186
Legjobb stratégia játékok, amiket nem lehet megunni.
  • Freeda Krueger
    Steel panthers sorozat ide illene?
    vagy az Eastern front/western front?
  • CattiBrie
    mondjatok Androidra jó stratégiai játékot :)

a Gem Miner 2-n kívül :)
  • Christiansen
    + Simcity 1 :_D
  • Christiansen
    Heroes III.
    StarCraft
    WarCraft II.
    Seven Kingdoms
    Lords of the Realm II.

• pett3rson
    úú, tényleg, a Heroes sorozat, azt majdnem kihagytam. Abból is a 3. és 4. bár inkább az előbbi ami legjobb lett.
  • pett3rson
    ja, már értem mi a gondod. Hát igen, a real-time miatt borul fel a stratégia, mint alapfogalom. Részben igazat adok Neked, nem mindig sikerült eltalálni azt a bizonyos egyensúlyt az ilyen játékokban. Szerintem soha nem is fogják ezt elérni, de talán így is van jól, marad a körökre osztott stratégia :)
  • pett3rson
    Az RTS-ben a Real Time Strategy minden betűnek megfelel...vagy nem így értetted? :)
  • pett3rson
    Command and Conquer sorozat, főleg a Red Alert-es részek, Tiberium-ból is van jóféle.
    Nekem nagyon nagy kedvencem volt a Settlers, még az első része :) Szerintem az egyik legjobban eltalált gazdasággal volt megáldva, egyszerű, de nagyszerű is. Baromi sokat játszottam vele anno. Még tavaly is felraktam, hogy nyomjak vele pár órát :) A többi részből már csak a 3. volt ami tetszett, a többi nekem nem szerzett annyi örömet, mint a nagy előd.
    IG és az IG 2 is tetszett, ha már űrstratégiák is szóba jöttek. Ezen felül az Alpha Centauri, ami viszont már marha bonyolult lett. Na és itt akkor jöhet a Civilization-sorozat, aminek szintén voltak rendkívül jól eltalált részei, ebből is a 3. és a 4. ami nekem bejött, a többi már annyira nem, bár többek szerint sokat javultak, lehet kinőttem belőlük :)
  • Hegi90
    Igy van
  • Sunsetjoy
    Ja, vagy ott vannak a körös stratégiák, néha egy kis taktikai elemmel, ott tényleg nem számít a sebesség. Én se szeretem mostanában az erőforrásgyűjtő RTS féle dolgokat.
    Még akkor jobb egy taktikai elemekkel operáló WiC, vagy valamelyik UFO a jobbak közül. Vagy egy komplexebb 4X játék...

Nos persze ezek általában a single player részre vonatkoznak, multiban a legegyszerűbb artillery játékból lehet több órányi szórakozás :D
  • Calver
    semmi köze a valósághoz annak, amit írsz, de legyen ez a te bajod.
    Warcraft 3 nagyon is stratégia-központú, de igen, fontos benne, h a kezed is gyorsan is járjon, ne csak a buksid, és tudj hirtelen pánikhelyzetben is jó döntéseket hozni/gyorsan reagálni a dolgok változására, és ez így is van jól - főleg mert gyönyörű látvány, amikor a lassú játékosokat egy adag apró pók icike-picike darabokra szedi.
  • Sheltem
    1. Company of heroes
    2. Starcraft 2

Szerintem.
  • donatus13
    Akkor még van supreme commander, ott se nagyon számít a speed, Men of War akad azért bőven... csak lehet ,hogy neked a ki nem szarja le kategóriában vannak, akkor meg felesleges erőlködni, mert minden ami speed mentes, az neked ki nem szarja le... tehát akkor tényleg nincs olyan RTS ami nem speed igényes.:D
  • Molnibalage
    Egyikkel sem játszottam, a képek alapján az S7 tényleg kivétel. Csak éppen a ki nem szarja le katagória, ha az RTS 99% C&C Generals meg hasonló hulladék. A TA demójával anno toltam. Abban sem tért el a játék alapjaiban ettől... A Warcraft III sem, stb...
  • donatus13
    Hát azért ez nem így van, nem minden RTS speed függő, settlers 7 pl egyáltalán nem bár technológiánál ott is "sietni" kell, ami abból áll ,hogy közelebb rakod a templomot a fő raktárhoz, de nagyon jó példa erre a RUSE és a Wargame, egyiknél se érsz sokat a sebességgel...
  • Molnibalage
    Nem. Az RTS-nél d döntéről szó nincs. Ugyanis engem szimplán azért verne meg egy RTS huszár, mert a kezem lassabb az agyamnál. Sokkal. Az RTS játékok félig-meddig ügyességi játéknak tekinthetőek. A stratégiához túl sok közük nincs, csak sajnos sikerül összemosni azzal...
  • Hegi90
    Azert a strategiat, mint kifejezest eleg szeles spektrumban hasznaljak ahhoz, hogy sun tzun nyugiban legyen. Javaslom ne ezer eves jatekok alapjan probalj vetiteni a maiakra. Az rtsekhez az is hozza tartozik, hogy minnel gyorsabban hozzunk jo donteseket, vagy valtoztassunk a taktikan. Hiaba lehet neked 200 apmed, ha hulyeseget csinalsz. Sc2 a legjobb pelda erre. Elismerem sc1ben rohqdt gyorsnak kellett lenni magasabb szinten, de a masodik reszben mar egy casual 80-100 apmmel is brutal lehetsz.
  • Molnibalage
    Tudod, hogy mi volt a W2 startégia? Legyártottam egy rakás helinges paladint és rush. Micsoda stratégia. Nekem vetíthet bárki amit akar. A stratégiának semmi köze ahhoz, hogy kilkkelgetsz mint állat. Az, hogy valak ezt annak nevezi, lelke rajta. Sun Tzu meg a világ nagy stratégái meg forognak a sírjukban...
  • Hegi90
    te már csak tudod.
  • bazsi0811
    Köszönöm az infót! Hát ezek nem éppen jó hírek.
  • Prince23
    Company of Heroes
    Medieval Total War
    Rome Total War
    medieval total war 2
  • TBTPumpa
    Kedvenceim:

Age of Empires 1,2,3
    Age of Mithology

WarCraft 2, WarCraft 3
    StarCraft 1, StarCraft 2

Tiberium Wars
    Red Alert 3
    Generals
  • TBTPumpa
    El kell hogy szomorítsalak... Nem jön Generals 2. Az lefújták. Simán csak egy új C&C játék jön Frostbite 2 motorral és ingyenesen + mikrotranzakciós megoldással, mert ugye az ingyenes sem teljesen ingyenes!
  • Agaba72

A warzone2100-t kevesen ismerik de szerintem a mai napig a legjobb rts.
  • v43 001
    S.W.I.N.E. :DDD Ez is eszméletlen jó kis játék :) Ezzel még mostanában is multizok.
  • Freeda Krueger
    C64-en jó volt a "Storm acros Europe",és a Panzergrenadier is,néha a Risk el is játszottam. :)
  • Kmarha
    Űrstratégia a Master of Orion 1. Szintén 386-os. Legalább 6 oldalnyi leírás volt róla a Cov64-ben.

Ezt még a mai napig is előveszem, bár mostanra már faék egyszerű játéknak tűnik, kevés lehetőséggel. Készültek jobbak. Pl MoO2 :)
  • Kmarha
    Civilization 1. Még angolul is megtanultam miatta, csináltam is egy házi magyarosítást hozzá (ha jól emlékszem sima txt fájlokat kellett csak szerkeszteni). 386-osomon szénné játszottam, éjjel, nappal.

Azóta is elővettem egy-kétszer és bár már nem ugyan az az érzés, eszméletlen, mit meg nem lehetett benne csinálni.
  • Freeda Krueger
    Age of Empires 2 volt a nagy kedvencem,még ma is játszok vele rendszeresen.
    Néha a Cossacks is előkerül...

off
    Molnitol furcsa hogy pont ő kérdi honnan van az embereknek szabadidejük :)
  • Molnibalage
    Bohó fiatal koromban játszottam a Warcraft 1-2-vel, az Age of Empire első részével meg az Empire Earth első részével. Ebből az EA volt az, ami talán annak volt hívható, mert a 20-szoros időlassítás mellett volt idő meggondolni, hogy mit csinálsz. A többi klikkelőbajnokság, semmi több.
  • HM
    Pont a settlers7 az, amihez nem kell 4-6óra. (Bár még így is sok az a néhány óra, de az előző részekhez képest kevesebb időt igényel.)
  • Hegi90

lehet mert még egyszer se próbáltál belemerülni egyikbe se?
  • Molnibalage
    Az RTS rövidítésben mai napig nem értem, hogy mit keres az 'S' betű...
  • Hegi90
    ha nem célod az, hogy fejlődj a játékban, akkor nem nehéz rá időt szakítani, egy sc2 meccs ritkán hosszabb 20 percnél pl.
    De én is azért hagytam abba, mert csak felbasztam, hogy nincs időm rendesen "felkészülni".
  • donatus13
    Ja és most nemsokára jön simcity 5 azt is nagyon várom majd leírom a véleményemet:P
  • donatus13
    Jó pályákat ad:) és sok + lehetőséget, nekem megérte nagyon.
  • Halesz89
    Nálam örök favorit: Company of heroes, Supreme Commander +kiegje,C&C Generals,World in conflict, Empire earth 2,Age of Empires 2, Stronghold Crusader és Total war seria bár az inkább körökre osztott stratégia.
  • Molnibalage
    Milyen DLC kell és miért?
  • donatus13
    Én e mailbe beszéltem meg settlersbe mikor toljuk, egyébként ja élvezhető csak dlckel.
  • Panzeradler #67
    BFMEben nagyon sokan voltak akik multiztak, nem telt 5percbe találni 4-8 játékost akik nem léptek ki 2-3órán után se.

+Apával Stronghold Cru. anno heti 2-3 alkalmommal játszottunk 5-6órán át(1meccset)
    Az, hogy honnan volt ennyi idejük az jó kérdés:)