1412
-
#532 Hát...a két rohamosztagosnak elég félelmetes volt, inkább sarkon fordultak mikor épp a vezérlő pultot szecskázta apróra, ordítva ... ;) -
Bandicoot #531 Kylo egy neveletlen fiatal akiben ott a sötét oldal ugyanakkor vívòdik magában. A nagyvezér nem bízta rá sem a rohamosztagosokat sem a szuperfegyvert. Emiatt van egy elég durva belső ellentét is a szintén fiatal Hux és Kylo közőtt.
Félelmetesnek kell lennie? Anakin tán félelmetes volt? Csak mert nagyjábòl vele lehetne összevetni Kylo-t és nem a Sith nagyurakkal.:) -
MrAndree #530 Ugye tudod hogy Kylo nem sith. De elvileg még Snoke se. -
Livius #529 Ma megnéztem az új részt, és ez már nem mondható Star Wars-nak. Amint a nyikhaj új keresztkardos Sithnövendék felbukkan az arcával, számomra az egész olyanná válik, mint egy ócska rajongói film. Egy Sithnek félelmetesnek kell lenni, olyat várnék el a filmben, akin látszik hogy legyőzhetetlen, ennek ellenére képesek voltak egy hülyegyerek karaktert bele rakni gonoszként a filmbe, vicc. Egyébként szerintem a Disney nem lehet tisztában az Star Wars univerzum, vagyis a Jedik és Sithek működésével.
Olyan nem létezik a Star Wars-ban, hogy egy Sith az erővel bánni tudó foglyát egyedül hagyja őrökkel, hogy majd azok elméjét irányítva simán kiszabaduljon. Számomra ez a része a filmnek egy óriási csalódás, és lejáratta magát a szememben az egész Disney, mert merem kijelenteni, hogy sok rajongó többet tud a Star Wars világ működéséről mint ők.
Egyébként a történet ahogy többen is írták egy nagy ötlettelen trágya kupac. Gyakorlatilag átkopizták a 4, 5, 6 rész történetét 80%-ban, és megint droidok után megy a keresés, aztán meg egy új halálcsillag pajzs kiiktatás a cél és megsemmisítés. Azért illet volna ennél egyedibb történet, mint hogy az eddigieket ismételjék újra.
Egyébként nem is értem hogy tudják sok blogokban, meg netes elemzők ezt a filmet dicsérni orrba-szájba. -
Bandicoot #528 Nem gondolom azt hogy két teljesen más film,inspirálta is őket tény, de azt gondolom hogy egyesek annyira rá akarják nyomni a remake jelzőt hogy mindenben az összefüggést látják még abban is amiben rohadtul nem kéne, ilyen a karakterek összehasonlítgatása, amiből rendre azt akarják kihozni ezek a csudakritikusok hogy milyen gyengék az új karakterek. A Marysue elméleted is egy vicc, Rey továbbra is egy jelenetben le lett győzve, és nem nem bánik jól se a fénykarddal (csak a film utolsó jelenetében mikor összeáll a fejében minden), se a stukkerral (lő vagy 6-8-at...Abból 2 azaz kettő talál....Ez jó arány?..:D )
Ren elméletben Vader-hez akar hasonlítani a filmben de mint karakter abszolút eltérő tőle és inkább az ifjú Anakinhoz kéne hasonlítgatni mintsem egy öreg tapasztalt Sith nagyúrhoz. És nem nem mindenki hasonlítja hozzá,érdekes módon az értelmes kritikusok látják a karakter lényegét és mélységét. Nem csak azt hogy szar mert nem félelemkeltő és nem olyan mint Vader (tipikus esete a rossz karakterösszevetésnek)....
Az hogy az adott karakter milyen pozíciót tölt be, milyen ruhában van az máris összevethetővé teszi másik karakterrel,még ha sem korban sem háttérben ne egyeznek meg??? Ne röhögtes...
Ráadásul a maszk továbbra sem Vader miatt van rajta (pontosabban rajTUK lévén a Ren lovagjainak "fejdísze"), a sithek pedig rendszerint feketében tolják. -
Pares #527 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
"1. Simán megmenti saját magát a roncsárus verőembereitől, Finn segítsége nélkül"
Igen, szerinted miért hordja magánál azt a vívóbotot? Dísznek? Szerinted hogyan sikerült túlélnie ennyi évet egyedül azon a szeméttelepen annyi kétes figura mellett? Ez a jelenet pont azt hivatott felépíteni, hogy Rey meg tudja magát védeni, ahogy azt Hannak is megmondta...
"2. Elmenekül a rohamosztagosok elől, ő vezeti a speedert, elköti a MF-t"
És? :D
"3. Ő vezeti a MF-t, tökéletesen, lerázza a TIE-vadászokat"
Ahogy a kis Anakin is a fogatot, vagy ahogy Luke az X-Winget... Rey sem először ült pilóta ülésbe... És mind a hárman az Erő segítségével voltak sikeresek...
"4. Megmenti Han-t és Chewie-t a csápszörnyekkel
5. Megmenti Finnt a csápszörnyektől."
Komolyan ilyen dolgokba kötsz bele? :D
"6. Megakadályozza, hogy az elméjét kiolvassák - sőt, ő olvassa ki a vallató sötét jedi elméjét"
"7. Egyedül megszökik jedi mind trick-kel (James Bondot trükközi le btw :D)"
Takodana-n sem sikerült megakadályoznia, és a bázison is elég sok mindent kiolvasott Ren az agyából. Éppen csak már a végén állt ellen Rey, amikor a térképet akarta kiolvasni. Ren ekkor fedezte fel a lányban rejlő erőt és szemmel láthatóan megrémült tőle, lehet hogy ezt érezte meg Rey a köztük fennálló kapcsolaton keresztül? Nem tudjuk, hogy hogyan működik a gondolatolvasás, sőt egyik Jedi erőről se tudjuk pontosan, hogyan működik, szerencsére. Annyit tudunk ezekről az erőkről, hogy sok szerepe van az akaraterőnek. Pont előtte világosította fel Reyt Maz Kanata az Erővel kapcsolatban, hogy az mindig segíteni fogja.
"8. Elveri a főgonoszt egy párbajban, ha nincs a földrengés, Ren halott"
Durva sarkítása és leegyszerűsítése az egész jelenetnek, bár már meg sem lepődöm rajta. Ren-t meglőtték azzal a fegyverrel, aminek erejét elég sok jeleneten keresztül felépítették. Az is nyilvánvalóan látható volt a filmben, hogy Ren azért nem védte ki a lövést, mert máshol járt az agya, egyáltalán nem koncentrált (rögtön az apja megölése után). Finn-t még így sebesülten is elég könnyen elverte. Rey meg végig védekezett. A szakadék szélén legyőzötten állt, Ren meg nem akarta megölni, meg is mondta neki, hogy tanárra van szüksége, Snoke is azzal bízta meg, hogy vigye el hozzá a lányt. Rey meg ekkor rákoncentrált a benne rejlő Erőre, és meglepte Ren-t.
Tudom, hogy úgy is fölösleges magyarázni, mert úgy is találsz valami kifogást.
-
Pares #526 Annyit érveltem már, hogy a fele is sok, de nyilván basztál rá visszaolvasni... -
#525 meg kellett volna halnia ahogy Luke-nak és Anakinnak is már gyerekként...oh wait...:)
most tényleg azon lepődünk meg h a főhőst bár elkapják , de csak sikerül megmenekülni, meg látszik h alapvetően gyengébb , de csak nem öli meg kylo a végén
Utoljára szerkesztette: barcalaci84, 2015.12.28. 11:12:11 -
gombabácsi #524 mert nem volt az?
ez igazi sosem hibázó tököscsaj -
#523 az...most is olyan sivár karakter volt Rey, unatkoztam is rendesen :))) -
gombabácsi #522 ezt fogod megkapni, igazi tökös jedik lesznek, nem lúzerek.
igazi sivár jedik, akiknek egyetlen jellemzőjük a tökösség lesz, lásd szuperhősfilmek...
:( -
#521 ja ez lemaradt szóval:
szerintem kYlo darth vader wannabe , de jobban hasonlít Luke-ra...
Rey meg Luke wannabe, de Anakinre hosonlít.... -
#520 Kylo rettenetes gonosz ember, ez nagyon átjött, vele lesz még baj az tuti ! :)) -
#519 meg azért szerintem nagyon úgy fest h kylo igen kemény lesz Snoke segítségével a következő részben...Rey meg hallgatja majd a bla-bla t luke-tól...megkísérti a sötét erő stb...Rey szopni fog keményen szerintem a következő részben... legalábbis nekem erre utal minden
meghalni persze nem fog ő se:) -
MrAndree #518 Én nem állítottam hogy volt, azt mondtam beleillik. Inkább ő mint megint egy Luke vs Vader. -
#517 De mi a baj ezzel, hogy mindenhonnan kimászik a szarból ?!
Gyerekkorom óta várok egy ilyen jedire, aki nem esik hasra a saját lábától, mert hisz jedi ! :)
Luke tehetséges volt, de igazából mindig egy luzer maradt, Obivan egy unalmas fapofa, yoda , ő yoda de még ő is szégyenben maradt, nekem kell már egy jedi aki valódi jedi, nem kaszabolják darabokra az első komoly meccsen :))
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.12.28. 10:09:12 -
#516 Mármint Rey Skywalker ? :D -
#515 Jó, mindegy, de valami bennszülött féleség, aki megijedt Reytől. -
#514 buckalakók..az egy másik bolygó ! :) -
#513 Naná, hogy megold, ő a szegénylegény a mesében, ez teljesen jól van így . -
#512 De ha jobban belegondolsz nem tudsz gyenge, sebezhető pontjára rámutatni, hacsak nem arra, hogy rendre 1/4 adag élelmet kapott a lootolt cuccokért. Másban mindenben überprofi. Nyelvismeret, űrhajók kezelése, műszaki ismerete, elver bárkit, aki az útjába áll. Luke-ot anno tényleg elpicsázták a buckalakók az elején, itt meg mintha az egyiket el is zavarta volna Rey, amikor a kis droidot megmentette. (Gondolom az buckalakó volt, mérget nem vennék rá.)
Utoljára szerkesztette: Rita79, 2015.12.28. 10:02:58 -
#511 szerintem leegyszerűsíted...szerintem kYlo darth vader wannabe , de jobban hasonlít Luke-ra...Poe-ban és Finnben is van egy kis Solo... ....tovább nem folytatom...
amit csinált JJ: fogta az első 3 részt...összekeverte egy mixerben...csavart egy kicsit itt csavart egy kicsit ott...
lehet mondani h ez ötlettelenség , de valahogy én nem osztom ezt...egyszerűen annyi lehetőség lett volna h csak lekapnak egy könyvet ha már nincs ötlet és azt filmesítik meg...az sokkal biztonságibb játék is lett volna szerintem....
nekem művészi lett ez a csavargatás...és én úgy érzem h tökéletesen ágyaztak meg h 2 szuper folytatás lehesssen...pl számomra tökéletesen felvezették azt h Kylo nagy geci lesz...ha egyből csak egydimenziós Dath vader lett volna az nekem nagyon nem jött volna be ,de most h "Han segített neki" ...
továbbra is tartom hg a film egy hommage és nem az ötlettelenségek miatt kösönnek, mosolyognak viszza a dolgok... -
#510 Rey mindenkit elver, mindent megold. Nézd meg az összes jelenetet, amiben szerepel. Lentebb fel is soroltam, egyébként nemcsak én, hanem a fél internet rajtam kívül.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
1. Simán megmenti saját magát a roncsárus verőembereitől, Finn segítsége nélkül
2. Elmenekül a rohamosztagosok elől, ő vezeti a speedert, elköti a MF-t
3. Ő vezeti a MF-t, tökéletesen, lerázza a TIE-vadászokat
4. Megmenti Han-t és Chewie-t a csápszörnyekkel
5. Megmenti Finnt a csápszörnyektől.
6. Megakadályozza, hogy az elméjét kiolvassák - sőt, ő olvassa ki a vallató sötét jedi elméjét
7. Egyedül megszökik jedi mind trick-kel (James Bondot trükközi le btw :D)
8. Elveri a főgonoszt egy párbajban, ha nincs a földrengés, Ren halott
-
#509 Rey alapból nem ver el senkit, legalább is abban a verzióban amit én láttam...
Valahogy megvédi magát egy egyértelműen nem túl képzett jedivel szemben, aki még sebesült is, aztán elszalad ...:) -
#508 Ez közkeletű tévedés. Az eredeti trilógiában nem volt Mary Sue karakter. A főszereplő, Luke nem volt tökéletes, messze nem. Lentebb írtam is, hogy miért.
A Mary Sue-k legnagyobb átka, hogy kizárják a karakterfejlődést. Ha a főhős már az első részben tökéletes, akkor hová tud vagy érdemes fejlődnie a többi részre? Az új SW filmeket eleve három részre tervezik. Rey mindenkit elver az elsőben, ideértve a főgonoszt is. Magától tud fejlett erőképességeket használni stb. Luke ezt a szintet a ROJ-re érte csak el. Luke-nál a néző együtt mozog a karakter fejlődésével. Az ANH-ban egy tehetséges fiatal pilóta, de semmi több, van benne potenciál. Az ESB-ben elkezdi használni igazából az erőt (Rey-nek a mezét sem viheti még ekkor sem), de a végén csúnyán beleverik az orrát, alázatot tanul, túl elbizakodott, amikor neki megy Vadernek a Bespinen. ROJ-hez kellett eljutnunk, évek teltek el, mire igazi lovag lesz. Ezt a fajta karakterfejlődést nem hülyeségből találták ki: mert működik. Minden győzelem ezerszer édesebb és hatásosabb a moziban is, ha azt megelőzte egy-két vereség. Van tét, van kihívás, van izgalom. Rey alapból mindent vitt. Nincs semmi feszültség már. -
#507 nem voltak sötétek...de szerintem karakteridegen volt ahogy vele bántak...nekem ebben a részben az a h Han volt akit megszerettem anno...
én spec nagyon féltem h az öreg Harrison fordot fogom látni...de a megjelenéstéől kezdve eloszlottak a kételyeim...Han Solo-t láttam és ere a storyja ráerősített, csempészestől mindenestől... -
#506 Ha te azt gondolod, hogy a TFA és a ANH két TELJESEN más film, akkor nem is tudom, hogy miről beszélünk. Ren Vader wannabe, még nem Vader és ennyi filmes, dramaturgiai hiba után talán már sosem lesz, de a világon mindenki, minden kritikus Vaderhez fogja hasonlítani. Még ő is hozzá hasonlítja saját magát a filmben! SW villain, sötét jedi, fekete ruhában jár, maszkot visel és a rohamosztagosokat irányít, egy hologram-vezér utasítására. De tényleg, semmi köze Vaderhez.
Poe-nak sincs Han Solohoz. Csak épp remek pilóta, ikonikus mellénye... izé, kabátja van. Tökös, vicces, sármőr, beleröhög a halál arcába és a lázadókat... izé, ellenállást támogatja. De tényleg, semmi köze Solohoz. Nem is hasonlít rá. Rey-nek se Lukehoz, tök véletlen, hogy sivatagi bolygón élt elzárt életet, alacsony sorból lett csodagyerek, ő az utolsó a rendjéből és egy öreg legendás Jedi tanítja majd és szinte biztosan rokoni szálak fűzik a főgonoszhoz. De ényleg semmi köze hozzá.
Nem azt mondom, mint sokan, hogy a TFA egy ANH remake, de hogy erősen inspirálta őket az ep4, az tuti. -
#505 Én csak általánosságban annyit mondtam, ha már könyvekben megjelenítették karakteridegenként, akkor biztos az is. Nem arra utaltam, hogy azt a Hant kéne ebbe a folytatásba, csak hogy ha már más elismert író ábrázolta karakteridegenként, akkor biztos ők voltak a sötétek az SW-hez. :D -
#504 Amit írtam, abban semmi ad hominem nem volt. Ellenben te mindjárt jössz a "tudatlan", "hozzá nem értő" stb dumával. Én nem minősítelek, te igen. Az első hozzászólásban. Érvekről beszélsz, de nem érvelsz.
"Ja, persze, mert te aztán letudod, látszik is az első hozzászólásodban, amiben kapásból jó néhány hülyeséget és sarkított példát sikerült leírnod."
Én legalább leírtam valamit, amit alá is próbáltam támasztani. Te csak ontod az észt, nulla érvek. Ennyire nem érted a magyart? Nem látod, mit csinálsz? Kinyilatkoztatsz, de nem érvelsz. Pl. azt írod, hogy hülyeség, amit írok (ami amúgy a véleményem ..., ha egyáltalán érted ezt, te fanboy, te), de azt már nem írod le, hogy MIÉRT.
Maul szerintem nem badass és még kevésbé félelmetes. Az unalmas Liam Neesont megöli, de lényegében az első párbajban végeznek is vele a Jedik. Az előzmény trilógiának igazán sem főgonosza, sem főhőse nem volt. Vagy túl sok volt mindkettőből, nehéz eldönteni, az egész zavaros volt. Vagy mindkettő Anakin volt, nem tudom eldönteni.
Ren karakterének meg pontosan az a baja, hogy nem félelmetes. A TFA egy eléggé egyenes, nem túl bonyolult újragondolása az ANH-nak. Ha Ren nem félelmetes, az FO meg értelemszerűen gyengébb, mint a Birodalom volt, akkor mégis mi okozza a feszültséget? Ki az ellenség, akitől félteni kell a hősöket? Mitől lesz dráma és izgalom? -
MrAndree #503 Köszi. Mondjuk akkor szerintem egy star warsba bőven beleillik egy ilyen karakter. -
#502 Nem szeretem az EU-t, csak a neten olvastam róla, de egy könyv nem volt a kezemben soha. Egyáltalán nem zavar, hogy kukázták az EU-t. -
#501 https://en.wikipedia.org/wiki/Mary_Sue
Lényegében egy olyan karakter, aki tökéletes, hibája (ha van) csak látszólagos, valójában egy képregényhős, hibátlan és mindent legyőz. Általában az író, szerző saját power fantáziájának megszemélyesítése. Nincs feltétlen baj a Mary Sue-kkal, csak inkább valók fanfic-be meg gyerekfilmekbe, mint egy elméletben mindenkinek szóló egész estés moziba. Vagy regénybe, vagy más kreatív műbe. -
#500 én pont ezért is örülök h kukázták a könyveket... -
MrAndree #499 Amik azóta kukázva lettek. Meg ott teljesen más események is történtek mint az ”itteni" múltban amik a karaktert is más irányba vitték. Az egy másik Han volt, más sztorival és más behatásokkal. Szerettem én is a könyveket de nem használom őket referenciának mert a disney ezerszer elmondta hogy nem azt a sztorit viszik tovább. -
#498 Karakteridegen? Akkor sztem ezt beszéld meg a többi megjelent könyv íróival is, akik pont ilyen karakteridegenként viszik tovább Hant. -
#497 szerintem ez teljesen karakteridegen lett volna... a filmben lévő story han-osabb:) -
MrAndree #496 Lehet. Csak Han-t ez szerintem sose vonzotta, ha emlékszel még anno a Birodalomban is le akart lépni, pedig ott is marasztalták, és végül csak a Jediben kötelezte el magát teljesen. Aztán családot alapított, gyereke lett. De nem jött be, azt kellett látnia hogy a fia átáll a sötét oldalra, a legjobb barátja meg száműzi magát bűntudatból. Szerintem tipikus Hanos dolog emiatt lelépni. -
#495 Szerintem azért, mert mert maradhatott volna a vezetőségben, kicsit busásabb pénzért és elismerésért. A fia kudarca meg még jobban össze kovácsolhatta volna a feleségével, a megoldás közös kidolgozása miatt is. De ez csak az én véleményem, hogy mi lett volna ha.... -
MrAndree #494 Miért is? -
MrAndree #493 Szerintem nem a pénzért ment vissza, hanem hogy "felejtsen". Leiát, azt hogy a fia éppen szerte szét gyilkolássza a galaxist. Ez is ugyanúgy önkéntes száműzetés mint amit Luke csinált.