Star Wars 7-8-9
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha elvezni szeretned az uj filmeket akkor szerintem ideje elengedni az EU-t
Viszont nekem az jott le h olyan dolgot tett amit nem tudott egybol feldolgozni...osszezavarodott,az ero hasznalathoz meg koncentralnia kene...mert nem varazsigeket kell mormilni a hasznalatahoz...
Igy meg us serult...
Ez nem erdekel teged ...
Rey meg jogorman semmit nem csinalt csak egy alapvetoen tehetseges fohos veszelyhelyzetbrn megvedte magat..
Why so serious?
Gyerekek, ha annyira oda vagytok egy filmért v. akármiért, hogy a VALÓS és JOGOS kritikát sem tudjátok kurvaanyázás nélkül lenyelni, akkor nem gondoljátok, hogy a hiba a ti készüléketekben van? Az megvan, hogy a Mary Sue- érvet nem én vagy mi találtuk itt ki, hanem a fél internet ettől hangos?
Értelmetlen összehasonlítás? Ember, a főgonosz Vader sisakjából épített magának háziszentélyt és vele ellentétben divatból hord maszkot és percenként magyarázza, hogy mennyire szeretne Vader lenni. Rey meg szinte biztosan Luke lánya, alacsony sorból származik, sivatagi bolygón nőtt fel, tehetséges pilóta és minden vágya, hogy akár egy maga is szembeszálljon a Birodalom... izé Első Renddel. Poe Demaron meg lényegében Han Solo és Wedge Antilles szerelemgyereke. Phasma nem létezik, Luke Obi Wan, Finn meg Jar Jar Bings lett sajnos. 😞
A párhuzamokat nem mi találtuk ki, Abrams írta így az egészet. Szándékosan. És ez önmagában még nem is feltétlen baj.
Utoljára szerkesztette: lwb, 2015.12.27. 08:38:01
Az egyetlen, ami kb megmentheti, ha Rey átáll a sötét oldalra vagy Ren a világosra. De akkor meg nem lesz főszereplő/villain. Meg ez a Disney, itt ilyen komplikált történetvezetét nem várok.
"Amugy tenyleg nem tunt fel h rey nem snoke-t verte meg?"
??? Luke Paplatine-nel harcolt Bespinen? Őt győzte le az új Halálcsillagon? Darth Snooki lényegében egy Palpatine wannabe. A film főgonosza Kylo Ren, ahogy Darth Vader is volt.
A számtalan negatív kritika között alig találni olyat aminek van hitelessége és tényleg a film negatívumait emeli ki - ugyanakkor még ezek mellett sem gyalázza a filmet a sárga földig.
Sokan vannak akik ilyenek lettek,ilyen ez a 21. század. Mindenben a hibakeresgélés és a fikázás. Semmi sem jó.
"Nincs ps4 exclusive mióta létezik a streamelés pc-re" GIGALOL!:D
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
El nem tudom képzelni mekkora savat kapna a film ha a Birodalom robottevéi most mutatkoznának be benne először...<#taps>#taps>
1. vagy annyi esze sincs hogy értelmezze a képen látottakat
2. annyi esze sincs hogy a karaktereket megértse
3. csalódott mert nem EU könyvből lett a film
4. copypaste nyomja a baromságot és keresi a filmben a hibákat,majd amikor szembesítik hogy amit ír nemhiba akkor előkerül valami más.
5. Annyi esze van hogy totálisan eltérő karaktereket hasonlítgat össze. Kylo- Vader.. Luke - Rey... Yoda - Maz....
6. Olyanokat ró fel hibának ami nem is hiba csak képtelen értelmezni mi történt a vásznon,illetve csakazért is bizonygatja hogy az hiba.... De persze ha ellenpéldaként az eredeti trilógiából mondanak hibát arrra van magyarázat.😊
Persze van aki azért csalódott mert teljesen új sztorira számított ezeket még meg is értem,de még ezek sem gyalázzák annyira a filmet mint egyes divatfikázó majmok.😊
Nem ertek veluk egyet ,mert en ugy latom h a hasonlo tortenetvaz teljesen indokolt volt h kidomboritsak h miben mas megis az alapfelallas a new hope-hoz kepest...
Why so serious?
i9 9900K @ 5Ghz | EVGA FTW3 RTX 3080 Ti 12G| 32GB DDR4 | 32" ACER Predator | Gigabyte P850GM 80+ Gold | PS4 Pro
Tudtak a krszitok h mi lrsz a bajotok😊
i9 9900K @ 5Ghz | EVGA FTW3 RTX 3080 Ti 12G| 32GB DDR4 | 32" ACER Predator | Gigabyte P850GM 80+ Gold | PS4 Pro
Még több jelzőt! <#idiota>#idiota>
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Csupan sikerult nagy nehezen megvedenie magat amikor raebredt h meg van benni is az ero
nem csak erőhasználatban hanem ilyesmikben is maxra pörgetik az ipari gépezetet
sőt ha kiderül hogy testvérei is vannak, azokat is kinyírja
Kovetkrzo reszben el lesz picsazva mert kylo nem lesz serult es elorebb is tart majd a kikepzesben...
Ren hibája, hogy nem félelmetes. Akit mindenféle előképzettség nélkül el tud verni a teljes rookie főhős, az nem félelmetes ellenfél. Vader két részen keresztül kergette és verte meg Luke-ot és barátait, amíg a ROJ végén nagy nehezen sikerült legyőznie párbajban. ANNAK volt súlya. Ez így nevetséges. Amit írsz, az meg nemcsak spekuláció, hanem még értelme sincs. Ha mindketten elkezdenek tanulni és fejlődni, akkor Ren miért lenne erősebb, mint Rey, ha kiinduláskor Rey erősebb volt? Rey diszlexiás vagy ADHD-je van vagy mi? Ráadásul akárki is ez a Snoke izé, Disney-seggből előrángatott Palpatine wannabe, Rey a legendás Luke Skywalkertől fog tanulni, nem mástól.
(eleve csak angolul láttam a moziban, a szinkronról nem tudok nyilatkozni ezért)
Érdekel a véleményed.
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
Az nem baj ha nem tetszik valakinek,de ez a sok suletlenseg ami paran ossszehordanak az borzaszto...egy ket parbeszed olyan volt h kb lattam ahogy egy-ket itteni forumozo kap egy nyaklevest , h tessek jobban figyelni😊
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
és az sw lényege hogy ilyenekkel volt teli, azaz zseniális vizuális dolgokkal. ezek teljesen hiányzonak az új filmből.
hogy jobban érzékeltessem 😊
Mondjuk az is vicces h meg a feliratot is elrontottak tobb helyen is😊
A zenere is tudtam most figyelni es most kifejezetten tetszett...
Why so serious?
A kovetkezo reszt biztos imadni fogod ,mert nagyosszegben fogadnek ra h Kylo a kikepzes utan badass lesz es szupergenya es Reynek meg taknya nyala fog folyni a resz vegere,hiaba tanitgatja majd Luke...
Én is keveselltem a fő gonosz erejét.... Legalábbis én év közben megnéztem a trailereket és ott baromi veszélyesnek, erősnek, befolyásosnak tűnt, aki űrrepülőgépeket hajigál arrébb az erő segítségével. De ez lett volna a normális, ilyennek kell(ene) lenni egy sötét nagyúrnak akinek nem mer bepofázni Rommel (ha már a hitleri hasonlattal élt valaki). Ehelyett kapunk egy Vader után fanyalgó erőtlen, nevetséges figurát, aki gyakorlatilag semmi emlékezeteset nem hagyott maga után a film végére. Nekem az inkább belefért volna, hogy egy olyan Sith lovag jön be a képbe, aki valahol inkább fitymálná Vader munkásságát és meg akarná mutatni, hogy mi az erő sötét oldalának igazi mivolta valódi új irányt mutatva az Új Rendnek.
Emelett én is sajnos azt tapasztaltam, hogy egy gyorsan összerántott, ide-oda csapongó sztori, amiben max. a fanok próbálnak most belelátni utólag valami mélyen elrejtett sztori anyagot.
Lehet, hogy én vagyok már túl öreg az ilyesmihez, de ennél jóval árnyaltabb karaktereket igénylek. És az nagyon nem igaz, hogy az eredeti trilógia is ilyen lett volna. Luke idegesítő kis lúzer volt másfél-két filmig. A háromból.
Utoljára szerkesztette: lwb, 2015.12.26. 15:54:43
Nem baszki, nem írtál semmit. Csak kinyilatkoztattál. Azt már nem írtad le, hogy szerinted ez miért is lenne sarkítás. De adok neked egy esélyt: cáfold meg az állításomat. És érdemi példát várok, nem olyat, hogy pl. elsőre nem talál a lövése csak másodikra stb.
Elemezzük, amit írtam:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
1. Rey mindenben sikeres. Rey még akkor is nyer, amikor látszólag veszít. Elfogják és vallatják, de ő a végén ő lesz a vallató, magától megszökik (hasonlítsd össze Leiaval ...) és még jó, hogy ott van, mert ha nincs, az egész Resistance elpusztul és Han Soloék akciója kudarcot vall. És ez csak egy példa.
2. Semmi kudarc. Vegyük sorra a krízishelyzeteket a filmbe: megtámadják BB-8-ért: lever mindenkit Finn segítsége nélkül. Jön a FO, bombázzák a várost: meglép a MF-al. Üldözik a TIE-vadászok: mindet lerázza. Han Solo-t sarokba szorítják: kiengedi a csápos szörnyeket, ami hibának látszik, valójában azonban ezzel menti meg Hanék életét és a végén még Finnt is meg tudja menteni. Elrabolják és vallatják, de ő lesz a vallató hamarosan, ő szerez információt, magától megszökik és segít Hanéknak szabotálni a bázist. Az egész elrablósdi azért kellett, hogy kényelmesen a bázisra helyezzék Rey-t is meg Finn-t is a fináléra. Megküzd Rennel és elveri, mint a lovat. Végül persze miatta teljes a térkép, ő hozza oda BB-8-at és ő is megy el Luke-ért.
3.Önerőből képes olyan képességekre, amiket előtte mindenkinek tanulnia kellett. Kezdjük csak.Gondolatolvasás. Mind trick. Ezt Luke az utolsó filmre sajátította csak el. Az utolsóra. Tárgylebegtetés: Luke a második filmre tudta csak ezt csinálni. Nem tudom látod-e a különbséget, hogy mitől lesz egy karakter JÓ, ÉLETSZERŰ: attól, ha már a sorozat elején szuper badass verhetetlen szuperhős vagy ha látod a karakterívet, ahogy a lúzerből hős lesz. És ne jöjjön senki azzal, hogy ő micsoda képzést kapott páréves korában a szüleitől (aki feltehetően Luke és akárki volt az anyja, tuti nem Mara Jade gondolom ...), akikre nem is emlékszik. Mivel ez SPEKULÁCIÓ. Nincs erre utalás sem a filmben. Ezzel az erővel azért ilyen jó, mert midikloriánok vagy mik.
4. Elveri a főellenfelet az első alkalommal, amikor fénykardot fog. Ezzel nehéz vitatkozni, mivel tényleg elveri az első alkalommal, amikor fénykardot fog.
2. Azok a képen NEM 3-4 éves gyerekek, hanem inkább 6. És igen, pont erről beszélek: ezeket itt képzik. Azért lesznek Jedik egyszer (mármint azok ott konkrétan nem, mert tudjuk mi lesz velük, de érted mire gondolok). Nem pedig a seggükből előhúznak olyan képességeket, amiket eddig egyetlen karakter sem tett az egész sorozatban. Luke is pontosan ilyen sisakban gyakorolt Obi Wannal ...
Azt a rohadt, ez nem semmi, szóval ha korábban születtél mint én, akkor többet tudsz róla? <#banplz>#banplz>
"Ehhez képest Rey mindenben sikeres, semmi kudarc és önerőből képes olyan képességekre, amiket előtte mindenkinek tanulnia kellett és elveri a főellenfelet az első alkalommal, amikor fénykardot fog a kezébe."
Ez így egész egyszerűen nem igaz, durva sarkítás, túlzás és ferdítés, ahogy írtam. Ha nem érted meg, hogy mi a baj azzal, amit leírtál, akkor teljesen fölösleges vitázni...
Ez van, amikor gyorsan akarok válaszolni. 😄 Szóval nem az a kérdés, hogy mitől ilyen, hanem hogy mit keres egyáltalán a filmben egy ilyen karakter.
A maradék meg megint ugyanaz: megmagyarázod, hogy MIÉRT Mary Sue Rey. Nem azt akarom tudni, hogy batman miért képes szétverni az összes ellenfelét a képregényben, hanem hogy mi a fenét keres egy képregényhős az űrfantasy filmemben.
Mert Luke NEM VOLT Gary Stu. Luke szopott, elbukott, aztán megint elbukott és a végén láttuk a fejlődést, hogy igazi Jedi lett, aki nagy nehezen le tudta győzni Vadert. Ehhez képest Rey mindenben sikeres, semmi kudarc és önerőből képes olyan képességekre, amiket előtte mindenkinek tanulnia kellett és elveri a főellenfelet az első alkalommal, amikor fénykardot fog a kezébe. Dramaturgiailag ez olyan, mint Luke amikor Vader megöli Ben Kenobit, ahelyett hogy elfutott volna, visszafordul és szarrá veri Darth Vadert ... Ezek után szerinted mennyire működött volna a bespini csata? Mennyit ér egy olyan főgonosz, akit az első összecsapás során elver a főhős?
És igen, Ren még nem Vader. De Reynek sem kéne Luke-nak lennie még! Rent még képezni kell, de Rey-t is! Ha Ren kis képzéssel, Rey nulla képzéssel ennyire képes, akkor a képzés után mi lesz? Hogy lesz már így effektív villain Renből?
És nem, nem utáltam a filmet. A negyedik legjobb SW film. De JJ Abrams képtelen volt ugyanazt a drámát megteremteni, amit az eredeti trilógia simán és könnyedén. Gyenge lázadók vs. erős birodalom. Gyenge jeditanonc vs. erős sith lovag. Itt a FO és a Resistance legalábbis kiegyenlített erők, Ren meg gyengébb Rey-nél. Hol van itt epikus, űrfantasyba illő konfliktus a túlerőben lévő gonosz ellen küzdő hősökkel? Ha az első filmben elverjük az ikonikus főgonoszt ...
Konkrétan Batman, egy képregényhős. Tévedhetetlen és legyőzhetetlen.
Luke mire ilyen badass lett, addigra két film lement a trilógiából. Ha Rey az első filmben mindent legyőz és mindenben tökéletes, akkor mi a fene marad a maradék két filmre? Minek képezze őt Luke az Ep8-ban, ha képzés nélkül is ver mindenkit.
"Rey látomásaiból egyértelmű hogy már kapott képzést, majd hátrahagyták a bolygón nem éppen szerető környezetben."
Abban a látomásban Rey 4-5 éves maximum ... Ne legyünk már komolytalanok.