Mass Effect: Andromeda

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

dimre
EA nekem sem a kedvencem, de a Bioware megint összerakta a tutit (a karakterek lehetnének szimpatikusabbak, azért megszokhatóak, szerethetőek, bármily csúnya egy-kettő), anno végigjátszottam a trilógiát, sok mindent elfelejtettem már, e játék előtt nem olvastam, néztem róla semmit, csak vakon belevágtam. Sikerült szűzien szemlélni, nem akarom hasonlítani az elődökhöz, kezelés szempontból van sok hasonlóság, és a környezet (főleg az épületek) ami emlékeztet a régi helyszínekre.
Pár óra után (17 óra), nekem nagyon bejön, kicsit döcögősen indult, Eos "után" viszont ömlik az input, mintha a galaxis összes információja, rejtélye, gondja-baja a nyakadba hullana, ez a Kánaán, valaki írta, hogy nincs (karakter) felvezetés, szerintem maga ez a játék lehet a jövőbeni folytatásoknak a bevezetése. Van benne fantázia, több száz órára való, a hibák elenyésznek, játékélmény elmossa.

X universe Home, sweet home

roviden a velemenyem: kurvajo a jatek, nagyon tetszik. Aki az arcanimaciokon, meg ilyeneken ragodik az meg egy hulye 😊

Csak mert még múltkor panaszkodtak ez miatt néhányan, valaki írta redditen, hogy a Tabbal azonnal ki lehet lépni minden menüből, nem kell az ESC-et nyomkodni.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

BoneDragon
Biztos a magassarkút hiányolod.

Szerintem veled van gond ha férfias Aloyra ráizgulsz, de oké.
Fpocok
Buzi vagy. Amúgy nincs ezzel gond.

Jó lenne túllépni, már nagyon unalmas.

Parasite Eve 2, best game EVER!

Félig van csak igazad. Abban igazad van, hogy a véresszájú polkorrektség erősen begyűrűzött az amerikai játékokba (a Bio produktumaiba aztán főleg), de erre példaként Aloyt, vagy akár a nőnemű Ryder tesót felhozni már erősen paranoid.
Továbbra is ott tartunk, hogy valami szerinted ronda, tehát SJW meg anyámtyúkja. Folytasd csak nyugodtan, mindig remekül szórakozom az ilyeneken.

Why so serious?

SJW-ek szokták mondani hogy "képzelt" ideológia, a politikai korrektség igenis része manapság a nyugatról érkező játékok többségének, persze a homokba lehet dugni a fejet hogy nem létezik a te döntésed
Ergo, mindketten a véleményünket fogalmazzuk meg, csak én nem érzem szükségét, hogy az enyémet odaképzelt ideológiákkal támasszam alá. Akkor ezt meg is vitattuk.

Why so serious?

Továbbra is állítom hogy Aloy ronda, vagy legfeljebb közönséges, szóval igen Aloy SJW kreálmány
Pfff, jólvan, inkább hagyjuk ezt... Mintha teljesen más játékokkal játszottunk volna, nincs is értelme a további szófecsérlésnek.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Prince23
Nekem egyre jobban tetszik a játék. a Paragon meg Renegát rendszert légyszi ne piszkáljátok, akkor jó volt a Shepardünkhöz.

Eddig 25 órám van a játékban, és az első bolygót sikerült terraformálnom, de ahogy haladok egyre előrébb fele annál több questeket kapok, miközben elbeszélgetek hosszadalmasan az NPC-kel. Angariakat már felfedeztem, és az ő küldetéseit is megcsináltam. Masszív tartalom eeddig a játék.
Kár hogy a húgunk szálával eddig semmi sem foglakozik, de van egy olyan gyanúm, hogy az ikertesónkkal majd egy nagy DLC küldetés keretében fogunk majd szórakozni. Mert ezt így kihagyni a kapcsolatunkból, órási bakklövés lenne a BW részétől... Sara/Jack Ryser DLC kampány küldit várom. 😄
Utoljára szerkesztette: Prince23, 2017.03.26. 21:51:31

Az, hogy vészesen lebutította (jujj, kimondtam) a dialógusokat, a történetvezetést és úgy egyáltalán Shepard karakterét. Egy RPG-nek, főleg egy 21. századi RPG-nek elég ciki ilyen gyermeteg black & white rendszert alkalmaznia, ehhez képest a ME a harmadik részre szép egyenletesen ment ebbe a gagyi esti mese irányba. Olyan röhejes, logikátlan marhaságokról már nem is beszélve, hogy pl. a Kai Leng bossfightnál renegade vagy, ha kivéded a csapását mielőtt kivégzed. Rohadjak meg, hogy nem szeretem, ha hátba szúrnak.

Az első részben is benne volt, csak épp egyrészt sokkal jobban megírt dialógusopciók formájában (nem ilyen Teréz anya és Gandhi harcos reinkarnációja vs. neveletlen, szadista paraszt), másrészt ott legalább a meggyőzés skillhez kötötték a használatát, ami megint nem a világ legelegánsabb megoldása egy RPG-ben, de még mindig jobb annál, amit a következő részekben láttunk.

Egyébként meg ha nem a R/P rendszerről beszéltél, akkor nem tudom miről, mivel ugye a volt a ME2 legnagyobb visszalépése az 1-hez képest. Lehet ezt tagadni, csak nem érdemes; az EÁ-nál úgy gondolták, hogy 10 éves Lajcsika számára fárasztó az RPG-s macera, úgyhogy a feltupírozott harcrendszer oltárán feláldozzuk a szofisztikáltabb szerepjáték elemeket.
Utoljára szerkesztette: yossarianHUN, 2017.03.26. 21:34:08
A paragon/renegade meg ugyanaz mint a light/dark side a Kotorban, vagy mint az open/closed fist volt a Jade Empire-ben. Még a Kotorban tán volt értelme, a többiben már nem igazán.

Why so serious?

Ja de, direkt csináltak randa nőket. Nem te voltál az aki ezt pár hete globálisan is előadta, olyan "ronda" példákkal illusztrálva mint Aloy a Horizonból? 😄

Why so serious?

Újabb félrebeszélő. Először is nem is beszéltem a P/R rendszerről, főleg nem hogy látnoki újítás lett volna, másodszor pedig az már az első részben is benne volt, csak az interruptok nélkül, harmadszor pedig mi volt a bajod vele? Nyilván azért volt korlátozottabb, mert az előző játékokhoz képest Shepard nem egy néma hős volt...

Jah igen most kb minden választás a paragon egyféle variálása, nincs renegade választás, igazából semmi nincs.
Szóval szerinted például a zseniális paragon/renegade rendszer behozatala látnoki újítás volt, nem pedig butítás. Oké, nincs több kérdésem 😄
jah ezeknek semmi ráhatása sincs a dizájnra
Tényleg képtelen vagy felfogni, hogy a klasszikus izometrikus szerepjátékok és az akció-szerepjátékok a spektrum két ellenkező végét képviselik? Egy Pillars of Eternity-ben a szövegolvasás élménye összehasonlíthatatlan egy átvezető videókkal és leanimált karakterekkel tele filmes élményt nyújtó Mass Effectel, és ez az alapvető különbség a játékmenetben és a mechanizmusokban is meglátszik. Teljesen más kategória a kettő, és mindkettőt más dolgok teszik élvezhetővé. Ezért írtam, hogy nem jó, ha csak azért akarunk bele erőltetni valamit a játékba, mert valami ködös definíció alapján akkor "rpgsebb" lesz, vagy jobban fog emlékeztetni a spekturm másik végén lévőkre. A Bioware rájött erre a ME1 után, és kivette vagy átdolgozta azokat a dolgokat, amik egész egyszerűen nem működtek összhangban a játék többi részével, ezt hívják egyesek butításnak...

Semmi baj sincs a default Ryder-rel. Szép nőt csinálni valóban nehéz de attól, hogy te belehallucinálsz valami SJW marhaságot attól még nem amiatt van...

Why so serious?

Panzeradler
Azért lehetett itt is csinálni rendes fejű Rydert. Végig értem rajtam, fő stortyt sajnálom, hogy ilyen rövid lett. De abszolút élvezhető a játék szerintem. Multija meg meglepően jó.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Rájöttem a megoldásra (egyik angol fórumon két napja nem válaszolt a kérdezőnek senki semmit ezzel kapcsolatban): ha lerakom ennél a pontnál alt+enterrel kicsibe az ablakot, akkor átlendül a hibán. Ha nagyban marad, akkor mindig befagy az átvezető videó.

Csak gondoltam leírom, ha valakinek hasonló problémája lenne. Köszönöm a segítséget... magamnak. 😊
PiszkosFred
Akkor azert dobott le az androidos app is, koszi az infot.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Fpocok
Pihenőn vannak a szerverek, nem lehet online csatlakozni.

Parasite Eve 2, best game EVER!

Normál esetben figyelmen kivül hagynám de épp ez az hogy a politika egyre erősebben szól bele a szórakozásba is pedig ott semmi helye sem lenne.
PiszkosFred
Tiszteletben tartom a velemenyedet, bar fogalmam sincs mit irtal, mert amikor az elso mondatban megjelent az SJW kifejezes, foleg egy magyar forumon, en lapoztam. Sorry. Nincs idom erre, no meg telibeszarom ezt az egesz mesterseges faszsagot, harcoljon ez ellen es ez mellett az, akinek hat anyja van. 😊
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.03.26. 19:53:14

Gamer többség szerinted az SJW férfias nő/meg "reálisat" preferálja...hm érdekes
wedge31
Ezek szerint te nem tudod milyen meleg mühelymunka folyik a Biowarénál...az utóbbi játékaikon ez erősen érzödik is.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Szóval a lehető legjobb design = ami neked tetszik. Oké. 😊

Why so serious?

Eos után, amikor visszatérnék a Nexusra, befagy a játék. Valaki tapasztalt már ilyet? Átvezető videó jön, ahogy száll le a Tempest, és onnantól nincs tovább. Hiába töltöm be újra a legutolsó mentést. Valaki valami okosságot ez ügyben?
Sex sells, egyébként legyen már alap hogy a lehető legjobb dizájnt nyújtsák és ne a dagadt femináci vagy SJW igényekhez igazítsák a játékot, szociális igazságnak és propagandának semmi helye nem szabadna lenni a szórakoztatásban, a másik ami röhej mikor vmi karakter az első pár szó után közli hogy transgender... WTF???? Ez kemény SJW politika
PiszkosFred
...eeees akkor meg is erkeztunk, innen mar csak egy lepes az ezt kovetkezo csocsos-pinas ps kep (keves, atlatszo szexi ruhaban), mert hat na, ezt kivanja az ezerfeju cezar.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.03.26. 19:47:22

TBTPumpa
Teljesen elfogadható a default FemRyder is:

Tök jól elvagyok vele. 😊
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2017.03.26. 19:46:49

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

Jah az egyiket SJWare csinálta a másikat nem.
Mintha valaki panaszkodott volna nemrég, hogy a Tempesten szokatlan FPS dropok vannak. Nekem is volt. Az AO-t levettem sima HBAO-ra, és úgy tűnik, ez megoldotta.
BoneDragon
Üdv az interneten. Remélem nem kell megint elmagyarázni mi a különbség a kettő között.

TBTPumpa
A Gorillaz így képzeli el az Andromédát:

Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2017.03.26. 19:38:16

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

yesname
Olvasd el akkor mit is írtál. Hogy lehet azt félre értelmezni, mint pl. "hiányosságait azzal egészítik ki" és "ez pont fordítva van". Ugye magyar az anyanyelved?
Majd ismét a ja, de mást gondoltam: tudod hogy, írták csak gondoltad...
Nevetséges vagy. Te csak gondolsz, de írni nem tudsz. Vagy egyik sem?
Először nevettem rajtad. Most már sírok. 😄
Utoljára szerkesztette: yesname, 2017.03.26. 18:43:20

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

Az, hogy akció vagy izometrikus az rpg, legfeljebb a harcrendszert érinti. Egy jó akció rpgbe is mint az ME1 vagy a Kotor vannak dolgok, amik talán megszokás kérdése talán, fejtörős kincskeresés, jó karakterek, sztori. Tényleg attól függ mit tartunk fontosnak ahogy nézem Sanya, én és még sokan a karaktereket, a történetet, abba tudunk belefeledkezni. Ez nem jelenti a többi nem fontos. Mindenki tudja neki mi a maradandó élmény. Nem gondolom a csili-vili látvány maradandó tud lenni.
És igen vannak akik a cselekményt.
Edit: Más, elmélkedtem rajta, akkor is ennyire alacsony lenne a user score ha nem az EA kezében lenne a Bio.
Utoljára szerkesztette: Although, 2017.03.26. 18:40:10

"A lényeg, hogy ezek az izometrikus, szöveges szerepjátékok az audio-vizuális korlátaikat/hiányosságaikat a játékmechanika komplexitásával egészítik ki. Az akció-szerepjátékoknál ez pont fordítva van, és gyakorlatilag interaktív filmekről van szó. A köretet leszámítva ugyan úgy a szerepjátszásról szól mindkettő. És az, hogy az egyik stílusba beleerőltetik a másik stílus jellegzetességeit, akár az élvezhetőség kárára is mehet (lásd ME1)."

Az, hogy ebből egy kiragadott részletet (szándékosan) félreértelmezel, csak téged minősít. Olyan alapvető különbségek/ellentétek vannak a klasszikus izometrikus szerepjátékok és az akció-szerepjátékok között, amik miatt az előbbiekből nem minden (vagy nem olyan mennyiségben/formában) illik bele az utóbbiakba.

"Példát minek mondjak. Írtak már jó néhányat, de azok felett "véletlenül" átszalad az értelmező kéziszótárad."

Ja, csak gondoltam, hogy ha ilyen súlyos dolgokat állítasz, akkor kapásból tudsz mondani legalább egy dolgot...

jarlaxxe
Inkább hármat, az elöző részt is addig tartott leforditani.

Szerintem egy évet nyugodtan lehet számolni rá.
Dehogynem, de azért a közeljövőben ne várd.
JaSoN HuNTeR
sziasztok amig denuvos addig nem tudnak rá magyarítást csinálni?

Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0

yesname
Ja hogy találjuk ki mire gondolsz abból, hogy mást írsz vagy most már mást "gondolsz"? 😄

Példát minek mondjak. Írtak már jó néhányat, de azok felett "véletlenül" átszalad az értelmező kéziszótárad.
Utoljára szerkesztette: yesname, 2017.03.26. 16:35:54

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

"Elsőt nem hülyéknek csinálták. Ugyan úgy akció szerepjáték volt, még sem kellett butának és végletekig leegyszerűsítettnek lennie hozzá."

Na ne nevettes, tudsz is mondani példát az ilyen ordas nagy baromságokra?

"Nem tudom megszámolni két kezemen és lábamon annyi példa van rá, hogy mind az akció, mind a komplex RPG rész megfér egymással igen csak jól."

Nem arról beszéltem, hogy az akció és komplex rpg rész megfér-e egymás mellett, hanem hogy milyen mértékben párosulnak egyik vagy másik stílushoz anélkül, hogy a játékélmény rovására mennének.

yesname
Jó ez tény, de már ott is elég jó AI-k vannak, amik "programozhatóak". Meg lehet oldani a problémát. Persze ha uralni kell minden lépést áttekinthetőbb az izonometrikus, de ez is megoldható.
Utoljára szerkesztette: yesname, 2017.03.26. 16:28:56