4237
mea.jpg
  • FartingSquirrel
    Ez aligha kukacoskodás, hiszen elég a trilógiából kiindulni, amelynek sokkal változatosabb, érdekesebb világa volt, és minden apró jelentéktelen dolog meg volt benne magyarázva (ál)tudományosan – ahogy yossarian is mondta. Egészen a fajok biológiai jellemzőiktől, a nukleáris nyáron(!) át addig, hogy a Normandy miért csillog úgy, ahogy. És (számomra) pont ez tette olyan különlegessé, ez töltötte meg élettel a játékot.
    Az Andromeda kódexében is van mit olvasni, de nem túl sok érdekes, tudományos írást találni akármiről is. Szinte mindenről úgy írnak, hogy az egyszerű ember is megértse.
    És az számomra is elég nagy csalódás volt, hogy kaptunk kettő, szinte teljesen egyforma fajt, amik nem csak egymáshoz hasonlítanak, de még az emberekhez is. Ráadásul nem csak külsőben, de még viselkedésben is pont olyanok, mint mi. Legalább egy harmadik elfért volna még a játékban, még ha nincs is nagy jelentősége.
  • TokraFan
    Még csak nem is kell ilyen messzire menni, elvégre ha kevéssé értelmes is, de rengeteg faj él a Földön is, és már itt sem sok hasonlít az emberhez. Mondjuk a vízi élővilág esetén még csak hasonló sincs.
    Rendkívül fantáziátlan a fajok megjelenítése szinte minden scifi játékban és a filmek többségében is. Ennek persze lehet az az oka, hogy az emberek nehezebben fogadnának be egy tőlünk masszívan eltérő, nem humanoid karaktereket. A HC scifi rajongókat leszímátva persze...Egyébként a Hanárok voltak a kedvenceim az ME1-ben, és még a hangjukat is marha jól megoldották.
  • yossarianHUN
    Számon is szoktam kérni. A nemrégiben kijött, Érkezés című sci-fi is többek között azért tetszett, mert végre el tudott szakadni a "konvencionális" alien dogmáktól.

Jelentéktelenek voltak vagy sem, én kifejezetten élveztem, hogy szinesítik az univerzumot, egyértelműen hozzátettek az atmoszférához. Az Andromeda kapcsán valahogy nem tudok szabadulni az érzéstől, hogy olyan gyermeteg az egész. Nyilván benne van ebben, hogy nagyrészt fiatalabbak a karakterek (főleg Ryder), fiatalabb közönségnek írták a játékot, illetve a fent említett logikátlanságok is. Nem tudom komolyan venni.
  • MrAndree
    Valóban nem, viszont azt gondolom, hogy akkor ezt innentől vagy számon kérjük minden sci-fin, vagy akkor itt se. Engem ez annyira nem érdekel, nyilván nem valóság. Elcor meg a hanar pedig sajnos inkább poén faj, a leghaszontalanabb fajok voltak az eredeti trilógiában, komoly szerepük pedig nem is volt igazán.
  • yossarianHUN
    Ehh, éreztem, hogy keverek valamit, no mindegy. Igen, muszáj lett volna, mivel ezek a részletek különböztetik meg az átlagos sci-fit a jótól és a remektől. Az elcor meg nem attól lesz eredeti, hogy négy lába van, attól lesz eredeti, hogy van valami egyedi háttere.

Még egyszer: értsük meg, hogy az emberiség, a mi evolúciós utunk egy homokszem az univerzum sivatagában. Ha van más, hasonlóan intelligens faj odakint, akkor gyakorlatilag kizárt, hogy akár csak hasonlítson, vagy legalábbis emlékeztessen az emberre. Ezért nevetségesen abszurd emberszerű idegenekkel telepakolni egy sci-fit. Az, hogy mi úgy nézünk ki, ahogy, az sokmillió apró kis mutáció eredménye, melyeket mind befolyásoltak a környezeti tényezők, és a véletlen. Ha akár csak egyetlen ponton valahol más irányba indul el egy ilyen mutáció egy fajnál, már nem úgy nézne ki, mint az ember.

Az elcorok ugye a lore szerint azért néznek úgy ki, ahogy, mert irtó nagy a gravitáció a szülőbolygójukon, így a vaskos lábak elengedhetetlenek voltak számukra evolúciós szempontból. Ezért olyan lassúak és megfontoltak is, mivel egy esés náluk általában halálos. Az érzelemkifejezés hiánya is jópofa ötlet, elvégre szinte kizárt, hogy más, intelligens fajok a mi kommunikációs rendszerünket, gesztusainkat, testbeszédünket használnák. A hátukra szerelt ágyúkkal közlekedő elcor katonák leírása meg külön poén volt.
  • MrAndree
    Az az elcor volt. :) És azért kukacoskodás mert ez eredetiben is volt kettő faj a nem is tudom, 10-ből aki nem volt emberszerű, és most akkor muszáj lett volna ide is. Attól nem lesz valami eredeti, hogy 4 lába van. Másrészt meg ami számomra furcsa, hogy sok cikk felhozza negatívumnak, hogy míg a tejútrendszerben mennyi faj volt, addig itt van összesen kettő. De az egyik se veszi észre, hogy míg ott az egész Tejútrendszerben homokoztunk, itt kapunk egy rendszer. Az angarák bénák és haszontalanok, ebben egyetértek, még a saját rendszerüket se voltak képesek elhagyni soha, a kett meg oda-vissza alázta őket amíg meg nem érkeztünk.
  • yossarianHUN
    Nem nevezném kukacoskodásnak, bennem is egyből ez fogalmazódott meg. Egyszerűen írói lustaság. Az, hogy szinte mindig így van, nem mentség. 2017-et írunk, épp itt az ideje, hogy elszakadjunk az oldschool sci-fik dogmáitól, és alkossunk valami újat. Nem kell űrkutatónak lenni ahhoz, hogy tudja az ember, hogy ha van értelmes élet az univerzumban rajtunk kívül, akkor annak az esélye, hogy a nevezett lények hozzánk hasonló fejlődési utat jártak be, azaz antropomorfok, a nullához konvergál. Mellesleg ez a "máshol is így van" már csak azért sem életképes érv, mert az eredeti trilógia ebben sokkal eredetibb és realisztikusabb volt. Ott voltak például a hanarok és a batarianok, na azok végre eredeti űrlények voltak, és még meg is volt magyarázva tudományosan (oké, valszleg áltudományosan, de na) a külsőjük, testi adottságaik. Na meg mekkora poén volt, mikor a batarian mindig előre beközölte, hogy milyen hanghordozásban fogja elmondani a mondatot. Ezekhez képest a dögunalmas angarák és kettek... Nulla fantázia, nulla erőfeszítés.
  • MrAndree
    Mondjuk ez azért bőven a kukacoskodás kategória, vagy az illető nem látott még soha sci-fit. Mert ez mindig így van szinte. :)
  • yossarianHUN
    "Egy új csillagrendszer azt jelenti, hogy új lényekkel találkozhatunk a régiek mellett, ehhez képest a két új faj (kett és angara) ugyanúgy két lábon járó, emberszerű valamik, akikkel a találkozásunk után másfél perccel folyékonyan beszéljük az angolt."

Hehh. Mintha én írtam volna.
  • Ainz
    Jó kritika... még jó hogy nem vettem meg.. mert az egész úgy szar ahogy van.. A sztori egy kalap szar (pont ettől féltem) az automata fedezékrendszer meg az agyamra megy... Ezután minden reményem a CD Projectbe van..remélem ők szállítanak egy igazi fasza sci fi rpg-t.
  • ShaiHulud
    szerintem az nem visszatolt, hanem meg amig fullos addig kell hasznalni es lassabban fogyasztja, mert szivosabb leszel tole :) legalabbis a leirasa alapjan ez kene legyen.

Backup Life Support Boosts life-support capacity and allows a user to survive hazardous environments longer outside of the Nomad. No effect on combat. Decreases hazard damage to life-support gauge
    Utoljára szerkesztette: ShaiHulud, 2017.04.16. 23:10:05
  • FartingSquirrel
    Az Eosin sincs. Illetve a legelején, miután bemész a főbejáraton. (Mondjuk azt is vagy 3x kellett próbálnom. :D )
    Asszem vissza kell vennem a nehézséget. De ez nevetséges, hogy nem lehet menteni...
  • JethroHUN
    A Voeld-i Kett főbázis az ugye, fent a hegyen. Ott egy darab checkpoint sincs. 2 is megszívtam amiatt.
  • sanya200
    Amúgy a játék előrehaladtával nem kéne épülnie a nexusnak is?Bő 3/4-nél járok kb megvan az összes ark de nem látszik hogy változott volna bármi is,
  • Fpocok
    Az nekem sem működött. Nem lepődnék meg, ha bugos lenne.
  • FartingSquirrel
    Ja, amúgy van az a consumable, ami visszatölti a life support systemet. Azt nem szimplán úgy kell használni, hogy rákattintok, és... visszatölti? Mert nekem eddig egyszer sem működött, pedig elhasználtam már 3-4-et.
  • FartingSquirrel
    Akkor megnyugodtam.

Viszont az már rohadtul felidegesített, hogy nem képes menteni. Ráadásul én sem menthetek...
    Már tegnap óta próbálok kipucolni egy kett bázist; 8 ponton verekedem magam keresztül, mire végre leérek a föld alá, és jön a boss. Termsézetesen egy kibaszott mentést nem képes csinálni, és kezdhetem az egészet elölről. Megjegyzem úgy, hogy betesz a bázis közepére, és mehetek vissza az elejére, az első objective-hez...

És a mentésekkel nem most először basz fel. Múltkor kitakarítottam a bázist (még a környező állatvilágot is kilootoltam), majd mentem a következő bázisra, ahol persze meghaltam. Az utolsó mentést nem töltötte be, de nem volt nagy gond, mert az az előtti pont ott volt, ahol az előző bázist befejeztem. (Ezt onnan tudom, mert a végére az összes skúlóm elfogyott.) Szóval betölti a mentést, visszarak a bázisra, de visszaspawnolja az összes rohadt kettet, szóval ott vagyok egy osztag kett között lőszer nélkül...

A két legbosszantóbb dolog ebben a nyomorult játékban: spawn- és mentési rendszer. (Az előbb pl. folyamat mellém spawnolta az ellent...) Minden hibájával együtt élvezhető a játék, de ez számomra teljesen tönkreteszi.
    Egyszerűen érthetetlen, hogy:
    - miért nem lehet menteni/nincs sűrűbben automentés;
    - miért nem oda rak vissza egy load game után, ahol elmentettem;
    - miért spawnolja vissza a megölt ellenséget;
    - stb.

Sajnos ez engem nagyon felidegesített. :/
  • Fpocok
    Fog az jönni. Nagyon sokat kellett várni rá.
  • FartingSquirrel
    Van egy küldetés, a VI vírusos a Nexuson, ami azzal kezdődött, hogy
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    SAM megfertőződött, majd egy fertőzött VI-jal kellett beszélni a Nexuson, illetve pontosabban egy személlyel azon keresztül. Azóta várok egy e-mailre ezeknek a hackereknek a vezetőjétől (már kurva régóta).
    Más végig tudta vinni a küldetést? Jönni fog az még, vagy ez is bebugolt nekem? (A főszálban most tartok ott, hogy szabadon bejárhatom Ayát.)
  • Daermon
    Index/Godmode kiritika. Egész jól megfigalmazta a dolgokat.
  • Fpocok
    MP-re radius. SP-re a másik.
    Utoljára szerkesztette: Fpocok, 2017.04.15. 19:03:43
  • JethroHUN
    Szerintetek melyik a jobb választás a throw skillen belül? +30 dmg, +30 force vagy 2.5 radius? Detonátorként nem hiszem, hogy beleszámít a throw alap sebzése, a 2.5 hatósugárral meg jó cc-nek.
  • TokraFan
    Hülyeségeket beszél a tesztelő. Nem csak az animációkkal volt baj, mert a human karakterek is rosszak. Hiába adták volna ki később, mert a tejfeles szájú kinézeten az sem segített volna. Ezzel együtt én jól szórakoztam, de nem igaz az, hogy felér a classic trilógiához. És nem az animok miatt, hanem a történetvezetés és a gyenge karakterek miatt...(megjegyzem, nekem a harcrendszer sem tetszik). Viszont rengeteg a háttérinfó, nagyok a pályák és összességében egy erős közepes a játék, amivel jól el lehet szórakozni.
  • Prince23
    Gamecritic teszt 82%
  • Fpocok
    5en 5 felé :D
  • Fpocok
    Úgy látom belerakták az escorotos missiont multiba.
    Nyitottam krogan gladiatort, nagyon jó.
  • endorphinz
    én nagyon csípem a srác beszámolóit, már az ow-ben is az egyik kedvencem volt. most is tökre egyetértek vele, az androméda fájdalmasan középszerű lett. bájovér is megy le a lejtőn rendesen, pedig úgy 10 éve még a legjobbak voltak blizzard mellett
  • PiszkosFred
    Mondjuk a sztorival nincs feltetlen tisztaban a gyerek, de hat ennyi belefer :)
  • TBTPumpa
  • Fpocok
    Belefutottam egy vicces bugba, aztán még magamat megölni sem hagyott.

• lwb
    Lehet. :)
  • PiszkosFred
    Hat, arrol ennyit
  • Vraaanyek
    Na....ezt adtam volna a végleges transzi helyett... :P
  • FartingSquirrel
    De különböznek a szövegeik. Legalábbis láttam egy videót, ami részben pont ezt mutatta be. De elég gagyi is lenne, ha full ugyan az lenne a szövegük. :D
  • FartingSquirrel
    Egyikben sem beszél Shepard. Szerintem te erre gondoltál. :D
  • Evoluti0N
    Hm...
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Én csak hármat találtam meg. Most visszamentem és nincs több annál. Vannak Alec bejegyzései, amik oldódnak fel, ahogy haladunk a küldiben, meg a három bejegyzés Liarától, amiket meg lehet találni szétdobálva a szobában. Azonban mást nem találtam.

Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2017.04.11. 15:15:51
  • Fpocok
    wat?
    Kaptam loyality packot, mert megvan a ME3.
  • MrAndree
    Maximum három az. De inkább egy, az ME:A DLC-k. Andromeda folytatáson még biztosan nem dolgoznak. DA 4 is egyelőre pletyka csak. Az új SW játék még az se. :)
  • Daermon
    Plusz a KotOR-ról a pletyka... Azzal már 5. Soknak tűnik.
  • Daermon
    Dylan, E3, titkos project
    Akkor ez mellett még ott van az Andromeda dlc-i, esetleg folytatás, SWTOR, Dragon Age? 4 projekt egyszerre?