7978
  • Caliph
    olyan free flight hogy csomag kell hozzá? mi abban a free? régen volt egyszer biztosan free,akkor az is kipróbálhatta aki nem vett még semmilyen csomagot. pont ilyenre várok,ki szeretném próbálni még egyszer mielőtt vennék bármit is :)
  • Torzonborz
    Ma indul valamikor a freefly, hivatalos oldalon biztos kint lesz hírek között.
    Valamilyen csomag szükséges ahhoz, hogy tudj játszani. LTI az már ritkán szokott lenni, leginkább új concept ship sale vagy nagyobb sale alkalmával (pl karácsony).
    A freefly csak egy próbalehetőség, nem tudom mi köze a normál packhoz (kb semmi). Így legalább kipróbálhatsz jobb ladikokat is, szóval inkább mézesmadzag. :D
    50 gb-ot foglal most a játék.
  • wollnerd #5256
    Sziasztok!
    A SC beszerzésével lenne pár kérdésem. Próbáltam utána guglizni, néztem a hivatalos oldalt és a magyar rajongói oldalt is, de még mindig bizonytalan vok, az esetleges infók elavultsága miatt.
    Hallottam hogy május 8.-áig ingyen lehet játszani, ami 5 hajót is tartalmaz. (Csak épp jelenleg nem találom az utat az ingyen indításhoz... :D)
    De a kérdésem igazából az hogy jelenleg 'vásárlás' útján hogy lehet hozzáférni a játékhoz?
    Ha jól olvastam valójában pack-ot kell vennem, amik 1-1 hajót tartalmaznak. (az oldalon jelenleg 2 csomag van, mind2 45$ és 3 hónapos biztosítással van... Pedig hallottam régebben hogy léteznek Life time insurance csomagok is, most is vannak-e vajon, vagy ezek már csak voltak?
    Ha jelenleg csak 2 csomag között lehet választani, kicsit sok pénzért, (tudom h valójában nem vásárlás, hanem támogatás és korai hozzáférés a játékhoz.) és ha ez 2 csomag csak 1-1 hajót tartalmaz, akkor hogy lehet hogy free fly 5 hajót tartalmaz...?? Nagylelkűen...?

Még egy kérdés: jelenleg játék hány gb-ot foglal? (Arccorp-pal eggyütt) Tényleg 100 GB-ot foglal..?! Bizots kellene vennem 1 új, másodlagos ssd-t... :D
  • lonvard
    Elmúlt napokban többet játszottam a játékkal, mint idáig összesen. Elképesztően jó játék lesz ez. Elkezdtem szeretni az űrhajó irányítását is, belaktam a kis heraldomat, tényleg csak arra várok, hogy legyen a jelenleginél jóval stabilabb a játék, legyen benne sokkal több tartalom, és legyen benne állandóság. Vagyis a kész játékra várok, na. :D
  • lonvard
    Köszi, akkor átvizsgálom. Vettem egy halom lőszert az smg-hez, ki akarom próbálni. :)
  • Hogthar
    Vannak már több olyan küldetés is van ahol kézifegyveres Ai-kat kell leszedni.
    Fejvadász küldetésekből nincs egyenlőre, szerintem érthető okok miatt.
  • lonvard
    Köszi szépen. Természetesen ki kell próbálni. :D

(ezek szerint akkor totál nem rakták még ki a kézifegyveres botokat?)
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.04.29. 17:00:11
  • Hogthar
    Jó párat csináltam. Ha ai ellen szól a "bounty" akkor egyenlőre csak űrhajóra vadászhatsz. Ellenük a legkönnyebb, de ha Herald-od van felejtsd el szerintem. Például egyszer nem találkoztam még olyannal, hogy Aurora lenne a cél. Ráadásul más is kiválaszthatja ugyanúgy azt a "bounty"-t amit te.

Szólhat a "bounty" játékosra is. Ebben az esetben ha nincs tapasztalatod harcászatba más hajóval se lenne esélyed, de ha agyafúrt vagy kitudod játszani. Mivel a fél galaxis rá vadászik, a legjobb amit tehet, hogy elmegy a Security központra leszedetni a vérdíjat a fejéről.
    Ott viszont szabad kézifegyverrel tüzelni. Ha ügyes vagy kiszedheted ott is.
    Utoljára szerkesztette: Hogthar, 2019.04.29. 13:57:16
  • lonvard
    Bounty Hunter küldetést próbált valaki? Ha igen, akkor kb. mire lehet számítani? Kézifegyveres harc lesz, vagy űrharc? Ha űrharc, akkor milyen űrhajóval küzd az enemy? Örülnék neki, ha egy bázison kellene elkapni tűzharcban. Ja, meg botokat szeretnék lődözni űrgéppisztollyal. Van rá lehetőség valamelyik küldi kapcsán? Az is jó, ha van valahol egy kalóz rejtekhely, amit megtámadhatok lábon. :)
  • lonvard
    Rajtam fityegtek ezek. Meg amikor már a pisztolyt se vette elő, az érdekes volt. Később, másik körben már előszedte. Vettem egy ilyen custodian warhawk smg-t, ezt próbálgattam volna. Elképesztően jól néz ki szerintem. Egy problémám van most, hogy viszont elképesztően bénán néznek ki ezek a fegyverek, ahogy az ember hátán imbolyognak. Mass Effectben olyan szépen kitalálták, hogy összementek a fegyverek és a páncélruha részét alkották. SC-ben is szembesültek a problémával a fejlesztők: hogy csatoljanak sci-fi pilótaruhára nagy fegyvereket, hogy az ne nézzen ki hülyén. Nos, ezt nem sikerült még megoldani. Szerintem fogják még fabrikálni, mert tényleg mintha csak szükségmegoldásként csak úgy raktak két-három csatlakozási pontot a ruhákra, hogy mégis valamin fityegjenek ezek a cuccok.

Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.04.29. 09:48:08
  • Hogthar
    Közel sem biztos, hogy bug. Szerintem nem csatoltad fel a fegyvert. Miután megvásároltad nem teszi egyből be a fegyvereid közé, hanem a felszereléseid közé kerül.
    Mivel lehet 50 fegyvered is de a ruhádon nincs elég hely rá, így neked kell kiválasztanod, hogy melyik fegyvert hova csatolod fel.
  • lonvard
    Olyan bug létezik, hogy nem veszi elő a fegyvert a karakter? Most futottam bele egy ilyenbe. Pont egy zaftos 7000 UEC-es deliver küldi, leszállok a holdon, nem ismerem még, hogy melyik küldinél kell lövöldözni, ezért szedném elő a fegyvert, de nem csinálja. Aztán pár perc múlva kifagytam. Lehet volt összefüggés. Olyan bosszantó. Jelenlegi formájában is úgy el lehetne játszogatni vele, csak egyszerűen 10-ből 8 esetben küldetés közben valahol beszarik a játék.
  • lonvard
    Olisarra visszatérős deliveres küldik bugosak szerintem, viszont csináltam egy Hurston környéki reststop-Daymar csomagküldést, és minden oké. Majd 4000 zsetont kaptam, és most erre izgulok fel. :)
  • lonvard
    Borsod-Abaúj-Crusaderből jöttem, Olisar faluból, ahol még nő sincs. A Daymar, a Yela meg a Ceilin volt a játszóterem, ha be akartam menni valami nagyvárosba, akkor mehettem a Delamar lepukkadt bányavárosába. Egyszer voltam Miskolcon (Lorville), akkor láttam először metrót. Igazi vidéki skacként megérkeztem a nagyvárosba mindenféle kapcsolatok nélkül, és csak bámulom a kirakatokat. Azt se tudom hogy találok vissza a kikötőbe, elvesztem az üzletközpontban. Ja és pénzem sincs vásárolgatni, mert egyik deliveres küldi se működött. Felvettem a dobozkát, de amikor le kellett adni, akkor röpködtek a bugok, Átestem a komplett Olisaron dobozostul, meg ilyenek. Munkaképtelen vagyok, és éhes. Adjatok segélyt!

(mocskos szépen megcsinálták az Area 18-at, napnyugtakor olyan hangulata volt, ah)

Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.04.27. 07:47:30
  • Caliph
    a hajódon? megérkezel egy lakókocsival bárhova és azon gondolkodsz hol fogsz aludni ? minek van ágyad ? :D
  • lonvard
    Megérkeztem Area 18-ba. Ment le a nap amikor beszálltam a buszba, és ahogy néztem ki az ablakon, arra gondoltam, hogy hol fogok én aludni ebben a nagyvárosban. Nem ismerek senkit. Épp üldögélek a megálló padján, mint valami Londonban szerencsét próbáló magyar disszidens. Rám tört a magány. :)
  • lonvard
    Hazafele jövet rájöttem (mert már ezen agyalok baszki az utcán is). Úgy csináljátok, hogy a throttlét rárakjátok gázkarra is, meg a joystick 4 irányú bibaszára is.

Jóvanna, az hogy 1 funkciót több gombra is rá lehet és kell tenni, az nekem még olyan dolog, hogy asszimilálnom kell. :P Egyébként a zoomnál nem jött be, hogy 1 gombra rakom a zoom int és outot. Egyszer bezoomol, aztán utána nem lehet kiszedni onnan. Egyelőre billentyűzetre raktam, hogy mégis legyen. Továbbra is érdekelne, hogy aki zoomot használ harcban, az hogy konfigolta be. :P
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.04.26. 18:53:34
  • JonasSandor
    Mikor lesz ingyenes próba most már egy rtx 2060 gaming pro oc-zott karimmal leakarom tesztelni mit tud a kicsike.
  • lonvard
    A mostani beállításaimmal a bolygóról történő kitörés a kedvencem. Indulásnál megnézem C milyen állásban van, strafe funkcióval elemelkedem a talajtól, limitert kis sebességre állítva nyilván. Segédhajtóművek coupled módban, hogy megtartsanak. Vagy az a decoupled? Mindegy! :D Talpakat behúzom, az űrhajót beállítom 45-60 fokra, sebességlimitert feltolom a maxig. Aztán rányomok a C-re. RAKÉTAAAAAAA!!! :D
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.04.26. 12:46:10
  • lonvard
    De viszont analóg karon tartja a sebességet Hogthar szerint, tehát nem strafeként funkcionál, hanem gázkarként.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.04.26. 12:40:17
  • Torzonborz
    De van, az az alap gázkar beállítás, ahogy Hogthar is írja.
  • Hogthar
    "Strafe" előre - hátra új neve "Throttle" előre - hátra.
  • Hogthar
    Az új fm-nél fontos a 4 "strafe" az biztos.
    Előző fm-nél a gyors fordulás miatt lehetett mellőzni őket részben, vagyis voltak olyan manővereim amik működtek a rád oldalazó célpontokkal szemben. Most már harcnál elengedhetetlen a komolyabb manőverekhez.
    Nagyobb hajóknál sem árt szerintem.
  • lonvard
    Érdekes, mert a flight movement opció alatt nem látok strafe előre és hátrát, csak egy invertert, ami olyan mintha kivették volna belőle az előre és hátra lehetőséget, az invert meg benne maradt véletlen. Van külön strafe minden irányba, de előre meg hátra nincs.
  • lonvard
    De az is lehet, hogy választoltam rá.

Valami olyasmi párbeszéd lehetett, hogy:

Légyszi ezt a hülyéskedést fejezd be.

Én meg: Ugyan már, ne izgulj, nem lesz semmi!

Kitiltás.

:D

Nem érzékeltem, hogy a választól tette függővé, hogy kitilt vagy sem. :D
  • Torzonborz
    Nekem van mind a 4 irányba strafe, boton ott a pov2 erre. Emiatt érdemes normális joyt venni amin a pilot haten kívül van még 4 irányú kar. Vagy váltasz hosas-ra, azaz veszel még 1 botot és így kettőt használsz. Az egyik lehet akkor strafe.
    Mostani fm-nél többen azt mondják, hogy vadászokhoz hosas jó, nagyobb ladikokhoz meg hotas.
  • lonvard
    De én a limitert használtam működő gázkarként, én arra már nem is kérdeztem rá, hogy lehetne másként is, mivel a throttlét akkor már nem akartam gázkarnak, mert megfelelt az ahogy beállítottam, hogy a limiter gázkar is, meg strafe is ha C-vel váltok. Pl. ha két analóg kar van, akkor nem tudom van-e strafétok hozzá. Strafe előre-hátra. Mert nekem az elég fontos le meg felszállásnál.
  • lonvard
    Hát régen volt, de valami olyasmi a sztori, hogy a discordon volt egy-két skac akivel el tudtam hülyéskedni, szóval általában véve nem kellett ott nagyon figyelni arra, hogy miket írok, mi poén, mi nem az, és akkor egyszer csak betoppant oda egy friss regisztráció női névvel. Ugyanúgy hülyéskedtem vele is. Na most hülyéskedés alatt nem bumfordi közönséges kőműves beszólásokat kell érteni, de Shed megijedt, hogy parasztkodni fogok (vagy nem tudom mitől ijedt meg), és egy másik csatornán raportra hívott, hogy ne csináljam, mert még elmenekül. Én azt csak késve olvastam el, és akkor már azt úgy értette, hogy leszarom miket ír nekem, és kitiltott. :)
  • Torzonborz
    "Analóg karon meg az az extra, hogy előre-hátra throttle, szóval a gázkart középállásban kell tartani nulla sebességnél"
    Erre írtam, hogy be lehet állítani a gázkart, hogy normálisan működjön. De persze én nem olvasok. :D
    Szóval ha joyon lévő "csúszkás" gázkarod van arra is be lehet állítani szerintem és normálisan tudod használni. Nem lesz olyan jó mint egy hotas gázkar de a célnak megfelelhet.

Amúgy a ph-n nem volt semmiféle klikk, most sincs. Pláne nem 3 fős. Szimplán csak sok embernél basztad ki a biztosítékot.

Na még egy szerk: és láthatod, hogy segítünk itt is. Főleg ha normálisan kérdezel csak ezt a kreténkedést hanyagold lécci, mindenki megvan a nélkül. :)
    Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2019.04.26. 11:44:10
  • Hogthar
    Ph-ról olvastam korábban, de a Discord-osról nem tudtam.
    Nagyon kíváncsi lennék arra a poénra amiért kidobást érdemelhet akárki, főleg, hogy a Discord-os srácok nagyon toleránsak és segítőkészek.
    Egyébként én személy szerint nem hülyéztelek le.
    Azzal sincs baj, hogy ha nem tudsz valamit, csak hát a stílus az elég sajátos, kevés ember tudja ezt tolerálni.
    Szerencsédre én még bírom. (Az anyóst nem tudod felülmúlni és kérlek ezt ne vedd kihívásnak) :D
    Utoljára szerkesztette: Hogthar, 2019.04.26. 11:23:31
  • lonvard
    Tegnap több hozzászólásban is azon vertem magam, hogy működik a történet, és megint élvezem a hajó irányítását. Mert ezek szerint nem olvastad el, hogy én már tegnap beállítottam a gázkart. De hát nem olvastad el, vagy nem tudtad értelmezni. Erről beszélek. :)

Jaj a prohardveres meg discordos kitiltásom...ne légyszi. Soha nem tiltottak volna ki a prohardverről, ha nem szaladgál egy kábé három fős klikk állandóan a moderátor után, hogy tiltson már ki, a discordról meg Shed azért vakart le, mert elsütöttem egy szerinte erősebb poént egy friss discord taggal kapcsolatban. Azóta Shed ezt visszavonta, azért nem vagyok discordon, mert most már megvárom amíg kijön egy olyan verzió, amiben érdemben lehet csapatjátékot játszani, és akkor lesz értelme ott szerveződni.
  • Torzonborz
    Nincs félreértés. Ugyan azt a baromságot csinálod itt is ami miatt ki lettél baszva ph-ról meg discordról is (és nem kell a rizsa, hogy te ártatlanka vagy). Egyszerűen nem tanulsz és nem érted meg, hogy az emberek többségének nem hiányzik a kreténséged.

Most is csak nyomatod a fasságod, ahelyett, hogy megkérdeznéd hogyan is kell beállítani a gázkart. Na EZ a gond.
  • lonvard
    (késő, már reagáltam is rá :) )

Egyrészt az, hogy elolvasok valamit, nem feltétlen jelenti, hogy fel is dolgozom. Az hogy neked evidens, hogy amit írsz az úgy van, az nem jelenti azt, hogy átment az üzenet, és a másik azt pontosan úgy látja át. Hogthar is sokszor visszakérdez, mert nem látja át amiről írok, mert nem a számára érthető módon fogalmazok, hanem a számomra érthető módon, és abban esetleg nincsenek benne olyan szavak, amik a fejemben maradtak, mert én tudom miről beszélek, de amiket esetleg le is kellett volna írni, mert mások számára szükségesek lennének az értelmezéshez. Amiket itt összeírogattatok rólam, az teljes félreértés, most én is mondhatnám, hogy hülyék vagytok, mert nem értetek, de nyilván inkább az van, hogy félreértjük egymást.

Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.04.26. 10:24:16
  • Torzonborz
    ehh írtam valamit de töröltem, nem éred meg a karaktereket se bleh
    Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2019.04.26. 10:14:42
  • lonvard
    Egy átalakított flight model után vagyunk, ami ráadásul más lehetőségeket kínál klaviatúrára mint analóg karokra, tehát most akkor próbáljátok feldolgozni, hogy van olyan ember, aki nem látja át a játék Advanced Controls Customization és Controls füleinek csínját-bínját, megbolondítva a flight model logikájának átlátásával, beállítási extráival. Idáig én alig állítottam át valamit, elboldogultam az alap beállításokkal, nem kellett a beállítások erdejébe merészkednem, és a játékosok nagy többsége is így van ezzel, kevesebben jönnek repülőszimulátoros múlttal, mivel az rétegjáték, és aki nincs hozzászokva az ilyen szintű beállítási lehetőségekhez, az elsőre köpni-nyelni nem tud, ha belenéz az Advanced Controls Customization-be.. Szóval ne tekintsük már evidenciának a játék beállítási lehetőségeinek átlátását, és ha valaki sokat kérdez, azt ne tekintsük hülyének, oké? De egyébként te pontosan tudod hogyan kell ezt kezelni, amikor leírtad részletesen a throttle és a sebesség limiter beállításokat, az volt a legnagyobb segítség. Aki nem érti a beállításokat, nincs hozzászokva, annak szájába kell rágni. Nem bonyolult dolgok ezek, de az átlátásuk is időbe telik.
  • Hogthar
    Szerintem beleesett ebbe a szerepbe és nem tud tőle szabadulni, ezért inkább rájátszik.
    Biztos neked is feltűnt már, hogy más és más társaságokban máshogy viselkedsz, jobban elengeded magad barátokkal mint nagyapád elit renegát társaságában.
    Ahhoz, hogy beilleszkedjünk egy társaságba adaptálódunk és felveszünk egy szerepet amit megfelel az adott társaságszokásainak.
    Szerintem neki az egyik legrosszabbat sikerült felvenni ehhez a topikhoz.
    Egyébként voltak korábban értelmes gondolatai ezért is gondolom, hogy most kicsit rájátszik.
  • kraven54
    Én néha azon is csodálkozom, hogy képes voltál ide regisztrálni meg írni. Olyan evidens dolgokat bonyolítasz túl, hogy hihetetlen. Először viccesnek találtam és azt hittem poénkodsz, de aztán rájöttem ez komoly. Vagy te vagy a világ legnagyobb troll-ja és hülyére veszel mindenkit. De igy vagy úgy valahol szánalmas.
    Utoljára szerkesztette: kraven54, 2019.04.26. 09:22:16
  • Torzonborz
    Tegnap írtam, hogy a gázkart be lehet állítani, hogy ne centerbe legyen. Tényleg nem olvasol el semmit baszki?
  • Hogthar

Tudod az a baj, hogy még ki is nézném belőled, hogy két pisztollyal játsszál.

Billentyűzettel nehezebb gázkart kezelni, mivel az új verzióba "throttle" nek nincs (Rel.) verziója.
    Ezt szerintem idővel pótolni fogják. De ha jól emlékszem, volt egy videó ahol mutatták miként lehet egyszerűen kezelni a gépet billentyűzetről is.
    Mindenesetre én javaslok inkább egy analog megoldást rá.
    Nincs egy pár ezer forintos kormányod? Annak a pedálja is tökéletes sebesség adagolásra.
  • lonvard
    Billentyűzeten a throttle nem gázkarként funkcionál, mert nem tartja a sebességet. Addig gyorsul amíg nyomom, aztán visszaesik nullára. A másik opció, hogy a limiter szintjéig gyorsul. Így csak a limiterből tudok gázkart csinálni. Analóg karon meg az az extra, hogy előre-hátra throttle, szóval a gázkart középállásban kell tartani nulla sebességnél. Na erre az én kis joyom gázkarja nagyon fapados, Star Citizen világában öngyilkosság azzal játszani, hogy mikor találom el középen a nullát. Megszenvedtem vele, mire kitaláltam hogy tud ez működni az én felszerelésemen. Normális hotassal elhiszem, hogy be lehet állítani ennél értelmesebb módon is.

Egyébként nem gamepadon játszom, mit gondolsz rólam? Gamepadon űrhajót irányítani? Vettem a játékhoz két ilyen játékpisztolyt. A hajó arra megy, amerre lövök. A másik pisztoly meg gimbalként funkcionál, arra lövök vele, amerre lövök. :)

Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.04.26. 08:24:25