1412
-
Bandicoot #1172 Nem gyűlölöm de messze gyengébbnek tartom mint az eredeti trilógiát és pont azért mert nem megfelelő színészt váléasztottak egy nem megfelelően megrendezett karakter előtörténetének eljátszásáshoz.
Nem lesarkítottam,ettől gyenge elsősorban az előzménytrilógia 3. záró epizódja. -
no_way #1171 "Sokan észre sem veszik, hogy az SW VII védelme érdekében az eredeti trilógi karaktereit és történéseit fikázzák. A szálka és gerenda esete."
Bocsánat, itt nem rád gondoltam elsősorban, csak kapcsolódott a témához. -
Pares #1170 Látom nagyon gyűlölöd az előzmény trilógiát, most sikerült neked is jól lesarkítani az eseményeket... -
no_way #1169 Könyörögve kérlek, olvasd újra a hozzászólásomat.
Nem vetettem össze Darth Vader-t Kylo Ren-nel, sem senki mással.
Csak azt szerettem volna kérdezni Pares-től, hogy érti a "fejlődésre képtelen egydimenziós gonosz Darth Vader" dolgot.
Valamint leírtam én miért szeretem a karaktert.
Köszönöm a válaszaitokat. Mindkettőtök hozzászólásait szívesen olvasom, mert jól érveltek.
Korábban már írtam, nálam a sorrend:
1. SW IV
2. SW VI
3. SW V (nem szeretem a "cliffhanger" befejezéseket, anélkül is megnézem a folytatát. Ezt leszámítva THE BEST EPISODE)
4. SW VII
5. SW I
6. SW II
7. SW III
A 451-es hozzászólásban írtam, számomra miért okozott csalódást.
Valamint pontoztam is:
Látvány: 10/9
Zene: 10/6
Sztori: 10/4
Színészi teljesítmény: 10/8
A karakterek és megformálásuk jó. Kylo Ren karakterében rengeteg lehetőség van. Írtam is pár ötletet. -
Pares #1168 De most ezt minek írtad le? Egy szóval nem fikáztam az eredeti trilógiát. Nyilván nem Darth Vader hat filmben kibontakozott történetére gondoltam, hanem arra, ami a negyedik epizódban volt, ugyanis ahogy az is, ez is csak egy trilógia bevezető epizódja. Az ANH-ban készen kaptunk egy ultimate badass gonoszt, mindenféle előzetes történet nélkül, aki aztán az utolsó pillanatáig nem is nagyon változott semmit. Darth Vader karakterfejlődése gyakorlatilag a harmadik epizóddal le is zárult. Nem azt mondom, hogy ez rossz dolog volt, mert Vader teljes joggal a legikonikusabb karaktere a Star Warsnak, hanem hogy most megint egy ilyen teljesen kiforott, hatalma csúcsán lévő, egyértelműen "gonosz" karaktert behozni az új trilógiába nem lett volna jó döntés. Már csak történelmileg sem, mert ugye a Sitheknek hivatalosan (ismét) vége van, az azóta eltelt 30 év meg kicsit szűkösnek tűnik ahhoz, hogy (gyakorlatilag a semmiből) egy Darth Vader kaliberű egyén "kifejlődhessen". Kylo Ren nyilván még messze van Vadertől, pont ez a lényege a filmnek, Snoke meg mintha lassacskán, a saját elképzelései alapján építgetne egy új, sötét oldalt használó szervezetet, ami a jelek szerint már nem korlátozza magát a Sithek Rule of Two filozófiájával. Vagyis továbbgondolva szerintem Kylo Ren a kilencedik epizód felé kerülhet a Vader kategóriába, egyesek meg ugye azt kívánták, hogy már az első részben is ott legyen... Vadernek kellett ehhez ugye három film...
Utoljára szerkesztette: Pares, 2016.01.10. 22:05:04 -
Bandicoot #1167 Talán amikor megnézted az Epizód 4-et annó, akkor is ennyi mindent el tudtál volna mondani Vaderről? Vagy ott lengtek a kérdése hogy ki a franc ez,honnan miért mitől,stb?:)
Ergo igen 6 rész fő negatív karakterét és fejlődését veted össze egy fő negatív karakter egyetlen részében látott történéseivel. Ez EPIV-et nézve mint egyedüli rész,biza "egydimenziós".
Mi lenne ha egyetlen résszel vetnéd össze,amivel leginkább összevethető,nevezetesen az EP3-al?
Amiben az amúgy harmatgyenge színészgyerek feladata volt Anakin teljes átalakulását bemutatni Lucas csodálatos rendezésében. Az eredmény mi lett? Vaderből a filmes történelem egyik legismertebb negatív szereplőjéből Lucas csinált egy gusztustalanul csöpögős hős szerelmes tinit aki mialatt totál hiteltelenül duzzog számtalan jelenetben, hősszerelmes Padme miatt ugyanakkor egy boldog ember amiért gyermekei születnek. Mindemellett a Jedi rend elkötelezett tagja aki még az utolsó pillanatban is tudja hogy a Sithet jelenteni kell. Majd a hosszas semmit sem jelentő hiteltelen örlődés gyümölcsözik. Potom 5 azaz 5 perc alatt Anakin az elöbb felsorolot jelzőkből átfordul egy teljesen más karakterbe. Levág egy Jedi mestert (pontosabban erősen köze van a halálához) ami után fél percig örlődik hogy úristen mit tett...Majd 1 perccel késöbb már elkötelezett sithként felesküszik és ezt a hűdenagy átváltozást és gonoszságot gyorsan hitelesítik azzal hogy lemészárolja a gyerekeket....A gyerekeket az addig szerető leendő apa...Mindezt pusztán padme életéért,aki ellen nagyjából fél perc alatt fordul és majdhogynem megöli - újfent hitelesaz egész, a düh és az ellene fordulás azok után hogy mi mindent tett érte...:) Extraként pedig egyik pillanatról a másikra már világuralmat is akar, csak hogy egy fő sith tulajdonságot még ráeröltessenek nyomatékosításul.....
Mindehhez társulnak a szembe folyatott vizes könnyek és a duzzogó tiniarc... Ennyi Anakin a 3. részben, egy irgalmatlan mennyiségű ellentmondás egy harmatgyenge szinésszel,nem több. Persze meg lehet magyarázni és csűrni csavarni az egészet... De ettől még kínosan gyenge volt Anakin totális átalakulása potom 5 perc alatt.
Talán ezt a karaktert abban az egy részben kellene összevetni Kylo-val lévén közelstávol azonos "stádiumban" vannak....És nem Vaderrel akinek az egész történetét tudjuk és aki az EpIV-ben már egy idős tapasztalt Sith nagyúr...:)
George Lucas..... Már a Jedi visszatér ewokjai után nyugdíjba kellett volna mennie és vagy hagyni az egész SW univerzumot vagy átadni valakinek akinek ne gurultak el a gyógyszerei...
Utoljára szerkesztette: Bandicoot, 2016.01.10. 20:56:53 -
no_way #1166 Én nem vetek össze senkit senkivel. Kérlek olvasd vissza a hozzászólásomat.
Csak azt kérdezem Parestől, hogy érti az egydimenziós Darth Vadert?
Utoljára szerkesztette: no_way, 2016.01.10. 18:09:09 -
MrAndree #1165 Meglehet, de te meg 6 filmnyi fejlődést vetsz össze eggyel. Az se teljesen fair. És ha csak a New Hope-ot nézzük ott bizony Vader elég egydimenziós volt még. -
no_way #1164 "fejlődésre képtelen egydimenziós gonosz Darth Vader"
Vader meghalt, hová fejlődjön a karaktere?
Vagy úgy érted, hogy születése és halála között is egydimenziós volt?
Anakin Skywalkernél kevés érdekesebb karakter van számomra.
Születési helye és ideje nem ismert, kb. a Yavini csata előtt 42 évvel született. 3 éves kora után a Tatuinra költöztek az édesanyjával, hogy Gardilla rabszolgái legyenek. Fogantatása körülményeiről kevés anyag áll rendelkezésre. Anakinnek nincs apja, de Qui-Gon Jinn jedi mester szerint lehetséges, hogy Lord Darth Plagueis (Palpatine mestere) hozta őt létre az Erő segítségével. Erre utal vérének igen magas midiklorián (tudom egy igazi fan számára az SW I-II-III nem is létezik) szintje is, ami az Erőre igen fogékonnyá tette. Már gyermekkorában szokatlanul ügyes technikus volt és hihetetlen érzékkel rendelkezett a repülés terén. Később ő lett az egyik legügyesebb vadászpilóta.
Kilencéves korában találkozott a menekülő Padmé Amidala királynővel és az őt kísérő két jedi lovaggal, Qui-Gon Jinnel és Obi-Wan Kenobival. Qui-Gon felfigyelt a fiú kivételes képességeire, úgy vélte, ő lehet a kiválasztott, aki a jóslat szerint egyensúlyt teremt majd az Erőben. Ezért egy fogadás során kiváltotta a rabszolgaságból, ám édesanyját kénytelen volt sorsára hagyni. Qui-Gon Jinn halála után a Jedi Tanács, bár komoly kétségeik voltak, engedélyezte Obi-Wan Kenobinak, hogy Anakint tanítványává fogadja. Későn megkezdett tanulmányainak tulajdonítják, hogy az ifjú komolyabb érzelmekkel rendelkezett, mint amit a Jedik megengedhetnek maguknak. Erős érzelmi szálak kötötték őt hátrahagyott édesanyjához, valamint titkolt szerelem fűzte a nála öt évvel idősebb Padmé Amidalához, akit később feleségül vett. Az ő gyermekeik Luke Skywalker és Leia Organa hercegnő. Víziói Amidala haláról önbeteljesítő jóslat szerűen Palpatine szenátor oldalára sodorták, elárulta mentorát és elpusztította szerelmét, tevékenyen elősegítve ezzel az addig fennálló Köztársaság bukását és a Birodalom felépítését. Hidegvérrel gyilkol férfit, nőt, gyereket.
Húsz évvel később megöli volt mesterét, Obi-Wan Kenobit. Megtudja, hogy fia él. Ahelyett, hogy megölné megpróbálja áttéríteni a sötét oldalra. Felajánlja neki, hogy ketten uralják együtt a galaxist. Luke inkább meghalna, mint hogy átálljon a sötét oldalra. Miután a császár sem tudja átállítani, és a fia ismét a halált választaná, a mardék "jóság" és a fia iránti szeretet visszahozza a világos oldalra. Önmagát feláldozva megöli a mesterét, újra. Megkéri Luke-ot, hogy vegye le róla a maszkot, hogy utoljára a saját szemével is láthassa a fiát. A szelleme az endori ünneplés alatt immár a világos oldalról nézi két gyermekért, Luke Skywalkert és Leia Organat.
Amit leírtam sokkal jobban ismered nálam a hozzászolásaid alapján.
Kérlek magyarázd meg nekem, mitől egydimenziós szerinted Darth Vader?
Sokan észre sem veszik, hogy az SW VII védelme érdekében az eredeti trilógi karaktereit és történéseit fikázzák. A szálka és gerenda esete. -
#1163 Ilyen kőkemény erőhasználatos cuccot megnéznék szívesen.
Mondjuk Ep. 3 után játszódna, Vader vadászik valami megmaradt Jedi csapatot (van könyv ilyenről). Sajna ha ilyen film lenne, jönne a kérdés a sok baromtól hogy hogy Vader zúzza az erőt meg ilyesmi, ep4-5-6ba nem eilyen volt, ez szar ,stb stb....
Legalább valami animációsba kéne ilyen badass erő használat, hátha Rebels beindul úgy 4-5. szezonba. -
AlucardHuN #1162 Zabálná a nép:) -
#1161 A SWTOR trailerek eléghangulatosra sikerültek, de hát ez egy más időben játszódik itt nem a hajcsikáló erőke ébredgedése van itt a badass erő nyomja a szunya előtt
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
Bandicoot #1160 1154-re -
Bandicoot #1159 Inkább rendezze Uwe Boll, mintsem újra annak a kontárnak a kezébe kerüljön és a csodás ötleteivel lerombolja az egészet.
GL nyugdíjba vonult hálistennek, maradjon is ott. Még ha az eredeti trilògiát nem tette volna tönkre a csodálatos újítò ötleteivel, talán elgondolkodtatò lenne, hogy a közelébe engedjék.... -
Pares #1158 Olyan dolgot hiányolsz, ami eleve nem is volt célja a filmnek. Kylo áttért a sötét oldalra, de pont erről szól a film, hogy még mindig érzi a világos oldal hívását, amit minden áron ki akar írtani magából, tanulva nagyapja pillanatnyi gyengeségéből. Ezért is teszi azt, amit. De megint oda lyukadunk ki, hogy a saját elképzeléseidet hiányolod a filmből. Ez olyan, mintha azt mondanám, hogy nekem nem tetszik A sötét lovag, mert Batman nem nyírja ki Jokert... -
#1157 Amúgy alapvetően a sötét oldal erejét hiányoltam igen. És ha elővettek volna egy akárkit, hogy képviselje azt még az is jobban tette volna Kylo-nál. Legalább is a film megnézésre után.
-
#1156 Ámen, így legyen. -
Pares #1155 De miért kell "ütnie" a sötét oldalnak? Miért akarsz annyira egy további fejlődésre képtelen egydimenziós gonosz Darth Vader 2.0-át, akinek a múltját és a semmiből való megjelenését is elég problémás lenne megmagyarázni? Már látom is magam előtt, hogy akkor meg azért nyavajognál, hogy ez is milyen másolat, meg hogy miért nem tudnak semmi újat kitalálni?! Amikor meg valami újjal jönnek, akkor meg azért megy a sírás, hogy miért nem másoltak. Nevetséges. Kylo Ren meg a hozzád hasonlókkal ellentétben nem nyafogott egy percet se, rá a belső konfliktusai miatti összezavarodottság a jellemző. Zseniális karakter, akinek továbbfejlődése tele van lehetőségekkel... -
#1154 GL-t a IX. ep. rendezői székébe ;) -
#1153 látod van aki örül annak, hogy megalkották az első nyafogós gonoszt a sötét oldalon. -
#1152 még mindig kevesebbet nyafogott mint azok, akik azon nyafognak hogy ő nyafogott -
#1151 Hát talán azért (anélkül, hogy bele mennénk az SW univerzumba), hogy üssön már kicsit a sötét oldal a nyafogás helyett. -
Pares #1150 Miért is? -
#1149 Keményebb, kiszámíthatatlanabb gonosz kellett volna. -
#1148 Az elején kivágódik a szállítóból, pik-pak lerendezi a dolgát közben megállít a levegőben egy "lövedéket" a gondolatával, beszélget egy sort a pilótával , majd angolosan távozik és csak ekkor csattan a "lövedék". Semmi arcizzasztós, erőlködős egykézremegős, a végén elfáradós, hanem csak úgy lazán, mint ahogy a nagypapi levegőt vett anno.
A nagy csata úgy nézet volna ki, hogy a Rey a torkánál fogva egy fának nyomva miközben Finn 10 méterrel a háta mögött a levegőben kalimpál és a torkát próbálja kiszabadítani ...
Utoljára szerkesztette: ximix, 2016.01.09. 11:37:13 -
#1147 Sziasztok.
Azt esetleg tudja valaki hogy körülbelül mikor fog megjelenni DVD-n? És hogy blu- ray-en illetve 3D- ben meg fog e jelenni. -
AlucardHuN #1146 Jó most túlvizionáltam;) Egyébként én pont emiatt reménykdtem kyloban, mondom még sith harci maszkja is van, és úgy szerkóban egész tiszteletreméltó volt. -
Stockbauer33 #1145 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Pares #1144 Ki mondta, hogy másolata? Kinézetre hasonlít rá, Revan a világos és a sötét oldal közt ingázott, Ren meg a világos oldal kísértése ellen harcol. Van hasonlóság, de nyilván teljesen más személyiségek, más háttérrel. Ennyi, nem kell túldimenzionálni. -
MrAndree #1143 Na végre egy teljesen hihető elmélet. :D -
#1142 :D:D:D -
#1141 Hihi :D "megvan_a_star_wars_elso_meleg_parja" -
AlucardHuN #1140 Én 20-as vagyok, mégse jött be ez "csoda". Ellenben szeretem mind az Original trilógát mind az előzményeket. -
AlucardHuN #1139 Annak elég gyenge másolata:P Revan már hős volt mikor elcsábította Vitiate Malakkal egyetemben. Sithként meg még erősebb volt. A hisztikre meg nem emlékszem, bár rendesen ki kéne vinnem kotort az igaz. -
Pares #1138 De. Nem azt mondom, hogy ők azok, hanem hogy kinézetileg rájuk hasonlítanak, sőt Ren még viselkedésében vagy történetében is valamelyest hasonlít Revanra. -
#1137 De.. Revan és Bastila már rég meghaltak, nem? -
Pares #1136 Az EU-ban már 136 évre előre ki volt találva minden, szóval ha nem rakták volna félre, akkor muszáj lett volna valamelyik EU-s történetet megfilmesíteni. Az aztán izgalmas lett volna... Hála égnek, hogy nem így döntöttek. Különben meg lehet, hogy "legendákká" minősítették az EU-t, de attól még egyértelműen merítettek belőle, pl.: Ben (Skywalker) (Jacen) Solo, ha meg Reyről is kiderül, hogy Skywalker vér csörgedezik az ereiben, akkor meg lényegében a Solo ikrek történetét vették alapul. Kylo Ren és Rey kinézete meg engem erősen emlékeztet Darth Revanra és Bastilara... Darth Revan meg igaz, hogy kicsit máshogy, de Kylo Renhez hasonlóan a sötét és a világos oldal között hánykolódott...
Utoljára szerkesztette: Pares, 2016.01.08. 12:37:19 -
Dagohun74 #1135 Ez igaz, DE a star wars meg már olyan szinten kitalált megírt univerzum ahonnan csak meríteni kellett volna. Nem pedig nagyképűsködni eldobunk minden eddigit és majd mi megcsináljuk a tutit. Hát nem jött be (számomra). -
Pares #1134 Igen, a LotR hosszú volt, és még így is egy csomó dolog kimaradt a filmekből... A különbség a két franchise között pont az, hogy egyik egy létező történetet filmesített meg, míg a másik nem... -
#1133 igen, szerintem.
Sajnos akkor én is és a baráti köröm is mi vagyunk "az a reteg akinek minden szar"
(lehet, hogy azért mert mindannyian 40 körül vagyunk életkorban)