122
  • igazamvanvagyig
    Nem kell túlreagálni az iphone felhasználókat..Monopól helyzetben van az apple úgy mint a microsotf.Mert lehet itt linuxozni,meg osx ezni nincs még egy olyan rendszer ami mindenre alkalmas mint a windows.Mert nincs még egy olyan stabil,gyors (2 maggal veri a 4 magosakat annyira optimilzálatlan gagyi az egész android rendszer,illetve annyival jobb az apple cpu-ja olyan mint amikor a l 4 magos intel veri a 8 magos amd-t,bár ez alkalmazásfüggő) vírusmentes rendszer ,mint az ios.Egyszerű.A szépsége meg a nem olcsó műanyaghasználat csak ajándék.

http://index.hu/tech/2012/01/31/milliok_toltottek_le_az_androidos_virust/

Tele van a net ilyen cikkekkel.A barátnőm androidján lévő vírusirtó pont tegnap
    jelzett valamiért.(egy mobilra vírusirtó .....)

Aki már telepített már androidra szoftvert az nem tud olvasni????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

• M2 #41
    Racionális döntés alapján az ember minden nap kenyeret fogyaszt, tejet és vitaminokat...
  • M2 #40
    Képzelt beszélgetések a képzelt ellenségeiddel. :-)

"Egy csöves nem lesz menő az iPhone-tól"
    - De Te sem!
    (néha annyira hiányzik Hofi)
  • caius marius
    Kínoztam magam de végignéztem. Ezt az okádékot! Ez nagyon gáz! Szal jó az ájfon meg minden de ez amit köré raknak... Azt a sok gyökeret akik nyilatkoztak.
    Asszem sokkot kaptam...
  • asgh
    Idézd már légyszi azokat a hozzászólásokat, ahol egy iPhone tulaj másokat iPhone vásárlásra buzdít akármilyen indokkal.
    Az iPhone melletti hozzászólások 99%-a ezzel szemben arról szól, hogy iPhone tulajok próbálják megértetni a főállású fikázókkal, hogy miért nem feltétlenül márkabuzi, milkósgyerek, agyatlan divatmajom az, aki iPhone-t vásárol:
    - ha kijön egy új telefon erős hardverrel, akkor nem az adott telefon tulajdonságairól folyik a beszélgetés, hanem két hozzászóláson belül megjelenik egy troll, aki rögtön azt tolja, hogy mekkora balfasz apple fanboy az, aki ahelyett iPhone-t vesz
    - ha kijön egy telefon jobb kamerával, akkor nem a kamera tulajdonságairól beszélgetnek, hanem hogy ehhez képest az iPhone mennyivel szarabb
    - kijelző méret, felbontás, stb. dettó
    Bizony megesik, hogy az új iPhone-ba erősebb hardvert, jobb kamerát, nagyobb kijelzőt raknak, ilyenkor mennek át a vallásos apple haterek emóba, hogy hát lehet, hogy hardverben jó, de nekik akkor sem kellene, mert ________ - és ide tetszés szerint lehet idézni: "az apple egy köcsög patent troll", "azt csak az agyhalott márkabuzik veszik", "utálom az apple-t, akkor sem kellene, ha övék lenne a legjobb telefon a világon", stb.
    Valószínűleg ez az érvrendszer változás téveszt meg, amikor úgy érzékeled, hogy az apple fanok időről időre mással próbálnak téríteni. A valóság az, hogy téríteni senki sem akar, csak időről időre, mindig más agyament baromság ellenében kell elmagyarázniuk, hogy miért döntöttek egy apple termék mellett.
  • sanyicks
    racionális döntés alapján az ember nem vesz 100k-nál többért telefont, mert pont mint a pc-nél afölött nem annyival(alig) jobb mint amennyivel drágább(sokkal) ;)

Komolyan elgondolkozom hogy miért olyan elengedhetetlen a csúcstelefon egyeseknek, és ezek jöttek le:
    -menő bizonyos körökben hogy drágább cuccod van(főleg akkor vagy menő ha i cuccod van)
    -lehet benchmarkhuszárkodni
    -meg lehet mutatni hogy megy a gta3 telefonon (az nem számít mennyire igénytelen egy néhány "-s kijelzőn ilyennel játszani.)
    -jobb a kamera (ami egyébként még mindig egy igénytelen ultrafos, egy 20 ezer forintos kompakt fényképezőhöz képest is)

Kb ennyi. Netezgetésre, zenehallgatásra, youtubeozásra, engri bördszözésre, navigációra (akár csillivilli 3d-ben), fáccsebukkolásra, bőven elég még egy <1ghz 1 magos ócsó telefon(nem, nem szaggat).

Na jó azért az androidos telefonoknál van még egy felhasználás, mivel támogatnak billentyűzetet, egeret, a drágábbakon szokott lenni hdmi, akár pc-ként is lehet otthon használni, oda pedig nem árt hogy erősebb legyen.
  • sanyicks
    Android tulajok:'A mi telefonjainkban erosebb a hardver!'
    iPhone tulajok:'Nem a hardver szamit, a hardver tokmindegy, az okoszisztema szamit!
    (iPhone 5 megjelenik)
    iPhone tulajok: vegyetek meg az ujat, mert erosebb a processzor, mint a regiben!

Nokia tulajok:'A mi telefonunkban jobb a kamera!'
    iPhone tulajok:'Nem a kamera szamit, nem azert veszunk telefont!'
    (iPhone 5 megjelenik)
    iPhone tulajok: vegyetek meg az ujat, mert jobb a kameraja, mint a reginek!

Egyeb smartphone tulajok:'A mi telefonunkban nagyobb a kijelzo!'
    iPhone tulajok:'A nagy kijelzo rossz, 3.5" az idealis!"
    (iPhone 5 megjelenik)
    iPhone tulajok: vegyetek meg az ujat, mert nagyobb a kijelzoje, mint a reginek!

:DDDD
  • hurkaur
    Szerencse, hogy itt van nekunk nexus, aki elmondja ki miert vette az iphone-jat.
    "Szal ez a kategória gyak gazdag gyerekek cuki játékszere." idiota.
  • M2 #34
    Ez a másik: ha egy évnyi használatot veszünk (tehát csak az egy év utáni eladási ár és a vételár különbözetével számolunk), akkor egy iPhone még olcsóbb is, mint a csúcs Androidos készülékek.
  • M2 #33
    "olyan technológiával megfűszerezve, ami miatt nem kell ugyan szégyenkezni, de azért nem is a legcsúcsabb"

Gyorsabb hardver, jobb kamera, hosszabb üzemidő, sokkal gyorsabb os, mindez kisebb méretben, mint mondjuk egy SGS3. Van akinek fenti előnyök közül egy-egy is megéri a felárat, nemhogy az összes.
    ...és akkor a rendszer egyéb előnyeit még nem is említettem.
  • NullZ3r0
    Pl az elég racionális döntés, hogy 84k-val olcsóbban vettem a szolgáltatós árnál, szeretnék rá alkalmazást fejleszteni, és később is el lehet adni majd viszonylag sokért?
  • asgh
    Attól, mert mindenhol azt mantrázod, hogy az iPhone egy marketingtermék, még nem lesz az.
    Ha ugyanis egymás mellé raksz két terméket és úgy hasonlítod össze, azaz rendszert a rendszerrel, akkor kiderül, hogy nagyon is létezhet racionális döntés egy iPhone megvásárlása mellett. Persze nem mindenkinek, és kétségtelenül sok divatmajom vásárol apple terméket csak a logó miatt, ez viszont nem jelenti azt, hogy a _többség_.
    Egy eladó mesélte pl. a Mountexben, hogy adott el 120ezer forintos hegymászócipőt csak a színe miatt, hiába magyarázta a csávónak, hogy nem járdára tervezték és szétcseszi vele a lábát ha rendszeresen városi terepen használja. Hülyék tehát mindenhol vannak, de ahogy a hegymászócipőket sem nekik tervezik, úgy az okostelefonokat sem.
    A mögött, hogy egyesekben az a deformált kép alakul ki, hogy az iPhone a logo miatt drágább a többinél elsősorban a dilettáns "szakújságírók" munkássága és a konkurens gyártók tudatos marketing tevékenysége áll.
    Ha ugyanis megfigyeled, ahány elemezés, annyi fajta termékkel hasonlítják össze az iPhone-t.
    Ha az ár a kérdés, akkor felvonultatják a kínai dzsunka mobilokat, ha a nettó teljesítmény, akkor meg a csúcsmobilokat. Ha pedig a piaci részesedés, akkor az iPhone eladásokat rakják párba az _összes_ androidos telefon eladási mutatóival. És így tovább.
    Ezzel szemben, ha az egész rendszert, azaz hardver teljesítményt, OS-t, Appstore-t, tartalomszolgáltatást és árat _együtt_ nézed, és ilyen alapon állítasz párba konkurens _rendszereket_, akkor kiderül, hogy:
    - meglehetősen leszűkül a versenyzők száma
    - az árkülönbség minimális
    - ahogyan az iPhone, úgy a többi termék is számos kompromisszumos megoldást tartalmaz, az pedig, hogy kinek mi a bevállalható kompromisszum, mindig az egyéni igényeken múlik
    Ezek alapján pedig egyáltalán nem meglepő, hogy sok felhasználó az iPhone-t - racionális mérlegelés után - a legjobb _rendszernek_ tartják a saját, egyedi igényeik szempontjából. Erre pedig már csak ráadás, hogy az iPhone felhasználók között a legnagyobb az elégedettségi mutató, azaz százmilliós nagyságrendű userről beszélünk, aki később sem akarja lecserélni a telefonját más rendszerűre. Hiába jön ki ugyanis egy konkurens gyártó kétszer erősebb processzorral, kétszer annyi memóriával feleannyiért, ha az iPhone, mint rendszer összteljesítménye, megbízhatósága, szolgáltatási színvonala még mindig jobb a user számára, mint a konkurens terméké. Ez pedig nem márkabuziság, hanem racionális döntés.
  • NEXUS6
    A dolog azért összetetebb szerintem.

Az SGS3, HTC OX, vagy egy a Sony Xperia S, az "csak" egy csúcsmobil. Elfogadható dizájn, maximális technológia az adott gyártótól. Az ára adott termékpalettán elhelyezve értelmezhető, és értelemszerűen a legmagasabb. Ezt az emberek el is fogadják, de persze a versenytársakéhoz képest sokkal drágáb, azonos kategóriájú telót a piac látványosan visszautasítana.

Az Apple termékek, iP-ok viszont ebben a kontextusban nem értelmezhetők, nincs termékpaletta, az ár meg ha a versenytársakhoz nézzük röhejesen magas, a technikai tartalomhoz mindenképpen. Szal akkor mi ez? Mi ez az elbaxott üzletpolitika, ki az a hülye aki ezekkel a feltételekkel ebből vásárol?
    Nos a helyzet az, hogy az iP az nem egy csúcsmobil, hanem egy amolyan életérzés, lifestyle, nép-luxuscikk, mint egy Smart, Fiat 500, vagy egy trendi Nike cipő.
    Elsősorban egy dizájn termék, amit egy elfogadható minőséggel tálalnak, olyan technológiával megfűszerezve, ami miatt nem kell ugyan szégyenkezni, de azért nem is a legcsúcsabb. Ilyen szempontból a csúcstechnológiát számonkérni rajta, az kb olyan, mint egy hatalmas supercharger kompresszor egy a Smart orrán. Nagyjából röhejes.
    Szal ez a kategória gyak gazdag gyerekek cuki játékszere.
    Ezért kerül ennyibe amennyibe, ezért az a célközönség aki.

A gond ott kezd előjönni, hogy egyrészt Mo-n a legdrágább ez a teló hivatalosan, másrészt aki nálunk egy jómódú trendi tini, az mondjuk Ausztriában ha nem is az osztály szégyene, de azért kapaszkodnia kellene rendesen, hogy az elitklubba bekerüljön.
    Ezek után ezzel a termékkel direkt felvágni, illetve lesajnálni azt, aki teló ügyben kicsit árérzékenyebb döntéseket hoz, az egyrészt szociális érzéketlenség (értsd tahóság), illetve a saját anyagi helyzetének túlbecsülése (értsd lúzerség).
    Az #1-ben belinkelt videóban szereplő fiatalok közül, talán csak a gyöztes srác nem tartozik egyik kategóriába sem, mert ő meg nagyvalószínűséggel a Téköm/Aplle aktuális reklámarca.

A cégek persze élvezik azt a felhajtást, amit a júzerek csapnak, hiszen ezzel az ingyenreklámmal még inkább értékesebbnek mutatják a termékeket, akár az iP-t, akár más ilyen árkategóriájú telót, és az is bele fog vágni ilyenek vásárlásába, aki nálunk ezt valójában nem engedheti meg magának.
  • csimmasz
    Igen ez egy hasonló dolog mint sok sok évekkel ezelőtt amikor Magyarországon a Golf egy irigyelt autó volt és ugye mindenkinek arra fájt a foga legalább, de kint Ausztriában, Németországban egy egyszerü népautó volt leginkább mint 2. autó a családokban.
    Nálunk mámár szentekké avatták a tulajokat, mint manapság az iPhon nál.
    A tudatos alma vásárlók örömmel használják a készülék adta lehetőségeket a sikertelen emberek meg a telefon vásárlással szeretnének sikeresek lenni,mégha ez csak egy álca is, és az ő fröcsögésük miatt, meg a cég reklámjai és keltett felhajtásai miatt lett utálat tárgya asszem.

Annó a 3gs nagyon bejött de az 5 nem kellene már, bár alternativa nem sok van mert egyik sem tetszik.
    Az sgs3 jólenne de valami elbaszott egy design, szerintem csufika.
  • Dodo55
    Szerintem ez ebben az Apple vitában fordítva van inkább a dolog.

Akik szidják az iPhone-okat, nagyrészt az iOS korlátozásai illetve az Apple mostanában tanusított minősíthetetlen magatartása miatt teszik, plusz amivel példálóznak azok főleg a Samsung felsőkategóriás, ugyancsak olcsónak nem nevezhető (de ár-érték arányban azért a valósághoz közelebb álló) készülékei. Itt szerintem nem áll fent semmilyen mértékben az irigység, főleg technikai paraméterekkel dobálózunk, amikbe nem igazán lehet belekötni. Legalábbis részemről szigorúan a technikáról szól a vita.

A másik oldalról viszont nem ritka a sznob értékrend villogtatása, az olyan szavakkal való dobálózás, hogy "prémium kategória", "pórnép", "én megengedhetem magamnak", stb... Én úgy látom pont az ilyen iPhone tulajok megnyilvánulásai gerjesztik ezeket "az elő sem veszem inkább" szituációkat, amik miatt végül a NullZ3r0 és fergusonpapa féle, visszafogottabb iPhone tulajok érzik magukat kellemetlenül...

Egyszerűen ezt így itt most Magyarországon nem szabadna. Sokan nincsenek mostanában humoros kedvükben, nem kéne szítani a tüzet azáltal, hogy egyesek itt a (jelenleg nem túl kedvelt) felső tízezer presztízstermékének kikiáltva próbálnak száraz technikai adatokkal való támadásokat elhárítani egy olyan termékről, ami pl amerikában jelenleg az átlag néptelefon...
  • caius marius
    blabla
  • igazamvanvagyig
    http://www.conceptmobiles.com/nokia-8-windows-phone-concept/

Csak az apple képes nem olcsó müanyag jellegű kacatot csinálni.Én vevő lennék erre is de más gyártó képtelen felmutatni valamit.
  • caius marius
    Ebben is van valami. De ugyanakkor az is tény, hogy ebben a tetves országban a brigád kétharmada mindig a másikéval van elfoglalva.
    Ha meghallják, hogy a mellettük lévőnek akármiértis, kicsit jobb akkor azt azonnal lefikázzák, és húzzák vissza. Ez a Magyar kuriózum. Persze ugyanakkor az is igaz amit leírtál. Szerintem pont ennek a lehetetlen hozzáállásnak köszönhető, hogy ma itt tartunk. Mindenben!
  • Dodo55
    A pórnépet kikérem magamnak mások nevében is, egykori középosztálybeli, a pénzüket korábban tisztességesen kereső családok vannak jelenleg az éhezés küszöbén.

A társadalom kb 3 csoportja tud jelenleg megfelelő életszínvonalon élni:
    -A korábban megszerzett tetemes vagyonnal rendelkezők / jó nyugdíjjal rendelkezők
    -A hihetetlenül szerencsésen jó állást kifogó, magukat túlhajszoló tisztességesek
    -A bűnözők és csalók

Persze azt még nem kell szégyellni, ha valaki megdolgozott valamiért és megengedheti magának, viszont felvágni vele, kizárólag presztizs okokból drága termékekkel kapcsolatos vitákban előhozni már gusztustalan.
  • Dodo55
    "szemben az android hátrányaival"

Várj kitalálom:

-Lassú/akadós a rendszer => nem az Android hátránya, hanem pl a Sony szokott minden szarral telepakolt gyári romokat csinálni(mint minden terméke esetében), amitől olyan, megoldás: custom rom, legközelebb meg utánanézni melyik gyártó melyik modelljének van alapból jó romja. plusz nem árt csak olyan alkalmazásokat a telefonon tartani, amit használsz is, és keresni az alternatívákat rá ha esetleg valamelyik lassítja a rendszert (ez sem az Android hátránya, hanem az adott alkalmazás fejlesztőéé)

-Fagy/instabil/bugos a rendszer => nem az Android hátránya, hanem a custom rom-é ami szarul lett megcsinálva, megoldás: keresni egy másik custom romot, vagy vissza a stockra

-Vírusos lett a telefon => nem lett vírusos, csak egy alkalmazás geciskedik (reklámokat dobál az értesítésekbe, komolyabbal még nem találkoztam, bár pl azokat észre sem lehet nagyon venni). Elég komoly csomagkezelő van, abból elég nehezen jut ki vírus, sokszor elég csak az alkalmazás eltávolítása, a rendszerbe meg root nélkül sehogy nem tudja magát beleenni. Megoldás: legközelebb olvasgatni milyen engedélyeket kér egy alkalmazás, nem telepíteni ha gyanús. Meg ha félted az adataidat egy vírusírtó sem árt ha egy kis teljesítményt hajlandó vagy beáldozni, van vagy 100 féle INGYEN.

-Nincs X alkalmazás Androidra, csak iOS-ra => előfordul mint minden platform esetén, mióta világ a világ

-Google Fiók kell egy csomó funkcióhoz => örülj neki, adatvédelem szempontjából talán az egyetlen eddig balhé mentes nagy cég. Nem sorolgatom most, hogy más egyéb cégek hányszor koppantak már mindenféle biztonsági hiányosságok miatt (igen az Apple is kurva nagyot nemrég)

-Bonyolultak a beállítások => szerencsére az okostelefonokat abban a hiszemben gyártják, hogy aki vesz egyet, az azért rendelkezik némi számítástechnikai ismeretekkel. Aki nem, azoknak mai napig ott vannak az olcsó, jó anyagminőségű, viszonylag kielégítő tudású, megbízható, 2 hétig töltés nélkül bíró alsó és középkategóriás S40 rendszerű Nokiák.

-Nem tetszik a rendszer kinézete => ellentétben az iOS-al, az Android rendszer kinézetét úgy szabod testre ahogy akarod, van rá 100 féle launcher (csak le kell tölteni a Play Store-ból), sőt az UI burn-in részei is átalakíthatóak egy kis rendszerfájl turkálással.

-Minden egyéb a telefont gyártó hibája, nem az Android rendszeré. Samsungom van, arról tudom, hogy nagyon megbízhatóak a post-NexusS készülékei, más gyártókéval még nem volt túl szoros kapcsolatom, de biztos vannak szarok.

Szólj ha esetleg kihagytam volna valamit :)
  • hurkaur
    De ez kb mindenre igaz. Amit lehet azt utalunk :(
  • hurkaur
    sajnos +1
  • coolbboy83
    Régen rossz, ha azért nem telefonál/mailezik valaki, mert mit szolnak a telefonjához.... nemtökmind1 ki mit használ, ha jó neki??? Az olyan emberek, akik meg beugatnak fölöslegesen azok kb a nagy 0-ban a kis 0 emberek az esetek nagy százalékaiban... kár foglalkozni velük.

Ezek eszközök - vedd és használd amelyik tetszik. Aki ezt nem fogja fel, az egy seggfej - és ezen nincs is mit szépíteni.

• asysoft
    Lehet, hogy én vagyok a szerencsés, de nekem még senki sem szólt be az iPhone miatt, nem mintha érdekelne ezek véleménye:)
  • NEXUS6
    Igen, ezeket a típusokat én BAM összefoglaló névvel illetem. Egyik különös jellemzőjük, hogy az index nem tartozik bele az alapfelszereltségbe.
    ;-D

A magyarokat fikázni sem applefan specifikus dolog. Általában azok csinálják, akik szenvedő alanyai annak az ellenszenvnek, ami az un rendszerváltás során deklasszálódot rétegek oldaláról a szerencsésebbek felé irányul.
  • M2 #17
    Amúgy a magyarok fikázása nem Apple specifikus dolog. Bármid van, ami a pórnép számára elérhetetlen, fikáznak. Ez egy ilyen ország.
    - Mercid van? Cigány-e vagy?
    - Bömösöd van? Buzijani-e vagy?
    - Audid van? Köcsögpolitikus-e vagy?
    - Drága bringád van? Há'ménem egy Suzuki?
    ...
  • NEXUS6
    Ja és szerintem, drága!
    ;-D
  • NEXUS6
    Úgy értettem, hogy: ha már így estett, élvezd a felhajtást.;-)

Technikailag nem tartom én sem rossznak az ip-okat. De épp ez a cirkusz zavar. Azt nézegessem, hogy ki látja és mit szól hozzá, amikor előveszem? Köszi, de nem.
  • M2 #14
    Ja és üdv a megvezetett birka sznob buzik táborában! :-)
    (ha valamit kifelejtettem, NEXUS6 majd pótolja)
  • NullZ3r0
    Na ez a másik. A Galaxy S3-mas arcok jönnek azzal, hogy az iPhone drága. :)
  • NullZ3r0
    Ha ezt tőlem kérdezted, akkor nem, nem élvezem. "Celeb" se akartam sose lenni.
    A tok megoldás az jó lesz. :) Rajta vagyok az ügyön, elsősorban amiatt, hogy megvédje, de igen, én is egyszerű fekete tokot akarok ami betakarja a hátulját, és a logó se látsszon.
  • M2 #11
    Elintézném egy "Mert nekem telik rá" mondattal... :-)
  • NEXUS6
    Geci multi?
    ;-)
  • NEXUS6
    Vagy épp élvezed a felhajtást, nem igaz? ;-)
  • M2 #8
    A Samsungra gondolsz? :-)
  • NEXUS6
    Én mint "divatfikázó" a jelenség kapcsán, ha nem is az emberek egyfajta felelőssége helyett, mint inkább mellett kiemelném a cég felelősségét is, "aki" tudatosan, értsd szándékosan, a következményeket, a kockázatokat előre ismerve olyan megosztó marketing kampányt folytat, amivel az embereket igyekeznek beterelni a táborukba.

Az az érzelmi töltés, ami a táboron belül +, az azon kívül -. Az intenzitás viszont ua.

Persze eleve nem kell beugrani ebbe a játékba, ez az egyéni felelősség.
  • M2 #6
    Vegyél rá egy tokot, amin nincs almajel.
    Vagy még jobb, ha leszarod az emberek véleményét.
  • fergusonpapa
    Nekem sima 4 van imádom, persze van egykét korlátja de nem vészes szemben az android hátrányaival,de nagyon szeretem használni és tényleg sose felvágásból veszem elő,de ha megtörténik mert épp egy mailt olvasok vagy időt nézek rajta jön a szokásos szöveg. "most felvágnál vele mi?" meg "mit vágsz fel" "mi ez a szar alma" stb. emiatt már előse veszem sokszor..

Elővennék egy galaxy s2 vagy 3at semmit nem mondanának..

itt tartunk most. Birka az aki csak felvágásból veszi és birka azis aki divatból fikázza.
  • NullZ3r0
    Most vettem egy iPhone 4S-t, mert gyors okostelót akartam az előző olcsó Android után. De kicsit kezdem megbánni, mégpedig amiatt, ahogy az emberek viszonyulnak hozzá.
    Maga a készülék nagyon jó, de sokszor már gáznak érzem elővenni. Van ami persze hiányzik belőle, de tökéletes telefon nincs.

Jó áron fogtam ki, racionális döntést hoztam, és mégis fröcsög mindenki össze-vissza. Vagy imádja, vagy utálja, ebből lehet választani.
    Egy nyamvadt telefon ez, nem vallás! Erre kéne ráébredni.
  • item
    Nem általánosítottam mindenkit. Le..arom az almát meg a többi céget is! Egyikben sincs befektetésem. Ezek csak fogyasztási cikkek,nem rajongok egy termékért vagy márkáért sem. Viszont a sok műmájer felidegesít.