1412
-
Dagohun74 #1132 "Három-négy órás filmet meg nem fognak csinálni."
Érdekes, volt pedig nem is egy ilyen film. A King Kong is több mint 3 órás a Gyűrűk Ura-ról nem is beszélve. -
Pares #1131 A film a karakterekről szól, nem lehet belegyömöszölni minden háttér részletet és mindent megmagyarázni, mert akkor dokumentum film lesz belőle. Kiadták a film regény változatát és egy vizuális szótárat is, azokban minden részlet le van írva. Akit érdekel, az elolvassa vagy ezeket, vagy a wikit. Aki rajongó, annak amúgy sem elég az, ami a film két órájába belekerül. Három-négy órás filmet meg nem fognak csinálni. -
#1130 Olvass picit vissza. Pontosan tudom ki a FO és mi a Resistance. Azért tudom, mert olvastam a wikit én is.
A problémám az, hogy nem kéne wikit olvassak egy filmhez, hogy a legalapvetőbb konfliktust megértsem. Amit ráadásul egy sorral a film elején lévő exposition dump-ba bele lehetett volna tenni. Az egész title crawl egy nagy szájbarágás. Elfért volna ez is ott. -
Stockbauer33 #1129 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Bandicoot #1128 Mondhatsz amit akarsz, az elvakult beteges gyűlölködőknek ez sosem fog tetszeni,ez már akkor elkönyvelhető volt amikor Disney logót kapott meg JJ Abrams-t. Ez van hosszú évek óta netszerte tele van minden megkeseredett emberekkel,divatfikázókkal és trollokkal akik függetlenül attól hogyan sikerült egy adott film vagy játék,szapulni fogják, és a pozitív fogadtatást,többségi pozitív visszhangot szépen bemagyarázzák a csordaszellem elmélettel.:)
Ez a film is egy tökéletes példája az elvakult gyűlöletkampánynak,elég megnézni amit itt leművel itt pár ember vagy felnézni a metacriticre ahol annyira beteg elmék sorakoznak hogy csak azért újabb és újabb regeket gyártanak hogy lehordhassák a filmet. Elég beszédes hogy a pozitív értékelések java megbízható több éves regektől származik akik mögött számtalan más értékelés is van,míg a negatív értékelések javának az egyetlen értékelése ez a film,és persze mi mást adnának rá mint 0 vagy 0 közeli pontszámot.:)
Nem kell velük foglalkozni, felesleges szócséplés trollokkal, én is ilyenek miatt irogatok ide is ritkábban. Attól hogy köpködnek a film pedig nem lesz rosszabb fényben lefestve,max a saját kis világukban.:) -
#1127 Szerintem itt is meg tudják magyarázni, hogy mi miért volt pocsék. Alapjában arra törekedett a rendező, hogy népszerű akar lenni a film mindenhol. Az első trilógia, csak elkészült, azt jónapot, nem akart senkinek a kedvében járni, ellenben ezzel a Disney fossal. De egyébként olvasgathatsz kíméletes kritikákat sokat.
Utoljára szerkesztette: Rita79, 2016.01.07. 22:50:32 -
Sequoyah #1126 Nem, az elozmeny trilogiat sokkal tobben utaltak (koztuk elismert kritikusok is) ahhoz, hogy egy ilyen vekony retegre kenjuk. Es meg is tudtak magyarazni, hogy miert nem tetszett.
-
#1125 -1 -
AlucardHuN #1124 "Aztan van az a reteg akinek minden szar ami a tobbsegnek tetszik, mert ettol erzik magukat menonek es masnak:) Fuggetlenul attol, hogy a film valojaban milyen. Ettol erzik fontosnak magukat..."
Mint a sok prequel hater?:D na ne nevettes. És azok a fanok akiknek nem tetszett? Ja ők nem azok. -
Sequoyah #1123 En azt latom, hogy a Star Wars fanoknak, az ujoncoknak, es meg a gondolkozo kritikusoknak is tetszett a film. Meg az asszony -akivel vert izzadtam mire ravettem hogy a tobbi reszt megnezze velem- is hummogve azt mondta, hogy egesz jo volt:)
Persze mindegyiknek megvan a maga kritikaja nem tagadom... De a legtobb adaptacio es folytatas ennel sokkal megosztobb szokott lenni.
Aztan van az a reteg akinek minden szar ami a tobbsegnek tetszik, mert ettol erzik magukat menonek es masnak:) Fuggetlenul attol, hogy a film valojaban milyen. Ettol erzik fontosnak magukat... -
Bandicoot #1122 *"de összességében ez egy szar volt "
Tegyük hozzá SZERNTED, de ettől még netszerte a döntő többség szerint még SW rajongó oldalakon is jó volt.
És akkor már megint ott tartunk majd hogy ez a csordaszellem de az a párezem ember aki szerint szar (nomeg a metacriticses alregek és trollok) az pedig a realitás. Persze persze persze. -
#1121 szerk (megfelelő írásjelek hiánya :) ) :
Miért, ez nem volt "öntökönlövés"? -
#1120 Mondjuk ott azért az orvgyilkosok léte is ki lett elemezve, ami nem kicsit izgalmas dolog még egy Jedi számára sem. Egyébként van egy kép az alap trilógia 3 része közül, amikor Boba Fett is ott van, és a bérgyilkosokat bízza meg Darth Vader, hogy keressenek meg valakit (asszem Lukot). Na és ha figyelmesen megnézi a néző, akkor bizony van ott 1-2 fejvadász Fetten kívül is, akik vissza köszönnek a Thrawn féle eseményekben, sőt a bolygójukra is elutazunk, meg a kultúrájukat is kiismerhetjük ezeknek a félelmetes gyilkosoknak.
Utoljára szerkesztette: Rita79, 2016.01.07. 19:27:34 -
Sequoyah #1119 Na en csak most jutottam el a moziba vegre, szoval itt van ahogy en latom. Eloljaroban annyit, hogy nem vagyok Star Wars fan, csak mukedvelo (viszont mindent imadok ami az urben jatszodik).
A "Filmek, amiket most lattunk" topicba szantam a kritikamat, de olyan hosszu lett, hogy jobb helyen van a rajongok kozott:)
A kozepesen spoileres reszeket elrejtettem, de olyan nagy spoilerek talan ott sincsennek.
Star Wars: The Force Awakens
Tortenet:
Az eredeti Star Warsoknak sem epp a tortenet volt az erossege (jo versus rossz, gyoz a jo, pont), szoval itt sem voltak magasak az elvarasok. Bar nagy vonalakban a New Hope tortenetenek ujrafeldolgozasa, van annyi kulonbseg a reszletekben, hogy ez ne legyen olyan zavaro, es vegig izgulhassunk, hogy mi fog tortenni.
JJ Abrams masodik Star Trekjeben (es a legtobb mai blockbusterben) idegesitett, hogy az egesz egy oriasi akcio es latvanyorgia amibe mar a felenel belefaradt az agyam, es feltem tole hogy ebbol is ez lesz. De nem, a tortenet hajlando volt idonkent lelassitani, leulni es elgondolkozni a karaktereken, vagy eppen a helyszinen, ami nagyon jot tett a filmek, es az akciok is meg jobbnak tunnek utana. Szamomra kozel tokeletes volt az egyensuly (bar meg mindig sok az akcio). Van ive a tortenetnek, nem csak kozel egyenrangu akciojelenetek egymas utan fuzese.
Karakterek:
Az egyik dolog ami a Star Warst naggya tette, azok a karakterek. Es ebben itt is nagyok (az ido donti el, hogy mennyire). A regi foszereplok nem nyomulnak, de huek karakterukhoz. Es boven kapnak teret az ujak, akik szerethetoek, karakteresek es lehetosegekhez kepest meg ki is tudnak bontakozni.
Han Solo szerepere Ford szerencsere nem csak a penzert ugrott be, lathatoan szereti a karaktert, es sikerult ugy a figyelem kozeppontjaba helyezkednie, hogy ezzel nem nyomja el az ujoncokat.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Rey szeretheto fohos, de az o tortenete szandekosan meg csak sejtetett, kibontasra var a tovabbi reszekben. De mar most latszik, hogy lesz benne anyag.
Finn is egesz karakteres szereplo, bar nem tudom mi lesz az o szerepe a sztoriban, a tortenet szempontjaban kicsit folosleges a letezese. A folytatasban kiderul, az ero lathatolag ot sem kerulte el.
Poe rettentoen keveset szerepelt ahhoz kepest hogy amikor viszont kepernyon van, kozponti szerepe van. Remelem kesobb tobb idot kap.
Komolyan hianyoltam a renegad, rosszfiu hos karakteret, aki Han Solo az eredetiben. Kicsit jutott belole Finn-be, aki csak meglogni akar nem hoskodni, kicsi pedig Poe-ba, aki pedig igazi badass. Remelem ez a rosszfiu karakter elobujik komolyabban valamelyikojukbol a folytatasban.
Kylo Ren nagyszeru gonosz. Nem tokeletes harcos mint Darth Vader vagy az agyatlan Darth Maul, hanem egy emberi, esendo es hiheto gonosz. Valahol o az, akinek Anakin Skywalkernek lennie kellett volna az elozmenyfilmekben. Nagyon jol el lett jatszva, a kepernyorol nagyszeruen atjon a duh es a lelki gyotrodes. Es ne felejtsuk el, hogy az o tanitasa meg nem fejezodott be, varhatoan o is sokkal erosebb lesz a folytatasra. Tetszett, hogy az apa-fia kapcsolatot a helyen kezeltek: megvolt a sulya, de nem ezt akartak elloni mint "plot twist", ismetelve az eredetit. Tetszett, hogy tukorkepe a Vader-Luke kapcsolatnak, csak az oldalak cserelodtek meg.
A fofo gonosz, a hologramm eleg semmilyen, de talan nem is akart tobb lenni az uj trilogia elso reszeben. Az o karaktereben sok lehetoseg es titok rejtozhet hogy kesobb naggya tegyek az irok. Az egyik nagy torteneti csavart en neki josolom. Talan az Emperor, alias Palpatine tulelte a jedi visszatereset?:)
Latvany:
Huubazzzmeg. Na ezen a teren mindent vitt.
Az Avatar ota nem lattam ennyi ertelmet a 3D-nek (IMAX). A tereknek melyseguk van, es erezhetoen oriasiak, mar-mar teriszonyosan. Az a lezuhant birodalmi cirkalo a sivatagban, valoban ereztem a boduletes meretet es sulyat, itt bizony nem egy modell-hajot vettek fel kozelrol es nagyitottak fol.
A fenykard latvanya es hangeffektjei meg sosem tettek ilyen felelmetesse ezt a fegyvert. Most ereztem eloszor azt, hogy en egyaltalan nem akarom hogy ilyennel hadonasszanak a kozelemben. A kuzdelmek koreografiajat sem muveszkedtek tul, az elozmenyfilmekkel ellentetben itt nem a nezok szorakoztatasara kardoztak, hanem lathatolag valoban oda akartak baszni egyet a masikra nyers erobol.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
A Starkiller bazist imadtam, sosem ereztem meg ennyi erot filmes szuperfegyverben. Na amikor az elsult, elhittem hogy valoban bolygokat fog letarolni. Amikor pedig elkezdett tolteni, azt is ertettem hogy miert, hihetobbe valt:)
[/spolier]
Ezen kivul sokkal hihetobb a latvany, sulya van a dolgoknak, es kezzelfoghatoak. Lehet, hogy az elozmenyfilmekkel ellentetben nem az egeszet zoldhatterben vettek fel?
Negativumok:
[spoiler]
- Idegesito, hogy aki eloszor fog fenykardot az mar egybol meg tud vivni egy kepzett es eros ellenfellel. Akkor is, ha atjarja az ero. Az erovel jarhat emberfeletti reflex, kitartas, telepatia es telekinezis, de a pilotatudas es a vivotudas az bizony tanult dolog. Akkor sem megy elsore, ha egyebkent gyorsan tanul valaki. (a Falcon-t azert odacsapta elsore:))
- Aprosag, de a letarolt bolygok kaphattak volna par jo szot, esetleg par perc kepernyoidot. Ezzel a kis aprosaggal sokkal nagyobb lelki nyomot hagyott volna a nezoben a pusztulasuk.
- Hogy igazan naggya legyen, hianyzott a tortenetbol valami nagy es emlekezetes dolog. Mentsegere szoljon, hogy az eredeti trilogia se az elso resszel lett nagy, hanem a Birodalom Visszavag ket nagy csavarjaval (Yoda nem egy szakallas nagybetus MESTER, hanem egy kis ronda beka, valamint hogy en vagyok az apad:)), szoval remeljuk a kovetkezo resszel ezt a lecet ujra megugorjak.
- Lathatoan a sztori felvezetes a tovabbiakhoz. De oszinten en is igy tettem volna, profin kihasznalni a nosztalgiat, es megszerettetni az uj szereploket es ezt a vilagot, ha ennel tobbet akartak volna markolni akkor az tul sok lett volna. Amit igertek azt viszont maradektalanul es profin megadtak. (gondoljunk csak a The Phantom Menace-ra, ami szinten felvezetes, de kategoriakkal szarabb:))
Jo kerdes, hogy ha nincs a tobbi Star Wars, akkor az uj trilogia kepes lenne hasonlo oruletet inditani? Vagy csak az elodok miatt lesz ekkora siker? Egyreszt konnyebbseg, hogy van mire epitkezni, masreszt viszont oriasi teher hogy meg kell felelni, amit viszont kivaloan megoldottak.
Ertekeles:
Az utobbi evek legjobb latvanyfilmje mert egyreszt nem a latvanynak es a beveteleknek rendelt ala mindent, masreszt mert a latvany nem pusztan sulytalan animacio, hanem egy hiheto kornyezet.
A Star Wars filmek rangsoraban termeszetesen konnyeden veri az elozmenytrilogiat (bar en azt se utaltam), es mivel a szineszkedes szinvonala valamint a latvany technologiaja nagyot fejlodott, az eredetiek kozul is ver kettot. A Birodalom Visszavagot viszont az emlitett plot-twistek miatt meg mindig jobbnak tartom. Ugyan nem azt neznem ujra, megiscsak az a resz tette naggya a Star Warst.
-
#1118 Miért ez nem volt "öntökönlövés". Ha a számokat nézzük nem, de csak azért mert pl. én is úgy mentem el a moziba, hogy csak az első trailert néztem meg és semmiféle spoilert nem láttam. Ez a film otthonnézős...
Vannak benne jó dolgok, de összességében ez egy szar volt sajnos. Nem akarom sorolni , hogy mi nem tetszett mert kb az ami a sok "sírósnak". -
MrAndree #1117 A mi érveinket meg ignoráltad mondjuk... -
Bandicoot #1116 Irtak lentebb jòpár érvet.
Amúgy csodálatos lett volna a kékfejű Thrawn akinek már a puszta léte is ordas baromsággá fordította (volna) a Jedi végjátékát.....
De egy ilyen szintű stratégiai elme nyilván megmagyarázottabb lett volna mint a sok ajvékolò problémája az új filmben.:) -
Pares #1115 Sajnálatos, hogy másnak kell gondolkodnia helyetted is. Azt hittem, hogy ez egyértelmű, de úgy néz ki, hogy mégse.
Egy már létező, ismert, befejezett történet megfilmesítése eleve keresztbe tesz bármiféle titokzatosságnak, rejtélynek, cliffhangernek, spekulációnak, a filmek sokkal érdektelenebbek lennének, ha az elejétől kezdve tudod, hogy mi fog történni. Arról nem is beszélve, hogy egy film sose lesz olyan részletes, mint egy könyv. Ha viszont a Disney egy jó kis öntökönlövéssel akarta volna "újraindítani" a Star Wars-t, akkor viszont jó ötlet lett volna. -
cateran #1114 Ennyi? Ez a sok erv? Le a kalappal...Vegul is mibe kerult volna canon statuszba emelni...Jol ervelsz, na... -
#1113 Kotor. Überelt mindent.
Onnan jött a baton is a filmbe, bár egy vibroblade-nek jobban örültem volna. -
MrAndree #1112 Az sajnos kimaradt. Rebel Assault 2-t játszottam szét, abban volt minden. :D -
SzinesGeza #1111 Szerintem a legjobb a Rogue Squadron volt. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
MrAndree #1109 Én is kb annyi idősen. Megnézném filmben szívesen is, de az akkor működhetett volna ha legkésőbb az előzmény trilógia helyett nekiállnak, akkor még némi módosítgatással talán belefért volna a régiekkel de még akkor is neccesen. Most meg már képtelenség lenne. -
MrAndree #1108 Egyértelmű? Azóta is vélemény, egy a sok közül. :P -
Pares #1107 Ezt komolyan kérdezed? Alapból szóba se jöhet, hogy egy Star Wars trilógia egy EU-s könyv adaptációja legyen. Már maga a gondolat is abszurd. -
gombabácsi #1106 visszavonom amit luke kardjáról és annak jedi erejéről (látomások) írtam, mert most nézem a birodalom visszavágot, és yoda mester egyértelműen elmondja hogy a kövekben, űrhajókban is ott az erő :)
viszont azt is mondta hogy a sötét oldal gyorsabb, könnyebb! tehát egyértelmű hogy az sw7 a sötét oldaltól származik!!!
:) -
#1105 kotor 1-2 dettó, itt figyel a polcomon. jedi knight 2 nagyon bejött, stb stb. thrawn trilógiát 16 évesen olvastam, mámorítóan jó volt. de azok nekünk szóltak, akik akkor benne voltak az SW mániában. nem bánom hogy valami új jött. -
MrAndree #1104 Szerintem a Knights of the Old Republic első része messze a legjobb SW játék és a sztorija is remek. :) -
MrAndree #1103 Eleve a főszereplők kora, Harrison Ford most 73, még ha kétévente jönnének részek akkor is 77 lenne a végére. Han pedig kb végigugrálja és akciózza az egész trilógiát, ez szerintem nehezen lenne megvalósítható ugyanazokkal a színészekkel most már. Aztán több olyan eleme van a sztorinak ami csak a fiatalabb szereplőkkel működne (Leia terhessége, Luke új "mestere" stb.). Persze filmre lehetne vinni de nagyon át kéne írni az egészet és akkor meg már nagyon nem az a Thrawn trilógia lenne amit könyvben olvastunk. -
cateran #1102 Ilyen ok lenne peldaul a...? Szoval mik is azok az okok, amiert nem lehetett volna filmre vinni? -
gombabácsi #1101 az lehet.
pl. nekem eddig csak a jedi knight meg a misteries of the sith játékok tetszettek az sw játékok közül :)
a jk-nak ráadásul élő szereplős átvezetői voltak, és ha jól emlékszem elég jók.
más sw játékok nem hozták nekem a hangulatot, se a gameplay nem tetszett annyira -
Pares #1100 Akkor is itt sírnátok... -
gombabácsi #1099 nem értem mondjuk hogy gondoljátok hogy az EU regényeit, játékait csinálná meg a disney... hiszen azoknak ismert a története, alig lehetne elkerülni a spoilereket a neten
az persze biztos hogy jobban járnánk velük mint ezzel a gagyival :) -
MrAndree #1098 Sajnos több okból is lehetetlen lenne de nem baj... -
cateran #1097 Thrawn trilogia udvozol...siman azt kellett volna megfilmesiteni... -
Stockbauer33 #1096 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
[SiX] Boci #1095 Köszi a linket. A kérdező nem volt a helyzet magaslatán, inkább magát próbálta előtérbe tolni. A rajzok viszont kiválóak :). -
kjhun #1094 A TV-s riport: -
AlucardHuN #1093 Valahogy ez a Rogue Squadron már azóta hidegen hagy amióta kiderült hogy mi lesz kb a plot. Most komolyan, Space Mission Impossible, ráadásul ez is a Halálcsillaghoz Az első kép ami a crew-ről készült meg kb olyan volt mitha Csillagkapus film lenne:D