36
  • johnfly
    #36
    Pont erről beszélünk! Sokkal több diplomás ember dolgozik a termelést kiegészítő ágazatokban, mint ahány kétkezi munkás dolgozik a termelésben! Leakasztják a kétszer, két és félszer akkora fizetést (átlagban), olyan munkáért egész hónapban, amit egy becsületesen dolgozó, és a kétkezi munkás gürizésével ekvivalensen hajtó ember egy hét alatt megcsinálna, Erre mi történik? Még többen akarnak olyan munkakört betölteni, ami ezeken az alapokon nyugszik (1.ember ujjat nyálaz, 2. ember felgyűri a papír sarkát, 3. ember lapozza a dossziét, ha nem értenéd, hogy miről beszélek)
    Te is írod, hogy a képzés minősége rakás x...rral egyenlő, de mégsem látod át, hogy a mostani rendszert, csak annak teljes szétverésének árán lehet újjáépíteni? Ebben az országban nem megy másképp!
  • ugh
    #35
    Mert az a baj hogy kozgazdaszokra ugyvedekre politologusokra stb. dompingszeruen nagy szukseg van, mert toluk mukodik a civilizacio.
    Parasztra(nem pejorativ ertelemben veve, utmunkasra, apolonore, autoszerelore meg nincs mert minek.Nem is kell oket megfizetni.
    A megeheted a penzed ha majd nem lesz mit zabalni, meg nem jutsz el sehova.
    Tok el van baszva a vilag suttyo szineszek, zeneszek meg szaros kozgazdaszok ( a tobbi semmirekellorol mar nem is beszelve) milliokat (milliardokat keresnek) pedig a civilizacionk leepiteseben soxor inkabb kozrejatszanak mint az ellenkezojeben.
    Mig azok akik miatt eljuthatsz egyik helyrol a masikra van mit egyel stb., meg le vannak szarva es nincs nekik melo
    Sot megbasszak oket egy 75 ev koruli nyugdijkorahtarral a fent emlitett reteget kepviselo szarfa*uak. Mert ok el huzzak-vonjak a beluket a munkahelyukon 80 evesen is.Lovesuk sincs milyen melozni bazze...
  • ugh
    #34
    "Miért lassulhat a globális felmelegedés?"
    Mert lovesuk sincs mitol van, vagy mitol lassul, csak nem merik bevallani mert az olyan ize.
    Es a valotlannal kalkulalagatnak.

    Jo melo mert lehet kapni ra kutatasi tamogatast es lehet mondani barmit mert senki sem ert hozza.
  • OGMontana
    #33
    Tudod attól még ezek a hiányszakmák (bár ácsból inkább több van, mint kéne, mert eléggé recesszióban van az ingatlanpiac) még mindig sokkalta rosszabbul kereső szakmák, mint egy jogászé vagy egy programozóé. Sőt ácsmunka meg nem is éppen könnyű dolog. Nyáron 30-40 fokban a tetőn a gerendákat emelgetni nem éppen kellemes, télen meg nincs semmi munka sem.
    Szóval inkább elmennek az emberek egyetemre, mert tudják, hogy munkájuk is lesz, és nem kell éhbérért megdögleni. Ha nem lesz itthon munkájuk Németországban és Ausztriában biztosan találnak munkát. Azzal, hogy többszörösére emelték a költségtérítés arányát csak az fogják elérni, hogy a felsőoktatást szép lassan leépítik. Okés a legtöbb helyen így könnyedén be lehet jutni államilag támogatott képzésre, de kicsit gáz, hogy aztán a félévek számával arányosan le kell dolgoznod itthon ugyanennyi évet. Ha nem dolgozod le, akkor kamatostul kell visszafizetned a képzés árát.
    Amúgy a zsidesz is eléggé a cigókat védik. Elég megnézni, hogy mennyi kábelt loptak az utóbbi időkben, és valahogy eddig nem sokat kaptak el belőle.
  • ManoNegra
    #32
    Mi a magyarázat arra, hogy a kertévék érdekeltek a kissebségszaporításban? A nem PC verziót nagyjából el tudom képzelni, de mi a Te magyarázatod?
  • Nos
    #31
    Végül is mindegy miről szól a cikk, előbb utóbb elkezdünk rinyálni a politikán. Ezek vagyunk mi.
  • pasi29uk
    #30
    Magyarország is rendelkezik kvótával illetve néhány ponttal. A kérdés, hogy eladják e más orszégoknak vagy esetleg mi is vásárlók vagyunk mert kevés?
  • Molnibalage
    #29
    Ez így van. Kedves kormányunk már csak szélsőségekben tud gondolkodni. Múltkor hallottam fél füllel egy matolcsy beszéedet. Nem tudtam, hogy vicc, vagy csak tér-idő generátorba kerültem, mert olyan volt a stílusa és tartalma, hogy nem tudtam, hogy sírjak vagy röhögjek. Ebben az országban nem találok egy politikust sem, akire egy üveg tejet is rá mernék bízni....
  • WoodrowWilson
    #28
    A diplomás munkanélküliség meg jóval kevesebb, mint az alacsonyabb végzettségűeké, úgyhogy nem értem, miről beszélünk.
  • WoodrowWilson
    #27
    Ez nagyon szép lenne, ha így lenne, csak nincs így. Először is az elhelyezkedési adatok nem igazolják, hogy a közgazdászoknak nehezebb lett volna munkát találniuk a többi felsőoktatásban végzettnél, sőt amennyire én tudom, még jobban is állnak.
    Másodszor pedig nem, nem átalakítják, hanem megszüntetik. Tavaly még 5 ezer közgazdász tanulhatott állami ösztöndíjjal alapképzésen, idén 250 (ebből 0 üzleti, 250 elméleti), jövőre 0. Tavaly 800 jogász, idén 100, jövőre 0. Ez nem átalakítás, nem csak két véglet létezik. Még ha el is fogadnám, hogy annyi nem kell, mint korábban (egyébként én inkább úgy fogalmazok, hogy olyan minőségben nem kell annyi), az akkor is nonszensz, hogy a nyolcaduk, a huszaduk kell, sőt aztán húzzanak mind a francba.
  • johnfly
    #26
    Ebben a keretszám csökkenésen van a hangsúly. Nem megszüntetik, átalakítják, hogy miért? Szerinted hol kellett eddig ennyi közgazdász, és jogász, amennyit eddig képeztek? Mert ebben a pici országban biztos nem volt szükség ennyire, mert ha lett volna, most nem lenne annyi diplomás munkanélküli az országban, és még egyszer annyi nem költözött volna el az országból.
    Már mindenki jogász, bankár, menő plasztikai sebész, bróker, vagy politikus akart lenni ebben az országban, hogy lenézhesse a kohászt, ács-állványozót, a kőművest a boltost, és legfőképpen a földtúró parasztot, mert őt kitanították az utóbbiak adójából.
    Az új rendszer sokkal igazságosabb. Akinek van pénze fizesse meg, akinek vág az esze szerez ösztöndíjat, aki egyik se, megoldja, ahogy tudja.
    Ha mindenki a paxtollat forgatja, ki teszi a kenyeret a kemencébe?
  • WoodrowWilson
    #25
    "barki tanulhat az allampolgarok penzen, ha utanna itthon adozik"

    Ööö, ja, kivéve a közgazdászokat, jogászokat, de a kiszivárgott elképzelések szerint még a többi keretszám is csökkenni fog jövőre. De végül is nem is kellenek, Matolcsy úgyis újraírja a közgazdaságtant, a jogászok meg úgyis csak betennének a kormánynak.
  • kvp
    #24
    "Szóval "ha van pénzed, akkor okosodhatsz, ha meg nincs, akkor dögölj meg paraszt""

    Ez nem teljesen igy van. Az amerikai modell szerint akinek nincs penze, az kaphat allami osztondijat, csak ezert cserebe a hadseregben kell szolgalnia. Nallunk gyakorlatilag nincs hadsereg, ezert csak annyi a feltetel, hogy az ingyenes oktatasert cserebe itthon kell dolgoznia miutan vegzett. Ez szerintem egy jo kompromisszum, hiszen barki tanulhat az allampolgarok penzen, ha utanna itthon adozik. Vagy ha nem akar, akkor fizesse ki a tanitasa arat, ha nincs mibol, akkor hitelbol. Tehat lehet a tudasert cserebe az allam fele vagy a tokes bankok fele eladosodni, kinek melyik a szimpatikusabb...

    "Miért nem hallunk cigánybűnözésről?"

    Hallunk, meg a parlamentben is. Persze a kereskedelmi media mas kerdes, ok anyagilag is erdekeltek a kisebbsegi kulturak tobbsegive feljeszteseben. Ezert hal ki szepen lassan az angol es a francia kultura (a lakossaggal egyutt) es jelennek meg helyette a muzulman es hindu kulturak, amik alapvetoen nyugat europa uj tobbsegi kulturai es vallasai lesznek par even belul.
  • hammerjoe
    #23
    Nem fikázok! Te tévedésben élsz! Csak közöltem! De az azért érdekes, hogy az összes jogi egyetemet bezárták, és CSAK Budapesten hagyták meg! Ha oda akarsz járni, akkor irány BP(és a kutyát nem érdekelte, hogy másod-, vagy harmadéves vagy). És azt sem kellene elfelejteni, hogy a felsőfokú iskolák mind fizetőssé válnak (van rálátásom ui. a feleségem orvos) egy orvosira egy félév 900E Ft-ba fog kerülni.Ezt szorozzuk meg a legjobb esetben is 12-vel (mert ugye 6 év az orvosi), hát az eég sok pénz!! Az állatorvosira meg még több!! Szóval "ha van pénzed, akkor okosodhatsz, ha meg nincs, akkor dögölj meg paraszt" elv lép életbe a gyönyörű kormányunknál. De jól csinálják, mert a buta embert a legkönnyebb megvezetni (lsd. USA)
    Úgyhogy nem reflexből "fikázok"!! Csak nyitva van a szemem, és próbálnék gondoskodni a két gyermekem jövőjéről!!!!!!
    Ja, rasszista műsorokat készítenek a magyar kereskedelmi csatornák!! Hol éltél eddig EMBER???? A Győzike show-t ki a f*szom csinálta??Talán az M1-M2? Miért nem hallunk cigánybűnözésről? Pedig nem csökkent, csak már nem szabad mondani!!
    Meggondolatlan vagy......
    Ha meg olyan sokat tesz pl.a pedagógusokért, akkor miért áll küszöbön a pedagógus sztrájk? Mert b*sznak betartani amit ígértek!! Először legyél már képben, azután szólalj meg!!
  • montyx
    #22
    Az meg persze ne zavarjon senkit, hogy a Nap az utóbbi idők legaktívabb periódusát éli... csak persze ezt nem kell figyelembe venni a számításoknál. Ehh
  • IhiXO
    #21
    "Közel 200 nemzet tűzte ki céljául, hogy visszaszorítja a hőmérsékleteket 2 Celsius fokkal az iparosodás előtti idők értékei alá."

    Na ezt a marhaságot... van egy olyan tippem, hogy a cikkíró nézte be.
    Az iparosodás előtti időszak az a reneszánsz és a középkor. Az meg köztudott, hogy a középkorban volt egy mini jégkorszak, talán mégsem kéne most még egy. Ráadásul az iparosodás kora is hidegebb volt a normálisnál, akkor még javában tartott a "kilábalás" a hideg időből.
  • Vogel
    #20
    Tisztába vagyok vele, hogy a dugattyús is húz, mivel kormol.
  • johnfly
    #19
    Nézzétek meg a Memphis Bell-t. Az ott statisztának használt B-24 Liberatorok is húztak kondenzcsíkot, pedig azokban kétsoros csillagmotor van.
    Egyébként érdekesség, hogy pont a liberátorok voltak az első gépek, amelyeknél ezt a jelenséget észlelték, mert ezeknek volt elég nagy a szolgálati magassága a kondenzcsík húzáshoz, ami miatt könnyebbé tette a német vadászrepülők számára az észlelését, pedig az alapelv, ami miatt úgy tervezték a gépet, hogy olyan magasan repüljön, az az volt, hogy láthatatlan legyen az emberi szemnek, és a legtöbb akkori radarnak is. Úgyhogy el lehet képzelni a pofára esést, amikor az elsővel felszálltak, és várták, hogy eltűnjön a magasban, ezzel szemben mégis jól láthatóvá tette a kondenzcsík. Sucks!
  • fade2black
    #18
    "Leviszik a tankötelezettség korhatárát, hogy a túlérett bajszos kisebbségi ne eröszakoljon gyereklányokat..."

    Hát atól, hogy nem jár iskolában ahol azért szocializálni is lehet attól ez pl sztem pont ellentétesen hat avval amit mondtál.
    És ez ellentétes a népnevelés szélesítésével is...

  • bvalek
    #17
    Na ne fikázzunk mindent reflexböl. Hoffman Rózsáék tevékenysége magáért beszél. Szigorítottak az egyetemi követelményeken, és máris nekiugrottak a felvilágosult ballibsik. Az elmúlt 20 évben csak valamelyik Orbán kormányzat tett bármit is a népmüvelésért. Ha nem lett volna kormányváltás, kb. mostanában szünne meg pl. a fizika-kémia-biológiaóra az iskolákban (antimagyar bálint féle oktatáspolitika). Hoffmannék megtartották. Leviszik a tankötelezettség korhatárát, hogy a túlérett bajszos kisebbségi ne eröszakoljon gyereklányokat meg ne verekedjen tanárnénikkel (akik végre közfeladatot ellátó személyek lettek, mint a rendörök), kötelezö testnevelés, stb. ez a kormány végre csinál valamit. Magyarországon a nyugati tulajdonban lévö kereskedelmi TV-k és rádiók butítanak, nem a kormány. A TV2 és az RTL-Klub készít rasszista müsorokat, meg tolja a seggmutogató celebeket az emberek képébe, erre a bunkókkal teli rádiók még tesznek rá egy lapáttal...
  • hammerjoe
    #16
    Akkor légyszíves szólj a kormányunknak, hogy rossz felé indultak el!!! Nem a népbutítás a kitűzött cél..........
  • mortep
    #15
    +1

    Az emberiség inteligenciaszintje állandó. (Csak az a baj, hogy egyre többen vagyunk hozzá)
  • bvalek
    #14
    Agyam eldobom, hogy lehet valaki képes rá, hogy egy kondenzcsíktól az égen pánikoljon... emberek, össze kell szedni ezt az államot végre és megszervezni a népnevelést, mert teljesen elhülyülnek a kollégák... Hoffman Rózsa for prezident
  • wednes
    #13
    Recesszió van kérem. Itt is jöhetnek majd a megszorító és kiigazító intézkedések.
  • NEXUS6
    #12
    Vazze már a globálisfelmelegedés sem a régi, az is lassul!

    Itt a világvége, minmeghalunk!
  • Vogel
    #11
    Hogy építő jelleg is legyen: az egyáramú hajtóművek (bypass nélküli) is ugyanúgy húzta a csíkot. Az elégetett égéstermékból visszamaradt részecskék kondenzációs magvakként szolgálnak az ottani pára számára. Így ezen elkezdhet kicsapódni a víz és láthatóvá válik.
  • Vogel
    #10
    Nem a környezetben expandál le az a keverék, ami elhagyja a belső áramot, hanem a kilépés előtt már közel környezeti lesz. Némi túlnyomás szükséges a fúvócső falából adódó súrlódás leküzdésére, de ez egytized barral több, mint a környezeti. Ha nem így volna, nem volna tolóerő, mert a nyomáskülönbség impulzust hoz létre, aminek reakcióereje hajtja előre a gépet és ennek a hajtóműben kell lennie.
  • immovable
    #9
    #6 #7
  • kvp
    #8
    "Sehol sem találom a cikkben a chemtrailek hatását"

    Mert nem leteznek. A repulogepek kondezcsikjai a high bypass turbofan hajtomuvek azon szokasabol ered, hogy a levegonek csak kis reszet hasznaljak fel, tehat a regi megoldasok forro gazsugara helyett hatul egy kis forro es korulotte egy nagy meretu hideg gazsugar jon ki. Ha a levegot osszesuritjuk akkor leadja a hoje egy reszet, majd hatul kifujva a tagulas miatt hidegebb lesz a kornyezetenel. Ennek hatasara kicsapodik a levegoben levo nedvesseg. Ez egy szintetikus vizgoz felho, amit kis meretben akar otthon is elo lehet allitani egy nagyobb ducted fan segitsegevel. Persze minel magasabban vagyunk, annal latvanyosabb lesz. Tehat ez egy mellekhatasa a modern hajtomuveknek, ami egyebkent csokkenti a hajtomuvek hatekonysagat, viszont a high bypass rendszer osszessegeben megis hatekonyabb, mivel joval kevesebb uzemanyagot igenyel mint a regi egyutas sugarhajtomuvek. Ha tobb uzemanyagot pazarolnanak a legitarsasagok es forrobb lenne a kozepso gazsugar, akkor ezeket a felhoket el lehetne tuntetni, cserebe a jegyarak lennenek kb. 4x dragabbak.

    Egyebkent a cikkhez annyit, hogy nem az iparosodas elottihez kepest -2 fok a cel, hanem az, hogy osszessegeben ne emelkedjen +2-nal tobbel az atlaghomerseklet. Jelenlegi tendenciak alapjan mar most +5 fok nez ki 100 eves idotartalomban, tehat reg tullottunk a celon. Ha most megszunne minden co2 kibocsatas, akkor sem jonne ossze. Szoval hosszu tavon keszuljunk egy kretakorinal is melegebb idoszakra, jo sok sivataggal, allando heves viharokkal es kellemes szendioxidos legkorre.
  • mkfdd
    #7
    Meg azt hogy az amerikai kormányzat hurrikánokat gerjeszt az elnökválasztás befolyásolására nem törődve a klímára ható következményekkel444
  • alien47
    #6
    A reptoidokat meg sem elítették. Pedig ők a felelősek a pézügyi válságért is!
  • Irasidus
    #5
    Tv nem nézek, ezt bebuktad. Ellenben az internet is média, és te innen veszed az ökörségeidet. Téged csúnyán átvertek, csak nem látod be, mert felszínes, és hiányos a tudásod a világról. Jobban kellet volna figyelni az iskolában! ;)
  • XenHai
    #4
    Valahogy osztanom kell a véleményedet!Egyébként érdekes cikk.
  • KRTuning
    #3
    Madárinfluenza ellen be vagy már oltva? Nézd tovább a tévét és élj, te szabad rabszolga.
  • Irasidus
    #2
    Talán mert marhaság, és ahhoz hogy valaki ezt _elhiggye_ minimum agyhalottnak kell lennie.
  • KRTuning
    #1
    Sehol sem találom a cikkben a chemtrailek hatását...