186
Legjobb stratégia játékok, amiket nem lehet megunni.
  • Solyom2
    Jelen :)

Ugye ezek már a komolyabb wargame kategóriába tartoznak, sose lesznek egy Total Warral egy szinten. De ha van képzelőerőd, akkor ugyanúgy megelevenednek előtted a csaták.
    Ha érdekel, van egy közösség ahol PBEM-ben sokan játszuk őket, és még pár másik wargamet.

http://www.theblitz.org/
  • Tetsuo
    Mi a vélemény a John Tiller Software és a Matrix Games játékokról?
    Játszik valaki ezekkel?
    link
  • AnuluWork #144
    Leértékelve az Imperium Galactica
  • zola2000
    Ez egy régebbi errefelé kevésbé ismert cím:

Az újabb részei már nincsenek angolul ... de manapság már alig készülnek stratégiák, idei megjelenést nem is tudnék mondani.
  • a.carkey
    Két név. Új mindkettő:

Narco Guerra
    The Few

Az első a drogháborúról szól (ilyen még nem volt), a második pedig az Angliai csatáról.

• s1lkforrent
    második látásra meg pláne

Annak a magyar startupnak is inkább a csöcsökre kellene koncentrálnia a zs kat számháború helyett.
  • bazsi0811
    Első látásra az ember azt hiszi, hogy ez egy erotikus tartalmakat tartalmazó játék :D
  • s1lkforrent
    12 egy

• onesniper
    Üdv!

Ajánlanék egy online stratégiai játékot. Még nem indult el, és nagy grafikával sem rendelkezik. De ha a játékosok megfelelően átlátják a stratégiákat, szép kis csatákat lehet majd látni. A többi online stratégiával ellentétben, ebben egyszerre akárhány játékos részt vehet egy csatában, akár a támadó akár a védő oldalon... és nem is kell egész nap a gép előtt ülni, mert körönként telik az idő. :)

Elérhetősége: http://www.worldofskygates.hu
  • s1lkforrent
    Nomád?

Silent Heroes Elite Troops of World War II
    Ennél seggberakósabb kemény ruszki sunyulósat nem tudok hirtelen linkelni.
    Az eredeti Sildiers Heroes of WWII is valamennyire nyeszlettebb, ahogy a későbbi Faces of War, és a még későbbi Men of War sorozat is.

Ja igen:
  • LegendaryOm
    Helló mindenki! Keresek egy stratégiai játékot, ami kellőképp nomád, és van jelentősége a rejtőszködésnek és a lopakodásnak, tudom hogy ha ez kell játszak valami Hitman - Minecraft akármivel de stratégiai játékot szeretnék játszani...
    Szóval előre is köszönöm a tippeket!
  • Hegi90
    civ. x
  • bazsi0811
    Total War seria bármelyik része, Hero seria bármelyik,Endless Space
  • Kope91
    vki egy-két jobb körökre osztott stratégiai játékot tud mondani?
  • nearo
    Próbáld ki swine-t, hátha... az talán nem annyira klikkelőbajnokság, legalábbis single-ben biztos nem. Multiról nincs tapasztalatom.
  • maniac001
    Azonak adok igazat akik a "mélyebb" stratégiát hívják stratégiának. Az ilyen SC2 féle klikkelőbajnokság koreaiaknak való :)

favoritok:

RUSE
    Wargame
    Anno 1404
    Anno 2070
    Civilization V.
  • s1lkforrent

• zorrobomber
    EZT én is rommá játszottam! Kikurt jó volt!
  • donatus13
    Szerintem meg coh volt pont az a játék aminek gyalázatosan szar volt a fizikája a blitzkrieg mod nélkül, pont egy nagy 0, össze vissza átlőtt minden a dombokon meg a sebzések is elnagyoltak pár tankon, azért coh is több sebből vérzik, de multi játéknak elég jó.
  • cikasz
    A COH az eddigi legjobb! Jó a többi is , de az nem stratégia, hogy legyártasz 2k mamut tankot és mész. Nem demó alapján kell megitélni egy játékot! a coh-ban a fizika pl nagyon jó! Nem mind1, hogy hol lövöd a tankot mert úgy sérül, gyalogsággal kézifegyverekkel felejtsd el, hogy tank ellen mész stb...
  • donatus13
    Men of War
  • Molnibalage
    A CoH demót asszem próbáltam. Sajnos az a baj, hogy vesznek egy vevőcsalogató környezetet és úgy megy a játék. Ez engem meg nem érdekel. Mikor 1,5 órája ment az iszapbirkózás, mert miden forrás ellenére limitálva van, hogy mit lehet a csatatérre küldeni, akkor abbahagytam a demót is. Ha II. Vhs startégia kell, akkor Panzer General, bár a Steel Panthers sem rossz állítólag. Az RTS műfaj egyszerűen egy köntös, amit ráhúztak a műfajra, hogy el lehetssen adni. A valódi helyzetek modellezéséhez sajnos sok köze nincs.
  • ZSOOLT2
    HOMEWORLD!!!

AOE2
    Imperium Galactica 2
    Haegemonia
    Worl in Conflict
    Company of Heroes
    Sim City 4
  • V43 1105
    Company of Heroes + Blitzkrieg módot próbáltad már? Egész jó a kettő összegyúrva .. teljesen más lesz a módtól a játék, de bitang élvezetes! Főleg mikor havert szívatod Britként a 17 fontos páncéltörő ágyúval, amint vagányan jön a Tigrissel :D
  • Sunsetjoy
    Tény ami tény, a stratégia műfajba sok minden beletartozik, több alfaja is van, átfedések másokkal, ezért übertop listát sem lehet összehozni így globálisan, mert pl. egy Rise of Nations (RTS) játékot nem hasonlítasz össze egy városépítős menedzselős szimuláció játékkal (pl. Tropico 3), ami komolyabban véve nem stratégia.

bazsi0811: Ez RTS RPG elemekkel, sőt mivel MMO, így MMORTS. Szerintem olyan szintű keveredés van benne, mint mondjuk egy Warcraft 3-ban (hősök).
  • Molnibalage
    Sajnos sikerült mindegyiket valami idegesítő momentummal lezúzni hosszútávon. Talán majd az RTW2. Úgy tűnik, hogy a trendekkel szembemenve nőni fog a komplexitás és a modellezés részletessége és nem egyszerűsődöni.
  • bazsi0811
    http://www.youtube.com/watch?v=jNVHkHlRj7E

Ezt a játékot milyen kategóriába sorolnátok?
  • bazsi0811
    Van olyan akinek a StrongHold Legend tetszik?
  • bazsi0811
    Igen, szerintem a Simcity-t is nyugodtan sorolhatjuk a stratégiákhoz.
  • nearo
    Fú tényleg swine-t hogy hagyhattam ki... legjobbak közé sorolandó szerintem is.

Simcity-t említették páran... az is stratégiának minősül? Ha igen, akkor sc3k, meg talán az első amikkel játszottam, nagyon szeretem azokat is.
  • bazsi0811
    Igen, jó ez is. :) Igazából az után kezdtem el vele játszani, miután láttam mozikban a Battle Ship-et :D :D. Nem bántam meg, hogy elkezdtem vele játszani. :)
  • a.carkey
    Ja, másik nagy kedvenc:

Fleet Command a JANEtől.

• bazsi0811
    Azt, hogy nem nagyon van méltó folytatása azt úgy érted, hogy a folytatásai rosszak vagy úgy, hogy nincs neki folytatása?
  • bazsi0811
    Igen, igazad van. A legjobbak közt van a Total War sorozat. A kedvencem a Rome, eredetiben van meg, még multizni is szoktam vele :D :) Már nagyon várom a második részét.
  • donatus13
    Amire még nagyon várok egy Railroad Tycoon 4 :D a 3 nagy kedvencem, és sajnos nem nagyon van méltó folytatása.
  • Calver
    Tropico 3-4-re senki sehol?
    szerintem nincs az életbe olyan játék, amire több idők "csesztem" volna el, mint ezekre
  • donatus13
    Ami meglepett ,hogy a Total war játékokat nem nagyon láttam felsorolásban pedig igencsak a legjobbak között vannak.
  • bazsi0811
    Persze, hogy beleférnek itteni témába ;)
  • donatus13
    civilization 5 messze a legjobb lett, én civ 2 óta játszom a szériát de ez a legjobb ha bugokat és az elcseszett multit nem nézzük.
  • bazsi0811
    A C and C játékokat Én is nagyon szeretem, de közülük a Triberium Wars 3 az, ami engem nagyon megfogott. Még ma is multiznék vele szívesen csak már sajnos nem sokan játszanak vele. A harmadik rész miatt nagyon vártam a negyedik részét, de sajnos az a rész nagy csalódás lett számomra. A Civilization 5-el játszottam anno még sokat, de sokan mondták, hogy a 4. és a 3. rész jobbra sikeredett. Lehet majd kipróbálom őket. :)