1412
-
Wootan #972 Vicces, már ban-al fenyegetőzik. Nemrég még gombabácsit, meg Ritát is elhordta mindenféle agyatlan trollnak, meg álfannak, most meg már értelmesek. És továbbra sem tud leszállni a témáról. Nála az ignorálás abból áll, hogy most már konkrét név nélkül köpköd. -
Én csak röhögök rajta és a vergődésén. :)
Bandicoot
#854 : "Ez volt idén az első és utolsó hogy hozzádszóltam vagy egyáltalán elolvastam amit írtál."
Aztán felhozza:
Bandicoot
#868: "Jolvan terelj,de továbbra is mi van a nagy elköszönéseddel és nem írásoddal? Nem bírtad mi? Tipikus troll....."
Most akkor magáról ir ? Úgy tűnik, hiszen ő nem ir már. :)
Majd fokozza: "Még egy ignore innentől"
Majd lezárja magára mutatván ismét : "hülyét csináljanak magukból aztán hattyúhalálos elköszönéssel eltünjenek és visszatérjenek 1-2 nap múlva..."
Szakadok :) -
Bandicoot #970 Az a szerencse hogy ebben a fórumrészben nem lehet senki HG,már repült volna ez a két szerencsétlen ahogyan a ph-ról is repkedtek már jópáran amikor napok óta ostromolnak valamit. És még a trollok trolloznak,szakadok...
Érdekes mód gombabácsi meg Rita tud értelmesen diskurálni az egészről anélkül hogy irritálóan fellengzős módon adnák elő a dolgaikat vagy anélkül hogy komplett hülyét csináljanak magukból aztán hattyúhalálos elköszönéssel eltünjenek és visszatérjenek 1-2 nap múlva...Ennek a két madárnak nem megy a távozás....Még...:)
Nagyjából annyira lehet komolyan venni őket mint amilyen komolyan a moderátorok vették...
Utoljára szerkesztette: Bandicoot, 2016.01.02. 21:19:58 -
Lükas :)) :
Szeretném tisztázni a Charlie Rose Show-ban lement interjúmat: félrebeszéltem és egy nagyon helytelen szót használtam. 40 éve együtt dolgozom a Disney-vel, az irántuk való tiszteletem és a Bob Igerhez fűződő személyes barátságom miatt választottam őket a Star Wars őréül. A Disney hihetetlen munkát végez, értőn gondoskodik a franchise folytatásáról. Szeretném világossá tenni, hogy a franchise már a Disney tulajdona, izgalmas irányba viszik tovább a vásznon, a tévében és a vidámparkokban. Ezeknek a többsége lenyűgöz, ideértve az új film rekordhalmozó sikerét is, ami miatt nagyon büszke vagyok J.J.-re és Kathy-re. -
Wootan #968 Ne foglalkozz vele. Minden értelmes ember látja, hogy Ő a troll. 10ből 9 hsz-e mások ócsárlása. Abból él, hogy reagálsz rá, ezt élvezi. -
Mondja aki már többször elköszönt, egy hónapos kamureget használ, aki nem ir a másiknak etc.
De hidd azt, hogy rajtad kívűl más nem tudja, hogy az irónia és a szarkazmus nem ugyanaz, és ha leirják két különböző mondatban, akkor tuti, hogy valaki olyan szerény képességű hozzád képest, hogy a két különböző mondat azt feltételezi, hogy egy azonos szóról irtak. Oh wait... nem.
Utoljára szerkesztette: UUUU, 2016.01.02. 19:49:32 -
AlucardHuN #966 Tudom:) (kivétel ha feketelyuk van ott de ezt hagyjuk) -
Bandicoot #965 Nem is kell,az egyik már elköszönt vagy 5-ször mégis visszatér a másik pedig most iróniával meg szarkazmussal (újfent valami amivel nincs tisztában,most épp azzal hogy a két fogalom nem ugyan az) próbálja eladni azt a csodálatos félre nem érthető mondatot amiben naprendszerként írja le a galaxistérképet.....
Hiteltelen macskajancsik. Nem kell rájuk reagálni részemről ignore mindkét troll.
Utoljára szerkesztette: Bandicoot, 2016.01.02. 19:22:01 -
Pares #964 Mondom hogy le van oda írva, ha annyira kíváncsi vagy rá. A galaxis magja meg nem valami áthatolhatatlan izé, csak sűrűbben vannak a csillagok. -
Wootan #963 "Tudod te meg Wootan az a két fórumozó, akinek egy szavát sem tudom komolyan venni azok után, amit itt lerendeztetek."
Ez legyen a legnagyobb problémám az életben :D
Aki elolvassa a hsz-eimet, az szerintem láthatja, hogy nem a levegőbe beszélek. Hogy elég jól ismerem a filmeket/a hozzá kapcsolódó univerzumot.
Az, hogy TE meg a "haverod" lehülyéztek, háááááát, az már a te egyéni szoc problémád :)
Utoljára szerkesztette: Wootan, 2016.01.02. 18:20:08 -
gombabácsi #962 ja, az a nyaktörés hang durva, tisztára horror. na ilyen se lesz a diznej féle dedózásban -
AlucardHuN #961 Itt nem azon csodálkozom elsősorban hogy átment a magon (because sötét anyag meg fantom cucc..), hanem hogy onnan látják... -
Pares #960 Tudod te meg Wootan az a két fórumozó, akinek egy szavát sem tudom komolyan venni azok után, amit itt lerendeztetek. -
Igy van ezzel is egyetértek. Nem hiszem el, hogy valaki ennyire szemellenzős, hogy az alapvető alapok lerombolását se látja.
Mondjuk nem csodálom, ha a szarkazmust se ismerik fel.
Egyszerűen túlzásokba esett a Disney, ötlettelenűl előadva sajnos, egy valamirevaló saját ötlet nélkül.
Értem én, hogy nehéz kilépni az eredetiség árnyékából, de ha egyszer számukra kész egy világ, nem is kell csak azon belül mozogni a felépitett alapokra épitkezve, miért kell abba a hibába esni, hogy csak ismétlődésből áll a film.
Minek kellett egyáltalán a halálcsillag, ezekkel a kondiciókkal ? Info nincs, csak a prológus szövege ami nem elég terjedelmes, tehát gyakorlatilag info nélkül hagyja a nézőt.
Csak a trendi látványoságot követi a film az elözmények ismeretében ez édeskevés volt.
Utoljára szerkesztette: UUUU, 2016.01.02. 18:09:12 -
Pares #958 Nem azt írtad, hogy olvastad a wiki cikket a bázisról? Abban benne van a válasz... -
Wootan #957 Azért a nyitó jelenetben kapásból eltöri egy lázadó katona nyakát, csak úgy reccsen, majd falhoz vágja. Nem egy jótét lélek :) -
Pares #956 Ja, persze, álreg, klón, meg irónia... -
gombabácsi #955 úgy értem vadernek a ruhája, sisakja a badass, a tettei meg... alig csinál valamit -
gombabácsi #954 én amúgy most nézem újra a 6 részt. ep1-2-3-at néztem meg az utóbbi napokban. az ep4-et fogom kezdeni este.
ep1-2-3 nekem teljesen bejött, nem ugyanaz a stílusuk mint a többinek, de nagyon jók, jól felépített sztori, marha látványos, kreatív, érdekes. színészek is tök jók, anakinnal sincs semmi bajom, obi van meg a csúcs :) mondanom sem kell hogy jarjarral sincs semmi bajom, sőt a repkedő yodával se (sőt)
a cg az ep1-ben elég steril, de sose érdekeltek az ilyen "hibák"
amúgy az ep4 elejébe belenéztem (jó régen láttam már), egyáltalán nem pörgetik, szinte művészfilm jellegű a tempó (legalábbis az első fél óra), és ez is marhára bejön nekem.
az furcsa amúgy hogy vadert tartják a legnagyobb badassnak, miközben a ruháján és sisakján kívül nem igazán tesz semmi különlegesen badass dolgot. amit tett azt még anakin formájában tette az ep1-2-3-ban :)
az igazi badass a császár, na azt marha jól kitalálták és a színész is csúcs -
Pares #953 A szétválló sugárnak semmi köze ahhoz, hogy a Star Wars 99% technoblabla fantasy. Ez egy alapvető, egyszerű paraszti ésszel belátható dolog. -
Igen beláttam mekkora marhaságot irt a klónod, tökéletesen megsemmisitette a saját érvelését. És az meg külön élmény, hogy az iróniát képtelen valaki felismerni, még a hangulatjelek se mondanak neki semmit. -
Wootan #951 Persze, ezért is mondtam pár napja, hogy nem írok ide, mert felesleges, csak látva amit művelnek mégis írtam, mert már fájt nézni az ámokfutásukat.
De a legtöbb félreértés szerintem abból fakad, hogy a film maga kidolgozatlan, sok jelenet mindenféle átkötés nélkül követi egymást, lásd nem lehet megmondani pontosan, hogy Kylo rombolója hol van mikor elmegy mellette a sugár.
Ezt vetettem fel a film egyik fő hibájának, hogy kidolgozatlan, sok esemény csak lóg a levegőben, mintha a felvezetését kivágták volna, mert nem fért bele a műsoridőbe.
A másik fő gondom a dizni féle rakjunk a filmbe mindenből nagyobbat/jobbat dolog. Ezért van mesébe (sem) illő szuper galaxis romboló bolygó, ezért van hipp-hopp jedi, ezért van "egy kör alatt lelövök 10 tie vadászt" szuper pilóta, stb. Persze a szereplők így is szerethetőek, csak túllőttek velük eléggé.
A film/sztori maga nem lenne rossz, ha kellően ki lenne dolgozva, és be is lenne mutatva. Nem kellene minden szir-szar infóért a netet bújni. Kíváncsi vagyok lesz-e belőle hivatalos regény, ha igen, majd elolvasom.
Rengeteg szereplő csak úgy van, semmit nem tudni róluk még minimálisan sem pl. az öreg az elején, akinél a térkép van, a sárga yoda, stb. De pl. Poe-n kívül meg tud valaki nevezni egy másik pilótát, úgy mint a new hope-ból Wedge-t, vagy Biggs-t? Magyarán a régi (jól megírt és kidolgozott) részekben a nagyon mellékszereplőkről is többet megtudni, mint itt 1-2 fontosabbnak tűnőről.
Egyik ismerősön azt mondta erre a filmre, hogy a szegény ember Episode IV-e. Szerintem találó.
Kár érte, mert lehetett volna sokkal jobb is. Persze nem rossz film, én most kb. 4 pontot adok rá a 10ből. Ami az idővel valószínű fel fog menni 5 v 6ra. A baljós árnyakat is utáltam eleinte. Plusz erősen függ, hogy mit hoz majd a következő 2 film. -
Pares #950 Ja, értem, most, hogy beláttad, hogy mekkora marhaságokat írtál, "iróniának" beállítva próbálod menteni az arcod :D Nem tudom, hogy kivel miről vitáztál, csak azt tuddom, hogy nekem milyen baromságokat válaszoltál. Egyébként Wootan barátod is ugyan így kötött bele a szétválló sugarakba, mint te, ugyan úgy valami "intelligens sugarat" meg a többi marhaságot szajkózva... -
AlucardHuN #949 Jó látni hogy széttépitek egymást de mégis hogy a pöcsbe látja Finn a Takodana-n fényes nappal azt a sugarat???? Ami mellesleg átmegy a magon. Ráadásul ha jól emlékszem még a becsapódásokat is látják.
-
MrAndree #948 Ja, de azért tegyük hozzá hogy a védők meg elvakultazva vannak. Ellenben a vita igen szórakoztató :) -
Kb. 50-szer magyaráztuk ezt el, de nem akarják megérteni. A blödséget eröltetik továbbra is. Ilyenkor jön, a nem kell a technoblabla, mert ez csak egy mese, ha meg érdekük azt kivánja, hogy saját igazukat szajkózzák, akkor jön az, én fizikát tanultam :))) Olyankor már nem mese a mese.
Miközben nem is erről van szó, amit képtelenek felfogni, hanem egy nagyjából jól felépitett világ semmibevételéről.
Utoljára szerkesztette: UUUU, 2016.01.02. 17:35:03 -
Nem én nem vagyok az, mert te megmondtad. Látom a smile értelmezése neked sem megy. :) Ha már a trigonometriát nem ismered és megismerkedtél ezzel a szóval ma, tanítok egy másikat is, ami arra a mondatra utal. "Irónia"
De ha valaki el is olvasta volna, amit irok, akkor már többször észlelte volna, hogy pont ebben vitáztam a klónoddal, amikor ő eröltette a közeli lövést és a szétválló sugarakat, már akkor is kijelentettem többször is és Wootan is, hogy sokkal távolabbról löttek és nem abból a rendszerből.Na ezért vicces, hogy pont ezt az irónikus megjegyzést, a smilével, most saját kijelentése ellen felhozza. :) Kacagok is ezen. -
Wootan #945 Már oldalakkal ezelőtt leírtam, hogy a starkiller base a galaxis nyugati részén van a felderítetlen övezetben, azért nem is tudnak róla. A hosian rendszer ami a jelenlegi köztársaság otthona, az a galaxis központi, mag részében van. A Takodana, ahol Finnék tartózkodnak a lövés idején, az meg valahol a két pont között.
Bár ez nem derül ki egyértelműen, de minden jel arra utal, hogy Kylo a rombolójával épp a Takodana közelében tartózkodik, mivel közvetlenül utána mutatják, ahogy Finn végignézi a felettük elhúzó sugarat. Ezután látjuk a hosian rendszer pusztulását, majd jön a jelenet Rey-el, aki az erdőben meglátja a támadó első rend flottát.
Ha ezeket figyelembe vesszük, és megnézzük a film jeleneteit, akkor szerintem kijelenthető, hogy a sugár a Takodana felett még "egyben" volt. De ez a téma már olyan szinten átment a szarrágás kategóriába, hogy az komolyan fájdalmas...
Az is le lett már írva, hogy a wookipedia szerint a starkiller base úgynevezett sötét energiát használ, ami eddig egy megfoghatatlan korlátlan erő volt, de az első rendnek sikerült valahogy hasznosítania.
Maga a bázis egy bolygóba van beleépítve, és mobil, tehát képes a helyváltoztatásra is, de ehhez rengeteg energiára van szüksége, amit csillagok leszívásából fedez. Ha egyet leszív, akkor keresnek egy másik csillagot energia forrásul. A bolygó mérete kb. 100x-osa a régi halálcsillagnak. (a filmben a hologrammon látni, hogy a kilövő nyílása kb. akkora mint a régi halálcsillag.)
A kilőtt sugár megint egy más téma. Itt a napból elszívott energiát a bázis belsejében a sötét energia segítségével úgynevezett fantom energiává alakítják, és azt lövik ki az űrbe. Maga a sugár a sub-hipertérben utazik, ezért képes pár perc alatt száz vagy ezer fényéveket megtenni.
Kb. ennyi, ebből mindenki eldöntheti, hogy számára ez mennyire hihető, vagy sem.
SZERINTEM ez már bőven mese kategória, sokkal inkább, mint a régi halálcsillagok, amik szimplán gépek voltak, így sokkal hihetőbbek.
Az viszont még mindig szemléletes, hogy a filmet kritizálók vannak le trollozva, álfanozva meg haterezve. Közben meg a filmet védők (Pares, Bandicoot) azok akik folyamatosan személyeskednek, ócsárolnak, képeket linkelgetnek (és nem a filmmel kapcsolatosakra gondolok), mindezt minősíthetetlen stílusban...
Szegény Yoda forog a sírjában, ha látja mennyire áttértetek a sötét oldalra :)
Utoljára szerkesztette: Wootan, 2016.01.02. 17:17:57 -
Bandicoot #944 Trigonometriáról beszél aki egy szaros kameraképet nem tud értelmezni (és még a perspektíva sem mond neki így semmit) és naprendszernek hív egy komplett galaxist... Majd jön a belemagyarázás. Sírok....Megcsinálta a napomat, ez szilveszterre kellett volna Gálvölgyi helyett.... 
-
Pares #943 Ja, bezzeg te mestere vagy a trigonometriának
Na jó nem vagy az, és még csak a nézőponttal vagy a perspektívával sem vagy tisztában. Ráadásul azt írtad, hogy nem a fél galaxist lőtték át, hanem a Hosnian-rendszer "széléről" lőttek. Erre ugyan ebbe a hozzászólásodba beszúrsz egy képet a galaxisról, ami kapásból megcáfolja az állításodat, raádásul a filmben is elhangzik, hogy "in a system far from here"...
-
Oh my god...
Ne zavarjon téged a smile a mondat végén, mert ez pont arra utal, hogy te voltál aki ordas ökörséget mondott, hogy Kylo mellöl löttek, amire pont ez a térkép volt ami ellentmondott. -
Bandicoot #941 Aham aham....
" Ráadásul nem a fél galaxist lötték át, még ebben sincs igazad, hanem a naprendszer széléről löttek. :)"
A NAPRENDSZER SZÉLÉRŐL.....
SÍROK

-
Látom a trigonometriához csöpp affinitásod nincs. A piros pont ahonnan a bázis lő ? :) Sírok.
Ráadásul még csak nem is látható a képkockán mivel kivülesik a kamera látószögén, de ne zavarjon ez a szimpa tény sem.
Ráadásul a nagy távolság miatt, nem is látható a végpont, csak elméleti sikon levezethető, hogy azon egyenes mentén található, ha meghosszabítjuk a vonalak kezdőpontjáig.
Azon meg halálraröhögöm magam, hogy belinkelek egy űrtérképet és bamba módra valaki egy teljesen független mondatra, kitalálja, hogy naprendszer térképet linkeltek. :)
Vagy olvasni vagy értelmezni nem tudsz ezekszerint, de az is lehet egyiket se. :)))
Utoljára szerkesztette: UUUU, 2016.01.02. 16:46:17 -
Pares #939 Óhmáj... most néztem csak :D -
Tsol #938
-
Bandicoot #937 Szerintem azt hiszi hogy te és én egy account vagy nem tudom már modi topikba is jelentette hogy ÉN trollkodom meg multiaccount vagyok... 
Beteg.
De legalább ma megtudtuk hogy szöveget értelmezni képtelen, a perspektíva (ha úgy tetszik nézőpont) nem mond számára semmit, és még a naprendszer fogalma is totálisan homály,de annyira hogy még az sem ver egy csöppnyi észt a fejében hogy azon a térképen ott van például többek közt a Dagobah RENDSZER is....
És én (avagy mi,mert ugye alregek vagyunk) vagyunk a trollok mert kiröhögünk egy szerencsétlent aki betegesen próbálja ráeröltetni a dolgokat az új SW filmre..Szép.
Utoljára szerkesztette: Bandicoot, 2016.01.02. 16:37:14 -
Pares #936 De szórakoztató
-
Pares #935 Te miről beszélsz? :D Tudod te egyáltalán, hogy mi a különbség a naprendszer és a galaxis között? Meg milyen kettős account? -
Bandicoot #934 Azt se tudja értelmezni amit leírnak neki és még ő mondja hogy erőlködik bárkiis...
""az egyik kilőtt sugár végpontja mellett,ergo majdnem szemből nézve""
Ez szerinte azt jelenti hogy a sugárral szembe....Ok..
Első körben nem ártana a neten tanulmányozni mi is az a naprendszer ha szerinte a naprendszer széléről lőttek és azzal a térképpel akarja bizonyítani...:D
Hagyjuk,2 iszonyatos beégés röpke 5 perc alatt és marad a szájkarate,de ezt bárki elolvassa kiröhögi...
-
Pares #933 Nesze, lerajzoltam neked, kicsit más szögből, bár kétlem, hogy megértenéd :D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
A piros pont az a távoli csillag, ahonnan a bázis lő. Ez irdatlanul messze van, valószínűleg több ezer fényéves nagyságrendről beszélünk. A bolygók (barna, zöld, kék) egymástól való távolsága meg maximum néhány Csillagászati Egység lehet. Ha az egyik célbolygóról néznéd, akkor úgy néz ki, hogy szétválik a sugár, de ez csak a nézőpont miatt néz ki így, valójában különböző sugarakat lőttek ki, amik a kiinduló pontból folyamatosan "távolodtak" egymástól, csak a távolság olyan nagy, és a célpontok közötti távolság ehhez képest olyan kicsi, hogy nagyon sokáig egy sugárnak tűnik az egész, a cél felé közeledve egyre jobban eltávolodnak egymástól... Komoly gondjaid vannak a perspektíva megértésével...