8019
  • npolos
    elnézést hogy ilyen gyarlón fogalmaztam :)
    csak a kíváncsiság miatt volt, de azért köszönöm, hogy ilyen alpárin visszajeleztek a megjegyzésesmre
    az ED-nél is sok minden volt beígérve, aztán ott vagyunk ahol vagyunk
    a starcitizien olyan hisztérikusnak tűnik, bármit is ígérnek, azt mindenki elfogadja, akármennyibe is kerül
  • TokraFan
    +1
  • lammaer
  • Bucser
    Miert ki kolt 1 millio dollart egy limitalt szerias autora?

Vagy tobb milliot egy konyv jogaira?

En meg mindig nem ertem ezt a felhaborodast amit itt paran lenyomnak. Ha van olyan aki megveszi ennyiert akkor nyilvan van ra kereslet. Ha eladjak a licenceket seperc alatt akkor meg olcso is volt ergo a kovetkezo kor mar dragabb lesz.

Meg kulonben is: kinek mi a fasz koze van ahhoz hogy mas mire kolti a penzet?
  • npolos
    néztem az árakat, de ez már vicc kategória, $19000 44 db hajóért
    hol fog ez megállni?
    ki költ ennyit egy még kész sincs játékra?
  • MasterMason
    Ami a klánokat illeti csak gondolj bele, hogy azok a klánok akik megveszik ezt a completionist csomagot, (ami már egyszer elfogyott, szóval sokan vettek már de most megint lehet venni bár most már 19 ezer dollárért adják. ), micsoda előnyhöz jutnak?!

19 ezer dollár? Holy shit...

Ez azt jelenti, hogy kapásból meglesz nekik mind a 44 hajó, és azokból amelyekkel a nagy pénzt lehet majd keresni abból kapásból kettőt is kapnak. Pl caterpillar, starfarer, lesz kapásból bányász egységük és minden egyéb. Azok a klánok akik megvették ezt a csomagot olyan behozhatatlan előnyhöz jutnak más klánokkal szemben ami már több mint tisztességtelen. És ki tudja mennyit kell majd farmolni egy capital shipre, szóval lehet, hogy fél évet, és az csak egy hajó nem 44...

Szóval hogy is mondjam minimum elgondolkodtató az, hogy ilyen összegekért kivásárolható a komplett játék, te minek neveznéd ezt ha nem pay to win-nek?
  • MasterMason
  • Caliph
    amit te irsz igaz,de nyilván már az első héten olyan klánban/cégben -vagy tudomisén minek hívják itt- lesz hogy máris van személyzete.Aki megvesz egy ilyen nyilván bejáratott haveri körrel is rendelkezik,de ha mégsem egy javelin miatt szivesen látják bárhol. itt inkább a felszereléssel lehet baj,mert én tuti csak a hullt adnám minden nélkül,aztán farmoljanak rá fegyvert , hajtóművet, létfenntartást üzemanyagot. és ha bukja a hajót akkor bukja a fittet is jó Eve online példájára,ami sokszor az alap hajó értékének többszöröse is lehet.
  • Bucser
    En nem ertem miert probal meg mindenki ertelmesen beszelgetni K Andrissal.... ugyanilyen troll volt az eredeti neven mikor megnyilt az SG. Az is maradt. Ha valami nem ugy van ahogy o elkepzeli, hogy optimalis lenne akkor kapasbol hadat uzen az egesz jateknak, topicnak es azoknak akik vedik a neki nem tetszo szisztemat. Az alneven bedobott blog is erre a fantasztikus pelda szerintem.

HAdd beszelgessen magaban es hagyjuk figyelmen kivul. Nem akarja erteni es nem akar utanaolvasni sem.

Remelem nem vett semmit a jatekbol es ki sem probalta. Ha igen akkor remelem ker majd refundot es nem rontja itt tovabb a levegot.

Write only emberekkel nem foglalkozom.
  • Torzonborz
    De továbbra sem az a lényeg hogy mekkora és mi van rajta hanem hogy hány fős személyzet kell az optimális üzemeltetéshez . Na ehhez egy fő nem elég. Tehát hiába van neked egy személyben "halálcsillagod" ha azzal nem tudsz mit csinálni max csak vezetni tudod de harcolni már nem.
    Irl példa : B-17-nek 10 fős személyzete volt . Egy pilóta ugyan egyedül el tudott volna vele repkedni de a navigálással komoly problémái lettek volna mert nuku nav. tiszt , nem tudott volna rádióforgalmazni mert nincs ahhoz se tiszt , nem tudott volna bombázni mert ahhoz sincs meg a szaki , nem tudta volna megvédeni magát mert nincsenek lövészek.
    Értem !?

Javelinhez ráadásként már nem is lesz elég csak npc személyzet, oda már társak is kellenek.

A capital shippel ellen meg amúgy ott van a Gladiator és Retaliator páros , pont ilyen feladatra készültek.
  • MasterMason
    Hát szerintem azért a Javelinre már lazán ráillik a halálcsillag kifejezés, és nem azért mert kurva jól néz ki meg hogy 350 méteres, hanem azért mert van rajta 13 darab S5-ös gimbal meg két S7-es turret... Ez még az M osztályú idrishez képest is félelmetesnek tűnik. :P Nyilván az még a jövő kérdése, hogy ezek ezek a fegyverek így együtt milyen tüzelőt fognak képviselni egészen pontosan, de ilyen árak mellett itt nem játszhatják el azt mint ELITE-ben, hogy két 4 milliós hajóval levadászhatóak a capital hajók.
  • Torzonborz
    Még mindig képtelen vagy felfogni hogy az a halálcsillag közel sem halálcsillag. Semmi sem fekete vagy fehér de igazából baromi felesleges neked írni bármit is. Ha egy kicsit is érdekelne akkor eljutott volna a tudatodig.
  • MasterMason
    Na oké de gondold végig, ha mondjuk egy száz méteres síkfutó mondjuk fizethetne az olimpián, és ő kilencven méterről indulna majd a végén a nyakába akasztanák az olimpiai érmet.

Ami a játékot illeti, nyilván engem is érdekel, hogy mi lesz ebből vagy mikor borul majd ki a bili vagy esetleg a végére pozitív értelemben véve csalódnom kell, nyilván ha így lenne megkövetném őket.
  • csanyigabor
    Szerintem inkább ne foglalkozz ezzel a nagyon súlyos morális deficites játékkal.
    A hatóságoknál pedig tedd meg a feljelentésedet a benfentes kereskedelemért.
    Utoljára szerkesztette: csanyigabor, 2015.04.11. 09:20:00
  • MasterMason
    "neked meg nem telik rá."

Biztos vagy te ebben?

Csak nem szeretem ha fejőstehénnek néznek, nem beszélve a bennfentesek által folytatott szürke kereskedelemről, amelynek köszönhetően eladnak pár száz több ezres hajót a bennfenteseknek majd kb fél perccel a vásár lezárása után még minimum ezer dollárnál többet kérnek érte ugyan azok...

Arról nem is beszélve, hogy nem látok abban kihívást és nem is gondolom hogy az megfelelne akárcsak minimálisan is a fair-play szabályainak, ha több ezer dollárért vett halálcsillagokkal beúsznék a téridőbe és szétlőném a másik seggét. Még mindig nem arról van szó, hogy ne néznének ki csodásan a hajók és az egyéb dolgok, az erkölcsi - etikai és a nagyon súlyos morális deficit miatt vannak sokan kiakadva így én is...

• Raulblanco7
    nekem pedig úgy tűnik, hogy még mindig életcélod a játék ellen beszélni, csak a "ez egy átverés nem lesz ebből játék" helyett most a "pay to win"-t nyomod minden alkalommal, mert megsértődtél mint egy hisztis kölyök, hogy nekik van idris, neked meg nem telik rá.
    Utoljára szerkesztette: Raulblanco7, 2015.04.10. 20:48:23
  • EFRM
    jaja derék dolgokat írsz, meglátjuk :D
  • MasterMason
    Nekem úgy tűnik, hogy ellentmondásokat nem kímélve mindenkinek ígértek fűt-fát, hogy vásároljon. Hisz az a lényeg, hogy vásárolj, ha elég sokan vásároltak akkor meg már úgy változtathatja kedvére a játékmenetet ahogy szeretné, hiszen a bevétel már zsebben.
  • MasterMason
    Jól hangzik, és gondolom ahelyett hogy azonnal lerombolnák a hajódat, gondolom majd megvárják amíg a közelbe mész és esetleg átszállsz a hajójukra, hogy ellopd. Lehet csak én vagyok annyira pesszimista, hogy azt gondoljam, hogy ha ők is tudják hogy lehet hajót is lopni, akkor meg pláne bárkit ki fognak lőni aki lő távon belül ér. Izgalmas lesz, amikor a lopás esélyének lehetőségétől paranoiás kapitányok a destroyerekkel mindenkit válogatás nélkül potenciális tolvajnak tekintve legyalulnak. :D

Viszont a sok gyakorlás az tényleg kétségtelenül fontos lesz ha egy olyan hajóban ülsz, amelynek tűzereje éppen arra elég, hogy a csatahajók kapitányainak nevetőizmait tornáztasd.

Nem kötekedésként, de nekem valami nem kerek ebben a koncepcióban, azt mondod, hogy UEE szektorban nem használhatják majd ezeket a hajókat mert megvéd az UEE viszont egyéb rendszerekben meg elveszíthetik a 2500 valódi dollárért vett hajóikat?! Abból meg sok sok per lenne, és csalás miatt talán le is csuknák őket, hiszen olyan nincs hogy LTI-vel árulnak valamit de igazából meg nem LTI.

Persze lehet, hogy csak nekem tűnik úgy, hogy azért beszélnek összevissza, hogy a nem annyira tehetős polgárok is beleöljenek pár száz dollárt. És nyilván tudják azt is, hogy akinek van 2500 dollárja egy hajóra, annak lesz arra is pénze, hogy igazi ügyvédet fogadjon, ellenben aki pár százat dollárért vett hajót annak nem biztos, így hát a legnagyobb valószínűség szerint ez fogja befolyásolni a végleges játékmenetet.
  • Torzonborz
    Aztán ha egyszeri csóró gyerek lehúzza a pvp csúszkát akkor a százezercsillió dolláros talicska hogy fogja kempelni ? Ja sehogy.

A nagyobb taligák csak nagyobb orgok esetén használhatóak ki igazán , egyedül szart se érsz velük.
    Nem véletlenül kell hozzá személyzet ( npc-re aki ilyet bíz az hülye ) nem véletlenül csak UEE területen érvényes az LTI , nem véletlenül ugrik az agresszióra a Navy UEE területen belül .
    Ja és nem véletlenül van Gladitator és Retaliator sem.
  • EFRM
    én már nagyon várom h a lenti meséből mit sikerül átültetni majd a játékba.

úgy, hogy a gazdaggyerek se sírjon majd, hogy várhat egy hónapot mert elvitték/kilőtték a szazezercsillio dollaros talicskajat es az egyszeri csorogyerek se sirjon, hogy nem tud kiroppenni a bazisrol egy hete, mert 3 baratsagtalan javelin kempeli a kijaratot, mer az fun!

első napok glorius lesz, ezer dollaros hajok, bugok, exploit hegyek wow tényleg várós!
    ha másért nem, ezért megéri befizetni
  • MuldR
    UEE sectorokba hiaba legenykednek a tobbezer usds hajokkal, megved az UEE. Sec nelkuli sectorra meg nem vonatkozik a LTI sem, szal nem fognak vaganykodni.

Amugy meg a hajokat el lehet lopni, szal lesz meg pofara eses, amikor a gazdag nooboktol az elso napokban ellopjak a draga hajokat. :)

Nem kell sirni, gyakorolni kell, es megjeleneskor levadaszni a gazdagokat :)
  • Bucser
  • TokraFan
    Én mindig mondtam, hogy OFFLINE only!! És nincs idegeskedés a sok vadbarom miatt, nincs igazságérzet probléma és puffogás a monitor előtt, csak élvezetes játék van, nyuglaom és béke...Mellesleg, egyszer kell megvennem a játékot és idők végezetéig járszok vele ha akarok...Ennyi!
  • TokraFan
    "Nekem is furi, hogy mondjuk megveszem a játékot, elkezdema zéróról picsafüstnyi kis hajóval, ott machinálgatok kis delláért vért izzadva, ezek meg odaugranak az IRL vett halálcsillagokal és unalmukban szétkúrják a seggemet, pedig én csak fejlődni szeretnék..."

Pont úgy, mint "in real life"....! :-) Ez történik nap mint nap...
  • Sir Quno Jedi
    Nekem a régi Privateer volt az etalon. Addig is csipáztam a wing commandereket, meg is vette mindég őket díszdobozosan (pedig az akkoriban nem volt divat), de aztán kijött a Privateer és az mindent ütött. Nyugodtan kerekedhettél, kalózkódhattál, vagy fejvadászkodhattál, DE csinálhattad is a fősztorit is és néha nem is ártott, mert nagyobb ugrások voltak a fejlődésben. Szeretem ha van vonalas sztori, mint az ME-kben. Az nekem fontos, de mellette hagyjanak tetvészkedni is, ha arra van kedvem. Szal. egy sandbox játék nem rossz, de csak ha van fősztori benne, meg melléksztorik is és nem fullad unalmas utazgatásba és grindbe (szívesen grindelek is, de csak céllal, hogy a sztori nehezebb részein is át tudjak jutni stb., ha jó az arány az a jó).

Namost a multis játékok kicsit ellentmondanak ennek a koncepciónak, mert vonalas sztorit (hacskanem coop-ra) nem igazán lehet ráhúzni így, hiszen ott repked a sok vérivánka is. Persze kitudja...
  • MasterMason
    Lehet szólóban is nyomni egyébként. Viszont ha meglesz a két dlc amit ígértek hozzá akkor azért azzal együtt már nagyon zsír lenne ELITE...
  • MasterMason
    Miért személyeskedsz, nem látod, hogy épp beszélgetek valakivel a játékról:! Miért lenne trollkodás számba venni a lehetőségeket?
  • MasterMason
    WTF?! :D Kérhetem a forrást?! Mert arról volt szó anno, hogy ha bengal carriert talál valaki és felújítja esetleg azt nem vihetne be UEE szektorba mert azt koboznák el, de az idrist vagy a javelint miért is koboznák el?
  • Sir Quno Jedi
    Nekem az elite is kicsit büdös. Furi nekem hogy multis. Valahogy nem bírtam még rászánni magamat a vételre. Még kész sem volt ugye. Mostmár állítólag azé nagyjából készen van, szal. lehet mégiscsak beszerválom, de ha túl sok idiótát látok az űrben, akkor ideges leszek. :D Elég nekem a Hyperdrive... (gyk. http://en.wikipedia.org/wiki/Hyperdrive_(TV_series):
    Utoljára szerkesztette: Sir Quno Jedi, 2015.04.08. 09:33:06
  • Bucser
    Egyebkent meg mindig nem ertem, hogy te minek jarsz ide ezen rugozni? Csak azert, hogy minden egyes alkalommal belerugj egyet a jatekba?

Nem sok ertelme van ennek Draga Mezei troll...
    Utoljára szerkesztette: Bucser, 2015.04.08. 09:29:21
  • Bucser
    Az Idris-eket es Javelineket nem lehet bevinni UEE sectorokba, mert Elkobozzak.

Latszik hogy koveted a jatekot.
  • MasterMason
    Pedig ez lesz, megnyomja a piros gombot és egy fekete lyuk marad a hajód helyén majd büszkén konstatálja, hogy ő aztán mekkora "hardcore gamer"... Ennek ellentéte meg az ELITE, ahol akár még két darab 5 milliósra felhúzott viperral is darabokra téphető a rombolód amibe 500 millió kreditet meg hónapokat öltél... (Bár ott meg lehet csalni is így csak akkor tudsz hajót rombolni ha a gazdája is megengedi...)

Egyik rendszer sem igazán jó... :)
  • Sir Quno Jedi
    Jó lenne, ha lennének szektorok, ahova pénzes hajókat nem lehetne vinni. Igaz, ott is előnyben lennének a nagyon pénzesek, mert máshol szereznek könnyedén hajót és felszerelést nem pénzeset, hiszen pénzt gyorsan tudnak a játékban szerezni a pénzes hajóikkal és utána már gyerekjáték.

Nekem is furi, hogy mondjuk megveszem a játékot, elkezdema zéróról picsafüstnyi kis hajóval, ott machinálgatok kis delláért vért izzadva, ezek meg odaugranak az IRL vett halálcsillagokal és unalmukban szétkúrják a seggemet, pedig én csak fejlődni szeretnék és játszani.

Volt valami multis űrös gamma, ahol kezdő szektorban még nem lehetett megtámadni a kicsiket és vért hugyozva felfejlődtem az ott elérhető maxra. max. felszerelés, legjobb hajó, amit akarsz. No átmenten a következő szektorba, mert a küldik oda szólnak, ott folytatódnak és lám, ott már a szektor legismeretlenebb részein sem lehetett átsunnyogni, mert mindehol ott cirkáltak a pénzes nagykutyák és azonnal dezintegrálták az embert, amint az ő lőtávjukba kerültél. Volt, hogy nem is láttam mi ölt meg, mert csak elsuhant valami, alig láttam, de útközben azé uncsiból odakúrt egyett nekem is, kösziek. Legjobb, mikor csinálnád a küldidet, amúgy is alig bírsz az NPC-kkel, erre poénból kivárják míg legyengülsz és mikor majdnem kész vagy a küldivel, akkor lőnek szét hátulról, hogy nehogymá legyen sikerélményed. Persze az ember próbálkozik mindennel, hátha sikerül túlélni, de az esélyek erősen zéró felé tartanak, az állomásokig sem jutsz el élve. ÉS mindig kezdheted l@faszról. Nyilván nincs épeszű ember aki ezt sokáig bírja, ahhoz nagyon elszántnak és hülyének kell lenni. Quit, senkinek nem is ajánlanám azt a gammát (főleg az extrém árak miatt).
  • MasterMason
    Tényleg marha sok veszteni valója lesz annak, aki több ezer dollárt költött hajókra amin élethosszig tartó biztosítás van. Igazán fair csata lesz, amikor a pénzen vásárolt katonai fegyverekkel felszerelt limitált idrisekkel meg a 2500 dolláros Javelin destroyerekkel már első napon beléphetnek majd a játékba, és terrorizálhatják velük a fél az univerzumot.

Amit ti imersionnak neveztek azt felénk úgy hívják pay to win...
  • MasterMason
    Scott Manley

Saját bevallása szerint újságíró. Meg Scotsman, Astronomer, Hacker, Gamer, DJ and Video Maker. Ami a többit illeti teljesen értelmetlen amit leírtál.

• Torzonborz
    Mi értelme ? Egyrészt ami köré épül a játék : immersion . Így éreztetik azt hogy van veszteni valód. Ha ez nem lenne akkor agyatlan hentelés lenne pvp-ben . Az EVE jó példa mint sandbox scifi mmo , ott pl a biztosítás még ennyit sem ér. Jobb hajókra ott is vigyázol mint a szemed fényére. Itt is vigyázni fogsz főleg ha a fittre nem terjed ki a biztosítás.

Noob játéknak ott a wow meg a többi hasonló retek. Akinek az tetszik az játsszon azokkal.

• EFRM
    igazad van, gondolom nem sok. de nem is ez a lenyeg.
    miert kene korlatozni, mi a fasz ertelme van es milyen szopatas mar ez?
    meg 1x: ez nem a real life, hanem csak egy noob jatek :d
  • EFRM
    én úgy érzem, h az eve online inkabb strategiai jatek ez meg HÁLIVÚDI EKSÖN

amugy ezek a ubernagy hajok gecinagy bukta lesz sztem :D

• Bucser
    Scott Manley nem a Youtube csatornajabol el tudtommal, hanem egy felbehagyott csillagasz PHD nyoman koltozott Californiaba ahol System dev-kent dolgozik.

Es mindemellett KSP megszallott.

Nem Gamer Youtuber. Tematikusan kovet nagyon keves jatekot, es azokbol rendszeresen csinal videot.

Scott manley professional Website

Te pedig nyilvan rengeteget ertesz a marketinghez. Nyilvan a 1-szer egyrol is azt hiszed, hogy diploma kell hozza:)