Black Desert Online

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Köszi, mindent értek.
Á, értem! Köszi!
SzirmosSzisza
Igen, de a legkisebb karakterrel nem tudsz játszani és 90 nap után törlik, ha csak nem törölsz egyet vagy nem vásárolsz extra helyet.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Hubazz, mekkora a katyvasz 😊

Nekem az egyik szerón van 7/7 karim, amelyekből egyiket sem szeretném törölni (1 szlotot vettem ugye).
Egy másik szerón meg van 1 karim, ezt sem szeretném kivégezni.
Most akkor ha összevonják a szArvereket, akkor egy helyen meglesz a 8 kari oszt' jó napot?
SzirmosSzisza
Jegesmedve, csak körülményesebb beszerezni. Amúgy kb mindegy, annyira nem adnak sok extrát, esetleg a róka, ha sivatagban járkálsz.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

AnuluWork
Melyik az a pet, ami leginkább megéri? A sólymokat olvastam jónak, meg van pár exkluzív, amelyek pl. a sivatagban adnak bónuszt.

Még egy dolog. Azt vettem észre, hogy betették a motion blurt opciókén a játékba. Ez oké, de hogy lehet kikapcsolni? Faxot kapok amikor mozgás közben beszédülök az elmosódás hatás miatt ...)
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2016.11.13. 21:36:22

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

AnuluWork
Mindegy. Van ugye a mainen (Alustin) 6 sloton a 6 különböző freem. Anno még vettem három slotot a szerveren, hogy megnézzem az összes classt. A mainről azóta kettőt töröltem a merge miatt, ott már csak 7 maradt, de megvan még a három vásároltból két üres hely. Elvileg akkor a két másik EU szerveren lévő kari közül mindkettő ezekre a free slotokra fog felmenni. Ha nem így van, akkor meg kapják be! 😊

(Megj. mi lesz akkor, ha jön az elf class? Megvariálják, merge, lesz annyi, amennyi, de max. 12. Kapunk a max. 12 mellett egy 13. slotot is?) 😄
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2016.11.13. 21:34:38

SzirmosSzisza
Le van írva, alapból szint szerint rendezve lesz az első X az aktív, az inaktív karakterek is megmaradnak, de törölni kell az aktívak közül, ha kellenének (pl másik szerón kivetted value packot a karira)

Összegezve ez alapján: Össz 12 karakterhelyed lehet. A free 6 függetlenül a korábban felhasználtaktól. A fizetős új karakterhelyeket megkapod pluszban. Ha meghaladja a 12-t (ez a max egy szerveren), akkor visszakapod a 12 feletti helyekért fizetett pearlt (vagy loyaltyt esetleg). A szerverenkénti "Free" karakterhelyek nem adódnak össze. Az új szerveren 6 a maximálisan használható ingyen karakterhely. Ha több szerveren kihasználtad a max 6-6 helyet, akkor is csak a "fő" szervernek jelölt 6 helyen generált karaktereket kapod meg. (vagy a legmagasabb szintűek lesznek meg? Ez alapján nem derül ki, de tuti ezt is leírták valahol)
Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2016.11.13. 21:00:21
SzirmosSzisza
Nem buktál semmit, egyszerűen nem használhatod őket, amíg nem törlöd ki a felesleges karaktereket. 90 nap után "bukod" csak, akkor lesznek automatikusan törölve.
Utoljára szerkesztette: SzirmosSzisza, 2016.11.13. 18:41:53

MaskimXul
Érdemes háromszor is, mivel offline is megy a cd-je. Tehát csak óránként átlogolsz kockát dobni 😊
AnuluWork
Nem lesznek lockolva, ugye?

Mondjuk rém szemétségnek érzem, hogy ki akartad próbálni az összes classt, másik EU szerverre csináltál még hatot, erre ha nem vettél slotot, akkor most bukod a másik hatot, sőt úgy bukod, hogy level sorrendben lesznek elérhetőek, és lehet, hogy a 7. a kedvenc karaktered azon a szerveren, ahol a mained van.

Remélem nov. végéig ez még változik. 12 slot, és sanyi. Aki meg vett, ott téríteni a slotok árát.

Nem volt véletlen az a bizonyos új szerződés valamelyik héten ...

SzirmosSzisza
Aha, akkor bejönnek oda, de utána tudod törölni őket. Társasjátékot érdemes pörgetni imho napi 1-szer legalább, loyalty miatt úgyis belépsz 😊

Közbe megtaláltam jó sok 5000 Loyalty <#wow1>
Ha itt tartunk hol tudok slotot venni?
AnuluWork
Akkor, ha van 7 aktív karakterem az Alustinon, és ezen van két szabad helyem (a szerveren), akkor merge után a két üres helyre bejöhet az a két (1-1) karakter a két maradék EU szerverről? Mert ha nem, nem görgetem a társasjátékot tovább azokon, és pl. most a F1 alatt inkább a mainem nyomom horgászással, nem a másikok közül egyet ...

SzirmosSzisza
Ja ezt nem rég változtatták. Maximum 12 slot lehet, alapból van ugye 6, annyival lesz több merge után ahány extra slotot vettél, de 12-nél több nem lehet, ha több lenne visszakapod a pearl/loyaltyt.

AnuluWork
Hányszor ráléptem erre ... 😊

AnuluWork
Na egy kicsit most megzavartak. Beleraktak a server merges leírásba egy ilyet, ami korábban nem volt benne, és a 12 karis számot amit többen maxként írtak 12 freenek a linkednél, picit megkavarták:

"For example:

Player 1:
○ 6 character slots (default) on Server A
○ 6 character slots (default) on Server B
○ Will have a total of 6 character slots on the New World
Player 2:
○ 12 character slots (bought 6 more) on Server B
○ Will have a total of 12 character slots on the New World
Player 3:
○ 8 character slots (bought 2 more) on Server A
○ Will have a total of 12 character slots on the New World and the 2 character slots left will be refunded.
Player 4:
○ 12 character slots (bought 6 more) on Server A
○ Will have a total of 12 character slots on the New World and the 6 character slots left will be refunded.
Player 5:
○ 8 character slots (bought 2 more) on Server A
○ 8 character slots (bought 2 more) on Server B
○ Will have a a total of of 10 character slots on the New World."

Vagyis nem 12 karid lesz, hanem ha volt 6 az egyiken, és a másikon is 6, akkor bukod az összeset ami nem a main szeródnak jelölsz ki? Ha a másik két szerveren volt 1-1 karid, a mainen pedig 6, akkor a másik kettő ugrik? Vagy nem értem ... Sokan le fognak lépni, ha cseszhetik a karaktereiket amibe mondjuk több tucat órát öltek.

Pl. Mi van akkor, ha az egyik szerveren volt 7 karim. Vettem nemrég még mielőtt a szerver mergét bejelentették +2 slotot a mainen, de most üresek, töröltem azokat amiket kreáltam rá, inkább másik szerveren indítottam karaktereket a merge miatt. Merge után, ha 1-1 karim volt a két másik szerveren, akkor erre a két üresre érkezik amim van a másik két szerveren, vagy a másik két szerveren lévőm mintha nem is létezett volna többet?

Most akkor 12 lesz a max, akárhogy is állunk, és azon felül lesz lock, vagy lsd. a player 1 esetét:

"Player 1:
○ 6 character slots (default) on Server B
○ Will have a total of 6 character slots on the New World"

Mert ez durva lenne ...

SzirmosSzisza
Loyaltyt lehet háromszorozni, ha készültél a mergere (meg ha mákod van akkor van 700/1500-as mező a kockás játékban).
Utoljára szerkesztette: SzirmosSzisza, 2016.11.13. 15:20:58

SzirmosSzisza
1200 körül van, ha jól rémlik. Én most vagyok 800 körül (4 loyaltys cucc + 25 strenght + 2 cobelnius kő), erre számolj rá még 100-at value pack miatt, meg amit lehet venni pearlért.

1000+. A nagyobb fizetős pakkok limitáltak 1-1 darabra, de talán az alap 50lt nem egy darabos. Emellett járékban is összeszedhető kis teherbírás és loyalty is költhető rá. Lényegében a pénzes lehet korlátos, de a loyalty csak "időben" korlátos (mert napi belépésre megy a reward amivel fizetsz a +50-50LT -ért). Persze ha pontatlan lennék, akkor kérlek javítsatok ki! 😊
Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2016.11.13. 15:19:16
AnuluWork
A max. weight limit mennyi? Azt tudom, hogy az inv. 192, de a súly mennyi? Többféle leírást is olvastam, 200+680tól a 790en át, a 880ig. Mennyi valójában? Gondolom van olyan, akinek jó ideje maxon van!

AnuluWork
Köszi a válaszaitokat.

SzirmosSzisza
2 crites kavics van kesztyűben + serendia special ha grindelek és megvan az 5, 3 casting speedet ad a Kzarka, szóval csak 1 kavics kell a sisakba. Ninjánál nagyobb szopás volt az attack speed, mert ha jól rémlik az is a kesztyűbe ment, ott már nem nagyon emlékszem hogy oldottam meg, de sztem a fegyóba raktam.
Utoljára szerkesztette: SzirmosSzisza, 2016.11.13. 13:28:04

Ha sok "kattintás" van egy időben, vagy értékes a cucc, akkor "sorsol". Az elővételi próbálkozás is "egy időben kattnak" minősül ilyenkor. Ilyenkor tehát szépen elkezdi sorban sorsolni a szerencsétlen próbálkozókat. Ha valaki nyer, akkor az item elkelt. Ha nem, akkor sorsol a következő licitálónál. Ha senki se nyer adott időn belül, akkor újra aktív lesz és aki a leggyorsabban adja meg az árat éskódot az viszi el az itemet. A pontos mechanizmust nem ismerem ha elővételes az item. Azt hiszem a túllicit picit több esélyt ad, de erről nincs pontos infóm. Emellett van talán valami craftolt vagy valós pénzes kosztüm is, ami ilyen licit-sorsolás esetén ad egy kis extra esélyt. Ha nem "egyedi" az item (pl tri kzarka kard ami viszonylag ritkán kerül be a marketplace-re), akkor az elővétes licit csak a legelőször megjelenő itemre vonatkozik. Ha bekerül egy időben 20 azonos fegyver, akkor a 2-20. "kézi" licittel vagy azonnali vétellel megy el. Legalábbis a grunil vértekkel ügyeskedésnél nekem ez jött le.

anuluWork: Kzarka, vagy liverto ad pár statot. Emellé crit, vagy AS mehet kesztyűbe és casting speed sisakba ha kell.
Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2016.11.13. 13:21:16
AnuluWork
+5 attack/castinget miből rakod össze általában? Kristály vagy ruha, esetleg kiegészítők?

SzirmosSzisza
Én mindig +5 luckkal tolom, már megszokásból. 3-at össze lehet szedni title-ökből (150-nél adja affem), 1-et ad az alsónemű, 1 kristályt kell max feláldozni, ha nincs luckos peted. Az terület változó, nekem +10-en van Sausan de nem nagyon vettem észre jobb dropot, aztán lehet ha esne valami ritka cucc akkor jobb lenne, tudja a fene.

Én általában arra megyek amúgy, hogy 5 crit meglegyen, illetve +5 attacks/casting speed, karaktertől függően, illetve +4 movement speedet se nagy cucc összehozni.

AnuluWork
Pl. egy 2 slotos páncélnál, 2 slotos fegyvernél és 2 slotos másodlagosnál ti hogyan pakolnátok be kristályokat?

Mennyire fontos pl. a +5 luck? Azt figyeltem meg, hogy ha nem területre hatóval ölök, akkor ha meghagyom a célpontot pont úgy, hogy pont nem hal meg, majd másra váltok, akkor nagy valószínűséggel amikor leölöm később, akkor valami értelmeset dob.

Van értelme pl. egy grind területen beletolni minél több energyt a területbe, és +5 luck mellett gyilkolászni, vagy tök random az egész, és szépen csak bemeséljük magunknak, hogy szép kis cuccok esnek? 😊

SzirmosSzisza
Ha van bal felül egy B betű az azt jelenti, hogy bidding phase, ilyenkor rányomsz, beírod a captchát és ha szerencséd van akkor egyből a tied, ha 1 percig senkinek sincs szerencséje, akkor eltűnik a B betű és simán meg tudod venni (a másik 100-1000 próbálkozóval vetekedve 😊

#3165: ha nem szerepel ott a listában akkor nincs rajta maximum, meg picit OP is lenne, ha 1 kristállyal ki lehetne maxolni.

AnuluWork
Magyarul: érdemes-e 2x +5ös evasionos kristályt betenni mondjuk egy slotba, vagy +5 a max itt is, mint a criticalnál?

AnuluWork
Ha van egy stat egy kristálynál, pl.:

Evasion +5

... akkor ott is +5 a max, akárhány kristályt is használok, vagy összeadódik, nincs max. mint pl. az ultimata grunil armornál a resistance +2 minden páncéldarabra?

De akkor is ez van, ha mondjuk másodikra vagy harmadikra sikerül megvennem. És nem csak a pearl itemeknél van ilyen.
AnuluWork
Pearl item ha megjelenik, nem egy ember próbálja megvenni. Szerintem. ugyanaz van, mint amikor pár darabra többen licitálnak és valaki megveszi: ha egy időben volt a kattintás, akkor mindenkinek fail. Pearl item esetében ilyenkor még jön a nevető harmadik Wang Wei esete is, aki a két mókus előtt azonnal megszerzi, miközben ti virtuálisan összeverekedtek miatta. 😊

Sajnos, arra elővételt se lehet rakni. Legalábbis nekem nem működött. 😞

Srácok. Segítsetek kérlek, mert kitépem a maradék hajamat is 😄

A következő a helyzet.
Mondjuk valami pearl item bekerül az aukciós házba. Megjelenik a listában, rányomok a vásárlásra, beírom azt a szar kódot éssss.... elszürkül a felirat meg ha jól emlékszem közli velem nemes egyszerűséggel, hogy failed. Majd kis idő (fél perc talán) elteltével megint fehér lesz a gombon a Purchase felirat.
Ez mitől van?
Kell valamennyit várni azután, hogy feltűnik a listában vagy mi? Mert ez akkor is így működik ha senki nem vette meg a cuccot.
Mintha "túl korán" nyomnék a Purchase-re.
Tetszetos kepek 😄

Veni, Vidi, Vici

AnuluWork
Erről jut eszembe:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Clingonné kampányol

Don Clingonné

Karácsony

Karácsony Gery

Orosz utak

Szellő

Itt a tavasz

AnuluWork
Műmell jöhet korlátlanul, nose, mouth, chin nem. Tömény fasizmus. 😊

Par kep az evszak eventbol 😊
Képek
Utoljára szerkesztette: Zarache87, 2016.11.12. 20:59:39

Veni, Vidi, Vici

SzirmosSzisza
Gondolom kislányoknak nem akartak berakni ilyet, ha csak a stat miatt kéne akkor Head & Ear résznél vannak.

AnuluWork
A Maehwanak és a Tamernek miért nincs nose, mouth, chin kiegészítője, ha minden más női karinak van?

AnuluWork

AnuluWork
Hú baz!

Szép csendesen horgászgatok, dumálok a haverokkal, kimegyek egy sörért, és amikor visszaérek, puff
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
, egyszerre minden hófödte és fehér lett. 😊

SzirmosSzisza
Érdemes mással cserélni, ad ládikót amiben jó cuccok vannak.

AnuluWork
A "gift letter of repayment" az jó valamire? Van belőle pár és csak az inventoryt foglalja.

AnuluWork
Pontosítok, pl. emberek alatt az npc (mondjuk) cron castle és egyéb szarokat értettem. Csak PvEre gondolva.

SzirmosSzisza
Nem, csak mobok ellen.
Utoljára szerkesztette: SzirmosSzisza, 2016.11.10. 22:44:25

AnuluWork
Ha azt írja egy addon skillre a leírás, hogy +30 attack against monsters, akkor az mindenkire értendő (bizbaszok, emberek, kecskék, stb)?

SzirmosSzisza
10 dolcsi a játék, illetve 10 dolcsiért tudod ajándékozni, amiért kapsz 1000 pearlt/petet 😊