Az Apple nyert, a Nokia vesztett a harmadik negyedben

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Idõm még sajna nem volt vegignezni a mobilszolgaltatok kinalatat viszont az erdekes okfejteseket elolvastam. 😊 htc, xperia széria, samsung, nokia széria legerosebbjei azert teljesitmenyben elverik a gyumolcsos telefont. Sot a lekerekitett stilusra formazatlan elmeju embereknek is jobb ha tagabb es masabb is lehet a " telefon élmény" Nem beszelve a szoftveres design igencsak kifuto felben levo designjarol. persze az egyszeru, vizualisan korlatolt tomegembereknek nagyon is jo ez a szappantarto , es a 100adszor is ujra bemutatott spanyolviasz. Az androval csak egt baj van. Szetdarabolodott. Majd megvaltozik ez meg. Prociban es programokban az igazan fontos es minosegi programok mindket platformon megtalalhatoak. De akarmit is mondtok az almas felhasznalok nagytomege ki sem ismeri, nem is tudja mire kepes a telefonja. Barmikor be lehet bixonyitani az ellenkezojet.... csak hajra...markahuseg moge bujhattok, de mondjatok miery pont a sznob-mumajer kategoria jut a nrmalmasoknak az eszukbe ha eppolos emberekre gondolnak. Ui.: nem homogen a kornyezetem....en magam is napi szinten kell, hogy dolgozzak apple termekekel es androkkal egyszerre. jo kerdesek, kivancsi vagyok a valaszokra.. 😉
narumon
Nem kell ismerni, keresni kell. Vagy te hogy keresel ha egy problémára megoldást akarsz. Ha már a keresésnél elvérzik egy rendszer az a legnagyobb baj.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

"Nemmondod!"

Pedig te ezt irtad... dyslexia vagy tudatlansag vezerelt? 😉

NEXUS6
"Ugye az azert megvan, hogy a jailbreak az - de facto - nem "egy progi"? Ahogy a rootolas sem az..."
Nemmondod!
😄

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

NEXUS6
Ebben lehet valami!😉

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

NEXUS6
A google+ köszi én is kihagytam, az már nekem is sok.

NEXUS6
Namost mind az 1000 000 appot ismerni store-onként lehetetlenség, lehet kiválasztani 1-2-õt és azt megvizsgálni, de ilyen szinten általánosítani félrevezetõ lehet. Lehet hogy igaz ettõl függetlenül, de nem eldönthetõ 10000%-ra.

"A Jailbreak szerintem sok embernek már határeset, lehet vele warezolni, akor ez egy warezolós progi."

Ugye az azert megvan, hogy a jailbreak az - de facto - nem "egy progi"? Ahogy a rootolas sem az...

"Namost szinte minden ott van, ami ott van a Apple store-on, plusz olyan igényesebbnek mondható dolgok, amelyek ott nincsenek, plusz rahedli gagyiság."

Nem, ez nagyon nem igy van. Nem akarok ki kivaltani egy felsorolgatast, de iOS-re tenyleg tobb es valtozatosabb alkalmazasok, ez nagyon hangsulyos mondjuk a jatekoknal - pl. Square Enix. Van par android specifikus terulet, ami logikusan nincs iOS-re, peldaul a launcherek vagy a billentyuzetek, bar Cydiabol ilyesmik is elerhetoek, melynek tartalma hozzaadodik a rendes AppStorehoz. Summa summarum, ha ma mar nem is nagysagrendekkel, de meg mindig lenyegesen jobb a softwarekinalat az Apple platformjara, mind mennyisegben, mind minosegben.

Nexus veletek vitazik, s nem az erveitekkel. just sayin.

killall imagent

Az országról és warezról meglepõen egyezik a véleményünk, csak amikor Androidra terelõdik a szó... :-)

Nekem kicsit úgy tûnik, mintha személyes sértésnek vennéd, ha elõvesszük a rendszer hibáit. Pedig vannak hibái és mindenki azt szeretné, ha ezek megoldódnának. Az elemzõk sem bántásból írják amit írnak.
"Szerintem még is csak ez lehet a fõ oka annak, hogy iP-n többen fizetnek."

Akkor lehetne erre gyanakodni, ha a többi tevékenységben viszont aktívak lennének az Android userek. De valamiért nem azok, nagyon nem. Ennek okát keresik az elemzõk.

Nem is a warez és az appok bevétele itt a kérdés, hanem a röghöz kötés elmaradása. Google esetében ez ma egy módon megy végbe: náluk vannak az adataink. Édeskevés, gyakorlatilag semmit nem jelent, egy gombnyomással leszívható és átrakható másik rendszerbe.
narumon
"Valaki kényszeríti talán ezeket az elemzõket, hogy a gyíkságokat is letöltsék?"

Félre értetted. Ezek az elemzések általában arról szólnak (érdemes lenne google-n rákeresned), hogy kitalálja, hogy akkor egy adott feladathoz keres programokat. És ekkor jön a gond; mindkét platformon mondjuk talál 10-et, az iOS-en a tízbõl 8 (mondtan egy számot) kivállóan használható, igényes kivitelezésû, stabilan, jól mûködõ szoftver. Android oldalon ott kezdi, hogy a 10-bõl ötöt fel sem szabadott volna engedni mert pista dobta össze otthon a garázsban - vagy mûködik vagy nem, nem azt csinálja amit kéne, néha kifagy, a külalak meg 1-es. Aztán van még 3 ami már egy fokkal jobb, már mûködik rendesen, de idegesítõ és gyenge megoldásokkal van tele, és végül marad 2 ami jó is és normálisan meg is van írva. Tehát a végeredmény valami olyasmi, hogy iOS-en 8 félébõl választhatsz a végén az igényeidnek megfelelõen androidnál meg 2-bõl. És ha abból a kettõbõl nem találsz olyat ami igazán tetszene, akkor így jártál.
Azon kívül megemlítik, hogy rengetegszer elõfordul, hogy ugyanazt a két programot megnézik a két rendszeren és láss csodát iOS-en igényes, jól megírt, jól mûködik, androidon össze van csapva design nulla. Ez szokott az elemzõk baja lenni. Bevallom engem is nagyon zavarna. Szerintem pont ugyanaz mint a Windows és Linux esete.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

NEXUS6
"Miért iphone-on mennyi szerinted? Egyszer jailbreakeled a telefont (ami egy program elindítása és a képernyõn való utasítások követése). Utána akár közvetlen telefonról letöltheted a programot ami automatikusan installálódik."

Szerintem még is csak ez lehet a fõ oka annak, hogy iP-n többen fizetnek. Az emberek elég szabálykövetõk, általában észnélkül. Ha valamit el lehet érni egy egyszerû dologgal, de annak nincsenek tisztában a jogi következményeivel, akkor még azt sem teszik meg, hogy ezeket letisztázzák. Inkább egyáltalán nem kockáztatnak. A Jailbreak szerintem sok embernek már határeset, lehet vele warezolni, akor ez egy warezolós progi.
Az andrónál nincsen még ennyi akadály sem, ergo az emberek mennek, mint a birkák, mindent lelegelnek, letöltenek, ami a kezükbe esik.
Mindkét jelenségre ugyan az a kisebb ellenállás felé mozdulás, (gyak lustaság) a magyarázat.

"Szerintem meg a vásárlási kedv azért nagyobb mert megértik, hogy jól felfogott érdekük, hogy szoftvert vegyenek hiszen ezáltal biztosított a MINÕSÉG."
Az igen! Te aztán rendesen bízol az emberekben. Bizonyos szempontból irigyellek is érte.

"Ahan neked mindenki mûmájer aki nem lopni csalni hazudni akar. Szerinted az rendben van, hogy soha nem veszel zenét, soha nem veszel filmet, soha nem veszel PC-s szoftvert, soha nem veszel semmilyen szellemi terméket. Hát hallod örülök, hogy nem úgy gondolkodom mint te."
Ez a soha kicsit túlzás.
De hasonló rugalmassággal kezelem a kötelezettségeimet más gazdasági, vagy jogi szereplõ felé, mint ahogy õk is értelmezik azokat.
Ez nem egy jó magatartás, ez az a gondolkodás, ami miatt ez az ország ide jutott. Sokkal több írott és íratlan szabálykövetésre, gyakorlatilag a társadalmat összetartó bizalomra lenne szükség.
Csakhogy a rendszerváltás arról szólt, hogy lexarhatod a jogszabályokat az államot és ezt a nagyon forradalmi lelkesedést az emberek azóta is magukénak érzik, lásd pl adómorál. Plusz még idõrõl idõre a politikusok voltak kedvesek a társadalom különbözõ rétegeit is egymás ellen fordítani.
Egy szétesõ társadalomban guberálgat az ember, próbálja a romokból kiszedni az értékesebb darabokat. Igen én és ezt csinálom, de hogy büszke lennék rá, azt azért nem mondanám.

"Itt a mérték a lényeg. Konzolon sokkal egyszerûbb a kalozkodás mint PC-n, mégis jóval több játék fogy konzolra. Az ok itt is egyszerû - a mérték..."
PS1-en nem volt egyetlen oridzsi játékom, PS2-õn 1-2. PS3-on az összes az, van vagy 30. Most jobbára ott porosodnak a polcon. Ebben a trendben benne volt az is, hogy kb ilyen arányban lett egyre nehezebb a gépet hekkelni, meg egyre kevésbé vert földhöz 1-1 új játék megvétele.
PC-s játékból ami tetszik, pláne ha a online-hez is kell azt megveszem. Sõt veszek néha leárazott olcsó gagyikat, amiket egyszer sem telepítek fel, de talán valamikor lesz rá idõm. De ettõl még nem gondolom, hogy én vagyok a grállovag, ha találok valakit aki nálam többet warezol!!!!

"Gyak aki tisztában van a helyzettel az mind ezt mondja. Olyan írást még nem találtam ugyanis a neten ahol azt fejtegetnék, hogy a google store a legjobb és a legigényesebb."
És aki nem ezt mondja, az nincs tisztában a helyzettel?
Ahogy tudom a Play store-on van a legtöbb letölthetõ stuff a nagy platformok között. Namost szinte minden ott van, ami ott van a Apple store-on, plusz olyan igényesebbnek mondható dolgok, amelyek ott nincsenek, plusz rahedli gagyiság.
Ettõl lenne rosszabb, hmmm furcsa gonddolkodás.
Valaki kényszeríti talán ezeket az elemzõket, hogy a gyíkságokat is letöltsék?

NEXUS6
Respect.

Nem sokan képesek itt a fórumon a tények elõtt meghajolni!
<#eljen>

narumon
Valóban! Sorry igazad van. A 4S drágább itthon.

narumon
"azért annál lényegesen bonyisabb warezt telepíteni egy ipohe-ra, mint hogy letöltöm a telepítõt akárhonnan, oszt elindítom, csak mert andron kb ennyi. Ja nem, ki kell még pipálni egy beállítást is, bocs."

Miért iphone-on mennyi szerinted? Egyszer jailbreakeled a telefont (ami egy program elindítása és a képernyõn való utasítások követése). Utána akár közvetlen telefonról letöltheted a programot ami automatikusan installálódik.

"Az hogy az a néhány extra lépés úgy tûnik jelentõsen növeli az iphone progik esetén a vásárlási kedvet szerintem a következõket jelenti:"

Szerintem meg a vásárlási kedv azért nagyobb mert megértik, hogy jól felfogott érdekük, hogy szoftvert vegyenek hiszen ezáltal biztosított a MINÕSÉG. Másrészrõl az átlagos iphone szoftver ára 1-2EUR ami szerintem senkit nem vág a földhöz. Akcióban mindig van 0.90 cent-es szoftver. Tehát nagy valószínûséggel még akinek Jailbreakelt a telefonja az is vett már valamennyi eredeti szoftvert. Legalábbis én nem ismerek egyetlen iphone usert sem aki nem vett volna még semmit (vigyázat! nem állítom, hogy nincs ilyen, de nyilván androidnál sokkal nagyobb ez a szám).

"- Mûmájerek, inkább megveszik, csak hogy elmondhassák, hogy kifizették, mert ÕK ki tudják!"

Ahan neked mindenki mûmájer aki nem lopni csalni hazudni akar. Szerinted az rendben van, hogy soha nem veszel zenét, soha nem veszel filmet, soha nem veszel PC-s szoftvert, soha nem veszel semmilyen szellemi terméket. Hát hallod örülök, hogy nem úgy gondolkodom mint te.

"Nem azt mondom, hogy a warezolás olyan jó, de amikor van rá lehetõség, akkor felmerül, hogy miért nem csinálják az emberek."

Itt a mérték a lényeg. Konzolon sokkal egyszerûbb a kalozkodás mint PC-n, mégis jóval több játék fogy konzolra. Az ok itt is egyszerû - a mérték. Biztos van aki büszkén veri a mellét, hogy még soha nem vett egyetlen játékot sem pedig minden nap játszik, én inkább annak örülök, hogy a Blizzard termékek vagy éppen a Mass Effect sorozat ott van a polcomon - pedig ez utóbbit azután vettem meg miután végig játszottam - de nagyon nagy parasztnak éreztem volna magam, ha egy ilyen profi játék elkészítését nem támogatom. És várom a folytatásokat.

"Na most akkor minden elemzõ, vagy csak bizonyos elemzõk mondják ezt, vagy hogy a faxombea ez van akkor most?"

Gyak aki tisztában van a helyzettel az mind ezt mondja. Olyan írást még nem találtam ugyanis a neten ahol azt fejtegetnék, hogy a google store a legjobb és a legigényesebb.

Most azt a híres Frank Sinatra számot dúdolom, tudjátok:
"Fly Me Into The Moon... Let me Play... BANG!"
<#buck>
Nem is adnyék! Egy Androidosnak? Majd ha görcsölve átutalsz! Talán. :-)
NEXUS6
Amúgy jól vagy?
És te mit szívsz?
Mondjuk a tiédbõl nem kérek inkább.
<#papakacsint>

"Én meg görcsöljek, hogy valakinek átutaljak 1-2 dollárokat"

Androidon görcsölve kell és utalni? Akkor már érteeem! :-)
Úgy én se csinányám!
Hacsek és Sajósan:
- Tényleg? A Holdba?
- Igen Sajókám!
- És õ tudja már?
- Mit, kicsoda?
- Hát akit küldenek, hogy a Holdba... :-)
NEXUS6
"Ezt ki kellett emelnem, annyira tipikus. Tehát ha több gigányi a cucc, akkor aztán tényleg megéri a pénzét!? Gyorsan számolunk egy byte/forint mutatót és ez alapján döntünk? Mint a prociknál a GHz? Fényképezõknél, kijelzõknél a pixel? Értem. :-)"
Jaj anyám, te annyira egy humoros csávó vagy!
<#nevetes1>

Hát mondjuk én arra gondoltam, hogy egy PC-s játék méretû szoftver kifejlesztéséhez, bizony itt is ugyan annyi ember, gyak erõforrás kell. Ha mobil progik megalkotására ugyan talán még nem költenek el több 10 millió $-t, de a 1 millió $-os határ talán már nincs olyan messze.
Erre egyszercsak felrakják a storera ingyért.
<#nemtudom>
Valaki biztos kifizette a pénzt az EA-nak, a GL-nak.
Én meg görcsöljek, hogy valakinek átutaljak 1-2 dollárokat, mert csinált valami kis tündibündiséget?
Érted?

Á, hagyjuk.
<#hehe>

"Nemmondod!
Hogy hová el nem jutott a tudomány!"

Pedig el... ugy latom hozzad mostanaig nem jutott el az info 😊

"Azt is mondják nemsokára embert küldenek a Holdba!"

A Holdba? Csak nem a Kis Vakond fog lefurni? 😊

NEXUS6
Jól elvagy igaz?
Akkor nem szólok bele!
<#nyes>

"Hogy hová el nem jutott a tudomány!
Azt is mondják nemsokára embert küldenek a Holdba!"

Látod-látod, ha kellõen befordult az ember, mindig érhetik meglepõ hírek! :-)
Akkor ugye bemegyünk a szórakozóhelyre, kinézzük a legkövérebb lányt.
- Mit iszol?
- Ásványvizet.
- Bubisat?
- Nem, simát.
(fejben: kg/forint stimt)
- DEJÓNÕVAGY!
NEXUS6
"Azert nem kene ilyen magabiztosan nyilatkozni, vagy legalabb a linkelt oldalt elolvasni... en legalabb honapokig/evekig hasznaltam androidot es ugy beszelek."
Úgy beszélsz mint egy átlagnál kulturáltabb almafan.

"De szamomra ugy tunik, hogy a haterek - nagyreszt - csak idejetmult mende-mondakbol tajekozodnak."
Ja, ezek a héterek szerintem is elég alja nép.

"Meg arrol sincs fogalmad, hogy mire reagaltal az elobb? Az Installous segitsegevel warez alkalmazasokat tudsz letolteni, de ez ugyanugy mukodik mintha maga az appstore lenne, de logikusan minden ingyen van. Ha a tort alkalmazashoz update jon, meg azt is letolti automatikusan, a tort valtozatot... ennyire kenyelmes es ennek ellenere is tobben vasarolnak iOS-en."
Nemmondod!
Hogy hová el nem jutott a tudomány!
Azt is mondják nemsokára embert küldenek a Holdba!
<#nyes>

"Amikor a Gameloft meg az EA felrak fullos több GB nagyságú progikat a store-ra"

Ezt ki kellett emelnem, annyira tipikus. Tehát ha több gigányi a cucc, akkor aztán tényleg megéri a pénzét!? Gyorsan számolunk egy byte/forint mutatót és ez alapján döntünk? Mint a prociknál a GHz? Fényképezõknél, kijelzõknél a pixel? Értem. :-)
"Ja! Magyarul ha nem esett volna még le, nincs ájfonom, édeske!"

Azert nem kene ilyen magabiztosan nyilatkozni, vagy legalabb a linkelt oldalt elolvasni... en legalabb honapokig/evekig hasznaltam androidot es ugy beszelek. De szamomra ugy tunik, hogy a haterek - nagyreszt - csak idejetmult mende-mondakbol tajekozodnak.

"Mit nem tud az andró? Szólni hogy mikor jött frissítés a storeba? Vagy mirõk beszélsz?"

Meg arrol sincs fogalmad, hogy mire reagaltal az elobb? Az Installous segitsegevel warez alkalmazasokat tudsz letolteni, de ez ugyanugy mukodik mintha maga az appstore lenne, de logikusan minden ingyen van. Ha a tort alkalmazashoz update jon, meg azt is letolti automatikusan, a tort valtozatot... ennyire kenyelmes es ennek ellenere is tobben vasarolnak iOS-en.

"Mit szívsz, küldjél már nekem is!"

Az tul draga lenne neked es ebben sajnos nincs warez sem 😊

"Amit aztán pont arra használsz, mint a tizenéves Nokiát?"

Bocs, ezt jogosan nem érted, én írtam el. Helyesen:
Amit aztán pont arra használnak az Android felhasználók, mint a tizenéves Nokiát?

A Store nem a harmadik láb, hanem a harmadik lábnak egyik része. A harmadik láb a szolgáltatások összessége, amiket használsz és fizetsz értük. Minél több pénzed raktad a rendszerbe, annál nagyobb áldozat kiszabadulni. Képzeld el azt, aki már egy millióért vett iTunes-ban zenéket. Szerinted mennyiért kellene adni egy Androidos telefont, hogy õ váltson?
NEXUS6
ó én csak 21 évesen kezdtem el igazán az eszközöm fényezést, akkor vettem meg életem elsõ számítógépét.
<#nyes>

"Magyarul fogalmad sincs, hogyan mukodik az Installous - feltetelezem, hogy meg a linket sem nezted meg amit kuldtem - de 100% bizonyossaggal kijelentetted, hogy ezt az android is tudja. Tudod mit? NEM TUDJA!"
Ja! Magyarul ha nem esett volna még le, nincs ájfonom, édeske!
Mit nem tud az andró? Szólni hogy mikor jött frissítés a storeba? Vagy mirõk beszélsz?
Mit szívsz, küldjél már nekem is!

"Én bevállalom a kézimunkát"

Nem szegyen az, meg gondolom kb. 12-14 eves korod ota mar eleg nagy tapasztalatot szereztel benne 😊

"Szerintem, attól is függ, hogy komolyabban fel kellett-e törni a progit, vagy gyak ua, apk van kirakva közprédára, mint a storeon."

Magyarul fogalmad sincs, hogyan mukodik az Installous - feltetelezem, hogy meg a linket sem nezted meg amit kuldtem - de 100% bizonyossaggal kijelentetted, hogy ezt az android is tudja. Tudod mit? NEM TUDJA!

NEXUS6
Én bevállalom a kézimunkát, a csokit jobban szeretem, pláne minthogy mindenféle ratyisággal teleszemetelje a rendszeremet egy ilyen csúda tweak progi.
Vagy 20-at kipróbáltam az utóbbi idõben, abból kb 3 volt a jó. Az egyik ingyenes, a másik kettõnek is van ingynes változata, de lehet, hogy megkockáztatom a fizetõset is.

"Az androidnal hogyan? Ott ujra le kell tolteni az apk-t es kezzel installalni."
Szerintem, attól is függ, hogy komolyabban fel kellett-e törni a progit, vagy gyak ua, apk van kirakva közprédára, mint a storeon.

"amit kis utánajárással én is megtudok csinálni egy szövegszerkesztõvel mi a faxomért fizessek egyetlen csoki árát is"

Ne fizess! Viszont azon se csodalkozz, ha el fognak tunni ezek a programok a store-bol es csinalhatod szovegszerkesztovel a csokieves kozben 😉

"Nemmondod!
Mér a zandrónál nem?"

Az androidnal hogyan? Ott ujra le kell tolteni az apk-t es kezzel installalni. Itt az Installous szol ha van update a warezhez, letolti azt, majd installalja. Egyetlen gombnyomasra 😉

NEXUS6
"Amit aztán pont arra használsz, mint a tizenéves Nokiát?"
He? Mivaaan?
<#fejvakaras>

"Azt is ezerszer kiveséztük, hogy iPhone-nal rendszert veszel, nem készüléket. Tudod: a három lábú széket.
Ha nem megy a rendszerekben gondolkodás, akkor kicsit fordulj a fal felé és gondolkozz, hátha megjön. :-)"
Értem.
Õööö nem tudom fel tünt e neked, de izé Andróra is vannak ezek a kis bizbaszok, tudod, progik, amiket a storeról töltesz le, mert az is van. Tudod, szék 3. lába.
<#papakacsint>

De várjál lekövetlek, asszem elcsíptem a mondandódat. Ne mozdulj!
Szal vegyek egy technikailag gyíkabb (pl xarabb fényképezõs) ájfont, mert ott IS van store, ahol UGYAN AZOKAT a progikat, mint andrón, meg tudom venni!?
Jól értem? Igazold vissza kérlek!

Csak 1 kérdésem lenne ezekután:
Mi a redves faxomért!
<#nyes>

NEXUS6
Kackac.
<#szomoru2>

NEXUS6
Visszanézve a cikkeket, a net az iPhone kapcsán sincs mással tele mint sírással warez illetõen. Aztán, nekem úgy tûnik, még sem ebbe akar belepusztulni ez az alma.

Az, hogy mekkora a a warez aránya meg viszonylagos.
Amikor a Gameloft meg az EA felrak fullos több GB nagyságú progikat a store-ra, akkor elgondolkodom, hogy egy teszem azt egy tweak progiért, ami gyak egy kezelõfelület olyan rendszer fájl beállításokhoz, amit kis utánajárással én is megtudok csinálni egy szövegszerkesztõvel mi a faxomért fizessek egyetlen csoki árát is. Vagy ami különösen baxssza az agyam, olyan progiért/szolgáltatásért, ami PC-n ingyenes.

Szal megértem én a fejlesztõket egy szinten, de azt is aláírom, hogy a store-ok tele vannak szeméttel.
Talán, ha rájönnek, hogy milyen nehéz ebbõl megélni, nem akar minden középiskolás app-ot írni a kedvenc marok telójára.

Én ugyan is ki szoktam fizetni, amit arra érdemesnek találok, de a szemetet azt max kiszórom!

Várj kimatekozom:
1 = 1
tehát akkor
1 > 1

Ezt biztos valami ingyenes progin számoltad ki a szupertelefonodon!
<#taps>
"egy technikailag új telót"

Amit aztán pont arra használsz, mint a tizenéves Nokiát? "Ajjjjaj, na errõl beszélek!"

Azt is ezerszer kiveséztük, hogy iPhone-nal rendszert veszel, nem készüléket. Tudod: a három lábú széket.
Ha nem megy a rendszerekben gondolkodás, akkor kicsit fordulj a fal felé és gondolkozz, hátha megjön. :-)
NEXUS6
Ájjájáj, tudom nehéz megérteni.

Drukkolok azért.
Hajrá
<#taps>

"Még ha mint látom a kerekasztal lovagjai gyûltek itt össze, hogy kioktassanak az erkölcsrõl, a jóról, a warezrõl. miért külön is köszönetet mondok!"

Tõlem aztán olyan irányból dugod homokba a fejedet, amilyenbõl akarod. Csak a jelenséget mutattam be, amivel fõleg a Google munkáját aknázzátok alá. Persze attól sem félek, hogy ne készülne már a megoldás... :-)
NEXUS6
Ne haragudj, de úgy érzem, hogy ezen a poénon még kicsit dolgozni kell. OK!?

Tudod van egy kis apróság, hogy azért nem mindegy, hogy kb ugyan annyi pénzért kapsz egy technikailag új telót, vagy ez 1-2 éves õskövületet.
Vagy izé neked mindegy?
Csak alma legyen rajta?

Ajjjjaj, na errõl beszélek!
<#hehe>

"Szerintem meglepõen hasonló arány lehet.
Ettõl kezdve szerintem nem kell nagy ész felfogni a warez elterjedtség különbségét az egyes platformokon."

Tehát itt azzal, hogy egyenlõ, magyarázod hogy különbözõ??? Huha! :-)
NEXUS6
"Azert sznob az osszes iPhone vasarlo az egesz vilagon, mert neked MO-on dragan adjak?"

Végül is igazad van!!!
Akkor "CSAK" minden magyar iPhonos Sznob.
<#nyes>

Amúgy nincs kedvem áttúrni az egész netet, de tartok tõle, hogy a "fejlõdõ" régiókban viszonylag magas az iP ár, etetenként egy 4s is magasabb, mint az újabb telõké!
Amcsiban, meg ny-Európában ki van nyalva a vásárló segge, mert tudod ott hihetetlenül rá vannak szorulva, mert szegények nem keresnek annyit.
<#papakacsint>

És ha így nézzük, ha magasabb árat fizetek valamiért, akkor engedtessék meg, hogy egy kicsit máshol spóroljak. Szerintem ez így korrekt!
Még ha mint látom a kerekasztal lovagjai gyûltek itt össze, hogy kioktassanak az erkölcsrõl, a jóról, a warezrõl. miért külön is köszönetet mondok!
<#eljen>

"Hát ugye a jailbreak ahogy nézem, kb ua. mint kirootolni egy androt."

Nagyon nem! Itt egy csapat van, akik profik. Meg sok millió tesztelt eset. Sok ezer oldalnyi infó angolul, magyarul.

Androidon részletezzem? Ott már a vásárlásnál kezdheted a root-odat.
hungarikum :-(
Akkor az iPhone4S tulajok már nem sznobok?
Vagy még éppenhogyegykicsit azok?
A régebbi iPhone tulajoknál meg magától elmúlt?
Jajj... :-)
NEXUS6
"Egy jailbreak utan meg egyszerubb, mint androidra."
Hát ugye a jailbreak ahogy nézem, kb ua. mint kirootolni egy androt.
Csak:
1. andronál warezhez nem kell root (általában).
2. kíváncsi vagyok azért hogy arányaiban hány iP van JB-kelve, ill andrós kirootolva. Szerintem meglepõen hasonló arány lehet.
Ettõl kezdve szerintem nem kell nagy ész felfogni a warez elterjedtség különbségét az egyes platformokon.

"Meg a warezolt programok updatejeit is letolti neked!"
Nemmondod!
Mér a zandrónál nem?
<#wilting>

"Mindazonaltal ez egy platform eletkepessegere nezve is pozotiv, amit a fejlesztok is kinyilvanitanak azaltal, hogy hagyjak el az android OS-t, mivel nem eri meg nekik ra fejleszteni. Hiaba 70%+ a piaci reszesedes, ha a bevetel altalaban meg igy is - joval - kevesebb."
Csakhogy egy platform nem lesz életképtelen (teljesen) csak attól, hogy egy másikon több pénzt lehet õsszeszedni.
A PC-n (is) pl iszonyat warez arányok voltak anno, aztán még is kiszorított minden más otthoni számítógépet, nagyjából még a Meket is.

"Szal köszönöm személyszerint neked is, hogy azzal hogy te nagyboldogan kicsengeted a progi árát, azzal támogatod azt is, hogy ugyan ez a progi, olcsóbban, ne adj isten ingyé, kijöjjön droidra is."

Látom nem értetted a linjelt cikk lényegét, visszatérek a példájukhoz és szájbarágom:

Apple kitalálta a stabilan álló 3 lábú széket. Google lemásolja, próbál gyártani nektek olcsón ugyanilyen jó 3 lábú széket. Erre jönnek az Android userek és mint a szú, lerágják a harmadik lábat. Amikor dõl a rendszer, akkor meg szidják az Apple stabil 3 lábú székét, amit szerintük bizonyára sznobok és buzik tartanak.

Az a mese jut eszembe a tücsökrõl és a hangyákról. Csak itt télen a tücsök lesznobozza a buzi hangyákat. "Ez a mese is hogy megváltozott!" :-)
"Azert valahol szomoru, hogy magyarazkodni kell, miert nem lopsz"

Valoban... feltetelezem, hogy NEXUS6 nem software-fejlesztesbol el 😊