214
-
M2 #52 Mellesleg sehol nem írnak még hasonlót se, hogy az Ipad mini Retina kijelzős lenne. De tény, hogy nincs rajta sapka!
Rájöttem, az sg = geek-kocsma.
Napi életkép:
NEXUS6 dülöngélve ül a pult végében, innen jól rá tud látni az egész belső térre, amitől ugyan szédül egy kicsit, de most ő horgászik. Lesi az ajtót, mikor jön a kapás.
Ekkor lépett be Papichulo Superman-jelmezben, hóna alatt egy köteg lexikonnal...
:-) -
Papichulo #51 "Elarulom hogy nem, Raymond Soneira irta, a DisplayMate Technolgies elnoke, aki Ph.D.-es es szamos vezeto optikai kutatasban reszt vett,"
Igen, es az altalam linkelt cikk, pont arra hivatkozott, azt cafolta. Szoval en elolvastam a te linkedet, de te nem az enyemet... :) -
coolbboy83 #50 +1 -
eto demerzel #49 meglatasom az hogy akinek kell (szobizmusbol vagy sem) az megveszi. es tesz ra magasan hogy ki mit mond. -
coolbboy83 #48 Igen, ez igaz... én sem éreztem. De azt sem szabad elfelejteni, hogy az egész táblagép mizéria akkor indult el... persze előtte is volt táblagép lehetőség, de azok mind ilyen nagy vastag kifordíthatókijelzős buflák szarok voltak, amit az ember nemszívesen visz magával, mert nem kompakt ennyire.... nem voltak egy brilliáns termékek. -
M2 #47 Valahogy az iPad esetében sem érezte úgy az ember, hogy majd kell neki.
Azt kérdeztük: vajon mire lesz ez jó?
Aztán csak-csak eladtak belőle több mint 100 millió darabot. -
M2 #46 Megvan az a kép, amikor a részeg könyököl a kocsmapulton és felhős szemekkel skubizza az ajtót?
Tudni lehet, hogy ha legközelebb nem ivócimbora lép be, akkor belekötés tényállása fog bekövetkezni.
Na valahogy így várja NEXUS6 az Apple cikkeket. :-) -
coolbboy83 #45 Én az ismerőseim között is úgy érzem, hogy totál nem kell nekik a Surface - egy haverommal kíváncsiak vagyunk, hogy milyen lesz ez...
Az Office dolog jó lehet majd, de az lesz iPad-ra is... viszont arra kíváncsiak leszünk, hogy milyen lesz a kompatíbilitás, mert az Office a saját verziói között is nevetséges - hogy miket produkál, ha megnyit az ember egy komolyabban szerkesztett filet. -
M2 #44 Nyugtass meg, hogy legalább te érted amit leírsz!
Szerintem ennyire részegen már inkább ne írj! :-) -
eto demerzel #43 erdekes hogy a surface cikkhez senki sem szolt hoza :) enyit is er valoszinu a gep is. -
coolbboy83 #42 Én pl totálisan leszarom más véleményét és azt is hogy ki mit tart marketing bullshit-nek, ha egyáltalán az illető tudja mit jelent ez a szó..
Kurvára nem érdekel, hogy ki mit fikáz le... Itt egyesek stílusa vicces, akár almafan, akár más!
Az egész élet egy marketing bullshit! -
Vol Jin #41 "Már megint megnyílt az ovi.... Gratulálok... Ha nem tetszik ne vedd... Ennyi."
Te meg olvasgassál, mert egyenlőre a termékeket még nem igazán kritizálták. Egy marketing bullshitet észrevételezett valaki, mire ugrottan az önkéntesrendőrök.
Na sebaj, majd jól elhápoghatják, hogy fikázták már megint az ellenfanok a kedvenc kis kütyüjüket, pedig francokat. -
Vol Jin #40 "Azért nem kell hülyeségben a másikat követni. Ennek az apple kijelzőnek ez a márkaneve."
Ennek az ez a márkaneve jelenség, a pontos körülírása meg az, hogy marketing bullshit. -
#39 Mert a Bravia nem megteveszto es nem sugall semmit ami nincs benne, a retina bullshittel ellentetben. -
Vol Jin #38 "És ez megint miért csak az apple esetében zavar? Hány HP, Dell, Lenovo notira van ráírva, hogy milyen kijelző van benne? Sőt a Samsungnak van olyan notebook sorozata amiben nem Samsung képernyő van. Ott nem gáz? Telefonoknál, más tábláknál sem gáz csak apple-nél? Miért?"
Engem egyáltalán nem zavar. Marketing bullshit és ennyi róla a véleményem.
Nem is én véleményeztem, hanem más. Én csak ott csatlakoztam közbe, amikor a helytálló megjegyzésre (nem az enyémre) valaki ugrott és trollt kiáltott, miközben pont ő trollkodott.
De te egyáltalán honnan veszed a bátorságot, hogy olyan dolgokért pampogj, amit el sem követtem? Persze ez teljesen megszokott, mert ha egy apple cikkben elhangzik egy jogos kritika, mindig ugrik valami önkéntesrendőr csápolóművész aki joggal feltételezi, hogy az illető csak az applet kritizálja, és a konkurenciának pont olyan lelkes bazári cerkopf majma, mint ő maga az applenek, és roppant késztetést is érez ilyenkor, hogy izibe elszabaduljon a népes kavalkádban egyfajta megelőző csapásként.
Úgyhogy megnyugodhatsz, más gyártók is szoktak bullshitelni, parasztvakításként nem kell a szomszédba menni. Probléma, hogy nekem irritálja a szemem a vakító csili-vili fényáradattól? -
coolbboy83 #37 Már megint megnyílt az ovi.... Gratulálok... Ha nem tetszik ne vedd... Ennyi. -
#36 Nekem mondoddd! Kirájjj!
-
#35 Pedig ugy a legjobb. -
#34 Ja, KB.
És?
-
#33 "Ne posztolj részegen!"
Örök szabály!
-
#32 Jah értem. Akkor magyarul mindegyikkel bajod van akármilyen cikk jön. Ez is egy hozzáállás. -
#31 Majd ha lesz egy Szonos cikk akkor arra be írok, a brávia miatt.
De egyelőre ez a fox Retina vanm a siron mert ez meg egy Apple cikk!
-
#30 "Tudtak volna bele rakni valamilyen hülye felbontású cuccot, hogy aztán tök feleslegesen arra skálázza az 768x1024-es felbontást. Mert annak aztán kurva sok értelme lenne..."
Ó atyám! Egy normál HDready felbontásról beszélsz, amiben pl a BD filmeket adják ki!
Ugyan ez az elbaxott "Retina" "szabványról" nem mondható el!
Baxius van ilyen egyáltelán!?
-
#29 Vagy akkor a "közvetlen konkurenciát" nézve, a Samsungnál miért nem zavar az AMOLED utána meg a SUPER AMOLED használata? Ha az applenél SUPER LED-nek hívnák akkor jobban éreznéd magad? -
#28 Látom csak nem sikerült felfogni. Az egy márkajelzés amit az apple használ. Megint megkérdezem; hány tévére van ráírva, hogy Bravia? Ott miért nem zavar, hogy a Sony adott neki egy nevet? -
#27 Ki a Troll kisfaszom?
El is olvastad a belinkelt cikket, édesfaxom!?
"The new study suggests that patients tend to use handheld devices at closer distances compared to printed materials, which could have important implications for vision correction. Smart phones "may present a variety of visual demands that are significantly different in terms of working distances, gaze angle, and text sizes," Rosenfield and coauthors write.
Further research is needed to investigate eye's response to prolonged smart phone use. In the meantime, the researchers believe that optometrists should ask patients in detail about how they use their handheld devices, and possibly perform further tests at those closer distances. Especially for older patients, changes in lens design may be needed to meet the visual demands of smart phones and other new technology.
-
#26 Ez miért gáz? Abszolút nem érzem gáznak. Miért kéne egy cégnek mindent gyártania? Semmi értelme sincs. Szerinted a kijelzőket használó cégek hány százaléka gyárt kijelzőt? (Vagy bármi mást) -
#25 Ki mas mondja hogy retina kijelzoje van? Na, hany mHP, Dell, Lenovo notira van rairva hogy retina kijelzos? Egy tippem van: nulla. Ekkora marketing bullshitet mas nem csinal. Meg a 440 ppi-s kijelzokre (igen, van ilyen is, telefonban) sem mondja mas, hogy retina. -
#24 "Szerinted az Apple gyárt kijelzőt? Nem. Vannak beszállítói, akik mindenki másnak szállítanak, az apple meg a tök ugyanarra a kijelzőre, ami a konkurenciában van ráaggatja, hogy ez retina akármi, és más."
Azért nem kell hülyeségben a másikat követni. Ennek az apple kijelzőnek ez a márkaneve. (Nem nem a konkurenciában nem ugyanez van). Megint azt kérdezem mint az előző hozzászólás esetén. Panasonicnál miért nem zavar hogy Vieranak hívják amit más nem úgy hív? A Sony miért Bravia-nak hívja? -
#23 Tudod mi a gáz, hogy a Csamcsung GYÁRT is kijelzőleke, ellentétben az Almával!
Szerinted?
-
#22 Beleolvastal abba amit linkeltem? Szerinted azt a 6 eves Pistike irta, hasrautve?
Elarulom hogy nem, Raymond Soneira irta, a DisplayMate Technolgies elnoke, aki Ph.D.-es es szamos vezeto optikai kutatasban reszt vett, kimasolhatnam 10 soros rovid eletrajzat de ha 80 IQ felett vagy (ami az eddigi megnyilvanulasaid alapjan biztosra azert nem veheto), magadtol is megtalalod. -
#21 "De milyen klafán néz ki hogy nem az van a leírásnál, hogy Eldzsí, vagy Akármilyen-kínai-csingcsung gyártmányú nagyon kircsi minőségű kijelző, hanem, hogy Apple oridzsi, trédmark Retina, mer az kell neked!"
És ez megint miért csak az apple esetében zavar? Hány HP, Dell, Lenovo notira van ráírva, hogy milyen kijelző van benne? Sőt a Samsungnak van olyan notebook sorozata amiben nem Samsung képernyő van. Ott nem gáz? Telefonoknál, más tábláknál sem gáz csak apple-nél? Miért? -
Papichulo #20 Fair enough... elnezest. -
#19 Légyszi a személyeskedős és trollkodós háborútokat privátban vívjátok meg. Kezd egy cseppet unalmas lenni, hogy már a tizedik hír alatt azt olvasom hogy egymást osztjátok...
Vagy egyszerűen ha az egyik beszól a másiknak, akkor ignoráljátok. Ti is jobban jártok :) -
Papichulo #18 " az apple meg a tök ugyanarra a kijelzőre, ami a konkurenciában van ráaggatja, hogy ez retina akármi, és más."
Akkor bizonyitsd ezt a kijelentesedet! Listat azokrol a termekekrol, amiben "tok ugyanaz"(!) a kijelzo megtalalhato!!! Nem rosszabb, nem jobb tok ugyanaz, ha mar a szavakon lovagolsz.
"Kezdjük azzal, hogy kipécézted magadnak Nexus-t"
Meg szerencse, hogy neki arra van szuksege, hogy olyanok mint te magyarazzak a szavait... Amugy az egeszben az a legszebb, hogy o megertette, hogy mire reagaltam es eszerint valaszolt o is. De itt vagy, te aki meg mindig nem fogta fel, hogy a Retina DIsplay megnevezest vonta ketsegbe! Csak trollkodni jottel, zero relevanciaval!
"egy hazug állítással letrolloztad"
Mondjuk egy olyan ember szajabol a hazugsag szot hallani, aki szerint az teljesen korrekt, hogy valakitol valtoztatassal indezunk, azt eleg furcsa hallani... rolad ennyit!
Szanalmas ez az off-topic vergodesed! -
Vol Jin #17 "Ugyanis NEM MINDEN kijelzoje az... dehat egyszerubb tudatlanul okoskodnod, mint utanaolvasni."
Szerintem még a cikk is írja, hogy nem mindegyik az, úgyhogy most trollkodsz, mert olyan állításomat pellengérezed, ami el sem hangzott. A troll egyik ismérve ez a technika.
"Allitottam valahol, hogy gyart kijelzot? Nem."
Ismét trollkodsz, mert nem állítottam azt, hogy te állítottad volna.
Ha tetszik, ha nem, te egy troll vagy.
Kezdjük azzal, hogy kipécézted magadnak Nexus-t, és egy hazug állítással letrolloztad. Majd amikor mások megjegyezték, hogy igazat írt, saját véleményt, akkor tovább hazudoztál, hogy ő kötekedik.
Ha tudnád, hogy mit jelent a troll, akkor világosan látnád, hogy te vagy az egyik legnagyobb itt. -
Papichulo #16 "Szerinted az Apple gyárt kijelzőt?"
Allitottam valahol, hogy gyart kijelzot? Nem.
"ráaggatja, hogy ez retina akármi, és más."
Ezek szerint fogalmad sincs, hogy az Apple mire mondja, hogy "Retina Display". Ugyanis NEM MINDEN kijelzoje az... dehat egyszerubb tudatlanul okoskodnod, mint utanaolvasni. -
Vol Jin #15 Konkrétan te trollkodsz azzal, hogy trollozod azt, aki nem trollkodik, hanem igazat mond. Szerinted az Apple gyárt kijelzőt? Nem. Vannak beszállítói, akik mindenki másnak szállítanak, az apple meg a tök ugyanarra a kijelzőre, ami a konkurenciában van ráaggatja, hogy ez retina akármi, és más.
Tipikus tévéshoppos parasztvakítás, mint a NASA-nal fejlesztett csodaporszívójuk. -
M2 #14 "az iOS rugalmatlansaga miatt ra voltak kenyszeritve a felbontas duplazasra, hogy ne kelljen fekete csikokat bamulnod ha regebbi (nem kompatibilis appokat) futtatsz, es igy pont ennyire jott ki"
Teljesen korrekt, hogy 'ennyire jött ki". Nagyon át van ez gondolva és pont hogy nincs benne semmilyen parasztvakítás - szerencsére. Tudtak volna bele rakni valamilyen hülye felbontású cuccot, hogy aztán tök feleslegesen arra skálázza az 768x1024-es felbontást. Mert annak aztán kurva sok értelme lenne...
Nagyobb szopás az iPad3 gyors kifutása. Ha vettem volna, most kicsit haragudnék a melegedés miatt (mert nem megoldották, hanem gyorsan procit cseréltek és akkor már legyen új). -
Papichulo #13 Ha vegigolvastad volna az osszes linkemet, akkor most nem kerultel volna ilyen hulye helyzetbe... de magadnak kerested:
"So, if a normal human eye can discriminate two points separated by 1 arcminute/cycle at a distance of a foot, we should be able to discriminate two points 89 micrometers apart which would work out to about 287 pixels per inch. Since the iPhone 4G display is comfortably higher than that measure at 326 pixels per inch, I’d find Apple’s claims stand up to what the human eye can perceive."
http://prometheus.med.utah.edu/~bwjones/2010/06/apple-retina-display/
Konyorgom kezdjel most el vitatkozni ezzel a tanulmannyal, melyet Bryan Jones irt, aki: "Retinal neuroscientist and photographer. My scientific work involves disorders of retinal degeneration and how those diseases affect the intrinsic retinal circuitry including the implications for rescue of vision via gene therapy, and retinal bionic or biological implants."
Amugy megint ott tartunk, hogy a rossz troll a #6-tal elerte a celjat es off-topic tette a commenteket, mivel a sok hater azonnal ugrott! Gratulalok nektek!