4237
mea.jpg
  • Prince23
    Jut eszembe Eos-on nem tudom tovább csinálni a küldetéseket, mert a légkör megfullaszt. Mit kell tennem hogy kiterjedjen a földi légkör teljesen? Elvileg a radiationnak meg kellett történnie, beszéltem Tann-nal. És btw most fejlesztettem a Nomádnak egy life Support képességet, ami automatikusan felkerült rá. Vajon ez lesz a kulcs hozzá, hogy tudjak tovább küldiket csinálni Eoson, alisa Prodromoson?
  • Gabor77
    Ami rohadt nagy pozitívum a csapattársaknál, az a Nomados beszélgetések...Vetra-Jaal, Drack-Cora....de tényleg, karakterek nagyon semmilyenek :( Liam kb olyan, mint a cerberusos tag a 2ből, Peebee idegesítő, Cora is idegesítő, mikor az Asariakat isteníti, Gil semmilyen, Drack hozza Wrex szintet, Jaal is semmilyen, ahhoz képest, hogy teljesen új fajként ott van velünk, jóval többet kihozhattak volna belőle...Vetra az egyetlen, aki talán beférhetne a régi tagok közé.

Az elején a mécseseltörős dolog...elég nagy copy-paste a második részből..:)
    Utoljára szerkesztette: Gabor77, 2017.04.02. 20:07:21
  • TomStorm
    Jó ez a game teljesen ráragadtam!:)

Most a Hyperguard és Remnant szettet akarom csak nyersanyag kell még sok hozzá.

Bár mondjuk én nem olvastam teszteket,itt a negatív hozzászólásokat kihagytam.
    Aztán lemezen is vettem meg úgyhogy tartani valóm semmi nem volt:D

Ami nagyon tetszik az a karakterek mozgása+Jetpack a harcok a hangok és ez a mély Sci-fi hangulat.
    Aztán ugye az RPG elemek.
    És még csak az elején vagyok Lvl8:O
  • lwb
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Lehetne az, de egyrészt nagyon a főszál elején kiderül, másrészt kilóméterről lehetett látni előre, harmadrészt, nem sokat számít, mert előtte pár órával fedeztük fel az angarákat, akikről aztán kiderül, hogy belőlük (is)készülnek a kettek. Akiket szintén pár órája ismerünk. A collector-prothean dolog azért ütött nagyot, mert a protheanokat akkor már másfél játék óta hallgattuk, hogy milyen szuper titokzatos egy ősi faj voltak.
    Nem tudom, hogy merre vagy a főszálban, de van benne még egy "csavar", ami személyesebb, de mivel ezt is hagyják annyiban, semmi következménye nem lesz, ezért ez is elsikkad, elfelejtődik.
  • Nomad90Hun
    Nekem:

szimpi: Vetra, Drack, legénységből Kallo
    nem szimpi: Peebee
    elvan mint 1 darab fa: Liam, Jaal

Társnak a Vetra + Drack kombó is jó főleg tech-es karival.

@lwb

Azért amikor a kettekről kiderül, az a bizonyos dolog eléggé csavar szerintem, nálam legalábbis Jaal-ban ott eltört valami mélyen belül.
    Ez a sok x-y pofázni akar engem is kiakaszt 1 kicsit lassan.

Én eddíg multival együtt beleraktam közel 70 órát ennek kb. fele az single.

@Although

Ha ennyire ráérzel mindenre légyszíves közöld már velünk a 5-ös meg a 6-os lottó jövőheti nyerőszámait thx...

Más:
    Multiban nem tudom figyeltétek-e de szinkronilag a jó öreg Mordin cameozik a salarian infi személyében.
    Utoljára szerkesztette: Nomad90Hun, 2017.04.02. 18:50:59
  • lwb
    Még valami, ami kicsit zavart: a túl sok bonding moment a csapattársakkal. Amikor bratyizunk csak, nem a loyalty mission-ökre gondolok. Ennek semmi értelme, amikor sokukat alig pár órája ismerjük csak még. Nem véletlen nem volt ilyen a trilógiában az utolsó epizódig. Nem véletlenül a Citadel kellett ahhoz, hogy elmenjünk mondjuk sörözni Garrus-szal és nem véletlen ez nem az első játékban volt. A Citadelben ez azért működik, mert a játékos szó szerint évek óta ismeri ezeket a karaktereket, törődik velük. A legjobban megírt karakterek sem fogják kiváltani ugyanazt az érzést, amit a többéves személyes kapcsolat elér.

És sajnos ezek a karakterek egyáltalán nincsenek olyan jól megírva. Egyhez sem tudtam kötődni. Akit nagyon utáltam az Cora és Peebee volt. Cora hibája az volt, hogy valami idióta egy arckifejezést volt képes rajzolni neki és a szerencsétlen egyfolytában bárgyún vigyorog, ami halálra idegesít. Peebee meg olyan, mint Sera a DAI-ban, irritáló. A többiek csak langyosak voltak, de Garrus vagy Liara nem volt ebben a bagázsban, az hótziher.
  • lwb
    50 óránál vége. Anyag az volt benne, de attól még maradt 7/10. Ami tetszett:

+ jó nagy a játék, tele tartalommal
    + hál' Istennek nem open world, vagy legalábbis nem úgy, ahogy a DAI volt
    + az MMO-s küldetések lényegében teljesen figyelmen kívül hagyhatóak és nincs is belőlük olyan sok
    + a harc jobb lett

Ami viszont nem:

- az animációk és a karaktergrafikák borzalmasak, főleg nőket nem tudnak 3d-ben rajzolni az új grafikusok, mindegyik randa, mint a bűn
    - Ryderék eléggé színtelen-szagtalan izék, nem érzek mögöttük olyan karaktert, mint Shepardnál. Ez mondjuk lehet szubjektív.
    - az egész játék nem érződik annyira ME-nek. Inkább volt végig Star Trek Voyager érzésem, mint ME.

A történetről nem spoilerezek, de az a helyzet, hogy nagyon nem is lehet. Aki kb 1-2 órát már játszott vele, az nagyjából tudja, hogy miről fog szólni, egy csavar, homlokcsapkodós rész sincs benne. És nem, nem igaz, hogy az előzőkben sem volt. Az ME1-ben, amikor rájövünk, hogy ki is Sovereign és mit is akar Saren. Az ME2-ben, amikor rájövünk, kik is a Collectorok. Az ME3-ban tényleg nem volt, de az a trilógia lezárása volt, ott csak a szálakat varrták el. A MEA története ehhez képest eléggé limonádé szerintem.

DLC-k tuti jönnek, de meglepődnék, ha lenne MEA2. ME4 viszont simán lehet.
  • TomStorm
    Én akit sose vinnék magammal és nem is viszek:Liam,Drack

Akik pedig tetszenek és helyük is van:Cora,Peebee,Vetra.Így ők hárman sorrendben is ahogy írtam!

Jaal még nincs meg
  • Daermon
    Szerintem Liam és Jaal volt gáz.
    A többiekkel nem volt gondom.
  • PiszkosFred
    Jo, igazad van, akkor

Unszimpi: Cora, Jaal
    Szimpi: Peebee, Drack

...es akkor meg a tudomanyos tisztemet, Suvi Anwart is megemlitenem, mert kifejezetten csipem a stilusat, meg akkor is, ha nem csapattars.
  • Prince23
    Egyébként a Cora-Drack kombót ajánlom figyelmetekbe. Nagyon OPésak

#Pocok, PiszkosFred:

Suvi, Kallo nem csapattárs, nem squadmate, csak a Tempest Legénységéhez tartozik, csakúgy, mint Gil, Lex és SAM. 6 squadmat van összesen.

A nem-csapattársak közül nálam is Suvi vezet toronymagasan. Utána Kallo, mivel egy jó öreg szalár barátra emlékeztet a ME2-ből :D
    Utoljára szerkesztette: Prince23, 2017.04.02. 16:46:43
  • wedge31
    Senki se szimpi különösebben talán csak drack. Liam viszont akármennyire is egy nulla karakter mégis mindig magammal viszen mert jól harcol.
  • Madi92
    Én eddig különösebben nem utálok senkit. Mindenkiben látok valami pozitívat. Bár még viszonylag az elején járok.
    Ha ki kéne emelni valakiket: Peebee a nuber one. Kallo, Liam, Drack.
  • Fpocok
    Peebee, Drack, Kallo, Suvi, Lexi
    Gil, Liam
  • TokraFan
    Utálom magasan: Cora

Különösebben nem szeretek senkit: Az öreg Drack nem rossz, de lehet, csak a nosztalgia beszél belőlem vele kapcsolatban is
  • PiszkosFred
    Azota mar 21x (es ez csak a mai nap)

Unszimpi: Cora, Jaal
    Szimpi: Peebee, Drack, Suvi
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.04.02. 16:35:34
  • MrAndree
    Na újabb "tény". Sose volt szó arról, hogy az ME:A nem akciójáték lesz, mint a többi ME is volt előtte. Ezt megint csak előszedted a semmiből de fogadjunk, hogy bizonyítékot már nem találsz rá. Mivel nincs is...
  • Prince23
    Hogy ne csak a fanyalgásról beszéljünk.

Kettős Kérdéssel indítanám:

Kit utáltok a legjobban a 6 csapattársaitok közül, és kit imádtok?

Én utálom: Jaalt és Liamet.
    kedvelem: Corát, és Vetrát
  • Madi92
    Igazából nem az a baj hogy mi a véleményed a játékról, hanem hogy a véleményed már 20x leírtad és ezt a számot meg csak nem is tartom túlzásnak. Ráadásul még mindig ki sem próbáltad.
  • Although
    Megvettem a DA:I-t akkor nagyjából egy időben ezek megkapták ezt a motort, és a skyrim hatására próbáltak valami olyat az EA kérésére amivel többet lehet keresni. A motor éas a rendszer teljesen az, akkor még arról is volt szó a z ME:A is taktikai rendszert kap. A többi meg szubjektív. Sokat játszottam a conanba külföldiekkel, érdekes élmény volt. Legtöbb mindig mondta ez ennyit ér az annyit ezért ennyit érdemes adni. Valahogy átragadt. 60 Euroért többet várok mint egy felszínes 12-60 évesigg jó szórakoztató játékot, de ez szubjektív. Főleg, hogy csak kb 5évente jön cucc. És igen EA hater vagyok mint sokan. Csak nem nyomom a nulla pontot a metacriticen. :)
  • MrAndree
    A gond veled továbbra is az, hogy tényként tálalsz olyan dolgokat amik közel sem azok, illetve olyan dolgokat szedsz elő a semmiből (szintén tényként), amiknek a valósághoz semmi köze, és amikor ezt mi bebizonyítjuk, hogy nincs így akkor nyomatod tovább (erre jó példa a Dragon Age-es vérmágiás ámokfutásod), plusz még te sértődsz meg. Így hát cseszegetve vagy. Megérdemelten.
  • TokraFan
    Nem olvastam a korábbiakat tőled, csak annyit láttam, hogy sorba teszed be a cikkeket, aztán annak alapján kijelentéseket teszel. Valamilyen szinte értelek egyébként, főleg, amióta anno az X-Rebirth előrendeléssel megszívtam. Extrém lehúzott játékot én sem veszek meg már, azért az beszédes, amikor valami a Steam-en "Mostly Negative" pl...
    De a ME:A-nál nem ilyen rossz a helyzet. A karakterek miatt én is csalódtam, de összességében élvezhető. Bugokat javítani fogják, amit meg nem lehet, azzal együtt lehet élni (mondom ezt úgy, hogy rendesen sírva fakadok az emberi karakterek láttán).
  • Although
    Nem ez egy szar magyar szokás, és ti ezen a szinten vagytok, legfeljebb fokozatok vannak, sunyi kevésbé sunyi. Volt ilyen régen is, mikor hozzátok hasonló figurák kipécéztek egy valakit. A különbség közted és köztem én voltam talán az egyetlen aki mellé álltam. Később persze elfelejtette és ő is csatlakozott egy ilyenhez. Ma moderátor. Mellesleg kicsit összetettebb, ha visszaolvasod nem éppen csak rólam szólt hagyjuk, sőt próbáltam kimaradni sárdobálásból. Ez az egész topik egy kis Magyarország volt. Nem mentegettem biztos, lehet mit a fejemre olvasni. De nem fogok a ti szintetekre süllyedni. Szerencsém volt. A conanba láttam mást is nem csak ezt a gyalázkodós szintet. És tényleg be lehetne fejezni! Én nem írok hozzátok nektek mi a faszért nem megy?
  • TokraFan
    Egyetértek! Az idő megszépít dolgokat. ME1-et persze technikai téren nem szerencsés hasonlítani az Andromédához, mivel eltelt közben 10év. Viszont ezt leszámítva is voltak vele gondok (ezzel együtt én imádom mai napig). Pl. a bolygókon a kisebb állomások zöme ugyaúgy nézett ki, pont ugyanabban a dobozban kellett harcolni. Az asset lista sem mozgott valami széles palettán, a berendezési tárgyak jelentős része állandóan ismétlődött. A mellékküldetések egy része nem állt másból, mint kattintgatni a bolygókon, aztán vagy dobott pl. egy Turian jelvényt, vagy nem. Nem beszélve a tökegyforma minigame felhozatalról. Hibából mai napig maradt benne, 1 hónapja toltam végig ismét, de a csapattársak még mindig rendszeresen lötték az előttük lévő fedezéket, az AI számtalanszor beragadt egy fedezék mögé, ahonnan ha ügyesen pozícionáltam magam, úgy tudtam kilőni, hogy bármiféle reakció nélkül tűrte a lövéseket haláláig. ME2-ben pedig a bolygó szkennelésnél unalmasabb hülyeséget elképzelni nem tudtam volna. Ezzel együtt és minden hibájukkal, imádtam azokat is.

Ettől még az Andromeda emócióktól mentes karakterei valós problémák, magam részéről a Cora nevű csajtól hidegrázást kapok, sokszor nem tudom eldönteni, hogy fiú vagy lány, cserébe marha ronda. Az alienekkel általában nincs nagy baj, de az emberi karakterek nem jók. A környezet, a történet és a háttérinfók garmadája (még a SpaceX-et is beleszőtték poénosan) viszont feledteti ezeket, igazából bőven!
    Nem sok cím van action-RPG-scifi műfajban, és ha nem is mutat fel korsakalkotó megoldásokat a ME:A, még így is élvezhető bőven. Hibáival együtt is inkább ez, mint a negyvenezredik varázslós, kardozós, törpös, vallásos, mítikus, sárkányos lóf*sz.
  • Prince23
    A pro és kontra felsorolással teljesen egyetértek, btw nálam mondjuk nincs optimalizácios probléma.

A cikket meg elkéne olvasni majd valamikor :D
  • MrAndree
    Azért azon lehet nem ártana elgondolkodni, hogy miért mindenki téged talál be, amikor többen is voltak már itt akik véleményeztek vagy kritikát fogalmaztak meg. Őket mégse piszkálta ennyit senki. Fura, nemde?

Szerk. A játék max originen 60 euró, még magyar hivatalos boltban is 15000 forint ami kb 50 lehet. Kulcsos oldalakon meg van szerintem 40ért is.
    Utoljára szerkesztette: MrAndree, 2017.04.02. 15:13:17
  • sanya200
    Amúgy olcsóbban is meg lehetett venni.Kulcsos oldalak vagy dobozos.Originen méregdrága.Jó nekem is majdnem 17 volt de én fémdobozos kiadást rendeltem.Sima kulcsos oldalon 12-14-be meg lehetett venni.Én az instang gaming-ről szoktam vásárolgatni,sose volt gond szinte egyből meg is kaptam a kódot.Itt most 38 euro ami ha 12000ft ha van a dlc hozzá 1 euro.A deep Space pack,mondjuk az csak egy armor.A dlc-ket tuti itt veszem vagy a season pass-t ha lesz.
  • ShaiHulud
    hogy lenne velemenye a jatekrol? hisz meg sincs neki, egy deka masodpercet sem jatszott meg vele, de azt hiszi mindent tud rola.
  • Fpocok
    Baromi fárasztó már ezt a sok bullshitet olvasni. Nem lehetne, hogy egy darabig nem kommenteltek, csak ha valami fontos történik. Szét van spamelve a fórum.
  • Although
    Ejha, de van, csak azért már lebasztak, mivel többet várok el 60 euroért, akár a Fartingnak írt válaszba is benne van mit de az nem objektív.
    Már te is kezded, vagy gond ha beteszek olyat akit jónak gondolok, még úgy, szubjektív is sok szempontból, miközben megy a tömény gyűlölködés itt, neked is pont engem kell megtalálni?
  • PiszkosFred
    Ertem Although es elnezesedet kerem, a kommented sok mindent megmagyarazott szamomra, amelyet kulon koszonok. Respekt!
  • FartingSquirrel
    Ez volt tegnap ismerősömnek is. Azt mondta, mindenkiből kettő volt neki. :D
  • TokraFan
    Neked nincs saját véleményed, csak mások véleményét szajkózod?
    Engem nem érdekel, ki mit zagyvál bármiről. Legyen az egy játék, egy film, bármilyen más művészeti ág. Megnézem, meghallgatom, játszom vele és majd én eldöntöm, hogy szeretem vagy sem.
    Szar lehet úgy élni, hogy nincs önálló véleményed!
  • Madi92
    Ilyen nekem is volt Coraval, vissza mész hajóra, felszállsz, leszállsz és "jó" lesz.
  • sanya200
    Szerintem visszatöltés lesz, közbe szólnak a Tempest-en hogy Vetra beszélni akar velem de hogy mikor hulla a bolygón? Xddd
  • Evoluti0N
    Nekem is akad bőven. Witcher 3 is bugparádé volt, de ez a játék eddig rekorder nálam. :D
  • sanya200
    Van itt némi bug vagy nem tudom Vetra megmurdált attól a bazi nagy szörnytől de nem éledt újra mikor kinyirtuk az ellent.Beszálltam a nomadba később ki de ott van még a térképen hullán.Elmentem egy foraward stationhoz,lehívtam újra a csapattagokat még mindig hulla.Lehívtam Vetrát mégegyszer de így is hulla :D Most akkor végleg hulla vagy mivan most? :D
    Visszamentem a tempest-re most meg követ peebee de belefutottam a hajón még egy peebee-be úgyhogy 2 peebee-m van
    Peebee volt a másik csapattag.

Utoljára szerkesztette: sanya200, 2017.04.02. 13:33:42
  • Although
    Neked is tedd meg a szívességet, nem teszed ki a nevem többet. Kettő nem teszel a számba olyanokat amiket nem is írtam, bugos nem írtam, mivel nem vettem meg ez nem olyan amit le tudok írni használat nélkül, csúnya grafika, stb. stb. A dlc-t vállalom, mint lehetőség az EA csinál ilyet.
  • PiszkosFred
    Egyre jobb :D
    Eddig csak szar volt, bugos, kozmunkasoknak draga hobbi, rossz iras, csunya grafika, aztan most mar kivagott tartalmak jonnek DLC-kent itt is... Mi a kovetkezo? Panda gyerekeket gyilkoltak a garazsban vagy pedofil papok voltak a tanacsadok?

Ha kifizetem neked es elkuldom giftkent originen, befogod vegre es beken hagyod a topikot?
  • Although
    Nekem a megjelenés előtti, topicba folytatott eszmecserék jutottak eszembe Dingman után, galaxis sci-fi tudományos része kapcsán.
    Mekkora ficsör lett volna, mivel teljesen idegen galaxis betesznek egy részt ahol úgymond a kommunikáció kialakítás folyik. Jó kis fejtörő ami akár negyed órát is igénybe vesz. Utána meg a zümmögés alá oda lehet tenni az angol feliratot mekkora lett volna már :) Ez persze csak egy ötlet. Mondjuk percig nem ringattam magam illúziókba. Nem véletlen nem szaladtam a boltba.