7978
  • lonvard
    Hát jó csak itt a játszhatóság alja számít, nem a teteje, és nekem ebben van tapasztalatom, tekintve hogy világéletemben elavult kártyákkal játszottam, és minden játékot kijátszottam amit akartam, mégpedig medium-high beállításokkal. Nyilván mindig megvolt ennek a plafonja, most is egy ilyen plafonnal szenvedek, az SC jelenlegi állapotában esélytelen a mostani kártyámmal, illetve kábé a Mass Effect legújabb részétől kezdve elkezdtek egyáltalán nem futni a játékok. Akkor éri el egy kártya nálam a plafont, ha nem tudom az aktuálisan érkező top játékot legalább medium fokozaton futtatni. Low fokozaton nem játszom, mert ha már mindent low-ra kell állítani, akkor általában már röcög az egész. Vannak kellemes meglepetéseim. Például az előző kártyám én nem is tudom milyen évjárat volt, azt tudom hogy ahhoz még elég volt ősrégi táp is, tehát nem igényelt tápfejlesztést :D, szóval azon élvezhető minőségben futtatni egy Dead Islandet, vagy Tomb Raider 1. részt, vagy Dying Lightot azért katartikus élmény volt. A mostani valami 2009-es évjáratú kártyával amit használtan vettem meg az Alien Isolation meg a Witcher 3 elindulása volt nagy élmény. Én se hittem, hogy ezek futni fognak, és akkor egyszer csak Geralttal kolbászolok a bozótban. Oké a Witcher 3 ezen a kártyán csak megtekintésre volt jó, az fps szám a kritikus határ alá esett és elkezdett fagyni is, tehát később egy 2011-es szintén használt és elavult kártyával játszottam vele tökéletesen (ami azóta tönkrement :D és azért szopok most ).
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2017.12.13. 12:36:36
  • RJoco
    A játékot ígyis, úgyis el tudják adni, mert akit érdekel az majd vesz hozzá gépet. Szóval miért ne tojnák le?
    Ráadásul évente jönnek ki újabb kártyák. Mire kész lesz a játék, a te kártyád már rég elavult lesz. De lehet, hogy az enyém is.
    Akiknek meg van pénzük top kártyákra, azok nem is akarják megtudni, hogy más milyen "gagyi" beállításokkal játszik. Mert azoknak nem is FHD monitoruk van, hanem 4K. Vagy esetleg projektoros kivetítő rendszer. VR.
    Írásaid alapján te sem tudhatod, hogy milyen is lehet egy top gépen játszani, top cuccokkal. És mégis így alkotsz véleményt? Először tapasztald meg a különbséget. Aztán lehet folytatni a beszélgetést. Addig értelmetlen, mert nem tudod, hogy miről beszélsz.
  • lonvard
    "A játékfejlesztők letolják, hogy nincs pénzed csúcskategóriás gépre. Ők arra fogják készíteni, ami a legjobb."

Nem tojhatják le. Azért készítenek játékot, hogy eladhassák, és nem azért mert ez a hobbikájuk, és tökmindegy hogy hányan képesek futtatni és ezáltal mekkora a potenciális piaca az adott terméknek. Tól-ig kategóriára készítenek játékot, hiszen ezért lehet skálázni a beállításokat. Ez a tól-ig pedig nem azt jelenti, hogy 100 000 forintos kártyáktól kezdve. Játéka válogatja, de általában a sok évvel ezelőtti, mára elavultnak számító kártyák is játszanak ilyenkor, a friss videokártyák kábé összes szintje játszik ilyenkor. Itt inkább az van, hogy vannak sláger videokártyák, és aki azokkal tolja, az nem tudja elképzelni, hogy fele annyiért vásárolt kártyával ami 40-50 fps tud, kábé érzékelhetetlen a különbség az ő kártyájához képest full hd-ben, átlagos monitoron.
  • RJoco
    Elég érdekes elképzelésed van a világ működéséről, de sajnos nem úgy működik ahogy gondolod.
    A lényeg a piac fenntartása, legyen mindig kereslet/kínálat és dőljön a lé. És ezt pont jól csinálják a felhasználók kárára.

A kártya gyártók nem csak játékosoknak készítik a kártyákat. Rengeteg mindenhez kell még grafikai teljesítmény. Valamihez kevesebb, valamihez több. Ezért van ennyi kártya a piacon és nem azért, hogy low-ban játszhass.

A játékfejlesztők letolják, hogy nincs pénzed csúcskategóriás gépre. Ők arra fogják készíteni, ami a legjobb. Értelmes keretek között. Különben nehezen lesz időtálló. Nézz csak meg egy ColinMcRayRally-t. Milyen jó volt az anno és most hol tartunk ahhoz képest.
    Most is az kell, hogy top gépre csinálják és a többiek majd gyengébb grafikával játszanak max. Ha nagyon tetszik nekik a játék, akkor motiválni fogja őket, hogy jobb kártyát, jobb gépet vegyenek. Úgyis elavult lesz egy idő után és az újabb játékok vagy még nehezebben vagy már nem is fognak rajta menni. Így marad a piac fenn.

Értelmes keretek: Mindenből csak 1, de a "legjobb". Ez azért fontos, mert a gamer alaplapokra nem csak dísznek rakják a 3 PCIe slotot. Tehetsz bele 3 videokártyát. És akkor a több procisról, 4+ memória slotosról még nem is beszéltünk.
    A mai felbontások és bővíthetőségek mellett meg van is értelme. Több monitor, 4K felbontás, VR, stb.
    Láttam komplett gépet 5000 euróért is. Ennyiért vettem a kocsim...

Az, hogy te elvagy 30fps-sel, örülj neki. Az agyad mindenképp érzékeli a különbségeket.
    25 fps-nél már folyamatosnak látjuk a képet. Én viszont 30 fps alatt rövid idő alatt fejfájást, majd hányingert kapok. Hiába látom folyamatosnak a képet. Szóval a határon semmiképp sem jó mozogni, mert könnyen alá mehet az ember.

A kártyád valószínű jó lesz 2 talán 3 évig. Az új technológia belépője a high end kategóriában. Kis összehasonlítás.
    Viszont ez egy kőkemény kompromisszum is a teljesítmény rovására, az ár javára.

Én úgy vettem 2 éve a gépem, hogy 7 évig lehetőleg ellegyek vele. Ezért került bele egy mocskos drága kártya, de még mindig, minden ultra grafikán fut és nincs gond az fps számmal. Korábban közép-felső kategóriás kártyáim voltak csak. A különbség élményben érzékelhető. Nem bántam meg, hogy ezt vettem.
  • lonvard
    Jó csak ugye kábé 30 FPS fölött mindegy, mivel nem érzékeled. Tehát lesarkítva az a kívánalom, hogy online játék közben meglegyen az a 30 FPS medium beállításokkal. A mai kártyák olyan brutálisan erősek, hogy egy mittudomén 100 000 forintos kategória fölött monitoron játszva nem hiszem hogy érzékelhető különbséget lehet tenni a 250 000 forintos kártyákhoz képest. A különbség akkor jön ki, ha valaki óriásképernyőn akarja játszani hipergiga beállításokkal, meg VR-t akar. Na most az 50-60 000 forint árkategória meg az kell legyen, amivel akár maximum beállításokkal is meglehet az a 25-30 fps, ami egy 100k-s kártyánál 60 fps (viszont nem érzékelünk lényegi különbséget), és a top játékoknál kell lejjebb vinni a beállításokat, hogy tartani tudja ezt a szintet. Van egy olyan előfeltevésem, hogy 2016-ban egy akármilyen árkategóriájú VGA-t nem azért dobnak piacra, hogy az ne legyen használható semmire. Feltételezem a gyártó a stratégiáját arra alapozza, hogy a gamer aktuális játékokhoz szeretne videokártyát, nem pedig 5 éves játékokhoz, tehát ennek függvényében készíti el az újat, készít csúcskategóriát, felsőkategóriát, közepest, alacsonyat, de mindegyiket úgy, hogy annak értelme legyen.
  • MikX
    Hát az a nem mindegy minek mi az elmegy kategória. Én pl fix 60fps alá nem adom semmiben, ha adnám konzolon játszanék inkább.
  • lonvard
    A játékfejlesztésen profitot szeretnek termelni, és ahhoz játékosok kellenek, akik megveszik a terméket, ahhoz pedig megfelelő konfig kell, tehát úgy kell megcsinálni a játékot, hogy a gyarmatokon is játszható legyen alacsonyabb árkategóriás konfiggal is. Olyan nincs, hogy a gyarmatokat nem veszik figyelembe. Óriási a piac, aki így készít játékot, az egy vadmarha, véleményem szerint. :)
  • lonvard
    Nos, az ultra beállítások és az el sem indul kategória között van némi mozgástér, és én erről beszélek. Egyszerű az élet, ha veszel 150-200-ért egy kártyát és előadod, hogy alatta szar az egész, és akkor ügyes voltál, de az én tapasztalatom meg az, hogy 5-8 éves kártyákkal is elfutott egy valag aktuális játék mediumon, és nem kell szakértőnek lennem ahhoz, hogy megbecsüljem, hogy egy 2016-ban kiadott 60 000 forint árkategóriás vga-n az összes aktuális játék jó minőségben elfut, és a következő 2 évben legalább ez érvényes lesz rá, és a Star Citizen is beletartozik ebbe. A játékokat úgy kell optimalizálni, hogy sokféle teljesítmény mellett élvezhető legyen, különben fölöslegesen veszítenek piacot. Erre nézve tettek vállalást a Star Citizen fejlesztői. Tehát hogy úgy csinálják meg, hogy ne csak Elit Pistike tudjon vele játszani.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2017.12.13. 01:35:20
  • Paladin
    A kategóriákat teljesítményre, nem a te pénztárcádhoz mérik. (Vagy az enyémhez.)

De mondjuk gratula, hogy ilyen fogalmatlanul vágtál bele a vga vásárlásba...

Utoljára szerkesztette: Paladin, 2017.12.12. 23:27:04
  • TokraFan
    A gyártók elsősorban nem a "gyarmatokon" élők részére áraznak és terveznek, hanem olyan piacokra, ahol van erre kereslet. Az alsóbb kategóriák nem véletlenül olcsók. A 1050 Ti egy nagyon jó kis belépő szintű kártya, de sajnos az SC a maga moddolt CryEngine-jével nem hinném, hogy erre lesz kitalálva. Nem attól lesz jó egy kártya, hogy milyen évet írunk és attól sem, hogy Gaming felirat van-e. A technikai paramétereit figyeld, ami a Te esetedben pl. a VRam sávszélesség tekintetében mindössze 128bit, 1060 esetén már 192Bit, 1070-nél 256Bit, 1080-nál pedig már 352Bit! És ez csak egy paraméter a sok közül.
  • lonvard
    Jah hát emiatt az SQ42-nek hasítania kell sokféle kártyán is, aztán ezt a titokzatos netkódot meg csak összeütik annyira, hogy elérje vele az ember azt a minimum fps számot amivel már élvezhető a játék Egy szakmabelitől azért érdekelne, hogy átlagban mennyivel lassabban fut ugyanazon játék multiplayer módja az egyjátékoshoz képest? Egyáltalán el lehet érni ugyanazt az fps számot? Ha nem, akkor mekkora az a visszaesés, ami statisztikailag kijön a jobb játékoknál?
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2017.12.12. 22:10:07
  • Torzonborz
    Nekem 1060-as van, 6 gb-os. Teljesen jó, de jelen pillanatban a netkód fogja vissza a rendert ezért van alacsony fps nem más miatt.
    Mondjuk sysramból nem árt neki 16 gb, legalábbis 3.0 ptu most még eszi a ramot bár sztem memleak is van.
  • lonvard
    Fogadok, hogy minden játékot ultra közeli szinten játszol a "középkategóriás" kártyáddal, és el is várod, hogy ezen a szinten futtathass a következő években is minden játékot. Ezek után az a kérdésem, hogy akkor mire találták fel a medium beállításokat? Mediumon azokkal a kártyákkal játszunk, amin már el se futnak, vagy mi?
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2017.12.12. 20:05:53
  • MikX
    Nem én gondolom így, ez a valóság. Nem tudom hogy milyen burokban élsz, de mintha teljesen ignorálnád a körülötted lévő világot gaming téren is.
  • lonvard
    Optimalizáltság fontosabb szempont szerintem, hacsak nem akarnak olyan hírnevet, mint a Crysisnek volt, hogy csak az elit engedheti meg magának.
  • lonvard
    Tehát úgy gondolod, hogy egy 150-180 000 forintos kártya a középkategória? Szerinted a gamerek hány százaléka engedheti ezt meg magának úgy Közép-Európa - Ázsia térségében? Videojátéknál ennél szélesebb réteget céloznak meg. Ha jót akarnak. Vagy akkor kapcsolják le a szervereket Ázsiában. :D
  • MikX
    Pedíg de. 10es széria alja az 1050. van 1060,1070, 1080, meg némelyik ti verziója. Namost ebből közepesnek az én 1070-em mondható középkategóriának.
    Azt meg főleg nemértem miért gondolod, hogy majd 3-4-5-x év múlva mikor ez megjelenik legjobb esetben is (minden negatívum nélkül mondom ezt) elég lesz.
    A nevében gaming maszlagot meg remélem nem komolyan gondoltad, hogy elhiszed. Mindenre rányomják, bullshit marketing.
    Utoljára szerkesztette: MikX, 2017.12.12. 19:48:20
  • Diopapa
    Gyengébb mint a 280x-em (aka 7970)... Nézd meg az hány éves... :D Alsó-közép lehet max... Az a baj, ha sikerül gyorsítani a játékon, tuti növelni fogják a részletességet.
  • lonvard
    Minek dobnának piacra 2016-ban egy nevében is gaming, közepes árkategóriájú videokártyát, ami olyan gyenge, hogy nem lesz elég a következő 2 év játékaihoz sem? Szerintem egyszerűen túl van tolva a csúcskategóriák ajnárja. Én egy 2011-es, akkor középkategóriás videokártyával játszottam a Witcherrel tavaly. Azzal a kártyával minden 2016-os játék futott medium szinten, már amit próbáltam. A mostani kártyám 2007-es, és szépen fut rajta az Alien: Isolation például. Tehát azért elég tág határok közt mozog ezeknek a kártyáknak a felhasználhatósága.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2017.12.12. 19:45:37
  • lonvard
    Hát micsoda? Azt ne mondd, hogy egy 60 000 forintos 2016-os évjáratú kártya az alapból low kategória. :)
  • macleody
    Az 1050ti nem középkategóriás :)
  • lonvard
    Jó de most zséta állapotban van, és senki se tud vele normálisan játszani. Az SQ42 megjelenésének magasságában már olyan állapotban kell legyen, hogy a közepes kártyákkal is tisztességesen lehessen vele játszani a megfelelő beállításokkal. Azért van ultra-high-medium-low szintje ezeknek a játékoknak, hogy ne kizárólag a felsőkategóriával lehessen játszani. Én egy médiumra fizetek elő ezzel a kártyával, ez passzol a jelenlegi konfigomhoz, ha ezen nem tud futni a játék, akkor természetesen refund, és megyek cirkuszolni a megfelelő fórumokra, hogy átvertek! :D
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2017.12.12. 18:18:41
  • Diopapa
    Hát az én kártyám szerintem gyorsabb mint a 1050 és nagyon kevés az SC-hez.
  • lonvard
    Á szerintem nem lesz szükséges megvenni a létező legjobb technológiát hozzá, mert ha meg kell venni hozzá, akkor elbaszták. És a Star Citizent nem fogják elbaszni. Egy ilyen 2016-os kártya a megfelelő erősségű procival és megfelelő rammal elég kell hogy legyen egy 2017-18-as játékhoz. Ez a hitvallásom. :) Nem ultramega szupermaxi beállításokkal, elég lesz médiumon is. Különben is ahhoz vagyok hozzászokva, hogy mediumon játszom. Mostanában meg ahhoz, hogy low-n. :D
  • Diopapa
    Ez elég lesz SC-re szerinted? :)
  • Pluskast
    Neem, 50-100 dollárért vehetsz pár pixelt :D :D
  • lonvard
    No megrendeltem a kártyát, végül is ezzel fogom tolni a következő pár évben. Utoljára 10 éve volt olyan, hogy 1 éves technológiát használtam. Édes istenem, 2016-os videokártya a gépemben, hallelujah! :)
  • lonvard
    Földfoglalósdiban egyelőre a legnagyobb buli az lehet, ha arra szakosodunk, hogy az ilyen bázisokat felfedezzük és leraboljuk. De az mekkora dráma lesz majd egy karakternek, ha jogkövető citizenből egyszer bűnözésre adja a fejét, megtámad egy bázist, nem sikerül, bűnözővé válik, és akkor minden összeomlott. Hallgathatja Eddától a Hűtlent, miközben kényszerűségből valami szakadár bázis felé tart, ahol nem is ismer senkit. :)
  • lonvard
    No, félig off.

Ezt a kártyát szemeltem ki magamnak, belépőnek, karácsonyra.

ezt itt

Lehet veszek hozzá 8 giga ramocskát is a 12 mellé. Van egy régebbi típusú 6 magos procim (AMD FX-6300), és ezzel a felszereléssel várom a 3.0 stabil verzióját. Remélem azért futni fog. :D Később, 2 év múlva mondjuk cserélhetek procit és videokártyát, lehet ez majd a tartalékom, mert sok játék el fog azért futni rajta. Most egy 2007-es videokártyával tolom, és még ezen is csaknem minden elfut az utolsó szériák kivételével. Na mindegy csak úgy megosztottam veletek.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2017.12.04. 11:22:10
  • lonvard
    :-D

Számomra mondjuk ezerszer fontosabb, hogy a project anyagilag rendben legyen, mint ezek a fakultatíve megvásárolható dolgok.
    Egyelőre ojjektumokat árulnak, de persze nem féltem őket, hogy ki van már találva, hogy hogyan fogják finanszírozni a játék folyamatos fejlesztését, hiszen akárhol is tart a project, folyamatos fejlesztés alatt lesz, tehát ezt finanszírozni kell. Amit idáig csináltak az ellen szerintem nem lehet szavunk, mert a játékban nem elsősorban egymás ellen fogunk játszani, hanem egymással párhuzamosan, csak más szinteken, viszont a szintek átjárhatóak, alulról kezdve el lehet érni bármelyik szintet. Kérdés mennyi idő alatt, és kérdés, hogy mi lesz még a jövőben megvásárolható, miután beindult a játék. Én sem szeretnék olyanokat benne, hogy "sehol be nem szerezhető extra robbanófejes rakéta 5 dolcsi", de ilyen szerintem nem is lesz, ez nem az a finanszírozási típusú project. Egyelőre. :D

Tokra: világűr pénzért :DD
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2017.12.04. 07:52:00
  • TokraFan
    Én nem ragadnék le a bolygóknál. A végtelen világűr üres tereit is el lehetne adni. Esetleg lehetnének kvantum ugrás csomagok, mondjuk 20ugrás/20dollár, amivel az utazási idő felére csökkenne a normál ugráshoz képest.
  • MasterMason
    Felparcellázni nem tudja, de köbméterenként simán eladhatja majd a virtuális gázt, mondjuk kitalálja, hogy a hajók üzemanyagának előállításához szüksége van mindenkinek arra az anyagra, és máris lesz rá kereslet is...
  • MasterMason
    Biztos jó lesz, emlékszem gyerekkorunkban mi is szerettük a diavetítést!
    Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2017.12.03. 20:48:44
  • lonvard
    Nézd a jó oldalát. Gázóriást nem tud felparcellázni! :D

(Egyébként meg ne orroljunk már meg rájuk, amiért kreatív módon igyekeznek pénzt szerezni a project finanszírozására, és önkéntes alapon lehet hozzájárulni. :))
  • Caliph
    ne adj ötleteket robertsnak hogy mit tud még igérni amiért pénzt kérhet :D
  • lonvard
    Ha az is lesz, akkor te vagy Chris Roberts. :D

Más:

Nézegettem ahogy az Olisar kering a Crusader gázóriás körül és felöltött, hogy mennyire állat lesz ha megcsinálják a Crusadert is berepülhető bolygónak. Lesz egy hangulata valami rózsaszín masszában repülni. Ja, és lesz mellé építve egy felhőváros. Ahogy majd elhagyjuk a felhővárost és berepülünk a masszába, az kegyetlen lesz! :)
  • MasterMason
    Még, az a ráadás lesz oda is van írva, hogy "aztán" vagyis majd utána.
    Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2017.12.02. 21:49:15
  • lonvard
    Megnéztem egy videót amiben egy herald száguld az egyik bolygó fölött, és kis híján beolvasztottam érte az avengert. Kibaszottul tetszik a herald, és elérhető távolságban van, mocskos veszélyes kombináció ez így karácsony táján. :) A fő érv ellene, hogy egyszerűen az avengert mindenre tudom használni ami a baby pu-ban kellhet, a heraldot meg semmire. A herald csak pokolian tetszik. Meg igazándiból vagányabb kezdőhajó, ha azt veszem, hogy SQ 42 veteránként kapjuk majd meg. tehát egy harci pilótának jól áll a herald. Az avenger meg egy csajnak áll jól, mert annyira szép. Eh. Chris te szemét, nem veszem meg!!! :D
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2017.12.02. 19:36:25
  • lonvard
    Majd biztos lesznek olyanok, akik megpróbálnak földi járművel megkerülni egy bolygót vagy holdat. Legalábbis engem izgat ez a dolog. :) Majd meg kell nézni mit eszik az Ursa vagy a másik, az is lehet idővel kijön valami hosszútávú felfedező terepjáró (aminek nem sok értelme van az űrhajók mellett, de én találnék neki! :D). Ha másként nem megy, üzemanyag depókat kell létesíteni jelölőbólyával ellátni, és akkor depótól depóig haladva meg lehet csinálni. Ez az én fantáziám, és kész. :P
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2017.12.02. 16:39:31
  • lonvard
    A fekete anyagos rész nem jött be, így nem érvényes. :)