200
  • NEXUS6
    Kérdés persze, hogy az a testreszabhatóság, ami egy droidos készüléknél alap, a ios-nél nem jár-e a jailbreak miatt garivesztéssel. Na ez nem mindegy.

Lehet, hogy az Apple engedékeny ebben, én nem tudom/lusta vagyok utána nézni. Minen esetre a droid esetében a rootolást nem hiszem, hogy dícséri szolgáltató/gyártó.
  • M2 #119
  • M2 #118
    Galaxy S3 Mini vs. iPhone 5

"This wasn't a fair fight. We could have just as easily compared the full-sized Galaxy S III to the three-year-old iPhone 3GS."
  • M2 #117
  • M2 #116
    Fejlesztői szemmel meg egyértelműen ki merem jelenteni, hogy az iPhone5+iOS a jelenlegi csúcskategória:

- gyorsabb kód fut,
    - gyorsabb cpu+gpu,
    - alacsonyabb órajel, kisebb fogyasztás és melegedés,
    - jobb memóriakezelés ( pl. PVRTC )
    - hatalmas előny, hogy ott egy referencia hardver a kezemben, tudom hogy ott tartanom kell a 60fps-t és akkor minden felhasználónál úgy fog futni (debuggerek azonnal jelzik ha esik és hogy mely metódusok okoztak esést, de némi rutin megszerzése után már nincs is ilyen eset). Androidon csak megnézem pár elérhető készüléken és minden felhasználónak a szerencséjén múlik, mit fog látni. Sajnálom de ez van.

Mindezek után felhasználói oldalon még ott van:
    - a szép készülék, igényes anyagokból összerakva,
    - az egyszerű használat és teljes adatbiztonság (kódolt fájlok, iCloud, tesztelt és szűrt Appok),
    - egy hétköznapokra teljesen megfelelő kamera,
    - milliónyi kiegészítő.
  • M2 #115
    Az is tény, hogy ma az Android a legnagyobb szabadságot adó rendszer, tök jól személyre szabható az egész, fejlesztők is szinte mindent el tudnak érni.

De az iOS-t is csak egy halálosan egyszerű jailbreak választja el ettől, utána viszont teljes a szabadság és ugyanazt tudja.
  • M2 #114
    Én annyiból teljesen megértelek, hogy az első két iPhone még elég vacak volt, aki akkor találkozott vele az jogosan csalódott és váltott. (szar kamera, kevés memória, gyenge procik, hiányokkal teli oprendszer, körülményes jailbreak)
  • Magiszter
    "Csak mint a lenti példa mutatja használni nem tudtad, de ezért ne a telefon legyen már a felelős."

Én kérek elnézést, hogy nem voltam übe-expert. 4 éve történt ez kb, talán 5 is. Akkor váltottam valami "buta" telefonról iPhone-ra. Lehet a miatt ment könnyebben és lazábban az Android aztán, mert volt mi felvezessen az okos-telefonokra.

"Az én kezdőképernyőmön a dátum van, az idő, a városom időjárása, valamint a városra vonatkozó egyhetes előrejelzés, alatta meg van hely kihagyva az értesítéseknek, (email, telefon, stb.). Szóval nekem elég jól sikerült átszabni."

Kezdőképernyő alatt azt érted mikor megjelenik a "húzd el a feloldáshoz" csúszka? Mert akárhogy néztem az iPhone-re akkoriban még nem voltak widgetek. Most pedig nekem kint van egy nagy óra, időjárással egybefűzve, wifi-mobilnet-gps-stb gyors-gombok a ki-bekapcsoláshoz, egy akkumulátor töltés jelző, becsült hátralévő idővel (meglepően pontos). Lapozok, ott wifi tesztelő, naptár, gyors-jegyzetek (hang, rajz, írás). Lapozok gyors-tárcsázó, gyors navigáció, meg egy kis vezérlőpult egyéb beállításokhoz...stb.
    iPhone-on hackelés nélkül mikor tudod ezt megcsinálni?

"Iphone-on gépre rádugod, copy/paste majd VLC player vagy én pl Oplayert használok és bármit lejátszok. Neked ebben melyik művelet nem sikerült?"

Amikor még én használtam csak mint fényképező jelent meg ha rádugtam a gépre, nem mint pendrive. Fájlt másolni meg nem nagyon lehetett rá. Már nem rémlik miért nem engedte. Csak iTunes-al tudtam zenét és filmet rárakni konvertálás után. E miatt nem is igazán használtam filmnézésre. Most ha filmet akarok rárakni, akkor kikapom a memkártyát, bedugom a gépbe és rámásolom. Visszarakom telefonra, lejátszom. Vagy ha otthon vagyok akár média-szerverről is le tudom játszani wifi-n keresztül.
    Hangsúlyozom: 4-5 éve az iPhone még nem tudott ilyeneket. Az android meg már akkor tudta amikor lecseréltem rá.

"Iphone utángyártott akksi szintén kb 3000 Ft, egy kis csavarhúzó és kicserélted otthon. Ha ennyi műszakilag nem megy, akkor nálunk a sarki telefonos boltban 500Ft-ért kicseréli a srác. Valóban egy érvágás."

Hiszek neked, mert nem emlékszem akkoriban hogyért csinálták ezt, csak arra hogy több volt mint a GSM boltban bármi máshoz aksit venni.

• csimmasz
    Ezzel nagyon mellé lőttél, leginkább nyomtatással meg garfikával foglalkozó ismerőseim, akik sokn vannak apple fan ok.

Azt nem tagadom megelégedéssel használják a terméket, de amikor valami nem megy ahogy kéne és volt rá példa nem kevésszer mégsem hallottam egy zokszót sem, érdekes, ha nállam nem működik valami simán leszarozom, de ez almásoknál isten káromolás! :)

De hazudok, most mégis eszembe jutott egy aki nyiltan felvállalja a hibáit a készüléknek vele jól megértem magan, obiektív a fazon.
  • csimmasz
    Nem rád gondolok hanem általában, kérdezd meg a legtöbb embert miért vesz iPhont, mert szerintük a legjobb ha mégis rákérdezel egy két dologra akkor az nem hiba hanem featur, vagy az neki nem hiányzik.
    én igy értem.
    Pedig csak anyit mondana, basszameg ezt még bele tehették volna de mindegy együtt tudok élni vele.

Igazad van az elvakult fanok egyik oldalon sem szánalmasabb mint a másikon, föl sem birom fogni milyen lehet az androidos vagy az apple os életérzés.:)

Abban is igazad van hogy adroidosok közt is sokan csak anyit tudnak hogy androidos telefont kell venni mert az a jó, mégha a részletekről foggalma sincs.

Tökmindegy, ez szélmalomharc az emberek tartozni akarnak valahova ha azt sugallják feléjük, hogy egy termék megvételével több lezs mint ami valójában nincs mit tenni.
    Az iphonnal intellektüel, jómódú, meg mittudom és mi, a tepsi telefonokkal meg lehet feltünősködni, habisztizni a spanok előtt vagy mi.
  • csimmasz
    Addig még sok csokistej lefolyik a babák torkén mire rendesen működő hangfelismerés lesz, szerintem, ha addig nem vennék telefont, lehet sosem telefonálnék. :)
  • csimmasz
    Ez jóvolt, ez tetszett. :)
  • NEXUS6
    Bakter!
    1. Mi köze ennek az androidos közösséghez? Itt néhány ember leírja a magánvéleményét, erre TE rögtön általánosítasz, hogy a zandroidos droid kötsögök ennyit érnek (mind), kapjákbemegint.
    Ezzel, mármint konkrétan ezzel a lekezelő és általánosító stílussal megsértesz egy csomó embert, még akkor is, ha esetleg itt néhányan elvetették a sulykot, nem gondolod?

2. Valóban, ez készülék valszeg senkinek nem volt a kezébe itt a fórumon, de hasonló (vagy jobb) specifickójú igen. Ebből meg lehet azért becsülni egy készülék képességeit.

3. Na most akkor xar valam,i vagy nem? Ez itt a kérdés. Ha eléd raknak egy kínai csingcsang szutykot, de egész pofás, működik is, meg még valami tartósságot is lehet remélni tőle kb a fenti specifickók szerint, és azt mondják 5000 Ft.
    Akkor, baxus, ez a világ legjobb üzlete!
    Na de erre azt mondják, hogy ácsi, nem 5 e Ft, hanem 125 e Ft.
    Jaaaa, elmészte a csába, amikor felepénzért megkapom!

Értem? Leesett?
    Na, gratula!
  • M2 #107
    De lehetne említeni a sok birkát itt, akik a cikkben említett telefont még soha életükben nem próbálták, nem volt a kezükben stb.
    De persze máris meg lett állapítva a nyers számokból, hogy ez egy szar! :-)

Persze, mert ma már ha egy telefonban nem az van ami a Samsung GS3-ban, akkor az már használhatatlan. Gratulálok az Androidos közösségnek!
  • M2 #106
    Téged aztán elég rendesen bedarált a Samsung marketing gépezete! Tudod, amikor mi már csak állni tudunk és várni milyen húscafatot dob ki a nyíláson. Hát nem túl szép...
  • M2 #105
    "ájfonya" - az nagyon komoly! :-) A Törpök kedvenc telefonja!
  • narumon
    Itt nem kis bajok vannak már :(
  • hurkaur
    uhh
  • ugh
    Neked meg majd eladjak 2,2 kiloert az uj ájfonyát.
    Szerinted mert csak a samsungot baszogatja az apple.
    Azert mert be vannak szarva tole.
    Ennyi.
    Perelhetne a nokiat is csak azt minek.
    Meg mindig nem eset le?
    Az meg hogy mi masolat egy dolog a vilag elso tv-jenek legyartoja is perelhetne mindenkit, mert minden tv ugyaugy nez ki.
    Elol a kep hatul meg a hatulja.
    Vagy a ford t modell ota mindenkit lehetne perelni. Negy kerek, plusz a kormany ,ulesek szinten mindenhol elore neznek, stb.
    Egyszeruen fogy a della az almanal nektek meg savanyu a szolo .
    A tobbi suket duma.
  • ugh
    Szerintem joslassal ne probalj meg penzt keresni.
    Az apple mar most sem tudja tartani a tempot amit o kezdett el diktalni.
    Lasd a legutobbi ájfonya.
    De erre meg visszaterunk majd ugy egy ev mulva, ok?
  • willcox
    Felsoroltad a szellemileg nem éppen csúcson lévőket. Fiatalkorban még elnézhető, de vannak emberek, akikre a felnőttkorban is igaz az, hogy "gyenge kezdés után erős visszaesés". Ettől persze még a jelenség él, de nem csak mobilokra, hanem sok más egyébre is igaz.
  • Papichulo
    "Siok helyen magyarázkodnom kell, hogy nekem miért nincs iPhone om"

Jesszusom! Te milyen helyekre jarsz? Ha tippelnem kene, akkor leginkabb a kovetkezoket mondanam: gimnazium, focicsapat/gyuroterem es esetleg valami videki szorakozohely... mennyi volt meg? :)
  • narumon
    "Sajna tökéltes trelefon nem létezik, mégha az Almások igy gondolják is."

Sehol nem láttam még ezt, ez az anti apple mániások kedvenc időtöltése, hogy nem létező dolgokat gondolnak ki és adnak apple tulajok szájába mintha elhangzott volna. Itt a forumon többen is leírtuk már ugyanezt. Most ferdítek rajta én is egy kicsit; tökéletes telefon nem létezik még ha az android tulajok ezt így is gondolják akkor sem.

"Sok ismerősöm van akiknek fogalma sincs mikre lehet használni a telefonjukat, még a térképet sem használták soha csak a facebook chatot, de esküsznek rá hogy az iPhone a csúcs, értitek."

Nekem meg sok ismerősöm van akinek fogalma sincs mikre lehet használni a telefont de megvette az SGSIII-at meg a Note-ot és azzal villog. Fogalma sincs mi az az android, hogy lehet benne bármit is állítani, néha még segítséget is kér, de büszkén veri a mellét, hogy ő nem csorda birka meg nem veri át ám az apple - helyette megtette a samsung.

"Ez a tömeg hisztéria!"

Így van! Csak ne sarkítsd le egy cégre mert akkor nem lesz igazad.
  • narumon
    Bocs, tényleg nem bírtam ki, hogy erre ne válaszoljak.

"Előre is leszögezem hogy 2 évig volt iPhone-om még a 2g-3g időszakában."

Csak mint a lenti példa mutatja használni nem tudtad, de ezért ne a telefon legyen már a felelős.

"Ok amiért nem vennék többet iPhone-t:
    - Fájlmásolás PC-ről/re (mivel nálam a telefonon használati tárgy és nem ékszer)"

Nem tudom ez alatt mit értesz, de iphone-on miért nem sikerült?

"- Kezdőképernyő testreszabása (mert ha bekapcsolom szeretek látni időjárást, RSS-t, meg gyors gombokat egyszerre...stb)"

Az én kezdőképernyőmön a dátum van, az idő, a városom időjárása, valamint a városra vonatkozó egyhetes előrejelzés, alatta meg van hely kihagyva az értesítéseknek, (email, telefon, stb.). Szóval nekem elég jól sikerült átszabni.

"- Filmek/zenék lejátszása, tárolása (USB-t rádugom Copy-Paste, akármilyen PC-n, majd BSPlayerrel bármit lejátszok)"

Iphone-on gépre rádugod, copy/paste majd VLC player vagy én pl Oplayert használok és bármit lejátszok. Neked ebben melyik művelet nem sikerült?

"- Memóriakártya bővítési lehetőség. (Nemrég nőttem ki a 16 gigát, vettem 32 gigás kártyát. Probléma megoldva.)"

Ezzel az egyel egyetértek, bár én még soha nem nőttem ki a 16GB-t (ezért iphone5-ből is azt veszek) de elhiszem, hogy van akinek ez probléma.

"- Cserélhető akksi. (volt már megsütött aksim, vettem újat, ennyi. 3000-ből megúsztam, a többi mehetett borra.)"

Iphone utángyártott akksi szintén kb 3000 Ft, egy kis csavarhúzó és kicserélted otthon. Ha ennyi műszakilag nem megy, akkor nálunk a sarki telefonos boltban 500Ft-ért kicseréli a srác. Valóban egy érvágás.

"Anno az iPhone 3g-mmel is csak telefonálni, meg képeket nézni tudtam. Néha befigyelt 1-2 játék vagy valami hasznos app, de amúgy nagyon úgy éreztem hogy meg van kötve a kezem."

Nem csoda ha még azt sem tudtad mire való.
  • NEXUS6
    Vazze behalok! Ebből :

"Igazából nekem is gondjaim vannak ezekkel a mobil eszközökkel"

Ezt értette, amikor beolvastam neki :
    "igazam volt nekem is hogy könny hullott az átlag baja kossuth utca"

LOL eszkész, megyek logopédushoz.;D
  • NEXUS6
    Igazából nekem is gondjaim vannak ezekkel a mobil eszközökkel, egyik se jön be igazán.
    Mert azt látom, hogy a mobil, zsírosképernyős eszközöknél, mérettől függetlenül még nem alakult ki az a beviteli módszer, amivel egy billentyűzet/egérhez hasonló könnyedséggel lehet nagyméretű szöveget bevinni, az eszközt működtetni.

Most úgy tűnik, hogy a hangfelismerés lehet az, ami a mobil eszközök fő beviteli módszere lehet, de ennek még rengeteget kell fejlődnie, bár pl az android hangfelismerése néha meglepően okos. De azért még hibázik rendesen, talán 1-2 nagyobb frissítés múlva már teljesen használható lesz.

Minden esetre sokszor már most is gyorsabb, mint begépelni, csak utána javítgatni kell rendesen.

Ha az ember viszont egy kisméretű eszközbe is gyorsan be tudja dumálni amit akar, akkor nem biztos, hogy egy nagy elefántfület kell magával cipelnie mindenhova, ha esetleg útközben is dolgozni akar.
  • M2 #94
    :-)))
  • willcox
    Egyszerű vagy, mint a vonatfütty. Azért is vagy a rohadtalma szekta tagja, venyigehuszár.
  • M2 #92
    Engem sem izgat kinek milyen telefonja van, én itt csak horgászgatok. Tegnap például egyetlen sorral fogtam egy több mint száz kilós Androidost! :-)
  • csimmasz
    Pontosan ezek egyszerű tárgyakamitől nem leszünk se többek se kevesebbek, de amíg az emberek nagy tömegekben irányíthatóak mint a birkák addig sajna négis azok leszünk mások szemében, a külömbség, hogy az ostobák ezzel törődnek az értelmesebbje meg lesz*rja.
    Pont most kötöttem uj szerződést az irodai telefonra internetre meg mobil előfizura, amiből lehetett választani 0 eurós előleggel 2 év rabláncal havi 20 eurós telefon részlettel, az az iPhone5, S3, Tab2, meg egy két másik, mégsem vettem egyiket sem mert nem találtam olyat ami nekem megfelelne,
    ugyhogy telefonálni marad egyenlőre a régi, talán a Tab ami végül meg lesz ha kipróbálás után is tetszik majd.
  • csimmasz
    Ez a vesszőkezelés valahogy nem akar menni
  • csimmasz
    Igazadvan ez fejben dől el.
    Siok helyen magyarázkodnom kell, hogy nekem miért nincs iPhone om mintha annélkül nem lehetne élni.
    Eleinte még leálltam megbeszélni, hogy miért mit tud ami miatt nem jó nekem egy másik telefon, de mint mondtam sokan nem is tudják mikre lehetne használni, csak ez ma a menő.
    Mint a divatban sokan hordanak pl Dolce e Gabbana cuccokat attól függetlenül , hogy jól áll e nekik, mintha azzal, hogy rajtuk van a jel felsőbb rendúek lennének.
    Ez tudatos agymosás a nagy márkák részéről nem csak az Apple csinálja ő inkább a divatvilágból emelte át a fogyasztási cikkekre.
    Azokkal minden ok akok a forumon kijavítják azokat akik tévesen tudnak valamit az almás cuccokról, de nem birom aki fényes páncélban, fehér paripán, önjelölt prédikétor és inkvizítorként keresztes hadjáratot folytat az iPhon, egy és igaz istenség tanainak terjesztése végett. ( ezt jól megaszondtam)

Egyébként szerintem zseniális amit reklám fronton az Apple nyujt, valóban kedvet kap az ember a telóhoz azokat az applikációkat figyelve, amikre valójában sosem lesz szüksége a legtöbb embernek.

• NEXUS6
    Akkor miért is kötsög aki más telót vesz, mint a tiéd, ha te is elismered ezeket a szempontokat, amelyek valakinek elsődlegesek?
  • NEXUS6
    Tökre egyetértek ezzel a hozzáállással (hú el sem hiszem hogy van ilyen magyar szó, ennyi kettős betűvel). Az ifon, meg a gs3 is csak egy teló. Sajna az apple hívőknek van A teló, és aki nem olyat vesz asszüje! Ilyen a samufanok között kebésbé jellemző, mert akkor most melyik samuteló a király?Ciki szitu ha valakinek egy windózos omnia jön be és azt kell védeni egy fórumon, pedig van ilyen is.
    Ez tényleg csak egy használati eszköz, azonban a cégek ma már arra gyúrnak, hpgy a márkahűséget vallásosságig fokozzák, a samu is ezt teszi. Hülye aki bedől ennek.
  • M2 #86
    "Az itelefon nagyon gizda és főleg sznobisztánban, ami lassan már az egász világot jelenti ember sem vagy ha nem villogsz egy almás telefonnal."

Ez olyan dolog ami mindenkinél a fejében dől el. A sajátjában. Ha te így érzed...
  • M2 #85
    Korrekt, ezzel nem is lehet vitázni.

Mások a prioritásaink, én például fájlokat nem másolok, minek ha kényelmesebben elérem hálózatról. Ezért nem szempont nálam már a memória sem, csak az appok foglalnak helyet.
    Az aksi cseréje valóban kicsit nehezebb de sok helyen megcsinálják (3 évente pár ezres többlet költség), cserébe sokkal kisebb a telefon (minden nap előny).
  • csimmasz
    Sajna tökéltes trelefon nem létezik, mégha az Almások igy gondolják is.
    Az itelefon nagyon gizda és főleg sznobisztánban, ami lassan már az egász világot jelenti ember sem vagy ha nem villogsz egy almás telefonnal.
    Sok ismerősöm van akiknek fogalma sincs mikre lehet használni a telefonjukat, még a térképet sem használták soha csak a facebook chatot, de esküsznek rá hogy az iPhone a csúcs, értitek.
    Ez a tömeg hisztéria!
    Énnekem az iPhone 5 feketében negyon bejön de a kötöttségek meg a kurva nem szabványos csatijai kiborítanak, viszont az S3 meg szerintem randa, a Tab2 király lenne de suttyúnak nézne mindenki ha azzal telefonálnék, még akkor is ha rohadt kényelmes munkaeszköz ha úton vagy, ugyhogy nem nem is tudom mit kéne venni.
  • willcox
    Oké, akkor storno :)
  • willcox
    Az eneszká zsigulira az opel jobban illik. Vagy esetleg a VW Golfok.
    A három "nagy" (BMW, Mercedes, Audi) ezek felett áll. Persze az Audi a VW csoport tagja (meg a Skoda és a Seat is), a Smart meg éppen a Mercihez tartozik, de a luxuskategóriában (Rolls Royce, Bentley) is a Bömös és a Mercedes érdekelt.
    Aztán ugye lehet fokozni is a dolgot M-es Bömössel és AMG-s Mercivel :)
    Ugyan én hoztam a példát, de inkább hanyagoljuk az autókat, mert nagyon offtopic.
  • NEXUS6
    Hát most gondban is vannak az X6 tulajok, mert az új ájfonnak más a csatija, így az alapból beintegrált Apple csati miatt cserélhetik a kocsijukat!

Amúgy majdnem minden autógyárnak vannak megoldásai apple termékek integrációjára:
    Link