200
  • NEXUS6
    Köszi!
  • NEXUS6
    "Nem igazán. Az LG is gyárt majdnem annyiféle terméket, mint a samu."
    Ezért írtam rá az opelt. Sajna az opel manapság elég átlagos kocsikat gyárt, a bmw (eneszká zsiguli) simánb lelépi, minőségben, dizájnbanban, mindenben. Hiába lett az év autója az Ampera.

"PS: telepjáró?!? Nem terepjáró? Elütés nem lehet, mert az l és az r elég messze esnek egymástól."
    "zopelt"
    "samu"
    "várositelepjáróig"
    Naaa....?
    Irónia, megvolt?
    OKÉ
  • wraithLord
    Ha olvastad már párszor NEXUS6 kommentjeit, akkor rájöhettél, hogy ezek szándékos elírások -> szarkazmus. Pl. városban telepből (pl. lakótelep) több van, mint terepből. Ezért városi telepjáró, és nem terepjáró. :)
  • caius marius
    Már megint okoskodsz. Pedig számtalanszor bizonyítottad már, hogy még okoskodni sem tudsz.
  • Magiszter
    Nem szeretek belefolyni a SAMU vs iPhone vitákba, de most megteszem:

Előre is leszögezem hogy 2 évig volt iPhone-om még a 2g-3g időszakában.

Ok amiért nem vennék többet iPhone-t:
    - Fájlmásolás PC-ről/re (mivel nálam a telefonon használati tárgy és nem ékszer)
    - Kezdőképernyő testreszabása (mert ha bekapcsolom szeretek látni időjárást, RSS-t, meg gyors gombokat egyszerre...stb)
    - Filmek/zenék lejátszása, tárolása (USB-t rádugom Copy-Paste, akármilyen PC-n, majd BSPlayerrel bármit lejátszok)
    - Memóriakártya bővítési lehetőség. (Nemrég nőttem ki a 16 gigát, vettem 32 gigás kártyát. Probléma megoldva.)
    - Cserélhető akksi. (volt már megsütött aksim, vettem újat, ennyi. 3000-ből megúsztam, a többi mehetett borra.)

Az iPad3 vásárlásán is egyszer elgondolkoztam de nekem a táblagép tudja ugyanezeket fent + USB OTG-t is. Az iPad3 csak annyiban tetszik jobban hogy iszonyat szép a képernyője.

Mielőtt le csóróznátok meg ilyenek, közlöm hogy vehetnék iPhone-t kártyafüggetlen is, mert van rá keret, csak mint mondtam én használati tárgyakat szeretek vásárolni, nem ékszereket. Anno az iPhone 3g-mmel is csak telefonálni, meg képeket nézni tudtam. Néha befigyelt 1-2 játék vagy valami hasznos app, de amúgy nagyon úgy éreztem hogy meg van kötve a kezem.
  • caius marius
    "mert semmi közök egymáshoz."
    Közök? Nem inkább közük?
    Nyugi, feléjük "közök".
    Balfék
    :D
  • M2 #74
    Talán kellene szólnotok a BMW marketingeseinek is, hogy holnaptól ne az Apple termékekkel kössék össze és reklámozzák magukat, mert semmi közök egymáshoz. Mindenképp térjenek át Samsung telefonokra!

Lenne röhögés náluk - persze a csodálkozó tekintet után. :-)
  • M2 #73
    Nyugi, feléjük "telep". :-)
  • willcox
    Rossz a kérdés feltevése. Bár a BMW jól ismert név, és jó, prémium kategóriás autókat gyárt, de korántsem csúcskategóriás autókat. A felsorolt, mobilokat is gyártó cégek közül a samunak van csúcskategóriás készüléke, az LG-nek is majdnem, az ifos viszont már csak középkategória. Tehát a BMW-hez egyik sem hasonlítható. A samu és LG felette van, az ifos meg alatta.
  • willcox
    Nem igazán. Az LG is gyárt majdnem annyiféle terméket, mint a samu.
    PS: telepjáró?!? Nem terepjáró? Elütés nem lehet, mert az l és az r elég messze esnek egymástól.
  • willcox
    Nem vagyok számbuzi, bár matekból mindig jó voltam (tanítottam is).
    Inkább arról van szó, hogy fingod sincs a technikai adatokról.
  • NEXUS6
    A BMW kiskocsitól a várositelepjáróig minden faxságot gyárt, ergo nem lehet az apple. Az lg-re mondanám a zopelt, szal marad a samu.

Megüttem a 50 ikút?
    Jöhet a köv kérdés, nyerésben vagyok.;-)
  • NEXUS6
    Ez a vita eldőlni látszik, amiben sokat segítenek az apple-smart-fan barátaid.
    ;-)

• M2 #67
    "Két szám között ki tudtad tenni a kisebb-nagyobb jelet. De hogy a felírt számok mit takarnak, arra adhatnál egy kis magyarázatot."

Lám-lám, a számbuzinak egyből sikerült felkelteni az érdeklődését. Máris viszket neki, hogy vajon mik lehetnek a számok. Hagyjuk is kicsit évődni, hátha kitalálja... :-)
  • M2 #66
    Ami az autók világában a BMW, az a telefonok világában:
    - a Samsung,
    - az LG,
    - az Apple.

Kurva egyszerű iq-teszt kérdés, 50-es szint felett eltalálható. Lehet próbálkozni. :-)
  • willcox
    Én is, nem is egyet (nem többször láttam ugyanazt az egyet, hanem különbözőket, mert más színűek voltak).
  • fonak
    Látttam már smartot apple logóval :)
  • willcox
    Azt azért ne felejtsd el, hogy okostelefonokról van szó. OKOS telefonok. Vágod?
    Tehát nem buta szőke plázacicákról, hanem okos nőkről (még ha nem is olyan szépek, mint a plázacicák), csak hogy újabb hasonlatot hozzak elő.
    A samu az androiddal köröket ver az ifosra, ami maximum a szőke nő kategóriában lehet nyerő.
  • NEXUS6
    Szerintem, az autós példánál, a Smart(Apple) vs. Opel/BMW/akármi(Samu) jobb példa. A smart egy kis túlárazott gyíkság, ami városban meglepően jól használható, és ami a legfontosabb, hogy iszonyatosan bejön a csajoknak. Ha viszont tudod, hogy mi az az autó, akkor csak vihogsz rajta.
  • willcox
    Az autós példára visszatérve. Bár minden példa sántít, de szerintem jó példákat írtam. Az Opel ("sosem kop el" - ugye ismerős? Bár régen sem volt igaz, manapság meg pláne nem) egy olyan autó, ami sem teljesítményben, sem tudásban, sem kényelemben nem mérhető össze a Bömössel, de a használata a széles tömegeknek nem okoz gondot, egyszerű, mint a bot.
    A Bömösben nagyon sok beállítási lehetőség van, és itt nem egy szerelő által elvégezhető beállításokra gondolok, hanem a vezető általi lehetőségekre.
    A Bömös prémium kategóriás, és valóban, minőségi anyagokból is készül, de a példa kapcsán nem a külcsínre, hanem a belbecsre gondoltam. Bár izlések és pofonok különbözők, de nekem a Note2 jobban tetszik, mint bármelyik ifos, ez viszont erősen szubjektív, nincs is értelme erről vitázni. Egyértelműen a tudás mérhető le, és ott az ifos sehol nincs a Note2-höz képest. Azt persze kár lenne tagadni, hogy az ifos jobb, mint egy alsó kategóriás androidos készülék, de a tudást nézve kb. egy középkategóriás androidos készülékkel van pariban. Sikerült a középmezőnybe leküzdenie magát.
  • NEXUS6
    "Tekintve, hogy a samsung a budos eletben nem fogja tudja felvenni a versenyt az apple-lel, semmi."

[URL=http://www.dazeinfo.com/2012/08/21/apple-would-be-ready-to-take-advantage-of-strong-holiday-sales-gartner/Hát egy cikkecske arról, hogy hol tart a mobil piac.[/URL]

Szal a Samu momentán piacvezető, egy iszonyat széles termékpalettával. Gyárt telót winnel, droiddal, a saját badájával, meg ios-sal (ez csak vicc volt, de ugye a iphone-ok lelkét csak ő gyárcsa). Kínál telót az ovisoktól az aggastyánokig mindenkinek.
    Ez nem nyalás, ez tény.

Ehhez képest az Apple egy szűk réteget céloz meg, azt aki már meg tud venni szinte akármilyen telefont, mert a pénz nem számít (annyira), és ezért mnőséget akar. Ovisok, trottyos aggok leszarva, a sűrű forintra hajtanak, a híg fillér helyett. Ha a kőgazdagoktól tudna ennyi pénzt, ilyen haszonkulccsal bezsebelni, akkor a Vertu-val versenyezne és nem a Samuval. Az hogy mit gyárt és milyen áron, milyen piaci rétegnek gyárt az üzletpolitika, marketing, és nem technológia kérdése.
    Sokkal kevésbé, mint a Samunál, ami effektíve fizikailag is előállít ilyen termékeket, és nem csak eladja saját logoval őket. Ha a Samunál technikailag egy adott telóval nem vagy elégedett (kijelző, proci, memcsi, os), akkor nagy valószínűséggel a termékpalettán belül találsz egy megfelelőt. Az apple viszont gyárt(at) 1 az az egy db terméket, ami vagy teccik, vagy azt mondod, hogy az Apple jobban tudja, hogy neked mi tetszik, ha ragaszkodsz a márkához.
  • NEXUS6
    +1
    Kicsit cikizősebben én csak parasztVertu-nak hívom az iphonet.;)
  • willcox
    Hihetetlen nagytudású lehetsz. Két szám között ki tudtad tenni a kisebb-nagyobb jelet. De hogy a felírt számok mit takarnak, arra adhatnál egy kis magyarázatot.
    Az 1.6 GHz (Note2 procijának órajele) és a 4" (ifos5 kijelző mérete) stimmel. A másik két szám honnan sikeredett, vagy mire utal?

PS: nincs kisebbségi érzésem, ugyanis nincs miért legyen. Benned viszont dúl-fúl egyrészt az irigység, másrészt meg a keserűség, amikor a saját korlátaidra gondolsz. Attól nem leszel sem nagyobb, sem okosabb, sem tehetősebb, hogy másokat megpróbálsz rossz színben feltüntetni.
  • narumon
    +1
  • M2 #56
    Egy 30 éves "bömös" is jobb mint egy mai műanyag autó. Látom ezen nem fogunk vitázni. :-)
  • M2 #55
    Írj még a méreteidről légyszi, annyira jó ilyeneket olvasni és annyira érdekel!
    (NEM)

Ezért hiszi minden Samsungos, hogy az a jobb készülék, mert csak ennyi eszük van hozzá:
    1.6 GHz > 1.5999 GHz - akkor az első a jobb, höhö!
    5.9" > 4" - nagyot kő nekem a pézemé hö!
    ...

Szánalmas és elég egyértelmű próbálkozás valamilyen kisebbségi érzés palástolására. Szegény! :-)
  • willcox
    Még ha igaz is, csak csepp a tengerben. Én több embert is ismerek, aki az ifosról állt át androidos cuccra.
    Egyébként egy Bömös sokkal többet tud veszíteni az árából, mint egy Suzuki, hiszen eleve drágább. 2 év alatt több, mint egy új Suzuki árát lehet bukni egy új Bömössel. De az is igaz, hogy egy pár éves Bömös még így is klasszisokkal jobb, mint egy vadi új Suzuki.
  • M2 #53
    Ez így van, bénáznak ők is bőven, pedig nincs valami hú de nagy termékpalettájuk, pénz is bőven lenne tesztelésre. Maps progira meg csak egy vacak "Beta" feliratot kellett volna bevállalni, de persze azt nem...
  • hurkaur
    Errol forrast, vagy nem igaz
  • hurkaur
    Lion ota, ha nincs ssd-d, valami kegyetlenul be tud lassulni a rendszer.. en is tapasztalom. Hiaba na, os x is egyre szarabb :\
  • willcox
    Pontosítsunk: terveztetett. Persze nem a samuval, de azt egyelőre nagyon titkolják, hogy kivel.
  • M2 #49
    Csak egy példa a közelmúltból: Android megszállott ismerős táblagépet akart venni. Mondta tetszik neki az iPad, de megnéz néhány Androidos cuccot is. Megnézte, iPad3 lett a választása.
    Mondtam, hogy ez azért lesz baj, mert beszippantja az iOS világa, kénytelen lesz telefonban is áttérni. "Ááá, biztos nem."

Egy hónap eltelt, iPhone5-re gyűjt, le akarja cserélni a Samsungját. "Az Apple cuccal nincs semmi gond."

Mondtam, hogy adja el az Androidos telóját 70 ezerért, annyival beljebb van. Ó, de jó ha 20 ezret kap érte, mert régi.
    Én hülye, iPhone értékvesztéssel számoltam!

( BMW vs. Suzuki )
  • willcox
    A Hemihez inkább a táblák passzolnának.
    Nem úgy vagyok 100 fölött, hogy zsíros vagyok. Nincs rajtam látható zsír, ha mond ez neked valamit.
  • mousee
    Azért csak hogy pártatlan is legyek:
    Almánál is elég sok fail volt mostanság. 6-os iOs maps gondolom nem ismeretlen történet, elég cinkes. Fekete 5ös iPhone karcolódása is elég cink. Ami engem érint, az pedig az osx, ott is snow leo óta szerintem csak lefele mennek a lejtőn. Eddig minden kiadás gyorsabb volt az előzőnél, és tényleg plusz hasznos fícsöröket pakoltak bele. A lion nem hogy gyorsabb, de esetenként lassabb volt az elődjénél, annyit csináltak hogy elkezdték szépen összemosni az iOs-t az osx-el. A hegyi oroszlán már egy fokkal jobb, érezhető a tempó növekedés is, de nem egetverő. Mondjuk snow leóról már megérte rá az upgrade.
  • hurkaur
    es ezzel mit akarsz mondani? hogy az i4semmel a samsungot tamogattam? Van toluk mikrohullamu sutom, tehat ez annyira nem hoz lazba. Masreszt:
    "The Apple A4 is a package on package (PoP) system-on-a-chip (SoC) designed by Apple Inc. and manufactured by Samsung." Tehat a samsung annyit csinalt, hogy a specifikacio szerint legyartotta, amit az apple tervezett.
  • willcox
    Manapság már minden nem alsó kategóriás autónak a motorját szép nagy burkolat fedi. Nekem Bömösöm van, egy picit ismerem :) Az ifost nem lehet semmilyen téren hozzá hasonlítani.
  • willcox
    Valóban, gyárt mikrohullámú sütőket is, meg mosógépet, hűtőgépet és sok más egyebet is, de megsúgom: az ifos összetevőinek is egy részét szintén a samu gyártja le. A rohadtalma még össze sem szerel (mert gyártani semmit sem gyárt), hanem kiadja kínai gyerekeknek a melót. Büszke lehetsz erre is.
  • M2 #43
    Hát akkor elég sokan sznobozzák az Opelosokat, ugye? :-) Vicces gyerek vagy!

Inkább valahogy így:
    iPhone - (Audi, BMW, Mercedes) jól összehangolt profi rendszer minőségi anyagokkal

Samsung G Note2 - (Hummer) értelmetlen nagy batár zsírfejeknek

Samsung G S3 - (Ssangyong) nagy másolat a számok bűvöletében élőknek

• mousee
    Én inkább autóra úgy tudnám lefordítani hogy a droid tuningszuznyó, az ios pedig bmw.

Előbbinek ismered minden porcikáját, te raktad össze, ha értesz hozzá, sanszos hogy odakened a gyári bömöst is. Bömbi meg kijön a gyárból, szép, elegáns, jól megy, viszont ha felnyitod a motorháztetőt, akkor nem motort látsz, hanem egy szép nagy műanyag burkolatot, és egy emblémát.

Mondom ezt úgy, hogy droidos telóm van (régi), és spec ájfónt sose vennék.
  • hurkaur
    Ha egy valamire, de arra buszke vagyok, hogy nem vagyok olyan idiota hogy vegyek egy allitolag felsokategorias telefont, amire max 2 even belul lejar a "termektamogatas" ciklusa. De legalabb eladhatod szeneslapatnak azt a szart a vateran majd 1 ev mulva.
    ps: a 3gs-en az ios6 tesztek szerint lassan fut (3 eves), de meg azon se latsz olyan fps droppokat, mint nemely jelenlegi androidos szarnal :D vicc bazz :D