1412
sw7_640x282.jpg
  • barcalaci84
    abszolút a film erősségének érzem h hagyott szándékosan nyitott kérdéseket... és lehet elméleteket gyártani:)
    akár elvihetnék olyan irányba is ahogy te mondod , persze szerintem nem fogják...a látomások szerintem azt sugallják h ő anno ő ott volt a mészárlásnál... persze lehet ezt pont cáfolni fogják ... talán Luke lány talán nem...szerintem egyértelmű h ez nem fog a levegőben lógni ha kijönnek a következő filmek....így vagy úgy de lesz válasz...lehet direkt vezetnek félre az egész látomással...
  • UUUU
    Mármint a miért nem ölte meg a fiát tézisek az izzadságszagú magyarázatok.
    Minden filmben vannak hibák, csakhogy itt gonosz főszereplő a végig bamba, jó ha két helyes döntése van egyáltalán a filmben, a környezetéről nem is beszélve.
  • barcalaci84
    linkeltem neked lejjebb egy listát az erdeti trilógia bambaságáról...
    [URL=http://debunkingskeptics.com/forum/viewtopic.php?f=21&t=1883][/URL]
    így állsz a mostanii részhez... izzzadságszagú:)
  • UUUU
    Sőt akkor tovább megyek az elveid mentén, láttunk egy műkezes valakit, aki Luke is lehet a látomásban és a roboton matat a Jedi mészárlásnál, mi van ha a következő részben kiderül, hogy őt is megkisértette a dark force és részese volt a mészárlásnak ? :)
    Ilyen HA dolgokat kismillió számra lehet gyártani.

Más: D. Vader
    Sőt, neki kellett volna a lépegetőket is terveznie nem de, nehogy az evokok megtudják semmisíteni őket ? Hagyjuk már ezt a magyarázatot. Volt egy gyenge pontja a halálcsillagnak ez sem összekeverendő a bambasággal.
  • barcalaci84
    tegnap néztem meg...nagyon szeretem tök jó film...de tele van blődséggel bambasággal ha ezt akarja kihozni belőle az ember...a ti logikátokkal lófaszt nem kellett volna tanítani neki hanem otthagyni megrohadni a sivatagban...
    Utoljára szerkesztette: barcalaci84, 2015.12.29. 10:45:47
  • barcalaci84
    szóbval ezért nem falazta be a lyukat a halálcsillagon...
    ezért nem ölte meg Leiat akiről fogalma sem volt h a lánya...folytassuk?
    ráadásul úgy próbálod magyarázni h olyan dolgokat hozol fel amit a 2 folytatásból tudtál meg...
  • Rita79
    Hát igazából nem akarta tanítani, hanem az van, hogy az erő sodorta össze a sorsukat és "kénytelen" volt. Nézd meg majf a NH-ot, Kenobi egyáltalán nem volt elragadtatva attól, hogy összehozta a sors őt azzal, akiről sztem tudta, hogy össze fogja hozni.
  • UUUU
    Aha, értem, "ha" úgy lenne. :) Most akkor ne is a filmről értekezzünk, amit láttunk, hanem kreáljunk egy új részt is, amivel magyarázkodhatsz ? :)))
  • UUUU
    Apám. Aztán mi köze van phasmának ahhoz, hogy Kylo kivágja az utolsó takarítónak a számát, akiről még Hux se tudja ki volt, csak annyit tud, hogy valaki belülről segített ? :)
    JAVASLOM A GONDOLKOZÁST IS, NEM CSAK A MAGYARÁZKODÁST.
    Fél óra szemezgetés után elsétált, tehát bamba. :)
    hagyjuk már Anakint és a gyerekei kinyírását is, mikor mindenki tudja, hogy nem akarta megölni Luke-t soha, még a legnagyobb sötétségnek is ellenálva megmentette.Anakin nem megölni akarta a fiát, hanem maga mellé állítani, ami nem sikerült.
    Ezt a bambasággal párhuzamba állitani, nagy blödség :)

Utoljára szerkesztette: UUUU, 2015.12.29. 10:43:23
  • barcalaci84
    de ez nem logikus ez bambaság...:) akkor 20 év múlva miért nem fél...gyakorlatilag 0 tanítás nélkül rászabadítja a világra ezt az őrült veszélyt...
    ugye h hülyeség megkérdőjelezni a szereplők minden tettét...ha bal lábbal kel az ember szét lehet cincálni mindent... főleg egy star wars filmet...ezek csak filmek még mindig...nézni kell a mesét nem újraírni...
  • barcalaci84
    "Miért nem tudja, hogy használni tudja az erőt és csak késöbb jön erre rá?"

most komolyan ...ha a következő részben kiderül h kapott valami képzést és a látomások is valóban arra utaltak, akkor szerinted nem fogják 1 mondatban megmagyarázni h miért nem emlékszik kiskorára...te nem láttál még filmet csak ezt?
    tele klisékkel ahogy az eddigi star wars filmek...
  • Rita79
    Gondolom fosott a következményektől. ;) Egy Skywalker-t tanítani nagyon veszélyes üzlet.
  • barcalaci84
    az életkor nem érdem hanem állapot :)

amúgy Kenobi annak idején miért 20 év után eszmél h lehet tanítani kéne a kiválasztottnak ezt -azt...hogy lehet ilyen BAMBA
    túl könnyű lett volna egyensúlyt hozni az erőbe...
  • UUUU
    Értem én, hogy érdemben nem akarsz válaszolni, csak tovább trollkodsz a nemrég kreált fake nickeddel.

""Na regélj szépecsém, mit láttál a látomásából, amiből kiderült, hogy ott volt a mészárlásnál Rey, tehát tagja volt a kiképzendő Jediknek, akiket lemészárolt Kylo és a rend ?
    Semmit nem láttál, hogy ő ott lett volna.
    Azt láttad, hogy késöbb ott hagyják a bolygón és kiabál, hogy gyere vissza, és a kéz gazdája meg aki fogja, azt mondja "Quiet,Girl".
    Majd a jövőt látja, ahogy előlép Kylo a hóban a fa mögül.

Tehát egyáltalán nem egyértelmű, hogy ott volt és képzést kapott, sőt ha úgy lett volna, akkor már rég tudná ki az apja, használta volna korábban az erőt, sőt még azzal is tisztában lett volna elsőre kicsoda Kylo, Ben Solo stb. tehát máris itt van egy ellentmondás."

Mégegyszer megkérdezem, hol láttál te bármit is az Anakin majd Luke késöbbi fénykardjából kiáramló erő miatti látomásban arról, hogy Rey ott volt a Jedi akadémián és képzést kapott ?
    Egyáltalán honnan veszed azt, hogy Rey múltjából vannak az akadémiás képek és nem a lézerkardba ivódott képek sorozata?
    Idézném akkor itt "That lightsaber was Luke's.And his father's before him.And now, he calls to you."
    Mégegyszer, ha pedig ott volt és képzést kapott, akkor miért vannak ezen kijelentésedel szembeni ellentmondások?
    Miért nem tudja, hogy használni tudja az erőt és csak késöbb jön erre rá?

• Rita79
    Khmm...azért a színvonalat meg kéne tartani, meg a filmmel kéne foglalkozni.
  • eddaniel
    Pares. te hogy mersz kioktatni bárkit is a szánalmas 23 éveddel?! már ha igaz amit a regedbe írtál te takony!!! itt csak az számít embernek aki moziban látta a csillagok háborúját, tehát minimum 40 éves, te takonypóc. annak uggas akinek ...
  • barcalaci84
    pontosan ezt írtam én is...mikor összeálél a fejében akkor mondja egyből h FN-2187 volt az...(phasma a fegyverét akarja ellenőriztetni , mert nem hitte h direkt csinálta, persze gyanakodott...ajánlom a novellát is neked ott kicsit jobban átjön h milyen kapcsolat van Finn és Phasma között)
    igen szemezett , és rosszul döntött ki kellett volna nyírni...
    ahogy Darth vadernek ki kellett volna nyírni Leiat vagy Luke-t mikor volt rá lehetősége... vagy ahelyett h a tervrajzokat keresik Darth Vadernek be kellett volna falaztani a Halálcsillagon a lyukat...Idióta szerplők minden filmben...

Ezért ne ti legyertek a rendezők forgatókönyvírók , mert ha parasztlogika szerint a Star wars 5 perc alatt be is fejeződik, győz a sötét oldal 5 perc alatt...ezt akarjuk , szerintem nem:)
  • Rita79
    Tényleg, egyébként ott mit láthatott Kylo, Finn agyában (mert gondolom gondolat olvasást csinál, nem pedig azért nézi, mert rágerjedt volna nemileg. :D). Ha látott valami számára "veszélyeset", akkor miért nem nyírta ki ott rögvest? Mondjuk ezt a jelenetet már ott a moziban se tudtam hova tenni. Mivel nem volt semmi következménye.
    Utoljára szerkesztette: Rita79, 2015.12.29. 10:14:23
  • UUUU
    "Finnel kapcsolatban meg az elején hitetlenkednek h csak nem engedetlenség történt biztos ...biztos csak elromlott a fegyvere...:
    persze utána összeáll a kép kylonak h tuti ő szöktette meg Poe-t..."

Apám, te aztán tényleg ködön keresztül nézted a filmet.
    Konkrétan megnevezi Kylo, Finn számát, annélkül, hogy bármilyen jelentést leadtak volna neki erről, mert mindössze annyit mond neki Hux, hogy egyikünk "segített a mieink közül" a pilótának.
    A válasz pedig magától Kylotól "The one from the village.FN-2187." Akivel félórat szemezett a falusiak megölése után. La BAMBA. :)
  • AlucardHuN
    Egyébként... hogy lehet Leia-nak meg meg Han-nak ilyen "randa" gyereke?:D
    Nekem valahogy egyikükre sem hasinlít. Míg ottvan Rey aki vagy nekik vagy Lukenak az eltitkolt lánya, ő viszont szinte a nagyanyja.
  • Rita79
    Ugyan miért? A rendezők is emberek és ők irányítják a színészeket. Azzal hogy a Disney kinyírta az EU-t, és helyette egy agyatlan folytatást talált ki, igenis fájdalmas. ÉS nyugodtan meg lehet ítélni emiatt a rendező gárdát, hidd el hogy nem szentségtörés. Azt mondanám, ha lenne némi fantázia ebben a történetben -és most kár papolni, hogy majd a következő részben kitisztul, meg ott vannak a rejtett utalások, sanda nézések a filmben- akkor én lennék az első aki teljes mellszélességgel megvédi bárki előtt ezt. De gyakorlatilag most az van, ha majd ingyen le tudnám húzni torrentről, akkor se tenném, mivel ezt többször biztos nem fogom megnézni (esetleg ha a folytatásokat nagyon faszányosra csinálják, max akkor talán)
  • barcalaci84
    ezt akartam érzékeltetni...a fele belemagyarázás és izzadságszagú ahogy általában a mostani filmmel felhozott kritikák (amivel kapcsolatban ráadásul tudjuk h jön még 2 folytatás, amibvel valószínűsíthetően tisztul majd a kép a mostani film egyes elemeivel kapcsolatban is...)
    és a legnagyobb hiba szerintem úgy nézni egy filmet h mi akrjuk megmondani h mit kellene csinálnia a szereplőknek szerintünk...felesleges leülni különben egy film elé...
  • Dynamic
    Ez jó. Kb. ezt ugatom én is más fórumokon. Az első trilógia is tele van "hibákkal" de azok felett a köpködők is szemet hunynak, az úgy volt tökéletes. A legszebb, amikor konkrétan olyan dolgokat látnak "hibának" az új résznél, amelyek a régieknél is benne voltak.
  • Bandicoot
    Egyébként továbbra se etesd a trollt. :)
  • Bandicoot
    Hát igen ahogy mondtam zsinòrba lehet találni a régi trilògiában is a logikátlanságot és a bakit, csakhát akkoriban nem volt divat a fika és a hibák keresgélése a film élvezése helyett.
    Nem véletlenül írtam hogy jòszerivel a hibák javát és a filmlehúzást divatfikázòk java adja illetve csalòdott EU olvasòk....Ráadásul a felsorolt hibák java nem is hiba csak pròbálják ráeröltetni agyatlanul a film jeleneteit és karaktereinek mélységét totálisan figyelmen kívül hagyva.
  • barcalaci84
    ilyen szinten állnak egyesek a filmhez:
    eredeti trilógia UUUUU szemüvegben
  • MrAndree
    Elfogadni? Ez nem tény, hanem egy vélemény. Szerinted gyenge lett, ez a te véleményed, amivel nincs is baj. De azért az alapvető visszhangja azért pozitív a filmnek, a hibái mellett (mert azért vannak persze).
  • barcalaci84
    "Majd a szeme elött szöktetik meg a pilótát, amit ismét bárgyú tekintettel végigsasol."
    csak nincs ott abban a jlenetben :) mikor megjelen akkor lövik ki Finnéket....
    Finnel kapcsolatban meg az elején hitetlenkednek h csak nem engedetlenség történt biztos ...biztos csak elromlott a fegyvere...:
    persze utána összeáll a kép kylonak h tuti ő szöktette meg Poe-t...
    szóval nem bamba csak nem képes olyan összeszedetten gondolkodni mint egy Star wars fan...akik mindig tudják h mit kellett volna másképp csinálni egy karakternek...:)
    ott volt a rengeteg jedi h hagyhatták h Palpatine így kijátsza őket....Anakin h lehetett olyan buta h ne lássa h játszanak vele...darth Vader miért nem zúszta szét már korábban a lázadókat hisz neki az egész birodalomban mindenfele volt serege meg amúgy is ő egy szuperhős 20000 midikloriánnal , igazi mary Sue karakter::)...Palpatine h lehet olyan ostoba , tudja h sitheknél aza divat h előbb utóbb megpróbálja majd a tanítvány átvenni a mester helyét...

lehet így nézni a filmeket csak tök értelmetlen szerintem...

a film szándékosan hagyott nyitott kérdéseket, legyen min agyalni másfél évig...
    a látomásban pl szerintem nem véletlen h milyen sorrendben látjuk a képeket...Bandiccot-tal értek egyet a múltból flasback egészen az utolsó képig ahol a közeli jövőt látjuk a havas erdőben (ez az utolsó, az azelőtti kép h otthagyják Unkar Platt-nál)
    ez egy star wars film még mindig...azon sem érdekmes szerintem rágódni h miért nem emlékszik Rey igazából h ki az apja...egy félmondattal megmagyarázzák majd...(persze neked az nem fog tetszeni :) és belefogsz kötni mert szerinted emlékeznie kéne akkor is az uncsitesóra:) :)

Utoljára szerkesztette: barcalaci84, 2015.12.29. 07:52:26
  • Bandicoot
    El kéne fogadni hogy csak kevesek szerint született gyenge alkotás. Bár már onnantòl hiteltelenné váltál hogy magadat SW fanként beállítva annyira untad a filmet hogy bealudtál az első 50 percben. Jò dolog az überelgető önigazolás, csak kár hogy ezzel jòl pofánköpted magad miutàn SW fanként irogatsz.:)
  • Bandicoot
    Továbbra is kár reagálni rá, elöbb utòbb úgyis kivágják, napok òta csak trollkodik, és amiket leír még az is kérdőjeles hogy látta-e a filmet... Már megtudtuk hogy a rohamosztagos Rey mögött volt mikor mindtrickelt, azt is hogy a látomásban semmi nem volt ami arra utalt volna hogy tanították... A következő az lesz hogy millenium falcon se volt...:D
    És a saját hülyesége ellenére még kihaénnem stílusba nyomja nekünk fullba a kretént. Igazi troll nem több.:)
  • UUUU
    Nem volt ott, olyanra emlékszem, ami nem volt a filmben. :) Ja álmodban, hiszen te azt se tudod, mi volt a filmben. Javaslom ülj le neki mégegyszer szemellenző nélkül és ha lehet ne a kamerás warez verziot, mert valószinűleg azért nem láttál jól, vagy pedig a rózsaszín ködtől, ami rádtelepedett a nagy filmes élvezet közben.
    Utoljára szerkesztette: UUUU, 2015.12.29. 01:21:47
  • UUUU
    Mármint spekuláció ? :) Pontosan arról irok, hogy a bandika spekulál, hogy Rey is ott volt a mészárlásnál, miközben, egy azaz egy árva képkocka sem utal erre a látomásban. Tehát tényként nem lehet erre hivatkozni,hiába is erölködik ezzel a magyarázattal.
    persze ettől még akár ott is lehetett volna, de hogy a látomásból ez nem derül ki, az tény.
  • barcalaci84
    légyszíves nézd már meg a filmet:)mert megint kevered a dolgokjat...olyasmire is emlékszel ami nem volt , vagy nem akkor vagy nem úgy...köszönjük...
    az se szerencsés h te mondod meg h egy karakternek mit kéne érezni , mire kéne emlékeznie stb
    ez csak egy film ugyanúgy ahogy az erdeti trilógia is csak egy film...de gondolom azt nem úgy nézed h már pedig szar... ha úgy néznéd akkkor ott is meg lehet kérdőjelezni gyakorlatilag mionden szereplő , minden tettét... az is egy szar...
  • Rita79
    Fullra specifikáció amit írsz, még ha az a film szolgűlatába is áll. El kéne fogadni, hogy egy gyenge alkotás született, nem kéne annyira túragozni.
  • UUUU
    "-Rey szuper Jedi és tanítás nélkül használja az erőt? Nem. De jó látni hogy egy újabb ember akinek semmit nem mondott a látomás amiben Rey múltjából láthattunk, hallhattunk képeket és hangokat."

Na regélj szépecsém, mit láttál a látomásából, amiből kiderült, hogy ott volt a mészárlásnál Rey, tehát tagja volt a kiképzendő Jediknek, akiket lemészárolt Kylo és a rend ?
    Semmit nem láttál, hogy ő ott lett volna.
    Azt láttad, hogy késöbb ott hagyják a bolygón és kiabál, hogy gyere vissza, és a kéz gazdája meg aki fogja, azt mondja "Quiet,Girl".
    Majd a jövőt látja, ahogy előlép Kylo a hóban a fa mögül.

Tehát egyáltalán nem egyértelmű, hogy ott volt és képzést kapott, sőt ha úgy lett volna, akkor már rég tudná ki az apja, használta volna korábban az erőt, sőt még azzal is tisztában lett volna elsőre kicsoda Kylo, Ben Solo stb. tehát máris itt van egy ellentmondás.
    Utoljára szerkesztette: UUUU, 2015.12.29. 01:01:19
  • UUUU
    Mosolyoghatsz is, mert balgaságok tömegével van a film megtüzdelve. Derék sötétoldal userek a filmben, meg a full retard szerepet játszák.
    Minden cselekedetük nagyjából a hülyeség kategória. Kylo barátunk bambán bámul kikerekedett szemekkel Finnre, már az elején, majd elsétál.
    Majd a szeme elött szöktetik meg a pilótát, amit ismét bárgyú tekintettel végigsasol.
    És ez igy folytatódik a film végéig. El is nevezhetnénk a BAMBÁNAK.
    Aztán ott van Snoke, akinek megmondja az audencián Hux, mi a haditerv, hiszen ő a góré nem ? A vezír meg csak bólogat mint az eperfa lombja. Egyszerűen nonszensz.
    Rey "Skywalker" meg maga a csoda, eddig mélyen elnyomta magában az erőt, midőn kitették a planétára, majd hirtelen, már az elmetrükknek is a tudója lett, amit még Luke se tudott használni, amig képzetlen volt, csak az öreg Kenobitól ellesve.
    Hagyjuk már.
  • AlucardHuN
    Kylo Ren kb olyan mint egy instabil tini, aki mérgében szétkaszabolja a berendezést. Van egy menő technikája amivel "sztázisba tud helyezni objektumokat meg energia nyalábokat" (eddig nem is tudtam hogy lehet ilyet...), meg egy cool maszkja (régen azt hittem hogy részben kiborg lesz, de csak szimplán nem szép meg nagypapa fanboy-a, vagy csak szereti a sith tradíciókat). Jó azt elnézem neki, hogy meg tudták lőni, meg hogy a Rey-el való párbajánál már le volt sérülve, szóval ezért nem fogom szénné égetni.

Snoka führert nem tudom hová tenni, most ő reinkarnált élőholt Plagueis , vagy csak semmiből előbukkant félholt xeno? (ráadásul először azt hittem hogy óriás...)
  • Bandicoot
    Mosolyogj,senki sem védte ezzel.
    Továbbra is:
    Kylo erős ugyanakkor képzése nincs befejezve és a sötét oldal sem járja még át teljesen, vívódik magában.
    A film elején totálisan nyeregben van nincs ami megzavarja. Ez a filmben ahogy sorra kudarcot vall a Nagyvezér elött fokozatosn széthullik, amit erősen érezni abban a feszült jelenetben mikor is a Nagyvezér Huxra bízza a szuperfegyver irányítását. A vallatásnál fájdalmat okoz a vallatott félben ezzel is fokozva félelmüket, bár azt nem látjuk Poe fejében olvas-e vagy a kínlódást nem bírja és elárulja amit kell. Rey-nél szintén fájdalmat okoz és félig sikerül is beleolvasni a fejébe (erre egyébként a családtagok voltak képesek egymással, sem Palpatine sem Yoda nem olvasott ilyen tisztán a fejekben,csak Vader Lukenak), amit leír az Skywalker helye a film végén egyértelműen (Sziget,körülötte tenger,stb). Aztán ahogy érzi hogy a csaj ellenáll egyre jobban fokozódik benne a félelem amit szépen meg is kap..:)
    Egyébként a SW univerzumban egy Jedi/Sith nem feltétlen egyazon képességek birtokában van. Ez könyvekből,vagy akár játékokból is sejthető/tudható.
    Egyébként a vallató droid ott volt Poe-val is a szobában Kylo mellett/mögött, csak kudarcot vallott ahogyan Leiával is.

-Rey szuper Jedi és tanítás nélkül használja az erőt? Nem. De jó látni hogy egy újabb ember akinek semmit nem mondott a látomás amiben Rey múltjából láthattunk, hallhattunk képeket és hangokat.
    Többet tud a Falconról? Nem, azt tudja hogy Unkar Plutt akinél évek óta ott a sólyom (illetve gyerekkora óta Rey), milyen módosításokat végzett rajta. Ugyanakkor Rey már vezette a sólymot, mikor Finnel beülnek és kérdezi Finn tudja-e vezetni Rey válasza: Évek óta nem vezettem.

- Finn valóban kívülről fújja hogy hol van a reaktor... És? Obi is kívülről fújta az új reményben hol lehet kikapcsolni a vonónyalából...:D Ez a Star Wars már csak ilyen.:)

- Poe kérdést messze aláírom,az a jelenet inkább volt tipikusan marveles szuperhősös túlzás mintsem SW filmbe illő jelent...Az még TALÁN (bár az se annyira) oké hogy 15 másodpercben kilő vagy 5 Tie vadászt,de hogy még a földön is mértani pontossággal lövi el a rohamosokat...Kár volt ennyire erőltetni a szuperpilótaságot.. Egy ilyen pilóta ellen még Vader is inkább leadta volna zaciba az Interceptorát és maradt volna a pi**áján a halálcsillagon...

Phasma-t szintén aláírom, egyszerűen nevetséges amilyen simán lekapcsolja a védőpajzsot. Ezt még talán menteni tudnák azzal hogy a 2. részben kiderül hogy zsoldos, bár elég hülyén festene hogy egy zsoldos a nagy krómkatona aki egy ilyen sereg tisztje...
  • barcalaci84
    Darth vader nem volt szuperember persze...
    Anakin nem volt Mary Sue karakter...
    Luke sem kapott lofasz kepzest se megis hos lesz mar az elso reszben mert vezeti az ero...

Tessek megnezni a filmet megint,figyelve a monologokra ,parbeszedekre...akkor talan atmegy mi a helyzet Kyloval...

Ertem en h furcsa h nem egy dimenzios a fogonosz egy Star wars filmben ,de ez az ertetlenkrdes nekem tok hihetetlen...szankba ragjak h mi a motivacioja,mi zajlik benne stb tok emberi es vegre nem supergonosz ...
  • Wootan
    Azon mosolygok, hogy sokan azzal védik Kylo karakterét, hogy még képzetlen, azért verték le. Ahhoz képest azzal indít a film elején, hogy megállít egy rá lőtt lézersugarat a levegőben, majd percekig ott tartja, és közben megfogja Poe-t is. Nos erre még Vader sem volt képes, lásd birodalom visszavág, Bespin jelenet ahol Solo többször is rálő, és csak a "kezével" (meg nyilván az erővel, különben átlyuggatná a lézer) hárít.

Érdekes módon a vallatás is valami hasonló szituáció, hisz Vader külön injekciós vallató droidot vitt magával Lea kikérdezésre, bezzeg a képzetlen Kylo simán keni a gondolat olvasást, mint ahogy wonderwoman Rey is :D

De hát mi ezen olyan meglepő, hisz ez a film tele van szuper emberekkel:
    - Rey a szuper jedi, aki tanítás nélkül használja az erőt, és többet tud a falconról, mint Solo
    - Finn a szimpla (ex)rohamosztagos, aki bár (ha jól emlékszem saját bevallása szerint) takarító volt a bázison (másodállásban?), mégis kívülről fújja a starkiller bázis teljes tervrajzát, és sebezhető pontjait.
    - Ja és ott van Poe a galaxis legjobb pilótája, aki ha kell simán lelövöldözi a Soloékat fogva tartó rohamosztagosokat is az x szárnyújával, meg kilő vagy 10 tie vadászt lazán. Hol van ehhez képest Luke, vagy Han? :D

Jaj, el ne felejtsem megemlíteni az ezüst rohamosztagost, aki simán kikapcsolja a bázis pajzsát, mert azt úgy csinálja egy elvileg hű katona. Logikus, nem? :D Érdekes a jediben a pajzsgenerátort védő katonák nem kapcsolták le a védőpajzsot, csak mert csúnyán néztek rájuk. De ez biztos azért volt, mert náluk jobb agymosóport használtak, mint Finn-él, meg a szilverszörfernél :DDDDDD