37
  • nextman
    #37
    Szerintem mar a tema felvetese, meg hogy errol tanakodnak, hogyan szabalyozzak, mar ez is serti a szolas szabadsagot.
    Mindenki ugy kommental, ahogy akar, a post gazdaja pedig szinten ugy moderal, ahogy akar.
    Ami ezen kivul van, az nem szabadsag.
  • Zoliz
    #36
    Én általában trollkodok, és megemlítem a "bomba" szót, hogy az Indect "terror"-istának nézzen és kiküldje rám a TEK-et!

    Annyi idiótaságról vitáznak, hogy csak röhögök. Minden szolgáltatónak jogában eltávolítani bármit az oldaláról innestől kezdve a kérdés nem is életképes
  • M2 #35
    "Ez a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesületének (MTE) Kommentek a magyar interneten: problémák és lehetőségek című vitaindító tanulmányában..."

    Jajjmár, ez csak egy tanulmány volt, ami = pénz a haveroknak. Ennyire érdemes foglalkozni vele.
  • Tetsuo
    #34
    Amikor a globalizmus eleri azt, hogy a vilag minden szeglete egyforma lesz, nem lesz kulturalis kulonbseg sem, akkor elfogynak az eroforrasok is es a novekedesre epult tarsadalmunk ossze fog omlani ill. kurvavilag lesz.
    Afele tartunk, csak orulhetsz.
  • Tetsuo
    #33
    Sokszinu gondolat?! LOL Attol a sok agyhalottol, akik Dopemant valasztottak elnoknek? :D
    Az emberek 90% ugy ugral, ahogy a media futyul. Akiek a kezeben a media, az uralja a tomegeket.

    A gorog demokraciaban egy szabad polgarra jutott 3 rabszolga. Ja, ugy lehet... :)
    Egy normalis tarsadalomban nem mindenki egyenlo. Egy gyilkos nem egyenlo egy dolgos, becsuletes emberrel stb.
    Nem kozosen dont mindenki egy dologrol, amihez csak kevesen ertenek, hanem csak a szakemberek es valakie a felelosseg.
    A negyevenkenti valasztas kinyirja a tarsadalmat hosszutavon, mert senkit nem fog erdekelni a hosszutav.. stb.
  • Narxis
    #32
    haha nem úgy van az :D
  • Co1e
    #31
    mennyenek a picsába .. azt irok amit akarok.... nekem biztos senki nem mondja meg mit lehet és mit nem
  • caius marius
    #30
    "A hirek manipulalva, cenzurazva vannak."
    Na ezért nemézekn híreket évek óta.
  • caius marius
    #29
    "Leginkabb a liberalizmus miatt, ami a nemzetet es fogalmat is teljesen degradalta."
    A nemzet fogalmát a globális fejlődés szünteti meg. Ez törvényszerű ha tetszik ha nem. A határok, szerencsére mindinkább összemosódnak, az ellentétek pedig más forrásúak lesznek.
    Annál szebbet el sem tudok képzelni, hogy egyszer szabadon mozoghassak szerte a világban anélkül, hogy mindenféle módon gátolnának ebben. (Na jó ez az utóbbi csak álom:-) )
  • caius marius
    #28
    Summa summarum alapvetően igazad van! De szerintem ezek az érdekcsoportok akkor győztek igazán rajtunk, mikor már mi is elhittük, nem tehetünk semmit! Én még nem hittem el. Körülöttem sokan elhitték, de én még nem.
  • caius marius
    #27
    "Az emberek, tomegek meg vannak osztva nem 2 fele, hanem 1000 felekeppen"
    Nem feltételen megosztottság ez! Inkább sokszínű gondolat eredménye!
  • caius marius
    #26
    "Az egy abrand, hogy azt hiszed, te vagy mi tehetunk valamit. Nem tehetunk semmit.
    "Ha a szavazas barmit is megvaltoztatna, mar betiltottak volna." A demokracia, egy alca. Soha a tortenelemben nem volt es nem is lehetseges logikailag ill. nem is lenne jo. A baj az, hogy azt hazudjak, hogy ma az van."
    Na ilyenkor tudnék üvölteni! Nem haragomban, inkább kétségbeesésemben!
    Miért gondolod ezt ilyen biztosnak?
    Azért mert a töri órán ezt mondták? Vagy a könyvek azt írják?
    Én azt mondom, inkább higyjünk magunkban!
  • Tetsuo
    #25
    Az egy abrand, hogy azt hiszed, te vagy mi tehetunk valamit. Nem tehetunk semmit.
    "Ha a szavazas barmit is megvaltoztatna, mar betiltottak volna." A demokracia, egy alca. Soha a tortenelemben nem volt es nem is lehetseges logikailag ill. nem is lenne jo. A baj az, hogy azt hazudjak, hogy ma az van.

    Az emberek, tomegek meg vannak osztva nem 2 fele, hanem 1000 felekeppen.
    Egy ilyen megosztott tomeg abszolut donteskeptelen es anarchista. Vezetni kell oket es vezettek is mindig, ma is, a baj, hogy ma a leghazugabb modon. Semmi nem az, aminek latszik, aminek hivjak. A kamuzas a felrebeszeles alap lett, kommunikacioszakon, ami esszencialis egy kozszereplonel.
    Barki, barmit nyilatkozik, az valoszinuleg hazudik vagy "csak" csusztat esetleg elhallgat, manipulal.
    Magyarorszag? Csak sodrodik es tenyleg birkak vagyunk, mert meg vagyunk vezetve es osztva, nem tudunk osszefogni, egyutt gondolkodni, a sarkunkra allni es hatarozottan, hosszutavon donteni a nemzet sorsarol. Leginkabb a liberalizmus miatt, ami a nemzetet es fogalmat is teljesen degradalta. E-nelkul nincs eselyunk, igy ma, nincs eselyunk.
    Franciak, spacsolok, gorogok, angolok?
    Parizsban a franciak mar kisebbseg, Londonban az angolok kisebbseg es az orszagban is egyre tolodik az arany a bevandorlok ill a kevertek fele.
    A lokalpatriota angol vagy francia, amelyik meg akarja orizni hagyomanyat, ugyanugy el van nyomva, hallgattatva, mint magyarorszagon a (tudatosabb) magyar, amelyik szolna, tuntetne stb.
    A hirek manipulalva, cenzurazva vannak. A lokalpatriota megnyilvanulasok ki vannak szurve, csak a buzihazassag meg a delfinmentes kerul a hazug piacgazdasagi, EUs hirek melle. A katonak, akik tok mashol harcolnak tok masert, mint Angliaert vagy Franciaorszagert, hosok! Meg akkor is hosok, ha helyi civileket kinoznak, gyerekere fogjak a fegyvert. Ezek megint csak torzitva jelennek meg a hirekben. Igy az atlag angol, aki 3 konyvet olvasott el eleteben, de naponta tobb sort iszik es tobb focimeccset nez hetente, ezt nem latja at. A jobb tortenlemi helyzetbol adodoan anyagi gondja azt jelenti, hogy ezevi 3. alkalommal mar nem 5 csillagos szallodaban tud megszallni a spanyolorszagi holidayén, igy nem iagzan foglalkozik politikaval vagy akar gazdasagi kerdesekkel, csak morgolodik, ha megszoritas van, de talan magat a szot sem tudja helyesen leirni.

    A portugalok, spanyolok, gorogok, olszok jelenleg is harcolnak/tuntetnek a hatterhatalmi (bank-) erdekek ellen, vajmi keves esellyel. Termeszetesen ok is meg vannak osztva, nemzetyileg szet vannak zullesztve a liberalizmus vagy ha ugy tetszik, a cionista global-kapitalizmus altal. Tok mindegy, ok sem tudjak, valojaban ki a mumus, zsidozni nem lehet ugye, szegeny holokauszt stb... vallalatok ellen pedig nem lehet harcolni, mert a tulajdonosok atalakitjak, atnevezik, kivonulnak bevonulnak stb. a hatterben.
    A lenyeg, hogy svajci kutato intezet szerint is, kb. 400-500 ceg uralja a penzugyi/ipari/szolgaltato vilag vagyonanak kb 80%-at ugy, hogy ezek a cegek egymas tulajdonosai. Vagyis legfelul egy szuk, rejtett csoport, kb. 300 csalad, elukon Rotschild a legvagyonosabb es a legnagyobb befolyassal, hatalommal is bir. Hiradokban ezekrol sem hallni, meg a sok, igazi disznosagrol...

    A magyarok ott szivtak meg leginkabb, hogy mindig is teret engedtek a zsidosagnak es sokszor az o erdekeiket is vedtek nemzetkozi szinteren.
    Magyar politikusok sorozatos hibai mellett is igy lettunk vesztesei sok tortenelmi esemenynek, koztuk a vilaghaboruknak, a rendszervaltasnak stb.

    Hangsulyozom, hogy nem a zsidosagot itelem el, csupan tortenemi szerepuk van a magyar negativ sorsnak es kettos mercevel merik a tetteket ma is.
    Igazabol a Rotschildek nem is igazi zsidok, csupan kihasznaljak ezt a kulturalis es vallasi hatteret ugy, hogy igazi zsidokon is eloskodnek, tehat NEM kollektivan a zsidok a "rosszak". A cionizmus eszmeje ellen sok zsido is kuzd...

    Ezeket kene targyalni fo musoridoben, amig ez el van hallgatva, addig a mediaban mindenki csak hazudik.
  • caius marius
    #24
    „Amit itt leirtal, az az egesz "nyugati" vilagban igy van jelenleg, hozzateve, hogy Mo-n azert eleg sokaig, sokan kialltak a hazaert, sot nem magyarok is szivvel haltak a Szent Korona orszagaert."

    Azért arra kíváncsi lennék, hogy mondjuk a franciák, spanyolok, görögök, olaszok, stb. torkán, hogyan nyomnák le ezeket a dilettáns intézkedéseket, amiket itt, ebben a tetű országban a magyar, birka módjára tűr!!!
  • caius marius
    #23
    Szerintem felesleges zsidózni, libsizni, orbánozni, bajnaizni! Emberek a hiba bennünk van és nem másban! Ezek az "emberek" csak addig tehetnek meg mindent amíg mi hagyjuk. Itt van az internet lehet szerveződni lehet változtatni! Most először van, az írott történelem folyamán ilyen lehetősége az emberiségnek. Vagy élünk vele és továbbléphetünk egyet a fejlődés útján, vagy nem, és abba belepusztulunk. Valószínűleg... Azt hiszem ez az a kor amikor az embernek be kell bizonyítania, hogy több már mint a "majom".
  • Tetsuo
    #22
    Pontosan. Vol jin (meg a "libsik", akik ezt szajkozzak minden mediaban (ez a paradoxon mar nem tunik fel nekik) csak egy kicsit tevedett. Nem Orbant nem lehet szidni (mikor nem lehetett? ), hanem a zsidokat.
    A nyilvanvalo kettosmerce ott van mindenhol. Egyenloseg van, de ok egyenlobbek, mint mi, ahogy Orwell Allatfarmjaban a disznok.
  • Tetsuo
    #21
    Most hogy jon ide az a fereg libajnai? Emlitettem? Utaltam ra? (Nem.)
    Ha mar elohoztad, de hibas! Rengetegen ongyilkosok lettek miatta. Nem csak wallis nevu cege volt, nezz mar utana. A felugyelete alatt ramoltak ki a penzt a Malevbol is.
    Raadasul bajnai gordon, 1 év alatt:

    Két évre befagyasztotta a közszféra bruttó bértömegét,
    megszűntette a 13. havi illetményt,
    csökkentette az önkormányzati támogatásokat,
    65 évre emelte a nyugdíjkorhatárt,
    megszűntette a 13. havi nyugdíjat és a tervezett nyugdíjkorrekciót,
    20-ról 25 százalékra emelte az áfát,
    minden szociális támogatás csökkent vagy megszűnt, (gyes/gyed, családi pótlék, táppénz, lakástámogatás, gázár- és távhőkompenzáció),
    a tömegközlekedés, a közmédia támogatását és az EU-s agrártámogatások nemzeti kiegészítését csökkentette.

    Most ajvekol a megszoritasok ellen ugy, hogy a Center for American Progress nevű alapítvány pénzeli a kampányát.
    Vagyis, kulfoldrol nyomjak mar nyiltan is a magyar politikat es kozeletet szabalyozva a cionistak.
  • Tetsuo
    #20
    Pedig aki elmebeteg, az nem felelos, mert nem beszamithato.
    Olvasd mear el alabb, hogy mi fo gond, pl az, hogy minden orszagbasn mas szabalyok vannak, a net pedig nemzetkozi.
  • Tetsuo
    #19
    Amit itt leirtal, az az egesz "nyugati" vilagban igy van jelenleg, hozzateve, hogy Mo-n azert eleg sokaig, sokan kialltak a hazaert, sot nem magyarok is szivvel haltak a Szent Korona orszagaert. Az teljesen mas kerdes, hogy ennek sok esetben nem volt eredmenye vagy teljesen mas eredmenye lett, a szandekrol volt szo, ami ma nincs meg.
    Igen. Mindig voltak osszeeskuvesek, cselszovesek, arulasok. Ma tobb van. Ma mas nincs is.
    Nem. Nem mindenki as hatterhatalom erdeket kepviseli, hanem a kicsinyes sajatjat, amitol egy alantas feregge valik es hazaarulo. A mai jogrend nem iteli el, mert a mai jogrend alapvetoen nem legitim, masreszt a jog es erkolcs ennyire eltavolodik, az megnagyobb tarsadalmi problemakat idez elo ill. gerjeszti azokat.
  • Vol Jin
    #16
    Ne legyél naív. Jó példa a Libajnaizás. A Walliss beszállt egy csődben lévő cégbe. Beleölt 5 és 10 milliárd közötti összeget, a veszteséges cégből csinált egy nullszaldósat, ami a következő évben nyereséges lett volna, és ekkor az a bank, amelyiknek a vezetője fideszközeli hirtelen felmondja a hitelszerződést, és lefoglalja a cég teljes vagyonát, a beszállító gazdák meg pénz nélkül maradnak.
    És mehet a libajnaizás, mert ugye ő a felelős. Az nem számít, hogy a Bajnai nélkül korábban maradtak volna hoppon, és a Bajnaival ezt elkerülhették volna, és a balsorsukért a fideszközeli bankár a felelős, és a Bajnaiék is bukták a befektetett 5-10 milliárdjukat.

    A Bajnaiékkal akartak kibaszni, és becsődöltettek ezért egy fél megyényi gazdát, és mellékesen hatalmasat kaszáltak az üzleten.

    De a Bajnai a hibás.
  • netperformer
    #15
    Szerintem az lenne a lényeg, hogy mindenki vállalja a kommentje után a felelősséget, amit tulajdonképpen meg is tesznek sokan, mert bár sokaknak újdonság volt a fideszes képviselő feljelentése, azért azt ne gondolja senki, hogy akármit kipostolhat, vagy kommentezhet. Gondolom írnom sem kell a felakszt, megöl, felrobbant és egyéb szó tartalmú kommentekről. A szólásszabadságot meg nem keverném össze az idiotizmus szabadsággal. Jobban mondva idióta is lehetsz, de az nem jelenti azt, hogy a következményeit ne kellene vállalnod.
  • Arnika19
    #14
    "A dokumentum szerint a komment a szólásszabadság fontos eszköze, ám a jogi környezet egyelőre nem tudott ehhez alkalmazkodni."
    Ha a zólásszabadság fontos eszköze akkor minek neki jogi környezet, már van. Úgy hívják szólásszabadság.
    Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesületének mi köze a kommentekhez?
  • caius marius
    #13
    Szerintem a magyar történelem, kezdve mondjuk Istvántól, másról sem szól, csak a saját érdekek képviseletéről, bármi (külföldi segg nyalása) áron. Egy-kért üdítő kivételtől eltekintve, szinte mindig valakinek a seggét "kellett" nyalni. Napjainkban is ezt látom.
    Egészen a kisembertől elkezdve. Itt egyedül, csak nagyon kevés ember áll ki magáért is, nemhogy az államért. Valamely, általam ismeretlen okból mindig mindenki fosik valamitől, és nem mer megtenni alapvető dolgokat, még a saját érdekében sem. Na ugyan ez van a politikában is sajnos...
  • Vidra52
    #12
    Akkor most jön a Cenzné meg az Ura?(Hofi után szabadon) Lassan oda jutunk, hogy több korlátozás van ebben a demokráciában, mint a Kádárista népi demokráciában volt, sajnos!
  • Tetsuo
    #11
    Magyar az, aki a hazaert cselekszik felelos pozicioban. Tortenelmunk soran joval tobb ilyen ember volt, mint az eddigi kormanypartok tagjai kozott.
    Ma Magyarorszag illetve a nemzet nagyobb veszelyben van, mint tatarjaraskor vagy a trianoni csonkitas alatt.
    Tortenelmunk soran legtobbszor ez a hozzaallas, amit az Mszp-s, Fideszes, Szdsz-es politikusok produkalnak, hazaarulassal ert volna fel es valoszinuleg kivegeztek volna oket, joggal.


  • caius marius
    #10
    Ugyanmár... Magyar ez mind! Méghozzá a "legjavából". Rövidke írott történelmünk folyamán, mindig ez volt. Nagyuramék összeszedtek mindent maguknak ami kellett, a többinek meg, kuss!!!
  • Tetsuo
    #9
    De hol van ilyen? :) En meg csak a fideszt frocsogo hozzaszolasokkal talalkoztam.
    Vagy a jovorol beszelsz? A kovetkezo valasztasokat egy koalicio fogja megnyerni, aminek az Mszp ugyanugy resze lesz, mint a Fidesz, a lenyeg, hogy magyar part nem lesz benne.
  • Darth Sith
    #8
  • NullZ3r0
    #7
    Köszönjük az ötletét!
    A jövőben alaptörvényben erősítjük meg az internetes kampány szabályozását. A választók összezavarását elkerülendő a Nemzeti Internetellenőrzési Hivatal által jóváhagyott, ellenőrzött minőségű politikai témájú blogok működhetnek majd csak. Természetesen a cikkek és kommentek csak előzetes ellenőrzés után kerülhetnek ki.
    A interjúkban feltehető kérdések listáját előre kiadjuk (nehogy túl hosszú legyen a cikk). Ezenkívül kötelező lesz havonta 5, általunk megadott témájú cikket is elkészíteni, mellékelt igény szerinti stílusban.
    A törvénysértő fórumokat bezárjuk, az üzemeltetőt öttől tíz évig terjedő szabadságvesztés várja a hazaáruló cselekedeteiért.
    Köszönjük támogatását!

    Nemzeti Internetellenőrzési Hivatal
  • Dluinet
    #6
    Egy blog bejegyzés, vagy cikk amire te gondolsz, a hozzákapcsolódó kommentek mint ahogy egy forum is, csak beszélgetésnek, eszmecserének, esetleg a cikk vagy bejegyzés írójának szóló üzenetnek felelnek meg, az én meglátásom szerint.
  • Vol Jin
    #5
    A törvény nagyon egyszerűen értelmezhető. Orbánt vagy a fideszt kritizálni tilos, az ellenzéket lehet a kommentekben. Mivel ez egy egyoldalú gyakorlat lenne, a kiegyensúlyozottság érdekében a pozitív tartalmú hozzászólásokat ellenkező módon kell szabályozni, így a törvény megengedi Orbán és a fidesz dicséretet, ellenben a korábban említett kiegyensúlyozottsági szempontoknak megfelelően az ellenzékkel kapcsolatosan tilalmat rendel el.
  • Tetsuo
    #4
    Az is erdekes, hogy USA-ban mukodhet egy kuruc.info, Magyarorszagon meg nem.
    A cenzura ketoldalu fegyver es a szolasszabadsag is.
    En szeretnem, ha lenne cenzura es moderalas, de nem a (hamis) liberalizmus alnev alatt, es inkabb cionista ellenes legyen.

    A net nemzetkozi, a facebook nemzetkozi, a megjent cikkek szerverei mas orszagokban vannak, mint amilyen a cikk nyelve, mas-mas orszagokbol szolnak hozza... ezt pedig csak a szokasos politikai oldalu, globalis befolyassal lehet szabalyozni, amibol en (es sokan masok) qurvara nem kerek.
  • uw11
    #3
    2 év börtönt a spoilerekért !!!4! ;)
  • Cat #2
    Az internet adott esetben nagy nyilvánosságnak számít. Az gondolom tiszta mindenki előtt, hogy jogilag a nagy nyilvánoság más kategória, mint két ember beszélgetése, más szint engedhető meg benne.
  • Dluinet
    #1
    komment megegyezik a beszéddel, ha szólásszabadság van, akkor komment szabadság is.
    Vagy beakarják vezetni a gondolatrendőrséget is?
    A közszereplők meg a közügyekkel foglalkozzanak, ne azt nézzék, hogy ki-mit ír róluk.