Star Wars 7-8-9
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Utoljára szerkesztette: Rita79, 2015.12.28. 10:02:58
i9 9900K @ 5Ghz | EVGA FTW3 RTX 3080 Ti 12G| 32GB DDR4 | 32" ACER Predator | Gigabyte P850GM 80+ Gold | PS4 Pro
amit csinált JJ: fogta az első 3 részt...összekeverte egy mixerben...csavart egy kicsit itt csavart egy kicsit ott...
lehet mondani h ez ötlettelenség , de valahogy én nem osztom ezt...egyszerűen annyi lehetőség lett volna h csak lekapnak egy könyvet ha már nincs ötlet és azt filmesítik meg...az sokkal biztonságibb játék is lett volna szerintem....
nekem művészi lett ez a csavargatás...és én úgy érzem h tökéletesen ágyaztak meg h 2 szuper folytatás lehesssen...pl számomra tökéletesen felvezették azt h Kylo nagy geci lesz...ha egyből csak egydimenziós Dath vader lett volna az nekem nagyon nem jött volna be ,de most h "Han segített neki" ...
továbbra is tartom hg a film egy hommage és nem az ötlettelenségek miatt kösönnek, mosolyognak viszza a dolgok...
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
1. Simán megmenti saját magát a roncsárus verőembereitől, Finn segítsége nélkül
2. Elmenekül a rohamosztagosok elől, ő vezeti a speedert, elköti a MF-t
3. Ő vezeti a MF-t, tökéletesen, lerázza a TIE-vadászokat
4. Megmenti Han-t és Chewie-t a csápszörnyekkel
5. Megmenti Finnt a csápszörnyektől.
6. Megakadályozza, hogy az elméjét kiolvassák - sőt, ő olvassa ki a vallató sötét jedi elméjét
7. Egyedül megszökik jedi mind trick-kel (James Bondot trükközi le btw 😄)
8. Elveri a főgonoszt egy párbajban, ha nincs a földrengés, Ren halott
Valahogy megvédi magát egy egyértelműen nem túl képzett jedivel szemben, aki még sebesült is, aztán elszalad ...😊
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
A Mary Sue-k legnagyobb átka, hogy kizárják a karakterfejlődést. Ha a főhős már az első részben tökéletes, akkor hová tud vagy érdemes fejlődnie a többi részre? Az új SW filmeket eleve három részre tervezik. Rey mindenkit elver az elsőben, ideértve a főgonoszt is. Magától tud fejlett erőképességeket használni stb. Luke ezt a szintet a ROJ-re érte csak el. Luke-nál a néző együtt mozog a karakter fejlődésével. Az ANH-ban egy tehetséges fiatal pilóta, de semmi több, van benne potenciál. Az ESB-ben elkezdi használni igazából az erőt (Rey-nek a mezét sem viheti még ekkor sem), de a végén csúnyán beleverik az orrát, alázatot tanul, túl elbizakodott, amikor neki megy Vadernek a Bespinen. ROJ-hez kellett eljutnunk, évek teltek el, mire igazi lovag lesz. Ezt a fajta karakterfejlődést nem hülyeségből találták ki: mert működik. Minden győzelem ezerszer édesebb és hatásosabb a moziban is, ha azt megelőzte egy-két vereség. Van tét, van kihívás, van izgalom. Rey alapból mindent vitt. Nincs semmi feszültség már.
én spec nagyon féltem h az öreg Harrison fordot fogom látni...de a megjelenéstéől kezdve eloszlottak a kételyeim...Han Solo-t láttam és ere a storyja ráerősített, csempészestől mindenestől...
Poe-nak sincs Han Solohoz. Csak épp remek pilóta, ikonikus mellénye... izé, kabátja van. Tökös, vicces, sármőr, beleröhög a halál arcába és a lázadókat... izé, ellenállást támogatja. De tényleg, semmi köze Solohoz. Nem is hasonlít rá. Rey-nek se Lukehoz, tök véletlen, hogy sivatagi bolygón élt elzárt életet, alacsony sorból lett csodagyerek, ő az utolsó a rendjéből és egy öreg legendás Jedi tanítja majd és szinte biztosan rokoni szálak fűzik a főgonoszhoz. De ényleg semmi köze hozzá.
Nem azt mondom, mint sokan, hogy a TFA egy ANH remake, de hogy erősen inspirálta őket az ep4, az tuti.
i9 9900K @ 5Ghz | EVGA FTW3 RTX 3080 Ti 12G| 32GB DDR4 | 32" ACER Predator | Gigabyte P850GM 80+ Gold | PS4 Pro
"Ja, persze, mert te aztán letudod, látszik is az első hozzászólásodban, amiben kapásból jó néhány hülyeséget és sarkított példát sikerült leírnod."
Én legalább leírtam valamit, amit alá is próbáltam támasztani. Te csak ontod az észt, nulla érvek. Ennyire nem érted a magyart? Nem látod, mit csinálsz? Kinyilatkoztatsz, de nem érvelsz. Pl. azt írod, hogy hülyeség, amit írok (ami amúgy a véleményem ..., ha egyáltalán érted ezt, te fanboy, te), de azt már nem írod le, hogy MIÉRT.
Maul szerintem nem badass és még kevésbé félelmetes. Az unalmas Liam Neesont megöli, de lényegében az első párbajban végeznek is vele a Jedik. Az előzmény trilógiának igazán sem főgonosza, sem főhőse nem volt. Vagy túl sok volt mindkettőből, nehéz eldönteni, az egész zavaros volt. Vagy mindkettő Anakin volt, nem tudom eldönteni.
Ren karakterének meg pontosan az a baja, hogy nem félelmetes. A TFA egy eléggé egyenes, nem túl bonyolult újragondolása az ANH-nak. Ha Ren nem félelmetes, az FO meg értelemszerűen gyengébb, mint a Birodalom volt, akkor mégis mi okozza a feszültséget? Ki az ellenség, akitől félteni kell a hősöket? Mitől lesz dráma és izgalom?
Why so serious?
Lényegében egy olyan karakter, aki tökéletes, hibája (ha van) csak látszólagos, valójában egy képregényhős, hibátlan és mindent legyőz. Általában az író, szerző saját power fantáziájának megszemélyesítése. Nincs feltétlen baj a Mary Sue-kkal, csak inkább valók fanfic-be meg gyerekfilmekbe, mint egy elméletben mindenkinek szóló egész estés moziba. Vagy regénybe, vagy más kreatív műbe.
Why so serious?
Why so serious?
Why so serious?
Why so serious?
Egyébként respekt, hogy tisztáztad magad, erről akartam még tegnap azt irni, hogy esetleg olyanok is vannak, akik épp amiatt regelnek be valahova, mert láttak valamit és találtak rá egy ezzel foglalkozó fórumot, ahol elmondhatják véleményüket. Ezért mondtam, hogy nem szabad egyből alregezni senkit, csak mert 1 naposként ír véleményt.
Ezt most tutira félre érti mindenki, de megkockáztatom: Számomra a SW egy űr-fantasy-mese. A "mesebeli vándor legény" miután elnyeri a hercegnő kezét boldogan élnek amíg meg nem halnak. Ha pedig mindenáron új kalandokban küldi őket a "meseíró", akkor próbálja nem lerombolni ez eredeti mese szellemiségét.
Szigorúan magánvélemény, nem kinyilatkoztatás, nem egyetemes igazság.
sg.hu/felhasznalo/1205047739
(bocs, de nem szúrhatok be weblapcímet 30 napig)
Általában csak olvasom a hozzászólásokat. Ritka, hogy egy témához hozzászólok. Utoljára az sg.hu-n a Fekete hattyú filmhez szólta hozzá.
sg.hu/forum/tema/1298075589
Fenntartom a jogom a véleményem elmondására.
Ha tévedek, beismerem. Az erőtéren keresztül repülést ezek szerint félreértettem. Ha kijön DVD-n, otthon újra nézem zavaró körülmények nélkül.
A személyeskedés semmilyen formáját nem tolerálom. Nincs keserű életem, mivel a filmek többsége tetszik. (Legutóbbi példák: The Martian, Interstellar, The Intern)
Békén kéne hagyni a 4 elötti időket mert csak újabb és újabb megválaszolatlan kérdéseket vesz elő ami hülyeséggé állítja az eredeti trilógiát....
"Nincs ps4 exclusive mióta létezik a streamelés pc-re" GIGALOL!:D
Jobban erdekelt volna ha 6-7 kozotti idoben jatszodik...na de lepjenek meg😊
Utoljára szerkesztette: UUUU, 2015.12.27. 23:41:04
Én mondom, hogy a nagyapja álmát akarja megvalósitani, ahol sehol nincs még Rey, majd megismétled, amit én mondok. Majd jössz a fénnyel, mikor én a kettéhasadást irom le és az apja közti dialógust. 😊 Megemlittem Reyből áradó eröt ami rávetűl és a beáramló fénnyel is megerősitti a rendező, te meg még a nagyapja sisakjához visszaugrasz. 😊 Azt sem tudod néha miről beszélsz, pontosabban azt sem mire válaszolsz, mert még egyszer sem sikerült megragadni az adott hivatkozást.
Utoljára szerkesztette: UUUU, 2015.12.27. 23:12:27
Teljesen felesleges észrevenni is.
Tehát jön a lehülyézés ha valakinek nem tetszik, vagy a kitalációk, lásd ahogy bandika teszi. 😊
Utoljára szerkesztette: UUUU, 2015.12.27. 23:05:38
A jogos egyéni észrevételekkel nincs baj,de elég megnézni a sok negatív kritikát miért is húzzák le a filmet. Marha ritka a jogos észrevétel. Karaktereket vetnek össze teljesen más hátterű és képességű karakterekkel...A film jeleneteit magyarázzák félre avagy mondják el totálisan felületesen...Negatívumként emelnek ki olyan dolgokat ami nem is úgy történt (pl Rey erőhasználata, Finn fénykardozása,stb)....
Amilyen szintű hibakeresést nyomnak egyesek, az eredeti trilógiát mutatták volna most be (persze korszerű látvánnyal) az is szénné lenne gyalázva.....
Engem is bosszant h allandoan olyan "hibak"-t hoznak fel ami egyertelmuen benne van a filmben h nem ugy volt...
Az olyan beteg elméktől akik egész nap a meta elött ülve lájkolgatják a negatív review-eket nem is beszélve....
Rég szigorítani kellett volna a pontozást ipszűréssel alregek ellen,miegymással... Az ilyen 0 pont körül szóró egyedeket pedig instant banolni mert a hitelességük is annyi mint a pontszámuk.... Csupa önigazoló szarjankó aki mellveregetéssel azzal indít szinte egytől egyig hogy XY éve hűdemekkora szupernagy star wars fan...És ezek nem csak itt vannak jelen hanem számtalan esetben megjelennek. Tulajdonképpen divat lett haterkedni....
Megértem én ha valaki azt mondja hogy 5-6 pont mert ez meg az nem tetszett. De az amikor sorba ugyanazt felsorolják mint hiba (és közben nem is hiba csak oda kéne figyelni a filmre és megérteni a jeleneteket,szereplőket), majd rányomnak egy nagy nullát...Na az minden csak nem hitelesség... Persze a 10 pontos értékelések sem tükrözik a valós pontot,vannak hibák a filmben ez nem vitás. De még ezekbe a kritikákba is több hitelesség szorult mint a copypaste 0 pontozókba...
Hanem Han lazasagaval😊 elso alkalommal nem tudja h fog e mukodni vagy meghalnak mind hanem csak csinalja...
Mivel bejott hat miert nem...
Rey erőhasználatos észrevétele kapásból fail...
A halálcsillag megközelítése szintén jókora fail,főként hogy semmiféle erőtéren nem mennek át fénysebességgel, hanem a lokátorokat verik így át, hogy le tudjanak szállni kikapcsolni az erőteret...Nembaj. 😊
/ Ő nem írja de a fénysebesség laza használatával mint hiba viszont egyetértek bármelyik kritikussal, na az hiba volt, még ha bele is magyarázzuk hogy 30 év alatt fejlődött a tech....
Nyilvan minel zobben latjak a filmet annal tobb negativ kritika lesz...nem hiszem h holnaptil minden uj nezonek tetszeni fog...
Kinek az a baja h megolik hant ,a masiknak h miertnem valamelyik kedvenc EU-s tortenete van megfilmesitve...
Valaki meg csak szimplan utalja majd ,mert divat megmondani h ez is szar az is szar...