1412
sw7_640x282.jpg
  • Rita79
    Őszinte leszek: Tényleg bírom az elemzéseidet, meg még a spekulációidban is látok esélyeket, de könyörgök... most akkor ki birkáz le kit? Mert sztem ti, mint elvakult fanok, nem kaptok kritikát, max a filmet köpködjük (van miért). ÉS gyakorlatilag az van, hogy azok a trollok, akik ugyan SW fanok valahol, de nem tetszik nekik ez a fos rész. Pont!!!
  • Bandicoot
    Azokbòl kiindulva amekkora baromságokat felhoznak kritikának? Vagy a negatív reviewekből amik szinte egytől egyig friss regektől származan imdb-n és metán egyaránt, meg olyan abszolút hihető fanoktòl akik 3 pontot adnak erre, de egy Battle Los Angelesre 10-et?! Okéé. :D
  • Bandicoot
    Hát persze. Egy fan nem várta volna tülkön ülve a régi arcok és emlékek ( hajòk, helyszínek, stb) feltűnését, hanem bealudt volna az első 50 percben mert már akkor szar volt a sztori... Bezzeg az Ep4 első 50 perce!!! Lol.
  • gombabácsi
    mindenki troll aki nem ért egyet a tömeggel? mert hogy folyton ezt olvasom tőletek...
    az igazi troll:

Utoljára szerkesztette: gombabácsi, 2015.12.31. 15:26:00
  • Rita79
    A helyedben én egyből a lakásomat tenném fel tétnek. :D
  • lac coo
    Van rá 20 000-rem, hogy nem tudtok meggyőzni, hogy már pedig ez nem jó film ! :DDD
  • Pares
    Tudjuk, akinek tetszett a film és nem keresi vagy nem magyarázza bele szándékosan a hibákat, az csakis le van fizetve, agyatlan, nem gondolkodik, birka, stb.
  • Rita79
    Az elalvás nem fan függő, hanem sztori. De nem foglak győzködni, én elolvastam az összes EU könyvet, sőt azok melletti történet szálakról írt műveket, gondolom nem amiatt tettem pert pisztolyt fogtak a fejemhez, hogy tegyem meg. És azt se gondolnám. hogy a jogos csalódottságomnak hangot adva, emiatt troll lennék. De szíved-joga megítélni.
  • Bandicoot
    Továbbra is tényként jò (trollhozz illően) állítasz olyat ami hazugság ( hype termék).:)
    Azt meg hogy szereted az univerzumot már ott hiteltelenné vált miutàn kifejtetted hogy elaludtál az első 50 percben. :)
  • Pares
    Igazad van, szégyelje magát Kasdan is, te majd megmondod a tutit, hogy milyennek kell lennie a Star Warsnak...
  • Rita79
    Én is így vagyok ezzel, attól függetlenül, hogy ez a rész egy hype termék komolyabb sztori nélkül, azért reménykedem az új részekben, hogy helyre tesznek mindent. Ha nem így lenne, kár is volna kritizálnom, mert az nem azt sugallná, hogy szeretem ezt az univerzumot, hanem hogy csak fitymálom feszt, mintha fizetnének ezért.
  • Pares
    Mondtam már, hogy nem érdekelnek a review-k.

"Ren. Nem az a baj, hogy ebben el akartak térni Vadertől, hanem hogy nem működik ez a genre úgy, hogy a gonosz egy vicc. Tényleg nem. Szauronon sem röhögött senki, nem is verték el az első részben. Ez a baj Ren-nel. Tényleg nem tudom már hogyan és hányszor írjam le. Egy jó mese nem úgy kezdődik, hogy a szegénylegény a mese első harmadában legyőzi a sárkányt, mert aztán nem marad semmi a másik kétharmadra majd."

Szerintem meg Ren egy nagyon érdekes, komplex karakter lett, nem egy egydimenziós gonosz, nincs vele az égvilágon semmi baj. Egyáltalán ki vagy te, hogy megmondod, hogy egy "jó" mesének milyennek kell lennie? Mindennek ugyan azt a sémát kell követnie, vagy mi? Az egész okoskodásod csak arról szól, hogy nem azt és úgy csinálták, ahogy te azt elképzelted.
  • Pares
    "Pont ezt mondom én is: nincs elmagyarázva filmben. Nem szájbarágást hiányolok, hanem hogy legalább az alapokat mondják már el."

Amit leírtam azt mind tudjuk az előző hat részből.

"Ez egyébként még a kisebbik baj, nagyobb ennél, hogy az egész First Order - Resistance - Republic viszonyról sem beszélnek egy betűt sem."

Az igaz, hogy az elmúlt 30 év eseményeit tényleg nem fejtik ki részletesen, de az is egyértelmű, hogy a film inkább az új karakterek bevezetéséről és felépítéséről szól, minden más inkább csak a háttérben történik. Eléggé kilógott volna az események közül, ha hirtelen megállnak és elkezdenek az elmúlt három évtized történéseiről mesélni.

"Persze, kis olvasgatással kiderül, de az ANH-hoz nem kellett előre olvasni semmit."

Az ANH ugyan úgy az események közepébe dobta a nézőt, és egy csomó dolgot nem magyarázott meg. Ráadásul az az első Star Wars volt, nem tudták, hogy siker vagy bukta lesz. Miután nagy siker lett, jött is az extra háttérinfó mindenféle formában, köztük az előzmény trilógiával...
  • no_way
    Már korábban írtam ezen a fórumon, hogy számomra csalódást okozott a film. Han számomra értelmetlen halála. A rengeteg átemelt elem az SW IV-V-VI-ból. A számomra ellentmondásos elemek az eredeti trilógiával kapcsolatban, stb...
    A TFA megnézése előtt kerültem minden fórumot, kritikát trailert a filmről. Nekem minden új volt a moziban. Most, hogy több tucat kritikát és több száz hozzászólást elolvastam az összkép sokat finomodott bennem. Lehet, hogy elhamarkodottan ítéltem meg ennyire negatívan a filmet. A legtöbb általam szeretett film vége többé-kevésbé lezárt. Ezért is van, hogy bár a legtöbb SW fan a Birodalom visszavágot teszi a toplistája élére, nálam a sorrend:
    1. SW IV
    2. SW VI
    3. SW V
    4. SW VII
    Azért szeretem a fórumokat, mert a többi hozzászóló segít más szemszögből is megvilágítani az adott témát, még a legszélsőségesebb troll is adhat új perspektívát egy témához.
    Kösz mindenkinek az infokat!
    Kezdek bizakodással tekinteni a következő rész felé.
    Valóban úgy mondtam ítéletet eddig a filmről, mint egy 1000 darabos puzzle-ról, miután kiraktam 250 darabot.
    J.J. Abrams számomra már korábban bizonyított, a rendezéssel itt sem volt bajom.
    A zene nekem ugyan nem tetszett, izlések és pofonok.
    A látvány és a színészek jók voltak.
    A sztori a folytatásban hozhat még meglepetéseket.
    Nem kis koponyák dolgoztak és dolgoznak rajta.
    Sokan kritizáljuk Kylo Ren-t, mint gonoszt a "gyengesége", Rey-t pedig, mint jó karaktert a gyors fejlődése miatt. Mi van, ha végül Kylo a jó oldalon, Rey pedig a sötét oldalon állva csap össze.
    Mi van, ha Rey nem Luke, hanem valaki meglepőbb erőhasználó leszármazottja pl.:Kenobi, Doku, Palpatine.
    Aminek örülnék az SW folytatásban a látvány és akció mellett, az egy jó (lehetőleg klisé mentes) sztori, és érdekes fordulatok.
  • Bandicoot
    Az a baj hogy nincs semmiféle elnagyolt hősgyártás, csak a fejetekben.
  • MrAndree
    Mindent szabad, én spec szeretem az előzményeket is.
  • MrAndree
    Most viszont degradálhatnálak de nem teszem, maradjunk annyiban hogy vagyok elég öreg ahhoz hogy eldöntsem tetszik-e egy film vagy sem.
  • BoneDragon
  • gombabácsi
    érdekes, hogy az ep1-2-3-at szabad fikázni (sőt, kötelező), míg ezt az új részt nem :D
  • Rita79
    Nem degradálni akarlak, de: az ilyen felfogások szerint van az, hogy bármi is lett volna a tartalom, a hozzád hasonló fanok még véletlenül se ítélnék meg józanul, hanem maradnának a maguk által kitalált spekulációk mentén felépített valósághoz. Még akkor is, ha a filmben pl. Isaurát láttuk volna.
  • MrAndree
    Nem, se nem nevetséges, se szembeköpve nem lett semmi. Csupán más mint eddig. Ami valakinek bejött, valakinek meg nem.
  • AlucardHuN
    De ez már így van, tuti skywalker származék (kiköpött Padme). Ez nem játék hogy nerfeljék.
  • Rita79
    De miért, szted ez tényleg nem nevetséges, meg elnagyolt hősgyártás, amellyel az eddigi részek tényleg szembe lettek köpve és valóban egy instant superhero gyártást láttunk?
  • Bandicoot
    Nembaj nerfelni kell mert érthetetlen hogy egy roncsvadász aki a techkütyük közt nőtt fel, vezette a falcont és eleve kapott kiképzést, hogy lehet hogy ilyen jòl ért a techkütyükhöz, tudja vezetni a falcont és még az erőt is tudja használni?!?! Nomeg a tökmag stukkerral nagyjábòl 10 leadott lövéssel meg tudott fektetni 1-2 rohamosztagost!!!! És bitang nehezen le tudott győzni egy mentálisan és fizikàlisan sebzett "padawant"!!! OP!!!!!44444
  • tigeroo
    kihúzhatják a kátyúból? én ezen röhögök, nyugodt legyél, attól hogy még csak most került a mozikba az első rész, már mind a három készen van, forgatókönyv, elképzelések, történet. sebészi pontossággal fognak adagolni minden további információt. könnyelműség ilyen kifejezésekkel dobálózni, ez a film csak útjára indította a kis gyűjtögető csajt az erő megismeréséhez.
    nerfelni kell? lehet a forgatókönyvben a "feltámadt egy ŐSI erő" sem véletlenül hangzik el... yoda mondja reynek hogy "ezek az első lépéseid"... lehet hogy valami nagyhatalmú Jedi ereje született benne újjá? Aki erősebb lesz mint a jóslat szerinti Anakin? Még csak a sztori 5%-át láttuk, én szerintem J.J. tudja hogy mit csinál, hiszen ő az egyik legjobb a szakmájában...

Nekem nagyon tetszett a film, úgy jöttem ki hogy tényleg baszki, kb. semmit sem tudunk senkiről, és ez az őrjítő hogy még 2 évet várhatunk, mire láthatjuk és megérthetjük a dolgokat. De nálam működött a film, jobban, mint a steril, szinte csak nagyotál és kistotálokkal operáló jelenetek az előzményfilmeknél. Ez legalább nem olyan színtelen, szagtalan. Ahhoz képest, hogy ki kell szolgálni ezzel a filmmel a 7-70 éves korosztályt, nagyon jól belőtték.

Nem volt ezzel semmi baj, a logikátlanságokba bele lehet kötni, de abba szerintem felesleges ami csak teória, és nem láttuk teljes mivoltában.
    Utoljára szerkesztette: tigeroo, 2015.12.31. 12:33:47
  • Bandicoot
    Az ilyen idiòta Op/nerfelni kell siránkozások miatt tartanak ma a bèka segge alatt a multiplayer címek..Nagyon hiányzik hogy pár agyhalott már a filmes világot is a maga kedvére sírja....
  • lwb
    Azzal kihúzhatják a kátyúból a trilógiát, ha Ren mellett bemutatnak több, effektívebb Ren Lovagot is. Vagy ha Snoke több lesz, mint Palpatine volt, azaz nem csak a háttérből fog machinálni. Meglátjuk.

Rey-t viszont nerfelni kell. Nagyon.
  • AlucardHuN
    Ott van Phasma akit kidobtak:D Remélem a következő részben normális szerepet map és megmutatja hogy nem véletelnül kapitány a hölgy. Ren-t nem bírom se kedvelni se utálni, egyszerre megértem hogy még képzésre szorul meg röhögök rajta. Ennél még a rebels inquisitorai is veszélyesebbek. (Ott is a az az innovatív kard dizájn meh...)

Vagy maradnak a tökös stormtrooperek akik elektro tomfával terrorizálják őket.
  • tigeroo
    Snoke is elmondja hogy Ren jelenleg az első rend lovagjainak mestere, de még nem áll készen...
    Ha számba vetjük, akkor Luke jóesetben csak Rey-t fogja kiképezni, míg ezidő alatt a sötét oldalnak lesz egy teljes, sithekből álló csapata.

Ren pedig egy érdekes karakter a SW univerzumban, jól leírtad hogy Vader csak egy van, na de még Vader sem ölte meg a gyerekeit, pedig számtalan alkalma lett volna rá. Az apját Ren meg úgy vágja le mint egy kutyát, szóval én ezen nem paráznék, tuti hogy sötét jövő elé néz...
  • tigeroo
    ne bízzuk el magunkat, a következő részben Kylo Ren tuti hogy megacélozza magát, mind erőben, mind mentálisan.
  • lwb
    Lehet, hogy ugyanazt írom, de ezek szerint egyszer sem olvastad el, amit leírtam, ugyanis szerintem a TFA a 4. legjobb SW film, azaz jobb az előzménytrilógiánál. Nagyon nem is olvastam olyat még, hogy valaki szerint nem így lenne. Anakint botrányosan szarul mutatják be az ep1-3-ban, ahhoz képest eddig mestermű a TFA, de nem is az volt a mérce. Legalábbis nekem nem.

"A hatásos gonoszt előkapni a semmiből jókora gáz lett volna a Jedi után."

30 év eltelt. Egyébként az EU-nak is sikerült, nyilván nem mondom, hogy azt kell másolni (khm... azért JJ másolja is picit, lásd Han fia), de lett volna megoldás. Ren is működhet, a hiba Rennel az a párbaj a Halálcsillag v3.0-án. Anélkül Rennel nem lett volna baj. Vagy ha legyőzi Rey-t és a szakadék Rey-t menti meg. Az zseniális lett volna, Rey legalább életében először nem nyer és Ren is rögzül a nézőben, mint egy effektív főgonosz.
  • Bandicoot
    Ugyan azt a baromságot szajkózod és ugyan úgy nem értek vele egyet, ja.

A hatásos gonoszt előkapni a semmiből jókora gáz lett volna a Jedi után. Itt bevezetik a hatásos gonoszt. Ennyi történik nem más,egyeseknek ez is probléma mert "nem szabályos"....

Vader működött? Vader már egy idős tapasztalt sith nagyúr az EP 4-ben (MEGINT TOTÁLISAN ELTÉRŐ KARAKTERREL HASONLÍTOD ÖSSZE). Nem volt előzmény amire figyelni kellett ne írják felül, amire figyelni kellett hogyan vigyék tovább.
    Vader mennyire működött volna ha Az előzménytrilógia lett volna először? A full csöpögős fiúcska aki duzzogó pofival elkötelezett Jediből potom 2 perc alatt elkötelezett Sith-re vált és gyerekeket mészárol? Hagyjukmár.... Sokkal komolyabban mutatja be ez a film Kylo vívódását és karakterét mint a csodás előzménytrilógia Vader előéletét....
    Utoljára szerkesztette: Bandicoot, 2015.12.31. 11:36:55
  • lwb
    A pofája érdekel a legkevésbé, főleg hogy a film felében maszkot visel. A baj vele az, hogy gyenge, elveri a főszereplő egy trilógia elején. Meséről beszélünk, nem a Sicarioról vagy a Usual Suspectstől, egy meséről. Jókkal és gonoszokkal, epikus csatákkal, izgalommal - gyerekeknek főleg. Egy hatásos gonoszt, pláne egy trilógiában be kell mutatni a nézőnek, hogy legyen oka tartani tőle, hogy valóban féltse a hősöket, ha vele kerülnek szembe. Vader ilyen gonosz volt, ezért működött a SW. Rennél ez nagyon nehezen fog működni. És nem, nem az a bajom, hogy nem Vadert másoltak (pedig őt másolták egyébként), hanem hogy ha nem Ren, akkor nincs gonosz, akitől tartani kell, nincs sárkány a történet végén. Az egyik oldalon ott egy sereg tökös badass jófiú (Rey, Poe, Luke stb.), a másik oldalon nincs senki. Egy hologram az kevés. Most azt érzem, hogy szarrá fogják verni a First Ordert, esélyük, mint malacnak a jégen. Ezt soha nem éreztem az ep6-8 alatt. Kell egy mesében látni a jót és a rosszat is, rossz nélkül nincs dráma, se feszültség.

Tényleg ugyanazt írom már egy hete. Értem, hogy nem értesz egyet vele. Kár ezt tovább ragozni.
    Utoljára szerkesztette: lwb, 2015.12.31. 11:32:33
  • Livius
    Ha így akarnak bevezetni egy főgonosz jelöltet, akkor ne merjék Star Wars-nak nevezni a filmet, vagy épp csinálja meg a kedves Disney animációs filmként dedikáltan gyerekeknek, ha már csak az olyanokhoz ért.
  • Bandicoot
    Megint ott tartunk hogy totál más jellegű karaktereket vetsz össze...Szauronon se röhögött senki???
    Ember, fogd már fel hogy valahogy be kellett vezetni Kylo karakterét...Hogy röhög rajta valaki?? Max olyanok akik pofa alapján ítélnek vagy abszolút nem értik a karaktert....

De tudjuk a gonosz egy vicc, Rey Mary Sue ésatöbbi ésatöbbi.....

• lwb
    Ja, pont olyan.
  • Bandicoot
    Egyébként aki akar egy nagy sort vidulni célszerű megnézegetni a metacriticses nagy 0 pont közeli kritikusok előző értékeléseit (feltéve hogy nem friss/alreg)....
    Az imént olvastam el egy bő 1 oldalas 3 pontos véleményt ami kifejtette ugyan ezt a csodás Mary Sue eléletet, kifejtette hogy a karakterek gyengék,jöttek a szokásos bakik (amik nem is bakik) kifejtette hogy ez egy harmatgyenge film volt... Rányomott 3 pontot....

Aztán az adatlapjára érve látom hogy értékelt mást is...
    Battle Los Angeles: 10 pont....

Ugyanakkor nehéz találni olyat akinek az Erő Ébredésén kívül lenne más értékelése mert sajnos a negatív kritikusok java csak troll/alreg/újreg hogy gyorsan fikázhasson.:)

Utoljára szerkesztette: Bandicoot, 2015.12.31. 11:19:37
  • lwb
    Akkor nézd meg a plinkett review-kat az előzmény trilógiáról. Egyrészt jók, jobbak, mint a filmek, másrészt milliók látták blipen és újabban yt-on. Az index csak annyit számít, hogy ritka, hogy egy ilyen amatőr review a mainstream médiába is bekerül, ez erre példa. Ráadásul kb pontosan olyan hosszú a review, mint a filmek. Tényleg jó lett, szórakoztató.

Ren. Nem az a baj, hogy ebben el akartak térni Vadertől, hanem hogy nem működik ez a genre úgy, hogy a gonosz egy vicc. Tényleg nem. Szauronon sem röhögött senki, nem is verték el az első részben. Ez a baj Ren-nel. Tényleg nem tudom már hogyan és hányszor írjam le. Egy jó mese nem úgy kezdődik, hogy a szegénylegény a mese első harmadában legyőzi a sárkányt, mert aztán nem marad semmi a másik kétharmadra majd.

Nézd, engem nem zavar, hogy szerinted minden tökéletes a TFA-ba, szíved joga. Szerintem nincs tökéletes film. Az ANH is tele volt hibával és problémával (khm ... Leia - Luka viszony pl.), itt annyival nagyobb a baj, hogy nem látom, hogyan lehet majd a feszültséget fenntartani a következő részekre. Ilyen erős főhőssel és ilyen gyenge gonosszal. Na mindegy, majd meglátjuk.
  • Bandicoot
    Leszarom hogy néz ki,de nagyjából annyira hiteles mintha Uhrin Benedek kritizálná Demjént és megállapítaná hogy itt ott nem jó a hanglejtése....
    És te behozod ezt a csodálatos példát miközben ez is csak egy újabb tipikus kákán is csomót haterkedés semmi több.
  • Pares
    "a prequelek egyik legnagyobb hibája, hogy teljesen nem világos, ki a főszereplő és ki a villain"

Legnagyobb hibája? :D Akkor valamit nagyon félreértettél vagy nem értettél meg a trilógia lényegével kapcsolatban...

"Gondolom láttad a Redlettermedia (plinkett) review-kat az ep1-3-ról, ők ezt elég jól leírták (még az index is megírta)."

Nem, nem láttam, és egy cseppet sem érdekelnek. Az meg ki a faszt izgat, hogy az Index mit ír? :D

"Palpatine a 6., Vader a 3. film végére (előtte Anakin volt, aki nem Vader) lett legyőzve. Ren már az első filmben."

Azért mert Ren még messze nem tart ott képességekben, mint Anakin/Vader-volt a 3. részben. És igazából azt sem értem, hogy mit számít az, hogy melyik részben kit győznek le vagy sem? Jól értem, hogy az is baj, mert hasonlít a IV. epizódra, meg az is baj, hogy nem pont úgy történnek a dolgok, mint az előző trilógiákban? :D