54
-
muerte2 #54 Eddig is hajlottam a Gtalk ra való átállásra, de innentől kézenfekvő is lesz.
Régen sokat használtam az MSN-t,de az elmúlt 3-5 évben egyre kevésbé.
A Skype meg egyre távolabb áll tőlem.
Kár érte, RIP -
csaba93 #53 Rohadnának meg....(csak ennyi a vélemény) jah és skype-t nem fogok használni átszokok a face-re akkor inkább... hülye marhák... -
nefle #52 Hát ez nagyon jó... komolyan nem értem miért kell ez. Lehet sokan nem használták, de én úgy gondolom még azért jelentős azoknak a száma is aki igen. Pl én és néhány barátom, akivel az msn-en keresztül szoktunk beszélgetni, képeket küldeni stb...
Lehet a skype egy hiper-szuper program, de én akkor sem szeretem és utálom, amikor nem küldi el az üzenetemet...
Én nagyon sajnálom, ha tényleg meg fog szűnni az msn! Nem tudom mire fogok váltani utána... -
izotop #51 ritka nagy gyökér lehetsz haver attól függetlenül hogy van némi igazad!
-
nlght #50 az internet explorer-nek és az msn-nek nagyon hasonló a "storyja", a picipuha remekül ért ahhoz, hogy el felkapott programot hogyan lehet a szakadékba taszítani (mind2nél volt idő amikor szinte monopol helyzetben voltak a piacon, aztán rábízták vmi "szakemberre" a fejlesztést, aki "lenullázta") -
atiwrc #49 ""visszatérhet valamennyire az MSN korszak, aminek a facebook elterjedése vetett véget" Én inkább a 2009-es MSN-től várnák választ... Ahogy azt rányomták a népre azért az nemsemmi volt."
Hát az tényleg durva volt, szerencsére nem csak nekem nem jött be az új kezelő felület. Pár óra keresgélés után meglett mit is kell variálni hogy működjön a 8.5ös, mai napig az van fent, semmi bajom nem volt vele. Nem kellet frissítenem se nem nyavajgott, miután a verziószámot felhúztam vagy 1230.5-re azthiszem :D Akinek a címe virust küldött letiltottam egy pár hétre+ szóltam neki máshol és utána tudtunk beszélni. 1 kezemen megtudom számolni hogy amióta használom(kb. 2002-2004) hányszor nem engedett belépni, vagy bármilyen más gondja lett volna.
"A 8.5-ös volt a legjobban használható. Láttál valamit a gépen, ctrl+c majd MSN-be ctrl+v, és már át is ment. 2009-be feljött a megosztási szarság, ami már 3éve volt, most rágondolok és borsódzik a hátam tőle. Mivel ez amolyan kukás módszer volt, maradt a betallózás..."
4-5 órát lehetett fent nekem a 2009-es, meg próbáltam valakinél egyszer a nem tudom hányast de már beépített facebook szarság is volt benne, a megszokott partnerlistát alig lehetett előkotorni.
Mivel sokat küldözgettem fájlokat, képeket(printscreen-eket) nekem nagyon nem jött be a 2009es, meg az fotók átrakva balra körbehúzva színes szarral.
"Van saját statisztikám az MSN használatról ismerősökkel mennyit beszéltem.
Az jön ki hogy 2007 volt a csúcsév. 2008-ban bár sokan voltak fent, de én az első félévben kevesebbet beszéltem, majd második félévben 2009 harmadik negyedévéig ismét menetelt az MSN, de nagyjából fele annyit mint a 2007-es korszakba. 2009 október környékén jött az olló, kábé ekkor nyomták rá a népre a 2009-est hogy most már ideje volna a 8.5-ös helyett áttérni, azóta 10%-át csetelek csak rajta, és az addig 40-50fős online partnerlista is 4-5főre zsugorodott..."
Nekem több mint 500 ember volt felvéve(engem kerestek általában, kb felük külföldi).Általában 80-100 ember mindig fent volt még a 8.5ös korszakba, aztán a 2009es után elkezdtek fogyatkozni, olyannyira hogy kb fél éve volt hogy jó ha 10 ember fent volt ezek közül. Rengeteg, főleg a magyar ismerőseim a facebookon lógtak( vagy csak bambák voltak a gépekhez és bekaptak msnen vírust és utána nem rakták fel.), de csak rájöttek hogy nem tágítok és soha nem fogok regelni az FB-re. Így az elmúlt hónapokban kezdtek visszaszállingózni az emberek, 20-25 ember egy időben fent, már már idei csúcsokat döntögettem vele :D
Sőt régebben voltak olyan gondok hogy lassan küldte át a fájlokat,(nekem fontos mert sokszor dolgozunk csoportosan ilyen olyan game kiegészítőkön,és küldözgetni kell a fájlokat.) az elmúlt hónapokba, de talán 2012-be mindig kitudtam használni a net sebességemet és ment mindig gyorsan.
Skype-ot is felraktam 2010 dec környékén mert egyik ismerősömmel csak ott tudtam beszélni, de fel volt véve 1 ember majd később még 4 akiből senki sincs fent és eszeik 110-120mb-t a memóriából? Msn meg 100-120 emberre is csak alig evett 30at. Mellesleg sokkal észrevehetőbben mutatta ha valaki belépett(a képek mutatása nekem nagy segítség ennyi embernél hogy most a 10 tomiból kicsoda is :D)
Szóval én nagyon sajnálom, hogy megszüntetik az msn-t, akinek gondja volt vele, azoknál 90%ban a felhasználónál keresendő a hiba én úgy gondolom. (Én még a mai napig nem értem miért jó sokaknak hogy 2 havonta, félévente újra telepítik a gépüket, én windows csak akkor telepítettem eddig amikor új vinyót vettem, pedig nem pár éve van gépem, még egy p1es gépem is ott van a sarokba elrakva amin a sokat szidott windows ME rajta van már vagy 10 éve és mégis működik a gép ;)(legalábbis legutóbbi bekapcsoláskor nyár elején még ment.))
-
szaboi #48 trillan óta csak röhögök az msn függőkön. már a 9 es is vacak volt, a 12 es meg a hatalmas méretével átláthatatlan kezelőfelületével meg abnormálisan NAGY erőforrásigényével ...
ébredjetek már msn zombik, kismillió kliens van ami százszor jobb mint a lájv messenger. Pl. trillian kezel vagy 20 félét!! Egy programba kezelheted az összes kontaktodat ami alig eszik 20mb ot!!!!
Saját példával élve. msn/gtalk/facebook chat/twitter/skype mind egy kontakt és mind egy programba kezelem. a legjobb benne hogy szerveren tárolja a beállításokat szóval elég egyszer beállítani aztán ahova felrakod a progit vagy böngészőből belépve látod. -
#47 A Windows 8-nak a SkyDrive-hoz kell a Live ID, azon keresztül tudsz csatlakozni, lesz benne tárhely, felhő alapú adattárolás, a beállításaidat is elmentheted - én személy szerint inkább mindent újra beállítok telepítéskor, nem fogom ezt kihasználni, bár egyelőre nem tervezek Windows 8-ra váltani sem. -
#46 "ő apple fan, azért múlja alul mert gugli, a nagy ellenség."
Te nem vagy normális. Mit érdekel engem a google meg az apple (mitől ellenségek ráadásul?). Egyszerűen csak van véleményem ellentétben veled, aki szerint mindenki marketing vezetett csak te látsz tisztán. (közben meg ugye tudjuk miket szoktál írni) -
#45 "Nem, a Games for Windows nem MSN-t használ, az MSN azonosítód egyúttal a Live ID is, a GfW-nak az kell, meg a Windows 8 is használni fogja."
Ajjaj és a win8 mire fogja használni? Az MSN azonosítóm (még régi) ugyanis megfekszi a live ID gyomrát nem enged bejelentkezni vele, újat nem tudok létre hozni mert a meglévő emailem már használatban van. 22-es csapdája. Létre kellene hoznom egy új email címet és teljesen új azonosítót csinálni így már lehet, hogy működne, de egyelőre inkább azt mondtam, hogy nem veszek olyan játékot ami csak ilyen módon akar működni. (És ilyenkor vicces, hogy Age of Empires Online ingyenes és sírnak, hogy alig játszanak vele - a forumon meg tele van, hogy még elkezdeni sem tudják az emberek a hülye Live ID miatt - ha egy cég ennyire semmibe veszi a usereket akkor meg ne rinyáljon) -
#44 "Google förmedvények? Szeretem az ilyen lázadókat, de igazából az adwords jó, az analityc nagyon jó, a keresője is nagyon jó (jobban megtalálok bármit, mint bingben/yahooban/yandexben stb... a gmail jó, a gdocs lehetne jobb. mitől förmedvény?"
Nem az összes google termékre mondtam én sem. A google+ számomra teljesen átláthatatlan és értelmezhetetlen, nem is használom. A google chattel ugyanez a bajom, nem állítható benne semmi, ráadásul én nem tartom folyamatosan nyitva a böngésző tabot - de az is vicces, hogy mire egy haver miatt hangot bírtam alá csiholni megőszültem. Az adword egy jó ötlet kivéve, hogy a google önkényesen megszabja, hogy mit hirdethetsz és mit nem - mint kisember - mert nagyoknak szerződéssel mindent lehet, a google docs.ot is mondanám, hogy használom bár elég ritkán mert nem nagyon tudom mire de az is egy jó termék. Analytics nem tudom mi - tehát nincs is rá szükségem, ettől még lehet jó de nem arról beszéltem. -
btomi1980a #42 Mindjárt öngyilkos leszek! Most mi lesz velem, nekem egy interfészen keresztül volt összekötve a Norton Commander 1.0-val! -
Kriszt85 #41 Én 7 évig használtam, szerettem, jó volt. Voltak néha vele gondok, de mivel nincsenek. Most, hogy a skype-ot meg facebookot sokkal többen használják, szerintem nem kell így leírni ("iskolás kismajmok") lehet, hogy már a használók közül sok ilyen fiatal van (maradt), de amíg skype és face nem volt ilyen elterjedt addig mindenki ugyanúgy használta az msn-t is (már aki nem használt eddig is mást helyette). Hogy manapság kevésbé használom annak az az oka, hogy van pár ismerősöm, aki csak face-en van fent, és ha el akarom érni oda kell felmennem (amin megjegyzem szintén sok "iskolás kismajom" lóg, sőt). Skype-ot sose használtam egyszer raktam fel, de első nemtetszés nem sarkalt arra, hogy rászokjak, egyrészt szöveges beszélgetést részesítem előnyben, a videó-hang-ost nem, ha így akarok beszélni akkor azt személyesen. A másik, de ez lehet csak azért volt mert én szúrtam el valamit, hogy mikor felraktam a skype-ot, akkor a böngészőben sok számot (értem ez alatt pl. travián játéknál a nyersanyag mennyiséget) át állította mintha telefonszám lenne, és mikor ráléptem akkor egyből skype jött be és tárcsázott vagy mit csinált :)De mondom ez valószínű az én hibám, és nagy az esély, hogy én is majd rászokok a skype-ra, mivel ott lesz minden ismerős. -
sanyicks #40 minden multi IM kliens tud fácse chatre csatlakozni, az is xmpp-t használ. -
#39 már van egy ideje.. -
#38 Ha fb csinálna egy rendes chat klienst, tarolna szerintem. -
sanyicks #37 ő apple fan, azért múlja alul mert gugli, a nagy ellenség.
Egyébként ja nagyon jó a gtalk. Stabil nem dobál le, nincs "az üzenet elküldése nem sikerült" és még a titkosítást is támogatja, emellett nyílt xmpp protokollt használ így minden értelmes üzenőprogram ismeri és támogatja. -
SchumiBacsi #36 "visszatérhet valamennyire az MSN korszak, aminek a facebook elterjedése vetett véget" Én inkább a 2009-es MSN-től várnák választ... Ahogy azt rányomták a népre azért az nemsemmi volt.
A 8.5-ös volt a legjobban használható. Láttál valamit a gépen, ctrl+c majd MSN-be ctrl+v, és már át is ment. 2009-be feljött a megosztási szarság, ami már 3éve volt, most rágondolok és borsódzik a hátam tőle. Mivel ez amolyan kukás módszer volt, maradt a betallózás...
Van saját statisztikám az MSN használatról ismerősökkel mennyit beszéltem.
Az jön ki hogy 2007 volt a csúcsév. 2008-ban bár sokan voltak fent, de én az első félévben kevesebbet beszéltem, majd második félévben 2009 harmadik negyedévéig ismét menetelt az MSN, de nagyjából fele annyit mint a 2007-es korszakba. 2009 október környékén jött az olló, kábé ekkor nyomták rá a népre a 2009-est hogy most már ideje volna a 8.5-ös helyett áttérni, azóta 10%-át csetelek csak rajta, és az addig 40-50fős online partnerlista is 4-5főre zsugorodott... -
gforce9 #35 Én is így látom, a skype-ban is benne van már minden marhaság, jórésze le sem kapcsolható, még akkor sem, ha szöveges üzenetek küldésén kívül kb nem használom semmire. Az msn is hasonló talán még jobban. Lassan már visszatérek az emailhez... az legalább még ugyanúgy működik mint 10 éve, nulla erőforrással. -
MsUser #34 Évek óta győzködöm az ismerőseimet álljanak át Skype-ra az MSN helyett.
Mindig azt a választ kaptam nagyon jó a minősége az MSN-nek, próbáltam meg győzni őket hogy ez fordítva van, aztán mit ad isten rájött a Microsoft is erre és nem kis pénzért át ált végre, azért van eszük nem olyan hülyék csak kicsit lassúak. -
Szefmester #33 Én ezért kezdtem el ajánlgatni az fészbúk függő ismerőseimnek a trilliant, ott elérnek engem is, meg a skypeosokat is, meg a fészeseket, meg a googlesokat, meg az irc, icw, yahoo messenger és mg pár IM csoportot...
Sokan tényleg csak a csetfunkció miatt vannak fészen, és ez röhej. A trillian képességein meg csak zavartan pislognak és közlik hogy megnézik, azóta a régi ismerősökből már ketten visszatértek msn-re mert trillianon át oda is belépnek.
Sokan meg vírusosága miatt szidják az msn-t. Nekem még nem volt msn-es vírusom, viszont volt pár ismerősöm aki elkapta és jöttek a random pofázások botoktól rajtuk keresztül, meg a kamu linkek küldése. Így beszopni valamit tipikus user fail, de persze ők nem hibáznak, csak az msn a szar. -
#32 És mit csinálsz vele, ha nem lesz szerver, amihez kapcsolódj?
#29: És a Pidginnel?:D -
cstommy #31 aMSN :D -
Dodo55 #30 Hát nem tudom, szerintem a Live név alatt kiadott verziók kifejezetten ganyék voltak. Zabálták a gép erőforrásait futás közben, a telepítő negatív rekordok felállítására volt képes a program méretének és a telepítés idejének arányában, stb.
Nem mondom, hogy a Skype sem falatozgatna néha a procimból, de azért simán tudok még mellette játszani a nem túl erős gépemen.
Én abban bízom a Skype viszonylag jó hírneve miatt visszatérhet valamennyire az MSN korszak, aminek a facebook elterjedése vetett véget, a legtöbb ember akit megkérdezek csak az IM funkciók használata miatt van fent ott, hogy el tudja érni azokat az ismerőseit akiket máshogy nem lehet. Ilyen szempontból sokkal jobb volt az MSN, nem voltál kiszolgáltatva egy nyíltan rossz jellemű cukorhegybácsi szörnyetegének, max egy mindenki által szidott (meg a megbocsájthatatlan IE-t megalkotó, de azt most ne keverjük ide) cégnek, aki azért ha arról volt szó, hogy egy csomóan illegálisan használják az oprendszerüket magánszemélyek esetén csak legyintett egyet :) -
#29 Most, hogy az msn "halott" lehet csesztetni a szkájpot, harcra fell trollok!
Pidgin +1 -
Reg5 #28 Marad a Pidgin :) -
hurkaur #27 "Kíváncsi vagyok, a Live Mail-el mi lesz, az viszonylag használható, bár az Outlook Express jobb volt."
Semmi, dobjak szvsz azt is. -
#26 Régen mennyit MSNeztem sulis koromban... találtam pár screenshotot is pár régi beszélgetésről, totál elkapott a retró hangulat :)
A skyperól pedig annyit, hogy a 2-es széria volt az utolsó számomra használható darab, azóta csak egyre többet zabál, feleslegesen pörgeti a gépet, tele van reklámokkal, FB integrációval, anyámkínjával... Nekem bőven elég a google talk, gmail címe minden ismerősömnek van, és a hangátvitel is mérföldekkel veri az MSN/Skype kombót. Videózni nem szoktam, arról nem tudok nyilatkozni :) -
#25 Nem, a Games for Windows nem MSN-t használ, az MSN azonosítód egyúttal a Live ID is, a GfW-nak az kell, meg a Windows 8 is használni fogja.
A cikkben MSN alatt csak az üzenetküldőt értik, aminek már évek óta Windows Live Messenger a neve. Egyébként a kutya se használja, nekem fel van ugyan téve, de sosincs online már ott senki.
Kíváncsi vagyok, a Live Mail-el mi lesz, az viszonylag használható, bár az Outlook Express jobb volt. -
hurkaur #24 akkor mi a fasznak kommentelsz? -
duke #23 Azt meglehet oldani, hogy Msn-nel a Skypon keresztul Iwiwhez csatlakozo emberrel beszelhetnek a telefonon a Facebukon at, de ugy, hogy valahogy kozbe iktasuk a gogglet is ?
A faszomat sem erdekli ez a sok buzisag. -
Celeborn #22 Lehet, hogy nem voltam egyértelmű, de pont azt írtam le, amit kérdezel. :) A Skype bejelentkező ablakán alul azt mondtam, hogy másik fiókkal akarok bejelentkezni, és ott ki lehet választani a Microsoft fiókos bejeltkezést. És megadod azokat az adatokat amit az MSN-ben használtál, aztán után bakéri a Skype accodat is, és onnantól Skype-on belül látod minden kontaktodat. Viszont ami a gépemen volt Skype, erre nem volt képes. Le kellett töltenem hozzá az újat. -
#21 És esetleg fordítva hogy működik?
Azaz, hogy vehetném fel msn ismerőseimet, skype-on belül? :) -
ntex #20 Skype még nagyobb túró... -
Linkout #19 @narumon: miért múlja alul? Talán mert nincs benne annyi hangulatjel? Esetleg nem kell vastaglkiens hozzá és elég egy böngésző? talán az a baj, hogy egy flashplayer install után használható a voice/video chat elég jó minőségben?
Mi az mit tudnia kell egy kommunikációra készített programnak?
Google förmedvények? Szeretem az ilyen lázadókat, de igazából az adwords jó, az analityc nagyon jó, a keresője is nagyon jó (jobban megtalálok bármit, mint bingben/yahooban/yandexben stb... a gmail jó, a gdocs lehetne jobb. mitől förmedvény? -
Celeborn #18 OK, megtaláltam. Mondjuk a meglévő Skype-ommal nem tudtam egyesíteni a kettőt, de feltettem az újat, és ott azt mondtam, hogy bejelentkezés más fiókkal, megadtam az MSN fiókot, és utána kérdezte, hogy van-e már skype fiókom, megadtam azt is, és egyesítette őket. Csak azért írtam le, hátha érdekel valakit. Egyébként napi rendszerességgel használtam az MSN-t, a Skype-ot csak szörnyen ritkán. -
#17 Nah a google chat pedig még az MSN-t is alulmulja. Kerülöm mint az állat, ahogy a google+-tól elkezdve mindenféle egyéb förmedvényt is. -
FoodLFG #16 jaja mi lesz most hogy megszűnik az MSN. 0.0 júj! júj!
egy hulladék szoftverrel kevesebb.
igaz, én nem használok ilyesmiket... csak akkor zavar, amikor fel kell telepítenem minden kis nyominak, mert a barátai csak azon vannak, csak azt ismerik, és korlátolt hülyék minden máshoz.
skype-ot is kukázni kell. ott a google. nem kell külön vergődni vele. minden egy helyen van, nem pedig 25 programban/rendszerben széthányva. -
KRTuning #15 Csak az a rossz az egészben hogy a skypeot is állandóan átalakították. Sok funkció máshova került ahogy fejlődött, frissítések után keresni kellett mi hol van, és attól félek most sem lesz ez másképp. -
tomonor #14 Az anyukám még most is használja. Ez... Szar ügy.