1412
-
#772 Sőt, ráadásul hülye a frizurája is, meg 60 kiló vaságyastól. A nyomorult hipszter. Az apja meg John Landis rendező és forgatókönyvíró, szóval még el is van kényeztetve.
Nyomorult egy alak, na. Legalább egy Oscarja legyen már valakinek, aki véleményt mer mondani valamiről, a k.rva életbe! Hát mi folyik itt Gyöngyösön? -
Bandicoot #771 Hiába ha már egy amúgy nevetséges hátterű forgatókönyvíró/rendező/szinész azt mondja hogy Rey Mary Sue akkor az úgy is van....
Bohóc... -
gombabácsi #770 jó ez a video -
#769 Nem, hol is mondtam volna, hogy az? Egyébként meg nem értitek a dude-ot, ez a ti bajotok. :D -
#768 Pont ezt mondom én is: nincs elmagyarázva filmben. Nem szájbarágást hiányolok, hanem hogy legalább az alapokat mondják már el. Ez egyébként még a kisebbik baj, nagyobb ennél, hogy az egész First Order - Resistance - Republic viszonyról sem beszélnek egy betűt sem. Aki nem olvas utána, az végig vakargatta a fejét, hogy miért hívják Ellenállásnak a jófiúkat, nem kéne inkább csak simán A Hadseregnek nevezni őket? Persze, kis olvasgatással kiderül, de az ANH-hoz nem kellett előre olvasni semmit. -
Pares #767 Ja, mert az, amit leírsz, az objektívan megállapítható tény, mi? -
#766 wat?
Maul sose volt főgonosz, a prequelek egyik legnagyobb hibája, hogy teljesen nem világos, ki a főszereplő és ki a villain. Gondolom láttad a Redlettermedia (plinkett) review-kat az ep1-3-ról, ők ezt elég jól leírták (még az index is megírta).
Palpatine a 6., Vader a 3. film végére (előtte Anakin volt, aki nem Vader) lett legyőzve. Ren már az első filmben.
Snoke pontosan annyira főgonosz, mint Palpatine volt az ep4-6-ban. Igazából pontosan úgy és annyit is szerepel, mint Palpatine tette a ROJ-ig: egy nyomorult hologram az egész. -
Pares #765 Onnan, hogy hivatalosan Sithből mindig kettő van, a mester és a tanítványa. Az előző epizódban meg hivatalosan mind a kettő meghalt. Ráadásul Snoke szavaiból eleve az derül ki, hogy nem Ren az egyetlen tanítványa, csak az összes közül ő a legígéretesebb. Ez már eleve ellent mondd a Rule of Two-nak, ami szerint a Sithek régóta működnek. Persze lehet, hogy Sith, aki kiábrándult az RoT-ből meg a Sithek egymás legyilkolászásából álló filozófiájából. Lehet pont azért, mert ő az a Darth Plagueis, akiről Sidious tanítványa mesélt... De egyelőre nem úgy néz ki, hogy Sithek lennének. Ez majd a következő részekben kiderül. -
Pares #764 Az is baj, ha el van magyarázva, az is baj, ha nincs elmagyarázva... Dramaturgiai hiba? Ren-t egyértelműen, szándékosan nem olyan kiforrott "főgononsznak" állítják be, mint mondjuk Maul, Vader vagy Sidious volt. A "főgonosz" jelző, ha már valakit ezzel kéne illetni, inkább Snoke-ra igaz, Ren csak az egyik kiképzésének befejezésére váró tanítnványa. Raádásul csak a film legeslegvégén kapott egy kisebb "pofont", amikor már elég sok mindenen átment, de akkor se végezte úgy, mint az előbb felsorolt három Sith, akiket végleg elintéztek. Milyen csúcsról? Pont hogy rengeteg fejlődési lehetőség van az összes új karakterben, és rengeteg minden maradt a következő két részre... -
Bandicoot #763 Mondja ezt azon ritkakevesek egyike aki ezt a baromságot felvetette.
-
#762 -
Bandicoot #761 Nem a Mary Sue dolog baromság, hanem hogy Rey karaktere MS. -
#760 Max Landistől eredeztetik (forgatókönyvíró), de valószínűleg nem ő mondta először, csak ő volt a leghíresebb, ezért mindenki őt hülyézte le twitteren:
-
#759 Akkor honnan tudtad, hogy nem sith? Miután úgy néz ki, mint egy sith, mestere is van, aki - feltehetően - sith, aki pontosan úgy néz ki, mint Palpatine és gonosz is, erőképességei és fénykardja is van. Lényegében sith, csak most nem sith-nek hívják, hanem másnak.
Nyilván onnan, hogy valahol olvastad, hogy a Ren Lovagjai, azok nem sith-ek. Miután maga a film erre nem tért ki, a filmből biztosan nem tudhattad. -
Bandicoot #758 Teljesen mindegy, baromság. -
MrAndree #757 Más filmeknél meg az a baj, hogy mindig minden a szánkba van rágva. Én nem tartottam sithnek Kylo-t pedig nem olvastam a wookiepediát. -
#756 Csak érdekességképp: mit botladozott Obi Wan?
1: megöli az epizód gonoszát, Darth Mault
2: felfedezi a klónsereget, elveri Jango Fettet
3: elveri a soklézerkardos robotvezért (nem jut eszembe a neve), elveri a trilógia antihősét, Anakint
4: megmenti Luke-ot a tuskenektől, rohamosztagosokat mind trick-kel, megmenti Luke-ot a bárban és lényegében feláldozza magát Vaderrel szemben
Hol botladozott? Nyafogott az első részben, de nem botladozott, tökös volt. Mondjuk nem is ő volt a főszereplő ... -
#755 A Mary Sue elmélet nem az én elméletem ... Még az első ezerben sem vagyok, akik ezt leírták. -
#754 Nem, nem tudom, mert a film nem vette a fáradságot, hogy elmagyarázza, hogy 1) kik azok a Ren Lovagjai, 2) ki vagy mi az a Snoke. Egyébként meg tudom, mert olvastam a wookiepediát, de kurva nagy filmes baki, ha ahhoz, hogy megértsem, hogy mi van, ahhoz google-znom kell a mozi után. Ez volt az egyik baja a prequeleknek is. -
#753 Megint megmagyarázod, hogy mi miért történik ... Ugye érzed ebben a hibát? Bármit meg lehet magyarázni egy fiktív történetben. Batman azért ver el mindenkit pusztakézzel, mert ninjak képezték, hát nem érted? :) Nem azt mondtam, hogy logikátlan a filmből, hogy ez meg az történik, hanem hogy dramaturgiailag hiba egy tökéletes karaktert berakni egy tervezett trilógia első részébe. Hogy dramaturgiailag hiba a trilógia főgonoszát elveretni vele az első részben. Ezeket a hibákat sem az előzmények, sem más hasonló epikus fantasyk nem követték el. Nem véletlenül. A nézők a főszereplővel akarnak szimpatizálni. Ez nem a Usual Suspects, ez egy gyereknek (is, főként) készült mesefilm. Mindenki Rey-jel szeretne szimpatizálni. Meg Finn-nel - addig amíg ki nem derült persze, hogy ő Jar Jar 2. Olcsó megoldás, ha ezt úgy akarjuk elérni, hogy az első részben batmant csinálunk a főhősből. Mert akkor nem marad semmi a másik kettőre. A csúcsról hova vezet az út?
Ren lehet, hogy változni, fejlődni fog. De azt biztosan senki nem felejti el neki, hogy elfenekelték a Halálcsillag 3-on. Egy néző sem. -
AlucardHuN #752 Való igaz, nagyon gyorsan megtört miután Windu meghalt. Meg a Mustafaron is elég duzzogósra fogta (nálam mondjuk még mindig nem Kylos szint). Nem ártott volna ha jobban kidolgozzák ezt a részét a dolognak, mert ugyan átlag nézőnek elmegy de ennél ami Darth Vader születéséhez vezet ez kicsit halovány volt.
Mára elég, mindenkinek más a meglátása viszont sokban egyet is értünk, csak ne kúrják el a jövőben. -
Bandicoot #751 Ezt ne velem vitasd meg (lekerekített formák) példákat akartál amin kiakadtak a fanok, mondtam párat.
A lekerekített formákat nagyjából annyira tartom problémának mint a kamera hiányát az új részben. Semennyire.
Mint írtam nekem tetszettek azok is,bár az eredeti SW-hez képest számomra is jóval gyengébb volt. Nekem főleg a szinészek teljesítménye, a szövegük, valamint az eltúlzott cgi nem feküdt. Plusz egy nagy adag ellentmondás az eredeti trilógiával.
De a legnagyobb csalódást Anakin szerepe és átalakulása okozta.
Az egyik pillanatban még olyan nyálas szöveget tol le hogy Shakespeare is ordítva hányt volna, a következő pillanatban morcos arccal szembefordul hirtelen felindulásból egy Jedi mester ellen és a következő pillanatban már parancsra lemészárolja a gyermekeket, csak hogy hitelesítsék mekkora durva gonosz lett Vader...
Totálisan hiteltelenül és gyorsan történt az egész totális ellentmondásokba keveredve, és nem segített ezen az Anakint játszó hülyegyerek harmatosan gyenge színészi játéka sem. -
AlucardHuN #750 Egyetértek, meglátjuk mit hoznak ki belőle. Remélem ott már nem fognak az original "trú" fanoknak remakelni.
Azonban az hogy lekerekített formák bajosak ez marhaság. A galaxis tele van különféle népekkel és civilizációkkal, mind nem lehet "kocka". Főleg a köztársaság idején, ahol nincs erős központi hatalom ami mindent befolyásol. "Piszkos" se lehet minden, mint a klónozók vagy a főváros kormányzati negyede, jedi templom stb, szemben a Coruscanti alvilággal. Azért a halálcsillag is sterilnek nézett ki.
-
Bandicoot #749 Lekerekített formák, tisztaság, sokkal komolyabb csúcstech cuccok. Hosszasan lehet sorolni mi miatt vérzik a valòdi fanok szemében az előzmény, találsz ròla nem egy elemzést. A hab a tortán volt a gagyi cgi, még a szaros helyszínek is egytől egyig zöldhátteresek voltak. A színészi munka pedig ahhoz képest hogy viszonylag nagy nevű embereket válogattak össze, pocsék volt 1-2 kivételtől eltekintve... És ezek a kivételek nem a főszereplők voltak. Az egészet Vader előtörténetének érdekessége és a látványos fénykardcsaták vitték el a hátán.
Rey pedig ha 5 évesen ( volt valahol kormeghatározás??) is került el, komoly tanítást kapott addig is, elég csak arra a jelenetre gondolni ami az előzménytrilògiában volt, mikor Obi egy bolygòt keres és Yodához megy aki épp fénykardos kis szarosokat tanít.
A halálcsillagos húzás gáz volt főként hogy az erejével és méretével überelni akartak, ezt belátom. Ahogy azt is hogy vannak egyéb hibái is a filmnek. Mégis akkora fanservice az egész, hogy hiteltelennek tartom amikor valaki a film minden momentumába beleköt, olyanba is ami kifejezetten a fanok miatt került be, és olyanba is hibát lát és keres ami nem is hiba. És mindezekért lehúzza a sárga földig a filmet.
Én továbbra is tartom a 7-8 pontos értékelések és kritikák a reálisak, ez a film egy jòkora fanservice volt, amiben bizony vannak olyan mèly karakterek mint az eredeti trilògiában, a színészi munka frankò lett, a helyszínek, gépek, maszkok tökéletesen hozzák az sw hangulatot és szintet, és a látvány is teljesen korrekt nem agyon cgi-zett. A filmes bakik mennyisége és a szokásos SW "blődségek" sem futnak túl az eredeti trilògia szintjén. Ugyanakkor vannak hibák, és a 3. Halálcsillagot nem kellett volna eröltetni, főleg nem úgy hogy legyőzik az első részben. Egy kiválò alapot raktak le az új trilògiának, kiderül mihez kezdenek vele.. -
AlucardHuN #748 Űrhajókkal meg épületekkel mi volt a baj? Mert ha a számítógép konzolokat hozod fel hogy túl modern azt még értem. Tök jó volt látni hogy a Csillagrombolóknak hogy nézett ki az elődje, vagy az x-wing elődök stb.Vagy az a baj hogy léteznek kecsesebb hajók mint CR90 korvett? Még a szeparatista hajók se voltak olyan túlzóak.
Épületek. Milyen épületek voltak a original trilógiában? Mos Eisley kb úgy néz ki a prequelekben mint a régiben. Ezen kívül katonai épületek. Hangárok, barakkok, pajzsgenerátorok. Felhőváros, de ott se nagyon láttunk külön épületet. Meg egy picit láthattuk valószínűleg Coruscantot, azt se sokáig. Na melyik épületek szúrták a szemedet?
Rey-t 5 évesen hagyták a Jakkun, addig nem hiszem hogy túl nagy képzésben lett volna része, bár legyen hogy kapott pár leckét. Erre szinte a semmiből jön a Mind trick meg ilyenek... a többinél elfogadom hogy nagy az affinitása az erőhöz. Meg hogy előtte botozott. Külön tetszett hogy a hajó vezetés se ment zökkenő mentesen, de régebben már vezette és amúgy is akit az erő segít az általában jó pilóta. Szóval nekem bejön a karakter, már a trailerek idején is arra számítottam hogy ő lesz a jedi, hiába van Finnél a kard.
Nem gondoltam arra hogy olyan badass lesz mint Vader, vagy Maul vagy valami ősi sith (legalább a maszkja olyan), de hogy most azért lesz belőle többdimenziós mert szétkapja a berendezést mint egy durcás óvodás meg hisztizik...Amikor a tiszt jött már előre sajnáltam hogy ezt szétszedi... aztán lestem hogy mi van. Mondjuk a gyerekeknek biztos nem akartak ilyet:D (annyiban okénak tartom hogy annyira nem jött be sose az a dolog hogy ártatlan hírvivőket öljünk meg azért mert valami balul sül el, pedig én nagy sith fan vagyok). Szóval végül is többet vártam tőle, nem egy sértődött dührohamos kölköt akinek ráadásul olyan képességet adnak mint ez a "force stun". Van benne potenciál, voltak jó pillanatai, az is érdekes volt hogy ütötte a sebét, (hogy a fájdalomból-->harag) erőt merítsen. Az jó húzás volt.
Igen miután a 3. (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) "halálcsillagot" (ami még nagyobb is, meg erősebb és szupi szupi szuper) szedik szét, igen belekötik, mert kibaszottul bugyuta. (Jar Jar Abrams és az ő "nézd az én péniszem nagyobb" mentalitása ami a Star Trekben is benne van)
Imádom a szériát, én is tudom mik a hibái az eddigi részeknek, és valszeg ezt is elfogom fogadni. Egyébként biztos azért vagyok toleráns a prequelekkel mert először a Baljós árnyakat láttam, aztán mikor megtudtam hogy van EP 4-5-6 azokat is megnéztem és teszettek azok is. Utánna pedig jó volt nézni hogy egészül ki a történet. Szartam is rá hogy jar jar mennyire idegesítő, gyerekként elment, most meg ignorálom ha nagyon bugyuta... -
Pares #747 Dettó... -
#746 engem a mozgása lenyűgözött, hihetetlen milyen fürge :)
De megcibálják a fülét, az nem kérdés.
nekem Kylo épp olyan félelmetesnek tűnt a maga "tébolyával", mint amilyen erős Rey . -
Bandicoot #745 A 2-ben kapnifog az tuti... Azt se tartanám kizártnak bár ordítò baromság lenne, ha átállna....
Mindenesetre kimagaslòan jòl tolta, főleg hogy full kezdő szinész. -
#744 Nekem bejött Rey!
Végre egy jedi aki nem luzerkedi végig majd a sorozatot :))
Mert hogy eddig az első sötétlovag általában miszlikbe aprította az adott jedit, vagy az első aktuális feladatát elszúrta :))
Most legyen végre egy igazi jedi ! :) Obivan botladozásából már elég volt egy életre ... -
Bandicoot #743 Tudod az előzmény a gyenge színészi játék az agyon cgi-zés (abbòl is sokszor a gagyi fakta) és az időben abszolút nem passzentos vívmányok (épületek, űrhajòk,stb) miatt kapta főként a savat + Lucas olyan zseniális ötletei miatt mint Jar Jar. Ráadásul a Vadert alakítò színészgyerek egy nulla volt harmatgyenge szöveggel. A nagy örlődése kimerült egy morcos arcban és pár sornyi iszonyatnyálas szövegben. Mindazonàltal nekem is tetszett többször láttam, ugyanakkor jòval gyengébbnek tartom az eredetinél.
Ebben a részben viszont ilyen problémák nemigen vannak, a lehúzások színe java olyan dolgokra épülnek amik baromságok. Nem hibátlan a film, de nem is olyan rossz mint ahogy egyesek leírják, és főkén nem azokon bukik el amiket egyesek rá akarnak erőszakolni, úgymint:
-Rey Op ( nevetséges)
- Rey erőhasználata
- Kylo nem olyan badass mint Vader
- nincsenek kamerák
És még hosszan lehetne sorolni. Eképp ne csodálkozzunk jò troll mòdjára hogy a film ellen beindult leráratòkampány fannak hazudott trollok által igencsak sikertelen netszerte és a túlnyomò többségnek még sw fan körökben is jòszerivel tetszett.
Sokkal jobban sikerült minden tekintetben mint az előzménytrilògia, és ez az általános pozitív közvéleményen is látszik. -
Stockbauer33 #742 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
MrAndree #741 És akinek az előzmény trilógia is tetszett meg ez is, azt hova teszed. Tudom, igénytelen vagyok. :) -
AlucardHuN #740 Azért a mai napig tetszik hogy előzménytrilógiából minden "fan" csak a rosszat tudja szajkózni, de ezt a filmet nem lehet kritizálni.... meg kb jó úgy ahogy van. -
#739 Gondolom azok is :)
Nekemtetszett, ez az sw csucsa, felolem olyan elemeletet gyartotok vagy epp cafoltok amit akartok :))) -
#738 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Te is vissza mehetnél a suliba, rád férne egy kis nyelvtan. -
#737 Jó de a kinevelt filmesztétákba gondolom azokat is beleértetted, akik tényleg vakon, minden logika és történetszálat meghazudtolva képesek állítani, hogy az a SW franchise csúcsa? -
#736 +1, ez véleményem szerint egy szolíd kritika! -
#735 Ez a tipikus nem vagyunk okosak de játszuk el :))
elején tetszett hiperszuper, aztán meg mégiscsak Jarjar és a Harcsa a király ...
Hagyjuk már ...
Én nem magyarázom nekem miért tetszett, többi meg minek győzköd, hogy szar ? :))
ez tényleg menő manapság ...
ez az új rész egy hét alatt kinevelt csak a mi kis országunkban vagy 10 000 filmesztétát! :DDD -
Stockbauer33 #734 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!akinek nemtetszett a film és naponta regényeket fos ide mert nincs jobb dolga azoktól kérdezem h ennyire kiborultatok?Vagy ez csak vmi kényszer hogy megmagyarázzátok nap mint nap?Megértette mindenki hogy nektek nagyon de nagyon.KURVÁRA NEM TETSZETT.Volt aki be is aludtrajta de naponta ide fos egy komplett regényt.Miért?Gondolom a téliszünet után jön nektek a suli vagy ovoda aztán had írja le az is a véleményét akinek tetszett.KÁPISI? -