik nem kapkodja el a dolgokat...

Egyébként is, a bugmentesítés tulajdonképpen a tesztelők feladata, mármint a hibák felkutatása. Aztán az már a fejlesztőkön múlik, hogy javítják-e. De ha a kiadás előtt is még komoly munkák vannak a játékkal, akkor jó eséllyel leszarják. (Gyakran előfordul, hogy a tesztelő hiába jelenti a hibát...)
Ez így igaz, Volt nem 1 olyan game ami megjelenés napján bughalmaz volt, jelenleg 2 eset lehetséges, vagy tudják, hogy megveszik sokan és nem marketingelnek mert inkább melóznak rajta, vagy tudják, hogy még félkész bughalmaz, és inkább nem akarnak hype-ot, nehogy a sok pofára esett rajongó "tömeget képezzen" és tüntessen. Történetről is nem véletlen nem jött még ki 0 info se szinte, emlékezzünk csak vissza ME3-nál is mekkora hiszti volt ebből is. Mondjuk az az i7 + 16 giga ram féle "kardlengetés" is érdekes...

lwb
Egyetértenék, ha nem látnánk, hogy az AAA játékipar nem így működik. Sőt, az EA és maga a Bio sem így szokott működni. A DAI-t évekkel a megjelenés előtt már tolták az arcunkba, pre-alpha footage stb., E3 reveal, gameplay reveal stb. De mondhatnám az évente megjelenő játékokat, mint az Assassin's Creedek vagy CoD-ok. Mindenki tudja, hogy a rajongók simán megvennék látatlanba is, de akkor is megy ezerrel a hype-vonat.

Nehéz elhinnem, hogy épp most jött volna meg a józan eszük. Nem. Valami oka biztosan van, hogy a legnagyobb game show-n egy képkockányi gameplay-t nem tudtak megmutatni. Az én tippem: rohannak, hogy kint legyen márciusban, ami relatíve nyugodt hónap amúgy is a játékiparban és akkor még tényleg nem volt semmijük. Ez pedig nem megnyugtató. Alig fél évvel a megjelenés előtt még nincs bemutatható játékmenet egyáltalán, az nem oké. Az utolsó hónapokat a bugmentesítésre és a teljesítmény-polírra kéne fordítani optimális esetben.

De mit akarsz szarrá hypeolni egy Mass Effect játékon? Akit egy kicsit is izgat, az tud róla. Teljesen felesleges pénzkidobás, inkább költsék fejlesztésre.

lwb
Egyelőre igen. Aztán meglátjuk, hogy jó ötlet volt-e tavasszal kiadni vagy kellett volna még csiszolni rajta. Mindenesetre nem szokványos dolog, hogy E3-on semmit se mutatnak egy ekkora AAA játékból, aztán márciusban már ki is dobják. Egy ilyen játékot szarrá szoktak hypeolni megjelenés előtt és az N7 az lófasz egy E3-hoz képest. Vagy nem volt semmi gameplay-ük még tavaly nyáron (!!!!!!!) vagy nem értenek a marketinghez.

Ennyi, most már érted, hogy miért is aggódunk páran.

Abban mi volt publikus béta? Szar gépen közepesen gond nélkül futott bármilyen fagyás nélkül. Játékmenet meg azóta is ugyanolyan mint akkor.

Why so serious?

TBTPumpa

1080p 30FPS PS4-en, 900p 30FPS BoxOne-on.
1800p 30FPS PS4 Pro gépen.

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

Mit tudsz ezen lovagolni 😄
De azért a sok fanyalgó elismeri, h mégis kijön idén tavasszal?
TBTPumpa
Ez eléggé lehangoló. Nem akarok publikus bétát, mint a Dragon Age Inquisition esetében. Fene akar azért kiadni 16000 forintot. Majd 1 év múlva (mire az összes DLC megjelenik), játszható lesz ez is. Remek! ty EA
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2017.02.25. 19:16:21

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

lwb
Hát, ha még legalább tevepatákat kellett volna gyűjteni 😄
Egyébként meg nekem is pont ez a legnagyobb félelmem a játékkal kapcsolatban.

Nekem a DAI-vel a "gyűjts össze 5 tevepatát" típusú küldik miatt volt bajom, nem a bugok miatt. Igazából a MEA-val kapcsolatban is ez a legnagyobb félelmem.
Nagyon remélem. Nem egy bughalmazért akarok kivenni szabadságot. De szerintem előfizetek Origin Access-re, aztán kipróbálom azon is. Egyszerűen nem bírok várni. 😄 (Meg hát amúgy is megéri.)