1412
-
Pares #452 Na te vajon kinek az álregje lehetsz?! Azért vagy csalódott, mert nem a te konkrét elképzeléseidet filmesítették meg... Nehéz erre bármit is mondani... Keserű életed lehet ilyen hozzáállással... -
no_way #451 Nagyon vártam. Megnéztem. Csalódott vagyok. Az én Star Wars-omban Han Solo és Leia Organa megpróbáltatásokban edződött szerelme életük végéig kitart, a halál kivételével semmi nem szakíthatja el egymástól őket. Han eljut a legmagasabb katonai rangig, avagy civilként öregszik meg, az mellékes, de nem válnak külön az útjaik. Ez számomra az SW IV-V-VI sárba tiprása.
A messzi-messzi galaxis egyik "legkegyetlenebb" figurája, Darth Vader, a sötét oldal és Palpatine befolyására sem képes megölni a fiát, de még végig nézni sem tudja a halálát. Ezért az én Star Wars-omban Han és Leia szerelemgyereke nem öli meg az apját.
A Jedik az erőhasználatot évekig tanulják egy mester mellett, és nem autodidakta módon éreznek rá. Számomra Rey varázsütésre történő fejlődése az SW IV-V-VI erőhasználat megcsúfolása.
A Halálcsillag II megközelítése, erőterének kikapcsolása és elpusztítása az SW VI. rész több mint felét kitöltötte. Ezért az erőtéren keresztül repülés az egész mesebeli erőtér és pajzs védelem nevetségessé tétele, és egy újabb szemenköpése az eredeti trilógiának.
Megértem a biztonsági játékra való törekvést a forgatókönyvet és rendezést illetően, de ennél jobban kidolgozott történetet vártam.
Csalódás, hogy ennyi pénz és ilyen sok jeles koponya csak ezt tudta összehozni.
Látvány: 10/9
Zene: 10/6
Sztori: 10/4
Színészi teljesítmény: 10/8
A semmihez képest jobb, de számomra nem méltó folytatása az SW IV-V-VI-nak. A mozijegyem árát pedig tekintsék szerény hozzájárulásomnak a filmművészet megreformálásához. -
#450 na szóval itt kifejtem azért :)
:
konkrétan ezt mondja annál a résznél amikor a darth vader sisakhoz beszél:
bocsáss meg...megint érzem...a fény csábítását...a nagy vezér érzi rajtam...mutasd meg a sötét oldal erejét ...mutasd meg és én befejezem amit elkezdtél ,nagyapa...
itt még nincs Rey, meg apu meg stb
-
#449 Mit fogsz akkor szólni Kylo műkezéhez. :D -
Bandicoot #448 Ehez képest a kritizálók java most moziból hazaérve rögtön dobja a csodás kis kritikáit a netre... Sokat fejlődött a felfogóképeeség és az agy nemdebár?
A film eredetileg csak simán Csillagok háborúja volt,nem volt trilógiának eltervezve nem volt folytatás. A sok rajongó és a teróiagyártás, ötletelés miatt lett folytatás.
Utoljára szerkesztette: Bandicoot, 2015.12.27. 14:28:22 -
#447 Nezd meg inkabb meg parszor ,mert tele van a film magyarazatokkal,utalasokkal...gyak a nden helyen van...pedig sokkal jobb lenne utalt ezt a filmet...csak zavaroan helyen van mimden -
#446 Kit állított volna a helyére, ha nem a legerősebbnek vélt tanítványát? -
#445 Moziból kimenet még nekem se tisztul te a kép "kritika" szintjére, kell pér nap, amíg átgondolja az ember. -
Bandicoot #444 Szóban moziból kimenet, esetleg SW fanklubbokban (voltak) ?:)
Eredetileg nem is akart trilógia lenni...:)
Utoljára szerkesztette: Bandicoot, 2015.12.27. 14:24:49 -
#443 77 ben meg brszelgettek :) de akkor meg nem volt divat a fika:) -
#442 '77-ben hogy spekuláltak egymással az emberek real time? táviratban? :D Max azt tudom elképzelni, hogy jeletn meg néhány újságban 1-2 cikk (pl. IPM) a filmről, de hogy ilyen szinttű prognosztizálás ment volna ami itt és egyébfórumokon, az kizárt.
Utoljára szerkesztette: Rita79, 2015.12.27. 14:22:52 -
#441 konkrétan nen a fény kisérti, hanem az anyja vére és a nagyapja vére küzd egymással benne.
Utoljára szerkesztette: UUUU, 2015.12.27. 14:21:22 -
Bandicoot #440 Az ep 4 után ugyan ilyen spekulációk mentek....Ráadásul ott még azt sem tudták az emberek hogy trilógia lesz. Itt kapásból vágja mindenki hogy trilógia. Ráadásul számtalan dolog kikövetkeztethető mert ugye volt előzmény.
-
gombabácsi #439 mondjuk azt se értem miért tartják egyedinek hogy "kylot meg a világos oldal kísérti", miközben vaderrel is ugyanígy volt... szóval ez se eredeti... -
#438 Akkor minek állította ilyen JELENTŐS posztba? Abban bízott, hogy a naponkénti hologramos fejmosás majd segít? -
#437 Nem csak szimplán ütögette, nézd vissza a jelenetet. Idézek is máshonnan neked ezzel kapcsolatban "If you noticed in his fight with both Finn and Rey, Kylo kept battering his wound where Chewbacca shot him, causing blood to splatter onto the snow. This was an obvious technique to draw upon the raw power of the Dark Side, through his rage, anger, and hate for those who hurt him."
Persze van aki csak azt látja, hogy megsérült és emiatt nem tudja használni az erőt. :) Miközben szó nincs erről, a képzetlensége miatt van ez, mivel Snoke még nem képezte ki rendesen. -
#436 Tenyleg nem ertem mit akarsz mondani...
A film elejen latunk egy eros kylo-t aki folyamtosan epul le a film vegere...kiserti a feny...apjat ugyan sikerul megolnie,de teljesen kikeszul...minden szinrelepesevel egyre gyengebb...
Raadasul megserul mert mar akkor sem tud koncentralni...a vuki loveset se tudja kivedeni...
-
#435 Egyébként lehet, hogy a következő részek helyre pofozzák a mostani tálalt szart, de valóban az van amit lwb is mond, hogy ezt a részt nem a következő részek spekulatív eseményeivel kell megítélni, hanem csak úgy önmagában. Mert sztetek a 4.részkor azon fáradoztak az emberek(rajongók), hogy egyfajta folytatásban gondolkodjanak és azon belül is abban, hogy majd mi lesz benne? Ugyan. Sztetek gondolta volna bárki is hogy az 5. részben majd "robottevék" lesznek? Szal nem kéne a következő részre ennyire hajazni ezt a részt alapul véve és vicaverza is, nem kéne ezt a részt annyira ajnározni, hogy mennyi az "elrejtett" mondanivaló benne ami majd csak a következő részekben világosodik meg. Kicsit több józanságot, kevesebb fanatizmust. :D
Utoljára szerkesztette: Rita79, 2015.12.27. 14:10:18 -
#434 ja, hogy akkor is sérült volt mikor meglőtték és elhagyta az erő, és csak Poe lézeret tudta megállitani. :)
Oh persze gondolom vívódott,nem pedig az történt hogy befejezze a nagyapja küldetését :) Gondolom ez okból vágta le Luke tanítványait is a vivódásában.
Mondom, olyan imbecileknek mint te, lesz még a következő részekben Kylo karakterével pár meglepetésben része, ha még ezen egyszerű tények felfogása is magas. -
#433 Pláne, amikor Luke azt mondja neki, hogy nem fogok küzdeni veled, erre Vader, akkor: meghalsz. na ott lehetett érezni, hogy Vader szíve a fiához húz, de kockáztatott. -
#432 Tenyleg hagyd mar abba ,mert mar nekem kellemetlen h ragaszkodsz a hulyeseghez:)
Engedd el...
Szadba van ragva megse megy at mit latsz:) -
#431 Amugs szerintem neked idovel nagyon be fog jonni ez a resz...
Szerintem pont az olyanban eros a film ,mint amiket hianyolsz...ilyan szinren helyen vannak az apro reszletek h az hihetetlen... -
Bandicoot #430 Attól hogy gyorsan ide átjössz trollkodni még itt is él hogy veled befejeztem, az meg hogy egy súlyosan fizikálisan és mentálisan sérült tanítványt meg tud egyszer vágni ejha...Ismét sikerült értelmezni a látottakat kis "barátom". Befe téma veled itt is felesleges.:)
-
gombabácsi #429 amúgy nekem az új rész legjobb jelenete (jelenet? mozzanat...) amikor kylo ütögeti a sebét...
na jó, amikor a vezérlőpultokat aprítja, az se rossz
ezeknek valahogy van súlya/jellege -
gombabácsi #428 ja amúgy a rohamosztagos tomfa vagy mi: szerintem ez nem gáz. simán lehet hogy régen volt egy osztag amelyik ilyen fegyverrel rendelkezett (plusz kiképzés), mivel ügye régen sok jedi volt. a bénább jedik ellen működhetett ez az osztag.
és hát ügye évtizedekkel később is megmaradhatott, hiszen a hadsereg nem arról híres hogy gyorsan változtat -
#427 Érdekes ha te teszed az nem belemagyarázás és találgatás, hanem az úgy van mert te eldöntötted. :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!ugye ugyanilyen belemagyarázás volt részedről, hogy Finn barátunk a jóval képzetteb Kylot hogy tudta megvágni, aki még a lézersugarat is megállitja egy lesből jövő közeli lövésnél, miközben ugyanazt a Finn-t egy sima rohamosztagos lealázza kisujjból lézerkardostul. :)
Ez van amikor ellentmondásba kerül önmagával valaki és kétkulacsos játékot űz,mikor más igazát képtelen elfogadni miközben egyszerű jeleneteket se tud felfogni, mint te.
Utoljára szerkesztette: UUUU, 2015.12.27. 13:39:23 -
Pares #426 "és mindezek a finomságok és mélységek totálisan hiányoznak az új részből."
Szerintem meg nem. -
Bandicoot #425 Érdekes ha hasonló megmagyarázást tart bárki akkor az "kidumálás és találgatás",de most hogy felvilágosítottál mindenkit hogy is rakhatta le Luke a jóval képzettebb aput az mééééély....
-
gombabácsi #424 amúgy csak megjegyezném, hogy szerintem amikor vader a fiával kardozott, akkor vader marhára nem adott bele mindent, és ezt lucas zseniálisan is ábrázolta. nem csak azt sikerült érzékeltetnie lucasnak, hogy vader nem akarja megölni a fiát mivel a rossz oldalra akarja állítani, hanem azt is, hogy nem akarja megölni, mert ő maga sem teljesen gonosz még, és valamilyen módon a fiától valami vár megoldást...
sőt, mindez amit leírtam, szerintem vader külsejébe (főleg a sisak arcára) van valami brutál zseniális módon beleművészkedve. épp ezért nem lehet mondani az sw ep4-5-6-ra hogy primitív a története, ugyanis az egyszerű történetet kiegészítik az ilyesmi vizuális utalások is.
és mindezek a finomságok és mélységek totálisan hiányoznak az új részből. -
Bandicoot #423 Tehát érdemes összevetni a karaktereket csak mert XY XY-nak a rokona illetve mert XY XY-ra akar hasonlítani...Értem. ZSENI.:)
K anyázás pedig nem volt csak felvilágosítás amiért a szerinted jogos kritika több sebből vérzik, hiába emeled ki nagybetűvel,amiket írtál zsinorba cáfolható baromságok,kezdve a karakterek összevetésével.
Attól hogy Rey kinek a lánya meg attól hogy Kylo hasonlítani akar Vaderhez,még a hátterük és történetük teljesen más és teljesen más karakterű emberekről beszélünk. Ráadásul Kylo bármilyen hihetetlen nem Vader miatt hordja azt a sisakor, hanem az a sisak a Ren lovagjainak sisakja....:)
-
Pares #422 Folyamatosan az ad hominemmel meg az érvekkel jössz, amikor te meg olyanokat írsz, hogy:
"Az ad hominemért az elején kapnál valamit, de nem fogsz. Csak annyi, ha érveken túl csak ennyi megy, akkor inkább csitt. Oké? Azt hiszem picit többet tudok az eredeti trilógiáról, mint te. Még meg se születtél, amikor én már láttam azokat. Szóval arcból picit vissza."
Ó, az irónia...
"hogy a VALÓS és JOGOS kritikát sem tudjátok kurvaanyázás nélkül lenyelni"
Ja, persze, mert te aztán letudod, látszik is az első hozzászólásodban, amiben kapásból jó néhány hülyeséget és sarkított példát sikerült leírnod.
"Ren hibája, hogy nem félelmetes. Akit mindenféle előképzettség nélkül el tud verni a teljes rookie főhős, az nem félelmetes ellenfél."
Hiba? Látod, azért se lehet komolyan venni a te "valós" és "jogos" "kritikádat", mert még azt se bírod felfodni, hogy Ren karakterét eleve nem egy Maul-hoz vagy Vader-hez hasonló kész, félelmetes karakternek szánták. Nem is értem, hogy ezen mit kell egyáltalán magyarázni, mert a filmből egyértelműen látszódik.
Már nem csak unalmas, hanem izzadsgászagú is, amit csinálsz. -
#421 Na meg a prequeles parbeszedek nagyon gyengek ,unalmasak...anakin homokmonologja lol -
#420 Mindjuk nem mintha nem azt olvasna lepten nyomon az ember h megmondjak a tutit h ez egy disney-s lelketlen szar:) pont ez a legnagyobb klise ever:) ez a divat manapsag...
Kaptunk egy hommage-t ,es uj szeretheto karaktereket hozott be szerintem...
A prequel -t meg szereti az ember meg erdekes bolygok stb-t mutat be ,de ott nekem a karakterek nem ultek annyira mint itt...:( -
banita32 #419 Nálunk napi szinten megy össze-vissza minden rész, van egy 7 éves függőm :) Mondjuk az 1-2-3 nem tetszik annyira minta 4-5-6 de valószínűleg mivel akkor még gyerek voltam és másképp hatottak ezek a dolgok. Meg nekem túl szép az első három. Persze tudom akkor még a virágzás volt stb... (a story-val és többivel nincs bajom) csak néhol kicsit giccses nekem - mondjuk a 100000000 vízesés a szerelmes jelenetben. -
#418 Nekem meg pont jó volt :))
Óriási volt a tét, nem mertek nagyon újítani, maradtak a jól bevált New hope-nál, ami sokaknak nem jött be...
De nekem óriási élmény volt ezt újra látni ! :) A nem steril, koszos , nem highend környezet is SW védjegy, azt is ideje volt már újra látni ....
És iszonyat látványos is volt, leírhatatlanul jót tett a filmnek ,hogy nem only cgi volt, hanem amit csak lehetett megépítettek.
Lehet disney-zni, de a Birodalom Visszavág óta ez az első igazi SW világ ....
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.12.27. 10:38:12 -
gombabácsi #417 "Hülyén nézne ki hogy mit a marhák mennénk egy irányba."
pedig a legtöbb ember erre vágyik, ettől érzi biztonságban magát... olyannyira, hogy egy embertársát is lehülyézi, nullának tartja (finoman fogalmaztam), ha épp nem ért egyet az általánosan kialakult véleménnyel. azaz egy film többet jelent neki mint egy másik ember...
ja és most nézem újra az egész SW-t, épp a baljós árnyakat néztem, nagyon tetszik az egész, teljesen, minden ami benne van :)
tudom, troll vagyok, hiszen az ep1-2-3-ról a csordaszellem azt mondta ki, hogy azt rossznak kell tartani :) -
banita32 #416 Igen volt ami kevés volt és volt ami sok(k) :) Már csak ilyen elégedetlenke vagyok -
#415 Jo te pont egy masik kategoria vagy:)neked meg tul keves is volt ami visszakoszont az elozo reszekbol...
Ezt most nem bantasbol mondtam... -
banita32 #414 Bocsi azért had döntsem már el saját magam hogy tetszett vagy nem tetszett. És nem hinném hogy én attól nem tudok értelmezni
(nem szeretnék ilyen vitába belemenni, mert lehet hogy lealáználak kapásból), sőt lehet hogy több eszem van mint sokaknak együttvéve, és még az EU könyveket se olvastam (na jó nem mindet), hovatovább nem szokásom (sokszor) baromságokat beszélni.
De ha így vagyunk akkor most én is kezdjem el mondani hogy mekkora ez meg az vagy hogy tetszett? Emberek vagyunk. Vannak (vagyis nem igazán) érvek és ellenérvek. Hülyén nézne ki hogy mit a marhák mennénk egy irányba. -
#413 Ami nem tetszett nekem:
A karlendites mar tulzas volt:)
Illetve Snoke-t sem ertem h miert cgi..az eddigi szerepe nem indokolja hogy miert nem maszkkal oldottak meg...tartok tole h lesz ugribugris parbaj majd vele:(