7978
  • Caliph
    pont ezek a tüneteim,akkor ssd vásárlás is lesz ,amúgyis akartama rendszernek,de akkor lesz nagyobb
  • Torzonborz
    Claimeld a ladikot a hajó lekérő terminálon.
  • T800
    Sziasztok!

Az ingyenes időszakra való tekintettel, kipróbáltam én is a játékot, viszont csináltam néhány hülyeséget... Az ingyenes hajókat sajnos mind "tönkretettem". Ilyenkor elmenti a játék a tetteimet, vagy van lehetőség resetelni és újra kezdeni az egészet?? :)

Köszi előre is!
  • lonvard
    Úgy látszik nem voltam elég világos. :) Persze hogy egy jobb technológia az jobb. Ezt nem kell megmagyarázni. Én annyit mondok, hogy akinek hdd-je van, az is nyugodtan próbálja ki, mert nekem is az van, és játszható a játék. Nem gondolom, hogy ez a szűk keresztmetszet, mert nálam Olisaron kívül mindenhol (szinte)folyamatos a játékmenet. Olisaron is a legelején szaggat, nyilván mert tölt valamit, vagy mittudomén. De ez lehet simán az, hogy nekem ramból is kevesebb van az ajánlottnál. A betöltési idő az baszotthosszú. Ez valszeg a fő különbség. De ez nincs a játékmenetre olyan hatással, hogy kijelentsük, hogy csak az sdd a jó, mert aki megjegyzi, hogy a hdd is jó a játékra, annak már kazettás magnót linkelgetünk idétlenül. Amúgy is az van elterjedve, hogy atomerőmű kell a játékhoz, nem árt oszlatni ezt a dolgot, mert a mostani verzióknál már messze nem kell olyan szintű konfig a folyamatos futáshoz, mint másfél-két éve.
  • nordan
  • Bucser
    Mivel olisaron spawnolsz vagy valamelyik bolygon a jatszhatatlan kategoriat kimeriti az hogy em tudod merre mesz mert minden glitchel ezerrel meg lodot valt.

Elegge szar impressiont hagy a jatekrol.
  • Torzonborz
    Hagyjad már, hát kazettás magnóról is jó az, nincs vele gond nem tudod te miről beszélsz!

• Hogthar
    Igen úgy mint ahogy Delamart törpebolygónak hiszed. :D
    HDD-n nem játszhatatlan a játék, de vele a betöltési idő sokkal lassabb és mikrolagok vannak vele ezért SSD az ajánlott.
    Tudom, hogy neked HDD-d van, de ez csak egy merevlemez, nem kell ennyire elfogultnak lenni.
    Nagyon egyszerű az egyenlet, SDD-ről gyorsabban betölti a memóriába az adatokat, Ha olyan helyre ugrasz ahol sok az objektum és az adat a HDD-ről nem tudja olyan ütembe betölteni őket a memóriába ezért mikrolagok keletkeznek.
    Neked gyengébb a géped, ezért lehet te ezt tudod tolerálni és nem zavar annyira, de a legtöbb játékos a teljes folyamatos játékot élvezi.
    Ehhez viszont SSD kell, ezért ajánlottuk.
  • Torzonborz
    Na az már egész jó, ssd rulez!
  • lonvard
    Itt most annyi a kérdés, hogy diavetítés a játék hdd-n, vagy sem. Hdd-re telepített játék tulajdonosaként én hónapok óta játszom úgy a játékkal, hogy nem diavetítés. Mindez azért érdekes, mert a gamerek jelentős része hdd-n játszik, és nem jó ha félre vannak tájékoztatva egy kipróbálási időszakban, hogy hdd-vel meg se próbálják, mert játszhatatlan lesz. Ugyanis a diavetítés a játszhatatlan kategória.
  • wollnerd #5328
    Köszi a választ!
    Na lemértem: Főmenübe eljutás 39.03 mp. Maga a játék betöltése -a 'visit location' gombtól az ágyig- 39.88 mp. :D

Duuurváán alulbecsültem tegnap. :D
    Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2019.05.04. 11:07:22
  • Torzonborz
    Na mégis? Elhiszem, hogy szerinted jó hdd-n is a játék, de ne akard megmagyarázni olyannak aki ssd-ről játszik és tudja, hogy hdd-hez képest mennyire jelentős a különbség. Vegyél ssd-t, tedd rá aztán majd megérted és a büdös életben nem akarod többet a hdd-t (ez nem csak SC-re vonatkozik, hanem mindenre).
    Persze ez a jelen állapotra vonatkozik, majd ha meglesz minden optimalizáció akkor hdd-n is biztos jobb lesz de sztem akkor se lesz ajánlott.

Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2019.05.04. 10:41:46
  • lonvard
    Mit röhögsz?
  • Torzonborz
    Port Olisar, Grim Hex, Levski, Lorville, ArcCorp, jelenleg ezek a spawn pontok. Ha ezek valamelyikén landolsz és utána itt lépsz ki akkor legközelebb ott kezdesz. A habitetbe meg már vissza lehet menni, később bérelni is lehet majd.
    Plusz amelyik ladiknak van ágya abból is ki tudsz lépni és jobb esetben oda is tesz be.
  • Torzonborz
    :D :D :D
  • lonvard
    Nem kell szobát kivenni, ha Lorville-ből kezdtél, akkor már van "szobád", onnan fogsz újra indulni. Mondjuk ArcCorpnál ezt nem tapasztaltam, amikor onnan kiléptem, Olisarról kezdtem megint. Kusza egy kicsit, az a fix, ha hajóból loggolok ki, mert akkor biztosan megpróbál oda visszarakni, csak éppen van rá sansz, hogy bebuggol, és akkor irány ismét az Olisar.
  • lonvard
    "SSD nelkul diavetites lesz sajnos a universe"

Erre mondom azt, hogy ez félrevezető. Ezzel azt mondod, hogy játszhatatlan a game, ha nem ssd-re telepítik, de ez nincs így.
  • wollnerd #5321
    Jut eszembe: (Bocsi a dupla posztért.)
    Ha a játékbetöltés után (ugye egy szobában kezdődik) kimegyek a szobából, onnan már nem is tudok visszamenni sem abba a szobába, sem máshova?
    Ma körbejártam Lorville-t, metróztam. (Metro Centernél kezdődött a játék) majd amikor a Cenral Line-n keresztül eljutottam a Leavsden Stationra, láttam h itt is van pihenőhely, oké, mentem az liftekkel az ajtókhoz, de egyik se nyílt ki nekem! :O Lehet ki kell venni a szobát?
    És akkor visszautalok az elején látható kérdésemhez. Lehet hogy játék csak egyszerűen így elmenti a állásunkat a legközelebbi (random?) pihenőnkhöz és onnan folytatódik a köv. játék?
    Holnap irány Arccorp! :D
    Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2019.05.03. 23:31:16
  • wollnerd #5320
    Nem tudom, lehet hogy sokat mondtam, rossz vagyok a fejben becslésben. :D De legközelebb énis lemérem stopperapp-pal. :D
  • Torzonborz
    Ugyehogyugye? :D

"max csak 1.5 perc alatt eljutottam a főmenübe" ez sok, most direkt lemértem "launch game" bökéstől számítva 38 mp és menüben vagyok. Tényleg ilyen sokat tölt nálad? oO

Bucser: hát igen, 60 fps alatt nincs élet :D

Amúgy meg az semmit nem jelent lonvard, hogy üres területen mennyi az fps-ed mert ha rád esik pár hívatlan vendég akkor azzal együtt meg az fps fog a béka segge alá leesni.
  • wollnerd #5318
    Na átmásoltam a játékot a SSD-re. (Kicsit trükkös volt, mert magát a launcher mappáját is kellett, nekem úgy tűnt, de meg lett.)
    Elindítottam... Hát beszarás hogy mekkora betöltéskülönbség volt! A HDD-n a launcherről indítástól a menü eljutásig is legalább 6-7 perc volt.... (1,5 percig pl. a SC logo volt, aztán kb. 1,5-2 perc a sötét ablak, aztán kb. 3 perc a menü előtti loading screen...) Most SSD-n, max csak 1.5 perc alatt eljutottam a főmenübe! :D
    Maga a játékbetöltés is 4-5x gyorsabb volt, sokkal kevesebb mikrolaggal.
    Szóval respect for SSDs! :DD
  • Bucser
    Sorry. definialom a diavetitest. 13 fps az diavetites 30 FPS talan elfogadhato Area 18-ban, de mashol legalabb 60 FPs-t varok.

Masreszrol pedig HDD-n a zene kesik a texturak popinelnek az egesz borzalmasan lassu. Neha olyan mintha a server lagolna.

Mellesleg ne probalkozz, a hangar modul ota minden modullal jatszottam kickstarter utan egy honappal lettem backer. megeltem par dolgot mar.
    Utoljára szerkesztette: Bucser, 2019.05.03. 21:43:47
  • lonvard
    Nem, nem diavetítés. Nekem még ramból is kevés van, figyelmeztet is, hogy legalább 8 giga kellene, de csak 7,8 körül tud rá félretenni az oprendszer, ezen kívül a winchester hagyományos, a proci 7 éves, a videokari közép-alsó kategória. Így játszható a game. Szinte csak Olisaron vannak problémák, az elején akadozva tudok leszaladni a központi részhez, és utána is döcögős azért. De bármely bolygón, űrben gördülékeny a haladás, nyilván a kevés ojjektum miatt, viszont például Area 18-at látogattam múltkor, és ott sem volt diavetítés. Időnként megakad egy pillanatra, de ez szokható. Tudom milyen az amikor játszhatatlan, mert évekig az volt. :)
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.05.03. 20:03:14
  • Bucser
    SSD nelkul diavetites lesz sajnos a universe:/
  • Torzonborz
    Akkor neked is ajánlom magunkat:
    Star Citizen Útikalauz Stopposoknak yt csati, gyorstalpalót nézd meg és sok mindenre választ kapsz. ;)

Jól gondolod, az optimalizáció még odébb van, lesz vulkan api is az is segíteni fog azért, szóval jobb lesz ez. Egy évvel ezelőtti állapothoz képest a mostani is sokkal jobb.
    Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2019.05.03. 11:00:10
  • blackfire001
    Köszönöm Torzonborz és Hogthar, így fogok cselekedni! :)
    Május 8ig még van időm repkedni. :D
    Még egy kérdésem lenne viszont, hogy küldetést hol tudok felvenni? Hova tudnék elmenni NPC kalózokkal harcolni (vagy valami ilyesmire gondolok). :)
    Egyébként én Ryzen 5 2600x -el játszok, 16GB RAM-mal, Geforce 1070 OC-vel, SSD-vel, és vannak azért laggok.
    Ahogy itt olvastam a szerver miatt és a megnőtt játékosbázis miatt is lehet, de hát nyilván a végleges játék azért jobban lesz optimalizálva. Nem vagyok egy nagy programozó, de optimalizálni szerintem eleve csak azután érdemes hogy ha már van egy final build.
  • lonvard
    Most nézem tegnap kiraktak egy halom tutorial videót, mindenféléről. Ezért hisztikéztem 1 hete. Látjátok Chris Roberts és én lényegében egy entitás vagyunk, és amit én mondok az úgy lesz. Vagy meggondolja magát Chris, és máshogyan.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.05.03. 10:47:26
  • Hogthar
    Egyik tagnak 1060-ból 3 gigás a videokártyája és jól elfut neki minimumon. Nekem ugyanez csak 6 gb verzió, ezen viszont már magas beállításokkal is jól elfut.
    Persze ha ajánlanom kellene, az erősebbet ajánlanám, de ha valakinek csak 3-4 gigás még nem kell pánikolnia(egyenlőre :D).
  • Torzonborz
    "egy 4 gigás videokártya minimum kell neki."
    Szerintem egy 6 gb-os jobb alá, ahogy néztam a vram foglalás 4 gb felett van még low grafon is (bár ez utóbbi sokat nem jelent mert annyira nem low az a low :D). Bár most 3.5-nél nem néztem ezt de nem hiszem, hogy változott volna.
  • Hogthar
    OM 5 az csak egy segítő bója amire ugorhatsz, majdnem minden hold és bolygó körül van.

Bizonyára már megtaláltad de ha mégsem leírom, ha megnyomod az F2-őt előhozza a térképet.
    Ez nélkülözhetetlen kelléke az utazásnak mert a távolabbi célokat csak itt tudod kijelölni.

A térképen tudsz közelíteni távolítani görgővel. A kezdő helyed Port Olisar. Ez Crusader nevű gázbolygó körül kering.
    Ha vissza akarsz találni a térképen távolítsd ki a térképet hogy a legtöbb bolygót lásd, majd keresd meg a Crusader-t.
    Kattints rá kétszer, ezek után kinagyítja és mutatja a körülötte keringő holdakat és fontosabb objektumokat.
    Közvetlen előtte kering Port Olisar.
    Jelenleg két bolygó van ahová le lehet szállni.
    Az egyik Hurston a másik ArcCorp.
    Javaslom kezd Hurston-nal ott egyszerűbb a leszállás.
    Térképen keresd ki Hurston-t a korábbi módszerrel. Kattints rá majd fent menj rá a "set as destination" gombra.
    Ekkor kijelöli neked "hud"-on is. Izzíthatod a hajtóművet.(azért készülj fel rá, hogy sokáig tart oda az út kb 10 perc, hajótól is függ).
    Ha megérkeztél indítsd el újra a kvantum hajtóművel, elsőre nem fog menni mert van "cooldown" ideje.
    Amint ismét felizzítottad a bolygó körüli célokat megjeleníti. A bolygón keress egy olyat, hogy Lorville. Ugorj rá.
    Nem gond ha nem akarsz elsőre leszállni a városra mert legalább behúz a légkörbe és onnan már a város mellett is könnyen letudsz szállni.
    Ha városban szeretnél leszállni javaslom nézd végig a "gyors talpaló kezdőknek sorozatot a "Magyar rajongói oldal"on belül.
    Ezt Torzonborznak köszönd, az ő munkája.

A játék más játékokhoz képest igen gépigényes, Egy erős proci, SSD, 16 giga ram és egy 4 gigás videokártya minimum kell neki.
    Nekem i5 4790 em van azon még jól elfut 50-80 Fps-el. De például ramból korábban csak 8 gigám volt ami nem volt elég.
    SSD összehasonlításként először HDD volt a játék 10 perc betöltési idővel és mikrolagokkal. Most SSD-n van, 1 perc a betöltési idő és nincsenek mikrolagok.
  • Torzonborz
    Egy ssd-t azért szerezz be, egyrészt windows is jobban érzi magát rajta meg a játékok is, SC meg pláne. :D Manapság meg már nem is drágák.
  • Caliph
    nem jutottam el odaáig,tegnap hazajött egy rég nem látott cimbi aztán elmentünk inni.

.cutclassal vagyok épp lorville közelében leszállva a pusztában,és az ágyból logoltam ki. megnézem még lorvillet,aztán kezdek foglalkozni a bányászattal jobban. nekem sajnos elég gyakran beakad,proci már sajna cserés lesz ,meg ssd sincs. full lowon hozza a 40 fps környékét,de ssd hiányában beakad,meg lassan tölt be területeket arcorpban pl.

A játék tetszik nagyon,még igy félkészen is,valószínű hogy emiatt fog eljönni a következő gépbővítésem is,bár megvárom a megjelenést és majd akkor célirányosan,addig simán kihúzom a jelenlegi rendszerrel. kihasználom a free flyt,aztán beruházok egy starter packba szerintem,és reménykedek hogy elkészül.

Sajnos a Forbes cikk is csak letörte a reményeim,de a kezdő csomaggal is elmondhatom legalább hogy rajtam nem múlott hogy kész legyen :D a
  • Torzonborz
    Menj el Hurstonra, ott van Lorville, az kisebb város, vagy nézd meg ArcCorpot az egy bolygóváros.Ott lesz élet. :D

Amúgy a proci még nagyon számít, i5 2500k.-n nekem is sok bajom volt, váltottam 2700x-re és azóta nálam akadás szinte alig van. De lesz még itt bőven optimalizáció, lesz vulkán api is szóval jobb lesz ez. ;)
    Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2019.05.03. 09:08:00
  • blackfire001
    Kipróbáltam, sokkal összetettebb a játék mint gondoltam (pedig számítottam rá hogy az lesz). Elmentem űrhajózni, ilyen OM-5 meg ilyesmi környékére jutottam és hát az istenért nem tudtam visszatalálni a kezdőhelyre, pedig írták chaten is mi a neve de sehogy sem találtam meg.
    A radar kezelése is fura volt mondjuk az űrhajóban...
    Más:
    Vannak olyan bolygók ahol van valami élet? Valami kis város vagy ilyesmi? A nagy részére nem tudtam leszállni, csak holdakra de ott meg nem is volt légkör. Csak közeledtem, közeledtem, hát mondom lassan be kell már hogy lépjek a légkörbe, erre puff becsapódtam a holdba. :D
    Van olyan bolygó tehát ahol rendesen van légkör meg ilyesmi, és érezhető amikor belépek? Napfelkeltéket meg ilyesmiket úgy megnéznék, meg körülnéznék bolygókon, de erre nem igazán találtam lehetőséget.

Nekem SSD-n van egyébként, és szintén szaggat pedig minden más játék manapság highon vagy ultrán fut.
  • TokraFan
    Úgy lett volna oké szerintem, ha a jelenlegi fejlesztőgárdából is megszólaltatnak pár embert

Semmi értelme nem lett volna, mert a még ott dolgozókat köti keményen a munkaszerződés, kb. semmit nem mondhatnak el őszintén...
  • wollnerd #5303
    Hátigen, egyre jobban belátom már...
    Most is próbáltam egyet játszani de első indításkor, nem tudtam kikelni az ágyból, második indításnál pedig gyanús (a sok akadozás mellett) volt hogy Central Line-n egyáltalán nem jöttek a vonatok, kinyíltak ugye az állomás beszállásajtajai, de vonat sehol.... 3 várás után pedig hülye módon átmentem az egyik ilyen ajtón. :D Hát a sínre estem, de nem tudtam se kimászni onnan, se elindulni a sinek mentén, mert az állomás szélén láthatatlan fal van. :D
    Oké, 3. indítás. Ott meg már a liftek sem voltak, nyomom a hívógombot, kinyílik az ajtó, de hiányzott a lift belseje. :D
    Kerestem másikat, ott is ugyanez. Ki akartam nézni a hatalmas ablakon, azt hittem lesz üveg, de nem keresztül estem rajta és lezuhantam, súlyos sérülést szenvedve. Hátezkész. XD Itt már inkább kiléptem.
    Még szerencsém hogy délutáni játéknál nem volt ilyesmi. Eltudtam jutni akkor Lordville-be. :D
  • Torzonborz
    Igen, nem véletlenül mondtam, h ssd-re kell tenni, sokat jelent. Ettől függetlenül a szerverek is szoktak szarakodni, főleg most, hogy elérték az aws szerverek erőforrásának maximumát és erre még rátesz egy lapáttal a freefly is.
  • wollnerd #5301
    Még egy kérdés lenne amit elfelejtettem, pedig nem 1x tapasztaltam a játék közben. :D
    Észrevettem hogy igen sokat akadozik az állomáson v. városban. Utánaolvastam, főleg a szerver&sok játékos miatt is lehet,de szintén lehet a hdd miatt is? kicsit olyan mintha az elemek utólag is igyekeznék magukat betölteni. (levettem a graf beállítást legalacsonyabbra is, akkor is megvoltak az akadozások)
    Persze, tudom hogy alpha version és szarul van az optimalizálás még. :D
  • Torzonborz
    Hát az ED az az ED, ez meg nem az, sok minden másképp van. :D De itt is látni, h hova kell leszállni ha éppen nem bugzik.
    Áthelyezéssel kapcsolatban jó amit írtál.
  • wollnerd #5299
    Hát, nehéz lesz, a Forza Horizon 4 foglalja le leginkább és én azt nem akarom letörölni, hisz napi szinten játszom. De utánaolvastam még a win10 is natívan támogatja a winstore app-ok áthelyezését, szal holnap megpróbálom FH4-nek sztem nem nagy ügy ha áthelyezem hdd-re. :) Egyébként kép 2 hdd és egy ssd olvasási tesztjének eredményéről AIDA-val.

(A SC az első hdd-re lett telepítve, oda jön talán a fh4.)
    Még két kérdés: Már játszottam SC-nel és megpróbáltam eljutni a Lordville-be. (De nehéz volt ott dokkolni... Miért bonyolították túl?!?!?! Nem volt egyértelmű hogy milyen jelzéssel jelöli a játék a szabad pad-okat.... Elite:Dangerousban a dokkolás -ehhez képest- tökegyszerű.....)
    Meg tudnám oldani újraletöltés nélkül h SC mappáját az áthelyezem és utána (vagy elötte) a launcherben átírom a telepítési helyét? :D
    Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2019.05.02. 21:50:56