Mass Effect: Andromeda
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem volt olyan rossz ez, sőt egész jó volt, bár tény, hogy kicsit elmarad a trilógiától. Sztori tekintetében voltak hullám völgyek, és a társak is vegyesek. De bőven megérte azt kell mondjam. 😊 Így hirtelen:
Pro:
- Harcrendszer fejlődése
- Kasztokat felváltotta a Profil
- Remek karakter építési lehetőség
- Grafika nagyon szép
- A sztorinak vannak nagyon jó részei
- Felfedezés, rengeteg tartalom, fejtörők
- RPG-sebb, mint az ME 2-3
- A végén az ME1 Mako fan service jelenet
- Ici-picit a legénységet is kidolgozták (jó csak pár fő, de akkor is pozitívum)
- Van benne újrajátszhatóság
- Nomad
- Kutatás, gyártás ad plusz munkát, de nem vagy rákötelezve
- APEX mobil app
Kontra:
- Sajnos vannak a sztorinak gyenge részei
- Mellékküldetések nagy része hamar ismétlődő
- Monolith/Vault kicsit már unalmas volt a 2. vagy 3, után
- Szerintem Liam és Jaal kakatere nagyon gyenge (nem a harci tudásukra értem)
- A multi ugyanolyan semmilyen, mint a 3-ban
- Nincs benne egy élő város se (jó eddig se volt, de 2017-ben elvártam volna)
- Az NPC-k nagy része is csak úgy vannak a semmibe
- A sokat tárgyalt arcok és arcanimáció (gáz néhol nagyon, de akkor is fel van fújva kicsit)
Végül azt kell mondja, hogy egy gyenge 8/10 szerintem.
Egyébként mindenki azzal töltse az idejét, amit szeret és élvez, amit nem, engedje el, és éljen tovább... Ha ez nem megy, akkor miért is realistább, megvilágosodottabb az illető? 😊 Na kérem szépen.... Yes..Yes... 😉
Utoljára szerkesztette: Vraaanyek, 2017.03.31. 00:17:49
Intel core i7 4770K; Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming; 16 GB Kingston HyperX
Why so serious?
A különbség ott van én nem hiszem egy ilyen balfasz társaság mellett mint az EA akik szimpla árnyékai a Bethnek, megjegyzem bármennyire is mondják, nem voltak versenytársai a Bionak, nem hiszem bármit is lehet alkotni. De szép, hogy hiszel, hisztek benne. Majd kiderül.
Teszem hozzá: az ME:A már most lényegesen tartalmasabb, mint anno az ME1 volt. Nosztalgia ide vagy oda, ez így van.
De pl ott a Vampire bloodlines a Troikatol az is valami beszaras jo jatek volt, az talan az egyeduli masik jatek amit tobbszor vittem vegig, ha ismered azt. Azt is sajnalom hogy sosem lesz meg egy olyan kaliber jatek 😞

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Utoljára szerkesztette: yesname, 2017.03.30. 22:02:10
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
A Bioware nem egy ember, hanem rengeteg fejlesztő összessége. Gyanítom itt is az van mint már oly sok esetben korábban láttunk, hogy az "ős" Bioware vezető fejlesztői, akik miatt ez a cégnév egyet jelentett a minőséggel, ma már nem is dolgoznak ott. Úgyhogy hiába jön ki a Bioware neve alatt egy játék, simán lehet, hogy ma már lényegesen csökkentebb képességű fejlesztők és vezetők felügyelik a játékokat...Hallottam olyat is, hogy az Andromédát az un. B team készítette, akik nem azonosak azokkal, akiknek a classic trilógiát kösönhettük. Ne ragadjatok le a cégnévnél, ez ennél lényegesen összetettebb kérdés.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.03.30. 21:43:54
Ennyi erovel lehetne arrol is sirankozni, hogy jaj mennyivel jobb volt regen a popzene, a filmek, a divat, az ujsagiras meg sok minden mas, de ersz vele valamit azonkivul hogy Te szarul erzed magad kozben, ahelyett hogy meglatnad a betontenger kozepen a repedesekben a "pitypangot"?
És nem is igénytelenség. Amiről beszélek a cég tudott jobbat vagy sem ez egy értékelés vagy szempont 😊 De mondom felesleges vitatkozni rajta mert egy EA mellett ahogy Yesname is mondta ez a cég halott legfeljebb nektek szubjektíve megfelel. Ettől Yesname szavai még igazak, vagy mondhatnám azokat akiket figyelek nemzetközi szinten is. Közel 7 éve csak a korábbi műveik retusálása folyik. Ki mit használ. Jó vagy rossz. Lehet szubjektív. Az nem, hogy semmi közük nincs a Bioware névhez már, mert a kreativitás meg a megfelelés nem szinonima. Az előnyük ami volt a Bethel szemben elveszett. Ez ilyen egyszerű. De gyalázkodj csak 😊
Why so serious?
Utoljára szerkesztette: Although, 2017.03.30. 21:23:42
Utoljára szerkesztette: yesname, 2017.03.30. 21:17:28
Utoljára szerkesztette: yesname, 2017.03.30. 21:18:40
Utoljára szerkesztette: yesname, 2017.03.30. 21:12:13
Utoljára szerkesztette: Although, 2017.03.30. 21:08:20
Utoljára szerkesztette: yesname, 2017.03.30. 21:11:05
Why so serious?
Why so serious?
Fapados B listas az elmulast es oregedest elfogadni nem kepes Hollywoodi szinesznoket megszegyenito egyes npck mimikaja? Igen, latom, elborzadtam rajta. Pont.
Egyhelyben allo es statikus NPC-kkel van tele megint a jatek, minimalis mozgasokkal? Igen, latom, ez van sajnos. Pont.
A fohos mimikajat Cakó Ferenc azonnal lenyulta volna anno a Sebaj Tobias keszitesehez, ha hamarabb jon ki a jatek, annyira "fantasztikus"? Igen, sajnos ilyen, 2017-ben ez kritikan aluli. Pont.
Az elobb felsorolt harom dolgon kb 10 percig mergelodtem, utana leszartam? Igen. Pont.
Van a jateknak olyan aspektusa, amely tetszik es amelyet elvezek. Hajjaj, rengeteg. Pont.
Vagyok annyira fasz es elmebeteg, hogy inkabb az utobbira, a szorakoztato es nekem tetszo elemekre fokuszalok ugy, hogy kozben tisztaban vagyok a felsorolt hibakkal? Igen, vagyok annyira fasz. Pont.
Az eletben is, en kiirtom magam mellol az energiavampir jellegu, a mindenben Mohacsot kereso zsembes "nyuggereket", akiknek semmi sem jo. Nincs rajuk sem idom, se energiam. A jatekokkal, filmekkel, barmilyen fogyaszthato tartalommal is igy vagyok - ami nem tetszik, azt gyorsan elfelejtem, ami tetszik, arra fokuszalok es az jegyzem meg. Ez van. Biztos en vagyok a hulye, de nekem ez nagyon jol mukodik idestova 40 eve.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.03.30. 20:47:57
Utoljára szerkesztette: yesname, 2017.03.30. 20:34:15
Pont a Conan Exilesben van ilyesmi elcseszett spawn rendszer (tehermentesitendo a szervert), hogy csak akkor mozognak es spawnolnak a lenyek/npck, amikor valamelyik elo jatekos a kozelukbe er. Ha peldaul egy rabszolga tabor kozelebe ersze, atszaladsz rajta, beaggrozod oket, majd egy hosszu sprintet levagva lehagyod oket (nagyon), akkor visszafordulva mar csak a hullaikat talalod meg, mert a rendszer ugy van vele, hogy kikerultek az lato/erzekelo zonadbol es emiatt despawnolja oket (aka megoli).
Eleinte azt hittem, a MEA is igy dolgozik, de szerencsere csak bug.
Bocsánat hogy kijavítalak, de látom hogy szereted a lore-t, és hátha félreértetted. Szóval a genophage hatására eredetileg csak minden ezredik krogan baba született élve (0.1%), viszont a tudósoknak sikerült ezt 4%-ra feltornászni, azaz minden 25. baba túléli. Szóval a javulás nem "csak" 4%, hanem 4000%, ami a faj fenntartása szempontjából is meg amúgy is hatalmas eredmény.
Utoljára szerkesztette: N1ggA, 2017.03.30. 19:57:33
Spread De Love!
De ami nem tetszik az pl a tarsak AI-ja, eleg benak szegenyek. Meg az hogy van hogy egy kis csatanal meghalok visszaloadolom, mert elotte saveltem egyet es reload utan nicns egy ellenfel se az adott helyen, nem midnig van ez, de parszor mar elofordult, mas kulonosebb bug nem volt meg nekem.
Viszont azt alairom hogy noha nem voltak nekem ilyen fura arcmimikas "bugok", de ennek ellenere az erzelmeket tenyleg nem nagyon adjak at a karakterek, de hamar tul lehet rajta lepni, ugysem ez a lenyeg, mert annyira azert nem szar, mint ahogy beallitjak itt egyesek, lenezve/cikizve/hulyeneknezve azokat akik valami csoda folytan meg is kepesek elvezni a jatekot... Raadasul az ilyenek ezt az alapjan teszik amit par hulyegyerek felrakott youtubera, nem a sajat tapasztalatai alapjan.