1412
sw7_640x282.jpg
  • Rita79
    Még valami olyasmit is odatolt a nézőknek, hogy "van itt szemét prés?". Vagy valahogy így fogalmazott. Na azon hasaltam.:D
  • Bandicoot
    De lassan elkezdhetünk olyat játszani ezekkel az állítòlagos SW fanokkal akik szerint az új rész tele van logikai bakikkal, hogy az eredeti trilògia bakijait összeszedjük... Van dögivel még jòval valòsabb és nevetségesebb is mint az új részben, de persze ezek a """" fanok"""" annyira közel állnak az SW univerzumhoz, hogy ezen az új filmen be is tudtak aludni a sok baki mellett annyira unalmas volt. :)
  • Bandicoot
    Ha baromságba kötsz bele ne várd hogy ne kapj választ.
    Nem volt kamera lol...Ez kritika? Továbbra is várom azt az SW epizòdot amiben volt kamera és nem tudtak kedvükre mászkálni a szereplők ellenséges terepen.:)
  • Rita79
    Mega thx.
  • barcalaci84
    Nagyon helyes,ugy az igazi:)
  • Wootan
    Csak a te kedvedért megnéztem. Ami nekem megvan, abban az első, eredeti verzió van, mikor csak Solo lő, Greedo szóhoz se jut.

Maga a film egyébként össze van vágva. Sok jelenet a legelső verzióból van, de sok mindent beemelt a special editionból (pl. mos eisley, halálcsillag támadás, stb.) + saját dolgokat is tett bele.

Ebben leeht is látni egy két jelenetet: tnh:revisited
  • barcalaci84
    Finn tipikus Han volt...csak csinálja amit a szíve diktál és majd "utána teszi fel a kérdésket" h biztos jó ötlet volt ez... (tipikus han ha leia-ról volt szó)úgy gondolta majd megoldják valahogy....

Phasma elfogása nekem is túl egyszerű volt kicsit...de az hogy lekapcsolta amikor fegyvert fognak rá tök emberi.... igen a nácik is emberek voltak...:)
    sőt még mondja is h oké lekapcsolom , de ti beszoptátok mert egyből észreveszik és mindjárt elkapnak ...hahahaha....

nem kapták el őket , ahogy han is mindig megúszta... majdnem 4 részt túl élt pedig csinált vakmerő hülyeségeket... és igen még mindig nem találtákl fel a kamerát és még mindig szarul céloznak a rohjamoszatagfosok....7 rész óta semmit nem változtak:)
  • Wootan
    Azért volt bugyuta az a jelenet (egyébként igen, Han vicces volt), mert úgy indítottak el egy offenzívát a bázis ellen, hogy mindenki úgy tudta le fogják tudni kapcsolni a pajzsot. Alapjáraton sem volt biztos hogy sikerül, lásd falkonos pajzson "átrepülés", de hogy Finn baszott szólni róla, hogy valójában gőze sincs a lekapcsolás módjáról, az totál komolytalanná teszi az egészet. Lényegében a teljes ellenállás sikere/bukása ezen állt.

Amikor Finn benyögte, hogy "nem tudja", én Solo helyében megkértem volna Csuvit, hogy rúgja már fel ezt a kretént olyan magasra, amennyire csak tudja.

Phasma elfogása meg egy vicc volt. Honnan tudták, hogy hol keressék? És hogy jutottak oda észrevétlenül? És normál esetben sosem vették volna rá, hogy kikapcsolja a pajzsot. És az már csak hab a tortán, hogy a bázison senkinek nem tűnt fel, hogy valaki csak úgy engedély nélkül lekapcsolta a bázis legfőbb védelmét. És még sorolhatnám.

Ezek azok a dolgok amikről már beszéltem, hogy ebben a filmben minden csak úgy megtörténik, mert mért ne már alapon.
  • barcalaci84
    és ki lőtt először ebben a verzióban Han vagy Greedo ? :)
    (éljen lucas , hamár utáljuk a Disney-t utáljuk őt is:) )
  • barcalaci84
    egyet értünk !jól meg lett írva...a régi részek is ezért voltak kasszasikerek:)
    az én vagyok az apád ! után a rajongók fele biztos volt benne h Darth Vader hazudik:) ezért magyarázta el újra Yoda h igaz az ep6-ban....

a jó star wars filmek már csak ilyenek....Disney előtt is
  • Wootan
    Na de hogy valami "értelmeset" is hozzá szóljak a témához :)

Nem tudom ismeri-e még valaki ezt: star wars revisited

Elég jó kis cucc, csak nem egyszerű beszerezni (nem warez!). Még csak az első filmet csinálta meg. Elég szép kikupált jó pár részt a new hope-ban. A birodalom visszavágot talán jövőre befejezi.

Érdemes megnézni az összehasonlító videóit mint pl. : battle of hoth revisited
  • lac coo
    szerintem tuti biztos, hogy Rey valakinek a lánya !
    a többit én a forgatókönyvírókra bízom ;)
  • gombabácsi
    hm látom dis-sith-ney jól kitalálta az ipari termékét, az egész net a kérdéses dolgokon pörög, közvetetten termelve a zsét
    lásd még south park: reklámmá változott emberek
  • barcalaci84
    igen lényeges a dialógusban h finn azt mondja h NEM tudja h kell kikapcsolni a pajzsot...
    ez egy tök jó párbeszéd volt szerintem, vicces is volt Han és ki is szólt a nézőknek h nem tud mindenki trükközni az erővel itt sem....

a filmnek igen lényeges része h az ellenállók terve totál bukta volt....nem volt olyan egyszerű a dolog a valóságban mint ahogy Han viccelődött h ez csak egy nagyobb halálcsillag, majd felrobbantjuk ... az mindig bejön...

a pajzs kikapcsolása totál kevés volt (szerencsére Finn nem volt bamba és tudta h Phasma talán ki tudja kapcsolni....

de ez is kevés lett volna...hiába lövöldöztek a gyengepontra a pár x-winggel itt már nem volt lyuk ahogy az EP4-ben... Hanéknak kelllett rögtönözni...
  • barcalaci84
    na te szebben megfogalmaztad :) valami ilyesmi lesz szerintem is...
    speciel én jobban örülnék ha nem a lánya lenne csak tanítgatta luke korábban... de gyanús h előbbi lesz , vagy inkább a kettő ötvözete ...:(
    Utoljára szerkesztette: barcalaci84, 2015.12.29. 18:11:02
  • barcalaci84
    most attól függetlenül h a lánya vagy csak kis padawan volt vagy akármi...tuti előhúzzák a Star warsos szappanoperaszálat és kiderül h miért nem emlékezik a gyerekkori dolgokra....mondjuk jobban örülnék ha valami traumás dologgal magyaráznák, de hipp hopp kitalálják h valahogy az erővel direkt fedik el a múltat és hasonlók....tipikus star wars klisé lenne...
  • Wootan
    Hogy ki Rey?
    - Elég valószínű, hogy Luke lánya, vagy legalábbis rokona. De lehet őt is úgy találták, mint Anakint.

Kapott-e képzést?

- Ez jó kérdés. A filmben látjuk, hogy pici gyerekként otthagyják a jakkun. Kb. csak spekulálni lehet, hogy még ezen esemény előtt Luke tanítgatta, majd az erő segítségével blokkolta a csaj emlékeit/erő kisugárzását, hogy megvédje a sötét oldaltól. Én legalábbis más logikus magyarázatot nem látok arra, hogy miért tud készség szinten annyi mindent Rey.
  • Pares
    Ennek a Rey Luke lánya elméletnek igazából csak egy dolog mondd egy kicsit ellent eddig, hogy Rey Finnel való első beszélgetésében kiderül, hogy Rey azt hitte, hogy Luke csak egy mítosz... Nem hiszem, hogy ha Luke-al nőtt volna fel, akkor elfelejtette volna. De könnyen lehet, hogy Luke felesége, vagyis Rey anyja egyedül nevelte fel, és a kislány nem is tudott az apjáról, a Jedi akadémián történtek után meg inkább ott hagyta az Isten háta mögött. Vagy valami hasonlót képzelek el.
  • AlucardHuN
    Végül is Han hajója egy kicsit tele volt pakolva, ohh izééé...

Jó akkor ezek az erő megérzések legyenek tök random dolgok... végül is lehet úgy van.

Amúgy jópofa hogy ha valaki kritizál az biztos csak rühelli a filmet (most nem magamra gondolok) ,az csúnya, de a prequeleket nyugodtan lehetett szidni...
  • Wootan
    Nem okoztál te semmit, max szeretnéd, főleg hogy kb. semmit nem magyaráztál meg :DDD

"Nem azt mondta, hogy "Mert tudom", hanem hogy "Nem tudom" (I don't)."
    A magyar szinkronban ezt nem érteni tisztán, de a jelenet szempontjából nem is érdekes, mert a bugyutaságán semmit nem javít.

"Hát igen, talán mert hármójuk közül egyikük sem Erő-érzékeny?!"

Látom sikerült felfognod a lényeget :D És még te tartasz másokat fogyatékosnak, meg értetlennek :D

"Mert szerinted ez a megérzés úgy működik, mint a GPS? Érzi, hogy nagyjából merre és hol van, de amikor már a közelébe kerül, akkor gondolom "túl erős a jel", vagy mittudom én. Solo-t meg igenis azért érezhette meg, mert a vére. Vagy akár mi."

Igen b+ "úgy" működik, lásd Vader is megtalálta Ben kenobit a halálcsillagon. Érdekes, nem?
    És semmi köze hozzá hogy a vére. Az erőhasználók egymást érzik meg az erő segítségével, de mind1.

"Olyan kibaszott szánalmas és izzadságszagú, amit művelsz, hogy még neten keresztül is érzem a bűzöd." Te max a saját szagodat érezheted, akkora szar alak vagy a nagyképű megjegyzéseiddel, meg a lenézéseddel, posztolt képeiddel :DDDD Ideje lenne megfürdened :D egyébként nem úgy volt, hogy ignorálsz? :)
  • barcalaci84
    nem az azért volt ....mert akkor még bamba volt...vag azért mert nem tudta h ő tudja , amit mi nem tudunk ...éssose akarta megölni a fiát akiről nem tudta h mi már tudjuk h ő csak későbbb tudja meg hogy.....
    jjajjjj :))))
  • barcalaci84
    te írtad h szerinted anakin nem annyira mary Sue karakter mint a mostani banda...őt meg ugye a prequelből ismerjük...(amit Darth Vader megalkotója csinált (Lucas)

én nem éreztem h blődségekkel lenne tele...Rey erő ébredésére is kapunk választ majd, ez szerintem nem kérdés...
    amúgy szerinted ki Rey ? rokon nem rokon volt tanítva vagy csak egy csaj a sivatagból?
    tényleg úgy gondolod h ez nem lesz helyretéve...és csak véletlenül ilyen homáklyos a múltja , mert elfelejtették leforgatni azt a rész?

komolyan érdekel a véleményed h merre viszik el a stopryt... (nekem is van véleményem , speciel nem is annyira örülnék ha igazam lenne, de a mostani történéseket szerintem tök könnyű helyére rakni, h ne nagyon tudj belekötni...)
  • Bandicoot
    Hiába az SW univerzumra jellemző hogy kamerával van mindig minden tele csak ebben a szutyok új részben nincs.
    És ezek az erő megérzések is mindig pontosak voltak főként mikor Vader az ep4-ben a halálcsillagon meg se érzi a fiát, de a 6-ban már nagy távolságbòl is tudja hol van.:)
  • Pares
    A ujjaimból vetted ki az írást... :D
  • Pares
    Látom tartós lelki traumát okoztam azzal, hogy az összes értetlenkedő ökörségedet megválaszoltam.

"Finn: Mert tudom. (micsoda válasz :DDDDDDDD) Csak Rey miatt jöttem."

Nem azt mondta, hogy "Mert tudom", hanem hogy "Nem tudom" (I don't).

"Solo: Képzeld csak, az erő nem így működik."

Hát igen, talán mert hármójuk közül egyikük sem Erő-érzékeny?!

"Jah és még valami. Biztos megtudja valaki magyarázni, hogy hogy lehet az, hogy Kylo megérzi kilométerekről az apja jelenlétét mikor megérkeznek a bolygóra, pedig Solo nem jedi ugyebár (és ne jöjjön azzal senki, hogy mert az apja). De Rey-t, akiben tombol az erő, nem érzi, nem találják a bázison........"

Mert szerinted ez a megérzés úgy működik, mint a GPS? Érzi, hogy nagyjából merre és hol van, de amikor már a közelébe kerül, akkor gondolom "túl erős a jel", vagy mittudom én. Solo-t meg igenis azért érezhette meg, mert a vére. Vagy akár mi. Úgy könnyű mindenre legyinteni, ha még le is írod, hogy a lehetséges magyarázatot nem fogadod el.

Olyan kibaszott szánalmas és izzadságszagú, amit művelsz, hogy még neten keresztül is érzem a bűzöd. Nem tetszett a film? Oké. Mindenhol logikai bukfenceket látsz, még ott is ahol nincs? Oké. De akkor mi a faszt keresel még itt, ha ennyire utálod a filmet? Ha nekem nem tetszik valami, akkor még arra se veszem a fáradságot, hogy valahova írjak erről, nemhogy teleszarom a film topikját szőrszálhasogató, értetlenkedő ökörségekkel.
    Utoljára szerkesztette: Pares, 2015.12.29. 17:46:04
  • MrAndree
    A halálcsillagon se volt anno.
  • Wootan
    "anakin egy kisgyerek volt akkor. nem tudom feltűnt-e, de mindig az aranyos, cuki lények, robotok, emberek csinálnak az sw-ben ilyen eltúlzott dolgokat...
    vader már nem csinált ilyeneket, se palpatin, se luke stb...
    artu is simán legyőz 2 harci robotot..."
    Mármint az előzmény trilógiában. Mert az eredetiben emlékeim szerint egy ilyen se volt, sőt még hasonló sem. Max az evokos rész.

Egyébként nálam a baljós árnyak egy gyűlölöm/imádom kategória, mert tele van kínosan szánalmas jelenetekkel (pl. a gungun vs droid sereg csata, amit jar jar balfaszkodása totál kinyír).
    Viszont van benne több jó karakter is (QuiGon, Darth Maul, Palpatine, sőt 1-2 jelenetben még Anakin is imádni való), vannak benne jó részek, pl. fogatverseny (még ha ben hur nyúlás is), meg a kardpárbajok, meg 1-2 jó zene pl. duel of faiths.
  • gombabácsi
    anakin egy kisgyerek volt akkor. nem tudom feltűnt-e, de mindig az aranyos, cuki lények, robotok, emberek csinálnak az sw-ben ilyen eltúlzott dolgokat...
    vader már nem csinált ilyeneket, se palpatin, se luke stb...
    artu is simán legyőz 2 harci robotot...

én pont azt bírtam az eddig sw részekben hogy tök jól különválasztották a gyerekeknek és felnőtteknek szánt részeket, de úgy, hogy a gyerek is látott durva dolgokat (tauntaun kibelezés pl...)

szóval egyszerre volt laza és komoly/brutál az sw... és hát a dizney ezt heréli ki most az sw-ből...
  • Wootan
    A baljós árnyakat felhozni mint ellenérv, teljesen felesleges, mert az a film egy (tragi)komédia, bár van 1-2 jó pillanata. Az a rész mikor anakin úpszi bocsi, véletlen kilőttem egy anyahajót, szimplán nokomment. A star wars történelem mélypontja, jar jar kategória.

De összehasonlítani egy sokat élt, tapasztalt jedi/sith-et, pár óvodással kissé túlzás szerintem :)
  • AlucardHuN
    Jobbat mondok. Megérzi hogy megjön az apja aki nem erő érzékeny, viszont 10-20 méterről nem érzi meg.
    Rey szökése... EZEN A BÁZISON NINCS BIZTONSÁGI KAMERA???

Viszont imádtam mikor Han kioktatja:D
  • barcalaci84
    ugyanarról az Anakin aki életében először vezet űrhajót és csatába megy 10 évesen és háborús hős lett? akár hogy magyarázod mindig is szuperember volt....
    amúgy nekem semmi bajom ezzel mert Skywalker...
    fene tudja talán Rey is az, lehet kiképzést is kapott aputól a "kiválasztottól"....az mondjuk semmi

na de mindegy nem tetszett , megértettük ...

és kímélj meg az olyan válaszoktól h csak spekulálok....:) a new hope-t is az alapján tudjuk védeni h láttuk a többi részt....ha egyáltalán tudjuk , mert rtengeteg a logikai baki ott is...

• Wootan
    Többszöri megtekintés után a kedvenc jelenetem a filmben, ami kb. mindent el is mond a film/sztori minőségéről, összetettségéről.

Megérkeznek Soloék a starkiller bolygóra:
    Solo: Na és melyik részlegen dolgoztál?
    Finn: A tisztítóknál.
    Solo: A tisztítóknál??? Akkor honnan tudod, hogy iktasd ki a pajzsot? (jogos kérdés, jár a 10 pont :D)
    Finn: Mert tudom. (micsoda válasz :DDDDDDDD) Csak Rey miatt jöttem.
    Solo: A többiek számítanak ránk.
    Finn: Solo, majd megoldjuk. Használjuk az ERŐT!
    Solo: Képzeld csak, az erő nem így működik.

Látod Pares, még Solo is tudja, hogy az erő nem úgy működik, hogy majd használjuk és kész :D

Brutális. És kb. ilyen "mélyenszántó" monológokkal van tele film.

Jah és még valami. Biztos megtudja valaki magyarázni, hogy hogy lehet az, hogy Kylo megérzi kilométerekről az apja jelenlétét mikor megérkeznek a bolygóra, pedig Solo nem jedi ugyebár (és ne jöjjön azzal senki, hogy mert az apja). De Rey-t, akiben tombol az erő, nem érzi, nem találják a bázison........

Komolyan kérdem, van olyan jelenet ebben a filmben, ami nem egy épületes logikai bukfenc? :D
  • Pares
    Endor után a Lázadók Szövetsége megalapította az Új Köztársaságot, ami még kb. egy éven keresztül harcolt a megmaradt Birodalmi erők ellen. Jakku fölött sikerült legyőzniük a Birodalmat, akik a nagy veszteségek miatt kénytelenek voltak aláírni a békediktátumot az Új Köztársasággal. A békediktátum értelmében lefegyverezték és súlyos kártérítést szabtak ki a Birodalomra. A maradék birodalmi erők nagy része az Ismeretlen Területekre vonultak vissza, ahol a régi Birodalom gyakorlatilag teljesen feloszlott. Az idő múltával a régi birodalmi tisztek és nemesek elkezdték újraszervezni a kormányt, amiből megszületett az Első Rend.
    Az Új Köztársaság a békediktátum megkötése után rögtön elkezdte leépíteni a hadseregét egy nagy, de korlátozott lehetőségű békefentartó erőre. Úgy gondolták, hogy a Birodalom, vagy annak maradványai már nem jelentenek komoly veszélyt. Leia ezzel nem értett egyet, ki is tették az Új Köztársaság politikai világából. Erre megalapította az Ellenállást, ami Leia magánhadserege, és az Első Rend megfigyelését tűzték ki célul. Az Ellenállás kért segítséget az Új Köztársaságtól, de a Szenátus túl elfoglalt volt más dolgokkal.
    Harminc évvel később az egyre növekedő Első Rend és az Új Köztársaság között hideg háború alakult ki. Leia hiába figyelmeztette a Szenátust a veszélyre, amit az Első Rend jelent, azok inkább a különböző független frakcióval való kereskedelmi viszonyaik javításával voltak elfoglalva. A Szenátus úgy látta, hogy az Első Rend tartja magát a békediktátumban meghatározott területi és egyéb korlátozásokhoz, így nem látták komolynak a fenyegetést. Az Első Rend erre a Csillaggyilkos bázisának segítségével meglepetés támadást indított az Új Köztársaság központi Hosnian-rendszere ellen, megsemmisítette a rendszer összes bolygóját, köztük Hosnian Prime-ot is (egy köztársasági flottával együtt), ami az Új Köztársaság központja és a Szenátus székhelye volt. A többit már tudjuk a filmből.
  • lac coo
    //indavideo.hu/video/A_legcukibb_reakcio_a_Star_Wars_elozetesre
  • Wootan
    "Darth vader nem volt szuperember persze..."
    Darth Vader kb. 40 éves, és elég táp jedik meg palpatine képezte. Lehet nem kéne őt tejfeles szájú noname képzetlen tinikhez hasonlítani, akik mégis úgy nyomulnak mint a szuper hirók.

"Anakin nem volt Mary Sue karakter..." Hát ennyire nem is mint ők.

"Luke sem kapott lofasz kepzest se megis hos lesz mar az elso reszben mert vezeti az ero..."
    Ahan, akkor ajánlom nézd meg újra a filmet, és rájössz, hogy hogy is lett hős Luke, de tudod mit segítek neked. Úgy lett hős, hogy a Bentől tanult erőt használta a halálcsillag felrobbantásához. DE. Ez önmagában édeskevés lett volna a sikerhez, ha nincs ott Wedge, meg Biggs, aki meg is halt hogy védje Luke-ot.
    Ésssssssssssssss, még ez se lett volna elég ha nem jön Solo a falconnal, és söpri tisztára az utat Lukenak.
    Úgy érzem ez picit más kategória, mint a mindent megcsinálunk varázsütésre új karakterekhez képest.
    Remélem segítettem :)

"Tessek megnezni a filmet megint,figyelve a monologokra ,parbeszedekre...akkor talan atmegy mi a helyzet Kyloval..."
    Kösz az ajánlatot, megnéztem, eddig 3x. (és minden megtekintés után csak rosszabbnak tartom a filmet)

"Ertem en h furcsa h nem egy dimenzios a fogonosz egy Star wars filmben ,de ez az ertetlenkrdes nekem tok hihetetlen...szankba ragjak h mi a motivacioja,mi zajlik benne stb tok emberi es vegre nem supergonosz ... "
    Nem tudom, hogy te melyik filmet nézted, de tuti nem a 7ik részt, ha szerinted Kylo többdimenziós karakter. Persze ha attól több dimenziós, hogy a film elején ő a szuper gonosz olyan képességekkel meg tudással, amire még Vader is elszégyellné magát. A film végére meg átmegy full kreténbe, és még egy csoffadt rohamosztagos is megtudja sebesíteni, akkor igazad van :)
  • barcalaci84
    :)

Utoljára szerkesztette: barcalaci84, 2015.12.29. 16:44:59
  • gombabácsi
    mondjuk hirtelen ilyen se jut eszembe hogy egy tárgynak ilyen jedis tulajdonsága lenne...
    az erőnek pont az volt a lényege, hogy élőlényekhez kötött, nem?
  • AlucardHuN
    Nem, ez az ami az apjáé volt. A saját zöld kardja valószínűleg még nála van.
  • lac coo
    ez Luke kardja ...? :P

amit megnézegetett az apja is , milyen szípet csinált magának ? :))
  • AlucardHuN
    Persze mert nem kötötték az orrunkra. A Birodalom visszavág és a Jedi visszatér közt elég sok idő eltelt, nem tudjuk pontosan hogy taníthatta. Az elmetrükköt meg gyakorolhatta a helyi élővilágon.