Csekély az érdeklődés a Windows 8 iránt
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
WinXP. Itt csak behányta bizonyos programok mappáit a start menübe és ott is neked kellett rendezni, hogy ne minden hülyeség legyen ott, esetleg funkció szerint csoportokra bontani. Tehát megdõlt az állításod, miszerint semmilyen más oprendszeren nem kell rendet tenni.
Hozzáteszem, hogy ha összehasonlítjuk XP startmenüjével, akkor metronál sokkal egyszerûbb a nem kívánatos dolgokat eltüntetni. Csak jobb gombbal ráklikkelgetsz a programokra, majd még egy klikk, hogy ne tûzze ki õket.
"A jobbra balra scroll, és a korlátozások mint teljesen feleslegesek egy rendes számítógépen."
Ez most komoly? Ez is egy indok, hogy rossz a rendszer? Nem mindegy, hogy jobbra görgetsz, vagy lefelé?
"Az a gondunk, hogy rosszabb. Ha valami csak egyszerûen más, azzal könnyen megbarátkozok, feltéve hogy segít nekem a munkámban. Ha viszont hátráltat, akkor nyilván nem akarok vele foglalkozni, mert az elõzõ eszköz meg mûködik normálisan."
Tõled is megkérdezném, hogy miben hátráltat téged ez? De ami fontosabb, hogy mennyi idõt szántál arra, hogy megismerd a rendszert?
ui.: Kérlek mondjatok olyan dolgot, amit a régi start menüvel meg lehetett csinálni, de a win8 erre alkalmatlan, avagy csak sokkal bonyolultabb megcsinálni. 😊
Egy baj van csak, hogy annyira segghülyék vagytok az informatkához. Jó tudom kényelme,s csak a seggeteket kell meresztelni a gép elõtt, de könyörgöm.
A Win8 fikázásának képlete: primitívség + divat MS fikázás = Win8 utálat.
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Tévedsz. Az a gondunk, hogy rosszabb. Ha valami csak egyszerûen más, azzal könnyen megbarátkozok, feltéve hogy segít nekem a munkámban. Ha viszont hátráltat, akkor nyilván nem akarok vele foglalkozni, mert az elõzõ eszköz meg mûködik normálisan.
És még egyszer mondom, ha a microsoft nem akarna mindenbõl tabletet faragni, akkor nem lenne semmi gondom a windows 8 -al. De mivel ezt az erõszakos utat választották, feld@atják maguknak az új "innovatíb" rendszerüket...
Elõször is. Nehogy már nekem kelljen rendbe tenni azt, amit semmilyen más operációs rendszeren nem nekem kell, mert be van rendezve menübe. 2012 -ben azt hiszem ez nem egy nagy elvárás.
Másodszor. Az egész cucc akkor is kényelmetlen marad, ha berendezgetem. A jobbra balra scroll, és a korlátozások mint teljesen feleslegesek egy rendes számítógépen. Biztos jó dolog ez akkor amikor éppen egy táblával játszadozol meg ökörködsz - mást nem nagyon lehet vele csinálni legfeljebb 10x több idõ alatt mint egy rendes géppel - de nehogy már ez legyen az opció egy pc -n. A Microsoft ezzel csúnyán mellélõtt.
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Win8 felületectökéletesen kezelhetô egérrel és billel, a start menü ketté van szedve, de logikusan és kényelmesen kezelhetô. Aki nem tudja ezt átlátni, azit akar az élettôl? És akkor ti panaszkodtok hogy butul a társadalom? Ti sem olvastok, nem tanultok csak siránkoztok. Ha már gondolkodni kell, az nem tetszik, mi? Ez olyan hiszti, mint a Vista idejében. Képzett emberek nem voltak képesek használni. Jó nekem a szgép nem munkaeszközöm, szabadidômben is keveset vagyok elôtte, de már jobban ismerem a rendszert, mint itt egyes kockák.
nekik ajánlott egy átállás pl. ubuntu maverickrõl natty-ra vagy újabbra...
http://www.winportal.net
Amit nem értek, hogy szerinted ezt miért ne lehetne metro felületen megcsinálni?
WinGomb, jobb gomb 'All apps' és már ott is van az összes program ABC sorrendben. (Vagy Win Gomb, majd Ctrl+Tab -> ez gyorsabb nyilván) Tehát kb. ugyan annyi idõ eljutni a startmenüben és a metro felületen az összes programhoz.
Tehát win8 esetében is ugyan úgy meg lehet csinálni a dolgokat, az más kérdés, hogy szánni kell rá egy kis idõt és meg kell nézni, hogy mi változott, mit hogyan kell csinálni az új rendszerben.
Így továbbra sem tudom, hogy miért is annyira rossz a start menü eltünése. 😊
Ha van még valami ötleted, akkor szívesen meghallgatom. 😊
A Metro felületet elég sokan fikázzák. Nem értem, miért. Nálam tökéletesen helyettesíti a start menüt, nagyon jól lehet kezelni, berendezni, nagyjából az asztalra nem is pakoltam semmit, mindent a csempékhez tettem be, nekem praktikusnak tûnt, és könnyen kezelhetõnek még asztalin is.
Alkalmazások. Másik piros pont. Az idõjárás alkalmazás egyszerûen tökéletes. Jó ötlet volt. Ami alkalmazok terén picit talán visszavetett, hogy voltak játékok, akik makacsul nem akartak elindulni. Részben ezért is raktam vissza a Windows 7-et (Transformers - Fall of Cybertron, egyik példa...). Office, és egyéb alkalmazások terén egész jó.
A rendes felületre mit mondjak. Tetszik az egész. Nem lesz ez rossz. Picit persze bugyutábbnak hat az egész, de el kellett menni ebbe az irányba is.
Keresni meg metro felületen keresi ezentúl a programot, ennyi.
Bár csatlakozom ahhoz, hogy sokkal kényelmesebb volt a start menüben való keresés.
Ill. a windows 8 megjelenése (a nagyközönségnek) után remélhetõleg a telepítõket ellátják egy "rögzíteni csempének" checkbox-szal és akkor nem lesz ez a probléma sem.
A Start menüt valóban ritkán használják az emberek, de néha kell. Pl amikor egy ritkán szükséges alkalmazást kell indítani aminek nincs kinn az ikonja. A startmenü felépítése logikus. Fejbõl mappaszerkezetbe pakol minden program ott mindent (kivéve-egy két tolakodó pofátlan app). Szóval a startmenü az idõ 99%-ában nem kell, de amikor kell gyorsan kereshetõ a filterezéssel vagy akár lenyitva a programokat. Ezzel szemben ha win8-as gépre telepítesz programot és nincs ráoptimalizállva, akkor gyönyörûen telesz*rja ikonokkal a startscreent. Kb ez olyan,mintha destopon 1 feltelepített program kitenne az asztalra 6-8 ikont. Alapvetõen ezért van értelme a start menünek.
Mert eddig az volt: telepítés-> startmenübõl ami kell kiteszed tálcára, asztalra, a többi meg elvan a startmenüben, nem zavar. Mostmeg a win8-nál: telepítés és után a startscreen takarítása a nemkívánt ikonoktól. Mert a startsceen-metrós csempés marhaság fejbõl úgy veszi, hogy neked a feltelepített appok azok aztán kellenek nap mint nap. Nme szeretem, ha egy os, jobban tudja, hogy mit szeretnék.
\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls
Leállítás: egy ember hányszor állítja le a gépét, hogy ez számítana? Kb. 3 másodpercet vesz igénybe.. ez aligha számít, ezt megspórolod a bekapcsolási idõvel, ha ennyire számít az idõ.
Ettõl függetlenül nem mondanám, hogy nekem bejön a metro, de lehet élni start menü nélkül is. Ki kell tûzni tálcára a leggyakrabban használt programokat és ennyi. Nem hiszem, hogy napi szinten valaki annyi programot használna, hogy ne férne el ott.
ui.: Ami röhejes, hogy ha a metros internet explorerbe böngészek, elindítok egy zenét és átváltok desktop módra, akkor a zene leáll. Ez már aztán multitasking. 😄
A start menüben nem az összes program volt ott defaultból, hanem, amit kitûzködtél, vagy a leggyakrabban használtak.
A start menübõl egy klikk volt a leállítás, itt vagy 3 (kitûztem csempének, így nem, de ez is röhejes, hogy evvel kell szarakodni).
A start menübõl a desktop ie volt indítható (mivel más nem volt) itt meg a metrost fost hozza, szerencsére csak addig, amíg az az alapértelmezett (másikat használok, de néha kell). A start menü nem oldalra görgethetõ volt (PC-n oldalra? lol).
http://goo.gl/gd6Zi5
Ki az az átlag? Mert hogy én egy csomó átlag embertõl kérdeztem, és azt mondták hogy nem jó...
Te agyas... fogd már fel, hogy akik neked ellent mondanak, azok használták, vagy épp használják ezt a vackot. El lett neked magyarázva, hogy a pc nem tablet, a tablet nem pc, ezért nem lehet ugyanolyan módon kényelmesen kezelni õket. Ha van nekem valamire jó megoldásom, és akkor jön valaki aki annál csak egy kicsivel is rosszabbat ajánl, akkor azért miért kellene nekem pénzt fizetnem? Szerinted megéri a szögletes kerekû autó ha van egy aminek normális kerekei vannak? Minek? Miért kellene ilyen megoldás?
Maga a microsoft is kijelentette hogy a metro elsõsorban tabletre van. Akkor most nekik sem hiszed el? Pc -n csak azért erõltetik, mert a szarra rá akarják szoktatni a népet. Aztán valaki vagy nyeli szépen a marketinget, vagy észreveszi hogy ezzel a cuccal nem lehet annyira jól dolgozni, mint az eddigiekkel. Én az utóbbi csoportban tartozom.
Örülök, hogy van itt olyan is, aki érti hogy miért ilyen erõszakosan nyomatják azt a szart. A gond az, hogy nem kell desktop -ra, tök felesleges, semmi értelme, és mégis kötelezõ használni. Én meg azt mondom dugja fel magának táblával együtt az, aki kitalálta.
Ha azok is olyan emberek mint amilyen te vagy, akkor nem is csodálkozom. 😊
Hát ez az. A gép van értem, és nem fordítva. Nehogy már nekem legyen plusz munka, hogy rendesen menjen minden a win8 -on. Kalapálják össze rendesen, aztán majd akkor talán. Az meg hogy tableten mennyire jó vagy mennyire nem, az marhára nem érdekel akkor, ha egy rendes számítógép elõtt ülök.
ui.: Amelyik program ikonja megjelenik magától a metro felületen, az ugyan úgy megjelent a start menüben is. Onnan miért nem volt zavaró kitörölni? Vagy ott nem volt gáz, ha össze volt gányolva az egész menü?
Metro feluletet minden nap csak bekapcsolasnal latom, amig megnyomom a desktop csempet. Tehat 1-2 mp. Ez olyan zavaro lenne masnak?
Komolyan erdekel, hogy mas mire hasznalja a start menut?
Mert en eddig csak arra h vezerlopultot inditsak kb. Amit gyakran hasznalok programot, azt kituzom talcara, vezerlopultot jobb gombbal elerem.
Tehat tenyleg nem tudom, hogy mas mire hasznalja olyan gyakran, hogy zavaro legyen a hianya.
Nem kotekedesbol kerdezem, tenyleg erdekel. 😊
Szerintem nyilvan azert nem lehet kikapcsolni metrot, mert akkor senki nem hasznalna. Az emberek nem szeretik levaltani a mar megszokott rendszert egy uj dologra.
Az meg idovel kiderul mennyire eletkepes otlet. Desktopon nem hasznalom a metro feluletet, mert felesleges nekem, de attol a Win8 egy jo oprendszer. 😊
Desktop vonalon, ha nem is bukast, de lagymatag fogadtatast josolok, kerdes hogy ez mennyire fogja segiteni a winrt tabletek terjedeset. Szerintem ez az igazan kritikus pont, es ezzel Redmondban is tisztaban vannak.
killall imagent
Initial release: October 26, 201
Mindazonaltal hiaba a sok mentegetes meg, hogy ilyen-olyan modon meg lehet oldani, javitani, csinalni, ha az emberek nagyresze terhesnek erzi - es az itteni, plusz a neten fellelheto cikkek alapjan ez a helyzet - akkor ott mar fundamentalis gondok vannak... just sayin'
Mert neked nem tetszik a start menü.
Hát tényleg hanyagoljuk egymást...
Nem létezik persze, szerintem hanyagoljuk egymást. Szerinted ez így tökéletes, szerintem meg egy borzalmas katyvasz az egész. És még nagyon sokak szerint, de biztos mind hülyék vagyunk. A cikk is véletlen szól arról, hogy nincs érdeklõdés, vajon miért?
Tabletre ez egy marha jó rendszer lesz, de nem egérhez és billentyûzethez való.
Start8 pl. néha elfelejtett átváltani magától desktopra, néha el sem indult, bár ez nem most volt, lehet azóta már fejlesztették, nem tudom, mert az asztali gépemen már win7 van, a notebookon meg maradt a metro.
Továbbra sem találom jó megoldásnak, hogy vegyek egy OS-t 25-30k-ért, hogy utána vegyek 3rd party programot, amivel kitakarítható a metro. Annyi újítás nincs benne, hogy megérje, sõt igazából semmi forradalmi. Az új ablakkeretek ocsmányak, a gadgeteket kipucolták (tudom, ezt is a start screen váltaná ki), a lock screen egy PC-n halál felesleges, kikapcsolni nem lehet. A sarkokban elõbukkanó menük idegesítõk (igen, ezeket is kikapcsolja a start8), egyszóval szerintem nem jó, hiába próbálsz meggyõzni.
"Tekerem a kormányt, és kanyarodik az autó" mekkora szar. "
Ez meg komplett baromság. A start screen egy katyvasz, a csoportok nem rendezhetõek, hanem õ próbálja meg kitalálni hány oszlop kerüljön egy csoportba, néha 2, néha 4, mikor mennyi, ezt se értem teljesen.
Arról nem is beszélve, hogy a metros appok segghülyék, a messaging szimplán szar, a mail egész tûrhetõ. Nem értem minek contacts app gyárilag telepítve egy PC-n és miért nem lehet külön csak a mail appot telepíteni, azt például használnám is, de a többi szemét, amit felrak nem kell.
Start8-al milyen bugok fordultak neked elõ? Mint mondtam, App store-bol elérhetõ lesz a megoldás.
Itt aki a levegõbe beszél az te vagy, nekem fel van telepítve a rendszer a notebookomra, igaz nem sokáig, megy vissza a win7, ha nem leszek lusta újrarakni.
Nem minden appnál lehet kivenni. Pl. lehetne egy all apps gomb, kezdõképernyõ ne legyen már egyenlõ a start menüvel. Tényleg ilyen értetlen vagy?
Ismerem a start8-ot, mondom 3rd party program, ez nem beépített megoldás és bugos is, próbáltam.
Milyen mappa? Metron belül pl. lehetne mappa, hogy ne minden egy katyvasz legyen a start screenen. Na mindegy, hagyjuk.
Neked tetszik, tapsikolj hozzá, majd a részesedés eldönti, mennyire lesz igazad.
http://www.stardock.com/products/start8/
Mint mondtam, lehet utána kellene nézni, mielõtt a levegõbe beszélsz.
Uram bocsá, ha bepipálod, hogy hozzon létre ikont a start menübe, akkor mit vársz? hogy nem hoz létre? Komolyan kezdelek hülyének nézni.
Miért, milyen más mappát szeretnél? oO
Jelentem... láttam, próbáltam, teszteltem, használtam... és gyalultam... végleg.
Nem azzal van baj hogy akartak egy tabletes windows -t, hanem hogy a táblákra készült kezelõfelületet akarják ráerõszakolni olyan felhasználókra is, akik nem tabletet használnak, hanem rendes számítógépeket. Arra pedig egy ilyen identitászavaros katyvasz nem igazán jó. A metrós cuccok egyértelmûen teljesen értelmetlenek rendes számítógépen, a startscreen kötelezõvé tétele pedig részben ezen okból frusztráló, és kényelmetlen.
Ez így nem jó. Sokkal jobb lett volna, ha választhatóvá teszik a kezelõ elemeket attól függõen, hogy milyen eszközre kerül a rendszer. Õk viszont az erõszakos terjesztés mellett döntöttek azt remélve, hogy így majd könnyebb lesz sikerre vinni a metro appokat. Csak nehogy visszafele süljön el...