4237
mea.jpg
  • Pares
    Kíváncsi vagyok, legközelebb milyen ökörségbe fog belekötni valaki...

• PiszkosFred
    Egyebkent erdemes atolvasni a kodexet a jatekban. Mind a ket Ryder katonai kikepzest kapott es szolgalt is a seregben a fater kirugasaig. Scott azt hiszem valami kapu helyorsegeben szolgalt es arra vigyazott, Sara meg talan Protikat kutatta. Oke, nem lottek embereket halomra, mint Shep gyengebb napjain, de a katonai mult es a kikepzes megvolt, mindez kombinalva egy N7-es faterral.
  • FartingSquirrel
    Na, igen. :D
    De azert lwb felhaborodasa is ertheto valahol, hiszen itt egy jol kidolgozott vilagrol beszelunk, jol kidolgozott karakterekkel, ahol minden kis faszsagba bele lehet kotni. :D
  • MrAndree
    Igen, szerencsére a sztoriban van lehetőség, hogy alakíts a hirtelen felelősséggel mit kezdeni nem tudó karaktert, illetve egy "na akkor én most megmutatom, hogyan kel ezt csinálni" típust is. Shep azért minden helyzetben a magabiztos katonát hozta, legyen paragon vagy renegade.
    Az meg, hogy gameplay közben hideg profik akik mindenkit eltalálnak azért ez egy általános videójátékos dolog. Tomb Raider rebootban Lara az első kill után 3 percig lelkizik majd azonnal hatosával osztja a fejlövéseket. Half Life Gordon Freeman tudós ember minden fegyverben szuper ügyes és képzett katonák százait gyilkolja le. Szóval ez eddig is így volt azért, nem most jött elő. :)
  • FartingSquirrel
    lwb:
    Az, hogy hogyan harcolnak (hogyan lonek), teljesen rajtad mulik. Akarcsak a szemelyiseguk. Epp ettol kulonbozik a trilogiatol, hogy nincs egy elore definialt szemelyiseguk, hanem te hatorozod meg a valaszokkal. Lehetnekerre szuletett vezer alkatok, de kis mimoza lelku gyerekek is. Ez a lenyeg, es szerintem ez egy nagy pozitivum. Valamint, ahogy valaki irta, valamilyen kikepzest nyilvan kaptak, kulonosen mivel az apjuk N7-es volt...
  • MrAndree
    Mondjuk ezek után nem javaslom valamelyik Final Fantasy-t ahol a veterán katona a 17 éves, míg a kiégett öreg harcos szokott lenni 22. :D
  • PiszkosFred
    Hat, jatek kozben te, a monitor elott ulve iranyitasz es losz, az megsem lenne okos, ha direkt csalna a rendszer es hiaba lennel profi fps jatekos, akkor sem talalnad el. (En peldaul, aki FPS jatekokban a potyafrag vagyok, egy fakezu a tar felet melle/fele lovo pancser, en tokeletesen tudom hozni minden jatekban a "kezdot" bakat :D Nalam meg Shep is inkabb legyintett es ment csajozni es kocsmazni, mert bena voltam midnig is az fpsekhez, igy inkabb Garrus es Ashley intezte a harcot, mert en csak lab alatt voltam)

A rookie dolgot itt - szerintem - az eleinte keves skill, alacsony szint es csak 1 elerheto profil (az is csak a soldier) jelzi. Viszont ha megnezed a tarsainkat kezdetben, akkor Liam egy volt "zsaru", aki megint nem egy Gyozike (bar neha ugy viselkedik) es Cora, aki pedig egy biotikus venaval megaldott, szinten kikepzett leanyzo (szerintem siman kiderul rola, hogy egy Miranda 2.0, ha folytatjuk a sztorit), vagyis ha en, mint jatekos bena is vagyok, ok ketten megoldjak.

De abban igazat adok, hogy a jatek elso 2 orajaban kvazi bedobjak a melyvizve a zoldfulueket, akiknek fontos donteseket kell hozniuk, olyanokat is, mint amelyet anno Shep csak sok-sok golyo es akcio utan hozhatott meg. Itt meg egybol, 2 ora utan mi vagyunk a leader, az egyetlen esely, stb. - ez mondjuk tenyleg furan hathat. Mindezt ugy, hogy kvazi egy olyan rangot kapunk meg, ami nem igazan lenne "orokolheto", ezt szova is teszik kesobb.

Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.03.17. 11:53:50
  • lwb
    Ezért fájlalom, hogy harc közben nem érzem ezt a kezdőséget. Értem én, hogy játék, meg a játékos azt várja el, hogy élezetes legyen a harc, de azért sokkal érdekesebb lett volna egy rookie-t játszani az n+1. badass helyett, ha már ilyen a felvetés.
  • Voltan
    Egyébként meg csak zárójelben jegyezném meg a "miért ilyen táposak a tesók" témára, hogy a valós helyzetben a frontkatonák gyakorta 18-19 évesek, a XX. században nem ritkán még akár 17 évesek is lehettek. Szóval ehhez képest egy 23-24 éves katona már igen komoly veterán és tiszt is lehet, minden nehézség nélkül. Éles tapasztalat hiányában is pár év masszív spec-ops kiképzés után pedig dettó.

Szóval nem olyan valóságtól elrugaszkodott dolog ez ám.
  • Although
    Na most már van két nézőpont. Nem mintha ettől féltem volna nagyon gáz lesz a sztori meg a karakterek. Mindegy nem támogatjuk teljes zsetonnal az EA-t.
  • PiszkosFred
    Ket dolgotok felejtettetek el:
    - Az Hyperion Pathfindere a fater, aki kokemeny N7-es. Errol van szo a trial 10 orajaban is, ha beszelgettek a legenyseggel es a kiszolgao szemelyzettel, illetve nehez nem eszrevenni az egyenruhajat sem (aki esetleg nem beszelgetett) es a stilusa is elobb lovunk, aztan kerdezunk.
    - A Ryder ikrek es Cora az elejetol kezdve erre lett kikepezve, ok a Pathfinder team tagjai. Nem a vezetoi - az a fater -, de a tagjai, akik pontosan tudjak, mi merre hany meter.
    - Az elso par kuldetes es parbeszed soran pontosan lehet latni, hogy a Ryder ikrek nyakaba szakadt helyzettel nem igazan tudjak, mihez kezdjenek. Hiaba van mogottuk a trening es a fater neveltetese, egyszeruen nem olyanok, mint Shep. Az mar mas kerdes, hogy mivel az elso kontakt lovoldozesbe torkollik, igy nekik is gyorsan ki kell cserelni a szaros gatyat es helyt kell allni.
    - Abszolute nem ereztem, hogy olyan nagyon badass lenne Ryder, mint Shep volt. Shep mar porig rombolta volna az egesz galaxist, mire a Nexusra ert volna (es kozben levarrta volna az asari dokit es a tudomanyos tisztet, csak ugy).
    - Az, hogy tud loni es ert bizonyos dolgokhoz Ryder, az most tenyleg problema egy olyan szemelynel, aki annak az 5-10 fos csapatnak a tagja, aki kvazi az uj otthont keresi az emberisegnek egy 600 evig tarto utazas utan egy masik galaxisban? Elhiszem, hogy viccesebb lenne egy Gyozike es Fekete Pako jellegu karakterrel az elen, de na...

Valaki leirta pontosan, hogy Shepnek volt egy kb. 10 eves katonai multja, egy haborus hos volt, ranggal. Viszont a Ryderek sem most alltak fel a Disney csatorna elol, azert kaptak ok is kikepzest ahhoz, hogy ne essenek, kelljenek a csatateren. De megegyszer, a faternek kellett volna mindezt intezni, nem az ikreknek, csak hat az elet maskent alakult...
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.03.17. 11:20:00
  • Barnez
    Én nem akarok beleszólni, de most még is megteszem. :) Szerintem ez az egész már kezd eléggé OFF lenni, és szerintem gyerekes, hogy egymással csatároztok, ez már közel sem vita. Eddig tök jó volt feljönni erre a fórumra, mert nem volt egyik oldal felől sem flamelés, de ez már erős.
    Részemről off vége.
  • lwb
    22-23 évesek. Pont mint a hollywoodi tinisorozatok tinisztárjai. Azok sem tizenévesek ám, csak a szerepük az.
  • Barnez
    Szerintem ezzel a konfiggal még 900p high beállításokkal is jön neked a 40-50 fps. :)
    Utoljára szerkesztette: Barnez, 2017.03.17. 10:50:48
  • BreakDown89
    Egyébként van itt magyar "jútúb videjó" is: (természetesen spoileres!!!)

• BreakDown89
    Na ahogy nézegettem az eddig konfig teszt videókat az Andromédáról, nem lesz itt probléma részemről szerencsére. Kicsit féltem, hogy mégis kevés lesz a vasam (i3 6100 / R9 380 4GB / 16GB DDR4 RAM), de a tesztek alapján lazán viszi a 720p-t stabil 50 fps-el. Egy-két dolgot ki kell kapcsolni, de a felvétel alapján még így is gyönyörű volt a játék - és ami a lényeg: stabil 50 FPS! :)

Persze nem 4K látvány lesz, dehát ez van. ;)
  • Although
    Nézegettem a cikkeket, elég vegyes a fogadtatás. Gamebansheen volt egy összefoglalás belőle. Az látszik, ez se lesz átütő siker. Persze első 10 óra alapján, végleges értékelések lesznek érdekesek a teljes játék után.
  • Shep
    Hát ez nagyon jó.
  • Zegi Norbi HUN
    Egész jó lett :) Azt hiszem majd én is rászánok egy kis időt, hogy lássam mit tudok kihozni belőle. Ha meg nem jön be annyira a végeredmény, akkor maradok az alap karaktereknél, mert szerintem is eléggé jók lettek :)
    Azért kíváncsi leszek, hogy jön-e hozzá olyan mód, amivel esetleg ezt az online témát ki lehet kerülni. Majd kiderül. Kösz az infót :)
  • Doom 4
    Ez egy a két idézet egy valaki véleménye volt...

Amúgy nem értem, #2266 miért gond az, hogy jól lőnek? A Lore szerint szerint minden fegyver kapcsolódik a páncélhoz és van "targeting auto-assists"-ja. Ez már a Mass effect 1 ben le lett fektetve... Az más kérdés, hogy játékmechanikai okokból, ehhez nem tartották magukat...
  • Although
    Írtam már keress rá jobb szót, ne a szavakon lovagolj. :) Mondjuk még ettől is meg lehet csinálni jól.
    A tendencia ami a Maxisnál is látszott évről évre jobban beleszólnak. Legyen minél trendibb. Nem véletlen lépnek le az emberek a Biotól. Lehetne több esszük, hogy nem folynak bele ennyire de sajna nem.
  • MrAndree
    Ebben szó nincs arról, hogy a sztori milyen, a tinisztáros meg el se hangzik. Csupán, hogy zavarja, hogy fiatalok és mégis értenek rögtön mindenhez jól. Arról meg végképp nem esik szó, hogy milyen a jellemük (csupán a képességeikről), a jellemfejlődésükről meg még annyi se (ezt a 10 órás limit miatt eleve nem is lehet még látni). Mint mondtam, szövegértelmezés. Tudom, hogy idővel menni fog. :)
  • Although
    *sigh*
    "Persze, SAM-mel meg lehet magyarázni mindent, de akkor is illúzióromboló. Jobb lett volna, ha tényleg bénák kezdőnek. Passzolt volna az egész "nyakamba szakadt a felelősség" történetbe."
    "Ryderek perpill Shepard Jr-ok abban a tekintetben, hogy ugyanolyan szuperkatonák az első lépéstől kezdve, csak hozzá még szépek meg fiatalok is. "
  • Daermon
    Lehet az Andromeda trilógia lesz.
    ME - Andromeda: Ryderék 23-24 évesek, és a sztori végére lesznek valakik
    ME - Andromeda Incident: Ryderék 35-40 évesek, vezetők, a Kettek visszavágnak, új fajokkal
    ME - Old Man Ryder: Ryderék 50+, még egyszer harcba szállnak az Andromedaért
    :D
  • MrAndree
    Ebben sincs semmi olyan amit te írtál, de már megszoktam... :)
  • Although
    2273, 2275 pl. Mielőtt írsz valamit ellenőrizd igaz é :)
    Edit: Nyilván veled ellentétben én figyelek mert nem vettem meg és érdekel ki mit ír.
    Utoljára szerkesztette: Although, 2017.03.17. 09:16:31
  • MrAndree
    Senki nem írt ilyet, csak szokás szerint nem tudsz értelmezni. :) A karakterek indulásáról írtak, a fejlődésükről nem tudunk semmit mivel nem játszhattuk annyit a sztorit.
  • Although
    Amit lwb és mások írtak az alapján ez jött le, de akkor adj nevet neki jobbat :) Tényleg arra számítottam én is, a videokat nézve, két fiatal fejlődését követhetjük nyomon majd új trilógiában. Újszerű lett volna, De ezek szerint nem így van. Trendi lett. Mondjuk az lenne a meglepő ha nem így lenne.
  • MrAndree
    Semmi "tinisztáros" nincs benne, de nem baj. Mellesleg a főszereplő 22-23 éves ami mondjuk eléggé nem tini. Vagy ennyire öregszünk, hogy az már annak számít? :)
  • lwb
    A harcrendszer jobb abban a tekintetben, hogy akciójátékosabb és az ME mindig is akciórpg volt. Az open worldből az első 1-2 óra alapján sokat még nem láttam, eddig eléggé lineáris, ami nekem kifejezetten tetszik. Craft van valami, de ez engem soha nem érdekelt.
  • Although
    A dA:I-hoz képest mennyit fejlődött a játék open world szinten? A sztorit ahogy értem a szavaitokból tinisztárosra csinálták. A harcrendszer jobb vagy rosszabb mint a DA:I, nyilván tekintettel ez nem taktikai de élvezhető a fejlesztés, craftolás?
  • Voltan
    A személyiségükről még nem tudok nyilatkozni, de lehet benne valami.
    Viszont ami a field skilleket illeti, nem zavar különösebben, ezeket a kölköket is képzik évek óta erre a spec-ops feladatra, meg implantok, mittudomén., szóval az egy dolog, hogy megállja a helyét a bevetésen.
    Hogy később egy egész legénység miért követné fenntartás nélkül a zöldfülű kölköt, az egy más kérdés, de ezt majd a sztori megmagyarázza. Reméljük :)
  • lwb
    Ahogy elnézem a kommentjeidet, mást sem nagyon. Write only mode mond valamit?
    Utoljára szerkesztette: lwb, 2017.03.17. 08:57:26
  • BoneDragon
    Téged nem szoktalak olvasni, csak nekem címezted ezt, mondom egye fene bevállalom.
  • lwb
    Ha te ezt olvasod barátom, akkor vagy a magyar nyelvvel vannak nehézségeid vagy nem olvasol, csak írsz. Shepard jó karakter volt a trilógiához. Semmi kedvem Shepard Jr-ral játszani és a Ryderek perpill Shepard Jr-ok abban a tekintetben, hogy ugyanolyan szuperkatonák az első lépéstől kezdve, csak hozzá még szépek meg fiatalok is.
  • MrAndree
    Ha zavar, hogy pontosan lő akkor direkt lőj mellé néha. Szerepjátszás. :D Hogy hogyan lőnek az rajtad múlik szerintem, én például elég sokat lövök mellé. Shepard volt egyfajta karakter, ki is akadtam volna ha megkapom még egyszer a szuper magabiztos katonát aki mindenbe bátran beleáll. Ryder-t direkt más irányba játszom, szerencsére a válaszok meg is adják rá a lehetőséget eddig.
  • lwb
    A Ryderek huszonpár évesek. Nehéz elhinnem, hogy 12-14 évesen már katonai kiképzést kaptak volna. :) Persze, SAM-mel meg lehet magyarázni mindent, de akkor is illúzióromboló. Jobb lett volna, ha tényleg bénák kezdőnek. Passzolt volna az egész "nyakamba szakadt a felelősség" történetbe.
  • BoneDragon
    Ez nem csak szerinted van így, hanem ő szerintük is. Elmondták, hogy nem akarnak még egy Shepardot a későbbiekben sem. Ahogy olvasom a kommentek 99%-a arról szól, hogy miért nem olyan mint a triologia brühühü elvették a cumimat. A maradék meg szerintem simán nem játszott még ME-vel, annyi ostobaságot tudnak összeírni, hogy huh..
  • lwb
    Érthető, de ehhez képest a harci képesség terén ugyanazt kaptuk. Ryder minden fegyvert tud használni és pontosan olyan jól lő, mint bárki más az AI-ből. Az AC Syndicate ikrei jutnak a Ryderekről eszembe. Fiatalok, viccesek és tökéletesek.

Én jobban szeretem a hibás karaktereket. Pl. Shepard egy karótnyelt veterán volt. Mindegy, hogy renegade vagy paragon, Shepard akkor is egy lazítani nem tudó, merev katona volt. És ez személyiséget adott neki. Pl. amilyen bénán táncolt. Meg ahogy beszélt: mintha egy kiképzőőrmester. A Ryderek olyan ízetlen, szagtalan Beverly Hills 90210-ből szalajtott tinisztárok. Legalábbis az első 1-2 óra alapján.
  • Although
    Így is meg lehet csinálni jól. Nem gondolom azért mert egy gyerekpár a főszereplő, ettől rosszabb lenne mint Shep. Az EA-nl minden a pénzről szól. Sokkal rosszabbak mint a Beth. Ez van rátették a kezüket a Biora mert gazdaságilag rossz döntéseket, hoztak. A DA:O is az volt. Tudtuk mivel jár, pont ezért mondott A Funcom nemet. Volt ennél sokkal rosszabb történetet lényegesen befolyásoló döntésük mint a vérmágia kiiktatása a DA sorozatból vagy a béna végtelenségig lebutított harcrendszerek erőltetése. Próbálnak összehozni olyat mint amit a Beth tud Toddal, csak hülyék hozzá.