Star Citizen

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Caliph
ééés ismét egy bányászati jelentés: az új érc,a quanium letarolta a piacot. akár több mint 100k is befolyhat/fél óra, ha jó kavicsokat talál az ember. a nehezítés hogy kell rá a 100.000 kredites helix bányászfej,hogy ne anyázz a fúrás közben. a másik poén,hogy instabil érc,azaz ha a raktérbe került , fél órán belül el kell adni különben nem fog érni semmit.

CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Ojjjan jó volna, ha Shed egy kicsit fordítaná ezeket az izékat is. Shed, fordítsad légyszi, vagy ne vedd érzelmi zsarolásnak, de refundolok. Szőrös, add át neki, vagy refund és többé nem láttok! 😄

Egyébként teljesen jó, mert amikor az ember egy város leszállópályáját közelíti, akkor ne csak egy helyzetjelző legyen, hogy arra van a reptér, hanem valami leszállópálya feelingje legyen már. Annyi okosságot raknak bele, eh.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.06.06. 18:26:30
Caliph
egy kis le és felszállás rework

CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Jó volt. Amikor lehagyta a raketta a heraldom végsebességét, káromkodtam egyet. Egyébként én 9 g-vel gyorsulok. :-D Ezek olyan 2 g-vel. Ismerős volt az érzés, amikor 70-80 km magasságban elhagyták a légkört. 😊
Caliph
no akkor space x újratöltve.9 perc a kilövésig

RJoco
Több órányi szenvedés után csak nem sikerült megcsinálni egy egyszerű szállítós küldit.
Asszem megint pihen ez pár hónapot.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

RJoco
Az Avenger-ből sikeresen katapultáltam még az állomáson.
Hogyan tudom visszavarázsolni az ülést?

Átállítottam a felbontást FHD-ra, így jobban fut.
Sem a procit, sem a VGA-t nem használja 100%-on, memóriából is kevesebb fogy és az FPS is jobb.
Nem is akad.
Így már élvezhető lenne, de ma is többet szaladgáltam, mint repültem.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2020.05.29. 20:08:41

Torzonborz
Majd béta végén élvezhető lesz és játszható addig nem.

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

RJoco
Annyira nem követem.
Néha előszedem és megnézem, hol tart.
Meg ide felnézek és várom, hogy mikor örültök már igazán, hogy valami élvezhetően játszhatót csináltak. De erre még jó sokáig várhatok.

Torzonborz
"ez már nem űrhajós játék." már a 3.0 óta nem csak az.

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

RJoco
Nem lett volna rossz, ha a szállásnál van valamilyen térkép.
De még a metrót sem láttam kitáblázva.
Mondjuk sokat az életben sem metrózom, lehet, hogy csak egyszerűen nem ismertem fel.
Azért jó lenne, ha a játék eligazítana, legalább az elején. De gondolom ez majd csak a végén fog belekerülni.
Addig meg...
Amúgy próbáltam lefele menni, hátha találok arra valamit, de elég hamar elfogyott a lefele. És ugyanígy jártam a felfelével is. Nem is értem, hogy a lift miért nem képes levinni. Ennyi belefért volna.
A tippeket köszönöm!
Majd még rálesek. Jó lenne repülni, bár így elnézve egyre inkább az az érzésem, hogy ez már nem űrhajós játék.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2020.05.28. 20:24:11

Caliph
meg kell keresni a helyi metrót. megnézed melyik meg a spaceportra,arra felszállsz,leszállsz. a spaveporton vannak képernyők ott lehet lehívni a hajót,irja melyik hangárba rakja és már lehet is menni a liftel a hangárhoz

Area 18-ból történetesen gond nélkül ki lehet röppenni. Hogy nem találtad a lift kapcsolóját, meg nem találtad meg az űrkikötőt, az a rutintalanságod számlájára írható. Meg kell találni a "metrót", és akkor már fél siker. Nem egy bonyolult labirintus az apartmanoktól a metróhálózat, kétszer megtalálod, és már tudni fogod hogyan kell. Ezzel együtt nem mondom, hogy tartalom sok lenne benne, de nekem például elég, mert egyelőre csak pénzt gyűjtök, hogy vehessek fejlesztéseket, amiket kipróbálhatok.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.05.28. 19:13:23
RJoco
Notehát.
A játék sajnos még mindig nem játszható. Legalábbis számomra. Bár ahogy a csetet néztem, másnak sem.
Elvileg Area 18-ra kerültem, a 3 választási lehetőség közül ez volt a szimpi. Először a liftet nem tudtam használni, mert nem gondoltam volna, hogy bele kell állni a kapcsolóba.
Majd nem találtam meg a hajóm. Illetve semmilyen kikötőt nem találtam, csak a koszos várost.
Utálom a járkálást. Így végül le kellett mondjak a repülésről.
A menübe visszalépve már csak egy választási lehetőség volt, ami visszarakott pont oda, ahonnan szerettem volna eljönni.

Az értékek, amik egyeseknek fontosak lehetnek (még mindig 5760x1080 felbontáson).
Min FPS: 0
AVG FPS: 36
Max FPS: 108

Egyes helyeken a procit 100%-ra megterhelte, És időnként beszaggatott, bár azért tudtam szaladgálni is. Elsősorban a hotelből először kifelejövet volt a gond.
VRAM használat 5,9 GB alatt a 6-ból.
RAM: ebből elfogyott mind a 16 GB. Azt nem tudom, hogy virtuálisból mennyit használt, amikor ránéztem az asztalon, akkor 320 MB volt használatban, de a Chrome előszeretettel használja. Az afterburner szerint a max. 16,036 GB volt. Szóval szerintem beleszámolta a virtuálisat is az összesbe.

A grafikával meg voltam elégedve, az FPS egy kicsit kevés. Repülésnél valószínű elmenne a csaknem homogén háttér miatt, de így járkálva hamar fejfájást kaptam. Mondjuk nagyban közrejátszik, hogy sokat nézelődtem, mégis merre is lehetne felszedni a hajómat. Egy ilyen keresgélésnél még a WoW is fejfájást okoz.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2020.05.28. 18:44:35

Torzonborz
Még mindig nem vagy vicces.

Velem nem basznak ki, megnézem a Challanger-katasztrófát. 😛P
De milyen kis helyes ez a rakéta.

Belegondolva, micsoda elképesztő ötlet volt komplett repülőgépet is ráakasztani rakétára. Mi az úristennek? Annak idején azt gondoltam, hogy az amerikaiak csinálják faszán, az az igazi űrhajózás, az oroszoké meg valami olcsó fapados technika, de most nézve ezt a jópofa kompakt cuccot, valahogy mintha ebben lett volna mindig is a több potenciál.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.05.27. 22:39:12
Caliph
konkrét kapszula kilövő rendszer van alattuk,ha nagy gond van akkor is elég jók az esélyek hogy meg tudnak lépni. volt üres kapszulás teszt is,direkt felrobbantottak alatta egy falcont,és átment a dragon kapszula a teszten

Caliph
na törölték az időjárás miatt, szombaton 3:22 ET az új időpont ami nálunk 21:22 lesz
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2020.05.27. 22:27:13

Egyébként gondoltak rám, mer van ejtőernyő a kapszulában. Bezzeg a heralddal mindig úgy szállok fel, hogy vagy sikerül, vagy nem. 😄
Jóvanna. Nézzük csendben, na. A közelgő katasztrófát. 😊
Bucser
Ez nem volt vicces.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Köszi. 😊 Ránk fér most egy Challenger-katasztófa, lehetőleg űrhajós testkamera nézetből. Tuti kinyiffannak. Van erre fogadás? 😄
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.05.27. 21:51:46
Caliph
egy kis off: két óra múlva kilövés,a space x először küld embert a nemzetközi űrállomásra.
youtubeon élőben nézhető,kilövés kb két óra múlva,az űrhajósok már bezárva a rakéta tetején

RJoco
Akkor majd holnap rálesek megint.

Caliph
fél nyolc körül jött frissítés,updatelj

RJoco
Online-ba nem engedett fel. Semmilyen lehetőséget nem ajánlott fel.
A hangárba beengedett, de nem tudom minek.
Single-ben mentem egy kicsit.
Kipróbáltam a versenyt, meg az egyik lövöldét.
A grafika szép volt. FPS 40-50 körül, de 5760x1080-as felbontáson volt és high beállításokkal, akármit is jelentsen.
Mondjuk felrobbanáskort kicsit azért megakadt, de repülésnél nem volt gond.
A procit nem használta vészesen. Sőt, más játék talán jobban is használja.
A memória valahol 10 GB körül lehetett, ebből kb. 3,5 GB a rendszer és köcölléke. De ugye nem online ment.
A VRAM fogyasztást elfelejtettem nézni és az afterburner megint nem logolt.
CPU: 6700K
GPU 980 Ti
RAM: 16 GB
SSD: Sata3, 2,5"

Majd kidobott a launcherbe kapcsolati hibával. Nem is értem. Kevés lenne neki a 16/2,4 Mbit/s? Elég szomorú lenne.

Az szép iszonyatosan zabálja a ramot 😄😄 abba a szobás kezdéssel egyébként mi van?,meg mikor a hangárban kezdünk?
Bucser
Nekem a 32GB-bol kb 24-et eszik. Ha ez alatt van akkor kapsz egy double whammit, mert swappol hdd/ssd-re meg probal tolteni is ugyanakkor.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Bucser
ryzen 7 3700x, 32 gb ram, gtx 1080, nvme ssd -> 35-60 fps attol fuggoen hol vagyok. Egyebkent meg RSI Telemetry Page

Igen pontosan.
Panzeradler
Van egy bug, ha full screenen játszol, akkor a V-Sync be van kapcsolva mindenképp, hiába kapcsolod ki. Lehet nálad is ez volt,
Az hogy megeszi az összes ramot oké mert 16 giga ram van írva minimumnak de attól még nem kéne 15-30 fps-nek lennie. Vramból majdnem 5 gigát zabált. Töröltem a játékot ez így vállalhatatlan. 32 giga ram kéne neki?
Torzonborz
Először dx11-et cserélik vulkanra, annak az impelemntációja folyamatban van, ha az megvan akkor jön az optimalizáció java. Szóval nem kell csodálkozni, hogy nem fut olyan jól, nincs sok értelme annak, hogy a mostani renderrel foglalkozzanak.

RJoco
Én nem felejtettem. Még biztos, hogy fog jönni egynéhány optimalizáció.
Ettől függetlenül szerintem futnia kellene azon a konfigon.
Most szedem le, kíváncsi leszek, hogy mit produkál majd a gépemen.
Remélhetőleg nem azt, amit a legutóbb.

RJoco
Lehet neki átlátszóságot állítani, illetve nem is muszáj, hogy megjelenjen, anélkül is tud logolni, ha beállítod.
Én Afterburner+RivaTuner párost használok.
Sajnos a logolás nem igazán egyértelmű.
Volt amikor megállás nélkül csinálta, hiába nyomtam neki a parancs gombokat, nem volt hajlandó abbahagyni a logolást.
Most nem hajlandó elindítani.
És a kijelzés sem mindig tiszta, bár a hardwer CPU,GPU,RAM) értékeket jól írja ki, de pl. hogy Vulkan vagy DX12-n fut, azt pár napja már nem írja ki. Csak az FPS van ott.

Aidával megy csak szépen kitakarja a monitor szélét.
Caliph
azért azt se felejtsük hogy alfa

RJoco
RivaTuner megy?
Aida64-gyel lehet még logoltatni az adatokat.

Ha egy grafikásabb játéknál nem tudja akció közben tartani a 97-99% körüli szintet, akkor tényleg érdemes lenne ránézni a CPU-ra.
Erősebb CPU-nál láttam már, hogy szépen kihajtotta a 2060-at TombRaider alatt végig.

Torzonborz
Taskmanagerben (feladatkezelő) látod a cpu terhelést.

Nem tudom age of wondersban nem pörög 100%-on a gpu, tomb raidernél pörög de ugrál össze vissza hol fel le. CPU-t nem jelzi ki az afterburner. Csak a cpu magok hőfokát írja ki hiába adom meg neki hogy kijelezzen mást is nem engedi pedig bevan pipálva.
RJoco
Sima 6700?
Kihajtja a 2060-at?
Ha igen, akkor mennyi tartalék marad benne?
Gondolok itt arra, mikor a 2060 100% (97%)-on pörög, akkor mennyi a proci terhelése?
Vagy, ha a proci pörög 100%-on, akkor mennyi a 2060 terhelése?

Torzonborz
Azért nem kell túlozni, nem játszhatatlan. Városokban alacsony az fps de ott úgyis csak mászkál az ember, azon kívül meg simán 60+ fps van.

Jabar
Érdekes.
Nekem a kis 9400f-el és gyengusz 1650 Super-el ssd-ről játszhatóan fut.
Nem mondom hogy nem ugrik le Area18-ban néha 10en fps-re de 25-40 fps-el megy, természetesen nem kimaxolva, de ha jól emlékszem alacsony/közepes beállításokkal.

"Jabar sa bu eeda murishani!"

ssd-re volt rakva és egy 2060-nal i7 6700 és 16 gigával nem kéne játszhatatlan értékeket kapni.
Caliph
hétvégén nyilatkozok majd az hdd ssd különbségről én is személyes tapasztalattal 😄
tegnap be se engedett,biztos sok a carrackos,ma este remélem bejutok egy gyors körre
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2020.05.26. 15:45:15

Ha szaggat mint az allat akkor vagy gyenge a geped vagy meg eselyesebb higyy HDD-re telepitetted. SSD kell neki

Lasd a videon a kulonbseget:
https://youtu.be/ejMHHr_Km4Q
Te is hdd-rol futtatod? Aznagy hiba
Torzonborz
Írjál már normálisan, nem a helyi kocsmában vagy.
Milyen géped van? Ha megnyomod az F-et akkor az egér kurzorral lehet használni/aktiválni mindent, az ajtó nyitás is így megy.

Hát a zárt szobából hogy kell kijönni?,amúgy kurva szar úgy szaggat mint az isten fasza. Megzabálja az összes ramot is.