186
Legjobb stratégia játékok, amiket nem lehet megunni.
  • Molnibalage
    A Settlers 7 single playerben is élvezhető?

(Azt soha nem vágtam, hogy embereknek honnan van annyi szabadidejük, hogy stratégiában multizzanak. Az, hogy én néha ráérek 4-6 órára egyben, az egydolog. De hol találsz annyi embert, akik egyszerre rendszeresen ráérnek ennyire?)
  • Hegi90
    EU3,AoE1-2, SC1-2.
  • Caliph
    igen,én is várom be is fizettem az alap csomagot kickstarteren,úgyhogy ha egyszer kész lesz jön is a game:)
    Még ajánlanám a Supreme commandert első részét és a kiegészítőjét is
  • donatus13
    Abból most jön az új, planetary annihilation, várom is, nagyon jónak ígérkezik.
  • Caliph
    total annihilation,mai napig a gépen van:D
  • bazsi0811
    Generals-nak lesz hamarosan második része is. Én úgy halottam hogy free lesz. Ez tényleg igaz?
  • tigeroo
    warcraft 3
    red alert 2
    (meg talán a c&c: generals)
  • bazsi0811
    Europa Universalis tényleg egy irtó jó játék. Ajánlom mindenkinek, aki még nem próbálta. :)
  • Cnut
    Crusader Kings 2, EU3, HOI3, csak hogy erősítsem az EU tábort :) Játék utoljára 14 évesen kötött le annyira mint ezek.
  • LSSAHPAUL
    Mivel senki se ajánlotta holott nagyon komoly game: Europa Universalis - magyarokkal is lehet lenni, sőt! Úgy indul a game hogy Hunyadi a kor a legerősebb hadvezére, Erdélyt bármelyik pillanatban megtámadja a török..
    A másik érdekes game az 1848-ingyenes játék, az oktatási minisztérium által kiírt pályázaton ez nyert, minden hadsereg és tábornok a valóságnak felel meg, csak őrült fanatikusoknak ajánlom mert a grafikája 1990-es szinten van, a game viszont olyan jó hogy minden évben újra játszom, meglehet nyerni a 48-as forradalmat úgy is hogy bekapcsolom az orosz beavatkozást :)
  • Molnibalage
    A CqoTW-del próbáltam játszani anno, de olyan lassú volt, hogy beleuntam. A csata jópofa volt.
  • donatus13
    Settlers 7 nekem a széria kedvence lett, talán legtöbbet multizott settlersem a 2 után.
  • Molnibalage
    Mire hajaz? Mert akkor a végén még megveszem.
  • bazsi0811
    Eddig még mindig az AGE OF vezet :D
  • bazsi0811
    Warcraft 3 nekem is nagy kedvencem. Talán ez az a játék, amivel a legtöbbet multiztam :) Még mai szemmel nézve is helytál szerintem sok szempontból. :)
    Bár szerintem az élőholtak egy picit mintha erősebbek lennének a többi népnél, de lehet hogy csak én gondolom így. :)
  • donatus13
    Persze, like caesar 3 nagy játék volt az is, még volt a master of olympus zeus is , görög stílusban.
  • bazsi0811
    Komolyan 4 évesen kezdtél? :D Én akkor még lehet azt sem tudtam mi az hogy számítógép :D :D Szerinted a Heroes Might and Magic-nek melyik része sikeredett a legjobbra és melyik az a része amelyikkel egyáltalán nem vagy megelégedve, persze ha van ilyen része? :)
  • K Ace
    Pharaoh, mond valakinek valamit? :D
  • bazsi0811
    Nem veszem kötekedésnek. :) Én jobban szeretem a számomra már megszokott rendszerekkel működő játékokat, amik számomra magától értetődőek és így nem kell órákat eltöltenem avval, hogy rájöjjek mi mit csinál és milyen következménnyel jár a játékban. És persze amíg kísérletezget az ember az ilyen játékokban, sok sikerélményre nem számíthat. Persze nem azt mondtam, hogy rossz játék az Endless Space csak több elszántság kellett volna a részemről :), hogy jobban megismerhessem. A warzone 2100-al még nem játszottam de a gameplay-eket elnézve egész jó játéknak tűnik és dicséretes, hogy vannak akik saját szabadidejükből áldoznak free játékok fejlesztésére. :)Lehet majd kipróbálom :) Köszönöm a hozzászólásod! :)
  • donatus13
    Én 4 évesen kezdtem játszani megszállott stratéga vagyok :D

Settlers széria,
    Heroes might and magic,
    Civilization 2 3 4 5
    Anno széria
    ezek örök favoritok nálam

+ Dungeon keeper 2
    Populous the beginning, nagyon nagy kedvenc.
  • v43 001
    Ja igen, a Knights and Merchants nekem is tetszik :)
  • a.carkey
    Őt ...
  • a.carkey
    Amúgy, ha a legjobb stratégiai játékokat nézegetjük, akkor ha statégia, és nem RT, akkor Genghis Khan a Koei-től valami ultrabrutal. Crusader Kings rajongóknak különösen ajánlom!

És még őt!
  • a.carkey
    A 7 nagyon jó lett.
  • Molnibalage
    A S1/S2-őt anno istenítették csak a játéknak alapvető hibája van. Akinek van aranya, az győz. Ennyi. Semmi más nem számít.
  • tttttom
    Hát én is sok stratégiai játékkal játszottam még anno. :D

De ami most nekem megmaradt az a Knights and Merchants 2 remake. :) Sok fan fejleszti folyamatosan. Én a mapokat szeretem benne létrehozni. :) Már az 1024x1024-es map méretet alig várom, hogy tudjam használni és akkor haverok ellen akkor tudok menni.
  • Sunsetjoy
    Annak idején még a Civilization/Colonization/Settlers (de nem a PC-s, hanem az Amigás:), a K240 és a Supremacy szintén onnan.

Az újabbak közül World in Conflict, Rise of Nations, Galactic Civilizations II. A többi még csak ideig-óráig kötött le, vagy még túl időigényes néha nekem (azért egy-két Paradox féle grand strategy belefér:)
  • Botond #39
    Imperialism 1-2!
  • Rockynhooo
    Cossacks: Back to war!
  • Ingman12
    Nekem a Horde nevű orosz játék tetszett anno a legjobban. Azóta sem tudta semmi überelni stratégiai szinten.
  • ozimak
    C&C Generals/Zero Hour(örök kedvenc),Red Alert,Dune,HOI3,Transport Giant,Sim City 2000/4,World In Conflict,Civilization
    Az első 4-5-öt elnézve... öregszem?
  • nearo
    érdekes figura vagy... szereted, ha órákra leköt egy játék, de ha órákig tart kitanulni a játékot, akkor az nem jó :D
    nem kötekedésből, csak érdekesnek találom :)

stratégiai játék: warzone2100, még senki nem említette, pedig nagy kedvencem... teljesen free és folyamatosan fejleszti, csiszolgatja egy csapat lelkes játékos a szabadidejében
    a másik amit mindig előveszek néha az az ageof2

btw sc még hogyhogy nem merült fel? :D
  • szucsy89
    Warcraft 3
  • The Sopranos
    Settlers 2 az alap, a többi annyira nem jött be.
  • The Sopranos
    Köszönöm, az Annot kipróbálom és a Civet. Age offal sokat játszottam, meg a Knights and Merchants is jó, csak valami brutálisan nehéz. :D
  • Molnibalage
    OMG, már van 7 is? A 3. és 4. résszes soha nem tudtam játszani, nem volt rá lehetőségem és időm sem. Az 5. demója nem volt valami ütős.
  • MerlinW
    Civilization. Mindig a legjobb volt, mindig az is marad:)
    Settlers 7 is jó lett nagyon
  • bazsi0811
    Sorozatot :) ez lemaradt a végéről. :)
  • bazsi0811
    Én a caesar sorozatot ajánlanám neked. Nagyon összetett gazdasági és politikai redeszere van. De ajánlom még az Anno sor
  • The Sopranos
    Mit tudnátok javasolni birodalom építgetős kategóriában, ami elsősorban nem a harcra van kiélezve? Realisztikusra gondolok, nem szörnyesre vagy űrstratégiára. Kösz!