Mass Effect: Andromeda

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Prince23
Most akkor 21-én jün a game?

Prince23
Minden megmarad, save, acsik is

Jaja, de ha előfizetés után eltűnnek a játékok, azért az állásom, statok megmaradnak, ugye?
Amúgy előfizettem egy évre, mert úgy kevesebb, mint fele annyiba kerül. 😊
Prince23
A fizetéstől számítva egy hónapod van rá hogy végig is vidd a még meg nem vásárolt játékot. Engedi az Access. De ha lejár a havi bérlet, eltűnik minden majd. persze a friss játékokhoz korlátot adnak, mint pl az Andromédához, Battlefield 1-hez majd.

én elö rendeltem nekem az elözö 3 rész is nagyon bejött és várom nagyon a játékot!
"Nem szabad sennit se előrendelni"

Akkor ezek szerint Te pizzát se rendelsz házhoz ugye? Az is egyfajta előrendelés, aminek az eredményét akkor látod meg ha felnyitod a dobozt.

Nem kötekedésképpen, de az ilyen lózung megjegyzésekkel nem árt vigyázni.

uplay: N0m4d_HUN Ryzen 9 3900x / 32 Gb ram / Gygabyte 2070 Super 8 Gb

Miért?

Szökőévente egyszer rendelek elő egy játékot, ugyanis nálam nagyon nagy szó ha bizalmat szavazok meg egy játéknak (félig) látatlanban. A Mass Effect pont ilyen. Az én pénzem, az én szerencsém lesz ha kellemesen csalódok, az én pechem ha kellemetlenül. Hidd el nem az a fajta vagyok, aki utána három oldalon keresztűl fog itt sírni, hogy nem jött be a számítása. Elkönyvelem, hogy benéztem és kész. Bár teszem hozzá, még sosem buktam be előrendelést - igaz nem is volt rá sok lehetőségem (szökőév).

Ilyen nincs, hogy "nem szabad előrendelni". Mindenki eldönti magának. Aztán ha sír hogy benézte, akkor lehet az orra alá dörgölni és kész. Vagy okosabbja ráhagyja - néha én se vagyok elég okos, de az ultra hater előre megmondó embereket rühellem. Nem rád céloztam, úgy általánosságban gondoltam.

Béke!
1st of all:

Na és akkor:

1. Igen elő van rendelve nálam is, mert az utóbbi 2-3 hétben végre sikerült meggyőzniük, hogy nekem megéri.
2. Imádom a mass effectet, hatalmas lore (itt-ott megerőszakolva), színes karakterek (még grunt is szerethető volt a maga egyszerűségével), bár én a politikai trutyikavarás kidolgozottságát kicsi hiányoltam mindig is.
3. Képes vagyok meglátni és elfogadni a hibákat (remélni, hogy 1x csak javítva lesznek), és megtárgyalni emberi hangnemben másokkal a game hibáit, előnyeit, stb.

TBTPumpa

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

Jókat lehet mosolyogni az tény.

Az meg, hogy valakinek tetszik, a másiknak meg nem az egyéni szoc. problem, ahogy mondani szokás. Mindenesetre 1-2 dolgon megrezzent nekem is a szemöldököm, az is tény, hogy manapság könnyebb egyből egymást dobálni sárral, meg egymásra köpködni (dehát ugye ez a divat, és ezt látják a népek jól megbecsült népvezéreinktől is, akkor mi miért ne csináljuk ugye? kérdezhetnék sokan...). Sajnos az 1 dolog, hogy könnyen lecsúsznak sokan a másik szintjére, de ha valaki orra esik a villamosmegállóban a lépcsőn 3-an minimum elmennek mellette anélkül, hogy akár csak rá is néznének, hogy mi van vele... Az én véleményem az, hogy előbb el kéne számolni csendben 5-ig, gondolkozni 1 kicsit (nem kell aggódni nem fáj, és még bele sem halt senki), és utána megpróbálni épeszű ember módjára megbeszélni a dolgokat nem csak vaddisznó módjára leordítani a másikat, aki ezt akarja az menjen a pusztába ki ahol lehetőleg 50km-en belül sehol nincs emberi élet és ott rendezzék le. THX...

PiszkosFred
Bar igy lenne, de nem ez fog tortenni. Eddig sem, most sem, ezutan sem. Nem olyan nagy csalad ez az SG forum, evek ota ugyanazon arcok mondjak a tutit es vitatkoznak minden topikban - koztuk jomagam is, mert en is az ilyen faszok koze tartozom sajnos, de igyekszem leszokni rola.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Az én tippem az, hogy az lesz, mint általában, azaz a játék kellemes lesz, de közel sem fogja megváltani a világot. A haterek majd elkönyvelik, hogy igazuk volt, mert kalapszar, a fanboyok elkönyvelik, hogy igazuk volt, mert überkirálycsászár, és mindenki boldogan ellovagol a naplementébe.
PiszkosFred
"A fanboyoknak mindegy mit mutatnak ugy is feláll nekik a cerka és rohanak a kasszához / ök azok akik késöbb se fogják beismerni, hogy nem kellet volna / a trollok meg ugy is mindent lefikáznak / és szintén a büdös életbe nem fogják elismerni ha tévedtek /"

Pontosan. Ezert is lehet kurva jokat szorakozni ilyenkor azon, amikor egy random jatek elotti a forumokon habzo szajjal probalja meg az egyik ember meggyozni a masikat, hogy "te fasz vagy, amiert elorendelted"/"te egy fasz vagy, amiert nem rendelted elo" 😊

Azert irigylem az embereket, hogy ennyi idejuk es energiajuk van egymasra es egymas izlesenek a megreformalasara a monitor elott ulve, bezzeg amikor tenyleg tenni kellene valamit az orszagert, a vilagert, vagy szimplan egymasert, akkor kuss van es kozony 😄

Másik meg, a videoban (megnéztem vagy 4x) nekem úgy tűnik, hogy azt a kezét nem is használja a karakter, az nem lehet, hogy az esetlegesen valami sérülés hm? Könnyebb belekötni rögtön, mint 1 kicsit eröltetni a szürkeállományt ugye?

"Ez tényleg AAA játéknak készült? Mert minőségben messze van azoktól. Komolyan a RosszPC játékok sorozatban lévő játékokban voltak olyan ordas hibák és igénytelenségek, mint ezekben a videókban."

Linkelj videót, időponttal együtt. Nagyon kíváncsi vagyok ezekre az ordas hibákra. Kösz. Vagy ez is olyan, mint a múltkori videóban, ahol állítólag átesett a karakter a kövön, meg levegőben álltak a csapattársak, amikor valójában semmi ilyen nem volt benne, csak egyesek annyira keresik a hibákat, hogy belehallucinálták...
Utoljára szerkesztette: Pares, 2017.03.11. 12:40:11

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Azért az nem semmi, hogy valaki csak azért kitudja hányszor lassítva végignézte a videót, hogy megtalálja ezt a néhány tized másodpercig látható hibát (egyébként 0:58-nál látható, de normál sebességnél, ha nem tudja az ember, hogy mit keressen, akkor szinte lehetetlen meglátni). Na az ilyen embereket, akik eleve úgy állnak hozzá, hogy a hibákat keresik, számomra rohadtul irritálóak. Mindenben lehet hibát találni, de már ebben a topikban is amilyen mértéket megüt a sírás, hogy milyen szar lesz, valami elképesztő.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Shep
Akkor érdemesebb inkább yt-on végignézni a story videokat? .)

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

<#eljen> zsír. kösz
BoneDragon
Engem sem győzött meg, ezért is fogom kipróbálni. Ha tetszik, megveszem. Ha nem, akkor majd hónapok múlva valami akcióban.
Utoljára szerkesztette: BoneDragon, 2017.03.11. 11:05:20

wedge31
A fanboyoknak mindegy mit mutatnak ugy is feláll nekik a cerka és rohanak a kasszához / ök azok akik késöbb se fogják beismerni, hogy nem kellet volna / a trollok meg ugy is mindent lefikáznak / és szintén a büdös életbe nem fogják elismerni ha tévedtek /

Részemröl, ennek semmi köze a félelemhez, egyszerüen nem gyözött meg amit eddig láttam és én bizony az utobbi idöben már estem egy párszor pofára az elörendeléssel.

Ha jó lesz a játék jó lesz az 3-4 hónap múlva is...és olcsóbb is..<#hehe>

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Fpocok
ott marad, amíg fizetve vagy

Parasite Eve 2, best game EVER!

Ennyi. 😊 Szerdától él a dolog ha jól tudom. Amúgy a (nyilván lefizetett és tudatlan újságírók által írott) preview cikkek alapvetően pozitív képet festettek. De ki kell próbálni és kiderül úgyis.

Why so serious?

BoneDragon
Aki fél megvenni a játékot annak ott az Origin access, szerintem simán megér ~1200forintot, ha meg nem tetszik van azon kívül pár játék amit lehet játszani ott.

Van valakinek Origin Access előfizetése? Az hogy működik. Vannak a Vaultban ingyen játékok, amiket be tudok rakni a könyvtáramba. Azok ott is maradnak? Vagy csak egy ideig?
Utoljára szerkesztette: FartingSquirrel, 2017.03.11. 10:48:19
Na, én pont az ilyenektől féltem. <#szomoru1>
Akkor már kezdtem egyre jobban félni, mikor múltkor a 13 perces gameplay-en panaszkodtam, hogy egymáson átmennek a textúrák stb. De persze azokat csak "én láttam bele". Viszont már régóta félek a játékmenettől, illetve az ilyen igénytelenségből adódó technikai hibáktól.

Pedig úgy vártam a jövő hetet. :/
Grafikai bugok, engem világ életemben hidegen hagytak. Sztori, karakterek és a harc az előzetesek alapján nem rossz, szóval ami nekem fontos egy játékban abban eddig nem látok hibát.
Ez a tilos előrendelni duma meg nettó hülyeség, évente 3-4 játékot rendelek elő és érdekes módon jól is szoktam szórakozni velük. Akinek tetszik amit lát az rendelje elő. Akinek nem, az meg ne. Ilyen egyszerű.

Why so serious?

jarlaxxe
Ja ez már a DA:I-nál is igy volt, de van elönye is ha nem szimpatikusak a társak mert akkor legalább könnyen feláldozhatók.

Voltan
Nekem néhány kivételtől eltekintve a társak sem jönnek be, rettentő antipatikusak, tipikus ma divatos pc bullshit.
Persze most az emberekről beszélek, a többieket ennyiből nem tudom megítélni.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Ebben sajnos van valami. Lásd Ubisoft, mint élő példa.
De azért a Bio felé nekem pl van némi bizalmam. Igaz mióta leépitették a Dragon Age minőségét, ez csökken.
Remélem az Andromeda nem ilyen példa lesz, mert akkor a Bio is megy a -75% kategóriába (jobb esetben).
wedge31
Mire én megveszem ezek már javitva lesznek, viszont a harc...minél többet nézem annál jobban nem tetszik, teljesen feleslegesek a társak így az egész csak egy nagy káosznak tünik.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Amíg a pre-order ilyen biznisz hogy játékmegjelenés előtt már gigahszon, nem is fog változni.
TBTPumpa
Sajnos ez ilyen, de látom máshol is találni érdekességeket:
"A masodpilota csaj feje csak ugy tekeredett 100 fokba, hogy ihaj."
"Hát most már kb biztos, hogy ez a játék félkészen fog megjelenni. 50 perc alatt féltucatnyi azonnal észrevehető és szemet szúró technikai baki volt látható. Kilép a menüből, aztán random eltűnik az NPC átkerül egy másik helyre. Cutscene során random eltűnik a köd egy része (amikor leszáll a Tempest), hirtelen változik a világítás (amikor kijönnek a Tempest rámpáján), belép a játék cutscene be és az orrunk előtt tölt be másodpercek alatt a háttér textúrája (amikor Ryder aktiválja a konzolt és nem sokkal később feltűnik PeeBee), vagy éppen amikor a menüben kiválasztja Vetrát, rajta is látni hogy van vagy 3 fázis, mire a végleges textúráját betölti a játék.
A homokban a lábnyom a szemünk láttára tűnik el egy csettintésre, semmi fokozatosság vagy átmenet. Azt a jelenetet meg nem is értettem, mielőtt leszállnának a bolygóra. Ryder eltakarja a szemét a naptól a háttérben nem sokkal mellette/mögötte Liam tök homály, majd ő is egy csettintésre totál kiélesedik. He???"
<#idiota>

PAX-on meg arról beszéltek a fejlesztők, hogy milyen szépek lettek a fényeffektek, illetve a fémeket milyen szépen sikerült kidolgozni, illetve a Frosztbájt mekkora lehetőségeket rejt.
Robbant fontos dolgok ezek, csupán emiatt elfelejtettek érdemleges játékot készíteni.
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2017.03.11. 10:03:04

Ahhoz a 10 órás trialhoz Origin előfizetés kell (4€).
Fpocok
Aki Originen vette preorderben, az kezdheti 16án a játékot?

Parasite Eve 2, best game EVER!

Welcome to 21. század. A gamerek a beta teszterek, majd 25 patch után játszható lesz!

És ma már csak AAA ár van AAA játék nincs. Legalább is az AAA játékok 90%-a simán Early Access besorolást is kaphatna....Sajnos
Utoljára szerkesztette: kraven54, 2017.03.11. 09:57:38
TBTPumpa
Ha még csak ennyi lenne! Tegnap ezt a 2 hosszú gémpléjt csalódásként értem meg. Egyszerűen annyi gondom van már most a játékkal, hogy képtelen vagyok szemet hunyni felette. A társakban elakadunk, a társak útkeresése borzalmas (persze régen sem volt lángész egyik sem, de azóta már jónéhány év és generáció eltelt), a társak teleportálnak össze vissza, ahogy az ellenfelek is. Kedvencem volt, amikor jött le Ryder játékos a lépcsőn, Liam meg lecsúszott a lépcsőn, hiába voltak lépcsőfokok, átteleportált felette (csúszkáló karakterek? A 2002-es Age of Mythology-ban láttam ilyet utoljára). Az egyik gépmléj tele volt dögunalmas scanneléssel, a másik pedig ugra-bugrálással, mint valami platformer játék. Ott is a játékos elakadt mindenben, ami az eddigi ME játékokban nem volt standard. Meg a Loot-olás, hogy minden cuccot megint meg kell keresni és összeszedni, hogy a jó befejezést elérjük, mert az Initiative-nek szüksége van rá. Tiszta Dragon Age Inquisition, csak ott meg az Inkvizíciónak kellett minden sz@r. Ez egy az egyben ugyanannak a dögunalmas lootvadászatnak tűnik, mint 2014-ben. A karakterekkel nincs baj, a dialógusok is szuperek (PeeBee belépője szuper volt), de ez a játékmenet... Ez tényleg AAA játéknak készült? Mert minőségben messze van azoktól. Komolyan a RosszPC játékok sorozatban lévő játékokban voltak olyan ordas hibák és igénytelenségek, mint ezekben a videókban. Lehet szidni a CD Projektet, hogy visszabutították a grafikát (mert sokan sírtak emiatt) a Witcher 3 megjelenésére, de az abban képviselt minőség messze túlszárnyalja azt, amit jelenleg az Andromeda mutat... és egy 2 éves játékról beszélünk, amelyet szerényebb fejlesztőcsapat alkotott. De még a GG is minőségibb játékot alkotott a Horizon Zero Dawn-nal, pedig eddig csak Killzone FPS-eket gyártottak és elsőre sikerült minőségibb játékot letenniük, mint a BioWare-nek, aki már 10 éve Mass Effect-et fejleszt. A hangulat néha visszahozza a régi Mass Effect érzést, ám valahogy mégsem áll össze ez az egész. Vagy ez csak valami alfa verziós koncepció volt? Mert ezt a játékot ilyen állapotban nem szabadna kiadni! Erre még nagyon ráférne a fejlesztés és finomítás, hogy elérje azt a szintet, amit ma, 2017-ben egy AAA játéknak nyújtania kell.
Én teljességgel megértem azt, aki ezt nem rendelni elő. Ezzel a játékkal még érdemes várni.
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2017.03.11. 09:49:34

Asszem ezek a tegnapi videok.

Pl. swtorban van 1 bug pár átvezetöben ha sentinel vagy marauder karival mész (dual wield-es kari 2 db 1 kezes fénykarddal) pár átvezetőben az offhand fénykard-ot ha nem is használja a karakter akkor is "belevág" a padlóba a karakter akaratlanul (aki tolta tudja miről beszélek). Ezt a bugot pl. mai napig nem javították, pedig az is már vagy 5 éves game.

Mindig is voltak és lesznek is, ilyen és ehhez hasonló grafikai glitch-ek. Padlóba csúszó onnan "láthatatlanul" támadó ellenfelek (swtor), átvezetőkben önkéntelen mozgásokat generáló karakterek (megint csak swtor, de van egyéb példa is), de említhetném a skyrim-et is ahol ha összeakadnak a modok akkor elkezd pattogni az elején a rabszállító szekér, stb, stb, ezek többsége vagy előjön általában vagy nem, itt lehet nem vették észre, és pont előjött, ezen hibák 1 része kisebb patch-ekkel orvosolható, illetve max én jót röhögök rajtuk, de ilyenek miatt pl lemondani előrendelést... Emlékszik még mindenki gondolom a Me3-nál asszem Earth dlc-vel érkezett banshee bugra amikor fél pályáról magához húzta a karaktert (akit / amit nem lehetett irányítani ekkor ofc, és kivégezte), azon is a többség röhögött elsőre, 2-3-ik alkalommal elmorzsolt 1 halk ba....-et aztán felkaparták, vagy a kör végén felkelt és ment tovább a játék.

Ma hajnalban megkaptam az email-t a PayPal-tól és az Origin-től, hogy végre levonták a decemberben előrendelt Mass Effect Andromeda játékért a pénzt. Lassan alakul a dolog.. 😊

Gigabyte B760M DS3H, Intel Core i5-12400F, 32 GB DDR4, SSD M.2 Kingston 1 TB, Gigabyte RTX 3070 GAMING OC 8GB

Tulontul is elvoltam foglalva a csaj Seggével ahoz hogy erre a glitch-re fokuszáljak, pedig már 2-3 szor láttam a trailert, de valahogy akkor is csak a seggre fokuszáltam, kössz hogy felhivtad rá a figyelmem, maradok és nézem tovább a segget inkább, az szép formás.
Utoljára szerkesztette: ChipHazard, 2017.03.11. 04:32:18
Nem szabad előrendelni soha semmit. És most nem erről a képről van szó. Egyszerűen nem szabad és kész. Soha semmit senkitől.

Szerk: Remélem, h jó lesz, ahogy minden játékról remélem, ami kicsit is érdekel, de ilyenkor a gonosz felem mindig azt reméli, h szar lesz és a sok előrendelő tanul belőle. Aztán a reális énem eszembe juttatja, h dehogy tanulnak és folytatják az előrendeléseket.
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2017.03.11. 02:15:31
Doom 4
Én meg megyek előrendelem, csak azért, hogy lemondhassam.

"...közösség elleni izgatás, már lassan minden nyelvbotlás..."

Megyek lemondom az előrendelést.
Kek. Launch trailerben.

Vegyétek ki a tutorialt és adjátok el DLC-nek XD
én szakadtam a röhögéstől végig. látszat alapján simán kijelenthetem hogy jo kis játék lett ez
PiszkosFred
Hat, spoileres a PAX stream, de eskuszom 10 perc gameplay utan elmondhato, hogy tobb poent es "egysorost" irtak bele, mint eddig barmelyikbe 😊