Star Citizen

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Torzonborz
Sok hajóval lehet már most is normálisan sok pénzt termelni, nem véletlen, hogy mining profitot is nerfelték az egyik ptu pecsben. Amúgy pont nem a qt fuel az amire pénzt kell gyűjteni mert az nem kerül sokba. Még. 😄
Én a gémpléj mechanikákat várom már, szelvidzs, riper, tankolás ilyesmi. Lesz mit tesztelgetni bőven.
Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2019.04.11. 12:38:43

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Nem kell a hasznosságra nagyon rágörcsölni, amíg lényegében semelyik hajóval nem lehet normálisan termelni, valamint amit mégis csak összeszed az ember, az a következő frissítéskor huss, eltűnik. Egyelőre a kvantumüzemanyag az egyetlen, amire gyűjteni kell, azt meg minden hajó ki tudja termelgetni az alibi küldetésekkel. Amikor eljutunk arra a pontra, hogy megmaradnak a vásárolt dolgaink, akkor változik a helyzet, de addig sok víz lefolyik még a Microtech gleccserein.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.04.11. 12:25:41
Caliph
aurora a legjobb,befér a farka alá egy egész konténer,kicsi,gyors szal delivery küldire ideális,de harcolni nem kell vele,cserébe el tud húzni bárhonnan 😄
és van benne ágy 😄

CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Hogthar
igen a Herald a legjobb hajó, mindent lehet vele, kivéve azt amit nem.
Például rossz harchoz, futár küldetésekhez, meg úgy általánosságban a legtöbb jelenlegi küldetéshez, sőt kereskedésre sem alkalmas, de legalább lehet vele információt szállítani gyorsan. <#buck>

Szép és jó a Herald de el kell ismerned, hogy eléggé haszontalan jelenleg. Sajátos érvek alapján választasz magadnak hajót, amivel nincs is gond, csak ezek a hajók az általános feladatokhoz nem feltétlen jók. Ugyebár nem is azok az érvek alapján választod őket.
De amikor majd úgy döntesz, hogy Catarpillarral elindulsz fejvadászkodni légy-szíves szólj, mert azt látni szeretném majd. <#circling>
Herald a legjobb mindenes hajó, mert egyrészt lehet vele kereskedni mert belefér 1-2 doboz, aztán lehet deliverezni vele, illetve ideális harcra, leszámítva a védelmét és a fegyverzetét.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Drake Interplanetary mindenek fölött! Egyébként a caterpillar a legjobb belépő szintű mindenes hajó, avengernél sokkal jobb 😛
Torzonborz
Nem egy árkategória a kettő. Az Avenger belépő ladik, abban pedig a legjobb. A Cutlass már a következő szint.
Tény amúgy, hogy szerintem is a legjobb, főleg ha végre moduláris lesz de az még odébb van. Viszont nem biztos, hogy belefér mindenkinek a büdzsébe egy szállító hajó mellé, ugye erről volt szó.
A Blue érdekes lesz, főleg ha meglesz hozzá a mechanika is (bh küldik amikor már tényleg el kell kapni valakit és leszállítani).

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Hogthar
Számomra mindenes hajónak az Avanger nem a legjobb választás. Igaz van raktere és fegyverzete is, de lomha, gyenge a tűzereje és a védelme. Egy időben volt Avanger Titan-om, de nem tudtam vele valahogy érvényesülni.
Ez rossz hasonlat lesz, de kicsit olyan mint a terepmintáknál az UCP AT Digital. Minden területre jó kellene lennie, de egyik területen se jó igazán.
Számomra a Cutlass Black az induló mindenes.
Jó a fegyverzete(bár a régebbi 4 lézer ágyús változata jobban tetszett, de a mostani is megteszi), tudsz delivery küldetéseket csinálni, de elég a raktere, hogy komolyabb szállítmányozásokat is csinálj.
Jó a védelme, és a Qvantum hajtóműve is tűrhető.

Ezért is várom a Cutlass Blue változatot. Igaz kisebb a raktere, de jobb fegyverzettel és páncélzattal rendelkezik majd.
A kommentemet a Drake Interplanetary támogatta!

Eh, a mai frissítés nem fekszik nekem. Először az Olisart nem töltötte be, utána a hangok mentek el részben, utána meg a kikért hajókat nem töltötte be. Pedig most úgy caterpillaroztam volna!!! Tegnap egészen közel kerültem hozzá, hogy az új kedvenc hajóm legyen. Azér nagy dolog ez a Star Citizen történetében, mert ekkora méretű hajóban még nem találtam meg a nekem valót. Alapesetben a carrackra hajtok, de kell egy B-terv is arra az esetre, ha azt végül tönkretervezik, és sztrókot kapok a belsejét vizslatva. A B-terv idáig a HULL C-volt, de arról semmi infó nincs, és kell egy C-terv. Na most a caterpillar az tökéletes C-terv. Ha minden összeomlik, ezért a hajóért érdemes lehet grindelni. Viszont most annyira tetszik, hogy lehet ez már B-terv inkább.

Csak tudattam mindenkivel a terveimet.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.04.10. 19:13:44
De olyasmiről magyarázol, ami nincs kitesztelve. Hogy mi működik és mi nem, az majd csak ez után fog kiderülni. Olyan nagyon ragaszkodni még nem kell az elméleteinkhez.
Torzonborz
Nem éppen részletkérdés de mindegy, neked már nem fogok magyarázni, felesleges.

Ez részletkérdés. A megállapítás, miszerint nem szabad ezt a hajót megvenni egyetlen hajónak, szerintem téves. 😛 Azokra a hajókra lehet igaz, amik jelen tudásunk szerint önmagukban nem képesek kitermelni a fenntartási költségüket. Ez a hajó még szerintem ki tudja termelni. A kereskedelmi célra is használható közepes méretű capitalok is valszeg képesek erre. A katonai célra használható capitalok már nem tudom hogyan csinálnák ezt meg. Aki vett magának egy idrist-javelint, és megkapja feltöltés és legénység nélkül, az nem tudom mihez fog. Oké valszeg vesz mellé egy rakat más hajót, mer tele van pénzzel. 😄
Torzonborz
Hajadra kenheted a quantumot ha egy holdon kell a - b pont között cipelni a dobozt.
" amíg össze nem szedi az ember az első olyan árumennyiségre való pénzt..." és ha azt egyből el is költöd akkor meg is érdemled, mert ha bukod a rakományt akkor megint nullán leszel. Szóval annál jóval több pénzt kell keresni.

Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2019.04.10. 15:36:36

Ez túlzás, kvantumban ráadásul gyorsabb is a nagyobb hajó ugye. 😛 De különben is ezek a mindenki számára végezhető küldik csak addig kellenek, amíg össze nem szedi az ember az első olyan árumennyiségre való pénzt, amellyel már több profitot termel, mint azokkal. Onnantól a deliverezés lesz a fakultatív pénzszerzési lehetőség, de az se sokáig, mert aztán egyre több árut tudunk bepakolni és aztán eljön a pont, amikor nem éri meg egyáltalán másra pazarolni az időt. Ez majd szerintem akkor változhat, ha lesz pénze a caterpillarosnak modulokat vásárolni, és abból összelegózik valami kalózfregattot például. 4 modulja lehet, akkor 1 raktér, 2 hangár, 1 legénységi szállás. Indulhat a fosztogatósdi. Persze sok kérdőjel van még, csak most írtam egy példát. 😛
Torzonborz
Ja lehet csinálni deliveryt Cat-el, csak mire azzal megcsinálsz egyet addig pl Avengerrel megcsinálsz ötöt. 😄

Az hogy nem szabad megvenni, erős túlzás. Nem tudsz vele kereskedni nagyüzemben, de ennyi. Ettől még végezhetsz sima deliveres-javítgatós-egyéb lébecolós küldetéseket, ami profitot kapsz azt beforgatod és párhuzamosan kereskedsz is vele. NPC legénység nélkül is el lehet boldogulni vele nyugisabb régiókban. Persze ki kell számolni a fogyasztását a profithoz képest, de ez majd csak akkor derül ki, ha véglegesítenek mindent. Ami a bája ennek a hajónak, hogy a traktor beam meg a nem túl nagy legénységi szektor miatt teljesen oké 1 személyes kereskedelmi hajónak, nem tud elveszni benne az ember, mert elég kompakt, nincsenek benne fölösleges nagy terek (ez a mániám ugye), és egyelőre jól irányíthatónak néz ki, emellett nagy potenciál van benne fejleszthetőség tekintetében, főleg hogy moduláris. Elindulsz egy sima caterpillarral nulla fejlesztéssel, és aztán csinálhatsz belőle egy óriási profittal dolgozó, képzett npc legénységgel teletömött csodát. Egy bázis kell csak, amin a modulokat cserélheti az ember, szükségnek megfelelően. Bár az hogy hogyan lehet majd ezeket cserélni, mi is tudjuk vagy a gyárban csinálják, még nem tiszta. Amit leírtam az egyébként a carrackra is érvényes, csak az egy fokozattal még nagyobb csoda lesz. 😊
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.04.10. 15:10:46
Torzonborz
Azt írtam, hogy mindenes ladik kell, nem kereskedős. 😛 Avengerrel nem kereskedni kell, ahhoz kicsi a raktér de nem is annak a nagysága számít, hanem az, hogy van így delivery küldinél le tudod tenni a dobozt (mákod van nem esik ki 😄), és a többi küldire is alkalmas.

szerk:
amúgy a Cutlass jó választás, az a ladik az abszolut luv nálam csak hát az Avenger fele annyiba kerül azért ajánlottam azt (meg úgy általában véve mindenkinek ezt szoktam).
Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2019.04.10. 15:08:55

Hogthar
Szerintem se érdemes csak egy ilyen ladikot venni. Mellé érdemes egy Cutlass Black is legalább. Avanger titan 6 helyével beletelne egy kis időbe mire kitermelném azt a profitot amivel egy Catarpillart már érdemes elővenni.
Szóval most, hogy refundoltam, megbántam és vettem egy Catarpillart vehetek mellé a Cutlass-t is. <#lookaround>

lonvard: Várnék én a Carrack-ra, csak hát valaki aláírta a halálos ítéletemet és refundoltatta a hajómat.
Ezek után viszont izzíthatod a söprűt mert egy ekkora hajóhoz kell takarító.
Torzonborz
Amúgy egy ilyen nagy ladikot önmagában nem szabad megvenni. Legalább 100k kezdőtöke kell, hogy bele tudj fogni a kereskedelembe, szóval nem árt mellé valami kisebb mindenes ladik amivel ezt a pénzt meg lehet keresni (avenger már bőven jó).
Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2019.04.10. 14:02:45

Na tessék, kegyetlen ladikozásod újabb áldozatot szedett, elvesztettük miattad Hogthart. Fontolgatom, hogy bosszúból veszek egy krakent, aztán felveszlek kalóznak, de azonnal be is záratlak a börtönébe, és onnantól évekig annyi lesz a multizásod, hogy bámulod a rácsokat. Chris fog kegyelmi kérvényt benyújtani, hogy 5 évnyi raboskodás után engedjelek már szabadon, de nem foglak. Majd 20-25 év múlva mikor kapcsolják le a szervereket, akkor az utolsó napon kiengedlek. Csapzott ősz arcszőrzettel fogsz állni a kraken hídján, és megnézed ahogy utolsó momentumként belerohanunk Chris Roberts bengaljába. 😊
Torzonborz
LADIK, na mehet a refund <#hehe>

Carrackot azér várd meg szerintem.
Hogthar
Refundolok, de azon nyomban meg is bánom majd és beszerzek egy Catarpillart.
Arra válaszoltam, hogy szerinted azon dolgoznak, hogy ne semmisüljön meg a rakomány a hajóval együtt, mert hogy most még megsemmisül. Lehet hogy félreértettem, ez esetben fogadd legteljesebb együttérzésemet. Még egyszer leírod, hogy ladik, és Hogthar refundol. Ugye Hogthar?
Torzonborz
Na ahogy kraven is írta, erre a tractor beam lesz a megoldás. Amelyik ladikon van ilyen, az be tudja majd "szippantani" az űrben lebegő izéket. Amúgy kb olyan lesz mint Eliteben csak ott gyk neki kell menni annak a tárgynak amit fel akarsz venni.

Caliph
volt régen egy nagy kedvenc game,az independence war 2 edge of chaos(newtoni fizika repmodell!! ,hatalmas játéktér)
ott kalózt alakítottál,volt nebulában eldugott kalózbázis hangárral,gyártomodulokkal stb. hasonló teherhajók voltak mint itt pl egy hull c,konténer rakománnyokkal. ott ha eldobásra kényszerítettél egy teherhajót,akkor jött a saját teherhajód és szépen összeszedte a beújított rakományt és felpakolta

18:20nál hívja a szállítót,ami felpakol és elhúz a bázisodra😊

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Torzonborz
Ha megszerzed pl a Cat-t akkor minek akarod áttenni a rakományt? Elviszed ladikostul. 😄

Torzonborz
Erről már elég sokat beszéltek, ki lehet majd dobni a rakományt, vagy elfoglalod a ladikot és a tiéd lesz. Csak ugye figyelni is kéne arra, hogy miket beszélnek...

"Ekkor döntöttem el, hogy belőlem biztos nem lesz kalóz."

Nagyon nagyon korán döntötted el. 😊 Kizárt, hogy ládánként kelljen áthordani az árut, pl. a caterpillar pont erre van, áttraktorozza az árut a saját hajóba. Ez lesz a megoldás más hajóknál is, és mivel ilyesmire nem mindegyik hajó képes, szerintem kitalálnak valami kézi traktorhajtányt, ami ha nem is olyan hatékony, mint a caterpillaré, de azért képes megmozgatni több dobozt egyszerre, és nem lesz reménytelen az átpakolás. Plusz npc legénységnél lehet hogy csak kiadunk egy utasítást, hogy áru áthordása, és akkor bizonyos idő elteltével átkerülnek a cuccok. A nagyobb kapitaloknál kizártnak gondolom, hogy a kapitány fogja traktorozni az árut ide meg oda.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.04.10. 10:32:09
Majd jön a tractor beam

Utoljára szerkesztette: kraven54, 2019.04.10. 10:16:23
Hogthar
Egy idő után biztos jönnek rá módszerek, korábban említett hajtómű szétlövés egy opció.
Engem egy dolog zavar még.
Ha megszerzed a Catarpillar rakományát, hogy viszed el?
Egyesével ládánként átpakolod a saját hajódra?
Mert az rettentő sok idő.
Korábban amikor szétszedtünk egy kalóz Catarpillart fél órát pakoltuk a ládákat a maradványokból mire meguntuk.
Ráadásul az egészért nem túl sok profitot kaptunk.
Ekkor döntöttem el, hogy belőlem biztos nem lesz kalóz.
Ebben a játékban némileg cizelláltabb megoldást feltételezek zsákmányszerzésre, mint a hajó szétlövése-zsákmány begyűjtése. Felrobbant hajó körül is maradhat zsákmány, de a játéknak jutalmaznia kell, ha úgy fogjuk el a hajót, hogy ép marad a hajótestben a rakomány, illetve büntetnie kell, ha szétlőttük.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.04.10. 09:34:35
Torzonborz
A rakomány most megsemmisül, de későbbiekben pont az a cél, hogy ne így legyen különben a kalózkodásnak nem sok értelme lenne.

Hogthar
Én azt sajnálom csak egyedül, hogy az első ajtó nem nyílik le a föld felé, mert így nem lehet belepakolni földi járművet.
Persze nem felfedező hajó, de például rakományt lehetne szállítani vele.
Teljesen rábuzultam a caterpillarra, miután megtaláltam a pilóták lakrészét. A nyitható raktárajtók meg a traktor beam meg nyilván arra van, hogy mondjuk egy roncs vagy szétlőtt hajó áruját kidobáljuk az űrbe, és aztán kényelmesen be lehet traktorozni a raktárakba. Ja és most olvasom, hogy a pilótafüle az bármikor leválasztható-dokkoltatható, tehát nem olyan hogy vészhelyzetben lerobbantja magát, hanem lekapcsolódik. Szóval lehet vele felderítéseket is végezni.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.04.10. 08:05:35
Hogthar
Több oka is van.
A nagy hajtómű a rakomány súlyához lett mérve.
Meneküléshez nincs szükséged ekkora hajtóműre.
Ami a fontos, hogy kis célpont legyél és jelentéktelen, hogy ne pazaroljon rád több időt az éppen téged kifosztó kalóz.
Másrészt fontos, hogy a mentőkabin külön hajtómű vezérelje.
Nyilván a rakományodtól a legvégső esetben szabadulsz meg, ilyen például ha a hajó mozgásképtelenné válik mert például szétlövik a hajtóművet. Ebben az esetben ha kidobod a rakományt te ugyanúgy ott maradsz.
Szóval ebben az esetben jobb az ha leválsz és külön hajóként elhúzod a csíkot.
Kinyitottam a modulajtókat, majd elmentem űrsétára. Gondoltam egyet és kivetettem magam. A hajó valahogy sebességben, esetleg orbitális pályán volt, mer elsodródott. Hülyéztem magam ezerrel. Nem tudtam utolérni, szóval öngyilkosság lett a vége. Zabálom ezt a hajót.
Oké, Caterpillarban megtaláltam a mentőkapszula szállását. Na jó, szóval megváltoztatom a véleményem, rohadtul jó ez a hajó. 😄

Kvantumban utazom éppen, és aközben mászkálva a hajóban nagyon hangulatos.
macleody
Ja, egyébként a Raclaimerre mondtam a nagy liftet, abban van hátul.
Ja, egy kérdés: Reclaimerben két napja megfulladtam, miután levettem a sisakomat. Meglepett, hogy nem kapok levegőt és nem tudtam elég gyorsan visszahelyezni. 😄 És mintha a caterpillarban se lehetett volna levenni a sisakot. Na most ez bug, vagy ezek a hajók flight ready állapotban még nem termelik az oxigént, hanem be kell azt is kapcsolni valahol?
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.04.09. 19:37:26
Ha szétlőtték a hajót, akkor dobálhatja a rakományt, attól az még mindjárt megsemmisül. Teljesen oké ez az extra ebben a hajóban.

Oké Hogthar, próbálom elindítani a játékot, aztán próbálom lekérni a caterpillart. Aztán ha minden összejött, akkor ismét egy próba az Area 18 felé. 😄
Caliph
ennek is sok értelme van,otthagyod a fél hajót meg a rakományt is,ezzel az erővel miért nem csak a rakományt dobja el?

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Hogthar
Catarpillaron tuti, hogy van 2 lakrész csak az egyik el van dugva.
Menj fel a hídra.
A híd hátsó részén van egy létra.
Menj le és ott az eldugott alvórész kifejezetten a pilótáknak.
Eh, kiengedtem a ladikot a palackból...reménytelen...

Na majd megnézem este, futkorásztam alatta eleget, de nem találtam meg. Majd most célzottan.

Hogthar, szerintem 1 lakrész van a caterpillaron. De majd csekkolom azt is.

macleody
A nagy lift a ladik seggénél van, akár 10-en is elférnek rajta.
Hogthar
Két lakrész is van benne, egy a hídon lévőknek, és egy a hajó belsejében a rakodó munkások (és persze a takarító személyzet) számára.
Nyilván a rakodó munkásoknak(és takarítóknak) nem kell extra kényelem.
Remélem nem gondoltad, hogy ha felveszlek takarítónak külön privát wc-t kapsz. <#ejnye1>

Reclaimer-en régen voltam már, de én úgy emlékszem több lift is volt.
A Nagyobb ami több szint között visz arra felférnek 4-5 en is.
A lakrész az a hajó törzsében van, szóval semmi nem indokolja, hogy ne legyen valamivel komfortosabb. Most értem, hogy drake és nem szempont a kényelem, csak ez már szerintem botrányosan szegényes. Ezzel együtt jelenleg a legjobb hajók közt van, nem mondom hogy nem kellene. Grindelésre jó lehet majd. Reclaimer is bejön, csak ott meg nem tudom hogy képzelték azt az 1 személyes liftet. Remélem nem csak az az 1 bejárat van. Nem találtam többet.

Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.04.08. 21:22:07
Hogthar
Pedig a Catarpillarnak nem véletlenül ilyen a kialakítása.
A híd egyben egy mentőkabin is, ami a testrészről letud majd kapcsolódni és úgy egy kisebb űrkajakká formálódik.
"A kalózokat úgy is a rakomány érdekli" elven.

Na már most ennek a mentőkabinnak mozgékonynak és kis célpontnak kell lennie, így spórolniuk kell a hellyel, ezért a híd lakáj része minimalista.
Ennek fényében ugye, hogy nem is olyan rossz ez a hajó?

Area 18 nál nagyon közel kell repülni a leszálló részleghez csak az után jelenik meg a leszállás vezérlő kommunikáció. Elsőre nekem is furcsa volt, mert a többi helyen hamarabb kijelzi. De odamutat az Area18 marker szóval megfogod találni.
Nem engedett leszállni. Area 18 fölött nem jelenik meg leszállásengedély-kérő, egyébként meg az erőfal akadályoz. Azér kiugrottam a hajóból, hátha találok egy bejáratot, de csapdába estem.

Megnézek egy videót, hogy hogyan lehet leszállni oda.
Ladiknak az öreganyám meg úgy általában a szárazföldi patkányok nevezik. Mi meg űrpilóták lennénk, vagy mifene. 😊

Épp caterpillarral vágtatok az ArcCorp felé. Tetszik a hajtómű hangja, meg a pilótafülke is. Két dolog basz fel benne, az egyik hogy a legénységi szállás megint olyan mint egy hajléktalanszálló, és ráadásul berakta a drága tervező az ágyak mellé a klozettet. Most egy ekkora hajón, ami több személyes, egy nyitott, pottyantós wc a hálófülkében azért erős. A másik, hogy a hidat/cockpitot egy szép kanyarral a motorházból lehet megközelíteni. Mért kellene nekem minden egyes alkalommal a gépházon keresztül mennem, hogy felérjek a hídra? 😞 Na ez se lesz az én hajóm. Carrack, carrack, ne merjétek elcseszni!!
Hogthar
Miért mi a bajod a Ladik kifejezéssel?
Ha az űrhajó hiteles az űrladik is megfelelő.
Sőt talán még modernebb is.

Neked is van egy űrkenud nem? <#circling>