7978
-
#5618 Szerintem Shed-vel nincs semmi baj, valószínű ő is elővette a POE-t most, hogy már van hozzá honosítás. -
lonvard #5617 Sheddel minden rendben? Nem fordít mostanában.Szerintem mert úgy érzi, hogy a menyasszonya fontosabb, mint mi. Ami alap tévedés. Shed, mi vagyunk a családod, tessék fordítani a youtubos újdonságokat! :D -
nordan #5616 :D -
#5615 Van baj :D -
T800 #5614 Kelly hősei... Milyen jó kis film :) -
lonvard #5613 Különben is, ha 2 év egy naprendszer, akkor 198 év alatt kész vannak, 2217-re kész a játék. Te meg jössz itt 2239-ekkel. Nem kell szándékosan eltúlozni a dolgokat, még megijeszted a friss érdeklődőket. -
lonvard #5612 Ne bombázz a negatív hullámaiddal, Moriarty. :) -
nordan #5611 jó akkor kiadás elhalasztva 2239-re...................mert mostmár ezeket is bekell fejezni -
lonvard #5610 Fú nagyon tetszik az átdolgozott 315-ös széria belülről is. -
#5609 Na valaki nemrég írta, hogy jó lenne ha a hajóbelső személyreszabhatóságával foglalkoznának. Akkor írtam, hogy folyamatban van, itt meg lehet nézni (~1:50 után) az első iterációt:
-
lonvard #5608 Ja igen mert hogy az npc-knek lesz egy életciklusa és az picit bonyolultabb, mint csak lepakolni össze-vissza csoszogó zombikat. Witcher 1-ben láttam ilyet talán egyedül. Hogy mentem a könyvárushoz, tudtam hogy reggel 9-kor nyit, de nem volt ott pontosan, mert néha "elaludt" úgymond. Meg amikor Thalert kerestem, de nem volt otthon, mert néha elugrott kocsmába is, meg isten tudja még hova. Imádtam. Aztán Witcher 3-ra gondolom túl sok lett az npc, mert teljesen lebutították. -
#5607 Bocs, tobnyire angolul beszelek napkozben es angolbol forditottam vissza:P (this is why) -
#5606 "Emiatt lassu a server meg fagy le" fixed: ha minden jól megy akkor emiatt nem lesznek ezek, merthogy most még nincs ssocs. -
#5605 Server side object container streaming.
Emiatt lassu a server meg fagy le rengetegszer jatek kozben, meg altalaban emiatt lagolnak az emberek.
Tul sok objectet kell kovetnie a szervernek. Ahogy megcsinaltak a Client side Object container streaminget meg kell csinalniuk a szerver oldalit is, hogy ne terheljek annyira es igy tudjak novelni a jatekosszamot instanceonkent.
Ez az alapja a szerver meshingnek is, hisz a Server Side OCS-hez kepesnek kell lenniuk dinamikusan kivenni objecteket a server memoriabol es visszatolteni (true persistence). Utana a meshing alapja hogy ezeket egymashoz kozel levo instancok dinamikusan felporgetve tudjak tolteni.
Errol beszeltek a legutobbi Community Subscriber Q&A-ben
Utoljára szerkesztette: Bucser, 2019.05.23. 20:04:09 -
lonvard #5604 Mi az az ssocs? Egy ilyenről hallottam, Winnetou húgát hívták úgy, hogy Nso Csi. Mindjárt rákeresek. -
#5603 "meg lesz töltve tisztességesen civilekkel a játéktér" nem lesz. NPC imprúvment jön ha kész lesznek vele. Az npc-k számának drasztikus növeléséhez kell ssocs is. -
lonvard #5602 Közben pörgetem a roadmapot. Következő patch-t zabálni fogjuk. Föld közelben hover mode az űrhajóknak. Ez nekem új. Az hogy a sisakomat már kézben is cipelhetem, hogy meg lesz töltve tisztességesen civilekkel a játéktér, talán még a súlytalanság állapotában történő mozgást is megcsinálják tisztességesen a jump-ragdoll fejlesztés alatt, meg fogok őrülni. -
#5601 Amúgy us szerveren is szokott bajság lenni, váltogatni kell mikor hol jobb. Már írtam korábban, a szerver kapacitás határát elérték, nem véletlen, hogy a mostani 3.5-ben is csökkentették az npc-k számát. Ezen pár dolog segít (pl ssocs meg meshing). Meg más a us/eu primte time így amikor mi játszunk akkor valszeg pont a us szerverek nincsenek agyonterhelve.
-
#5600 Ezt mégis ki mondta? :D -
#5599 ok.. de most akkor mi van? mosmár mi vagyunk a gyarmat vagy mi? USA szerveren kellene játszani? Gondolom nem, hiszen az a ping legfeljebb a történelem órához elég. -
#5598 Tök mindegy hol az rsi székhely, ahogy írtam már aws-t használnak, ott vannak a szerverek. -
#5597 És ennek ellenére nekünk is jobb játszani egy olyan szerón ami bizonyára legalább kb. 10.000 km-re van innen? :DD (Itt LA-t vettem alapul, ott a RSI székhely.) -
#5596 Mert a gazdag bálnák az usákoknál vannak, nekik kellenek a jó szerók. :D
Amúgy ismert jelenség, mióta google cloud-ról áttértek aws-re azóta gyengélkednek néha az EU szerverek. Meg más a prime time is. -
T800 #5595 Lövésem sincs igazából, nem írtam volna ha tudnám :) -
#5594 Na vajon miért lehet ez? Naaa? :D -
T800 #5593 Srácok! Nem tudom volt e már téma, ha igen akkor bocsi.
Mitől van az, hogy USA szerveren minden van, minden működik, viszont az EU-n rendszerint semmi.
Ilyenekre gondolok: Boltban való vásárlás, termékek a polcokon,hajó tankolás/szerelés stb...
Erről a hibáról vajon tudnak hivatalosan is? Mert nem nagyon találtam posztokat róla. -
#5592 Lehet iden elnezek. Ugysincs messze. -
#5591 MicroTech/Crusader valószínűleg lesz talán meshing is. Meg párhuzamos paneleken mindenféle érdekesség. -
T800 #5590 Igen, mivel mindegy egyes update ugye wipe-al jár, így tényleg csak tesztelés szempontjából lehet küldetéseket elvégezni. Az utóbbi néhány az probléma mentesen sikerült is :)
Tényleg, idei Citizencon-ra vajon a microtech bolygóval készülnek? Vagy mi lesz a nagy felhajtás? Lehet már találgatni? -
lonvard #5589 Jah. 1-2 hete volt egy nagy rákattanásom, akkor fogalmazódott meg bennem, hogy ha nem szívatna meg a küldetések jelentős részében, és megmaradna a gyűjtött pénz, akkor ez már egy teljesen játszható korai hozzáférésű game lenne. Rengetegen esnének neki a küldiknek, mennének a bányászhajók, hogy mire indul a játék, meglegyen a carrackra/egyébre való. Csak hát ez az ami a fejlesztés jelen stádiumában nem érdeke a fejlesztőknek, így szerintem garantált, hogy nem lesz a Star Citizenből olyan igazi játszható korai hozzáférésű game, hanem marad ez a tesztelős játékmenet az utolsó percig. És akkor a végén lesz egy nagy vásár, lti-s hajók tömkelege, ez az álmom. :D
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.05.16. 15:38:18 -
T800 #5588 Igen én is ettől félek.. :)
Pont ma néztem egy 2.4-es verziószámú gameplay videót a játékról youtube-on és hát na... Van már különbség bőven. -
#5587 Főleg, hogy még igazából nincs is játék. Majd ha már kezd arra hasonlítani akkor mi lesz. -
T800 #5586 Fú skacok, nagyon rácsúsztam a játékra.. csak úgy tűnnek el az órák.. erről nem volt szó! :) -
lonvard #5585 Oké. :) -
#5584 Lehet rangert venni. Mar meg is van a sajatom. -
#5583 Megesik, ez egy teszthomokozó, tele van buggal. :D Ha valami nem működik akkor relogolj és nézd meg ismét,h működik e. De amúgy ennek kéne. -
T800 #5582 Engedéllyel leszálltam Levskin alig volt már a tankban, épp küldetés közben voltam az Aurorámban a rakománnyal és tankolni szerettem volna de a mobiglasson nem volt aktív a refuel. Na most egy idő után kaptam a figyelmeztetést hogy szálljak ki a hajóból mert el akarják pakolni, kiszálltam a hajó eltűnt, ezzel együtt a küldetésem is... :/ Ez akkor egy pillanatnyi bug ami pont előjöhetett nálam? Mert ha igen akkor újra próbálkozok. -
#5581 Az mit jelent pontosan, h nem tudtál tankolni? Mobiglasson nem volt aktív a refuel? Rendesen leszálltál, engedéllyel?
Amúgy ha ilyenkor újra lekéred a hajót akkor javítva/tankolva kapod meg, csak ugye ki kell várni (vagy fizetsz a gyorsításért, ha lőszer is elfogyott akkor még úgy is megéri :D (persze ez nem marad így) ). -
T800 #5580 Viszonylag sok küldetést sikeresen tudtam teljesíteni, viszont elfogyott az üzemanyagom és sehol sem tudtam tankolni...
https://support.robertsspaceindustries.com/hc/en-us/articles/360007981814-Vehicle-Maintenance-Services-Repair-Re-arm-and-Refuel
Se Olisaron, se Levskin pedig mind a két helyen próbáltam és tutira nem volt már üzemanyagom, mert ahová kellett volna mennem a küldetés szerint oda már nem tudtam volna quantum utazni.
Ez most egy olyan jelenség amit orvosolni fognak, vagy valami elkerülte ismét a figyelmemet és én hibáztam? Nálatok megy a tankolás? -
T800 #5579 Köszönöm szépen így már tiszta a dolog ! :)