Black Desert Online

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

AnuluWork
Ennek mi értelme van akkor? Nem normális ez így.

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

SzirmosSzisza
Ékszer? Ha nem sikerül akkor pápá. Itt pl összetörnek pár milliárdot 😊

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

AnuluWork
Kiegészítőket még nem próbáltam. Azok veszítenek egyáltalán a 100%ból, ha upgradelem őket? Vagy csak az anyag, amit beleölt az ember?

SzirmosSzisza
Darabja 1 millió, ha venni akarsz. Olcsó ékszerekhez tökéletes, de 81 millával már pl DUO Whale-re is lehet próbálkozni.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

AnuluWork
Hogy jött ki a 81 milla?

SzirmosSzisza
81 milla 😊

#3786: csinálj TRI Blue/Red Coral fülest belőle, TRI-re próbáláshoz csak 15 kell és egész jó AP/accuracyt adnak.
Utoljára szerkesztette: SzirmosSzisza, 2016.12.26. 12:38:52

Duo-rol Tri re mekkora FS el próbáljak rá minimum? És ha dobok be Crone Stonet akkor mennyi esélye van hogy visszatörik Pri re?
Hát.. talán az, hogy szeretnék már valami értelmesebb cuccot pörgetni 😄 81 db.. számold ki hány pörgettyű vagy láda 😄 😄
Oda van irva, hogy hanyas encsitol engedi hasznalni
Maxtreme
Tényleg ha már szóba került, hogy lehet használni? Mert ha jól láttam a fegyverfejlesztésnél lehet csökkenteni annak az esélyét hogy ne károsodjon az adott aprítóeszköz, csak épp nálam ki van szürkítve (a cron Stone) és nem engedi az opciót bejelölni.

AnuluWork
Az 8,1 milla. 😊 Mi is a baj a cron stone-nal?

81 db qrva Cron Stone.om van és egy darabot sem vettem. Hogy ..ssza meg, aki kitalálta.
<#eljen>
Igen, a szerverek neha baszakodnak, ez teny, irtam is. De az optimalizaciora irtam, h az rendben van. Amugy rosszul fogalmaztam, amikor azt irtam, h 1-1 playernel semmi gond, mivel az a helytallo, ha azt irom, hogy tobbsegnel semmi gond. Elnezest a fogalmazasert ott a pont nem tudok irni !😊
AnuluWork
A szerverlag tuti jelen van. Főleg az összevonás óta érzem, tök mindegy milyen csatornán vagyok, bár végigmászkáltam a legelsőtől kezdve a csatornákat, és valencia 3at lőttem be, ott eddig még a harc közbeni, "ütöm, de nem sérül, mert már nem is érzékel a játék" lagokkal sem találkoztam. Annyi mindentől lehet lassú egy játék, de szerintem itt rendben van az optimalizáció, a sebesség miatti probléma pedig az összevonás óta van. Olyan, mintha ráálltak volna az eventekre, és a tech dolgokat, ami nem mindenkit érint, most inkább hanyagolnák.

" ha 1-1 playernel semmi gond, akkor valuszinusitheto, hogy mashol kell keresni a gondot, mert a rendszer jol mukodik"

Nem kötözködni akarok meg ne haragudj, de ez méretes baromság.

Egyébként sem ilyen egyszerű. Én amikor elkezdtem játszani midnen frankó volt.
Aztán elkezdett baszakodni és NEM CSAK NÁLAM azzal, hogy ha alt+tab volt vagy letettem az óra mellé, akkor hosszabb-rövidebb idő után jött a fekete képernyő. Nyugodtan meg lehet nézni, hogy sok emberrel csinálta. Majd most, mikor a routert basztatták érdekes módon ez megszűnt és visszaállt a rend. Nyugodtan alt+tabozhatok, nem lép ki.

Mindamellett maga a játék alapvetően jól van optimalizálva. Az, hogy a karácsonyi bizbaszoktól és a hóeséstől lagzik.. érthető.
Az optimalizaciorol annyit, hogy a grafikai megjelenitest ha alapul vesszuk, akkor kb az egyik legjobban optimalizalt game a piacon. Nezzuk csak azt, hogy egy atlagos unreal 3as engines game tud HASONLO fpst produkalni, de pl b&s vagy tera, vagy mittomen mik az en gepemen, a sokkal szarabb es elavultabb grafikajukkal ugyan jobb fpst mutatnak alapbol, de tomegben kb ugyanaz, de a grafika kozt hatalmas a kulonbseg, tehat...graf vs gepigeny teren ott van a kicsike. Illetve ami volt is emlitve, hogy a szervereknel is voltak buzeralasok amiota 1 nagy szero van, es azok is okozhatnak fps droppokat meg crasht, de nalam pl meg sosem volt, csak hallomasbol tudom. En ev elejen kezdtem el jatszani vele, akkor meg nagyon sok volt a szerveroldali baszodas, azt 1-2 honap altt rendbetettek, azota nalam nem volt problema, tehat ha 1-1 playernel semmi gond, akkor valuszinusitheto, hogy mashol kell keresni a gondot, mert a rendszer jol mukodik
Maxtreme
Igen elképzelhető hogy a szerverlag okozza ott az fps dropokat. (vagy csak a motornak sok kicsit a megjelenítendő objektumok száma, bár azért az gáz lenne)
Utoljára szerkesztette: Maxtreme, 2016.12.25. 20:09:20

AnuluWork
Ugyan I7 procim van, de 4 éves, a videókártyám is több, mint egy éves. Csak éjjel kapcsolom ki a gépet, hogy a gyerekeim tengerimalaca tudjon aludni, és eddig nem dobott le 1x sem. 😊

AnuluWork
A grafikához annyit mondanék, hogy a városi probléma a sok látható és nem látható ember miatt van, kb. mindenkinél, és szerintem köze nincs milyen gépen nyomja az ember.

Azt vettem észre, hogy a havas event óta, rá kell nyomnom a pearlre, és vissza, vagy más menübe, hogy ne legyen semmilyen szaggatás. Ez tehát valamilyen ótvar baromság miatt van így, ami bekavar, mert különben semmi bajom az optimalizációval.

Az új NVidia driver itt nálam szarabbul teljesít, de ettől még lehet jó másnál.

Maxtreme
Azért ennyire (szerintem) nem szörnyű a helyzet. Nekem sincs csúcs gépem, de mondom a városoktól eltekintve (ahova egyébként amúgy sem kell a 200 fps) nincs vele bajom abszolút.
Nem problémásabb ez mint a mostanság megjelenő AAA kategóriás játékok nagy része..

Hasonló vélemények akadnak bőven a fórumot olvasva a hivatalos oldalon. Az a gond ami nálam előjött első nekifutásra is ha megnézi valaki már 3 db különböző topikon kezdtek írni róla a játékosok... Mind ua. írja megközelítőleg. Az event előtt nem volt gond utána 5 percig sem tudnak játszani mert lefagy a gépük. Van olyan akinek i7 proci mellett is ez a probléma jelentkezik! Az, hogy sok játékos nem tapasztal ilyesmit még nem jelenti azt, hogy másnak szar gépe van és azért nem megy. Az ismerősöm hasonló kaliberű géppel ugyanakkor kezdett játszani mint én és nála továbbra sincs probléma. Persze a hardverek mások, neki amd konfig van nekem intel. Persze ez sem azt jelenti, hogy csak az inteleseknél van gond.... Nem tudom, nem is az én dolgom kideríteni.. Abban is biztos vagyok, hogy ha kikerül az event és nem találnak ki valami hasonló baromságot megint jó lesz. Az meg egészen nevetséges, hogy egy repülő mount miatt (Mikulás a szánkóval), vagy azért, hogy 5000 ember AFK zik a parton horgászbottal a kezében kell venni egy fél millás gépet.... Egyetértek a hsz.el szar optimalizálás és még szarabb munka amivel megpróbálnak mindenkit rávenni arra, hogy fizessen...
CalebJoe
Szarul van optimalizálva ennyi, néztem sok grafikai teszt videót finoman szólva is szarul megy a mai gépeken főleg aki max grafikán vagy magasabb felbontásban akar játszani, az egyik videóban 1080 GTX-el ultrán 1440p-ben olyan 40-50fps között mozog úgy hogy kint harcol, képzelem milyen lehet egy town-ban a frame.
Ettől még természetesen játszható, de akkor is gáz hogy ilyen drága hardware mellett sem elég smooth a game, főleg egy ilyen gyors hack-n-slash stílusú játéknál aminél meg fontos a stabil frame.

Utoljára szerkesztette: CalebJoe, 2016.12.25. 18:43:30
Maxtreme
Igen köszi, az event-ös cuccosról van szó! 😊

Gépigény:
Nálam i5 2500k@4ghz, 8gb ddr3, és gtx 970 társaságában városokban ha sokan vannak, elég durván be tud szaggatni de máshol nincs vele baj. tartja az 55-60 fps-t. (max, fhd)
Sztem a cpu kevés neki.

Utoljára szerkesztette: Maxtreme, 2016.12.25. 17:21:18

SzirmosSzisza
Nekem 750 TI-vel tökéletesen megy, ami azért nem egy hájend kártya, DC van néha, de fagyás nem nagyon, bár az is igaz, hogy városban vagy afk horgászok vagy a házamban vagyok főzni/processinggelni, grindelés közben meg csak a mobok vannak 😊

újrapakoltam, teszteltem, ismét lefagyott. A gépem konfigja tény , hogy nem "überfasza" , nem telik 100 ezres videókarira se 150 ezres i5 vagy i7 re, legújabb generációs aktuális procira. Pont ezért voltam fenn pár napig ingyen és teszteltük... Nem gondoltam volna, hogy 1 hónap múlva annyit "fejlesztenek", annyit "fejlődik", hogy pár percig se lehet szórakozni vele. Nem gond, örülök, hogy ti lépést tudtok tartani ezzel a fejlődéssel... Nagyon sok játékosnak ez nem fejlődés, úgy látom a fórumokon máshol nem így vélekednek.. Volt driver frissítés, mindig megnézem az ilyen dolgokat, átnéztem már számtalanszor a játékhoz írt minimális előírt konfig határokat. Ezek szerint lett eldöntve a próba és a vétel is. A grafika optimálisan van belőve, a lehető legalacsonyabbra állítottam a képfelbontást, mindent levettem a legalacsonyabbra, már már nem unreal engine minőségű hanem egyenesen fos amihez szerintem és még sok ismerős szerint is aki látta, nem vas kell hanem elég lenne egy p1... A gépem nem egy régi darab, ebben is többmagos proci van és a videókari procija is 1Ghz feletti, ramja 1 giga, a gépben 8 giga ram van a játék külön ssd meghajtón szóval nem értem de már nem is érdekel.. A boszantó az egészben az, hogy 2 héttel ezelőtt vagy 3 még közepes minőségű felbontásban is szépen elvoltunk órákig, a kari 55 szintig lett húzva , semmi fagyás nem volt soha... Most meg 10 perc után vagy 5 lefagy az egész gép. Tök mindegy városban, városon kívül afk alatt vagy éppen farmoláskor. Azt viszont észrevettük többen, hogy a megjelenő, égbolton szaggatással villogó bizbasznak köze van az egészhez mert amikor nincsen akkor nincs géplefagyás se....
SzirmosSzisza
"Sajnos" a játék folyamatosan fejlődik, lehet 1 hónapja még elég volt a géped, most már úgy néz ki nem. Állítólag lesz majd optimalizálás, de nem számítanék rá.

Esetleg meg annyit probalj meg, ha optimalisan van beallitva a grafika, akkor frissitsd a vga drivert, de a hiba mindenkepp nalad van, tehat van ra megoldas
Mar ezer bocsi, de a hiba nalad-nalatok van. Nem mondom, nalam is amikor beerek egy faluba ahol esik a ho, kicsit belaggolok par secre(minden grafikai beallitas maxon van), de a tobbi ami nalad is van, az a geped konfigja, lejebb kell venned a grafikat, valamit valamiert. Lehet, hogy egy unreal 3as enginnek uberfasza lenne a geped, de itt azert merfoldekkel szebb a grafika es ehhez vas kell, mert ha nem kellene, akkor az kb olyan, mintha egy forma 1es auto 2l gazolajat fogyasztana 100-on....Ilyen esetekben nem a jatekot kell szidni, mert ez mindenkinel egyeni...
Már nagyon várom, hogy kivegyék ezt az egész eventet!

http://forum.blackdesertonline.com/index.php?/topic/125016-snow-and-santa-crashesfreezenot-responding/#comment-1734491

5-10 perc és kész lefagy a gépem. Azelőtt semmi gond nem volt vele azért is fizettük ki. Ki lett próbálva, a gép megfelelő volt , nem volt egy fagyás vagy lagg semmi... Összevonták a szerókat, berakták az eventet, havazás minden felborult. Lassan nem tudok belépni se. Lehet az lesz a vége, hogy törlöm a fenébe és nézek másik szórakozás után.

Ma uninstal az egész , újrapakolom és ha ismét 5-10 perc után lefagy lexxxxxm, lépek máshova ahol nincs ennyi buzulás.

Ez az event is egy nagy rakás kaki. Mennyibe telt volna mindenkinek küldeni egy csomagot amiben ott lett volna egy karácsonyfa vagy a sok bizbasz közül valami és kész. Mi a szarnak kell naphosszat fenn buziulni egy buzi rakétának és összevissza dobálni a baromságokat? Az ötlet talán még jó is de a megvalósítása borzalom....
Utoljára szerkesztette: huntamas, 2016.12.25. 13:20:10
AnuluWork
Borzasztóan csúnya a havas táj textúrázása. És iszonyat gépigényes mondjuk egy Heidelben, ahol mindenki horgászik. 😊 Alig várom, hogy kivegyék! Mondjuk fél óra hó, fél óra nemHOW szokott lenni, ha bemész egy városba, és környékén, tehát ki lehet bírni, de azért néha sok, és bedilizik az ember, és elkezd kaszabolni városon kívül mindent, és mindene tiszta vér lesz ...

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2016.12.25. 12:47:17

AnuluWork
Az elsőhoz kell egy a sharpból és 2 black stone weapon, heating és kapsz egy (?) Concentrated Magical Black Stone Weapont, ami a +15 feletti fegyver enhancehoz. (Ha jól mondom!?) Ennek van armor verziója.

Ha az ancient relic crystal shardra gondolsz, az pedig egy 7 napos scrollt ad.

Ha a mostani eventhez tartozó Ancient Pearlre, akkor pedig a napi alachemyből tudsz belőle jobbnál jobb cuccokat kiszedni.
Guide

Köszönöm szépen!

Még egy kérdés, minden beállítás HIGH-on, minden felhúzva maxra, de még is ahol havas a táj olyan a játék mintha ultra lowon lenne, borzasztóan csúnya. Más is tapasztalt ilyet?

SzirmosSzisza
Nem nagyon árulnak piacon még ilyet.

#3763: ha meghalt elmész a legközelebbi istállóba és megnézed hova került, ha még él akkor kiállsz a partra és odafütyülöd (bal klikk az ikonjára bal felül).

Mi van akkor ha a lovam belesett a vízbe és nem tudom sehogy sem kiszedni és semmit nem tudok vele kezdeni.. más lovat meg nem enged előszedni. Segítségeteket előre is köszönöm!

AnuluWork
Ez csak a fegyóra ment el?

Nem lett volna egyszerűbb megvenni? Csak a kiadott anyagmennyiség + javítási összeg vs piaci ár sablonban gondolkodom és kérdezek?

Maxtreme
Srácok ez a sharp black crystal shard nevű cuccos mire használható pontosan? 😊 (elég drága a piacon, szal sejtem hogy valami jó anyag lehet 😊 )

szerk: Illetve az ancient pearl-re sem sikerült rájönnöm hogy mi is valójában.
Utoljára szerkesztette: Maxtreme, 2016.12.25. 10:47:53

AnuluWork
De teljesen mások a kódok az első 10nél, mint a másik háromnál. 😞

SzirmosSzisza
Az szerintem aggrozza a mobokat is (ha az amire gondolok).

#3758: régi rendszerből ott maradt

AnuluWork
Mi a különbség azon guest passok között, ami a:

Guest Pass (7 days) sorban van a main accountnál, amit vásárláskor kaptál a bundleval, ill. ami a "Refer-A-Friend"-re kattintva jön elő?

AnuluWork
Boldog karácsonyt kívánok én is mindenkinek!

Ahham... hülye vagyok. Nem is rossz az..
Srácok.
Csak szerintem tök használhatatlan a wizard Flame knot szkillje?
Boldog Karácsonyt mindenkinek!
Tudnak.
Kettő van de egyszerre csak az egyik lehet aktív.
AnuluWork
Ja, hogy az a gigafarkas, vagy mi, az summon? Mondjuk jól is nézne ki a tamer pet nélkül. 😊 Tudnak is valamit, vagy csak ott van velük?

SzirmosSzisza
Van a tamernek is, de neki már régóta meg másmilyen.

AnuluWork
Csak nekik vannak?

SzirmosSzisza
Keress rá a youtube-on, hogy witch/wizard awakening.

AnuluWork
Ööő, summonjai?