Star Wars 7-8-9

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"Láttál már Sith-et ahogy Jediből csinál engedelmes zombit?"

palpatine/anakin? 😊
persze tudom, ott nem erővel érte el a zombisítást 😊

Ismét egy túlzásokkal, tudatlansággal és ferdítésekkel tele véleményezés, szóval:

Az elmetrükk csak a gyenge akaraterejű egyéneken működik, plusz vannak fajok, akik alapból immunisak rá, Jabban és Watton ezért sem működött, és Kylo Ren gondolatolvasása is ezért botlott meg Rey agyán, aki ráadásul Erő-érzékeny. Láttál már Sith-et ahogy Jediből csinál engedelmes zombit? Vagy fordítva? Vagy volt példa más Erő-érzékeny ember befolyásolására? A filmekben csak annyit láttunk, hogy random rohamosztagosokat és egyszerű embereket sikerül befolyásolniuk. Rey meg nyilván nem az... Az elmetrükkről meg honnan máshonnan hallhatott volna, mint az olyan mítuszokból, mint amilyeneket Luke-ról is hallott, és amikről később maga Han Solo mondta azt, hogy mind igaz...

Rey egész eddigi életében a Jakkura lezuhant roncsokat szedte szét és adta el, közben pedig meg is kellett magát valahogy védenie, ennyire hihetetlen, hogy jó szerelő lett belőle és önvédelemből is ráragadt valami?

Finn kisgyerek kora óta egy bázison élt, ahol csak emberek voltak. Hogyan tanult volna meg bármilyen másik idegen nyelvet? Persze hogy nem ért semmit, ha elszigetelségben élt ezidáig. A Jakkun meg éppen emberekből volt hiány, ott volt mindenféle idegen lény... Ja, de az is hihetetlen, hogy droidok és idegen lények közt felnőve ráragad valami a nyelvükből...

A többire nem is reagálnék, már jó párszor leírtam (leírtuk), hogy miért hibásak ezek az érvek, látszik hogy te is gondolkodás nélkül csak azt kerested, mibe lehet belekötni. Vagy éppen csak az a baja egyeseknek, hogy nem szájbarágósan mondtak el minden egyes részletet, mint egy dokumentumfilmben.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Bandicoot
Luke az ESB-ben erőt használ rögtön az elején (fénykard behúzás).

- Luke a buckapatkányokra lövöldözésen túl simán jobb mint bármelyik pilóta + Anakin is gyerekkorában leiskoláz bárkit pilótaként..:-P
- A filmben elhangzik hogy már vezette a gépet (Amikor beszállnak és kérdezi Finn hogy tudja-e vezetni akkor válaszként azt is mondja: "Évek óta nem vezettem!"
- Ez nemigazán értem miért gond egy olyan embertől aki mindenféle űrhajók és egyebek szétszedéséből "él" és Unkar PLatt mellett ellesett sokmindent (nyilván nem csak úgy fejből tudja milyen módosításokat csinált az a zizé)
- Ért a számítógépekhez? Wtf? Mert becsuk egy ajtót? 😄
- Lévén úgy nőtt fel hogy a megélhetéséért kellett nap mint nap küzdeni + a múltja ugye még nem ismert,de erősen lehet találgatni.
- Ahogy Luke is...😊
- Nem, a stukkerral kapásból az első lövés mellé megy a második talál..Aztán lead még lövéseket amiből egyetlen talál a többi nem. Ez tökéletes?
- A képzés sejthető hogy volt. A kézifegyverekben láthatóan jártas. És nem nem veri el simán, amíg össze nem áll a fejében ki is ő mást sem csinál csak védekezik és menekül. És lehet nem érdekel hogy a főgonosz mentálisan és fizikálisan is sérült volt, de ettől még durván az volt. Ráadásul a főgonosz (aki szerinted nevetséges, nyilván te is azokat erősíted aki Vader szintű karaktert hiányolt - gratulálok) egy "sith" tanítvány, képzése nincs befejezve, fegyelmet nem tanult, és megfelelési kényszere van,a film végéig fokozatosan gyengül mert folyamatosan elbukik és a nagyvezér is érzi benne a vivódást.
- A képzésre fentebb a válasz,ergo nincs mindenféle képzés. Egyébként a történetekből tudhatja hogy van ilyen és nem simán használja,3-jára sikerül neki erős koncentrációval.
- Ennek sok köze nincs az erőhöz lásd Jabba... És nem "kiolvassa az elméjét" hanem mikor Kylo-nak nem sikerül a vallatás beindul a félelme és Rey ezt látja. Ahogyan apu is látja Luke fejében a gondolatokat a ROJ végén. Erre csak a családtagok képesek ilyen pontossággal.
- Kitépi egy mentálisan és fizikálisan sebzett padawan "kezéből"... Ejha.

OP? Már ott tartunk hogy OP karaktereket keresünk egy filmben, mint egy játékban??? 😄
Szakadok.... És megint ott tartunk hogy két totálisan eltérő karaktert hasonlítunk össze.
Luke egy családban nőtt fel harcoktól távoltartva. Képzést először Obitól kapott. Rey magányosan nőtt fel, szinte napiszinten küzdve az élelemért egy igencsak kihalt bolygón. Rey látomásaiból egyértelmű hogy már kapott képzést, majd hátrahagyták a bolygón nem éppen szerető környezetben. Miért kéne teljesen olyannak lenni mint Luke-nak? Ez a vicc hogy ha eltér valami az ANH-tól az baj meg abba belekötünk..De ami azonos az is baj 😄
WTF...az....

"Nincs ps4 exclusive mióta létezik a streamelés pc-re" GIGALOL!:D

nagyon jól összeszedted.
sőt szerintem a többi szereplő is "videójátékos karakterré" lesz kifuttatva a többi részben. azaz magyarul a kib*szott nagy TÖKÖSSÉGÜK lesz az egyetlen jellemzőjük. azaz, magyarul, röviden és egyszerűen összefoglalva: egysíkúvá lesz alakítva mindenki, a tökösség érdekében. a tökösség önmagában pedig egy nagy nudli, egy nagy semmi. egy sivár unalmasság. a kreativitás megölése.
és pontosan ez a tudatos céljuk dizneyéknek...

lwb
wtf?

Luke az ANH-ban egyetlen Erő-képességet használ: pontosabban céloz a végén a Halálcsillagnál. Luke-ot elkezdi Obi Wan képezni a hajón, ennek ellenére az ESB végéig fénykardpárbajt nem vív senkivel élesben és ott is elverik,mint a lovat. Luke nem használ mind trick-et a ROJ elejéig és ott is 50-50% a siker. Luke addigra már két Jedi Mester tanításán túl van, Jabbát mégsem tudja becsapni. Luke magához vonzza a fénykardot, de mindezt OBi Wan tanítása után ráadásul 1-3 évvel azután, hogy felfedezte, hogy Jedi. Nyilván volt elég ideje gyakorolni és elmélkedni azon, amit Obi Wan tanított neki.

Ehhez képest Rey nulla tanítással, 19 fucking évesen !!!, semmi tapasztalattal:

- legalább olyan jó pilóta, mint Han Solo, sőt
- nemcsak kis gépet tud vezetni, mint Luke, hanem nagy teherszállítót is, mint Han, mindkettőben tökéletes, Luke sose vezette a MF-t
- sokkal jobb szerelő, mint bárki a filmben, ideértve Hant és Chewiet is
- ért a számítógépekhez - jobban, mint Finn vagy akárki
- kitűnően verekszik és úgy általában akrobatikus
- perfekt beszél vukiul, droid-csipogásul, plusz azon az idegen nyelven, amit a roncsárus beszél (ellentétben Finnel, aki sehogyan sem ért)
- tökéletesen tud bánni minden lőfegyverrel
- tökéletesen harcol azzal botizével
- mindenféle kiképzés nélkül,szó szerint életében először fog fénykardot és mindjárt simán elveri az EGÉSZ FILM FŐGONOSZÁT (nem, nem érdekel, hogy Kylo Ren sérült volt stb, nem verjük el a főgonoszt az első filmben)
- mindenféle kiképzés nélkül simán használja a jedi mind tricket (honnan tudja egyáltalán, hogy van ilyen? Luke meglepődött, amikor Obi Wan egy MESTER használta az ANH-ban), amit Luke először a ROJ-ban használ - a trilógia legvégén
- első alkalommal nemcsak ellenáll egy képzett (ha padawan, akkor is) sötét jedi agyolvasásának - sőt! konkrétan ő olvassa ki a vallató elméjét
- nemcsak felemeli a kardot a földről, hanem kitépi a másik erőhasználó "kezéből"

Rey OP, hogy Mary Sue -e azt nem tudom, talán nem. De OP. Kylo Ren meg nevetséges. Ez egy olyan zsákutca, ahonnan nehéz lesz az Ep8-nak kimanővereznie magát. A film kb felétől egy pillanatig sem éreztem semmi feszültséget, amikor Rey volt a képernyőn. Tudtam, hogy minden helyzetet megold, mindenkit legyőz. Mint egy videojáték karakter. És nem, Luke nem ilyen volt. Luke az ANH-ban végig szopott. Lényegében annyit csinált, hogy felerősítette az amúgy egyetlen előnyös tulajdonságát: hogy jó pilóta volt. De ott is sokkal reálisabb volt az egész. Nem vezetőként került a Halálcsillaghoz, hanem egy szimpla pilótaként és csak sokadik volt ő, aki megpróbálta a bázist kilőni, nem ő volt a Kiválasztott, sem a sztárpilóta. És Darth Vader még így is kilőtte volna őt, ha nem jön Han a végén.

Ha Rey szerepel az ANH-ban, akkor egymaga csinált volna mindent, max a többiek ott csetlettek-botlottak volna mellette, mint Finn.

Gazdagon díszített sivatag nagyon sok homokszem. Tetszett , hogy vigyáztak arra is , hogy túl sok szöveget ne kelljen megtanulni a színészeknek,hogy egyszerre túl sok színész ne szerepeljen ,hogy ne kelljen sokszor felvenni . A hatalmas tereket jó hogy nem töltik meg semmilyen látvánnyal. Húgy langyos ábrázolják a sötét oldalt egy olasz popénekes retardált vezérrel, a fő gonosz meg egy hatalmas mesebeli óriás, akit kölcsönöztek egy másik szakadt varázslós baromságból. Nem irányítják a néző tekintetett,nem emelnek ki semmit,nem hangsúlyoznak. PL:Amikor leszáll a gonoszka rémisztő repcsije akkor azt oldalról látjuk,jelentéktelennek tűnik,nincs nagy színre lépés. Hasonlítsátok össze korábbi filmekben milyen pompában érkezik Darts Vader a Halálcsillag építésének ellenőrzésére .Nincs sava borsa a filmnek. Lélektelen az egész. A nyugdíjas hősöket borzasztó látni is.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Kylo Ren, eredeti nevén Ben Solo, Han Solo és Leia Organa fia. Luke tanította Jedinek, de a nagyapja, Darth Vader megszállotja volt, Snoke meg áttérítette a sötét oldalra. Azért ölte meg az apját, hogy rendezze belső konfliktusait, és véglegesen átálljon a sötét oldalra. Az Expanded Universe már nem hivatalos, de nyilván vettek át belőle ötleteket.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

A könyveket kukázták, pont mert túl szerteágazó volt már az egész sztori. Valószínűleg vesznek majd át dolgokat, ahogy tették is már ebben is, de nem azokat fogják követni.

Why so serious?

Sziasztok.
Láttátok a 7.-részt? Hogy tetszett. Szerintem egy kicsit elszúrták a sztorit. Nem? Mióta van Han Solo & Leia Ben nevű fia aki Kylo Ren nevet viseli? Én úgy tudom hogy Soloéknak 3 gyerekük volt egy iker pár - fiú és egy lány- Jaina, Jacen, Anakin ezek közül az ikerpár fiú tagja lesz Darth Ceadus. Akkor ki volt ez a Kylo Ren. És miért kellett meghalnia Han Solo-nak? Sok olyan kérdés van amire nincs válasz? Vagy mégis van rá válasz? Erre tud nekem valaki választ adni? Üdv Imre
<#eljen>

ximix
Egy kis nosztalgia
Bandicoot
Hagyjuk már ezeket a könyvek alapján kinek hány gyereke volt meg egyéb eszmefuttatásokat,bár vegyesen szedegettek a könyvekből dolgokat,abszolút nem követik egyik könyvet sem.

Egyébiránt ha mondjuk 10 éves korodtól úgy szólítanak hogy mondjuk huszonöt tizenhárom és így élsz 10-15 évet nyilván nem túl vidám életvitellel, akkor lehet te sem emlékeznél már lófaxra sem.😊

Ha figyeltél - illetve nyilván nem figyeltél - nem elit harcosnak képezték ki.

Ha voltál katona és tegyük fel a hadtápnál szolgáltál, nem biztos, hogy mélységi feladatokban vagy a legkirályabb. 😉

ReszegKoldus
Én is valahogy így gondoltam, a lényeg, hogy legyen rejszoló 😊

“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”

Reyből Solo szerintem már csak úgy lesz, hogy férjhez megy Ben Solo-hoz a IX. epizód végén 😄

Utoljára szerkesztette: Pares, 2015.12.20. 17:48:12

Nem vették át egy az egyben az EU-s történetet, kevertek rajta egy kicsit, Ben Skywalkerből és Jacen Soloból lett Ben Solo, vagyis most már (Darth Caedus helyett) Kylo Ren (aki ugyebár nem Sith). Azt nem tudom, hogy Rey valóban Luke lánya-e, csak spekulálok. Ha igen, akkor lehet, hogy valamit átvesznek Jaina történetéből is.

Finnél szerintem akkor telt be a pohár, amikor megölték (feltételezhetően?) az egyik társát(?), utána meg parancsot kapott a falusiak kivégzésére. Ha nem mosták rongyosra 15 éven keresztül az agyát, akkor azért érthető valamilyen szinten a hezitálás és a kiábrándulás. Ezek nem klónkatonák...

ReszegKoldus
Reyből remélem Rey Solo lesz majd.

“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”

tjoe
Egyik személyeskedő írás/minősítés sem tetszik. Nem kell vele egyetérteni, de tartsuk tiszteletben egymás véleményét.
Utoljára szerkesztette: tjoe, 2015.12.20. 17:30:12

De hová tűnt Damon Hill?!

ximix

Ez a Han Solo fia alias Jacen Solo későbbi Darth Ceadus =? Kylo Rent, halála akit nővére tesz jégre Jaina vagy most még nem hal meg és akkor Rey=/= Jaina ?
Luke-nak nem volt lánya, fia volt Ben .

Az a Finn csávótól kész vagyok, nem emlékszik a nevére... olyan kicsi volt mikor elvitték katonának ? akkor kb. 10- 15 év kiképzés után olyannak kéne lennie, mint az acélnak, nem ilyen hepi face nyegleonak ...
tjoe
...és a "vélemények" ültek részegen moziba?
Nem mellesleg én nem írtam le sem azt hogy jó, sem azt hogy szar a film. Ezek után érdekes lett volna ha leidiótázol.

Bandicoot
Még mindig reálisabb észrevétel és kevésbé személyes mint az amit lnetebb leírt a kedves állítólagos SW fanatikus,miszerint akinek ez csak degeneráltaknak tetszik.😊

Nem, én ezeket a "véleményeket" minősítettem. Meg adtam egy tippet. Akkor minősítettelek volna, ha azt írtam volna, hogy egy idióta vagy, mert hülyeségeket írsz. De nem ezt írtam.

tjoe
"egyesek olyanokat írnak, hogy nem volt történetete, meg üres volt, meg copy-paste remake. Az ilyen "véleményeket" nem lehet komolyan venni. Legközelebb ne részegen üljetek be a moziba."

Hol van itt kérdés? Még ő is leírja hogy a véleményeket írókat minősíti.

Azokat lehet minősíteni akik úgy nézik a filmet, hogy utána olyan kérdéseket tesznek fel amikre a válaszok a filmben szájba vannak rágva.

tjoe
Én meg attól fogom a fejem, hogy miért nem tudtál megmaradni a film minősítésén és miért a veled egyet nem értőket minősíted.

De az előzménytrilógiában igen, és tudtommal az eredetiben nincs kifejezetten szó arról, hogy a Rohamosztagosok ki fia ki borjai. Lehettek köztük akár klónok is.

Szívemből szóltál... 😉
Könnyen lehet.

Egyesek olyanokat írnak, hogy csak a fejemet fogom, szóval akkor most már én is leírom a véleményem és ahogy én a filmet értelmeztem:

Kylo Ren nagyon jó karakter. Nem, nem olyan félelmetes és erős Sith, mint Maul, Palpatine vagy Vader, de az ő karaktere nem is erről szól, és pont ezért jó. Az öregapja iránti megszállottsága vezette a sötét oldalra, az, hogy Jediként nem lehet olyan erős, mint Vader. Ezzel kapcsolatos félelme a filmben is elhangzik a visszafelé elsült gondolatolvasáskor. Még a kiképzését sem fejezte be, álljon az bármiből is, és látszott, hogy sokszor nem tudja irányítani a dühét sem. Valamilyen értelemben még kezdő, hogy úgy mondjam, erős, de fegyelmezetlen, a sötét oldalt még nem tudja teljesen az irányítása alá vonni. Még tisztetletet sem harcolt ki magának, hiszen Hux-al jóformán egyenrangúnak tűntek. Ráadásul elég durva belső konfliktusai vannak, nem állt még át teljesen a sötét oldalra, "kísérti a fény". Amikor az egyik tiszt jelenti neki, hogy nem sikerült megtalálniuk a droidot és hogy elszöktek, akkor sem nem kapásból a tisztet ölte meg, ahogy azt Vader hobbiból űzte, hanem a berendezésen vezette le a dühét. Az apja megölésével akarta magát véglegesen a sötét oldalra állítani (az a jelenet egyébként zseniális volt, ahogy besötétült és vele együtt a fény, és a remény is elveszett). Kylo Rent szerintem tökéletesen jelképezi a fénykardja is, azon is látszik, hogy nem tökéletes, nem olyan, mint egy igazi fénykard, inkább olyan, mintha valaki olyan rakta volna össze, aki még nem értett hozzá teljesen. Nagyon érdekes lesz az ő története a továbbiakban...

Rey egyelőre egy Reytély (😄), bár először úgy tűnik, hogy talán ő is Leia és Han gyereke, ahogy Ben, de utána egyre jobban úgy érződik, hogy valójában Luke lánya lehet. Ez persze felveti a kérdést, hogy ki volt az anyja, de ahogy láthattuk, nem dobták ki teljesen a kukába az EU-t, ott pedig megtalálhatjuk a kérdésre a választ. Persze az is lehet, hogy semmi köze a Skywalkerekhez, de abból, amit láttunk, erre most nem fogadnék. A másik kérdés, hogy miért hagyhatták ott a Jakkun, úgy hogy nyilván soha nem mentek volna vissza érte... Vagy másképp: miért hagyhatta ott Luke a lányát azon a bolygón? Szerintem azért tehette, amiért visszavonult Ben Solo "árulása" után. Rájöhetett, hogy a Skywalker vér túl sok kockázatot jelent, és inkább otthagyta a lányát egy jelentéktelen szeméttelepen? Bár ez az egész elmélet nagyon gyenge lábakon áll, mert egyelőre nem tudjuk, hogy Ben kb. mikor és hány évesen tért át a sötét oldalra, mindenképp nagyon fiatalon kellett megtennie (de láthattuk már az előzménytrilógiában, hogy a Jedi képzés nagyon fiatalon, már néhány éves korban kezdődik). A másik érdekes dolog, hogy Rey teljesen nyilvánvalóan nagyon Erő-érzékeny. Az egész film másik témája gyakorlatilag arról szólt, hogy hogyan fedezi fel az erejét (Az ébredő erő, huh?). Szerintem az egyik döntő momentum az lehetett, amikor Ren a gondolatait akarta olvasni, lehet, hogy akkor ébresztett fel benne valamit, amitől még Ren is megrémült. Az pedig nem igaz, hogy Rey nem értett semmit a közelharchoz. Emlékeztek hogy könnyedén helyben hagyta a két támadóját Jakkun? Meg minek hordaná magával azt a vívóbotot, ha nem tudná használni? Nyilván ráragadt valami az évek során önvédelemből, kénytelen volt megtanulni védekezni, túl kellett élni. Plusz ehhez ugye még hozzáadódik a benne lappangó Erő-érzékenység, amiről nem is tudott, és ami nagyban segíthette.

FN-2187, khm Finn nem hiszem, hogy Erő-érzékeny lenne, csak elég jó katonai kiképzést kapott. Nyilván vele kapcsolatban az az érdekes, hogy miben más, mint a többi katonatársa, hogy az első bevetésén rögtön bedobja a törölközőt. Nyilván nem klónok, nem lehet garantálni a 100%-os engedelmességet. Ahogy Ren is Hux orra alá dörgöli, hogy nem is érti Snoke miért nem inkább klónkatonákat használ. Nyilván azt se tudjuk, hogy mekkora a dezertálási ráta közöttük, valószínűleg nem ő az egyetlen, aki megszökött közülük, vagy meg akart szökni... Finn karakterét a jövőben inkább amolyan Han Solo vagy Csuvi tipusúnak képzelem el, mint az Erő-érzékeny Rey nem Erő-érzékeny segítője.

A film végi harcot illetően semmi meglepő nem volt a jelenetben, nem értem miért akadnak ki ezen annyian. Igen, Kylo Ren nyilvánvalóan képzettebb az Erőben, mint Rey (vagy Finn), de nem erősebb, ráadásul Rent előtte Csuvi meglőtte azzal a fegyverrel, ami korábban láthattuk, hogy milyen pusztításra képes. Szóval Ren megsérült, harc közben is láthattuk, ahogy az oldalát ütögette, hogy tompítsa a fájdalmát, vagy éppen ellenkezőleg erőt merítsen belőle. Minden esetre ilyen sérüléssel nem volt 100%-os. Finn-t könnyedén legyőzte, bár sikerült neki is kicsit megésrülnie közben. Egyébként meg durva volt, ahogy a fénykardja kereszt irányú lézernyalábjával szándékosan próbált fájdalmat okozni Finnek, mintha ebből is erőt próbált volna gyűjteni, jó Sith módjára. Ren és Rey harcában pedig Rey mindaddig csak védekezett és hátrált, amíg a szakadék szélén, gyakorlatilag megverten, el nem kezdte használni az Erőt. És mégegyszer mondom, Reynek (és nagy valószínűséggel Finnek is, ahogy azt egy másik Rohamosztagos is demonstrálta) már volt tapasztalata közelharcban. Nyilván egy fénykard egész más, mint egy vívóbot, de akkor is.

Egyébként abban a jelenetben is, amikor Ren Anakin fénykardját akarta magához húzni, szerintem nem az történt, hogy a fénykard nem "engedelmeskedett", hanem hogy Rey is húzta, és hát kettejük közül nyilvánvalóan Rey az Erősebb.

Ezen kívül persze voltak hasonlóságok a IV. epizóddal, de ugyan így az előzmény trilógia is "rímelt" az eredetivel, sőt Lucas kifejezetten azt nyilatkozta, hogy a visszatérő motívumok volt a célja. Igen, az új Halálcsillag, vagy inkább Halálbolygó elég klisés, de ha belegondoltok, akkor ha képesek rá, miért ne építenének. Az egész Galaxison keresztül kilőtték a Köztársaság központi rendszerét, így gyakorlatilag azzal együtvéve is, hogy természetesen ismét sikerült megsemmisíteni a bázist (bár azért messze nem volt most olyan könnyű, mint a IV. vagy VI. részben, szóval fejlődnek 😛), az Első Rend győzött. Egyébként ezen kívül szerintem a hasonlóságok egyáltalán nem voltak kirívóak vagy feltűnőek. Azon meg csak nevetni tudok, hogy egyesek olyanokat írnak, hogy nem volt történetete, meg üres volt, meg copy-paste remake. Az ilyen "véleményeket" nem lehet komolyan venni. Legközelebb ne részegen üljetek be a moziba.

Utoljára szerkesztette: Pares, 2015.12.20. 12:42:08

Bandicoot
Apropó a filmmel kapcsolatban egy felvetés azoknak akik már látták és találgatnak.😊

A trailerben és a plakáton ugyebár jól betrollkodtak mindenkit,mindenki Finn-re hitte hogy a leednő Jedi, erre kiderült hogy messze nem, ráadásul a lány számtalan dologból kiindulva szinte biztos hogy Skywalker. Én is ezt vallom, ugyebár szólította Anakin/Luke fénykardja, ugyanúgy látomása volt mint Luke-nak a Birodalomban, ráadásul számtalanszor Luke erő zenei témája szólal meg nála. R2 is takarékon van amíg Skywalker nincs a közelében, erre mikor a lány megérkezik magához tér...... És még van számtalan kisebb nagyobb jel ami erre mutat. DE!!! Mi van ha ezzel ugyan úgy csak "trollkodtak" mint a plakáttal és a trailerekkel Finn karakterét illetően, és totál más lesz Rey mint akinek gondoljuk?😊

Utoljára szerkesztette: Bandicoot, 2015.12.20. 12:03:32

Bandicoot
Mai "degenerált" fiataloknak ennyi is elég? SW filmeken nőttem fel, fiatalnak már nem mondanám magam. Degenerált lennék mert 1-2 dologtól eltekintve SW rajongóként nekem tetszett a film? Illetve eddig úgy tűnik belebuknak? Mitől is tűnik úgy? Pár fanyalgón kívül akik logikátlanul kötnek bele mindenbe, szinte teljesen pozitív a film körüli visszhang, sokkal pozitívabb mint az előzménytrilógiánál amibe szintén nem bukott bele senki. Bele lehet kötni a filmben valóban sokmindenbe de ettől függetlenül egy teljesen jó felvezetése volt, illetve folytatása a Jedi-nek. Az egyedüli kérdés csak az hogy mit hoznak ki a további két részben a témából. Valóban lehet ordító bukta de lehet brutálisan jó is. Ebből a filmből ez nem derül ki, csak annyi hogy az alapok jók.

Nem is értem egyes emberek reakcióját. Az SW trilógiák első részei mindig is felvezetések voltak. Mit vártak azok akiknek a fénykardozás nem jött be? Kapásból akkora csatát mint mondjuk Luke/Obivan és Vader harca? 30 évvel a Jedi után mit vártatok hogy rántsanak elő egy új fullos Vader-t? Miért probléma egyeseknek (ÁLLÍTÓLAGOS Sw fanoknak) hogy a film egy elég nagy fanservice és eléggé az új remény és a birodalom visszavág alapján épül fel?

De a legjobban azon mosolygok amikor az állítólagos fanok akik nyilván az előzménytrilógiában fujjoltak JarJar-Binks esdeklő,menekülő,poénkodó karakterére, kiemelik hogy Finn karaktere frankó.😊
Az a vicc hogy ezek az állítólagos fanok akiknek a kedvence a régi trilógia, ordító ellentmondásokba mennek magukkal a legtöbbször, sőt látványosan sokszor még az eredeti trilógiát sem ismerik - avagy rosszul emlékeznek, lásd például azokat akik szerint Luke több hónapos-éves erővel kapcsolatos kiképzés után volt képes a Jedi trükkökre, holott a Birodalom elején mindenféle képzés nélkül magához húzza a fénykardját, és Yoda csak ezután késöbb vezeti be az erő használatába. DE ami ebben a filmben történik az vicc.😊

Tényleg sok dologba bele lehet kötni,én is megtettem,főként ami számomra az élményt eléggé rombolta az a film zenéje ami egyszerűen semmitmondó, mintha nem is Williams komponálta volna,csak néha rákeverték volna nagyritkán az ismerős dallamokat... Ugyanakkor tény hogy vannak benne fura (elb*szott) jelenetek,és a marveles humorizálás is túl van tolva (érdekes módon pont a sok állítólagos fan által kedvelt Finnél főleg, ezt sem értem a humorizálás gond,de Finn karaktere szuper?<#taps> ).
De hogy bukás lenne,meg mint SW film gyenge? Csak röhögök az ilyen írásokon.😊

Utoljára szerkesztette: Bandicoot, 2015.12.20. 11:46:15

Bandicoot
* klónhadsereg már az eredeti trilógiában sem volt.😊

"nagy üresjárat az egész film.......... egy az egyben az ùj remény"

Ez most egy elég nagy ellentmondás. Vagy az Egy új remény is üresjárat volt?

bakkerman
Nálam a legnagyobb talány az,hogy mit fognak kezdeni a VIII-ban Luke-al. A film elején már sejtettem,hogy nem fog szerepelni sokat,és ahogy haladt a sztori már mondtam is havernak,hogy figyeld meg a legvégén fog feltűnni a zárójelenetben...na igazam lett 😄 Ebben a részben ezt el lehetett adni,de a következőben már ténylegesen szerepeltetni kell az öreget,így hogy valószínűleg Rey az ő lánya...

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

Amiga
10/10

Tegnap láttuk, óriási élmény volt.

A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.

Mr_no_NaMe
Hat, szerintem meg te ultel mas teremben....de mind1.

Azert lenne erdekes tobb ezer evvel a skywalker sztori elotti dolgokrol hallani, mert azokrol meg nem keszult film. Milyen jo lenne mar elozmenyt adni ennek a 6 resznek. Most oszinten, eleg nagy faba vagtak a fejszejuket a tenyleges folytatassal. Tokeletesen le volt zarva a 6. resz amit most megbolygattak. Eddig nagyon ugy tunik h belebuknak, vagy a mai degeneralt fiataloknak ennyi is eleg! Es meg azt se lehet mondani h nem tetszik a valtozas. A neger srac nagyot alkot, igaz nem Al Pachino szerepek de nagyon szimpi a srac.
Jrex
Én teljesen egyetértek. Egy nagy üresjárat az egész film, és végig érződik h a pénzért dobta össze a Dismey...Ráadásul egy az egyben az ùj remény....

Szerintem addig, amíg ki nem lőtték a Köztársaság központi bolygóját (meg még kettő (vagy három?) másikat), addig nem is tudtak róla. De meg kéne néznem mégegyszer a filmet, mert ebben nem vagyok biztos. Valószínűleg pont elkészülhetett, mert először lőttek vele. A galaxisban meg baromi sok csillag van, nem lehet olyan nehéz elrejtőzni valami jelentéktelen csillagrendszerben. Ráadásul nem valamit építettek az űrben, hanem egy bolygót alakítottak át. Bár egyelőre nem sok infónk van róla, de szerintem ez az Új Köztársaság se messze nem terjed ki akkora területre és nem tagja annyi csillagrendszer, mint a réginek, így akkora katonai ereje és befolyása se lehet a galaxis fölött. Ugyebár a klónhadsereget és a hadiflottát (legalábbis annak nagy részét) valószínűleg a birodalom romjaiból felépült Első Rend örökölhette, nem az Új Köztársaság (ha jól emlékszem Ren még Hux orra alá is dörgöli, hogy nem is érti Snoke miért nem inkább klónkatonákat használ Hux megbízhatatlan emberei helyett).

Különc
Valaki elmondaná hogy a

Köztársaság előtt hogy tudtak egy ekkora fegyvert építeni, mint ez a hatalmas Napágyú? Az ellenállás miért nem hiúsította meg?

Let's show them our hearts and then show them theirs! Dessan#2403

Szerintem mi nem ugyan azt a filmet néztük, de mindegy...

"Exar Kun, Darth Plagueis a Sith rend kiakakulása stb stb. Miért nem lehetett ezek közül választani?"
Talán mert a Star Wars trilógiák a Skywalkerekről szólnak, és nem több száz vagy ezer évvel Skywalkerék előtt élő egyénekről... duh -.-
Amúgy használhatnál Spoiler tageket is.

Mr_no_NaMe
Sziasztok! Az olvasson csak aki már látta! SPOILER VESZÉLY

Keresgéltem már Star Wars 7 topikokat, kritikákat, ahol hozzá is lehet szólni a dolgokhoz. Mi ma néztük meg dél körül. Én nem is tudom...nem vártam sokat a filmtől, egyetlen egy trailert sem néztem meg a spoilerveszély miatt és a hype se érdekelt, még is értetlenül állok. Fegyvert tartottak a kritikusok fejéhez? Csoportosan? Vagy mi a franc? Megjelenik Csuvi, Han, Luke (akár egy szobrot, vagy egy 2-3 funkciós robotot is felkérhettek volna a szerepre ezzel az erővel) és konkrétan ennyi köze van a Star Warshoz ennek a filmnek.
NINCS BENNE SEMMI TÖRTÉNÉS. Wtf? Néztem a filmet 1 órája és rájöttem, hogy SEMMI nem történt még. De még a végén sem. Mintha össze vissza forgatták volna az előző részeket, beletettek volna pár olyan jelentetet ami alapján meg kell nézned legalább egyszer (idős Harrison Ford stb), star wars környezet, fénykrad, és ennyi. A maradék töltelék. Han fia? Ki a franc az? Egy hisztis majrés szerencsétlen. Most komolyan ez a hisztis, Emos az egyik antihős a filmben?

Mivel elég nagy SW fan vagyok, ezért nem értem miért lett ilyen siralmason kevés / gyenge ez a rész. Mondom ezt úgy, hogy tényleg nem vártam sokat tőle. Ti is tudjátok mennyi, de mennyi háttértörténetet lehet elolvasni. Szerintem egy húszezer oldalnyi anyag már biztos összegyűlt. Exar Kun, Darth Plagueis a Sith rend kiakakulása stb stb. Miért nem lehetett ezek közül választani?

Vannak olyan 2 órás filmek amikben el tudok veszni. Ebben nem tudtam. Ez egy futószalagfilm SW rókabőrben. Szerintem ez egy egyszernézhetős űrfilm. SW folytatásra egyáltalán nem méltó.
Én már megnéztem ma délelőtt 😊 Nekem nagyon tetszett, dinamikusabb az előző filmeknél, meg a hangulata is valahogy egy kicsit más. Egy kis humort is sikerült belecsempészniük, de nem tűnt erőltetettnek. Csak azt sajnálom, hogy vége volt, megnéztem volna még a VIII. és IX.-ik epizódot is utána 😄 A látvány és a hangok természetesen 10/10. Majdnem az egész film alatt libabőrös voltam, volt azért jópár olyan pillanat, ahol kicsit leesett az állam, meg "na neee", aztán jött a megkönnyebbülés, vagy éppen a sokk. És nem akarok spoilerezni, de azért nem dobták ki teljesen az EU-t a kukába 😊 Néhány dologban a IV. epizódra emlékeztetett, ami nyilván szándékos is volt... Mindenesetre szerintem nagyon jó bevezetés volt az új trilógiába.

Master91
Le is mentettem, köszönöm 😮
Akkor, fogj egy A3-as lapot és nyomtasd ki a moziplakátot. 😄 ~120MPX szerintem elégséges kell hogy legyen hozzá. A Gúgel képkeresője sem talál ekkora méretűt.
Utoljára szerkesztette: kjhun, 2015.12.16. 20:27:03
Master91
Nagyon gondolkozok rajta, de nem akarok lelőni semmi ilyesmit 😄

Kifejezetten nem néztem utána semminek se, új szereplőknek a nevét se nagyon vágom, trailereket megnéztem orrba-szájba naponta kb. és ennyi, de még odébb lesz mire a moziba jutok, úhhh hogy fogom én ezt túl élni hogy ne fussak semmi spoiler szerűbe
Le akarod szedni őket? <#buck>

Vajon, azon a nyamvadt Usenet-en fent van? (Állítólag 13.-a óta.) És, ami fura, már 12.-e óta fent van, az állítólagos feliratozása is a filmnek angol nyelven.
Master91
Áhh de bennem vagy hogy rá googelezzek
Még nincs, ha minden igaz. Viszont a film OST-je 320-as MP3-ban már kikerült.

A zenék listája:

01 – Main Title and the Attack on the Jakku Village
02 – The Scavenger
03 -I Can Fly Anything
04 – Rey Meets BB-8
05 – Follow Me
06 – Rey’s Theme
07 – The Falcon
08 – That Girl with the Staff
09 – The Rathtars!
10 – Finn’s Confession
11 – Maz’s Counsel
12 – The Starkiller
13 – Kylo Ren Arrives at the Battle
14 – The Abduction
15 – Han and Leia
16 – March of the Resistance
17 – Snoke
18 – On the Inside
19 – Torn Apart
20 – The Ways of the Force
21 – Scherzo for X-Wings
22 – Farewell and the Trip
23 – The Jedi Steps and Finale

Inkább DVDSCR minimum, mintsem CAM/HDTS formában, ha már letöltenéd. Csodálkozom, hogy nincs még kint. Bezzeg, az EP1 már 1 hónappal a mozipremier előtt kint volt.
Utoljára szerkesztette: kjhun, 2015.12.16. 17:10:15
cylonflatus
Ez még viccnek is rossz volt.

Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!

készíthettél volna hozzá cseh feliratot, vagy legalább megyart, a húszévnéll idősebbek nem tudnak németül

Mangánüzit nem írok, nem olvasok.