214
  • Vol Jin
    "Szerinte. Meg szerinted. A marketing bullshit jelentése az, hogy nincs mögötte valós tartalom."

Nincs mögötte valós tartalom. Egy DPI paraméternél bevezettek egy marketinges elnevezést. Ez nem technikai, hanem marketing kifejezés. A PnP, a multithreading, stb mögött van technikai tartalom. A retina display mögött nincs.

Egyébként a legnagyobb bulshit a PMPO, és ráírják a minitoronyra, hogy 5000 Watt. Mert ott valami olyasmi jelent, hogy egy méterről akkora a hangereje, mint a PMPO Wattnak száz méterről vagy nem tudom mennyiről. Vagy a GB és a GiBi.

Olyan, mintha egy villanykörtét megatonnában adnának meg. Akkora a fényereje, mint 100 ezer kilométerről egy x MT-ás atomrobbanás felvillanása.

Mi a fene az, hogy átlagos távolságról nézve.

A képernyő DPI paramétere számít. Marketing kifejezéseket kitalálni hozzá meg egy hasznos tevékenység, ha eladni akar az ember.
  • Papichulo
    Mivel megigertem, hogy nem fogok veled foglalkozni tobbet, ezert tudod mit?! Igazad van! Mindenben igazad van! Te vagy a kiraly!
  • Vol Jin
    "Pech... sajnalom, hogy a tenyek teged irratalnak. De van am ra megoldas! Nem kotelezo latogatnod ezt az oldalt. En nem sirnek... ;)"

Tipikus pökhendi trollkodás. Mindenfajta ellenvéleményre ugrás, a személyek sértegetése, támadása, túlzott érzelmi reakciók, a másik elüldözésének szándéka. Szövetségesek keresése, azokkal bárgyún vigyorogni a másik mondandóján, stb.
    Tulajdonként kezelni a fórumot, területi harcként felfogni a posztolást...

Egyértelműen troll vagy.
  • Vol Jin
    "Mertem feltételezni, hogy nem az új 13 colos Retinás MacBook Pro gépről beszél, aminek jelenleg felbontásban nincs is alternatívája (mert akkor meg totális öngól és katyvasz beszéd)."

Egyik gépről vagy termékről sem beszélt senki. Konkrétan az merült fel, hogy a retina display elnevezés egy marketing bullshit. Miért érzel késztetést, hogy kitalálj valami extrémet a másik mondandójáról, és a fantáziádban megalkotott tévképzetekre reagálj?
  • Papichulo
    "Engem irritál, amit csinálsz."

Pech... sajnalom, hogy a tenyek teged irratalnak. De van am ra megoldas! Nem kotelezo latogatnod ezt az oldalt. En nem sirnek... ;)
  • Papichulo
    "marketing bullshit a retina display elnevezés."

En tenyleg nem tehetek rola, ha te meg mindig nem fogod fel, hogy mitol Retina egy kepernyo, holott tobb olyan cikket is linkeltem, ahol szemeszettel foglalkozo tudosok magyarazzak el...
  • Vol Jin
    "Te kije vagy NEXUS6-nak? Miert logsz folyton a seggeben?"

Engem irritál, amit csinálsz. Nem a személyed, hanem konkrétan ez a cselekedeted, amit ebben a topikban csináltál. Zavaró a trollkodásod. EGy elszabadult bazári cerkopf majomként garázdálkodsz. Például ez a seggében mit keresel szöveggel is csak trollkodsz.
  • Vol Jin
    Szerintem itt te vagy az aki nem fogadja el azt a véleményt, hogy marketing bullshit a retina display elnevezés.
  • Papichulo
    "Fusion drive. Ami ugyan kicsit továbbgondolása az SSD+HDD párosnak, de nagyon durván kiveszi a fájlok feletti irányítást a felhasználó kezéből"

En abszolut ereznem ezt a koncepciot, ha sokkal tobb ellenorzesem lenne a folyamat felett. Peldaul meg tudnam mondani, hogy milyen tipusu fileok kerulhessenek az SSD-re - mondjuk .app-ok - es mik mindig csak a HD-re peldaul. A gyakran nezett hardcore filmeket sem akarnam sohasem az SSD-n tudni :) Mondjuk szerintem erre lesz valami 3rd-party megoldas elobb-utobb.
    Viszont az ar az horrorisztikus! Ennyiert sokkal inkabb egy nagy internal SSD es egy meg nagyobb extartnal HD.
  • M2 #85
    De mondok példát a "marketing bullshit"-re:

- 5 mm vékony a kijelző széle. LOL! Kicsit tovább viszik a szegélyt és lehetne akár 1 mm! Vagy akkor már egy mikron és akkor parizelt is lehetne aprítani a szélén.

- 35%-kal nagyobb felület, mint a kis képernyők megmentője.

- Fusion drive. Ami ugyan kicsit továbbgondolása az SSD+HDD párosnak, de nagyon durván kiveszi a fájlok feletti irányítást a felhasználó kezéből, durva adatvesztések lehetnek belőle ha egyik meghajtó beadja a derekát és lehet imádkozni melyiken volt a fontos adat.

...stb. Van rengeteg egy ilyen előadáson, de pont a Retina nem az. :-)
  • Papichulo
    "Nexus csak annyit tett, hogy elmondta, szerintre marketing bullshit a retina display elnevezés."
    "Volt szó egyáltalán az iPad miniről Nexusnál?"

Te kije vagy NEXUS6-nak? Miert logsz folyton a seggeben?
  • Papichulo
    "Jó étvágyat kívánok a reklámszöveg, meg a szakértők rizsájának a bekajálásához!"

NEXUS6 erveles, en ugyan nem ertek hozza es igaz, hogy ok szakemberek, de akkor is jobban tudok minden mindenkinel es senki velemenyet nem fogadom el... te tipikusan az az ember vagy aki belekot abba, hogy a "la'b" nevu mertekegyseg az hulyeseg, mert a te labad nagyobb...
  • M2 #82
    Az is csak egy magánvélemény...
  • M2 #81
    Igen.
  • M2 #80
    Mertem feltételezni, hogy nem az új 13 colos Retinás MacBook Pro gépről beszél, aminek jelenleg felbontásban nincs is alternatívája (mert akkor meg totális öngól és katyvasz beszéd).
  • M2 #79
    "szerintre marketing bullshit a retina display elnevezés. Mert tényleg az."

Szerinte. Meg szerinted. A marketing bullshit jelentése az, hogy nincs mögötte valós tartalom. Tehát magyarra fordítva szerintetek nincs különbség a Retina és a nem Retina kijelzős Apple cuccok között. Érdekes vélemény, de elfogadom.
    És szemészeten mikor jártatok utoljára?
  • Vol Jin
    Én meg biztos vagyok benne.
  • Vol Jin
    Az 54-re ment
  • Vol Jin
    Miben is mondtam hülyeséget?

Hogy a retina display egy marketing bullshit?
  • Ferrer
    "Az átlag felhasználó azt hiszi, hogy valami spéci technológia. Mint a LCD, LCD LED, AMOLED, plazma,stb, amik lényegi technológiai eltérést jelentenek."

Én ebben nem lennék olyan biztos. A retina display sokaknak jelenti egyszerűen az Apple termékeken belül a látható pixeles és pixelmentes kijelzők megkülönböztethetőségét.
  • Vol Jin
    "Mellesleg sehol nem írnak még hasonlót se, hogy az Ipad mini Retina kijelzős lenne. De tény, hogy nincs rajta sapka!"

És ez hogy jön ide? Volt szó egyáltalán az iPad miniről Nexusnál?
  • Vol Jin
    Meg van az a kép, hogy van pár applefan, aki részegen könyököl, és rögtön lecsap, ha valaki az almát bármiben is kritikával illeti?

Nexus csak annyit tett, hogy elmondta, szerintre marketing bullshit a retina display elnevezés. Mert tényleg az. Az átlag felhasználó azt hiszi, hogy valami spéci technológia. Mint a LCD, LCD LED, AMOLED, plazma,stb, amik lényegi technológiai eltérést jelentenek.

Egy jó piaci trükk, egy marketinges bullshit.

Nem értem, hogy nektek ezzel a kijelentéssel mi a problémátok. Ilyen trükkök nélkül nem is lehetne ott az apple, ahol most van.
  • Vol Jin
    "Igen, ez igaz... én sem éreztem. De azt sem szabad elfelejteni, hogy az egész táblagép mizéria akkor indult el... persze előtte is volt táblagép lehetőség, de azok mind ilyen nagy vastag kifordíthatókijelzős buflák szarok voltak, amit az ember nemszívesen visz magával, mert nem kompakt ennyire.... nem voltak egy brilliáns termékek."

Voltak iPAd-szerű termékek is linuxal, de a kutyának sem kellett. Olyan 100 ezres darabszámot el is értek évek alatt ismeretlen gyártók.
  • NEXUS6
    Nézd, ha szarabb a szemem akkor nézem közelebbről, ha jobb, akkor nézem távolabbról! Vagy te nem így csinálod, ott a mérőszalag a Zájfonodon? Mert elhiszed nekem, hogy adott készüléket minden egyes ember pont olyan távolságra tart a szemecskéjétől, hogy a pixelesedés ne zavarja, vagy is tök mindegy milyen az a PPI, a legópixeles eszközt nagyobb távolságról nézed, pont olyan távolságról, hogy a pixel szögfelbontás minden esetben tök ugyan annyi, akár az ájfon, a brávuiatévé, vagy akár egy Galakszi es3 esetében.
    És ha így nézzük akkor ami egy képernyő minőségét végül is ilyen szempontból TENYLEG meg fogja határozni az bizony a teljes pixel szám, mert ez dönti el, hogy belefér-e Madonna teljesfelbontású meztelen fotója a képernyőre, vagy csak a feje, a popója, vagy a cicije egyéni ízlés szerint?

Ez a Retina faxság arra van kitalálva, hogy megmagyarázzák, hogy ha nem is az adott Apple terméknek van a legjobb felbontású kijelzője, akkor ez ennek ellenére még is csak miért a legjobb.
    Jó étvágyat kívánok a reklámszöveg, meg a szakértők rizsájának a bekajálásához!
    ;DDD
  • Ferrer
    A kamu OS X felület pedig itt és most tényleg priceless :D
  • Papichulo
    Jaj ne! A Celeron900 ismet lecsap...
  • hurkaur
    mar hianyoltunk az ocska szaroddal
  • Ferrer
    Én szeretem az Apple cuccokat, de azt kell mondanom, hogy az új Macbook pro és iMac sorozat árazása ilyen specért elég gáz. Illetve az, aki ennyi pénzért megveszi. Retina kijelző? Legfeljebb az iPhone-nál érdekes, amit közelről olvas az ember..
    Viszont az iPad mini árazása baráti, LEGALÁBBIS az USA-ban az - 70 ezer forint az alap wifis változat, bárki, bármikor hazavihet egyet. Nálunk harmadával több.
  • Papichulo
    Csak, hogy egy picit meg tisztazzuk a Retina Display elnevezes koruli felreerteseket, foleg NEXUS6 szemelyeben - amennyiben mar kijozanodott ;)

"Elarulom hogy nem, Raymond Soneira irta, a DisplayMate Technolgies elnoke, aki Ph.D.-es es szamos vezeto optikai kutatasban reszt vett"

Nezzuk meg, hogy ugyanez a Dr. Raymond Soneira mit ir az altalad emlitett oldalon:
    "There is a widespread misunderstanding of exactly what constitutes an Apple "Retina Display" - or any display that has an equivalent visual sharpness. While the first Retina Display on the iPhone 4 has 326 Pixels Per Inch PPI, all Retina Displays don't need 326 PPI because the eye's resolution is not based on linear Pixels Per Inch, but rather on angular resolution, so visual acuity depends on the viewing distance. That is why you take a standard vision test at 20 feet and aren't allowed to walk right up to the chart and read the smallest letters on the bottom line - visual acuity depends on the viewing distance.

Apple's Retina Display definition is equivalent to standard 20/20 Vision - your eyes won't be able to resolve the individual pixels on the display provided you don't look at the screen from too close a viewing distance. If you have 20/20 Vision and view the iPhone 4 from 10.5 inches or more its display will appear "perfectly" sharp to your eyes - meaning the display appears at the visual acuity limit of your eyes. If the display were any sharper with a higher PPI or higher pixel resolution your eyes wouldn't be able to see the difference. That is what "Retina Display" means... Let's see what PPIs are needed for other displays in order to qualify as a Retina Display:

iPhone 4, new iPad 3, and MacBook Pro Retina Displays: The new iPad 3 and MacBook Pro have much lower PPIs than the iPhone 4 but Apple correctly markets them as Retina Displays because they are typically held further away from the eyes and therefore still appear "perfectly" sharp at their proper viewing distance. Below we have calculated the viewing distances needed to qualify as a 20/20 Vision Retina Display (defined as 1 arc-minute visual acuity). For a discussion on the difference between the Acuity of the Retina and 20/20 Vision Acuity

The iPhone 4 with 326 PPI is a Retina Display when viewed from 10.5 inches or more
    The new iPad 3 with 264 PPI is a Retina Display when viewed from 13.0 inches or more
    The MacBook Pro with 220 PPI is a Retina Display when viewed from 15.6 inches or more"
  • Papichulo
    Nem feltem oket, az biztos, foleg, hogy mar jonnek a kedvezo gazdasagi adatok is, hogy mennyire tuljutottak a valsagon... ilyenkor erzem ugy, hogy kar volt visszajonni Europaba.

Mindazonaltal azt is tegyuk hozza, hogy sokan vannak az USA-ban is, akiknek azert par szaz USD is szamit. Persze tobbet keresnek, de bizonyos dolgokra tobbet is koltenek, peldaul valami draga betegseguk van, vagy beleugrottak egy rossz mortgage-ba, vagy egyszeruen csak elvesztette a munkajat.

Tenyleg nem tudom hirtelen megitelni, hogy mekkora siker lesz az iPad Mini, de en is ott vagyok, hogy $200-250 korul meg impulse-buy kategoriaba esne, de $329 mar tul van szamomra ezen a hataron.
  • narumon
    Persze én is. Sőt én továbbra sem látom nagy életképességét az Ipad mininek, de lehet, hogy kellett a piacnak nem tudom. Én csak megemlítettem, hogy a 100 USD az molyfing, az olyan mintha itt valaki arról beszélne, hogy az egyik készülék 2500Ft-al drágább mint a másik jajj most mi legyen. Hibahatár. [Persze USA is egy fura hely, mert ismerős zúgolódott, hogy mekkora válság van, jajj istenem tönkre ment az egész ország, nem is tudja mi lesz most az életével - mindezt azért mert évente ki szokta cserélni a tévét (is), és idén most nem jött össze úgy neki, tehát marad még egy évig (vagy pár hónapig) az 50" Panasonic - kocsit azóta már cserélt megint...]
  • Papichulo
    Egyebkent szerintem is eleg draga lett az iPad Mini. Persze vannak pro es contra ervek, azonkivul egyelore ugy tunik, hogy az Apple megengedheti maganak ezt az arkepzest, de azert kulfoldi apple forumokon is elegedetlenkednek az emberek. Persze van akinek ez az idealis es nem fogja oket foldhozvagni $50-100, de ennel azert sokan alacsonyabb arat vartak. Ha nekem kene valasztanom, siman az iPad4 mellett dontenek...
  • narumon
    Ennek megint az a lényege, hogy külföldön CSAK 100USD-vel több. Azaz kevesebb mint egy segédmunkás NAPI bére, kevesebb mint amennyit egy étteremben elkölt másodmagával. Tehát ami itt nálunk úgy látszik, hogy úristen ez 100 USD-vel több, csak elvakult fanok veszik az kint valójában... nézd már ez a másik CSAK 100USD-vel több és apple arról meg jókat hallani. Akkor vigyük inkább haza ezt. És pont ezért csinálja jól az alma ezt a részét, és pont ez miatt nem szokták ezt érteni itthon.
  • harmi2009
    Ha a mini iPad árát nézzük azokéval szemben amik ellen létrehozták, minimum egy 100$-ssal többe kerül. De mivel elég nagy a hype venni fogják az apple fanok.
    (Itt elsősorban az elvakult fanokra gondolok)
  • harmi2009
    Eddig ez volt a legjobb hozzászólás.... :)
  • M2 #57
    Az meg akkor bukta... :-)
  • M2 #56
    "It has the same 1024-by-768 resolution as iPad 2 — in a size that’s significantly smaller. So everything looks incredibly crisp and sharp. And since the iPad mini display has 35 percent more screen area than a 7-inch tablet, everything is easier to read and interact with."

Egyébként zseniálisak az Apple marketingesei. Minden szó mesterien megtervezett, pár mondatban lefedik a célcsoportokat és az előnyöket egekig magasztalják.

Kicsit tényleg a TV-shop:
    "Eddig 7 colon böngésztem a netet, de Horst Fuchs megmutatta, hogy 7,9 colon 35 százalékkal többet látok! És tényleg! Hamarabb végeztem a hírekkel és a levelekkel! Így sokkal több időm maradt a kutyáimra! (bevágás ahogy kutyáival játszik) Köszönjük Horst!"
  • Papichulo
    "Mellesleg sehol nem írnak még hasonlót se, hogy az Ipad mini Retina kijelzős lenne."

Szerintem ok arra gondolnak, hogy a tobbi gyartotol is hemzsegnek a 13" MBP-hez hasonlo retina felbontasu notebookok, "tok ugyanolyan" kijelzovel... oh wait!
  • Papichulo
    "Én csak ott csatlakoztam közbe, amikor a helytálló megjegyzésre (nem az enyémre) valaki ugrott és trollt kiáltott, miközben pont ő trollkodott."

Te vagy a legrosszabb fajta, az off-topic ad-hominem troll... persze amikor relevansan probaltal hozzaszolni, akkor is hulyeseget mondtal, de mivel megigertem, hogy nem foglalkozom veled, ezert hagyjuk is ennyibe!
  • Papichulo
    Amit te ideztel az mennyiben cafolja azt, hogy letezik "typical viewing distance"? Merthogy te azt allitottad, hogy nincs ilyen, holott ez a tanulmany pontosan errol szol...