Black Desert Online

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SzirmosSzisza
Többit bele lehet előbb pakolni, de a designokhoz minimum 13-14 nap kell.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

AnuluWork
Az Epheria Sailboatról azt írta a guide a magyar oldalon, hogy 20 nap.

Akkor ez?
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Esetleg más nyelvű szerver?

Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2017.01.30. 21:23:02

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

SzirmosSzisza
Eléggé RNG.

#4344: őő, nyugodtan, azt előtte mérlegeld, hogy zavar-e, hogy 90-en vannak a klánban (illetve összesen a 2-ben együtt 180-an kb 😄)

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

böröczk
Teljesen jó, jelentkezek, hivatkozhatok rád? 😄

Kumiho #2179

AnuluWork
Ja hogy bármilyen gatheringért! Köszi.

Mondjuk én fát vágtam sokat a hajó miatt főleg, a fir-eket Velia környékén, és nem dobott semmit. Gondolom nyúzni kellett volna, bár nézve a raktárat szedtem vért ogreból, trollból, szedtem húst, szedtem sok vizet tengerből, folyóból, szedtem virágokat, stb, de nem dobott semmit. Lehet, hogy a hely sem volt jó, pedig 10es nodeon is próbáltam. 😞

SzirmosSzisza
http://desertsheeps.com/ van PvP meg PvE részleg, a PvE-be lehet teljesen kezdőként is menni, a Facebook/Teamspeak miatt lehet picit "szigorúnak" tűnik, de nem az. Mirayse innen szokta még hirdetni a Sons Of Anarchy-t, ott kevesebben vannak az az előnye.

SzirmosSzisza
Az csak figyelmeztet. Az nyer aki a legtöbbet rakott, de van benne RNG és lehet átcsúszik.

böröczk
Arról néztem videót, hogy guildben sokkal több értelme játszana, meg növeli a "funfaktort".
Nálatok nyomikat vesznek fel? Kezdőket, na 😄
Még szerverömlesztés előtt csatlakoztam egy magyar guildhez, aztán pont szüneteltettem kicsit a játékot, de már bánom..

Kumiho #2179

És ha pre ordereltem valamire alul felugrik a kis ablak hogy felraktak egyet nekem elég csak a confirmra nyomni és a többi RNG? Vagy azis számít hogy mennyit raktam lóvét pre orderbe arra a tárgyra?
SzirmosSzisza
http://forum.blackdesertonline.com/index.php?/topic/127789-patch-notes-january-18th/ (elején)

Azok a fák csak úgy vannak, elvileg nagyobb eséllyel dobnak Tree Spirit övet de tényleg nehéz őket ölni.

AnuluWork
Még két kérdés:
- az Oze's music box ez a szokásos add el, sokat ér, vagy valamire használni is lehet?
-North Kaia Mountaintopon a mutáns fák mitől sebeznek ekkorát? Csak partyval lehet megölni őket, vagy mi kell hozzájuk?
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2017.01.30. 20:30:07

AnuluWork
Tanning Knife kell hozzá, ugye?

Ennek az eventnek a leírását nem találom. Van róla infó?

SzirmosSzisza
Csak 1 dologra lehet igen.

Mitől lehet az hogy csak is 1 dologra enged pre orderelni? Vagy ez egy limit hogy 1 és kész?
SzirmosSzisza
Guildbe érdemes menni, mert sokat segítenek (illetve TS/egyéb voice chaten könnyebb is).

Attól függ milyen a scroll, ha sima akkor le lehet nyomni, ha awakened akkor azt partyban érdemes. Channel chatet figyeld ott szoktak hirdetni.

böröczk
Nem játszom csávóval, hova gondolsz 😄
Amúgy sajnálom, hogy a Maehwa mint a Musa női megfelelője, nem sikerült hasonlóra...
Nekem most pl esett summon scroll, viszont baromira gyenge vagyok, ilyenkor mi van?
Odamegyek a summon helyszínére, és partit toborzok? 😄
Nem igazán vágom ezeket a bossöléseket, hogyan működnek, nem vagyok guild tagja se..

Kumiho #2179

SzirmosSzisza
Gathering. Megölöd a malacot/birkát/akármit, leszedet bőrét és ilyenkor kis eséllyel jöhet hard/sharp. Igazából event miatt marha nehéz most eszközt venni hozzá, de pl a malac ölés amúgy is eléggé jól adja a pénzt (meg a vérszívás is, ahhoz processing se kell).

AnuluWork
Anno leírtam a classokról a saját véleményem. (A ranger kapcsán nagyon ugyanezt éreztem amit te.)

4217

amelynél javítottam ezt a részt:
4217
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2017.01.30. 18:07:15

AnuluWork
Mi ez a nyúzás? Mesélj már erről! Nem látok ilyen eventet.

Az AIMból tizen X milla?

SzirmosSzisza
Awakening Musa kb legjobb PvE-re, mert marha gyors és van komoly AoE-je is. Boss gear meg minden classnak ugyanannyira fontos, TALÁN a Witch/Wiznek nem kell annyira Bheg, mert az awakening skilljei sok accuracyt adnak, de Hebe a 200 HP-val és Muskan az evasionnel mindenkinek ugyanúgy kell. Igazából érdemes 56-ig elvinni a karaktereket, mert awa után úgyis azt fogod használni, nem a régi skilleket.

Lehet azert, csak hat kaja meg elixir legyen nalad. De ruhat erdemes megvenni, mar csak a fun miatt is😊
böröczk
Melyik a legkevesbe boss gear fuggo klassz?
Teljesen megbolondultam, mar a 4.karit huzom 50 fole, nem tudok donteni 😄
Most azt talaltam ki, hogy grindelek witchcsel a musamnak cuccokra valot.
Annyira bejon az a kalssz, de olvastam, hogy nem a legjobb tomegpusztito fegyver, foleg pve, es eleg bugyuta lett az awakeningje 😞 errol valaki tapasztalatbol?
Rangerem volt, de kiarusitottam a fegyvereit, dogunalom, es rajottem, hogy a megjelenese se jon be, se a kosztumjei, pedig kb minden jatekban ijasz vagy rugo karit inditok.
Sorc bejon stilusra, de nekem tul "melee".
Ehhez van a legtobb regi ahban vasarolt kosztumom is.
Segitsetek 😞

Kumiho #2179

MaskimXul
Valóban nagyon hangulatos a víz alatti világ. Ezért is bosszantó, hogy 1-2 percenként erőszakkal kirángat belőle a játék, mert elfogyott a levegőd. Pedig az egyik questből még egy búvársisakot is kapsz, ami sajnos dekoráción kívül semmire sem jó.

Lehet. +5 movement speed, meg minden létező breath buff kell hozzá. Kaja is hasznos.
Ha meg kifogysz a levegőből akkor lépj ki a karakter választó képernyőre meg vissza, és mehet tovább a búvárkodás 😊
Utoljára szerkesztette: MaskimXul, 2017.01.30. 13:34:11
SzirmosSzisza
P2W ruha nélkül mennyire lehet gatheringelni? (kavics/elixir gondolom muszáj)

Hat halljatok, nem tudom ki mennyit buvarkodott, vagy nezte a tengeralatti reszeket, de azert elegge komoly...Tegnap questeltunk kicsit, aztan eleg sokat uszkaltunk a viz alatt, es elkepeszto, mennyire realisztikusan, feelingesen csinaltak meg a vizalatti reszt. Remelem, a kesobbiekben sok tartalommal es lehetoseggel feltoltik majd ezt a vilagot, mert baromira bejovos. Teny, hogy a halruha kell, hogy elvezetes legyen az uszas, de hat kis manit meg is erdemelnek a fejlesztok ezert az elmenyert😊 Szemely szerint abban bizom, hogy viz alatt hasznalhato fegyok-skillek is lesznek majd, mert van benne lehetoseg.
Maxtreme
Én a bányába (abadoned iron mine) szoktam farmolni, 1-2 óra alatt akár tizen x milla is összejöhet. (főleg GQ-nál)
Illetve az event miatt a mansha forest-nél nyúzom a disznókat, volt olyan nap hogy 10-15 db 3.6 millás kristály esett.
Illetve jó pár 1.6 millás.
Utoljára szerkesztette: Maxtreme, 2017.01.30. 09:09:20

AttilaBp13ker
Sziasztok!

Időközben rájöttem mi lehetett a Gondom. nem a szettemmel volt a baj csak ahova leküld néha a föld alá küldizni Azt nem néztem hogy Csapatos Küldetés volt <#circling> Így már értem a nehézségét, a küldetések leírásában akadtam véletlenül nemrég rá hogy legalább 3 fő menjen oda Questelni egy partyban mert úgy lesz jó! Csodálkoztam is hogy mi a franc van, nálam nagyobbakkal is elbántam Pirosas Szinűeket vígan Lilákat már kicsit nehezebben de 5-6 skillel leszedtem mindenfele, ezeknek meg komoly egy életük és némelyiknek nagyon komoly defje is volt... 105 AP /143 DP és úgy hogy komplett termeket ürítettem le kb 25-30 másodperc alatt De sokszor nem láttam és a "Helyi Góré" is beszállt a buliba így mikor 12 dög (persze hogy jól ne érrezzem magam warriorként körbeáltak a wizik és adták az érzést mindig terelni kellett őket) plusz a főnök is rámjött néha csak lestem hogy lvl 51-esként 1430-es HP.-val alig 15 max 20 másodperc alatt lekapták az egész HP-mat. de aztán Stratégiaváltás után már csak a pofátlan kisgórék jelenlettek gondot. Jelenleg is idelent tombolok Drop is akad egész jó majd 2 óra alatt 26 BS Armor 17 Weapon + kishijján 5 milliot érő Cuccok amik AH-ba mentek Képen A helyszin Középen amit épp kinéztem magamnak az a helyi Góré! 😄
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Ha valakinek ilyen kis szintre van még valami jó ötlete, vagy farmhelye nyugodtan írja meg 51-től még kell szerintem 2-3 nap mire ébredezik ez a karim is 😄
Így mostmár ismét lehet élvezni a játékot ezzel a karimmal is. Köszi az eddigi infókat & helpet!

Utoljára szerkesztette: AttilaBp13ker, 2017.01.30. 00:34:10

Attila Budapest 13. Ker

AnuluWork
Meddig lesz még ez a barom alacsony felbontású hóesés?

AnuluWork
Nos, nem egy környezetvédő játék. Több ezer fát kell kivágni a hajó miatt. 😊

MaskimXul
Nem, a hajóhoz "csak" ennyi kell 😊
AnuluWork
Egyébként ezeken kívül kell még más is?

20 Design: Epheria Sailboat
800 Standardized Timber Square
600 Steel
1500 Pine Plywood
300 Flax Fabric

SzirmosSzisza
Lehet többel is építeni, akkor csak a napi/heti design a szűk keresztmetszet. Amúgy van rajta alapból ágyú, az építhető/vehető cucc csak extra AP-t ad.

AnuluWork
3220? Akkor nem rohanok. 😊

MaskimXul
Elvileg alapból is van rajta ágyú, hiszen majdnem az összes kiegészítőhöz kell olyan cucc ami a tengeri szörnyekből meg a kalózhajókból esik, azokat meg csak ágyúval lehet sebezni.
De ráérsz még a kiegészítőkkel, mivel a hajó legyártásához összesen 3220 munkafolyamat kell, egyenként legalább 50 perc egy artisan goblinnal.
AnuluWork
Köszi. Ez maradt ki. Még nincs hajóm, gyűlik a cucc, úgyis még 16 nap kell a recepthez, igyekszem addig legyártani a hozzávalókat, de látom, hogy a hajó után jönnek majd a bonyolultabbnál bonyolultabb bizbaszok: ágyúgolyó, ágyú, legénység. 😊

MaskimXul
Sailing skill kell hozzá. Ha egy zöld boatmant akarsz előléptetni skilled-re, ahhoz a sailingednek is skilled szinten kell lenni.
Valamint az inventorydba kell lennie a zöld boatman contractnak, amiket más npcktől tudsz megvenni 500 amityért.
Részletek
Utoljára szerkesztette: MaskimXul, 2017.01.29. 17:50:03
SzirmosSzisza
Passz, arra tudok gondolni, hogy vagy a guild hajós boatmanok vannak ott vagy nem mutatja őket amíg nincs hajód (vagy még nem rakták be a játékba 😄)

AnuluWork
És a bootman promotionos küldik? Miért nem nyílik meg, ha meg van az 1009 amity?

SzirmosSzisza
Ja látom, mit akarsz csinálni? Heti questekhez, ha jól rémlik storageos csávóval kell először beszélni és Ő elküld a jó helyre. Amit te nézel az a Guild hajóhoz a terv.

AnuluWork
Az megvan. 1009 van.

SzirmosSzisza
Úgy néz ki 1000 Amity kell hozzá.

AnuluWork
A jelzett questeket nem ez a fickó adja? Csak mert nekem nem nyílik meg. Kell hozzá esetleg valamelyik ship design?

AnuluWork
Tényleg.

SzirmosSzisza

AnuluWork
A Berserkernek még nincs awakeningje?

AnuluWork
Az utolsót el is felejtettem, mert még sosem kellett használnom, úgyhogy köszi. 😄

SzirmosSzisza
BiS (best in slot) cuccokat nagyon nehéz AH-ból vadászni és általában neked kell enchantolni (boss gear, DUO feletti ékszer), de ha valaki nem akar top 1-10%-ban lenni, akkor bőven elég, ha AH-ból veszi, nem csak PvP-ből áll a játék, illetve tier 1-es nodeokra úgyse járnak a nagyon "hc" arcok.

#4300: boltokban van repurchace fül, ott vissza tudod venni a dolgokat, ha véletlen eladtad (amúgy 99%, hogy black stone lett volna benne, szóval ne szomorkodj 😄)
Utoljára szerkesztette: SzirmosSzisza, 2017.01.29. 13:16:40

AnuluWork
Van benne más baromság is. Most szoptam be, köszönhetően a "Gyere enni, ebéd!" felszólításnak.

Konkrétan összetévesztettem az 500k értékű Lych Family Treasure rózsaszín kiskönyvecskét a rózsaszínű GM boxal, és lazán eladtam a shopban. 😄 Fakkért kell két tök egyforma kinézetű szart feltenni a társasjátékba? 😄

Nem kell felni tole, grindeles van boven..😄 De legalabb ugy van megcsinalva a grindeles, hogy elvezetes legyen, sokkal kevesbe szenvedos mint egy "atlag" mmoban. Encsizes meg akkora boszme nagy rng, mint minden mas mmoban, csak azzal a kulonbseggel, hogy itt pl egy draga, nehezen beszerezheto ekszer ha fail akkor torik, armornal meg visszaesik a szintje, ami alapbol nem lenne gaz, csak akkor elorol kell kezdeni a fail stackelesre a szopast, igy ja, kimondhatjuk, hogy az encsizes egy agyrombolo buzi rendszeren alapul, ami akkor lehetne jo, ha a %-okon allitananak kicsit....
Carmang
Helló! Mint nem játszó (még)*, de érdeklődő, hadd szóljak bele én is 😊 Pár napja láttam videót egy Youtubertől, aki pont ugyan ezt mondta. Inkább játszik, és gyűjt pénzt, majd megvesz akármit, de az enchanttal szórakozni nem hajlandó. Illetve ebből a pénzből is veszi meg a Pearl Shop-os cuccokat.

Itt a konkrét videó. Kiegészítő véleményetek hozzá?

* Ünnepek közti szabi alatt kipróbáltam az egyhetes lehetőséget, és eléggé bejött, bár félek a vége grindelésbe fordul.
Utoljára szerkesztette: Carmang, 2017.01.29. 12:00:27