186
Legjobb stratégia játékok, amiket nem lehet megunni.
-
Freeda Krueger #106 Steel panthers sorozat ide illene?
vagy az Eastern front/western front? -
#105 mondjatok Androidra jó stratégiai játékot :)
a Gem Miner 2-n kívül :)
-
#104 + Simcity 1 :_D -
#103 Heroes III.
StarCraft
WarCraft II.
Seven Kingdoms
Lords of the Realm II.
-
pett3rson #102 úú, tényleg, a Heroes sorozat, azt majdnem kihagytam. Abból is a 3. és 4. bár inkább az előbbi ami legjobb lett. -
pett3rson #101 ja, már értem mi a gondod. Hát igen, a real-time miatt borul fel a stratégia, mint alapfogalom. Részben igazat adok Neked, nem mindig sikerült eltalálni azt a bizonyos egyensúlyt az ilyen játékokban. Szerintem soha nem is fogják ezt elérni, de talán így is van jól, marad a körökre osztott stratégia :) -
pett3rson #100 Az RTS-ben a Real Time Strategy minden betűnek megfelel...vagy nem így értetted? :) -
pett3rson #99 Command and Conquer sorozat, főleg a Red Alert-es részek, Tiberium-ból is van jóféle.
Nekem nagyon nagy kedvencem volt a Settlers, még az első része :) Szerintem az egyik legjobban eltalált gazdasággal volt megáldva, egyszerű, de nagyszerű is. Baromi sokat játszottam vele anno. Még tavaly is felraktam, hogy nyomjak vele pár órát :) A többi részből már csak a 3. volt ami tetszett, a többi nekem nem szerzett annyi örömet, mint a nagy előd.
IG és az IG 2 is tetszett, ha már űrstratégiák is szóba jöttek. Ezen felül az Alpha Centauri, ami viszont már marha bonyolult lett. Na és itt akkor jöhet a Civilization-sorozat, aminek szintén voltak rendkívül jól eltalált részei, ebből is a 3. és a 4. ami nekem bejött, a többi már annyira nem, bár többek szerint sokat javultak, lehet kinőttem belőlük :) -
#98 Igy van -
#97 Ja, vagy ott vannak a körös stratégiák, néha egy kis taktikai elemmel, ott tényleg nem számít a sebesség. Én se szeretem mostanában az erőforrásgyűjtő RTS féle dolgokat.
Még akkor jobb egy taktikai elemekkel operáló WiC, vagy valamelyik UFO a jobbak közül. Vagy egy komplexebb 4X játék...
Nos persze ezek általában a single player részre vonatkoznak, multiban a legegyszerűbb artillery játékból lehet több órányi szórakozás :D -
#96 semmi köze a valósághoz annak, amit írsz, de legyen ez a te bajod.
Warcraft 3 nagyon is stratégia-központú, de igen, fontos benne, h a kezed is gyorsan is járjon, ne csak a buksid, és tudj hirtelen pánikhelyzetben is jó döntéseket hozni/gyorsan reagálni a dolgok változására, és ez így is van jól - főleg mert gyönyörű látvány, amikor a lassú játékosokat egy adag apró pók icike-picike darabokra szedi. -
#95 1. Company of heroes
2. Starcraft 2
Szerintem. -
donatus13 #94 Akkor még van supreme commander, ott se nagyon számít a speed, Men of War akad azért bőven... csak lehet ,hogy neked a ki nem szarja le kategóriában vannak, akkor meg felesleges erőlködni, mert minden ami speed mentes, az neked ki nem szarja le... tehát akkor tényleg nincs olyan RTS ami nem speed igényes.:D -
#93 Egyikkel sem játszottam, a képek alapján az S7 tényleg kivétel. Csak éppen a ki nem szarja le katagória, ha az RTS 99% C&C Generals meg hasonló hulladék. A TA demójával anno toltam. Abban sem tért el a játék alapjaiban ettől... A Warcraft III sem, stb... -
donatus13 #92 Hát azért ez nem így van, nem minden RTS speed függő, settlers 7 pl egyáltalán nem bár technológiánál ott is "sietni" kell, ami abból áll ,hogy közelebb rakod a templomot a fő raktárhoz, de nagyon jó példa erre a RUSE és a Wargame, egyiknél se érsz sokat a sebességgel... -
#91 Nem. Az RTS-nél d döntéről szó nincs. Ugyanis engem szimplán azért verne meg egy RTS huszár, mert a kezem lassabb az agyamnál. Sokkal. Az RTS játékok félig-meddig ügyességi játéknak tekinthetőek. A stratégiához túl sok közük nincs, csak sajnos sikerül összemosni azzal... -
#90 Azert a strategiat, mint kifejezest eleg szeles spektrumban hasznaljak ahhoz, hogy sun tzun nyugiban legyen. Javaslom ne ezer eves jatekok alapjan probalj vetiteni a maiakra. Az rtsekhez az is hozza tartozik, hogy minnel gyorsabban hozzunk jo donteseket, vagy valtoztassunk a taktikan. Hiaba lehet neked 200 apmed, ha hulyeseget csinalsz. Sc2 a legjobb pelda erre. Elismerem sc1ben rohqdt gyorsnak kellett lenni magasabb szinten, de a masodik reszben mar egy casual 80-100 apmmel is brutal lehetsz. -
#89 Tudod, hogy mi volt a W2 startégia? Legyártottam egy rakás helinges paladint és rush. Micsoda stratégia. Nekem vetíthet bárki amit akar. A stratégiának semmi köze ahhoz, hogy kilkkelgetsz mint állat. Az, hogy valak ezt annak nevezi, lelke rajta. Sun Tzu meg a világ nagy stratégái meg forognak a sírjukban... -
#88 te már csak tudod. -
bazsi0811 #87 Köszönöm az infót! Hát ezek nem éppen jó hírek. -
#86 Company of Heroes
Medieval Total War
Rome Total War
medieval total war 2 -
#85 Kedvenceim:
Age of Empires 1,2,3
Age of Mithology
WarCraft 2, WarCraft 3
StarCraft 1, StarCraft 2
Tiberium Wars
Red Alert 3
Generals -
#84 El kell hogy szomorítsalak... Nem jön Generals 2. Az lefújták. Simán csak egy új C&C játék jön Frostbite 2 motorral és ingyenesen + mikrotranzakciós megoldással, mert ugye az ingyenes sem teljesen ingyenes! -
Agaba72 #83
A warzone2100-t kevesen ismerik de szerintem a mai napig a legjobb rts.
-
#82 S.W.I.N.E. :DDD Ez is eszméletlen jó kis játék :) Ezzel még mostanában is multizok. -
Freeda Krueger #81 C64-en jó volt a "Storm acros Europe",és a Panzergrenadier is,néha a Risk el is játszottam. :)
-
#80 Űrstratégia a Master of Orion 1. Szintén 386-os. Legalább 6 oldalnyi leírás volt róla a Cov64-ben.
Ezt még a mai napig is előveszem, bár mostanra már faék egyszerű játéknak tűnik, kevés lehetőséggel. Készültek jobbak. Pl MoO2 :) -
#79 Civilization 1. Még angolul is megtanultam miatta, csináltam is egy házi magyarosítást hozzá (ha jól emlékszem sima txt fájlokat kellett csak szerkeszteni). 386-osomon szénné játszottam, éjjel, nappal.
Azóta is elővettem egy-kétszer és bár már nem ugyan az az érzés, eszméletlen, mit meg nem lehetett benne csinálni. -
Freeda Krueger #78 Age of Empires 2 volt a nagy kedvencem,még ma is játszok vele rendszeresen.
Néha a Cossacks is előkerül...
off
Molnitol furcsa hogy pont ő kérdi honnan van az embereknek szabadidejük :) -
#77 Bohó fiatal koromban játszottam a Warcraft 1-2-vel, az Age of Empire első részével meg az Empire Earth első részével. Ebből az EA volt az, ami talán annak volt hívható, mert a 20-szoros időlassítás mellett volt idő meggondolni, hogy mit csinálsz. A többi klikkelőbajnokság, semmi több. -
HM #76 Pont a settlers7 az, amihez nem kell 4-6óra. (Bár még így is sok az a néhány óra, de az előző részekhez képest kevesebb időt igényel.) -
lehet mert még egyszer se próbáltál belemerülni egyikbe se? -
#74 Az RTS rövidítésben mai napig nem értem, hogy mit keres az 'S' betű... -
#73 ha nem célod az, hogy fejlődj a játékban, akkor nem nehéz rá időt szakítani, egy sc2 meccs ritkán hosszabb 20 percnél pl.
De én is azért hagytam abba, mert csak felbasztam, hogy nincs időm rendesen "felkészülni". -
donatus13 #72 Ja és most nemsokára jön simcity 5 azt is nagyon várom majd leírom a véleményemet:P -
donatus13 #71 Jó pályákat ad:) és sok + lehetőséget, nekem megérte nagyon. -
Halesz89 #70 Nálam örök favorit: Company of heroes, Supreme Commander +kiegje,C&C Generals,World in conflict, Empire earth 2,Age of Empires 2, Stronghold Crusader és Total war seria bár az inkább körökre osztott stratégia. -
#69 Milyen DLC kell és miért? -
donatus13 #68 Én e mailbe beszéltem meg settlersbe mikor toljuk, egyébként ja élvezhető csak dlckel. -
#67 BFMEben nagyon sokan voltak akik multiztak, nem telt 5percbe találni 4-8 játékost akik nem léptek ki 2-3órán után se.
+Apával Stronghold Cru. anno heti 2-3 alkalmommal játszottunk 5-6órán át(1meccset)
Az, hogy honnan volt ennyi idejük az jó kérdés:)