112
-
hurkaur #112 LOL :D -
M2 #111 "Azért általában ezek a custom ROM-ok tényleg stabilnak mondhatók."
Háppersze! Nagyanyám testalkata meg sportosnak mondható, ha eltekintünk attól, hogy hajlott a háta. :-) -
#110 Azért általában ezek a custom ROM-ok tényleg stabilnak mondhatók. Adott emberkének, aki fejleszti ugyanis alap esetben sok haszna az egészből nincs, csak a presztizs mondhatni. Ráadásul ha elterjed, hogy trágyát csinál, akkor meg pláne nincs haszon, még az adományokról is lemondhat. Szal ha kiadja 1-2 hónappal később, megteheti, mert nem kell hasznot termelnie.
A custom kernelekkel már rosszabb a tapasztalatom. Soknál lényeges funkciók, modulok hiányoznak, fényképező szarul működik, meg ilyenek.
Én ezeket hanyagolni szoktam.
Ezért nálam az esetleges bizonytalan működés egyértelműen a tweak progiknak volt köszönhető, azzal meg a gyári ROM-ot/kernelt is el lehet baxni. -
sanyicks #109 "Működik - ennyi. Nincs fél évente újra húzás meg egyéb nyökögések."
ja mint az android :) újrahúzogatás akkor van ha custom romozik az ember és kijött az új ;) ha ez nem kell, akkor csak működik, nem szaggat, nem fagy... -
#108 Azért szerintem, sokkal kisebb a különbség használhatóságban egy gyári ROM-os, felsőkategóriás droid teló és egy IP5-között, mint sem hinnéd. De legalább is ahogy azt itt most megpróbálod beállítani. -
#107 Szerintem mi valahol a magunk módján egyetértünk. Az ájfón és a droid alapvetően két rohadtul más célközönségnek készül.
Az almát az fogja választani, aki akar egy olyan eszközt, ami ha nem is feltétlen tudja a legtöbbet a piacon, de azt amit tud, azt üzembiztosan tudja. Trendi, vigyázni kell rá, drága móka.
Aki droidot, az pedig szeret mókolni a rendszerrel, picit jobban ért hozzá mint az átlag, vagy egyszerűen nem akar, vagy tud kiadni -hozzáteszem teljesen jogosan- irracionálisan brutális összeget egy telefonért.
Amiben nem értünk egyet az az, hogy szerintem a droid is nagyon pöpec rendszer, és ugyanúgy profi mint az ios. Tudsz vele telefonálni, appokat futtatni, sw ellátottságban nincs hiány egyik rendszeren sem, amit az egyiken meg tudsz csinálni, azt a másikon is. Ha egy droidos telóról letakarítod a gyári szemetet (amit a gyártó tesz rá, ez nem a droid hibája), és felteszel egy jól működő romot, akkor onnantól kezdve az életbe semmi bajod nem lesz vele.
Vegyünk egy életszerű példát, kamu számokkal. Megveszel egy ájfónt száz forintért, cserébe az életbe nem lesz rá gondod, szép, működik. Vagy veszel egy robotos telefont 30 forintért, felkeresed a helyi legközelebbi telefonvéristvánt (amúgy ezekből mostanság egyre több van, kb mint régen a nokiát ezresé' unlockolók), aki 5 forintért tesz rá neked egy jól működő romot.
A vége az, hogy 35-ért van egy ugyanolyanod, mint másnak százért. Telefonálni tudsz vele, folyamatos, nem akad, futtatja az engribördzöt.
Semmi gond nincs egyik lehetőséggel sem, és az ezek közötti hitvita csupán gyerekesség, idiotizmus, az epül meg a szamszung meg röhög a markában hogy ezaz barmok, csináljátok csak :)
-
M2 #106 De mondom, semmi bajom az Androiddal vagy azokkal akik valamilyen okból választják (anyagi, hobby, egyéb), csak ezek miatt szerintem nem nevezhető felső kategóriásnak. Oda már profi rendszer kell és igazi anyagok. (a profi rendszer nem a funkciók számát jelenti, lásd mondjuk konyhagépek...) -
M2 #105 "Azért ez cseppet túlzás :)"
Csak mint a hasonlat, ahonnan indultunk.
"Rootolni két perc egy telót"
Csak ha a nettó időt nézed, ami még kiegészül:
- a megfelelő zip fájl keresésével, áttúrva a netet,
- teszteléssel, hogy a jót választottad-e ki, ha nem akkor szopó,
- imádkozással, hogy az első két lépés sikeres legyen, különben vissza a start mezőre és szopinger elölről...
"Luxus az, ha működik, szépen para nélkül. Ez igaz az ájfonra, és igaz egy jól belőtt droidos telóra is."
Nem, iPhone esetében 100% hogy működik, nincs para. Általában ezen lepődnek meg legjobban az Androidról áttérők. Működik - ennyi. Nincs fél évente újra húzás meg egyéb nyökögések. -
#104 Azért ez cseppet túlzás :)
Droidos hekkelés egyáltalán nem napi rutin és kötelező, el lehet lenni mostanság a gyári romokkal is. Régen, arm v6 procik idején még érdemes volt romokkal buzulni, manapság már nem sok. Rootolni két perc egy telót, USB-n rádugodod a gépre, két kattintás az unlock, rádobsz egy zip file-t, telepíted, keziccsók.
Más kérdés, hogy azóta kifejlődött a telefonos véristván rassz. Ugyanaz mint anno a mókolthekkelt windózokkal, saját linux disztrókkal, 32 féle memóriatisztítóprogi istenítéssel, amik megeszik az összes ramot...
Luxus az, ha működik, szépen para nélkül. Ez igaz az ájfonra, és igaz egy jól belőtt droidos telóra is. De hogy ez akkora űber tudás lenne... Ennyi erőből a windows telepítés is HC dolog, holott miből áll felrakni egy üres gépre egy win7-et? paripahímvessző :) -
M2 #103 Mi csak nem értjük azt, aki a lábkörmét olyan kenőccsel kenegeti, amitől naponta tíz centit nő és az autójának olyan ajtaja van, amit minden nap lemezvágóval kell nyitni és beszállás után visszahegeszteni.
Majd jön és állítja, hogy neki ez a luxus. :-) -
hurkaur #102 Ugye te is erzed, hogy ez a peldad santit :)
Autoszerovel helyesebb lenne, es arra is a "nem" lenne a valasz. -
#101 És gondolom te a lábkörmödet sem magad vágod, hanem pedikűrös.
És kifejezetten zavarna, ha nem a sofőr nyitná az ajtót. -
#100 LOL -
#99 Mikor a finnek kiadták a kezükből a gyeplőt,akkor kezdődött a mélyrepülés.Ez a cég már csak a nevében Nokia.A telefonpiacon sosem lesz már vezető cég szerintem-jó ha talpon marad még 1-2 évig.Át kéne valami egész másra állnia,mondjuk gumicsima gyártásra :D -
hurkaur #98 es hogy milyen nyilt a platform, hisz otthon custom romokkal szorakozhatsz, a gyarto helyett :) -
M2 #97 "Azt sem szabad elfelejteni, hogy a WP8 sokkal jobban optimalizált mint az Android."
Hát ez az! Lassabb rendszer -> erősebb processzorigény -> nagyobb fogyasztás -> nagyobb aksi -> nagyobb készülék.
Mindezt jó marketinggel el tudják úgy adni, mint a fejlődés csúcsa és a sok birka kezéből meg kifújja a szél a telefont! :-) -
#96 Egy 5-10 milliós eladást mindképpen produkálni kéne az utolsó negyedévben, hogy sikerről beszélhessünk, de legalábbis pozitív tendenciáról.
Dodo55: Nyilván valaki a hardver erősségében méri a tudást, de a Lumia 920 bizony innovációban igencsak odaver a Galaxy S3-nak, elég csak a kamerára és a fényképezőre gondolni. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a WP8 sokkal jobban optimalizált mint az Android. -
igazamvanvagyig #95 Mindegyik cég jó markentinges.Lépten nyomon samsung reklámba botlok.A nokia is nagyon jó dizájmerben talán most az a legjobb mégse veszik.Talán az ios miatt veszik az iphonet? Egy része biztos a hype miatt nem mondom,hogy nem.Nekem iphone előtt a piacon a legjobb samsungom volt,de fagyott,nem volt stabil cserélgettem a romokat de nem futott olyan gördülékenyen mint a ios.Nem akarom szidni,mert a samsung csilivili .......-ival,ikonjaival volt tele nem eredeti os mint pl a nexus 4 (ha élőben tetszik akkot beújítok rá kap egy esélyt a tiszta nem buherált android ,meg ez már újabb is mint nekem volt meglátjuk) Úgy is szükségem van még egyre. -
#94 Igazság szerint az Applen-n kívül senki nem teremt ezen a piacon igazán határozott kézzel trendet.
Ebben profik. Tényleg jó dizájnerek, marketingesek, el kell ismerni.
És akinek ez elég, az tapsoljon nekik.
Valamikor a Nokia is ilyen volt, kb 10 éve. Azóta szépen lassan lehanyatlott. Ha nincs pénz, akkor nem tudnak olyan jó szakembereket alkalmazni, egyre kevésbé tudnak biztosra menni, vagy bejön az új dizájn az emberekenek, vagy nem. Csakhogy egy nagy cégnek is csak 1, vagy 2 rossz dobása van. Egy kicsinek nincs egy sem.
A viszonylag nagyok, Sony, Samsung meg soxor biztosra mennek. Támogathatná a samu is ezerrel a Badát, ha a kutyának sem kell, pedig nem rosszabb technológiailag bármelyik nagy OS-nél. Nyomulnak inkább az Androidra, lájtosan másolják az Apple dizájnját, mert a legtöbb embernek az jön be. Ha néha túl hasonlóra sikerül, akkor fizetnek mint a katonatiszt. Azonban nem kopiznak mint a kínai gyártók, hanem trendet követnek, ez különbség! Hiába akarja is ezt néhány almafan összemosni.
A piac viszont őket igazolja, az Apple valójában kis cég nagyon szűk termékpalettával és soha nem is fogja tudni kinőni magát, ahogy a M$-sem. Hiába nagy a tőzsdei értékük, ha a részvények nagyrésze a cégvezetés kezében van. Alkalmazottból is van ugyan pár 10 000 de azok nagyrésze nem termel, hanem a bótban sales-manager, vagy is tróger eladó, meg telefonos helpdesk-es. -
#93 "Néhány napi bér egy telefonért az drága?"
Khmm, itt most melyikre gondolsz?
Egy 200 ezer Ft-os teló, az amcsiban is egyheti meló azért.
Egyik "kollégád" meg az iPhone kapcsán 50 hsz-en keresztül bizonygatta, hogy az a jó mer' drága és ettől csúcskategóriás a többi meg csak szeretne az lenni!;) -
#92 Vazze te is itt lógsz velünk egész nap!!!
:DDD -
M2 #91 Nekem meg sok ismerősöm azon a véleményen van, hogy az Android azoknak a geek-eknek való, akik bele vannak szerelmesedve a telefonjukba és egész nap azt nyomkodják, mint egy telefon-tamagochit.
Itt olvasva titeket, lehet benne valami... :-) -
#90 " Engem már próbált Apple fő fanatikus mufti haver meggyőzni, h mekkora jó az Iphone, nem sikerült. Még a symbian 3-at is jobban találom."
Na ezen felkacagtam, az emberek miket nem tudnak állítani.. Aza rendszer az ami alaból akadt ,és volt rá pár app és ennyi? :D
ah mindegy nem megyek bele a vitába, felesleges. DE. Nokia bukása egyértelmü, dárga telefon szar rendszer.
-
M2 #89 Ez a drágán adni dolog annyira relatív...
Néhány napi bér egy telefonért az drága?
Amiből elkapkodnak sok milliót pár nap alatt, az akkor drágán volt adva?
Mi lenne az olcsó, vagy mi lenne csak "nemdrága"? -
M2 #88 "...Nem mondom, hogy mindegyik kiadás jól sikerül, de szabadon választhatsz úgy 20 féle közűl minimum."
Az Androidról ezt így leírod valakinek, aki nem telefonbuzi és akkor ezer százalék, hogy nagyon-nagyon távol akar maradni az egésztől és vesz inkább egy iPhone-t.
Mehetnél is Apple kereskedőnek, csak annyi lenne a dolgod, hogy az Android "előnyeiről" tartasz előadásokat. :-) -
Thomas Von #87 Az alap témához hozzá szólva:) A Nokia már sosem tér vissza az első helyre, ha csak nem találnak ki valami überdurvabrutál fejlesztést. A symbianban és meegoban sok volt még a tartalék, ha fejlesztik folyamatosan és nem hagyják hanyatlani akkor az android, winphone és Ios szinte sehol sincs. De ugye az MS látta, hogy ha beakar törni akkor nem a kicsik közt kell furakodnia, na meg persze pont az ms aki a kicsikkel akar egy szinten lenni. Tézisem szerint sok pénz sokra megy alapon elkezdte a Nokiát kenőpénzekkel belülről rohasztani, így ha a legnagyobb esik ki máris káosz, piaci átrendeződés, amibe belehet szállni és nagy szeletet lehet kihasítani a tortából így, mintha a kicsik közé kellene befurakodni és alulról feltörni valahogy. Meg ugye voltak már ilyen probálkozások, lsd zune. A lényeg, hogy az ms sok megkenéssel elkezdte belülről rohasztani a nokiát, olcsón hozzá jutott így a helyhez az átrendeződés révén és még HW gyára is lett a telefonos op-rendszere alá. De szerintem ezel megint rossz lóra tett. Nagy nokia fan voltam, de most már inkább átpártolok a samsung S3-jára. A winp nem győzött meg.
És beszállva a vitába Apple vs. minden egyébb. Az Iphone nem azért olyan hu de drága, mert mekkora tudása van. Hanem mert csúnyán kihasználják, h van aki hajlandó sokat fizetni egy almáért amibe bele is haraptak:) Engem már próbált Apple fő fanatikus mufti haver meggyőzni, h mekkora jó az Iphone, nem sikerült. Még a symbian 3-at is jobban találom. -
sanyicks #86 mindegyik amelyik nem tesz fos gagyi uikat az androidra. Azokkal nincs problémám ;) -
Dodo55 #85 Na akkor mond egy telefongyártót amivel nincs problémád :D
Egyébként meg Androidos telefonok közűl amiket fogtam a kezemben, a Samsungoknak (Gio, S2, S3, Note, eddig ezeket) volt a "legsmoothosabb" UI-ja, hardware-től függetlenül egyformán. Ellenben haver Sony-ja a Gio-mnál erősebb hardware-el Samsunghoz szokva irritálóan akadós (tök alap gyári állapotban, közvetlen factory reset után próbáltam). Ugyanezt tapasztaltam utána egy 2 magos ZTE-vel is. Ennyit erről. -
sanyicks #84 epl, htc, sámsung egy kutya. Drágán adni nem kiemelkedőt. Utóbbi 2 még egy biztonságirésnyitóbugosmemoryleakescpuzabáló ui-val is kedveskedik a vásárlónak, nehogy véletlenül stabil és gyors legyen az android ahogy a gugli megalkotta, és adjon okot miért vegyen a user az új generációból.
Aztán ott van az aki extra drágán szart próbál eladni, a nokia :) -
hurkaur #83 Hat nezd, ha szerinted az normalis, hogy a gyarto munkajat te vegzed el otthon, a nyiltsag jegyeben, a te dontesed. -
Dodo55 #82 Ár/érték/minőség arányban teljesen korrektek. Nem rikán fizetős alkalmazások vannak pl alapból integrálva az Android disztribúcióikba, illetve az UI-t is eléggé szépen feltuningolják az alap Androidhoz képest (most nem a TwLauncherről beszélek, azt cserélem egyből valami jobbra, hanem a gyárilag 2.x-ben lévő power switchekről, screenshot funkcióról amit egyébként más típusokkal csak root-al + 3rd party alkalmazással lehetséges, egyebek). -
hurkaur #81 Bezzeg az a jo fej samsung ugye, o erre sose lenne kepes :)) -
Dodo55 #80 Teljesen irreleváns, hogy egy gyártó meddig biztosít firmware update-eket, amíg egy nyílt forráskódú rendszer van a telefonon, és vannak olyan jó fej egyének, akik régebbi típusokra elkészítik az új verziókat. Nem mondom, hogy mindegyik kiadás jól sikerül, de szabadon választhatsz úgy 20 féle közűl minimum. -
Dodo55 #79 Nem, inkább az Apple szimpla seggfejségből lehúzza az agymosott vásárlóit. Nézőpont kérdése ismét :) -
tomboy013 #78 És még mindig nyomják xD -
#77 Az a legkisebb gond, nézzen bárki annak aminek neki jólesik. Az hogy valaki arra fényezi a műszert, hogy milyen HW van a gépében, vagy milyen logó figyel a gépén, az engem hót rohadtul hidegen hagy.
Ugyanúgy hülyének nézem az ájfónost, mint a droidost, aki őrületes pénzeket ad ki egy telefonért. Régen volt PC háború, kinek erősebb a vasa, amd vs intel, nvdia vs ati, most van apple vs samu. Ugyanaz a hülyeség. Hitvita, ahelyett hogy a hatékonyságot tartaná a nép a szeme előtt...
De érthető, a dolog, hiszen el lehet adni a luxusautókat is, lehet venni karórát 30 milláért, meg swarowski-val kivert ipad-et is agyatlan pénzekért. Az emberi hülyeség és telhetetlenség tökéletes alapja a meggazdagodásnak, és le a kalappal mind a samu, mind pedig az apple előtt, hogy ilyen szépen csócsálja a népről le a zsetont, miközben azok még örvendve tapsikolnak is nekik. Blááá, sry, ez kellett :D -
#76 Najó, de amíg én ezzel a szerencsétlen laptoppal pénzt keresek, addig az ájfónnal te maximum tredni vagy, és van egy kényelmes OS-ed. De erre több pénzt kiadni, mint egy számítógépre?
Mondom, semmi bajom azokkal akik megveszik, egészségükre. Csak nem értem őket :) -
M2 #75 És most gondold el, hogy mindezek fényében simán sznobnak néz téged egy Apple-hater. Igaza van? -
M2 #74 "Na ugyanezért vesznek a többiek iPhone-t." -
#73 Plusz programok amiket használok (megvettem) csak erre vannak, ablakokra nincs. Plusz a touchpad. Plusz a hangminősége is köröket ver a sima laposokra. Plusz a rendszer karbantartásával tizede annyit kell foglalkoznom mint windowsnál.
Najó, az sem hátrány, hogy nem recseg-ropog, de eskü nem ez volt a fő motiváció, amikor megvettem.