1412
-
#612 Ez angolszász fajzású cset volna? Ha lehet akkor fordítsd is le.
-
AlucardHuN #611 ???? Emberek ti mint fantáziáltok Anakin kardjáról? Mikor Luke elvesztette vele együtt a kezét akkor elveszett, aztán valamilyen módon elkerült az idegen nagyanyóhoz... -
Pares #610 A lényeg:
"Their success in the Battle of Endor led the Rebel Alliance to reorganize into a fledgling new government known as the New Republic."
"One year after the Battle of Endor, the New Republic fought Imperial forces during the Battle of Jakku."
"With heavy losses following the battle, the Empire was forced to sign the Galactic Concordance with the Republic on Coruscant, bringing an end to the Galactic Civil War, and ensuring a Republic victory."
"The peace treaty imposed strict rules on the remaining Imperial-held territories, disarming them and imposing harsh reparations. Much of the remaining Imperial forces retreated into the Unknown Regions, and the old Empire dissolved almost completely."
"As time went on, former Imperial officers and nobles began rebuilding the government into a faction that would be called the First Order."
"As one its first acts following the signing of the the Galactic Concordance, the Senate passed the Military Disarmament Act which drastically cut the New Republic's military to a large but limited in ability peacekeeping force, an early goal of Mon Mothma's."
"The move was lauded by most who believed that the remaining Imperial hardliners posed no threat. Leia Organa disagreed and was sidelined from the New Republic's political process. Organa then formed the Resistance, a private military force which kept watch over the First Order's movements."
"Although she petitioned for assistance from the New Republic, the Senate was too self-absorbed to take much notice and its slow political process frustrated the former princess."
"Some thirty years after the Emperor's defeat at Endor, a cold war developed between the growing First Order and the New Republic. Despite warnings from General Organa about the dangers of the First Order, the Senate... focused more on improving trade relationships."
"Believing that the First Order was remaining within their assigned borders and following the tenants of the Galactic Concordance, the Senate and Chancellor Villecham saw little cause for alarm."
"Determined to reveal its true power, the First Order, led by Supreme Leader Snoke, attacked the New Republic using its superweapon, the Starkiller Base, commanded by General Hux."
"...destroyed the planets of the Hosnian system, including Hosnian Prime which at that time was serving as the Republic capital and hosting the Senate and one New Republic fleet."
Forrás -
#609 Nem szabad elfelejteni, hogy maga a kard hívta magához. Ki is emeli Kanata a szövegben.
That lightsaber was Luke's.And his father's before him. And now, he calls to you.
És nem feltétlenül volt a kard Kylonál, Lukenál lehetett szerintem, hiszen ő képezte a jediket, akiket megöltek, ráadásul ennek a kardnak a fénye kék és a mészárlásnál Kylo piros fényű szablyát használt.
Utoljára szerkesztette: UUUU, 2015.12.29. 14:49:08 -
#608 bár jobban belegondolva lehet igazatok van:)
az is könnyen lehet h Luke kardja pont kylonál volt és ezért látjuk azokat a képeket...végülis ő gyűjti Darth vader relikviáit...:) de talán még Luke adta oda neki amikor azt hitte h jó kis jedi lesz belőle... -
#607 ez is egy lehetőség , de : szerintem valószínűbb a sima flashback h mit láthatott Rey gyerekként...
mégpedig azért mert ha nektek van igazatok akkor elvileg Luke-nál kellett lennie akkor a fénykardnak a mészárláskor és fura nekem akkorr h nem sikerült megvédenie a tanítványait és csak nézte ... valahogy máshogy képzelem Kylo árulását, hogy nem volt igazi konfrontáció)
de ha így volt azt is megmutatják majd h h történhetett ez...
Utoljára szerkesztette: barcalaci84, 2015.12.29. 13:40:37 -
#606 Konkrétan én is igy gondolom, a kard környékén történő erőben bekövetkezett komoly események és ez alátámasztaná azt is, hogy Luke, Rey apja és ő hagyta ott a bolygón. -
AlucardHuN #605 És úgy néznek ki mintha szovjetek lennének vagy múlt századi szabadságharcosok... Ep 5-6-ban egész normális felszerelésük volt, itt már csak a pilótáknak van. -
#604 mintahogy Leia ellenállása is bárhova eljut hipp hopp...és akciózik...6 film volt rá h megemésszük h rohadt gyorsan utaznak ezek az űrhajók...:) -
sempronius18 #603 Aha ahhoz képest simán hajtanak végre akciókat (az FO) bármelyik random bolygón. Jól van hagyjuk. -
#602 nem csatlakoztak tömegesen az első rendhez... pont ez a lényeg...de a köztársaságot is leszarják sokan:) igazából hatalmi vákum van
a first ordert meg nem veszik komolyan ...hülye terroristák , akiket nem is tudjuk h hol vannak meg mennien lehetnek...
leia érzi h ebből még baj lesz ...
de ő is olyan hülye h csak azzal foglakozik h hol van a testvére , hátha visszatéríti a fiacskáját...
Utoljára szerkesztette: barcalaci84, 2015.12.29. 13:12:35 -
sempronius18 #601 Nem is lenne annyira gyerekmese a történet, ha megmagyarázták volna 2 mondatban, hogy az új köztársaság megalakulásakor azok a bolygórendszerek akik a birodalom nyertesei voltak nem csatlakoztak a köztársasághoz, aztán szövetségre léptek és belőlük lett az új rend.
Persze akkor is nevetséges, hogy mikor már ég a ház egy kb 500-600 milliárd lakosú galaxisból kb 100 önkéntes van aki harcol a köztársaságért.
De mind1 ennyi baj legyen ez mese.
Lehetne folytatni azzal, hogy miként jutott be Solo és Chewi az ellenség hiper-szuper bázisára. -
#600 a másik meg h a galaxis egészét nézve vagy a korábbi Birodalmi haderőhöz képest ez az Első Rend tényleg kicsike...egy bolygón gyakorlatilag elbújva gyűjtögetik az erőjüket... nincsenek minenütt ott...gyak kevesen vannak... -
#599 hát amúgy ha belegondolsz a birodalom annyira nem is volt rossz hely... sokan nem örültek biztos a bukásának, persze az elnyomottak igen...
sok szempontból valószínűleg sokaknak bejött a hatalmi stabilitás amit nyújtott... a bukásával (és h megint egy hülye parlament próbál irányítgatni) azért sok új probléma jöhetett...
tulajdonképpen Palpatine-t is sok szempontból szerethették...végülis elhozta békét...csak a lázadóknak nem tetszett h pont a sötét úr hozta el:)
Utoljára szerkesztette: barcalaci84, 2015.12.29. 13:00:16 -
sempronius18 #598 Akkor az új köztársaság háza táján hatalmas gebaszoknak kellett lennie, ha történelmi példáddal élsz.
Hitlerhez is kellett a nagy gazdasági válság, hogy tömegeket szerezzen. :D
Lehet kuszaszem leszármazottja volt ott a pénzügyminiszter. -
#597 egy történelmi példa: I világháború vége aztán tétlenül nézi a világ Hitlert...
a story az itt a filmben: 6 rész után megalakul az Új köztársaság...ők gyakorlatilag leszerelik a hadsereget , flottát h ne legyen nagy katonai erő amit megint magához tudna ragadni...(ugye a klónokkal befürödt a köztársaság)
megalakul a birodalom maradványiból az első rend amelyet nem vesznek komolyan kicsinek gyengének komolytalannak vesznek...
Leia ezért alakítja meg az ellenállást ami tulajdonképpen csak egy kis magánhadsereg.... aztán ugye filmben kiderül h Hitlernek már atomjai is van már megint:)
nem véletlenül viccelődnek ezzel a filmben h milyen kevesen vannak -
sempronius18 #596 Én 8-at számoltam. :D
Ebből a szempontból a 3.-rész volt okés mert ott tényleg éreztük, hogy komoly háború van sok fronton milliós erők bevetésével amilyennek egy egész galaxisra kiterjedő háborút elképzelünk.
Azt a filmet az kefélte el, hogy az Anakint játszó színész alkalmatlan volt a szerepére és a történetvezetés valamint a motivációk kibontása is hagyott kivetnivalót. -
#595 "Elvesztettük a flotta felét!"
Maradtak öten... -
sempronius18 #594 Én itten már csak azt nem értem, hogy az ellenállók miért csak kb 100-an vannak megint. Legyőzték a birodalmi hadsereget és fő flottát elhozták a demokráciát vagy mit, aztán mégse nagyon akar senki Leiához csatlakozni, valyon miért?
A valóságba egy zsarnok elleni első siker után már a tömegek a felkelőkkel vannak.
Vagy a 2 első halálcsillagot építő sok millió melós családja nem felejt? -
Pares #593 Szerintem azok a látomások inkább azok az események voltak, amiket a fénykard "átélt" mialatt Anakin és Luke birtokában volt, vegyítve néhány jövőbeli és múltbeli eseménnyel, mint a sziget, vagy a kislány. Habár a szigetes látomásban nem vagyok biztos, hogy jövőbeli eseményt mutatott, ahogy Ren mondja Rey gondolatairól vagy emlékeiről(?), hogy "elképzelsz egy óceánt, látom, látom a szigetet"... Meg az a jelenet is a Ren lovagjaival, körülöttük a sok hulla, nehéz megmondani, hogy ezek jövőbeli események, vagy a múltban történtek.
Utoljára szerkesztette: Pares, 2015.12.29. 12:25:00 -
#592 amúgy az tök jó volt ahogy a készítők behozták Han Solo-t...ahogy mondta : "Én vagyok Han Solo" és Rey meg Finn kb úgy nézett ahogy mi a moziban....itt a hősöm...
valahogy nem azt kérdezték utána h : Kicsoda ?Han Szopó ? ismernünk kéne, ja tudom, te voltál a barátok köztben:) -
Pares #591 Igazából egyik filmben sem láttuk, hogy pontosan hogyan működnek ezek a dolgok, azt se láttuk, hogy hogyan tanítják. Szerinted Yoda kifejezetten tanította az elmetrükköt Luke-nak? És hogyan vagy kicsodán gyakorolta? Egyik trilógiában se látjuk, ahogy kifejezetten az Erő bizonyos felhasználási módját tanítják. A tanításból mindössze annyit látunk és hallunk, hogy a mesterek nyomatják az alapértelmezett filozófiai dumát arról, hogy "higgy az erőben", "érezd", stb. Arról, hogy elmetrükk létezik, meg a Jedikről szóló mítoszokban is hallhatott akár. -
Bandicoot #590 Csak Rey kapott tanítást, bármennyire képtelenek egyes fogyatékos trollok (és itt nem rád céloztam) megérteni hogy Rey látomása javarészt emlék amiben Yoda mondja Reynek hogy ezek az első lépéseid.... -
#589 mintha ben kenobi monda volna h az elmetrükk nagyon egyszerű:) nem zárnám ki h nem tudják még páran
de biztos reyben sok a midiklorián :)l még az is megeshet h Skywalker ki tudja...az meg nagyon sok midiklorián:)
az én olvasatomban a jedi suliban sem a trrükköket tanítják , mert nem varázslóiskola...hanem az erő helyes használatát és h elég erős legyen az elméd h a sötét oldal ne keríthessen hatalmába...é
de lehet rosszul látom és Luke sem az erőt használta pl kardozáskor, hanem a képzelt barátai mutogatták neki h éppen h kell a kardot fogni, meg mikor döfjön vele stb...
Utoljára szerkesztette: barcalaci84, 2015.12.29. 12:10:49 -
AlucardHuN #588 Aha, akkor az erőérzékenyek szerte a galaxisban ha halottak pár storyt a jedikről akkor már tudták hogy is kell ezt művelni... Azért más dolog ha hallasz egy ködös történetet vagy látod ahogy ez történik.
Utoljára szerkesztette: AlucardHuN, 2015.12.29. 12:01:54 -
Pares #587
Látom nem csak TWD topikba írod a baromságaidat :D -
Livius #586 Sőt, az én meglátásomban, azzal hogy bepróbáltak menni az ő tudatában, programozós nyelven kifejtve gyakorlatilag, érezte a forráskódot, hogy ez az "elmetrükk" hogy működik. Utána csak ki kellett próbálgatnia, hogy hogyan tudja használni ezt ő is.
Utoljára szerkesztette: Livius, 2015.12.29. 11:55:32 -
#585 te honnan tudod h így kell használni az elmetrükköt:) a meséből...ahogy a filmben is mondják h minden történet igaz a jedikről stb az egész (han reynek) -
Livius #584 Nézted te a filmet vagy csak bambultál ott is? Előtte csinálták meg rajta 3 percel, nem vetted észre? Annyi IQ-ja meg egy full kezdő Jedinek van, hogy utána tudja hogyan kell ennek neki állni magától is, és próbálkozni. -
AlucardHuN #583 De mégis honnan tudja hogy létezik ilyen "elme trükk" és hogy az erő használata mellet még mondani is kell? Ez azért nagyon fura volt... még az a szerencse hogy nem elsőre sikerült neki mert akkor agyfaszt kaptam volna. Ez nem olyan mint amikor egy erőérzékeny trauma miatt a sötét oldalt használja és fojtogat vagy lök (első alkalommal). -
#582 akkor még szerencse h akkor olyan bamba volt h csak kicsit találta el az X-wingjét...:) -
Livius #581 Darth Vader akkor még nem tudja, hogy gyerekei kik és egyáltalán fennmaradtak-e. Max Leiáról érezhet valamit, hogy az elméjét nem tudja átjárni a sötét oldal erejével, a vallatásokon. Amikor Luke elkezdi jobban használni az erőt, a halálcsillag elpusztításnál, szerintem ott akkor tudja meg 100%-ig Vader, ott mögötte a TIE fighterben, hogy bizony akit le akarna lőni lázadó X winget az a fia. És egyébként nem is tudja lelőni a fiát, képtelen rá, hagyja hogy Luke megcsinálja a dolgát. Számára fontosabb volt az, hogy Luke életben maradjon egy halálcsillag árán is, mivel tudja, hogy csak Luke-al tudná elpusztítani az uralkodót, ha átállna mellé a sötét oldalra. És gondolom az senkinek sem új, de Vadernek és az uralkodónak egész végig az volt a hosszú távú terve, hogy egymást kinyírják. Vader az uralkodást akarta átvenni, egy tanítvány segítségével, az uralkodó meg pont ezt akarta megelőzni, és védeni magát egy másik új tanítvány segítségével.
Utoljára szerkesztette: Livius, 2015.12.29. 11:50:20 -
#580 szerintem kylo Star wars fan és úgy gondolta Rey -nek nem kéne tudnia az elmetrükköt:) pont elszunyálta azt a részt is amikor reynek flashbackje volt...:)
Kylo egyébként csak a film elejjén kurva ügyesnek van bemutatva , aztán a nézőnek a Vader sisakhoz motyogásnál mutatják meg h gyakorlatilag nem az akinek hittük és csak jó pillanataiban tudja teljesen használni a sötét oldalt... de még mindig csábítja a fény... -
Livius #579 Kicsit vissza olvastam az eddigiekben, és megy rendesen a filmben bemutatott bamba sötét oldal szapulása, amivel teljesen egyet értek, és haza vágja az egész filmet szerintem is, ezek az egyik percben hú de gonosz és ügyes vagyok, másikban meg egy balfasz, aki még a sötét oldal erejét se tudja használni.
Viszont nekem a film alatt, ahogy Rey fejlődött tetszett. Ezzel az egyel vagyok elégedett a filmben. Az hogy jól vezeti a hajókat, és mondjuk tud verekedni az teljesen alap annak tudatában hogy "erő érzékeny". Elvileg az én eddigi ismereteim szerint fenn állhat az is valakinél, hogy nem tudja magáról, hogy képes az erőt használni, és még is használja, mivel amikor ő maga veszélyes helyzetbe kerül akkor az "erő" akaratlanul közreműködik a döntéseiben, és pl a harcaiban pont annyira, hogy elkerülje a veszélyt és a halált. Szóval Rey amíg repült és verekedett az eddigi sivatagos mindennapi életében, kb így tanult rá az erő használatára nagyon elemi szinten, ahogy Anakin is a fogatversenyezésekkel.
Az hogy az elmetrükköt igen hamar bevetette, az se volt számomra csalódás, és baki. Előtte a sötét oldal erejével, rendesen bele másztak az ő elméjébe, így az automatikusan aktiválódó vészhelyzeti "erő" használat én úgy gondolom beindult nála ekkor sikeresen, hogy ne tudják meg mi jár a fejében, és a röpke 3 perc alatt én simán valósnak ítélem meg ezt, hogy ebből tanult annyit, hogy egy nagyon lúzer őrt kb az 5-dik próbálkozásra sikerült irányítania.
Ennél a résznél egyébként az, hogy a bamba és sithnek nem nevezhető akárki, ott hagyja egyedül egy őrrel, annak tudatában, hogy nagyon nagy az erő benne az előzetes felmérések szerint, órási Star Wars univerzum hiba, és ez öli meg az egész filmet, és ezt a Disney hulladékot. Aki már az alap sötét oldalt ismeri, tudnia kellene, hogy ilyen nagy erővel rendelkező valakit pont az elmetrükközés miatt, vagy tök egyedül kell fogva tartani, nagyon nagy biztonságban, vagy szorosan egy Sith-el, aki megtudja akadályozni a szabadulási kísérletét, amihez vélhetően csak az erőt tudja használni. ez a kidolgozatlan ság amit művel a Disney, nem csak ennél a jelentnél hanem még sok másnál is, az borzalmasan elszomorító. -
#578 a new hope-ban egyébként miért akarja lelőni Luke-t a végén Darth Vader?akkor hirtelen elfelejtette az atyai ösztönt...? -
#577 a film végén tudtad meg h Disney:) te mióta alszol 5 éve?:)
de örülök h már nem vagy csalódott már annyira:) szerencsére ott van még neked 6 másik film...több estés szórakozás ...
páran meg várjuk a folytatást és megyünk majd megnézni h alakul a story...nagyon nem szeretnénk ha a Disney csődbe menne ezért nézik sokan újra a filmet amúgy is... -
#576 Ez a topic jobb mint a film, legközelebb ha benézek hozok egy kis popcornt. -
#575 Nekem se, hanem a végén miután megtudtam, hogy Disney, na akkor megszűnt némileg a csalódottság. :D -
#574 ezt a Disney-sést sem értem....most őszíntén ha nem tudnád h melyik részt ki csinálta akkor nem a prquelről jutna eszedbe h teletűzdelték olyan dolgokkal ami inkább gyerekeknek szól...minél nagyobb csaták sok cgi, minden 10 percben egy kis lézerkard, jar jar...
nekem eszembe nem jutott a film során h jajj tipikus Disney...inkább meglepett h mennyire nem olyan mint amire számítottam amikor meghallottam h megvette a jogokat a Disney
Utoljára szerkesztette: barcalaci84, 2015.12.29. 11:11:43 -
#573 Igen, ez Disney vonás, hogy hagynak benne szándékosan gondolkodni valót. :D