1412
-
#412 Es mivel tobb szereplobol vannak gyurva igy kevesbe egydimenziosak mint korabban -
#411 A film egy nagy hommage...folyamatosan tiszteleg az eredeti trilogianak es igy probalja felepiteni az uj szereploket...akik valoban tobb szereplobol vannak osszegyurva...mondjuk finn szetintem jobban hasonlit han solo -ra...
Ha elvezni szeretned az uj filmeket akkor szerintem ideje elengedni az EU-t -
#410 A filmben szerintem latszik h kylo joval elorebb tart...raadasul neki sikerul az ami darth vadernek nem...
Viszont nekem az jott le h olyan dolgot tett amit nem tudott egybol feldolgozni...osszezavarodott,az ero hasznalathoz meg koncentralnia kene...mert nem varazsigeket kell mormilni a hasznalatahoz...
Igy meg us serult...
Ez nem erdekel teged ...
Rey meg jogorman semmit nem csinalt csak egy alapvetoen tehetseges fohos veszelyhelyzetbrn megvedte magat..
-
MrAndree #409 Mi is az a Mary Sue? Én csak filmeket nézek nem elemezgetem vagy kritizálom őket, ha jól érzem magam a nézésük közben akkor jók, ha nem akkor meg nem. Csak már vagy hatodszor írod és így érdekel. :) -
#408 "Gyalázzák" meg egy kis ad hominem. Ezek ugye az érvek.
Gyerekek, ha annyira oda vagytok egy filmért v. akármiért, hogy a VALÓS és JOGOS kritikát sem tudjátok kurvaanyázás nélkül lenyelni, akkor nem gondoljátok, hogy a hiba a ti készüléketekben van? Az megvan, hogy a Mary Sue- érvet nem én vagy mi találtuk itt ki, hanem a fél internet ettől hangos?
Értelmetlen összehasonlítás? Ember, a főgonosz Vader sisakjából épített magának háziszentélyt és vele ellentétben divatból hord maszkot és percenként magyarázza, hogy mennyire szeretne Vader lenni. Rey meg szinte biztosan Luke lánya, alacsony sorból származik, sivatagi bolygón nőtt fel, tehetséges pilóta és minden vágya, hogy akár egy maga is szembeszálljon a Birodalom... izé Első Renddel. Poe Demaron meg lényegében Han Solo és Wedge Antilles szerelemgyereke. Phasma nem létezik, Luke Obi Wan, Finn meg Jar Jar Bings lett sajnos. :(
A párhuzamokat nem mi találtuk ki, Abrams írta így az egészet. Szándékosan. És ez önmagában még nem is feltétlen baj.
Utoljára szerkesztette: lwb, 2015.12.27. 08:38:01 -
#407 Spekuláció. A filmet most kell megítélni, nem elképzelni, hogy milyen lesz majd a még el sem készült folytatás tükrében. Egyébként Snoke (Darth Snooki - ahogy a minap olvastam :D) aligha lehet jobb tanár, mint Luke és ahogy Yoda is mondta: a sötét oldal nem erősebb, csak könnyebben járható. Ha mindketten elkezdenek tanulni és Ren hirtelen erősebb lesz Rey-nél, akkor azt úgy hívják, hogy plot hole.
Az egyetlen, ami kb megmentheti, ha Rey átáll a sötét oldalra vagy Ren a világosra. De akkor meg nem lesz főszereplő/villain. Meg ez a Disney, itt ilyen komplikált történetvezetét nem várok.
"Amugy tenyleg nem tunt fel h rey nem snoke-t verte meg?"
??? Luke Paplatine-nel harcolt Bespinen? Őt győzte le az új Halálcsillagon? Darth Snooki lényegében egy Palpatine wannabe. A film főgonosza Kylo Ren, ahogy Darth Vader is volt. -
#406 Rey babajan is jot mosolyogtam:) ki adhatta neki? Kire emlekezzen? :) -
Bandicoot #405 Nem feltétlen van kamu,bár amikor mellveregetéssel indítanak hogy XY éve SW fanok na az hiteltelen, és javarészük a nagy fikázásba még az eredeti trilógiát is lehordja a szövegével agyatlanul.:)
A számtalan negatív kritika között alig találni olyat aminek van hitelessége és tényleg a film negatívumait emeli ki - ugyanakkor még ezek mellett sem gyalázza a filmet a sárga földig.
Sokan vannak akik ilyenek lettek,ilyen ez a 21. század. Mindenben a hibakeresgélés és a fikázás. Semmi sem jó. -
#404 Upsz,. capslock, sorry :) -
#403 éN EGYET BIZTOSRA MONDOK: AZOK A CSALÓDOTTAK, AKIK AZT ÁLLÍTJÁK, HOGY RAJONGÓK, ÉS TETSZETT NEKIK AZ úJ rEMÉNY 8 MIÉRT NE TETSZETT VOLNA...), DE EZ NEM TETSZIK NEKIK, OTT VALAMI ÓRIÁSI KAMU VAN ! :d -
Bandicoot #402 Persze, meg a disney hülyesége Rey traktorból formált járgánya is...
El nem tudom képzelni mekkora savat kapna a film ha a Birodalom robottevéi most mutatkoznának be benne először... -
#401 Egyertelmu...akkor Disney hulyesege lenne h sisak helyett vodrot raktak ra ezzel is nevetsegesse teve a karaktert...:) -
Bandicoot #400 Ezt a "joggal nem tetszett" dolgot hagyjuk már, számtalan embernél akinek nem tetszett egyértelműen kivehető hogy:
1. vagy annyi esze sincs hogy értelmezze a képen látottakat
2. annyi esze sincs hogy a karaktereket megértse
3. csalódott mert nem EU könyvből lett a film
4. copypaste nyomja a baromságot és keresi a filmben a hibákat,majd amikor szembesítik hogy amit ír nemhiba akkor előkerül valami más.
5. Annyi esze van hogy totálisan eltérő karaktereket hasonlítgat össze. Kylo- Vader.. Luke - Rey... Yoda - Maz....
6. Olyanokat ró fel hibának ami nem is hiba csak képtelen értelmezni mi történt a vásznon,illetve csakazért is bizonygatja hogy az hiba.... De persze ha ellenpéldaként az eredeti trilógiából mondanak hibát arrra van magyarázat.:)
Persze van aki azért csalódott mert teljesen új sztorira számított ezeket még meg is értem,de még ezek sem gyalázzák annyira a filmet mint egyes divatfikázó majmok.:)
-
Bandicoot #399 Ha Vader sisakja a mostani filmben debütált volna,első sorból fikáznád.:) -
#398 En peldaul azokat megertem akik azert csalodtak mert szerettek volna ha valami teljesen uj sztory lett volna...
Nem ertek veluk egyet ,mert en ugy latom h a hasonlo tortenetvaz teljesen indokolt volt h kidomboritsak h miben mas megis az alapfelallas a new hope-hoz kepest... -
MrAndree #397 Igazából te se adsz lehetőséget annak, hogy akinek tetszett az nem igénytelen/elvakult. Ezért nincs értelme vitázni, mindegyik fél kicsit lenézi a másikat :) -
#396 Mrg mindig nem erted:) en se tudom h hivjak,a lenyeg a reakcio...tenyleg nezd meg majd ...ugy reagal ahogy ti:) rohadt vicces -
#395 Miért mit csinált Han, nem emlékszem ? :) -
#394 Lehet nem úgy nevezik, mert már elfelejtettem, de a lényeg tudható hogy mire utaltam. :D -
#393 Tudtak a keszitok h mi lesz a bajotok.. -
#392 Szupercsillagpusztito:)errol irtam lentebb ...rohadt jo Han reakcioja...
Tudtak a krszitok h mi lrsz a bajotok:) -
#391 Olyan opció miért nincs, hogy joggal tetszett ??? :DDD -
#390 Én meg inkább azt veszem észre, hogy sok embernek kb. ugyanúgy csapódott le akiknek joggal nem tetszett. És ez kb. 8-10 jelzővel le is írható. Ezen a téren nem lesz új a nap alatt. De a szupercsillagpusztító alatt se. Ennyivel leírható a film, nagyjából ilyesmi érvek-ellenérvek mennek 1 hét óta, akik azóta nézik meg és csalódottak, azoknak ugyanazok a hibák ill. a nullasztori az ami nem tetszik.. Véleményem szerint aki kedvelte a részt, az jól tette, mert legalább nem csalódott. Viszont nekem az a véleményem, hogy ezek az emberek elvakultságukban képesek belelátni, képzelni a jót ebbe az űr filmbe, ahogy valaki jelzőzte a műfajt. Példa rá a sok erőltetve belemagyarázott, vizionált hsz, aminek tényleg nincs semmi valós alapja. Még ha azt valaki 5-6-szor is képes leírni és levezetni hosszasan a spekulációit. Nyilván a logika mentén lehetne ésszerű vitákat nyitni, de az nincs ebben a filmben meg, mint ahogy az ésszerű történetszálat sem lehet felfedezni. Ezért van az, hogy egyre több a csalódott hang azoktól, akik igenis sokat vártak ettől a filmtől, mert hát SW rajongók volnának. -
Pares #389
Még több jelzőt! -
#388 Vegre valmi uj fika...:) eddig az bilt a slager h a mai tomegigenynek lett gyartva es rohan az egesz ...most meg kiderul h lassu...:) kepesek 40 percig az uj szereploket felepiteni:) -
sohavoda #387 40 percet kell várni mire megjelenik az első ismert és szeretett szereplő Han Solo. Az első 40 percben gyakorlatilag nem történik semmirekellő 1 óra telik el mire megérkeznek a sörözőbe vagy temploma vagy tudom is én hová. Vontatott erőltetett az egész. Semmi pompa, pátoszi, gazdag, minden szürke unalmas lassú. -
#386 Szerintem Leia at fog allni a kicsi fiacskajahoz sajnos:( az lesz a kovetkezo resz "dramai fordulata" :( -
#385 Amugy tenyleg nem tunt fel h rey nem snoke-t verte meg?
Csupan sikerult nagy nehezen megvedenie magat amikor raebredt h meg van benni is az ero -
gombabácsi #384 kylo biztos az anyját is megöli, ezzel akarják majd elérni hogy még gonoszabbnak tűnjön
nem csak erőhasználatban hanem ilyesmikben is maxra pörgetik az ipari gépezetet
sőt ha kiderül hogy testvérei is vannak, azokat is kinyírja -
#383 Szerintem ez lesz a kovetkezo reszben...ertem h teged nem erdekel h mi volt a filmben de azert nekem az jott le h kylo egy eros fogonosz lehet majd...csak tortenik ez -az es ezert lesz sebezheto...(persze amugy sincs meg kikepezve) a kivetkezo reszben mar ki lesz kepezve,nem csabitja ,gyengiti a feny es nem lesz sebesult,es nem fogja lenezni a lanyt...a lany pedig majf hallgatja a sok dumat Luke-tol h ne duhbol stb harcoljon...de mikor mar nem csak osztonbol hasznalja az erot akkor bizony majd a sotet oldal is megkiserti...
Kovetkrzo reszben el lesz picsazva mert kylo nem lesz serult es elorebb is tart majd a kikepzesben... -
#382 Vader max antihős lehetett. Egyébként meg egy epic space fantasy, ami ugye a SW, annak a lényege pontosan az, ami az epic normál fantasynak is: a gonosz túlerőben, a hősök pedig iszonyú hátrányból de mégis győznek. Példa: LOTR. Nem emlékszem, hogy Frodo a FoTR-ben elment volna és szépen elfenekelte volna Szauront. Nem véletlenül.
Ren hibája, hogy nem félelmetes. Akit mindenféle előképzettség nélkül el tud verni a teljes rookie főhős, az nem félelmetes ellenfél. Vader két részen keresztül kergette és verte meg Luke-ot és barátait, amíg a ROJ végén nagy nehezen sikerült legyőznie párbajban. ANNAK volt súlya. Ez így nevetséges. Amit írsz, az meg nemcsak spekuláció, hanem még értelme sincs. Ha mindketten elkezdenek tanulni és fejlődni, akkor Ren miért lenne erősebb, mint Rey, ha kiinduláskor Rey erősebb volt? Rey diszlexiás vagy ADHD-je van vagy mi? Ráadásul akárki is ez a Snoke izé, Disney-seggből előrángatott Palpatine wannabe, Rey a legendás Luke Skywalkertől fog tanulni, nem mástól.
(eleve csak angolul láttam a moziban, a szinkronról nem tudok nyilatkozni ezért) -
Stockbauer33 #381
Érdekel a véleményed.
-
#380 Amugy tenyleg erdemes megnezni szerintrm masodjara : vannak nagyon jo parbeszedek amin elsore csak mosolyogtam egyet,most masodjara meg mar leesett h kb beszolnak a hatereknek h mennyire nem ertik h mi is tortenik:)
Az nem baj ha nem tetszik valakinek,de ez a sok suletlenseg ami paran ossszehordanak az borzaszto...egy ket parbeszed olyan volt h kb lattam ahogy egy-ket itteni forumozo kap egy nyaklevest , h tessek jobban figyelni:) -
gombabácsi #379 mondjuk annyiban jó hogy ilyen lélektelen ipari termék lett az új sw, hogy várhatunk egy south park részt, amiben ezt kritizálják :) -
Pares #378 Már leírtam (és más is) legalább tízszer (itt és a sima Star Wars topikban is), részletesen. Olvass vissza, ha egyáltalán érdekel. Nem kívánok több időt fecsérelni a magadfajták értetlenkedéseire meg hőbölgésére. -
#377 A kedvenc jelenet amikor a lazadok beszelik a tervet es ahogy Han reagal a dilgokra:) -
gombabácsi #376 vader sisakja eleve egy zseniális remekmű, ami bármilyen sztori nélkül is marha sokat mond.
és az sw lényege hogy ilyenekkel volt teli, azaz zseniális vizuális dolgokkal. ezek teljesen hiányzonak az új filmből.
hogy jobban érzékeltessem :)
-
#375 Egyebkent most neztuk ujra eredeti nyelven...hat a szinkron eleg rossz lett ez alapjan,meg a 2 d is tok jo volt...
Mondjuk az is vicces h meg a feliratot is elrontottak tobb helyen is:)
A zenere is tudtam most figyelni es most kifejezetten tetszett... -
MrAndree #374 Ami fura nekem, hogy téged zavar amiért Rey egy képregényes szuperhős, de közben zavar hogy Kylo Ren meg pont nem egy képregényes szupergonosz. -
#373 Igazad van ...az eredeti filmben Darth Vader volt egydimenzios szuperhos:)
A kovetkezo reszt biztos imadni fogod ,mert nagyosszegben fogadnek ra h Kylo a kikepzes utan badass lesz es szupergenya es Reynek meg taknya nyala fog folyni a resz vegere,hiaba tanitgatja majd Luke...