7980
  • Bucser
    Nekem a 32GB-bol kb 24-et eszik. Ha ez alatt van akkor kapsz egy double whammit, mert swappol hdd/ssd-re meg probal tolteni is ugyanakkor.
  • Bucser
    ryzen 7 3700x, 32 gb ram, gtx 1080, nvme ssd -> 35-60 fps attol fuggoen hol vagyok. Egyebkent meg RSI Telemetry Page
  • JonasSandor
    Igen pontosan.
  • Panzeradler #6697
    Van egy bug, ha full screenen játszol, akkor a V-Sync be van kapcsolva mindenképp, hiába kapcsolod ki. Lehet nálad is ez volt,
  • JonasSandor
    Az hogy megeszi az összes ramot oké mert 16 giga ram van írva minimumnak de attól még nem kéne 15-30 fps-nek lennie. Vramból majdnem 5 gigát zabált. Töröltem a játékot ez így vállalhatatlan. 32 giga ram kéne neki?
  • Torzonborz
    Először dx11-et cserélik vulkanra, annak az impelemntációja folyamatban van, ha az megvan akkor jön az optimalizáció java. Szóval nem kell csodálkozni, hogy nem fut olyan jól, nincs sok értelme annak, hogy a mostani renderrel foglalkozzanak.
  • RJoco
    Én nem felejtettem. Még biztos, hogy fog jönni egynéhány optimalizáció.
    Ettől függetlenül szerintem futnia kellene azon a konfigon.
    Most szedem le, kíváncsi leszek, hogy mit produkál majd a gépemen.
    Remélhetőleg nem azt, amit a legutóbb.
  • RJoco
    Lehet neki átlátszóságot állítani, illetve nem is muszáj, hogy megjelenjen, anélkül is tud logolni, ha beállítod.
    Én Afterburner+RivaTuner párost használok.
    Sajnos a logolás nem igazán egyértelmű.
    Volt amikor megállás nélkül csinálta, hiába nyomtam neki a parancs gombokat, nem volt hajlandó abbahagyni a logolást.
    Most nem hajlandó elindítani.
    És a kijelzés sem mindig tiszta, bár a hardwer CPU,GPU,RAM) értékeket jól írja ki, de pl. hogy Vulkan vagy DX12-n fut, azt pár napja már nem írja ki. Csak az FPS van ott.
  • JonasSandor
    Aidával megy csak szépen kitakarja a monitor szélét.
  • Caliph
    azért azt se felejtsük hogy alfa
  • RJoco
    RivaTuner megy?
    Aida64-gyel lehet még logoltatni az adatokat.

Ha egy grafikásabb játéknál nem tudja akció közben tartani a 97-99% körüli szintet, akkor tényleg érdemes lenne ránézni a CPU-ra.
    Erősebb CPU-nál láttam már, hogy szépen kihajtotta a 2060-at TombRaider alatt végig.
  • Torzonborz
    Taskmanagerben (feladatkezelő) látod a cpu terhelést.
  • JonasSandor
    Nem tudom age of wondersban nem pörög 100%-on a gpu, tomb raidernél pörög de ugrál össze vissza hol fel le. CPU-t nem jelzi ki az afterburner. Csak a cpu magok hőfokát írja ki hiába adom meg neki hogy kijelezzen mást is nem engedi pedig bevan pipálva.
  • RJoco
    Sima 6700?
    Kihajtja a 2060-at?
    Ha igen, akkor mennyi tartalék marad benne?
    Gondolok itt arra, mikor a 2060 100% (97%)-on pörög, akkor mennyi a proci terhelése?
    Vagy, ha a proci pörög 100%-on, akkor mennyi a 2060 terhelése?
  • Torzonborz
    Azért nem kell túlozni, nem játszhatatlan. Városokban alacsony az fps de ott úgyis csak mászkál az ember, azon kívül meg simán 60+ fps van.
  • Jabar
    Érdekes.
    Nekem a kis 9400f-el és gyengusz 1650 Super-el ssd-ről játszhatóan fut.
    Nem mondom hogy nem ugrik le Area18-ban néha 10en fps-re de 25-40 fps-el megy, természetesen nem kimaxolva, de ha jól emlékszem alacsony/közepes beállításokkal.
  • JonasSandor
    ssd-re volt rakva és egy 2060-nal i7 6700 és 16 gigával nem kéne játszhatatlan értékeket kapni.
  • Caliph
    hétvégén nyilatkozok majd az hdd ssd különbségről én is személyes tapasztalattal :D
    tegnap be se engedett,biztos sok a carrackos,ma este remélem bejutok egy gyors körre
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2020.05.26. 15:45:15
  • Malibutomi
    Ha szaggat mint az allat akkor vagy gyenge a geped vagy meg eselyesebb higyy HDD-re telepitetted. SSD kell neki

Lasd a videon a kulonbseget:
    https://youtu.be/ejMHHr_Km4Q
  • Malibutomi
    Te is hdd-rol futtatod? Aznagy hiba
  • Torzonborz
    Írjál már normálisan, nem a helyi kocsmában vagy.
    Milyen géped van? Ha megnyomod az F-et akkor az egér kurzorral lehet használni/aktiválni mindent, az ajtó nyitás is így megy.
  • JonasSandor
    Hát a zárt szobából hogy kell kijönni?,amúgy kurva szar úgy szaggat mint az isten fasza. Megzabálja az összes ramot is.
  • JonasSandor
    Jaaaa kössz.
  • Torzonborz
    Főoldalon ott van egy baromi nagy fly now felirat ráböksz és ott a letöltés link is. Aki ezt nem találja meg... hát inkább nem írok semmit már. :D
    Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2020.05.26. 09:43:00
  • JonasSandor
    Olyan hülye a honlapja hogy beszarás átláthatatlan hogy hol van a béta letöltője.
  • JonasSandor
    Hol lehet leszedni?
  • lonvard
    Valami radarnézet kellene még. Mint mikor Subnauticában szonározunk, és látjuk a talajt a sötétben. Sokszor szállunk le tök sötétben, a magasságmérő hamis adatokat közöl, egy eszközünk van, a lámpa. Azé' ne már.
  • lonvard
    Na, akkor még egy próba. Akarok csempészni. Utána megpróbálok rászerelni valamit a heraldra. Még sose csináltam, olyan izgalmas! (torzi most fogja a fejét :D)
  • lonvard
    Jó ötlet, legközelebb csak az űrben pihenek meg.
  • Caliph
    már várom a karit,hogy meglepjem magam a konfiggal :D
  • Caliph
    az űrben kilogolva nem volt baj még eddig,daymaron meg egyszer landing gear nélkül rakta vissza a hajót ágyban log helyett de ott sem okozott gondot

persze még alfa :)
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2020.05.25. 18:49:56
  • lonvard
    Egyébként sikerült visszaloggolnom az űrhajóba a kis holdon. Betöltés után arra lettem figyelmes, hogy zuhan a hajó pörögve bele a bolygóba, aztán egy színpompás robbanás, és ébredtem az Area 18-on. :D Szóval még hogy is mondjam, bugos egy picikét ez a része.
  • lonvard
    Ez ismerős. :)

• Torzonborz
    Hehe na majd az ssd-vel meglátod, hogy előtte egy mazo voltál :D Konfig csere után meg még inkább.
  • Caliph
    nem viccelek :D órákat el tudok vele játszani,be beakad,pl bányászatnál vagy olisar és környékén szállítgatva,vagy hand miningolva. de ha nagy a forgalom vagy nagyvárosban vagyok akkor szenvedős
    vagy csak nagyobb a tűrésem az akadáshoz :D
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2020.05.25. 17:56:10
  • lonvard
    Eh bazmeg, megyek egy kört. Kedvem van játszani ezzel a szörnyszülött játékkal, ami egyre csak nő és nő, és ki tudja hol áll meg. 100 naprendszernél. :D
  • lonvard
    Kvantumüzemanyagot tudok Port Olisaron vételezni? Mer éppen valami 90 fokos forró golyóbison dekkolok, kiszáradt tankkal, és nem mindegy mi a következő állomás. Azt megfigyeltem, hogy az előző patchez képest most visszatöltődik a normál üzemanyag. Ami egyrészt kényelmes, másrészt szerintem hiba, remélem nem ez a végleges változat. Mer most két dologgal mehet a hajónk, vákummal meg sötétséggel. Ez a kettő van az űrben. És egyik sem szokványos üzemanyag. Különben is akkor rakjanak be a hajóba egy sötétségmérőt. Ki fog akadni, már csak miattam is. :DD
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.05.25. 17:05:49
  • lonvard
    A naprendszer perifériáján kell csempészküldizni, és akkor nincs mibe akadjon, mer rajtad kívül nem lesz ott senki. :D
  • macleody
    Ne hülyéskedj, nekem ryzen 7 2700x, rx480 8Gb és akad mint a szar
  • Caliph
    nekem régi konfigom van:i5 2500k ,gtx 960 4gigás,hddről futtatom.16gb ram,és igy is be beakad,nagyvárosokban pl area 18 ban elég szépen akad :D,de ha kevesen vannak a közelben meg kevesebb mindent kell betölteni akkor játszatóan elfut,tudok küldizni,élményrepülgetni , bountyzni,bányászgatni,bolygón kóricálni,csak lorville meg area 18 a szenvedősebb.
    de már a héten itt lesz az ssdm,megnézzük úgy mit tud,nagyon ajánlott.